tiden rusar

Och jag har inte haft ids att skriva här!

Vi har ju som ni vet renoverat lilla K´s rum, så det är nästan klart( brukar väl aldrig bli riktigt klart - listerna ni vet) , sen gick vi över till min mamms lilla söta hus och satte upp tapeter i ett av hennes rum. Där ska det nu läggas golv och - listas !?
Arbetet fortskrider sakta men säkert.
Har beställt färg via facebook - där hittar man det mesta- snälla Pia skulle försöka fixa det.
Tackelitack !
Då kanske vi kan måla lite i helgen.

Så har mamms  hittat hem till Storuman igen... skönt att ha henne här.
Blev en liten gråtstund idag när jag läste tidningarna och det var inne dödsannonser för Mr G.
Livet efter - utan -  vi fortsätter lära oss att leva livet efter.
Det kommer att gå - det vet jag.

Fick idag ett brev, med ett kompendium som heter Mina minnen.
Det är min farfar som skrivit ner sina första barndomsminnen. Jag ska nån gång dela med mig lite av vad han fick lära av livet. Min beundran för farfar växte när jag läste kompendiet. Det var min faster som skickat det. Tack.

Det blir en lugn påskhelg hoppas jag. Jag har inte gjort några som helst förberedelser. Det blir påsk ändå.
Med mat och ägg, godis och utflykter.  Och solsken hoppas jag.

det har snöat lite ...

704e31151b9315aaa858e819003aa93a.png

det har snöat lite ...


Fint väder ;-)

Jag undrar om jag är den enda som njuter av vädret idag ?
Det är snöfall MEGA. Så egentligen så skulle jag ha skottat lite snö, men det ska ju snart töa bort så varför ödsla energi på det.
 Istället har vi lagt klart golvet i lilla K´s rum. Det är inflyttningsbart nu så jag har även burit in möbler och fixat lite. Men eftersom det inte är listat så kan jag inte göra klart allt.
Och tidigare idag så åkte vi till Barsele på loppis där vi fyndade en spegel - till lilla K förstås.
Sen blev det Akkan och lite bowling o fika m trevliga pinglor. Mysigt så där.
Och middagen blev god- potatisklyftor och kött, lilla K sa ; det här hade du gjort bra mamma !
Är nog länge sen hon tyckte det.

Begravningen igår var ljus och fin, tror nog det var som farfar skulle velat.
Det är alltid sorgligt med begravningar - men trots allt trevligt att möta människor som är där, släktingar som man inte träffat på många många år.
Nu är det över i alla fall. Och vi alla ska gå vidare, för somliga av oss är det lättare och för andra av oss svårare -av naturliga skäl. Och vi tänker naturligtvis även så mycket på nån annan...
Begravning

Dagen igår var tung- väldigt tung.Och det är väl så att det är lång väg kvar. Det är mycket som ska ordnas och omständigheterna är sådana att det är lite mer invecklat än vad det skulle behöva vara.
Men nu är det som det är och vi tar en sak i taget.

Idag är det i alla fall begravning för min Farfar. Jag laddar med näsdukar. Det kommer att rinna tårar - så är det ju. Alldeles normalt. Men tungt...

Igår var lilla K på ridskolan. Min lilla fighter. Hon hade den lite spattiga hästen - precis som hon hade önskat men hon kan ju inte leda honom och han ska ju bita i allt, så lite tjorvig är han och när jag skulle fixa till stigbyglarna så gjorde han ett utfall och nafsade henne runt huvudet så hon föll omkull och blev väldigt rädd. Nu var jag lugn och tröstade och sen fick jag upp henne på hästen, sa att hon måste visa vem som bestämmer och hon red så det stod härliga till. Travade och gjorde volt och styrde och ställde.
Min lilla söta fighterprinsessa.
Som gärna vill ha nyckel till mormors hus, en sån där fin nyckel som finns på Gunnarssons, så hon kan gå förbi där efter skolan och dricka oboy och äta kakor. Precis som hon fått göra de senaste dagarna. När så mormor sa - men tänk om jag har nån där och vill vara ifred??? Då sa lilla K lugnt ; men det är ingen fara, jag går in i rummet och ser tv medans jag fikar sen går jag hem.

