grattis Ferry

0-6e9071d65daeb565049fbdb969afa21a.png

grattis Ferry


Orka ?

Orka bry sig brukar mina ungar kasta ur sig- Rätt bra tycker jag när jag använder det själv i sammanhang där folk / jag själv retar upp sig/mig på sånt som egentligen skulle kunna vara bagateller.

Visst - man ska inte förringa vad andra människor upplever och vad som är jobbigt för andra, men ibland känns det som om ( och jag själv ÄR inräknad där ) det är bagateller det läggs energi på.
Vad andra människor gör, säger eller tycker, vad som händer små ting i vardagen. På ett sätt så är det väl bra att folk bryr sig, men ibland gör attityden att man undrar om det egentligen kommer nåt gott ur alla tyckanden och tänkanden...

Men i alla fall... min ork är det jag egentligen skulle ta upp - den är nämligen borta idag, totalt och spårlöst försvunnen ?! Är det nån som sett den skulle jag vänligen önska den tillbaka! Jag behöver den riktigt mycket!!!
Lilla K´s rum har i flera veckor varit på väg att få en ansiktlyftning men efter allt som hände så ... står det totalt stilla där. De flesta grejor håller jag på att ha nött ut därifrån, sängen senast i fredags. Men det går så katastrofalt sakta. Och det är en energisug just nu. Bara för att jag vet att det måste göras. Meeeen som jag sa i tidigare rader. Orka bry sig.
Och som sagt - hittar ni de tappade sugarnas rike så kan ni väl rita en karta och skicka. Där måste det vara drag !!!
Nu ska jag i alla fall försöka samla energi nog att ta mig ut på torget där Ferry ska tas emot ! Hoppas det är fler människor där !

( Min mams har varit här i helgen, skönt har det varit, men tomt - nån som saknades hela tiden, som skulle varit med i det nya huset och pysslat. Men nu är det som det är, jag hoppas att det löser sig till det bästa för alla parter. Att om det är meningen så är det meningen. Jag träffade nån idag som sa att hon läst en bok av Gerda Antti där hon skrivit att - Man ska inte missunna människor att dö- det är kanske så vi får se på saker och ting ibland... men det blir så tomt att gå vidare i det nya äventyret - livet utan, efter.)

Nu har hästarna fått lite mat o vi

0-545962e61d3b47b293fb6233758211eb.png

Nu har hästarna fått lite mat o vi har gjort rent i boxarna


Fredag - trots allt !

Så - tiden går - trots att det känns som man harvar runt.
Ett märkligt telefonsamtal i dag satte fart på tankarna - Fattar nada - men det visar sig så småningom.

Besök på lassarettet - så underligt levande men så långt borta. Men vi pratar med och finns där.
Har fått med mig lilla mamsen hem - huset ska inspekteras och mätas, och vi ska umgås och bara vara !

Trötta är vi så nu flippar vi mellan skidskytte och Lets dance ! 

Tända ljus för de som inte finns med oss i kväll !!! 


en dag till - en torsdag

Hockeymatch i morse - Sverige förlorade, nästan skönt att få bli lite arg en stund- samtidigt så är det ju ingen katastrof, det finns det som är värre! Och ilskan gick snabbt över.

En seg dag - hann inte det jag ville på jobbet - men det kommer en dag på måndag också!
Ska nämligen packa bilen med större delen av familjen i morgon och åka ner till Umstan för att få med mig mamsen hem över helgen.
Om nu läget är okej.
Det är så svårt att förstå -det man lärt sig av livet är att det kommer att ta tid... att det måste ta tid, att man aldrig kan förstå...
Och att det kommer aldrig tillbaks- det som var då.

Var på stallet ikväll med lilla K - stallet... där finns det också en ängel mindre.
I morgon tänder vi ett ljus för henne - minst ett ljus.

Lilla K var jätteduktig på ridningen- jag var imponerad både av mig själv och henne att vi fixade trolligaste, spralligaste Kasper. Men det gick bra och det var lite häftigt att se det "arga" i kärleken när hon till slut fick nog och sa ifrån på skarpen.

Sen var det box,  då fick jag koncentrera mig på annat och bara boxa ur mig- är skakig nu, väldigt skakig.

Älsklingsmaken hade hunnit städa när jag kom hem- skönt. Nu blir det sängen och hoppas att vi får sova hela långa natten.
Dett blir ljusare - så småningom blir det ljusare, och då ska vi njuta av ljuset och värmen!
Tårar och skratt

I dagarna är det ett helt år sen som den fina söta kloka tjejen lämnade jordelivet. Ett år har gått och det har varit mycket funderingar, sorg, tårar, glädje och skratt åt alla tokiga upptåg som hittades på.
Saknaden växer och som sagt nu är det snart ett år sen det hände. Jag tänker och har tänkt mycket på de runt omkring- de allra närmaste som har fått ta sina första steg in i det nya livet - livet utan.

I allt det här så hände - i slutet av Januari - en tragisk olycka för en av mina närmaste. Det har varit upp och ner. Hopp och förtvivlan och hopp igen. Men nu vet vi...
Han kommer inte tillbaks.
Mr G lever, han andas själv och han är djupt medvetslös. Men skadorna är för svåra.
Det är svårt att sörja någon som inte kommer tillbakas men som fortfarande andas.
 
Sen har jag nyss varit upp på sjukstugan och hälsat på min farfar. Han är svårt sjuk. Han kommer inte att komma hem igen. Jag hoppas att han inte behöver ha ont. Han hade varmt och skönt i sitt rum. Men tyst. Han vill ha det tyst. Jag lämnar ett tyst varmt rum med en människa som betytt mycket för mig på många olika sätt i mitt liv- men jag kommer tillbaks kanske i morgon...

Vi är mitt uppe i ett sorgearbete. Världen är upp och ner och kommer återigen aldrig att bli densamma.
Det finns så mycket vi måste lära oss i det nya livet - livet utan.

