Majbrasa i Stensele :)

624c8904aa9c6dee902825350e0be667.png

Majbrasa i Stensele :)


Valborg !

Tänk jag har faktiskt en kompis som heter Valborg, ett år för länge sen fick alla som hette just det en present på Konsum om man kom in den dagen ! Vi var in kompisen och jag - jag skvallrade vad hon hette- ( jag vet jag kunde vara taskig - på den tiden ) hon fick en present och gick ut med vääääldigt röda kinder. Hon tyckte inte om sitt andranamn då i alla fall- tror hon har vant sig idag !

Idag har det varit en dag med mycket - storkillen var iväg på ett mission, ni som vet vad det  handlar om - det gick bra ! Han fixade nog just det där bra ! Så får vi se vad som händer - tror jag ska messa anill så småningom ... Möjligen att hon har koll på hur vi ska göra i en av frågorna !

LillaK var på kontroll för sina öron- för ovanlighetens skull var det pappan som följde med henne - men det såg bra ut !
Inga men efter den inflammationen !

Nu har det kommit 2 killar som ska sova över här eftersom föräldrarna ska på lite nöje i Storstan.
Och snart kommer vänner som ska laga mat , äta och umgås innan vi ska leta reda på nån majbrasa ! Om vi hittar nån - vi är liiiite besvikna att Storuman inte har nån !

Fint väder har vi i alla fall !


Hundar och ett stort hål

Var med världens superprinsessa till tandläkaren idag!
Hon har klagat några dagar när vi borstat tänderna att det gör så ont i en tand...
Så jag bokade tid och vi åkte upp idag - hon hade ett hål mellan två tänder, så det blev lagning - Hon gapade och gapade , var så duktig inte minsta lilla pip kom det ! De borrade och lagade och ut kom lilla K med hela fina tänder och en studsboll !

Var sen förbi LinjalenAnna för massa surr - många ideer men lite tid !

Sen lagade vi mat -inget vatten men mat på bordet blev det ändå ! Diskat är det ju värre med då men ...

Ikväll tog jag en av jämthundarna och cyklade på hundträning- skulle socialträna honom ( inför utställning ;-) Gick ganska bra tror jag, snälla Anna kollade munnen ( han ska ju som sagt på utställning ) enda tabben var att kopplet gick av så han rusade iväg och snusade på en go´luktande goldentjej - men det gick bra - som tur var !
Jag är som impad att det gick så bra som det gjorde !

Sen har maken grävt ett Djuuuuuupt hål m stor hjälp av storK ! Så nu har vi vatten igen - tillfälligt i alla fall!

Namn

Nu klurar vi på namn till lilla valptjejen, förslagen är många , en del bra och somligt annat inte så bra, Zingo , Siri, Iris, Azti är några av förslagen, ett önskemål är att det finns med s och i i namnet ...
Kom gärna m förslag !

Vatten i dunk finns det hemma nu inget i kranen men det går bra ! Tillfälligt - men man ser hur lyxigt det kan vara om det fungerar i vanliga fall ! Vatten, toalett, dusch , diskmaskin, tvättmaskin ja vardagliga saker som är lyx egentligen !

Utvecklingssamtal f storkillen ,han verkar ganska överens m läraren ( världens bästa i mitt tycke , du gör ett kanonjobb och är en bra människa jag gillar dig ! Så du vet ! ) om hur det går i skolan, jag tycker det är friskt när man som trettonåring vet sina styrkor och sina svagheter och törs stå för dem, samt kan föra en dialog om hur saker och ting ska vara för att vara bra !

Har klurat på sommarschema hela dagen och nu tror jag att jag är klar - frågan är då vem som vill jobba med oss i sommar ... några förslag har jag så jag får titta närmare på dem...

Ska m lilla K till tandläkaren nu så vi hörs senare !


Tjohej

Vilken dag - boxingen var härlig - det riktigt sjöng om oss där vi drog fram som värsta chicksen, vi var bra !
Men så var jag laddad oxå efter den här dagen !

Lilla K går omkring och önskar sig hjärnskakning - hon har minsann sett Madicken där Madicken fick jättefina presenter när hon fick hjärnskakning efter att ha hoppat från vebotaket i önskan att kunna flyga... jag gömmer stegarna här hemma hädanefter . Man vet aldrig !

Hon har humör som en tonåring den här bönan , igår var hon hos pappan på jobbet och jag ringde hem henne, tänkte inte mer på det - hon kom hem en kvart senare och skrek utöver sig att vi var så dumma - hon ville minsann inte komma hem nu, hon ville vara kvar på " jobbet" och komma hem senare.
Jag fick höra idag att hon fått ett utbrott när hon skulle bli hemskickad, hon hade stängt in sig på toan och bara hållit för dörren, pappan hade fått bära ut henne t bästis bil, de skulle vara snäll och skjutsa hem henne.
När hon kom hem och klev ur bilen sa bästisens pappa, Hej då , vi ses en annan dag - då skrek lilla K utöver sig, NEEEEEJ ALLLLDRIG MEEEEERRR HEEEEJ DÅ!

Gud vad ska bli av henne , general i det militära möjligen - hon brår på sin mor när det gäller både röstresurser och humör.
Stackars karl som ska få den där - brukar maken säga ibland, men det har ju gått bra för honom , han har det väl inte så dåligt brukar jag säga- då muttrar han bara nåt ...

Så här ser min nýa hund ut ungefär ;

 

Godnatt

Matte

Jag är matte, jag är matte, jag är matte, jag är matte , jag är matte, jag är matte Tjalllalalallalala tjalalalalalalala
Äntligen, äntligen , äntligen !!!
Nu har vi snart ( om drygt en månad ) en liten favvetik !
Värst är väl att de har pollen där nere just då tror jag - men what da shit Jag är MATTE !!!

Och det har bara hänt massor idag, vattenläcka precis utanför köksfönstret som ni såg NOt skoj, gräva gräva !
Telefonsamtal från myndigheter , ska väl lösa sig men det blir lite jobbigt kanske - men det måste göras - inget jobbmässigt nu då utan helt privat...

Telefonsamtal från andra som vi fick lösa bekymmer med ... konstiga bekmmer men men ...

Nnu ska jag äta sen ska jag få en box på mig- räknar jag kallt med när det gäller min sparringpartner !