Tack linjalen Anna för hjälpen igår. Det blev riktigt bra ! Hoppas du kan maila filerna till mig om du har dem kvar ???Onsdag

Och det är bara en vecka kvar innan det är påsk - tänk att vi redan är där. Ska försöka fixa med lite påskris till helgen - det får bli enda ansträngningen i år.

Hade trevliga flickor här ikväll på fika lite buzzador och vinlotteri. Mysigt !
Ingen vinst för mig men jag har kvar sen förra gången.

Idag har det varit en låg dag. Men det måste det få vara. Jag tror vi måste hitta nån ny väg och det är både upp och ner.
Men annars är det okej.

Trötta är vi så nu är det godnatt !

Dagarna går

Och minnet och kärleken består.

Vi tragglar oss framåt. Mamsen gnetar och jobbar på i huset, jag tycker hon gör det riktigt bra. Vi försöker hjälpa till där det går, och när det blir svårt att välja t. ex tapeter som vi var och beställde igår, golv inhandlades också samt lite prylar så där till husrenoveringen.
Vi håller ju även på i lilla K´s rum. Sakta men säkert går det där med. Det är mycket annat som kommer emellan, men vi försöker precis som förut att ta en dag i taget en stund i taget.
Upp ena stunden och ner nästa. Så måste det få vara.

Rosa fondvägg har hon valt lilla K ( förstås ) Och vitt på de andra väggarna. Blir nog bra när det blir klart.

I morgon är det vinlotteri så jag fick hinna baka lite mellan varven i eftermiddag. Ska bli trevligt med lite paus i allt annat.
Sen fick jag ett litet kusinbarn i går, en söt liten tjej som var efterlängtad, Grattis till föräldrarna och brorsan.
På fredag blir det begravning för farfar , sånt är aldrig skoj men det är en del av livet, som så mycket annat.
Var på ett boxpass ikväll - otroligt jobbigt men fantastiskt skönt att få tömma systemet. Tänkte då att jag nu varit där flera veckor med telefonen påslagen och hela tiden beredd på besked av olika slag. Hela tiden beredd. Hela tiden på sin vakt. Hela tiden helspänd.
Det kanske inte är underligt att vi är så slut på allihopa just nu. Trött så ända in i märgen. Nu blir det gonatt.

Förresten - här är bilder där min pappa finns med, först är det ett urklipp, sen en bild på ett hus, sen en bild på flera ungdomar där min papps sitter längst till höger med en pingla i knät.
Då hade min pappa mycket hår och ingen mustasch. Jag såg honom aldrig så- hela mitt liv tyckte jag han var tunnhårig med krans och jag såg honom aldrig utan mustasch förrn han var väldigt sjuk.
Men det är min pappa !

Carpe Diem

47a6a1d622a927fbad6c59b8c5f98d23.png

Carpe Diem


Lunch hemma hos mamma - hon renove

0-213f8f2658ffd6ebe67294c2b31acf8f.png

Lunch hemma hos mamma - hon renoverar, målar o fixar allt vad hon orkar. Vi försöker hjälpa till med det vi kan. Det är nån som saknas...


Minnen

Tack alla för alla snälla ord, all omtanke, alla kramar och allt fint ni skriver och säger.
Mr G var en omtyckt människa det visar sig hela tiden. Och han kommer att vara väldigt saknad på många ställen. I många sammanhang. Av många människor.

Idag har vi varit i kyrkan och sett när systerdottern konfirmerade sig. Fint var det, ljust var det och mycket sång och musik var det.
Efteråt var det gofika och salladsbuffe´ hemma hos familjen. En lugn dag med mycket eftertanke och minnen. Samtal och tårar. Och vi skrattar mellan varven åt allt tokigt.

MellanKillen har inte varit med han drog till Nalovardo igår och åkte slalom, kom hem idag efter att ha tillbringat natten i Långsjöby. Han har nog haft det väldigt trevligt.
Lilla K fick tillbringa hela gårdagen med bästis ute på skotertur, hemma hos dem en stund och sen hos bästis mormor där lilla K klämde i sig TRE paltar. Så idag har det inte gått ner så mycket i den magen kan jag säga.