Nu har jag lämnat ut mycket - kanske för mycket enligt somliga- men definitivt inte allt. Det finns så mycket mer att säga. Jag gör det inte nu. Nu ska allt det här sjunka in och vi kommer att fortsätta gråta. Många tårar blir det. Men vi kommer även att skratta. Åt alla roliga minnen man har.

Men du vet - om jag träffar dig är det inte säkert att jag pratar om det - men det finns inom mig - hela tiden.

I det här är det många som är direkt berörda - en varm kram till er alla. En mental varm kram........

71a71ee44b4d5ac75be75c8386110573.png

.......


Hmmm tisdag var det ja...

Skitdag idag - var tvungen att hälsa på Master Ferry i morse för att göra klart min onda tand. Jag som har sån skräck för allt som luktar tandläkare så det finns inte.
Men det gick otroligt bra - jag var duktig tjej- grät inte- skrek inte- bet inte...för det gjorde inte ont. Och nu är jag färdigbehandlad för just den där tanden och jag hoppas att jag inte behöver gå dit igen förrän i september.
Sen känner jag med familjen Ferry. Kan inte låta bli- det är jätteskoj m Björns guld - men jag tror de är lika glada om det går bra med de sjukdomar de drabbats av i familjen. Det hoppas vi på!

Men jag hoppas det står nån spargris på torget på söndag då det ska vara välkomstfest för Guldmedaljören. En spargris där pengarna går till cancerforskning och hjärt-lungfonden kanske ???

Möten,samtal och trådar att spinna i och rota i hela dagen - bra trådar och sega trådar, kaos och sånt som ska bli bra.
Och under allt detta så finns det så mycket mer jag skulle vilja säga - men det gör jag inte.
Vi får se vad som händer.
Men jag kan säga att en del människor handlar så märkligt så jag förstår inte vad som händer- att man inte kan säga vad man tycker och tänker och sen stå för det. Och ändrar man sig så säger man det. Och att man tänker på hur man beter sig och hur man lägger fram saker och ting ... Men vissa människor har inte farstu för fem öre. Jag håller tummarna för att det löser sig till det bästa i allt kaos och alla grubblerier som uppstår.
Och jag vill tro att en av människans bästa förmågor är den att förändra sig - till det bättre helst.

måndag v 8 -

och dagarna går.
Jag har haft en lite småtung dag- mycket att fundera på.
Barnen är inte heller så pigga just nu.

Så efter middagen intog vi soffan och såg slutet på filmen vi började se igår- Upp.
En lite småmysig film med lite ovanliga hjältar.

Efter filmen och lite surr med min fina mamms i telefon så tog jag mig på årsmöte för hockeyn.
Hade inte tänkt det för det kändes inte som jag orkade med- men samtidigt så behövde jag nog göra/tänka på nåt annat.
Det var ett rätt okej årsmöte. Fika och mycket kreativt prat. Rätt härligt när det är många människor som vill nåt- utmaningen ligger i att få alla att dra åt samma håll.

OS silver när vi kom hem. Inte så dumt.

Läget med Mr G- ja vad finns att säga. En hel del och egentligen ingenting. Han är fortfarande medvetslös.

Nu blir det sängen.

Seg helg !

Har det varit. Inga större utsvävningar måste jag säga.
På lördagen fyllde söta systerdottern tretton år så lite firande blev det Hockey och Middagsfrämmande på lördagkväll, Min moster med man och deras barnbarn. Så skojigt att träffa dem. De avvek rätt tidigt för det var trötta barn som rest långt. Melodifestivalen= inga överraskningar direkt, allt är så förutsägbart oförutsägbart. Man tycker vissa låtar är självklara men jag har inte samma musiksmak som övriga sverige tydligen.

Söndag och ingen stress. Både maken och jag är inte krya så vi tog det rätt lugnt hela dagen.
Lite skridskor för barnen på kvällen. Killarna följde med när det var skridskoskola för lilla tjejen.De fick ju inte ha klubba och puck så de kom på att man kan spela curling, både med puckar men även med kroppen. Kul hade dem i alla fall.

Wallander på kvällen och ser där att jag känner en av "skurkarna" men att jag inte såg det förra gången. Han var ju bekant även då men nu först ser jag vem det är ....

Sen kväll och upp nu på morgonen för att se Sverige skåpa ut Finland - snyggt är det.

Läget hos Mr G är som sist. Inga förändringar.


en liten promenad i kalla skogen -

0-31c5fd1c6d77aaa0e11ac0e4be03863a.png

en liten promenad i kalla skogen -20 Sivan fick nosa i rävspår o pulsa i djupsnö


Hesa Lotta ...

Kallas jag nog snart... Storkillen retar mig för att jag är i målbrottet och jag retar honom för att han är avis eftersom han inte kommit dit än.

Jaaaaaaa nu blev Anna Haag tvåa i skidor ! Skojigt ! Det är hon värd !

MellanKillen spelade match ikväll - gick väl inte så bra, de förlorade. Så vi drog hemöver och sitter häckandes och formgjuter soffan framför tv´n.
Ben & Jerry och jag har intagit fotöljen. MUMS!

OS har egentligen precis börjat känns det som och vi sitter som klistrade varje kväll framför sporten. Vi som inte brukar vara några sportfånar, men nu sitter vi där ändå !
Viss sport brukar jag se typ hockey men nu har vi sett det mesta; Curling, isdans, freestyle (slalom), hockey, skidskytte, rodel m.m.

Mr G har skulle få göra en magnetröntgen i dag. Så nu väntar vi på vad den säger.
Han sover än. Medvetslös.
Skti - nu är det 3-2 till sverige, Vitryssland gjorde sitt andra mål ... Skit !

Nu går jag snart isäng - godnatt !


Städartorsdag

Men jag var ju på stallet m lilla K så jag slapp. Tur va!?