Vattenläcka BLÄ

0-283fdedf1956fc47688dcf13211e4a34.png

Vattenläcka BLÄ


Rainy day

Snön håller verkligen på att regna bort nu , det har spöregnat hela dagen i stort sett, jag gruvade mig för att ge mig ut och stava, men när jag gått en bit så slutade det värsta regnet !
Jag tog ingen lång runda eftersom lilla K hade bästis här och det var storebror som hade koll.
Men brudarna var inte hemma så mycket visade det sig- de föredrog att vara på macken med Maken / pappan ...
De packade ryggan med målarblock och gick på macken och fikade och målade !

Det är ungefär lika rolig sysselsättning som mellanK ´s nya favvounderhållning- han vill stå vid vägen eller gå vid vägen och hålla upp näven som om han drar i ett snöre så att lastbilarna ska tuta- det är tydligen nåt de gör på skolan också - tävlar lite i antalet som tutar ... Ja ja lite roar de små heter det så fint va ?

Annars så ringer jag och ringer och ingen som vill svara , har lämnat meddelande och får hoppas att jag får ett samtal själv, annars ska jag ringa i morgon bitti - TIDIGT !

Nu är det sängen som lockar och drar !

på promenad i Storuman Var är ja

-a3ea8a4b6d56d0ae3590b385e7dfc61.png

på promenad i Storuman Var är jag nu ?


Oj oj oj

Det är så härligt - här rusar det på maxfart ! Samtal i morse om det nya som ska hända  , besök idag flera stycken - Mina planer bara rusar runt i skallen och jag vet inte hur jag ska få allt gjort ...
Men det kommer !
Det är ju skojigt när det är sån här fart - bara det inte blir för mycket , vaknade 04,22 i morse och hade svårt att somna om , det är lite tröstlöst .. men det ger sig !
Jag får sova i kväll!

Har snabblunchat m bästa systeryster och smitt lite planer - vi ska förhoppningsvis samsas lite i stugan i helgen oxå - mysigt !!!

Sen att det regnar här i Storuman idag - det spelar ingen roll alls !
Bara lite !


repris och födelsedag

Repris på talang ser vi just nu , medans vi plockar ihop för att dra hemöver- vädret är inte så super, vaknade i morse av regn på taket. Men vi njuter av ledigheten ändå !
MellanK går runt och muttrar att vi måste träna, vi ska hitta en låt som passar, planen är att vara med på talang , jag ska sjunga och han ska - det vet han inte än men nåt ska han göra medans jag sjunger, masken, moonwalk, trolla, jonglera, dansa  m.m m.m  !?!
Jo jo då skulle vi roa eller ?! Skulle kanske sjunga Mamma MIa surrade han om nyss - om jag kan sjunga ??? Näej inte så särskilt bra .... Måste man kunna det ?

Vi väckte Maken / pappan med sång?! och paket , han har sin födelsedag idag och fick ett duschmunstycke där man kan ställa in olika strålar, en slickepott och tussar till dammsugarmunstycket twinner. Precis vad han önskat sig, och vi hittade det i Hemavan på järnaffären i går.
Vi var en runda i Tärna och en runda i Hemavan och letade en softshelljacka t lilla K Hittade ingen , däremot hittade vi kompisar i Västansjö som bjussade på Whiskey, Cognac  och Kaffe för hon (mig) som körde !
Vi gjorde grillpremiär på eftermimddagen -- åh vad gott det var , älgkött , potatisklyftor, sallad och kantarellsås.

Fiskade lite emellanåt och bara njuter ... Men som sagt nu är det snart hemfärd !

Fiske i stugan Åh vad livet är h

0-598b90cbc7c9742b1b66b9f326c7a6bb.png

Fiske i stugan Åh vad livet är härligt ibland :)


Fredag 24 April

Deklarationen är fixad, jag har betalt räkningarna, storkillen är rätt okej - tror jag .

Jag har ringt samtal och fixat och donat så snart är det helg, vi skulle dra till fjällen - men det verkar inte bli av.
Lite trist men vi får väl hitta på nåt annat ... vad vet jag inte men nåt blir det väl !

Nu ska jag snart iväg och fixa nåt jag gruvat för men det ska väl gå bra det oxå ...
Hoppas jag - det kan göra ajaj men jag hoppas inte det ...

Det där skrev jag i  dag vid 13.30 och vet ni vad- nu sitter jag i stugan med barnen , Maken är på väg hit, vi eldar och myser framför Tv´n zappar mellan Talang och Så ska det låta Storkillen har provfiskat lite och vi mår så gott .
Det är så härligt att impulsa så här ibland, ungarna rusade på , packade , fixade och plockade, hjälptes åt och humöret är på topp hela tiden, vi stannade i Slussfors och köpte glass, surrade hela vägen hit ,  och man bara  njuter !!!
Vi var här samma tid i fjol , då var Maken supersjuk, utslut på och förkyld - jag hoppas vi slipper det i år !

Sen gick det bra det jag gruvade för ;-)





oj oj oj

vilken dag...

Storkillen kom inatt kl 02 och hade så ont i magen , han fick ipren och profylaxandades sig själv till sömns...
Sen kom han hem från skolan och hade så ont...Gick som en krok gjorde han ...
Oroliga vargmamman, tog med storkillen till sjukan, han hade helt klart ont men inga tecken annars på att det skullle vara blindtarmen...
Så vi har koll och det är lugnt än så länge ... men ont har han än...
När vi var på sjukan så gick brandlarmet, det var från köket och var lugnt tydligen - ingen brand men brandkåren hann rycka ut i a f ...

Hämtade barn och lagade mat samtidigt som jag försökte städa innan det bar av ner till Röbroskolans matsal, det var möte om kultur, fritid- och utbildningsnämndens kommande nerdragningar...

Jag promenerade ner och hamnade mitt i hetluften, en bil som kört in i ett träd och vad jag förstår så när kört på en människa - det var en olycka, så ingen ide att spekulera i det, det gick tydligen skapligt tror jag och hoppas jag
Mina tankar skickar jag till personen och familjen som är berörda !
Men jag blev fruktansvärt rädd och hade puls vill jag lova ! ( jag såg inte själva olyckan men kom strax efter det hänt )

Vet inte om jag blev nå klokare på mötet , det var mest info om vad det finns för planer , vad man möjligen kan tänka sig dra ner på , men inga konsekevensbeskrivningar och ingen riktig förklaring om vem som sätter ramarna och om de är omförhandlingsbara ?! Jag tror att gemene man funderar vad som händer i själva kommunhuset, att det i så många år talats om att det möjligen kan vara  övertalighet där.
Att det alltid ställs äldreomsorgen mot barn och skola, att det investeras i så mycket annat som kanske skulle kunna vänta ?!
Jag är glad att jag inte ska sitta och fatta beslut!