Eftermiddagen och en bit in på kvällen tillbringade vi i mams hus där vi började fixa lite med bland annat sovrummet.
Sen tog jag mig i väg på spinning för första gången på väldigt länge. Det gick rätt bra. Nya prylar och länge sen - men jag säger som jag brukar, jag var då där i alla fall.

Nu är det kväll - igen - tänk att dagarna går.


2010-03-20

Mitt i steget - mitt i livet. En människa som rusade fram i 180 knyck hela livet. Älskade allt som gick fort. Rally, formel 1 , skoter allt som det var motor i. En människa med en sån social kompetens. Som hade ett otroligt kontaktnät som vi nog aldrig förstått och inte kommer att förstå.

Han har funnits i våra liv mer ån 20 år - varit nära vår mamma i allt vilket vi varit glada och tacksamma för.
Våra barn har inte haft nån annan morfar än Gurra och den viktiga uppgiften som morfar skötte han galant. Det fanns ingen som kunde vara med barn på barns vis som han.
Det fanns inte heller nån som kunde prata som han. Därav smeknamnet som barnbarnen gav honom. Surra Gurra.
Vi har skrattat tillsammans, sörjt tillsammans, firat jul, påsk, midsommar, födelsedagar,dop och bröllop tillsammans. Han har alltid varit där. Alltid redo med en hjälpande hand. Ett knä för barnbarnen att krypa upp i.
Nån som behöver skjuts. Nån som behövde hjälp av något slag. Alltid redo.
Han hade precis som alla andra människor sidor som var mindre bra. Men vi kommer att minnas honom som den fina, snälla, sociala,pratsamma och otroligt glada människa han var.

Nu har Gurra fått somnat in.

Han lämnar ett enormt tomrum efter sig.

Dagarna går

Fast man ibland inte förstår var de tar vägen. Och att inte världen stannar upp ibland. Utan folk bara fortsätter leva och andas. Tills man förstår att man gör det själv också. Man andas och lever.
Och det är härligt att leva.
 
Idag kommer min mamms. Det är jobbigt just nu för henne av många anledningar både stora och små. Men nu ska hon vara här hos oss ett tag. Det är skönt - ibland är Umeå alldeles för långt borta.
Mr G - Han andas än även om det blir tyngre och tyngre. Hög feber och djupt medvetslös.
Jag önskar att han ska få vila.

Nu är det fredag och helgen ska ägnas åt mamsen samt diverse renoveringsobjekt. Få se vad vi hinner och orkar med det som blir det blir.

Jag hör av mig så snart jag har nåt att säga !


Under kontroll

Läget är under kontroll även om det känns som jag inte alltid kan hålla i alla trådar. Tur det finns hjälpsamma vänner och barn !
Ikväll var den stressiga torsdagkvällen- ridning, storkillens sista match för säsongen mot tränarna ( Pappan var med också - det var nog inte så lätt alla gånger- han påstår att han inte är nån hockeyspelare ) Och min box. MIn hjärna var trött så det blev en lam box. Men jag var då där. Sen gör fotskrället vedervärdigt ont ibland.

I alla fall så är det dåligt m Mr G. Sen vet jag inte så mycket mer. Jag kommer igen när jag vet nåt.


Trea

Blev hon lilla K när hon var med på sitt livs första skolmästerskap. Jag tycker hon var riktigt duktig, men så gillar hon att åka skidor också till skillnad från sina bröder. Hoppas det håller i sig.
Prispall och medalj gjorde dagen för tösabiten.

Hade tänkt mig att premiärprova spinningpasset ikväll men jag kände att allt fått stryka på foten ett längre tag så jag tog Sivan på en promenad i vårvädret. Härligt när man känner våren som tassar in så sakteliga med fågelkvitter och solsken.
Men det är inte speciellt skönt för min hälsporre som ondgör sig över längre promenader. Jag får så ont.
Promenaden slutade på hockeyladan där mellanKillen spelade årets viktigaste prestigefyllda match den mot föräldrarna. Jag hade som sagt inte den mentala orken att vara med på is så jag gjorde det jag är bra på - jag hejade ( på ungarna förstås ) som vann. Och sen hade lagledarna fixat så bra med fika. Tack för det !

