Bra träningsmetod ? Undrar om de börjar me...

mms_img33263 (MMS)

Bra träningsmetod ? Undrar om de börjar med nåt pass på åbackens?


Lilla K premiäråkte snowboard igår. Tre åk...

mms_img23522 (MMS)

Lilla K premiäråkte snowboard igår. Tre åk blev det innan vi gav upp då vädret inte var det bästa. Men hon är riktigt duktig på att åka- inte alls många fall. Söndagen innehöll även hockey som Skellefteå vann i förlängning samt god middag hos svärfars och lite cykling. Skön dag trots tidsomställning. Nu är det ny vecka med nya trevliga utmaningar.


Maken kollar synen - han tycks se bra ut :...

mms_img53773 (MMS)

Maken kollar synen - han tycks se bra ut :-) vi andra instämmer! Mysig kväll med goda vänner! Har haft en kanondag i Vännäs med duktiga volleykids


Jeeeeez

Vad skönt att vara hemma och hitta åt  vardagen igen.
Jag  har mycket att ta tag i när det gäller - mycket.Ska försöka lösa hemuppgifter som heter duga. Men det blir nog nån råd med det.
Har haft fantastiska dagar. Intensiva och trevliga med glada människor. Så fick jag med mig mellanK på hockeycupen som storK  deltog i. Det var också bra. Vi fick lite qualitytime på tumanhand.

StorK blev emellertid lite krasslig i kistan så han har varit hemma idag. Men i morgon blir det åter till skolan för hans del. Lilla K har för första dagen sen innan sportlovet gjort en skoldag. Gick nog bra - hon hade alltså feber tills i lördags. Liten kärlekstjej.

Mammakärleken är väl en av de största. Men jag kan bli otroligt arg också. Så där rasande så jag inte vet vad jag ska göra. Nästan gråtfärdigt arg. Men det är väl så att stark kärlek väcker starka känslor åt andra håll. Jag tror vi redde upp det senaste. Och jag hoppas att vi ALDRIG mer ska göra den resan.

Hockeyträning för mellanK - en glad mellanK som verkligen kommer att sakna detta.
Kids Volley för lilla k som hon gillar.
Och jag tog mig på gymmet och fick mig en rejäl genomkörare. Skönt. Tack. Skulle bara kommit lite senare så jag orkat hela vägen - eller hur jag ska säga. Jag hoppas på fler oväntade träffar där ;-D

Nu gråter jag - till bäbisarna på tv 4

Grymt god middag med mysigt sällskap :-)

mms_img38521 (MMS)

Grymt god middag med mysigt sällskap :-)


Sitter på förstå parkett Djurgården tränar...

mms_img41991 (MMS)

Sitter på förstå parkett Djurgården tränar i globen :-)


Det köas utanför globen- undrar för vad? K...

mms_img41988 (MMS)

Det köas utanför globen- undrar för vad? Kursenjag går är nog bra men svårt är det. Sov gott när jag somnade :-) ha en skön dag


Utsikten från konferensrummet. Startade kl...

mms_img41985 (MMS)

Utsikten från konferensrummet. Startade kl 4 i morse hemifrån så vi är trötta nu. Men ska hålla på t kl 17 :-) Kursen verkar bra :-)


Lite sorgligt

Att de skiljs nu hockeyungdomarna -95- 96 som spelat hockey ihop i flera år. De gjorde sin sista seriematch här hemma på ishallen ikväll. De fortsätter nu sitt liv med eller utan hockey, flera av dem som går ut nionde klass ska gå hockeygymnasium. Jag önskar dem - alla - lycka till med sitt fortsatta liv.
De gjorde en snygg entre som de iscensatt själva, med ingång genom vildmannen, häftig musik, Line up, nationalsång av några duktiga tjejer och strålkastare.
Snyggt och lite skoj var det ! Skoj också att de vann matchen.
De ska dock till Övik till helgen och spela cup, men då saknas nån och några andra kommer till. Men det blir nog en trevlig avslutning. Jag hoppas jag kan och orkar ta mig dit från lördg till söndag. Vi får väl se vad som händer.
Kommer ju hem sent på fredagkväll då jag ska till El Stockholmia på kurs torsdag och fredag. Vi får väl se hur det går. Nervös är jag i massor. Tur jag har trevligt sällskap med mig.