Sen drog jag vidare i alla fall till värsta boxingpasset - gick okej och skönt var det !
 I morgon är det en ny innehållsrik dag, men jag hoppas inte lika innehållsrik som idag ...

Jag provsitter min nya (-71) bil

4922740538926e0eb0ca4f3eb5c687f7.png

Jag provsitter min nya (-71) bil och stortrivs :)


hopp hopp hopp

Hur det kan bli...

Jag har fått massa uträttat idag , men så har jag nyss landat i min soffa...

Jag jobbade undan och startade en hel del på jobbet, jag gjorde några ärenden som skulle göras, jag köpte min bil ;-) Men den går inte köra :-( ( Fast det visste jag )
Jag satt lääänge och planerade en viss klassresa tillsammans m kompis, och vi upptäckte nåt könstigt fel vi gjort , men det gick att lösa ?! Tack och Lov !
Jag hämtade lilla K som varit hos bästis och haft jättetrevligt ( i vanlig ordning - maken funderar på att köra dit lite av hennes prylar... ) Vi åkte och hälsade på nån som vi träffar alldeles för sällan vad vi nu ska skylla på - men som alltid jättemysigt att träffas !
Sen kom jag hem och landade i soffan ...

Och nu funderar jag och funderar .... varför får jag inget svar ... nåt har gått tokigt tror jag ... det känns trist !

Men i morgon är det en ny dag med nya utmaningar och glädjeämnen !

jag vill köpa svullosoffa ... Me

33b9f8aa5d91cab07cc03e72a168e55a.png

jag vill köpa svullosoffa ... Men inte den här...


solen skiner

och det är en härlig dag !
Jag känner mig så pigg och det är härligt !
Jag jobbar och jobbar , men har mellan varven hunnit dricka kaffe med två av mina fina vänner och min fina vän/syster !

Jag vill åka ner och hämta min fina bil få se när jag hinner det.
Jag håller på med semesterlistorna och extrapersonal, måste nog tänka och fundera mycket mera ...
Men jag fick ett glatt besked idag , som jag räknat med men inte riktigt hade koll på , hon jobbar i sommar oxå - kanon !
Men så ringde en av jobbarkompisarna och var sjuk- stackarn lät som det jag hade förra veckan, ont i kroppen och allmänt skitdålig . Hoppas på snabb krya-på-sig ! Och då ryckte klippan in - eller en av dem , vi har faktistk bara klippor på mitt jobb ! ( Nu låter det som jag smörar, men Maken brukar säga att sanningen ska man tåla höra - och det är sant )

Har fått titta på bildspel.... känns ... jag vet inte , måste titta fler gånger ! Det känns så onödigt , slöseri med naturens finaste gåvor ... och så fruktansvärt ledsamt, men ändå så vill man -titta ...och känna ... och önska att livet kunde var annorlunda ... 

saab v 4

Jag har köpt en bil - en saab v4 ! jag är lite glad men det var väääldigt impulsivt !
Ni som gått kurs med mig vet ev mina planer m den - men jag vill prova köra den lite som den är först!
Den är röd och fin och blank- men jag har bara sett den på bild än ...
Det är nostalgi på hög nivå, saab v4 var den första bil jag körde under min folkrace-era, min mamma hade en som jag så småningom köpte - min första bil, min pappa´s fru hade en lite grå, som hon hade som hundbil - den var jättefin .
Sen hade min pappa ett par stycken om jag minns rätt- folkraceobjekt !

SÅ det har jag gjort, sen väntar jag på besked, bra eller dåligt, bara jag får besked, och blir det negativt är risken att det blir nåt annat nåt väldigt impulsivt till att börja med - inte bra !!!

Har varit på boxträning m vännen -efter moget övervägande - att inte gå , vi var nervösa och eländiga, jag har
så ont i leder, fattar inte det har hållit på länge men så här mycket och länge har inte "skoven" hållit i , en tåled, fotled, knäled, höft, lillfingerled, tumme.... klagomuren eller hur !?
Det som är konstigt är att det flyttar rut mellan olika leder ?!
Men det gick bra i alla fall - eller - men vi var där och med i allafall och är taggade till nästa gång !

Lilla K var hos pappa på macken och sopade gårdsplanen - duktiga tjejen - vet inte om jag berättat att när vi var i Stensele så dammsugade hon och torkade köksgolven medans vi drack lite vin - hon hade inget att göra...
Storkillen hade hjälpt till att skifta däck och mellanK var med kompis , han har sålt Majblommor hela dagen, nån som vill köpa ? Vi kan skicka ¨på post !

Min bil !




det är härligt men vår Var tror

574710dd78e78eb0f59a265f25fdfe75.png

det är härligt men vår Var tror ni jag hämtade lilla K ?


Hallåj

Idag är det en fin tisdag ,solen skiner och jag får förmånen att jobba , jag trivs !

Vi har turen att ha två duktiga prao idag, en ung tjej och en ung kille, vi brukar inte ha två samtidigt men just nu går det bra - vi har en hel del att göra åt dem !

Igår kväll somnade lilla K innan middagen - jag hann inte med, hon sov en stund med den påföljd att hon inte somnade förrn jag gick och la mig vid 22... så hon lär vara trött vid middagstid idag igen ... Surt att sno på sånt !
Jag tog mig efter mycket segande ut på stavar i hela en och enhalvtimme, jag gick inte så fort som jag brukar, det känns fortfarande i mina leder av min konstiga flunsa förra veckan. Men jag gick och gick med en bok i öronen och det var så skönt ! Det blir mera sånt .
Men ikväll blir det för mig och vännen att slå på varann igen - skoj ska det bli men jag gruvar - vi lär ju ha tappat en hel del sen sist !

Sen håller jag tummarna just nu så de vitnar ( lite jobbigt att bokföra då men ...)

Sörprajs

Fick de tydligen i Brittiska Talang 2009 när Susan Boyle klev upp på scen ...
I´m impressed !
Ståpäls direkt !
Går inte att lägga in som film men länken får ni här - Ståpäls !

Cykla är härligt - ska se om jag får fram min i kväll, barnen cyklar för fullt !
I löv it ! Speciellt när solen skiner - det är minusgrader under natten och ganska kyligt i luften under dagen - men härligt i solen !