Sen måste jag även berätta att nu är det inte bra med Mr G. Det var nog en tillfällig topp igår när vi var dit. Eller kanske var det så att han väntade på StorK. Men om jag ska säga sanningen så önskar jag för hans skull att han ska få somna in nu.
Han vill inte ligga så här, det vet vi, och vi vill inte att han ska måsta ligga så som det är...
Det är tungt att erkänna det. Men jag önskar att det blir så. Men åh vad vi kommer att sakna honom...

Usch.

lilla K åker skidtävling :)

0-635c63e438054d71e0695d2a95887d19.png

lilla K åker skidtävling :)


I en sal på lasarettet

Vilken fin dag det har varit.
Solen sken och Skellefteå fick visa upp sin vackraste sida.
Väl där så hade redan Mr G besök. Men vi trängde ihop oss och surrade lite, och eftersom de var boende i Schtaaan så sa de Hej efter en stund och skulle nog komma tillbax en annan gång.
StorKillen var med och träffade Mr G för första gången efter olyckan. Skönt för honom tror jag att ha fått se och träffa honom äntligen. Även om det inte finns så mycket av den Mr G som vi känner honom. Han sover ju bara. Han är medvetslös.
Men vi fick lite reaktioner, förmodligen bara reflexer men det var ändå som att vi tyckte att vi hade kontakt och att han kände att vi var där. Men som sagt, det är inte mycket hopp om att det finns nåt kvar som egentligen fungerar.

Man kastas verkligen mellan flera världar just nu, det gäller att hålla i hatten. Mitt i allt så finns även farfar med i tankarna. Det finns så mycket man skulle vilja säga, han var en beundransvärd människa. En man som hade principer, sa vad han tyckte och som inte höll inne med sina åsikter. Vilket förstås var både och
Jag var rädd för honom när jag var liten. Men under åren så förändrades min syn på honom. Han förändrades kanske också med åren. Men jag är imponerad av många sidor hos honom.
Han har min respekt.

Vi hann hem så storkillen fick spela säsongens sista match. Den vann de rätt så enkelt. Och storK gjorde bra ifrån sig med tanke på att han inte varit kry och tränat lite sista veckan.

Jag är glad och stolt över mina fina ungar.


Måndag v 11

Storkillen hade astmahosta i morse så han har varit hemma från skolan och kurerat sig med medusin.
Är lite fascinerad över hur fort det kan komma och gå för honom. Vi ( läs han ) måste nog lära oss hur det kommer krypande och öka på medusinerna.

I alla fall så har vi på eftermiddagen tagit oss t Umstan, StorK, jag och systeryster. Planen är att åka t Schellefte i morgon och hälsa på uppe på lassarettet. Storkillen har inte hälsat på sen olyckan hände. Det är nu en och en halv månad sen. Och nu är det nog sista svängen vi kan hälsa på gissar jag. Det blir ju absolut inte bättre.

Fler som lämnar jordelivet hörde jag om idag. Jag/vi tänker på er. Det finns inga ord för att tala om hur vi känner med er. Hur det än är så är det en älskad människa som lämnar oss. Men så länge man minns de som gått vidare så länge lever de vidare i våra minnen.

Mysigt trots allt att få lite tid med storKillen och systeryster. Mamms kommer hem snart också. Lilla Mamms.

Fick le lite åt lilla K som igår talade om att hon minsann skulle skaffa kille när hon blir stor och de skulle skaffa en bebis- och då mamma - då blir du mormor.
Jag hickade till vid blotta tanken och Vad tror ni jag gör - direkt börjar jag predika om att " Du måste först gå skola och sen få ett jobb innan du skaffar kille och barn!!!" Ja ja suckade hon och himlade med ögonen... Sex år - to be sju ...

I morse var hon tvärsur över att hon inte har pollenallergi ! Men sa jag - det är väl inget roligt att ha pollenallergi det är väldigt jobbigt man blir ju sjuk och så !!!
Då putar surläppen ut och hon fräser - Hur roligt är det att vara som vanligt då !!!