Sitter och tittar på tv´n om katastrofen i Japan... det är ogreppbart hur stort det här är, vad kommer att hända ?
Det är inte roligt, tänker på alla som förlorat sina anhöriga.... Fruktansvärt.

Så lite till våra vardagheter, har varit halvdeles hemma idag, då lilla K fortfarande har feber. Hon är inte alls kry. Hög feber i flera dagar. Inget annat egentligen så nu tycker jag det får ge sig.

Och - jag var duktig igår. Jag satt om alla blommor så nu överlever de ( som inte åkte i soporna) nog förhoppningsvis ett år till...
Undrar vad som hänt till nästa år...
Sportlovsveckan

Vilken vecka... ja den kommer att gå till historien.
Vi som tänkte oss till stugan - och jo då.
Onsdag drog vi till jaktkojan då vi avvaktade magsjukan som gick i fjällstugan.
 Vi var ute hela torsdagen med trevligt sällskap som kom och grillade med oss på sjön där vi försökte fiska lite.
Vi hade störtmysigt i jaktkojan. Ingen ström, inget vatten, utedass, levande ljus som belysning, bara mys med familjen på hög nivå.
Men på torsdag tänkte vi ändock ta oss upp till fjällen - då ingen visat nån mer magsjuka sen tisdagmorgon.
Jag hade ju hela veckan lovat att lilla K skulle få åka bräda som hon börjat med förra helgen. Killarna såg fram mot pimpelfiske i fjällsjöarna. Solen lovade skina i massor.
Och vi längtade MEGA att få tillbringa några dagar i fjällstugan.
Vi kom oss upp vid 21 på kvällen - laddade till tusen. Surrade m systeryster och familj. Gick och la oss. Klev upp vid 8 på morgonen - och då hade magsjukan slagit till. Systerdottern mådde inte alls bra. Så vi packade ihop vår familj och packning i bilen Snabba som rackarn drog vi till Hemavan där vi intog frukost kl 9. Sen blev det ner till jaktkojan igen och tillbringade fredag och lördag i de trakterna på skoter med pimpling, grillning och utedagar.
Men vi var lite besvikna. Och tyckte synd om de som drabbats av magbacillen. Hela familjen visade det sig sen.
Vi har klarat oss än så länge. Men men...
Igår eftermiddag drog vi hemöver - vi hade övertalat lilla K att söndagen skulle innehålla den efterlängtade brädåkningen bara vi fick åka ut på skotern på lördagen. Det gick efter viss tvekan.
Väl hemma så stassade vi snabbt om och - drog iväg uppöver igen. Kosan gick mot Abborberg och den trevliga födelsedagsfesten. En förtitaggare med stil. Och en sjuttitaggare också. Trevlig fest med god mat och trevligt sällskap i massor. Men en supertrött liten kärlekstjej som inte alls var leksugen. Hon ville bara sova.
Och storkillen skulle hem och spela match så när klockan var vid midnatt så drog askungefamiljen hemöver.Lämnade mellanKillen som ville vara kvar.
Väl hemma så kände jag att lilla Pinglan var febervarm. Stackars liten tjej. Som vaknade upp i morse och log med hela febersjuka ansiktet och sa " Idag ska jag äntligen få åka bräda i slalombacken!".
Men lilla gumman -sa jag- du har ju feber!!??
-Har jag, utbrast hon så otroligt besviken.
Så hon har tillbringat dagen i sängen framför tvn. Under en filt.

Långt inlägg som ska avslutas med kvällens BULLKUNG.
När jag kom hem från kvällspasset i spinning så såg det ut så här ;


Kaos på köksbordet där Bullkungen gått fram som en virvelvind.En trött kille som laddar för gräddning av godsakernaMUMS!Men !Hoppla!!! Ugnsluckan lossnade visst. Tur vi har en skicklig pappa som lagar och fixar så ...Det blir goda gräddade bullar. Bakade på mjölkfritt så att han kan uppfylla sitt löfte. I morgon får du goda kanelbullar Conny Hägglund !