Lilla K är duktig på ridningen men ledsnar efter en stund. Är mest impad att hon inte är rädd. Ikväll blev hon trampad för andra gången så hon grät lite.
Men det gick nog över. Hon hade en häst som inte alls ville som hon ville ikväll, så jag fick nästan dra/styra runt honom utemellanåt. Men vi lär oss nåt varje gång både lilla K och jag.
Trevligt att det just nu är personal där nere och vi håller tummarna att det kommer att fortsätta finnas pengar till anställda där. I dagens läge är det svårt när man ska ha ideellt arbete på alla ställen. Det räcker inte alltid med eldsjälar de bränner ut sig om de inte får hjälp.

Annars blev det ingen box - trist men jag hostar och kraxar och låter som Lill- Babs = hes!
( Jag sjunger om Stig-Ola och inte Klas-Göran, det är ju lite skillnad på oss ;0)
Bävar dock för magsjukan som härjar så jag hoppas vi slipper den.

Läget med Mr G - det står väl rätt stilla, han ligger inte på IVA längre men vi vet ingenting om framtiden. Det är bara tiden som får visa vad som händer. Han sover än... Och det kanske är bra. Frågan är väl hur länge...

Förresten - jag skickar en kram till några människor- ni ska veta att jag tänker på er;

# Pinglan i Stockholmstrakten som får vara hemma och sköta sjuka barn stup i kvarten och som drabbats av sorg... En stor kram till hela din familj !

# Pinglan en bit neröver vägen som jag saknade idag - hoppas vi hörs/ses i morgon. Du är bra. Ett fint kort på er två och jag förstår att saknaden fortfarande attackerar, konstigt vore det annars.

# Min mamma - som har köpt ett litet hus, vi längtar tills du ska komma dit och installera dig. Vi ska nog hjälpas åt ska du se att det blir kanoners.

# Sen en kram till vännens mamma som ska komma på besök till dotter och barnbarn snart. Det är länge sen vi sågs. Ska bli skoj att träffa dig !

Sköt om er allihopa och Fånga dagen - nån gång när ni hinner!


nu har vi varit på ridskola :)

0-33f03c4867661d3c481845960919b803.png

nu har vi varit på ridskola :)


Anja i krasch

Ruskigt trist- hoppas hon klarar sig utan allvarligare skador !!! Men ont lär hon ha. Lider med henne.

Ikväll har vi bara legat framför tvn och spanat på OS. Läst ut en bok har jag - det är länge sen sist.

Men den här kan rekommenderas ;

Boktjuven


Ferryfeber !!!

ja nu är det lite Ferryfeber här hemma i Storuman.
Självklart är det som man gör det. Maken tycker inte det är så märkvärdigt- han brukar åka skidor och skjuta prick lite nu och då - på djuren i skogen - det svåra är väl när det är ospårat och bössan immar igen p.g. av blötsnö och drivis. När avtryckarfingret sitter fast i järnet på kikaren för att man blött fingret och känt åt vilket håll det blåser.
När det är så mycket snö så hunden som ska skälla tufsar fram i bakspåret för att snön är så djupt. När det är så kallt så tjädrarna fryser fast i talltopparna och inte faller ner fast de är stendöa så man får klättra 25 meter upp för att plocka ner dem. När fötterna är som isklumpar och svetten och snoret fryser till istappar för att det är -25 grader och man måste ut för annars svälter barnen ihjäl.
Det är sport.
Att ha färdigtrampade spår med folk som står med reservstavar och skidor efter spåret, folk som vallar med valla för trettitusenkronor, som lagar maten och laddar bössan... det är väl inget.

Nej självklart är vi glada över detta - maken också !
Men det är nog svårt att inse vilken bragd det är. Självklart vill man även säga Grattis till Arne och Margareta som lyckats fostra denna pojke - eller tre häftiga pojkar - alla duktiga på sin grej. Stolt skulle man vara ! Tycker jag de ska vara ! Med all rätt !

Själv går jag om kring och funderar på vad jag ska säga när reportrarna invaderar byn och vill ha "uttalanden" från ortsborna. Jag måste ju vara förberedd så jag säger smarta och intressanta saker. Ungefär så här ;
" Björn Ferry är som vandrande vålnaden - han ligger mest ute och tränar i skidspår och på cykel, men ibland klär han på sig som en vanlig man, går in på samhället och äter lite lunch, hans vackra fru Di.... - nej Heidi har sitt eget viktiga jobb medf att sprida armbrytningen över världen."
Eller så här " Det är klart at tStorumans kommun fostrar duktiga idrottare - här är så kallt och tufft att leva så här måste man ha en tjurskalle för att ta sig nånstans- och det är inte de tuffaste som blir skidåkare, armbrytare eller nåt annat och tar sig härifrån - nej de tuffaste blir kvar "  O.S.V...
Det är väl bara det att.... SKulle det mot förmodan någon gång komma någon reporter och sticka sin mikrofon under näsan på mig så skulle jag
1. Omedvetet plocka fram teflonminnet och inte minnas ett skit av mina "smarta kommentarer"
2. Stå tomt och stirra med svrta ögon som hål i huvudet.
3. Gapa som en Umans Sik på torra land och bara säga typ " Ja han är väl ganska bra !"

Men tills den dan så kan jag väl fila vidare på min hyllningssång som jag ska sjunga i TV :


Många har sett Björn Ferry utan kläder
klädd i pjäxor lätta som fjäder
han plockar nog miniräknarn fram
när han kissar bakom trädens stam

Oh, Björn Ferry kliar inte sviden
När du åker skidor hela tiden
Vi gratulerar dig till OS-Guld
Det är bättre än en ränteskuld

Alla har hört honom sätta citaten
Men ingen har sett honom tillaga maten
Och Heidi hon har nog fått en snas
Som han satte i sin egen vas


Björn Ferry lättar inte på kalsongen
Nej han håller pressen stången
Ibland så pratar han ännu mer
Än OS kommitten medger ....