När vi gick hem från skolan Lilla K och jag så träffade vi en mäkta imponerad kattägare - katten hade nämligen jagat en räv från stugtomten i helgen som var !
Synd en sån gång att kameran inte är inom räckhåll !

Hörde om killen som reser och skulle vara borta ett år - nu har det gått bara några månader och han kommer hem snart - han har sett och gjort allt, så nu är han less - härligt tycker jag ! Att man kan bli less och upskatta hemma är ju så skönt ! Det betyder att vi har en hel del här som inte finns nån annan stans - så är det !

Idag skulle vi fått ligga på ett

1df3b9fa6e512f1fa08f613134b35fa0.png

Idag skulle vi fått ligga på ett renskinn o sola Men jag ska äntligen få jobba :)


idag

Barnen har fått prova ringa 90510 - var hamnar man då ? De hade aldrig hört talas om ... men det visste både maken och jag , det gjorde man ofta i sin ungdom innan mobiltelefonens intåg...
Maken ringde även nånstans där man fick veta Umans djup?! Har jag aldrig hört talas om ...

Det blev en fin matfisk- men ingen åt av den vad jag vet ...

Maken har namnsdag idag - grattis

Min fina fina farmor skulle ha fyllt år i dag - kommer inte ihåg hur mycket ...
Fina fina fina .... bästa snälla som bakade goda bullar och alltid var glad i sina barnbarn - och barnbarnsbarn !
Sen vet jag nån annan som fyller idag S G Duktiga jobbartjejen - Grattis och hurra !

Nu ska jag jobba undan lite av högarna som bildats på jobbet - där har de oxå vuxit vill jag lova !

Tunga artilleriet När jag tog fr

0-1c03d4ed986d8606e165b48e22310377.png

Tunga artilleriet När jag tog fram detta stack han ... Jag är livrädd för fåglar ...


Ser ni vilket besök jag har på m

0-1f7f06f85b9aa12aecc744e424dda5a3.png

Ser ni vilket besök jag har på min altan men den SKITER ner Grrrr


Söndag

Japp - sista dagen på påsklovet, jag som legat sjuk hela veckan får ta tag i tvätt berget som vuxit som sopberget på Dåvamyran ... Mega skulle jag vilja säga!
Det är väl ingen sak att stoppa i och ta ur tvätt maskiner , men att få all tvätt upphängd - nertagen - hopvikt - in i garderober - det tycker jag är värre !!!
Maken och barnen for på fiske- skulle vittja nät och pimpla lite så vi får se om det blir nån fångst !?

Igår hade vi en mycket trevlig kväll som ni säkert anat... de tidigare bilderna talar sitt tydliga språk!
Jag är en sån som får infall- ett sånt fick jag , hade nån som hakade på påskkärringarna åkte vilse på väg hem från Blåkulla och landade på kalas ... riktigt trevligt fick vi det i Stensele hos vännen där med mycket gott fika och vin.
Surr, prat och diskussioner om allt mellan relationer, ekonomi, kriser och att växa genom möten ( om man tillåter sig det ) som gick höga men det var kul !

Jag och Mejan fick även veta att vi ligger i träningsläger inför kommande ( lååååångt bort ) 40 årsfirande ...
Vi har en personlig tränare som skall lära oss att uppskatta och kunna dricka Whiskey och Cognac utan att rynka på näsan... Vi antar härmed utmaningen - jag kan säga så mycket att dessa drycker gjorde bot mot min halsonta i allafall !
Det behövdes inte så stor dos heller så det ska jag komma ihåg nästa gång maken påstår nåt ...

Nu ska jag ta itu med påskplundring, det är inte lika smärtsamt som att julen är över och jag har inte så mycket framme så det går nog fort. Jag fick börja dagen med att springa bort ( eller okej springa och springa ) till syster och ta in posten - de är på väg hem från fjällen och jag lovade ta in posten till dem när de åkte i måndags... Jag var dit en dag sen låg jag sjuk.... men nu tog jag in den - allt var kvar - tror jag för det var då fullt ... Men sssssssssscccccccchhhhhhhhhhhh  säg inget , jag hade lite ångest över den brevlådan... förlåt

Jag känner glädje.. vaknade med glädje känslan i kroppen och kunde först inte definiera vad det var ... nästan så jag skämdes lite över känslan - men nu njuter jag för fullt ! VI hade en trevlig kväll / dag , jag skrattade mycket , den känslan dröjer sig kvar jag går omkring och småler ...Jag suger på karamellen och är glad att jag kan känna ...
Glädje över mig ,mitt arbete, mitt liv, min familj , mina fantastiska vänner... 
för gårdagens Nisseism var klockren - Livet är inte själv ... Livet är VÄNNER


Gofika :)

52be289129ce5b8cb8f8891170088b31.png

Gofika :)


Nån fyller 40+

-e3cd89fec61ac665699b4a4c7bf6dbe.png

Nån fyller 40+


Mitt hjärta

Gråter av sorg när jag läser om mannen som körde skoter och drunknade med sitt 12-åriga barnbarn...
Varför kan det vara så orättvist...
Vem bestämmer att just de människornas dagar är räknade...
Hur kan en tolvårig pojke måsta gå bort och lämna sina närmaste ...
hela hans liv är ju kvar- eller han levde sitt liv i tolv år - men det var för kort tycker jag !
Fruktansvärt !

Och därifrån till att konstatera att jag är kryare , mycket kryare, så där så man tror man är king of the world !
I can manage everything !

Klev upp, bäddade ruschade ner på bageriet för att shoppa frukostbröd, men det var ju stängt så jag landade på macken , fullständigt skakis... insåg att jag nog får ta det lite easy idag med !
Så nu har vi ätit god smoothies t frukost med rostade tekakor och franska Mmmmm Jag njuter !

Läste ut boken igår "Till min dotter i Frankrike" mycket bra - lite trög från början ,men sen var jag bara tvungen att läsa den klart !
SÅ nu ska jag hitta nån ny !

Bok alltså !

Få se vad dagen bjuder på !