( Förresten - om systeryster börjar yra nåt om att hon ser ut som en fjortis, tro henne inte, det var mamsens hyresvärd som i ett anfall av solskensblindo-när-man-kommer-inomhus-i-ett-mörkt-hus-anfall trodde att JAG var MAMMA till systeryster och MellanK ... Jag erbjöd mig på stående fot att betala en synundersökning )


Söndagkväll

Sitter vid köksbordet här hemma och känner lugnet.
Har haft en trots allt som hänt skön helg i stugan i Joeström.
Jag måste säga att vädret inte varit det bästa alls. Inte alls som här hemma tror jag. Men vi har sovit, ätit, suttit ute en stund nu och då och bara njutit av nuet. Det har varit kalashärligt.

StorK åkte hem i fredags för att vara med på en hockeymatch i Umeå igår. Vi andra kom hem iförmiddags.
Så nu har vi städat undan lite, tvättat lite, jobbat en par timmar och umgåtts lite med folk.
Synd bara att vårt avlopp håller på att korka igen - igen. Det händer ett par gånger per år så jag är inte förvånad, det är bara det att Mount Everestberget med smutstvätt måste få ligga, och disken som är i diskhon (eftersom diskmaskinen suckat för djupt ) också ligger kvar eftersom vi måste klara oss till i morgon då de kommer och åtgärdar vårt avlopp.
Men just därför kan jag med gott samvete säga godnatt och lägga mig och läsa lite innan jag somnar. I morgon blir det en ny dag. Planen är att jag med min bästa sis ska åka t Umstan för att ta med oss mamsen t Schellefte på tisdag en sväng och titta till Mr G.
Kanske får jag med mig storK.
Har bara en del måstegöran innan vi åker, bl annat gå in på Gunnarssons och kolla om tapeterna t lilla K´s rum kommit eller om vi måste beställa om dem. Det är ju två månader sen vi beställde dem, men efter allt som hände så har vi inte orkat ta tag i rummet förrän nu. Och nu vill vi göra det klart så vi kan vara ute på helgerna när det är finväder.
Förresten - nån som har en sån där fin Dagbädd till salu ? Gammaldags med järnkonstruktion typ. Skulle vilja ha en i Lilla K´s rum, samt ett sånt där snyggt skrivbord, gammaldags av trä. Jag vet att sis har ett stående men det är lila. Det blir väl att måla igen... vitt vitt vitt.

idag är det korvgrillning inomhus

0-6a29d28ebdfd65fe77a603f9dcdd6b36.png

idag är det korvgrillning inomhus mellan utevarven. Två stycken korvsugna som sitter och väntar Storkillen åkte hem igår för att spela hockey. Vi andra åker hem i morgon. Just nu lyser solen så vi ska ut en liten sväng. Det är rätt skönt med lite ledig tid med familjen:)


idag är det korvgrillning inomhus

0-6a29d28ebdfd65fe77a603f9dcdd6b36.png

idag är det korvgrillning inomhus mellan utevarven. Två stycken korvsugna som sitter och väntar Storkillen åkte hem igår för att spela hockey. Vi andra åker hem i morgon. Just nu lyser solen så vi ska ut en liten sväng. Det är rätt skönt med lite ledig tid med familjen:)


Idag är det bättre väder korvgrill

0-2308e922bbf5fe2134dfbd84a8f3af65.png

Idag är det bättre väder korvgrillning o sol med goda vänner :)


I Joeström är det plusgrader takdr

0-2af45d20f74ce1c45cec28e73018f347.png

I Joeström är det plusgrader takdropp sursnö o vi myser - i allt som är Vi tar hand om varandra och tänker på allt som händer runt om oss. Men vi mår gott ! Och det unnar vi oss. Sköt om er!


Nangijala

Vi ses i Nangijala! Du börjar din resa - och vi börjar vår resa - resan utan.
Men du slipper ha ont och du får vila.

Jag sover ej jag gav mig av.

Jag är tusen vindar över sjön.
Jag är silverglittret över snön.
Jag är solsken över mogen säd.
Jag är stilla regn i höstens träd.

När du vaknar i morgonens vila,
är jag tysta fåglar som ila
i cirklande flykt över vatten.
Jag är milda stjärnor om natten.