Ja det behövs väl filas på gissar jag.

Läget med Mr G för er som funderar - det är positivt - försiktigt positivt. Han har fått prova andas utan respirator- fortfarande nersövd men med mindre sömnmedicin. Han har fått vara utan respirator och med hjälp av syrgas går det bra. Men man provar bara korta stunder.
Han väntar på röntgen. Han väntar på fler operationer. Men han rör på armar och ben ibland. Så försiktigt positivt.


Heja Björn !

Nu är det skidskytte - spännande !!!
Damkronorna vann - också jätteskoj !
På jobbet gick det skit ! Jag kan inte skylla på nån heller det är bara jag i papperen- och vår förra arbetsgivare har tjorvat till det lite för oss.
Men bara fortsätta tjorva ! Men jag blir på sååååå dåligt humör så det ryker över knoppen på mig!

Dessutom kan jag inte gå på box- det är bara alldeles mycket mera supertrist.
Så en promenad med Sivan - där jag fick lite frisk luft. Men jag bara går och surar över allt jag skulle vilja göra istället. Får nog införskaffa en sån där nässkölj som Anna tipsar om stup i kvarten. Men det låter inte allt för skönt... Sen är inte min näsa det stora bekymret, maken har mer nässtopp. Jag får mer problems med andningsvägarna.

Asch slutjurat över det - nu är det Ferry.

Mr G - det är fortsatt rätt okej. Han är inte vaken - inte än. Han har bra värden och man fortsätter klura på lösningar för det som inte är bra - bland annat de ansiktsskador som ställer till det bakom ögonen.

I mrogon är det förhoppningsvis en ny dag. Men färre bekymmer och friskare jag.

Förresten - jag köpte en lampa idag - på blocket. Från Vännäs, det visade sig att jag känner säljaren och att han kunde leverera hem den till mig nästa helg. Yippieee då ska ni få bildbevis på min fina lampa !

Gaaaa blogg.se

Igår skrev jag ett långt inlägg - men det försvann ut i cyberspace. GRRRRrrrrr.
Skriver inte om det igen.

Idag är det minusgrader 20 st . Och två av barnen skall vara ute på friluftsdag. Hoppas det blir liiiite mildare.

Jag är fortfarande förkyld och det vill ICKE giva med sig. Det blir bara sämre tycker jag. Irriterande.

Charlotte Kalla van OSGULD ! Bra jobbat ! Skoj - Punkt !

Mr G - Det är stabilt. Lite positivt känns det då trycket i huvudet gått ner och man sett att han reagerar när de gör känseltester under fötterna. Svullnaden på ena ögat har också gett med sig lite - men det andra ser inte så bra ut. Vad det betyder i slutändan vet jag inte. Men det känns positivt.

Min mamma är husägare ! Grattis mamma !!!


Fullträff

Fullträff för Ferry men dåligt väder gjorde att det blev inte så bra placeríng i alla fall. Men vi hejar nästa gång !

Hela helgen har varit mys - så gott vi kunnat med kalas och hockey och slalombacken och massa annat.
Men jag har då hunnit sticka en mössa, sett melodifestivalen, sett lite OS och åkt lite slalom.
Sivan fick springa av sig idag en par svängar - så häftigt att se glädjen när hon verkligen fick sträcka ut sig och jaga mig - Lycka !!!
Vi hann grilla lite korv och njuta av solen idag = skönt när den här tiden närmar sig.
Är fortfarande inte fräsch och som vanligt sätter det sig på luftrören så jag får trycka i mig mer medusin.

Och hela helgen har mina tankar rört sig runt min mams, Mr G och deras situatuation.
Läget där i kväll lät lite mer åt den positiva sidan.
Man har tydligen dragit ner på en del sömnmedicin - men absolut inte allt. Han ligger fortfarande i respirator och sover ganska djupt. MEN han hade reagerat på att mamsen kom in idag och pratade med honom, han hade rört lite på en hand och ett ben. Vad det betyder vet vi ju inte men man kunde tydligen se på skärmarna att han reagerade på hennes röst.
Lite skönt med något positivt i allt detta. Vi vet ju fortfarande så lite. Det är lång väg kvar. Och problemen med ögonen har han kvar, det känns oroligt. Men röntgen planeras och ev ingrepp.Lilla K med sin nya mössa :) hon ä

-3cc9de0c2f26b443e0daa04d1bd50ac.png

Lilla K med sin nya mössa :) hon är då glad i alla fall


Alla hjärtansdag tårta som mellanK

1da9d25e32faeac8a88e1a2fe3c01ccf.png

Alla hjärtansdag tårta som mellanK och jag överraskade familjen med. Skulle ni varit här skulle ni fått:) Jag önskar er alla en skön alla hjärtans dag !


Sverige leder

med 1-0 damernas OS-hockey.
Vi slötittar medans vi stickar sonen och jag - maken gör en insats i soffan med att bara umgås - det räcker gott.
Var ute med dottern på lite shopping i dag. Loppisar, möbelaffär, blomsteraffär och så tygaffären där hon hittade garn till en mössa. Åremössan tror jag den heter, ska jag nog kanske fixa.
Sonen blev sugen så han har börjat på en rosa halsduk. Vi ser väl om det blir en pannlapp i alla fall. De brukar kunna ledsna efter ett tag. Fast ibland är han ihärdig- just nu klagar han på stickningsträningsvärk.
Annars har maken varit i backen med sonen, storK är på äventyr med kompisar i skogskojan.
De ringde kl 08.10 i morse och frågade hur kallt det var. Enda morgonen jag får sova så väcker HAN - MIG. Typiskt.
Lilla K var på kalas, bowlingkalas idag. Jag hamnade på isladan och hade ett par uppgifter. Och det löste sig alltihopa till slut.
Men jag är inte pigg- surt men ganska förkylt. Men jag ska inte klaga - hoppas det ger sig, skulle inte vilja åka ner till mams nu i det här läget. Så jag hoppas på snabb bättring.
Men där i Umstan är det nog rätt "lugnt" inga stora förändringar. Det är inte så mycket som händer där nu, de väntar på den där röntgen som ska klargöra saker och ting. Jag måste säga att jag inte vet om jag vill att de ska förändra nånting. Det känns som det här läget är bra just nu. Jag är rädd för vad som ska hända när de börjar väcka, eller när de fattar beslut om op, eller om något läge förändras... Just nu så vet jag hur det är. Men jag håller alla tummar.