Livskvalitet - trots att våra planer ändra...

mms_img51140 (MMS)

Livskvalitet - trots att våra planer ändrats snabbt de senaste dagarna så har vi haft fina o sköna dagar :-)


Vilken härlig dag:-) en dag på isen med sk...

mms_img26838 (MMS)

Vilken härlig dag:-) en dag på isen med skotern och varma mackor i järnet. Vi har sovit i jaktkojan och bara njuter:-)


det blir inte alltid som

man tänkt sig...

Vi hade fixat och donat för att få vara lediga torsdag - söndag, ungarna skulle få följa sin moster till stugan i fjällen idag. Så skulle vi packa och komma efter i morgon onsdag när vi slutat jobbet. Som ungarna sett fram mot det. Det är det enda de pratat om, så igårkväll när jag stod och bakade tre olika sorters muffins ( matmuffins- jättegoda( Eller okej - en sorts var chokladmuffins)) skrev de listor ( undrar var de lärt sig det tricket :-) och packade efterhand det de skulle ha med sig. Det var fullt ös.
 Så idag ringde systeryster och var bekymrad då det visar sig att sällskapet som vi skulle umgås med däruppe har förmodligen magsjuka. Såååå efter mycket tvekande och velande så beslutade vi oss för att alla stannar hemma- så får vi se vad vi gör av de här dagarna.
Men jag kan lova att vi var så ruskigt besvikna allihopa.
Det är inte lätt att ta ledigt och vara lediga allihopa samtidigt. Att passa in så vi får följas åt. Så ofta är det så att fjällstugan som vi är delägare i - besöks ungefär två gånger per år. Och nu var en sån gång.
Så besvikelsen var enorm.
Men - vi får väl ladda om och försöka hitta på annat skoj att göra. Vi har andra planer just nu. Men inget bestämt - vi ser vad varje dag ger.
MellanKillen har varit duktig och bakat två sorters pizzabullar, så vi ska ha utflyktsfika. Duktig kille det där.
Igår gjorde han energybars, också jättegoda, synd för oss bara att hunden Sivan också gillade dem. Så det är inte mycket kvar där. Men vi bakar nya, de var riktigt goda ! 
Bakade gjorde han medans jag var på godmiddag hos fina vännen.
Sen blev det box en stund. Är inte riktigt mig själv... men jag är säkert bra ändå !? Vi är då där. Som vi brukar säga.
Väl hemma så hann jag se SAIK spela hem en seger. Gött mos ! 
Vi får se vad morgondagen har i sikte. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig.
Men ärligt. Jag var så besviken så jag hade kunnat sätta mig ner och gråta. Inte gjorde momsrapporten nåt för att förbättra mitt humör ...
Men som sagt, i morgon är en ny dag.söndagkväll

Sportlovet har gjort en rivstart med finväder och skidåkning. Vasaloppet på tv alltså. Här är vi dåliga på längdskidor - skulle gärna åka mer än jag gör, men min fot ställer till problem. Ska försöka ta mig ut med lilla K nån dag eftersom hon gillar längdåkning. Men dagens vasalopp var klart spännande. Följde det till den första Storumanbon kom i mål ca 4 timmar och 28 minuter efter start. Mycket bra resultat!

Lilla K och jag hade mysmorgon, vi åt frukost framför tv´n sen stökade jag på lite mellan tvn och köket. Gjorde fika för utflykten vi skulle på och lite annat sånt pyssel. Lilla K satt och vickade på en tand - till slut skrek hon till - den var ute. Då säger ungen- mamma - nu måste du skriva på datorn att lilla K har tappat en tand !!! Så nu vet ni. Den fjärde gluggen för närvarande.

Efter vasan så drog vi till backen. Lilla eterspettet ( inte jag då utan den yngre damen i familjen) hade gett sig den på att åka bräda. Hon har aldrig provat och jag kan absolut inte. Hon satt i bilen en halvtimme innan jag var riktigt klar och väntade. Det var sååååå spännande. Så hon åkte i lilla barnbacken sex - sju åk innan jag sa att - nu kan vi åka upp och prova i riktiga backen. Då gick liften sönder. Så jag hann aldrig åka. Men vi hann fika lite och surra med vännerna som var där.  Och lilla K blev en klippa på bräda innan vi åkte hem. Med tanke på att hon aldrig åkt.