Jag sover ej jag gav mig av.
Disktrasan Ludvigsson

Satt och tänkte att det är så mycket negativt runt oss nu så jag ska komma på positiva saker som hänt under dagarna ;

+Lilla K var till tandläkaren och ni som känner till min tandläkarskräck vet hur jag känner inför dessa yrkeskategorier. Men hon klarade det galant ! Duktiga tjejen som jag första gångerna fick sitta och ha i knä och hålla fast för hon pratade inte med vem som helst och gjorde inte riktigt allt som man sa åt henne. Hon växer och blir stor ! Duktiga tjejen !

+MellanK har decimerat tandstatusen i sin mun- förhoppningsvis kommer det nytt. Tills dess har han lagt fram tanden- sen gick han ut i vardagsrummet med en väldigt tydlig önskan om att tandfen skulle komma VÄLDIGT snart. Typ innan han var tillbaks i köket. Men hon kommer väl under nätterna har jag för mig. Och brukar inte stå för några stora inteckningar på bankkontot. Trots att det var en stor tand !

+Det har inte varit kallt och det har inte snöat så mycket idag!
+Jobbet har flytit på.
+Vi fick plättar till middag. 
+Lilla K fick äntligen träffa bästis. Och de var så gulliga som skjutsade hem lilla K. Tack så väldeliga mycket: +Ibland kör det ihop sig och ni är underbara ! 
( Men i vanlig ordning så ringde lilla K när jag var på boxing och sa att hon inte kunde sova utan våra speciella kramar- vet inte vad som är så bra med dem. Men nu sover hon ;-) 
+Jag fick ett "hembesök" på jobbet idag - min gulliga läkare letade reda på mig och surrade om min hälsporre. Himla bra service måste jag säga !

+Jag har varit på box- det är positivt. 
Även om det strax innan kändes som jag skulle bara krypa under täcket och inte komma upp det närmaste årtiondet. Jag gjorde det ( kröp under en filt och sov) hade planer på att ringa och avboka alltihopa för jag känner mig som en urvriden disktrasa - men jag tog mig iväg. Bra jobbat tycker jag. Även om inte hjärnan hänger med riktigt så var det skönt ! 
 
Så till det negativa - det är inte bra med min farfar. Det närmar sig. 
Det är inte heller bra med Mr G.

I morgon är en ny dag. Planen är att vi ska ta oss till stugan. Om inte jag åker i morgon så åker i alla fall familjen upp och värmer upp stugan tills jag kommer. Sen ska vi bara vara. Några större utsvävningar orkar inte disktrasan Ludvigsson med. Men i morgon är en annan dag och nya tag.

Och som sagt - det är positiva saker som händer också! 
Nu ska vi lyssna lite på musicalmusiken till Hair :-)
 

sportlovsmåndag

Men vi har jobbat och lilla K har varit på fritids. Dock en kortare dag så lite lov känns det som hon har i a f.
Hann en hel del på jobbet trots att mycket annat kom emellan måndag som det är.
Hade trevligt lunchsällskap i alla fall !
MellanK har jag inte sett till sen i morse - han sover borta hos kompis och har varit borta hela dagen.
StorK har också kompis som är här på lov. Och lilla K har hunnit vara på Internationella kvinnodagensbowling på Akkan med kompis.
Här hemma så försöker vi renovera lilla K´s rum sakta men säkert går det! Men med ett gammalt hus och med många varv tapeter samt hörn och vinklar som inte direkt är raka och räta så blir det som det blir. Men det blir nog bra innan slutet.

Häftigt väder har det varit idag. Blåst, spöregn, solsken, snöfall och blåst igen. Riktigt vårväder !


Kungens födelsedag.

Lilla K tränar och tränar på fiolen. Hon gör korta men intensiva intervaller. StorK vill att hon håller till i källaren- så långt bort från honom som möjlig. Men jag tycker hon är duktig jag. När man kan Spanien är ett land - hjälpligt - efter tre dagar - då gör man det bra. Idag frågade hon vad jag tyckte hon skulle spela för låt för kungen på hans födelsedag ????? Jag fattade nada. Tills jag förstod att hon kom ihåg att Duncan bokat henne till nationaldagen när han lämnade fiolen.
Ja vi får väl se. Han för väl höra spanien är ett land - om han kommer hit.
Sen berättade hon att hon ville ha en hund när hon blev vuxen och att hon tänkte att hon skulle hitta en man som tål hundar. Och att hon skulle försöka få barn som inte är allergiska. För hund vill hon ha.