Nä nu är det bäst jag stickar på  -har lovat sonen en likadan mössa...
Hur var det nu; man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten...

allsång på altanen mysigt med midd

34ab8976e43fa9d16d99adbdbf1d6357.png

allsång på altanen mysigt med middag o trevligt sällskap Läget med Mr G är som igår- nån röntgen är planerad för en ev. Kommande operation som ska ske senare men han måste vila lite först efter den senaste operationen.


Läget

Sitter på en buss på väg hem från Vilhelmina Storkillen har spelat hockeymatch. Jag har ont i halsen o mår inte så bra. Men vinst blev det - en härlig vinst:) Jag har inte pratat med mams på hela dagen men jag har fått rapport. Mr G har genomgått en operation som tog tolv timmar. Nåt är inte bra bakom ögonen. De har inte fått till det än utan måste göra nytt försök - men inte än. Vi fortsätter hålla tummarna o tänker positiva tankar. Lilla mamma - jag älskar dig! Du är stark ! Vi klarar det här tillsammans ! Sköt om dig. Vi hörs när du kan och orkar! Kram från mig!

Tur och retur

Till Umstan idag- Maken ville gärna dit och kolla läget...

Så efter att barnen gått till skolan och vi gjort undan lite på jobbet så drog vi genom ett strålande solvackert och isande kallt västerbotten mot kusten.
Mams väntade med godlunch - men eftersom vi visste att Mr G låg under röntgenapparaten hade vi ingen brådska. Vi hann skjutsa mams för lite ärenden och shoppa lite själv.
Sent på eftermiddagen efter en fika på bilprovningen så åkte vi upp på lassa bara för att få beskedet att Mr G skulle opereras och inte vara klar förrn sent ikväll.
Tydligen är det något som inte ligger rätt bakom ögonen som de skulle försöka rätta till. Hans ögon har varit väldigt mycket svullna och det hoppas de kunna åtgärda nu.

Så det var bara förr oss att bege oss hemöver. Utan nån träff m Mr G. I O F S så vet han ju inget och vi har ju roat mamms några timmar ... men lite snopet kändes det.
Efter en lång resa hem så känns det som jag håller på att bli förkyld - ont i halsen och kroppen och allmänt lite degig... men vi får se.

Killarna har skött sig galant - fått lite mat av farfar och donat på. Lilla K fick vara hos min vän. Hon har nog haft det bra låter det som ! Och nu blir det lite sömn så vi är redo för en morgondag.Sent inlägg

Men det kommer...

Idag har det varit en vanlig tisdag- en helt vanlig vecka en helt vanlig dag på jobbet med mina najsiga arbetskompisar.
En helt vanlig stressig eftermiddag/kväll men det går - allt går dock med lite fadäser kanske...
Storkillen fick ny snygg frisyr, sen hade han träning, mellanK hade träning efter storK och lilla K hade så snäll bästis som tillsammans med sina föräldrar förbarmade sig och tog brudarna till slalombacken.
Pappan i familjen sov en middagslur sen hade han jobb och jag kastade mig på telefonen och fixade soltid när alla lämnat skeppet.
Snabbt där och en liten pik om att jag alltid verkar stressad ( vilket är helt sant - men det så länge det är mitt val, så går det bra ) Sen somnade jag i solen och sov i trettio minuter helt fantastiskt skönt.

Box med vännen efteråt och det var också skönt- dock inte lika sövande. Jag har ont i och under mina fötter hälsporre och nån ledvärk tror jag (- doktor Anna -) Jag har dessutom boxat mina handskar så tunna så jag får skavsår... tror jag. Ont gör det i alla fall. Måste nog köpa nya. (klagomuren nästa )

Sen - skulle jag ta reda på var alla mina tre små sötingar var - två var rätt snabbt lokaliserade men den tredje filosofen - MellanK fanns ingenstans. Jag letade på ishallen i alla omklädningsrum, jag frågade kompisar och vuxna, ingen hade sett honom. Borta m vinden. For hem, ingen mellanK hemma, ringde runt - fick åka ner på ladan igen och funderade i vilken ände som skallgångskedjan skulle börja - men där sitter han på bänken - och tittar på tjejerna ... i godan ro som tjuren Ferdinand.
Allt slutar okej, men när jag kommer hem, ramlar in i duschen och tvättar håret så får jag lödder i ögonen, famlar efter tvålflaskan, tvålar in mig - innan jag upptäcker att jag tagit makens Active Sports Pro duschcreme.... så nu luktar jag KARL också...

I morgon åker jag och Maken ner t Umstan och hälsar på. Mr G sover fortfarande djupt och ligger i respirator. Värdena är något bättre så pass att det känns lite lugnare på den fronten. De ska göra en ordentlig undersökning på hans ögon som inte är som de ska. Ögonläkaren hittade inget fel, men det kan ju sitta bakom dem...
Han hade även ev fler skador runt ansiktet som de ska titta på. De ska börja förbereda för att så småningom kunna minska ner på sömnmedicinerna...
Det är inte bara att knäppa m fingrarna och säga God Morgon. Men det tar vi sen. I morgon blir det röntgen och nåt mindre ingrepp som sagt.