Friskare Frukost

3c979400c15695a965bfb1ceefb96d9f.png

Friskare Frukost


G*L*A*S*S

* glass är gott när man har ont i halsen
* Ipren är bra när man har ont i huvudet
* vatten är bra när man är törstig
* Vänner är bra när - alltid !
* Filmer är bra när man vill fördriva tiden
* Datorn är bra när man vill fördriva mer av tiden
* Meryl Streep är en bra skådis
* Tradera är en bra shoppingsight


uppdatering

Kanske dax för en sån ...
Har vandrat mellan sängen och soffan och frusit, haft fruktansvärt ont i kroppen och halsen och feber som inte vill ge med sig...
Igår kväll pratade jag m Maken och sa " om jag dör då måste du tala om för barnen att jag älskar dem  .... och... och "
Så illa var det... Hmmm...
Idag känns det ... kanske bättre - jag vet inte , har i a f vart på sjukan en sväng och där var de också lite frågande men tyckte jag skulle avvakta ....

Jag har sett filmen Australia , okej film, hade inte några förväntningar och det var nog bra , den påminde om Moulin Rouge i sättet att filma ( det är samma regissör )

Har även sett ; Nannyjouren, Djurpoliserna i Amerika, Mannen som talar med hundar m m och gråtit floder... måste vara sjukdomen som gör mig så lättrörd.

Storkillen har varit i skogskojan m kompis och fiskat massor med aborre och haft mys.
MellanKillen är i stuga m kompis och vad de gör där får jag nog aldrig riktigt veta
Och lilla K - jag är så glad att hon fått ; vara på stallet på stalldagar m H H och haft superskojigt !!! Hon var sååååå nöjd, hade haft superroligt ! Sen har hon fått vara hos bästisen, som ska hämta henne från fritids idag och ha skoj igen !

Solsken

Jajamensan solen skiner och det är kanonväder ute- en perfekt utedag på renskinnet med kroken i fiskehålet på en tjärn och oboytermosen nära till hands ....

Om det vore så väl, jag har ju tagit  lilla K ledigt från fritids igår och idag så att hon skulle få lite påsklov , men jag är verkligen inte kry...
Feber, ont i halsen och en fruktansvärd värk i kroppen....

Men nu har storK åkt med farbroro  till skogskojan och tagit med sig en kompis , mellanK ska till en stuga m en kompis och hans familj , och jag ska ta mig ner till Stensele och lämna lilla K på stallet några timmar  !

Såååå de aktiveras mina barn i alla fall- medans jag kallsvettas så fort jag försöker röra på mig !

Men det går väl över ...

på topp ???

Näpp näpp och absolut näpp...
Har tillbringat dagen följande ; en stund på jobbet , trodde inte jag skulle ta mig dit - var inte pigg alls, men jag jobbade undan lite och tog mig hem för lite aktiviteter m mina barn....
Jo tjena jag har inte rört mig många meter idag ...
Har frysit och haft så ont i alla ?! kroppsdelar man kan hitta på, det till och med ömmar i skinnet ... ont i halsen...
Vill inte ens äta en glass som jag tänkt och sett fram mot.
Satt ute när solen tittade fram , tog mig på en prommis m lilla K som cyklade ( som ni säkert sett ) vi mellanlandade på Apoteket - nej skoja bara Biblioteket och lånade " Till min dotter i Frankrike " ( det du mamma jag börjar där, det finns en uppföljare t den du läser också !) av Barbara och Stephanie Keating   
Sen har jag druckit massor m vatten och försöker hitta igen mitt friska jag ...

Lilla K by the way som är jordens pärla Lyssna här ; ( varför säger jag inte läs ???)
I morse gick jag som sagt tidigt på jobbet, lilla K ringde vid 8.45 och sa , Kan vi fika morgonfika nu ? Ja sa jag visst kan ni det . Men- säger hon , Stora K vill inte vakna han bara sover ...
Ja men, säger jag ,strunta i han - mellanK och du kan fika själva ! Okej säger hon ( märk väl att hon ringer upp mig på min mobil SJÄLV ( har skrivit en telefonlista där hon har de vanligaste numren och  namnen hon kan läsa .
När jag sen kommer hem är det "NÅN" Som varit snäll och plockat ur diskmaskinen. Gissa vem ? Jo lilla K allt är där det ska vara Supertjejen vi har !

Blev så glad sen när jag fick mail som sa att det var aktiviteter på stallet i veckan - hoppas vi kan ta oss dit !
Tack snälla du som tänkte på oss !

cykeltur i solen

31098150622e5f717cc5bf145f1889f9.png

cykeltur i solen


14 April 2009

Idag skulle min pappa fyllt år - 62 år !
 Min mamma hade lite nostalgi när vi var på Blå Kupan och hon berättade en episod från deras gemensamma ungdomstid. Jag fick veta lite mer om min pappa som jag inte vetat bl annat att han var en fenomenal dansare - hon har ett bra minne min mamma , hon mindes precis vad hon haft på sig och var hon suttit !

Man saknar väldigt mycket såna här dagar- tänker väldigt mycket - önskar väldigt mycket.

Ska försöka ta mig ut i solen en stund idag - igår blev det bara lite sol, det var ganska växlande , mina kusiner ,moster och morbror dök upp på våfflor och kaffe . De var på väg från Hemavan ...
Så roligt att träffa dem allihopa !

Fick veta något tråkigt i söndags- väldigt tråkigt ! Och jag ställer mig frågan igen ... Varför ?!

Avlopp och fest !

Well efter utedagen så upptäckte vi att det var stopp i avloppet - så maken fick var avloppsarbetare vi andra lagade maten och duschade hos syster yster innan det bar iväg t trevliga festen i Stensele !
Maken anslöt senare !  Efter full!?gjort uppdrag- han fick hjälp av kommunarbetarna , men det blev inte hundra bra tydligen ... Men det tar vi t veckan säger maken ?!

Ja ja trevlig var festen vi är nyss hemkomna alla nöjda och glada !
God mat ( kan bero på att det var knytis - vi hade lagat maten själva ) trevligt sällskap och gott vin !
Barnen har busat sig svettiga !
( det var svettigt för de vuxna med . av andra anledningar ! )

Nu ska jag sova God natt !
Och tack !



Påsksöndag

Och en skön sån - än så länge !

Har suttit i en snödriva på Luspholmen hos Svåger och svägerska super skönt att få vara där !

Solen sken inte som igår men ändå var det skönt !

Alldeles lagomt - ingen blåst och elden sprakade så härligt - varma mackor i klämjärn
Mekn kom m en storfisk som de fått på nät som grillades i folie,

Nu ska vi göra middagen klar för knytiset ikväll !