Maken och killarna kom hem från en härlig dag på fjället - men med nån trasig skoter. Så storK har tillbringat hela kvällen på macken tillsammans med pappan och de har försökt få igång skotern, samtidigt som de jobbade.
Men vi får väl se om de löser det i morgon- det gick tydligen trögt.

Sportlovet har alltså startat. Det blir en del ishall, lite slalom, kanske lite längdåkning, förhoppningsvis kommer jag att få doppa kroken och åka lite skoter. Några kalas ska vi hinna med - ett i morgon, ett på onsdag och en avslutar vi veckan med en väns förtioårsfödelsedagsfest ! En härlig och intensiv vecka.favvokillar

Ja - här är det fullt upp i vanlig ordning. Det har varit en hektisk vecka då det märks att våren är i antågande. Folk ska till fjälls, det är nu äntligen sportlov och solen skiner - trots snålblåst så vill man ut. Härligt !!!!!
Skoteravgaser, korvgrillning, varm oboy, solsken, takdropp... 

Vi hade ju ett skridskodisco igårkväll - roligt var det - hoppas det finns vilja att anordna fler. Med lite mer happenings och tävlingar. Vi hade två danstävlingar en för yngre och en för äldre. MellanK tog hem ett fjärdepris. Och förstapriset i den yngre klassen tog - LILLA K - hem. Hon måste brås på sin mamma! Hon tyckte det var jätteroligt ! MellanK fick - sista halvtimmen på  hela discot pris som kvällens discokung. Då var han ensam kvar på isen och shakeade runt. Mest enträgna skulle jag tro. Jättemysigt var det med alla discolampor och musiken. Riktigt mysigt.

StorK har spelat två hockeymatcher idag - vinst i båda- skoj. Roligt också att han själv tyckte det var skoj. Så har det inte varit alla gånger kan jag säga ! Absolut inte alltid. Jag hoppas det löser sig. Men vi får väl se... Vi kan väl hålla tummarna i alla fall.
Mellan matcherna hann vi hem och äta lite, vi hade ca 1 ½ timme på oss. Då hann mellanK baka bullar. Kanongoda kanelbullar MUMS !

Efter matcherna åkte vi och uppvaktade ett födelsedagsbarn. God tårta och trevligt sällskap. Fick se Mickel Räv på vägen hem. En orädd Mickel. Men maken och killarna är i Sörlekojan och ska ha killkväll - så Mickel gick säker.
Och kvällen avslutas i soffan- tjejkväll med lilla K - härligt. Vi har sällskap av de andra favvokillarna Ben & Jerry.
Mys på hög nivå.

I morgon är det söndag och vasaloppet - det gillar jag. Då blir det frukost framför tvn sen hoppas jag på finväder så jag får vara ute och andas friskluft.


Box

Well så har man gjort det igen- ett pass med vännen. Skönt var det, fast det känns som ryggen fastnat i nåt konstigt läge. Får hoppas det ger sig... Möjligen
Bra var det - riktigt skönt. Även om ?=)(/(/(&%%#¤%"#¤""foten ställer till det för mig.
- OCH armbågen.
Vännen påminde mig även om nåt jag glömt. Vi fick en kram i fredags. Varsin. En fin go mjuk och mysig kram. För att vi skulle få känna hur en riktig kram skulle kännas! Och det var en riktig kram. Myyyys vad härligt- undrar om den här killen kunde ha en studiecirkel i hur man kramas???
Vi sa båda två att - visst vi brukar kramas när man träffar nån, så där snabbt som ett - Men Tjena ! Va´skoj å se dig - kram. Men den här var en sån där - Myyyys - jag tycker du är bra- glöm aldrig det -kram.
Dock fick jag skäll för att jag pratade ... så det är ju det jag säger- jag pratar för mycket ibland.
Tror jag ska ha lektion för maken i hur man egentligen kramas.

Sen letar vi slalompjäxor, till mellanKillen som behöver storlek ca 42-43... Jo han ha riktiga blad. Kan nästan inte ta sig in i bilen i baksätet med sina vinterdojjor. Så vi kanske letar en ny bil också...

OCH så laddar vi alla för skridskodisco på fredag. Kom och var med- ta en fika, dansa lite på skridskor, mys och njut. Danstävling, fika, popcorn, godis och musik ! Härligt härligt. Mellan 19-23.


RSS 2.0