Vi ses och vi hörs !!

trött

Har varit en lång dag idag - men det är ju bra man hinner så mycket mer då !
Middag m familjen, lite skoj och skratt.
Sen gick jag en sväng m Sivan i snöfallet- det har flirat hela dagen.
Skönt är det att man kan vara ute och det inte är typ 20 grader kallt.

Sen drog jag och storK ner på ladan och såg på damernas träningsmatch mot U14. Spännande var det och jämt. De var duktiga ! Jag hade kiosken öppen men det blev ingen större försäljning.
Men jag hann städa och fixa med beställning.
Sen kom "Lucky" som maken säger och överlämnade en snygg mössa - bildbevis kommer senare.

Jag fick så ont i och under fötterna bara- vet inte om jag måste söka hjälp eller vad jag gör - har ju som ställt min egen diagnos = hälsporre men jag tror inte de gör nåt.

Pratade med mamms - hon är okej, trött men okej, Mr G har fått göra nån röntgen idag och värdena har väl svajat lite upp och ner, nersövd och respirator fortfarande. Men vi hoppas.

Nu är det kväller och jag är trött ! Sköt om er och kramas lite extra !
Yes !!!

Det kommer en till för alla oss som läst Hypnotisören !!!

Och läget med Mr G är - lite bättre värden nu på morgonen. Vi törs inte riktigt andas - men det känns positivt just nu. Nu är det bara att hoppas det håller i sig och inte försämras igen och sen är det nästa steg - och nästa ...

Jag har varit till bästa frissan och fått tappa lite päls- skönt !
Nu blir det högarna på jobbet som får sig en ansning.
Ha en bra dag !

Söndag v 5

Sovmorgon och vackert väder - kan knappast börja bättre ?! Jo då visst finns det annat som skulle varit kanonbra men vi var glada över det lilla.
Hann ut på en liten promenad m Sivan i det vackra  vädret en stund innan det var dax för isladan.
Där spelade mellanK match först och jag tror han hade tuggummi i benen. De förlorade men det är sånt som händer- nya tag nästa gång och mycket träning till dess kanske ?! I alla fall skötte jag klockan - för andra gången i mitt liv och det gick helt okej.
Sen var det en snabbis in och handlade lite innan det var dax för nästa match som var storKillens mot Åsele.
Efter förlusten förra gången så var det en härlig vinst idag. Storkillen fick smacka in två mål på slagskott från blålinjen i andra perioden. En spännande match var det helt klart!
I den matchen agerade jag speaker så idag var det sekretariatet hela dagen.

Efter matchen blev det middag med govännen och hennes barn.
Mys måste jag bara säga! God mat och efterrätt sen låg vi avdomnade på varsin sänghalva och läste tidningen och surrade om all världens små och stora bekymmer och glädjeämnen.

Lilla K fick vara med bästis hela dagen! Tack och lov för dem ! Bio, lek och skoj hela dagen även om brudarna inte alltid är riktigt överens.
Men jag är ytterst tacksam för att hon inte behövde nöta ishall hela dagen utan fick ha eget skoj !!!

Mr G - där är det som igår... inga större förändringar. Vi håller tummarna för att kommande vecka ska vara läkande  och att det ska gå åt rätt håll... Vi håller verkligen tummarna...


vi njuter av dagen idag :)

552239ba2fafa7046752061abb92ed32.png

vi njuter av dagen idag :)


Hemma igen

Japp det var en planerad snabbvisit men som det är nu i våra liv så går inget att bestämma till 100 % man planerar och så ser man vad som händer. Men vi kunde åka hem i dag.

Vi hann shoppa en snabbis på stan idag innan det var besökstid på lassa.
 
Mr G var - precis som igår - iförrgår och i över en vecka nersövd i respirator och med sin allvarliga skada i huvudet. Han har dessutom reagerat på penicillinet mot lunginflammationen så han hade nässelutslag som såg ut som exem på kroppen. Jag tycker det är skönt att han får sova så länge som möjligt. Mycket för att man gruvar sig för den kommande väckningen. Sen behöver han tid på sig. Trycket är högt - för högt - och febern går upp och ner.  
Men som de säger på lassarettet. Läget är allvarligt - det kan tillstöta komplikationer men de gör allt de kan.
Känns inget bra att lämna lilla mamsen där bland alla apparater och sladdar vid mr G´s sida.
Men jag är glad över det sociala kontaktnät de har och över alla som jobbar där på IVA som tar hand om både Mr G och mamms så bra som det går.
Vi förstår sakta men säkert att det här kommer att ta tid - lång lång tid - Hoppas vi !!!! Och vi kommer att finnas där !
Och tänk att vardagen går på nästan som vanligt - man skrattar och man gråter, man lever och får tiden att gå ...
det är lite underligt i alltihopa... man tycker att världen borde stanna upp med allt som händer runtom oss...

Ikväll när vi kom hem så hade storkillen spelat match och de vann- 5-1. Så trist att vi inte fick se matchen när storkillen hade fått göra två mål och två assist.
Jätteskoj för hela laget att det gick bra för jag hör att de hade fått kämpa en hel del både idag och igår.
Maken hade lagat gomat och sen kom trevligt sällskap så jag fick dricka nåt glas vin till melodifestivalen.

I morgon är det två matcher en kl 12 för mellan K och en kl halvtre för storK .... så hela min dag blir inne på isladan.
Jag hoppas att lilla K kan få göra nåt annat skoj. Vi får väl se vad vi kan göra...
Maken jobbar i alla fall.

Snart vill jag upp i slalombacken det är lite för längesen sist vi var där .... men som sagt - en dag i taget. Hela tiden.

Sköt om er allihopa.


En varm kram på stan:)

0-1ccc46aa0d19b7250ec3acf144feba0c.png

En varm kram på stan:)


moster lär Lilla K att sticka - m

73f5ef7b829de2da9151cbf09074abf8.png

moster lär Lilla K att sticka - men lilla K är sur för allt går åt skogen :(


Framme!