Fångad Lilla K skön påskafton :)

0-381854a818244263fa5faa92bb7f7c1a.png

Fångad Lilla K skön påskafton :)


Nu har ni

Påsklov ser jag - lite besökare på sidan !

Preciss om att man just nu skulle kunna tro att Storuman har tappat 80 % av sin befolkning- nr jag gick idag så var detinte en käft ute nånstans ?!
Helt otroligt mitt på ljusa dagen !

Lilla K är piggare idag - skapligt väder - promenad, gott fika, spa och god middag - allt i glada vänners och myssläktens lag!

Go´natt !

Skär torsdag

Ja det känns som man gått genom en mangel och ändå har nog inte jag sprungit mest på jobbet idag... Men det är roligt när det är mycket folk och alla är oftast glada och trevliga !
Det mesta har flutit på och vi har nog skött oss bra tror jag ?!
Men ingen som kom in och sa "Blåkulla nästa " så nåt kaffe fick jag inte bjuda bort -  vi tar ett nytt försök nån annan gång.

Hämtade hem lilla K från Systeryster - en febersjuk liten K ... Jättetrist eftersom vi skulle bada i morgon och ha trevligt med alla vännerna... Vi hoppas hon kryar på sig och att det inte blir nån fler sjukling här!
På Söndag blir det knytis - hoppas på en trevlig kväll i glasda vänners lag !

Så roligt idag när det kom in massa folk man inte träffar så ofta, bara synd att man inte riktigt hinner surra ...

Fick en grej av barnens farfar idag som gjorde mig så glad - har önskat mig sån . Ska se om ni får en bild i morgon .

Tesällskap ikväll och sen kom min söta lilla mamma som jag längtat efter - så nu ska jag knyta mig för att orka med resten av helgen - jobb, utflykter och umgänge !

Ha en fortsatt trevlig och skön påsk - och ta hand om er själva och varandra ! Puss och kram på er !


Glad Påsk ;)

10d54912640e87b100cdb669b7a4f0b3.png

Glad Påsk ;)


Skärtorsdag :)

0-46e223e8d3afdef5ef7c102b3d421263.png

Skärtorsdag :)


Onsdag

Före skärtorsdagen - dagen på jobbet har varit - mycket jobb men roligt ! Synd bara att det snöat så förblånat- riktigt snöoväder. Men det ska väl bli bättre hoppas jag för påskfirarna som ska till fjälls.

Just nu är det SMfinal i hockey - avgörande spännande ...

Har varit på föräldramöte om nästa år angående StorKillens årgång som ska börja sjunde klass.
Spännande värre- men jag är full i förvissning om att det går bra, att alla jobbar för att det ska bli bra.
Den stora frågan är nog hur våra politiker tänker göra med besparingarna, vad som händer i övrigt med skolvärlden ?!
Mycket ligger i luften och jag har min åsikt ganska klar, men inget jag tänker delge här, det blir såna diskussioner, och vi har ju i regel inte alltid samma åsikt så det kan jag ta i nåt annat forum- om det måste tas!?

NU är FÄRJESTAD SMVINNARE I HOCKEY !!!!
Måste bara säga att ifjol så fick jag en kram av Det här årets SMguldtränare - pratade med honom i telefon flera gånger, en redigt trevlig Värmlänning. Känns som hemma när jag hör värmländska, jag föddes ju i Kristinehamn och bodde där mina första fyra år så det kom med modersmjölken ;-)

Alltså nu ser jag vinnarbilder... varför klär killarna av sig till bar överkropp när de ska fira och skrika ?! De står på läktaren och svänger med sina vita och svarta T-shirtar -viftar med dem över skallen medans magen och revbenen luftas, Är det inte lite kallt ?! Är det nån gammal ursprunglig reflex att kläderna ska av när jag är överväldigad av segerrus ?!
Tänk om vi tjejer skulle göra likadant - kasta Tröjorna och vifta med behån och tuttarna i vädret när vi fyndar på årets rea ? Eller när vi gått ner det där extra kilot i vikt.
Då skulle det ju i o f s inte behövas så många provrum, man skulle nästan kunna prova ute i butiken.

Ja ja hård dag i morgon - hoppas vi ses på vägen till Blåkulla eller Fjällen , ni kan gärna titta in till oss så kan jag bjuda på en kopp kaffe - Säg bara "Blåkulla nästa" så får ni en kaffekopp med Mazarin !

Prövar presenten som brorsan fic

69fb2ea3117c2de410e26c692351b7fc.png

Prövar presenten som brorsan fick :)


Snöstorm

Snöovädret fortsätter, verkar som jag måste skotta fram uteplatsen igen , som snöat över .
Jag trodde det skulle töa och att jag skulle slippa- fast när jag nu tittar på yr.no så verkar det bli kanonväder till helgen- jag håller tummarna ! ( fast jag skulle vilja ha nattkallt ) Samtidigt håller jag tummarna för att maken ska krya på sig så att vi kan njuta av helgen , vännerna, familjen och förhoppningsvis vädret tillsammans !

Jag hoppas hinna läsa en hel del- jag har ju hittat läsarnerven igen och nu skulle jag få låna fortsättningen på en bok jag läste f nägra veckor sen - kanon !

Nu ska jag jobba lite till ...

fika i massor

Jaa ikväll har det fikats i massor, och likafullt så har vi massor med fika kvar - men det ska vi nog se till att det går åt !
 
Det ska ju nämligen bli stort påskknytkalas till helgen ryktas det - så då får jag väl ta med lite dit då !
Främmande från när och fjärran Skoj skoj !

Storkillen har haft en bra dag säger han.
Första presenten i morse var nog bäst, när lilla K kröp ner i en kartong och täcktes över m filtar - höll de andra paketen i handen och skuttade upp när storK öppnade "paketet"
Sen hälsar han och tackar för alla gratulationer- kul att se att du bloggar Ididita !

Full huggning på jobbet är det - massor att göra - precis som det ska vara .
La en beställning idag på lite grejor för det nya som ska hända till hösten - hoppas det finns att få tag i bara.
Fick också bra och positivt samtal  av arbetskollega.
Men maken är inte pigg, vet inte vad han har hittat för bakterie som täpper till i bihålorna nåt så kopiöst- men vi hoppas på medicin som ska hjälpa !

Nu värker min skalle - för mycket socker idag kanske ... men nu blir det kudden nästa !

MellanK ligger i hårdträning med att göra moonwalk... Det är lite svårt med kordinationen bara ...