Vi är framme i Umstan, det gick bra att köra. Inte just nån snörök och enda djuret vi såg var en älg på en parkering utanför Lycksele - och den var redan död.
En mysig  eftermiddag med systeryster som surrade m mig i bilen.
Väl framme i Umstan så landade vi på lassarettet.
Vi turades om att "hälsa på "
Det gick bra. Läget är oförändrat. Kritiskt. Ett svårt ord - att få in i huvudet.
Kritiskt men stabilt. Vännen påstår att man inte kan säga så. Kritiskt är ett negativt ord och stabilt ett positivt. Men det är så vi får det förklarat.
Och det är så det ser ut.
Barnen fick prata lite med och om Mr G.

Sen handlade vi lite till en god middag med Lets Dance.
MellanK fick en lektion av kusinen om varför man går på konfirmation- många frågor och många långa svar. Som roligt och intressant att höra diskussionen  och funderationerna.

Nu är det godnatt - i morgon är en ny dag...

Pöss å kram !!!

Stabilt

Idag fredag är det bättre väder ute, det är ca 10 grader kallt moln men inget snöfall - än så länge . Jag hoppas det håller sig så här eftersom vi ska ut på vägarna idag.
Har tagit ledigt för barnen så vi åker vid lunch nån gång.
Systeryster med äldsta tjejen ska med.

Sitter på jobbet och försöker få undan nån hög nu bara.

Box igår - var så bra men jag fick jordens skrattanfall - sådär såjag höll på nästan göra på mig - när vännen skulle boxa på mig och jag smackar till mig själv - sen var jag livrädd för hennes svep med mitsarna stod bara opch gapade och blinkade som en abborre.
Sen skrattade vi en bra stund - och det är lite svårt att vara seriös då.
Men det gick över.

Lilla K hann vara både på ridskolen, trava och rida över bommar, samt bada på badhuset.
Jag är så stolt över mig själv när jag fixade att sadla och tränsa en häst i stort sett helt själv - med lite support på sidan av. Lilla K borstar och kratsar hovar som hon aldrig gjort förr.

Läget m Mr G är - lägre tryck idag och inte nån feber. Det ser ju bättre ut. Men jag har fått förvarna mina barn om att vi inte får ha några som helst förhoppningar när de väcker honom- vilket inte blir än i alla fall , utan allt som då är okej - är ett plus.

Nu blir det jobb en stund innan vi åker.

Sköt om er alla fina människor där ute.

Står som stilla

Känns det just nu - vi försöker få vardagen att rulla på i vanlig ordning om än lite haltande.
Men det är träningar ikväll för alla på ett eller annat sätt.
Skönt att jag hann städa undan en del i går så att inte det hänger över mig.

Det står stilla även med Mr G - högt tryck och feber ( som han haft nästan hela tiden vilket tyder på en infektion? flammation? blandar alltid ihop det där men det är en vanlig sak som händer med de som blir skallskadade har jag förstått.) Det var nånting med ett öga också men det skulle de undersöka Han ligger fortfarande nersövd i respirator och de planerar inte att väcka honom än...

Mams påstår att hon ska klara sig själv - vi behöver inte komma i helgen , men jag åker ändå. Vi kan väl ha fredagsmyyyyys tillsammans om inte annat. Efter besök på lasarettet. Sen ville mellanK följa med och ge mormor en kram !!! Det kan hon behöva.

Ska säga igen - kan inte säga det nog med gånger; Tack för alla hälsningar och allt stöd som man känner- all värme som finns i denna värld när nåt sånt här händer. Det skulle nästan finnas nån lösning för att sälja sånt som energi och skänka pengarna till fattiga barnen! Jag vet att mamms och även Mr G är/skulle vara tacksam !

Lugnt

Lugn kväll med god middag med systeryster och hennes familj.
Lång tid för mycket surr och lite skratt - det behöver man också !!! Så det så ! Luftat lite oro över både det ena och det andra.

Lugnt hemma med lite plock och pyssel, tvätt och städ - tvätt berget växer som sopberget på dåvamyran (tror att det också växer??)
Men jag skulle behöva en veckas semester för att få nån sorts ordning här hemma känns det som, skulle behöva några vändor till soptippen också.

Börjat plocka lite i lilla K´s rum som så småningom ska tapetseras och fräschas till. Tapeterna är ju beställda men just nu orkar jag inte riktigt hugga i där... det får bli när det blir. SUCK !!!

Maken har varit och kollat näten - isen var bra och det satt bara två fiskar där - som tur var - jag är ju inte såååå förtjust i att äta fisk. Beror alldeles på vad det är för sort. Men SIK är inte min favvo i a f. ( Bara SIK hockey men jag tror det är nån speciell sort - med lite bättre smak ;0)
Så det blir nog kyckling t middag i morgon.

Och läget i Umstan ? Jo jag tror det står som stilla... trycket är fortsatt högt men det ligger och pendlar på ungefär samma siffror hela tiden och verkar "stabilt" som sagt.
De hade sagt från början att det kan ta tid - och tid tar det, men som sagt vi väntar.  
Det hade ringt nån dam på macken och frågat hur det var m G - men tjejen som jobbade kunde inte svara för hon visste inte...Damen som ringde trodde nog det var jag som svarade eftersom vi har samma namn tjejen och jag-  jag undrar vem det var ???


Kallt igen ...

I morse när jag klev upp var det -18,8 g - när vi åkte t skolan/jobbet ca 1,5 timme senare var det  -21,9 men nu är det bara 15 minusgrader.
Så det är väl rätt okej. Vi är ju van vid kallare väder.
Eftersom jag tänkte åka t Umstan i morse men ändrade planerna så känns det som vi fått en frikväll ikväll- ungarna får vara hemma med mig ( lyckoostar eller hur ;0) och vi ska städa lite ( tiklöparfläckar lite här och där ) samt bara vara. Det kan vi behöva allihopa.