TretTONåring

Idag Hipp hipp HURRA !!!



Nu utökar  han ledningen igen - spränger gränser ...





Måndag

Jag har faktiskt inte nåt skoj att skriva!

Jag har bakat, grejsat runt här hemma, hade tänkt mig ut på prommis men det hanns inte för Maken, storK och SJ var och kollade näten, lilla K var m kompis så hon behövde hämtning.
MellanK hade tydligen förgyllt dagen för busschaffis igår på pingistävlingarna, han påstod att mellanK var lite okoncentrerad, att det var lite förvirrat läge ibland, men det är så det är.

Ta bara senaste episoden;
MellanK var supersugen på att få vara med i Wild Kids så han ville åka på uttagningar, han letade på nätet och hittade datum, tid och plats; Luleå, 9 Maj kl 11 - Det här är ung en månad sen Okej sa jag , vi kör , jag skjutsar och vi bor på hotell, det kan bli trevligt.
MellanK har verkligen gått in för det här, han har tränat , funderat och fantiserat. Jag har hummat och peppat...
I fredags tänkte jag kolla lite närmare, så jag var ute på nätet och letade hotell, kollade andra aktiviteter m.m
Så tänkte jag checka så MellanK kollat rätt på tid.
Jag letade och letade, till slut hittade jag -. Mycket riktigt - uttagningar för Wild Kids i Luleå, den 9 maj 2008
Det blir ingen Luleresa!

Nu ska vi blåsa ballonger och finputsa sista innan morgondagens kalasande!


Vårkänslor ? Inte direkt

24f2891eaff85b2824c368bf1dd6212e.png

Vårkänslor ? Inte direkt


Söndagsfilm

Ser på långfilmen Van Veeteren medans jag skriver lite...

Dagen har varit supertråkig- men jag har hunnit baka lite i alla fall - tårtbottnar och tre sorters "kakor"...
Bullar har jag inga men det får vi klara oss utan!
Jag har varit själv i stort sett hela dagen - sen kom lilla K och kompis och gjorde mig lite sällskap till slut
Mellan K kom hem från pingisen och var rätt nöjd fast det inte gått så bra resultatmässigt, åt lite middag och sprang iväg på pingisträning kl 18-  då är det kul med pingis!

Som tur var kom en av godaste och fikade lite ikväll ! Samtidigt kom lilla Zitavalpen på besök.
Lilla K satt mest på köksbänken och höll sig undan - fast hon äääälskar hundar !

Söndag

Idag är det Luspenloppet skidåkare har invaderat Storuman - trevligt att det arrangeras såna här tävlingar här ! De har bara lite otur med vädret - men det får man ta ! April som det är !

Jag håller mest alla tummar för MellanK som klev upp kl 7 i morse för att ta sig med sina lagkamrater till Lycksele och spela pingis ! Jag hoppas det går bra för honom , har lite dåligt samvete att han fick åka själv - det kan ju vara nyttigt också , men ni som känner honom vet vilken virrpanna det kan vara. Men det är flera vuxna med så det  går säkert bra !
LillaK har sovit borta inatt - pyjamasparty som det var. RIngde nyss men hon längtade inte efter mamma ... Men jag längtar ...



StorK och Maken har åkt ut m saltstenar, Maken var definitivt inte lika ivrig som storK - han fullkomligt vibrerar som en stövare när han ska få åka ut i skogen eller på fisketur... Men som jag uttryckt tidigare - jag är glad att de har de här intressena !

Själv så står  jag fastlimmad vid spisen idag- ska försöka mig på lite bakning - blir inte några avancerade grejor, men lite tårtbottnar och muffins kanske- har ju som fösökt leja ut lite bakning men jag vet inte om det lyckades så jag garderar mig lite ;-)

After pimpel

Vi har tillbringat dagen på isen idag , fast jag inte var särskilt sugen, men med fint sällskap och gott fika går det mesta!

Vädret blev helt okej till slut! Inte strålande sol men närapå, uppehåll var det i alla fall !
Ingen fisk dock men det gör inte så mycket - däremot lurade storK mig  ...
Han kröp ihop nere vid min stol och satt en stund, jag satt och lyssnade på de som surrade i närheten och var inte med, helt plötsligt ryckte det till ordentligt i min lina - minst en fyrakilos regnbåge var det - jag vet precis !
Tills jag förstod att det var storK som röck i linan - han skrattade dock inte så länge när jag - hetlevrad som jag är gav honom en rak höger ! ( Eller inte riktigt - han fick en riktig smäll men vi skrattade gott allihopa mest han )

Han vann sen 200 kr tack var en ståndkrok, i o f sig blev det fel men han fick behålla pengarna i alla fall !

Lite och ingen fisk var det, men glada vinnare i alla fall !

Nu har lilla K åkt till bästis och skulle ha pyjamasparty, det har de sett fram mot länge, vi andra ska snart äta lasagne - vad sen kvällen bjuder på får vi se !

C Ya all

I fjol kom hon åkande på skidor m snygga Spiro, vi var alla med i årets Nappethäfte på bild - hon skulle fått komma idag med - på skidor skateande m Spiro runt udden ... Hon saknades ... igen ...  

Fredag

Idag är det många som åkt till fjälls kan jag säga !
Det är alltid en trevlig säsong det här , bara lite tråkigt att vädret inte är så bra just nu, det varnas för dåligt väder även under påsken - men vad gör väl det huvudsaken att man har trevligt sällskap !
(Och kanske god mat ;-)
Och det verkar vi få, mormor och G, Sen kommer folk från södra sverige som vi hoppas få träffa !
Vännen har nån plan som vi hoppas kunna få delta i - stormiddag !

Å-M Jag är med på ditt förslag ! Verkar jätteskoj ! Vi tar det längre fram va ?

Vi har ätit gott ikväll, både middag och sen go´fika med tårta och glass hos födelsedagstjejen !

Hörde även i veckan att det är saker på G som jag och vännen kanske kan haka på - hoppas hon vill , jag saknar det MEGA  Även om jag fick agera personlig boxboll ibland, det bjuder jag på !

Markus FAGERvall på tv ikväll , jag och lilla K njöt , han är godis för ögonen ! Men jag nyper lite extra i Maken så att han förstår att det bara är ögongodis ... Jag har det godaste hemma ...

Ikväll fick jag se, men det blev inte klarare för det ...