Läget idag - det är som igårkväll - högt tryck - för högt mot vad de önskar att det skulle vara men ändå säger de att det är stabilt.
Vännen undrade igår vad de egentligen menar när de säger "kritiskt men stabilt " - för mig känns det positivt. Jag tror jag lyssnar på ordet "stabilt" det andra ordet - det sitter i bakhuvet hela tiden och oroar lite...
Men som sagt - det är som igårkväll.
Pratade m mamms nyss och vi sa så som vi sagt ända från första dagen - Vi tar en dag i taget - en stund i taget.
Systeryster kom hem för en stund sen och vi åker som sagt tillbaks senast fredag.

Nu blir det förhoppningsvis lunch här på jobbet m en god vän.

Förresten - i all bedrövlighet - vi söker en lokal för spinning - vi har några förslag men inget klart än - så har ni tips ??? Hör gärna av er.
snöfall - igen

Men nu hoppas vi att det lugnar sig ett tag...

I alla fall har dagen idag varit tung- mycket gråt - men ikväll fick vi lugnande besked.
Det är stabilare igen. Om än faran absolut inte på långa vägar är över så är det nog inte så illa som det låtit idag.
Syster kommer förmodligen hem i morgon och sen åker vi ner ev torsdag men annars fredag.
Vi väntar och väntar...

Det andra jag skulle göra - det gjorde jag - men det var också lugnt - ont, mycket ont... Det är som jag säger inte bara ett... jag hoppas inte det ska vara för mycket ont och att det smärtstillande ska hjälpa.
Men där handlar det också om att fördriva tid - när man orkar... Tid som rinner ut... sakta...

Har i alla fall varit på möte ikväll -intressant - jag ska ju få äran att ingå i vildmarkspuckens arbetsstab. Spännande!

Sen blev det boxing m vännen - det behövde jag - få svettas och få skratta lite emellanåt.

Men nu blir det att krama kudden en stund - jag behöver sömnen just nu...


Nysnö forts.

Det fortsätter snöa - trodde det slutat men snöskottarna har det de gör. De är duktiga på att skotta och få bort snön här i Storuman. När jag var i Umeå förstår jag att det blir kaos vid snöfall . Det är svårt att hitta parkeringar och man ser inte var man ska p.g.a all snö.
Här hemma har vi minus 14 grader sista jag tittade - mildare än igår i alla fall men nån sa att kylan ska komma tillbaks.

Läget? Inte så bra sist jag hörde nåt, har varit en svajig natt med högt tryck och en op idag för att sätta dränage.
Men vi håller tummarna fortfarande eller hur. Även om gråten lurar bakom ögonlocken och andra bagateller kan kännas stora som hus att ta sig över.
Men min mamms är stark - än så länge knatar hon på . Kram på dig mamma ! Jag älskar dig!
Och en kram t Sys- Love u 2 !

Jo jag skriver här - för att skriva av mig - och för att de som vill veta får veta. Du som inte vill läsa eller stör dig - läs inte då ! 
Ni andra - jag återkommer !
 


nysnö

Inget nytt under solen- det är så frustrerande att vänta och vänta - och inte veta vad du väntar på - du vet egentligen inte om du vill att det ska bli nån förändring. För du vet inte om det blir till det bättre eller till det sämre.

Det är inte bara på ett håll heller som det är illa...
Måste göra nåt i morgon. Men där är det " annars"
Ja - gåtor - jag vet. Men ni som vet ni vet, och ni andra - det är så här ibland...

Sol, bad, styrelsemöte, träning och läxläsning. Det har kvällen bestått av för La familia så långt.
Samt en sen kvällspromenad med Sivan. I snöfallet och 17 graders kyla. Men det är skönt med vinter.
Nu blir det att snusa kudde en stund. Och invänta morgondagen.


måndag

Ja det är måndag - skriver för att jag tror att några av er undrar hur det går.
Har inget svar- det är som igår, i förrgår, i fredags... men läkarna är oroade över trycket i skallen.
Tillståndet är livshotande. Kritiskt.
Idag har jag nära till gråten. Tror det är för att man är så långt borta.
Är glad över att syster är där. Och att det finns många människor runt omkring.
Lilla K drömmer mardrömmar, hon fick följa med igår och träffa G- en man så nära en morfar hon kan komma. 
Hon hade ju min morfar också - men han lever inte längre.
Mötet gick bra, hon läste högt ur en tidning, klappade lite och pratade. Frågade och funderade.
Men alla barnen hör och ser vår oro och tar den till sig.
Man ser dock att de inte kan ta in riktigt allt. Det kommer väl- vi har ju så svårt att förstå själva.

Jag har nära till gråten - men även skrattet.

MellanK var här och hämtade Sivan - som btw precis börjat löpa för första gången.  Han gick hem och efter vägen ringer han till pappan som fått en mård i en fälla- och fällan står precis utanför huset.
"Pappa om du tror det här ska gå bra då tror du på turen - det är massor med råttor hemma vid huset, jättemånga råttor där mårdfällan står. En hel råttparad ! "
Maken skyndade hem och kollade - såg inte ett spår av en endaste råtta. Kom tillbaks och berättade vad som hänt.
Vi vet fortfarande inte vad det var, men när mellanK kom hit så berättade han vad han sett.
-Jamen sa jag är du säker på att det var råttor ???
-Jaaaa säger han, de har ju gjort massor med gångar i snön och nu har de gången utanför staketet. Vad skulle det vara annars ???
- Jamen sa jag , det kan ju ha varit en fågel du såg.
Då tittar mellanK på mig - suckar tungt och säger
- Ja, det var väl det, om du verkligen tror att fåglar gör gångar under snön...
( Underförstått så var jag den dummaste mamman i stan )

jag skriver väl senare om vi hört nåt...

RSS 2.0