Första tryckaren :)

-83812b378ec1da3eaca2f92005816d7.png

Första tryckaren :)


Hipp hipp Hurra

På din födelsedag - du smarta, störtsköna (  om än lite arg ibland - men det tar vi ;-) Söta stora lilla tjej som fyller 11 år idag !!!
Vi hoppas du bjuder på go´fika när vi stormar in i kväll !
Den som fyller idag är Mejans mellantjej ! Som fick läsa läxa m min storkille och lära honom om ström ! Han går två klasser över - så det är en smart pingla helt klart ...

Sen fyller ju min pappas ungdomskompis år - Grattis Grattis !!! ( Det såg jag på birthday.se )

Idag är det Aprilväder ute, jobbarkompisen och HS med bihang är på väg uppöver med skoter - så jag hoppas de kör ifrån det dåliga vädret ! Och har en bra resa i övrigt !

Ha en skön fredag my friends !
Kram kram !





Strömlös städare

1538c2f1d63b5517950725271f45c101.png

Strömlös städare


Dammråttor ?

Damm damm och åter damm ... men ikväll har vi putsat och fejat , till och med de uppstoppade djuren ( de är inte mina favoriter ) har fått andas frisk luft och hitta ut ur dammdimmorna.
Ungarnas rum fick sig en lite riktig omgång- lilla K´s rum har gått igenom en sopsäcksreningsprocedur light , det var bara det att när hon skulle hem fr skolan så hade hon lagt ihop massa kartonger och stuff som hon ville ha med hem - men jag - jag ville inte , och jag fick som jag ville , tillfälligt i alla fall... hon skulle pyssla mera 

Maken fick göra en snabb utryckning till jobbet eftersom det droppade in vatten I MITT KONTOR - Gaaaa .
Men en hink på golvet och makens utryckning ska väl ha förhindrat större katastrof !

Maken och SJ har varit på isen och vittjat näten så vi fick färskfisk till middag , filead, panerad och ugnsstekt - mumma även för en antifiskätare som mig ! Jag benar och benar länge länge men sen var det gott, med limefraichen sen helgen som pricken över iet!

Sen har jag nött tradera, har ju som legat lågt där ett tag men det är så många som nämnt det sista veckorna så nu har vi varit inne och budat ungarna och jag ... få se vad som hitter hem hit - om det blir nåt ?

Läste på min blogg att barnen cyklade de här dagarna i fjol... det gör vi inte nu !

För somliga blir ryggsäcken aldrig full , de drabbas igen och igen ... men en kram till er, ni är bra !  Vi tycker om er !
Vi finns här !
Efter regn kommer  så småningom lite solskensstrålar - då får vi lite värme igen ! 





Kussar

Kusseluringarna från Umstan var på besök, de är ju två herrar i sina bästa år nu  , men i min gröna ungdom ( sisådär 12-13 år gammal )så var jag ner och var lite "barnvakt" åt de här grabbsen , så roligt att de tittade in m polarna- de skulle upp t fjälls och köra skoter- kanske tittar in t syster i stugan i helgen ! Så var beredd m kaffepannan!

Maken och jag var tvärest ut på samhället och köpte en fölseda´spresent  t storK . Så då var det klart ! Ska bara beställa tårta och baka lite - om jag hinner , det är ju några dagar kvar men mycket ska hända !
Fisketävling på lördag , ska följa m vänner är det tänkt ;-)
MÅste bara hitta nån m motorisborr som vi kan haka på ...

Okej då

April april, jag har bara försökt vilseleda lite, det är ju en fyrbenting vi väntar på - som några av er helt riktigt gissat på.
Vi väntar på en Basset Fauve, som ska komma till världen snart , vi bara hoppas på att det blir en till oss - att allt går i lås !
Sen att jag har alla symptom tror jag hör till en vanlig stressad småbarnsmorsa;-)
Förutom senadragen de håller på att driva mig till vansinnets rand ... eller om jag nu är där redan !?
Som när vi simmade igår, jag fick sendrag i tårna och fötterna - på djupt vatten - fatta hur långt det kändes tills jag kunde ställa ner fötterna på bassängbotten och trycka allt till rätta ... Gaaa



Vinlotteriet i kväll, kanongott fika - vi hoppas på recept!? Kladdkaka m något gott uppepå som innehöll bl annant Lime och nån god röra som innehöll lax på mjukt tunnbröd. Men inte vann jag nåt - i vanlig ordning ...( inte du heller mamma )
Nej det blir fika hos HS IGEN nästa gång... ja ja jag har nog inte tur i spel i alla fall ...
Apropå mjukt tunnbröd-jag vill lära mig baka det ...
 Det brukade min mormor göra... Jag har till och med varit med när min mammas farmor bakade, jag var v runt 20 år och hon förmodligen runt 90!?

Förresten- jag har talat om för er några gånger vem som har den bästa Maken - och det är ju jag då ... men bara för att det ska i protokollet så har ju även han , för rättvisans skull, fått den bästa - JAG
Alltså - inte ett ord, inte en fråga, jag bara nickar och säger - javisst det går bra. Jo men så gör vi - precis som du säger ! Absolut , du har alltid rätt !

Jag ifrågasätter aldrig utan godtar ( nästan ) allt ... 

Hörde om nån som är sjuk, som kommer att få lära sig leva på ett annat sätt än vad nån är van... men vi håller tummarna för att det ska bli bra ! Det blir det säkert , men det kan ta lite tid att ställa om sig ...
Kram på er !

PS ; Jobbarkompisen klarade skrivningen på jägarexamen i måndags och "Stora" T S klarade ikväll !Jätteskojsigt ! Grattis grattis !!! D.S


Japp !

Det var ju klart då ...
Ungarna har klagat länge på mitt humör- upp och ner tvärilsk spottar och fräser och sen glad på ett snäpp.
Gråten har slagit till på bara sekunden.
Senadrag i tid och otid- det gör mig fruktansvärt irriterad - överväger att prova den rostfria kniven under madrassen som jag fick tips om !  
Magen ska vi bara inte prata om...
Hela kroppen är upp och ner !
Nu är det svart på vitt -
Tillökning till sommaren!
Snabba ryck...
Ja ja det ska nog gå bra ! - SUCK !

Härlig dag ute idag - den första den här månaden ;-)
Ha det gott !



Takdropp kl 8

585e8b6f4e37f7e1770b4ad80c10dc04.png

Kolla varifrån!

Takdropp kl 8


RSS 2.0