MellanK har varit i Vindeln och spelat hockey. Kom hem med vinst och en skrubbsårsmage efter att ha fått sin egen klubba olyckligt uppstyrd mot magen av nån annan. Ont.
StorK har varit i Norsjö och spelat hockey - kom hem med vinst och ont i benet efter en bentackling.
Lite roligt att höra diskussionen dem emellan om deras respektive matcher och deras respektive insatser.
Diskmaskinen är paj - men det är en världslig sak.

Min helg har jag försökt få lugn- så mycket lugn som det går. 
Jag ser trött ut fick jag höra och jag känner ett konstant molande i bröstet.
Tack för alla kramar all peppning alla fina ord.

Jag har varit upp till min farfar några gånger under helgen. Han slumrar mest. Det är lugnt och rofyllt där. Ibland är han vaken och pratar lite. Han har humorn kvar. Och humöret. Det är skönt.
Men jag önskar att han skulle få somna snart.
Det vill han själv.

Vilket väder vi njuter av en stund

-d23ad23851968365b2da6ddabca2918.png

Vilket väder vi njuter av en stund med Sivan och sparken!


Bättre dag !

Idag är en bättre dag.
Jag lärde mig en gång av en präst att - om nån frågar hur man mår eller hur det är så är det tokigt att svara " Det är bra! " För även om det känns bra så kan det alltid bli bättre. Om man svarar det är bra så kan man aldrig komma längre, bli bättre, må bättre. Så idag är en bättre dag!

Jag har efter samtal m en läkare konstaterat att jag har hälsporre. Det är inte mycket att göra, det kommer att gå över. Jag har mer och mindre ont. Beroende på vad jag gjort och hur dagsformen är.
Sen har jag även fått ont i bägge händernas knogar. Så boxingen igår gick på vilja och envishet. Tills illamåendet satte igång- jag är inte gravid. Jag mådde illa. Åkte hem satt mig i soffan och grät.
Det är som sagt mycket nu. Och då rann bägaren över.

Men idag är en bättre dag. Jag har varit på föreläsning med två av mina fina arbetskamrater. En av de finaste vännerna var med. Det var en bra föreläsning. Vi fick skratta mycket ! Härligt var det !
Sen fick jag träffa en av de fina kusinerna med tillhörande föräldrar som snabbast, surra lite om allt som händer runt om oss just nu. Det kändes bra.
En bra start på helgen. Att dessutom solen skiner, jag kan känna det, jag har kläder på kroppen mat i kylen, en man som jag älskar . Finaste barnen på jorden som jag kan pussa på, krama om, snusa på, hålla i handen, slänga käft och skoja med. De är friska och krya. Jag njuter.
Även om mina tankar ofta vandrar till två av de människor i min närhet som inte mår bra just nu.
Jag försöker börja resan - livet- utan...

Nu ska jag gå på Akkan och njuta av mina vänner och mina fina sötungar.


jämmer och carpe diem.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga. Men inga ord räcker till.
Idag är en jobbig dag.

Mr G är transporterad via helikopter till Skellefteå.

Jag är arg, ledsen, besviken, trött och slut.

Farfar mår inte bra- jag hoppas han inte behöver ha ont så länge till.

I allt elände så försöker jag vara tacksam över allt som finns runtom mig.
Jag snusar på mina ungar.

Lilla K´s ridning gick bra.

Boxingen blev bara pannkaka. Jag har ont i foten.


Nu mormor hälsar Mellan K att du m

0-28031ef28c03d2cfeb468175024c42d8.png

Nu mormor hälsar Mellan K att du måste komma hem så lilla K får komma till dig och öva på fiolen. Han lovade sponsra med gula öronpluggar !


Slut på måndag!

Ja tack och lov ! Ibland är jag som Katten Gustav- I HATE MONDAYS !

Men den har då gått undan- jag har fått lite grann av det som skulle göras gjort.
Maken och jag var ensamma på jobbet idag eftersom jobbarkompisen som brukar jobba måndagar m oss åkte öppet spår - vasaloppet. Duktig eller hur ! Dessutom var maken iväg i nästan 2 timmar för att sälja en bil. Men det gick bra - jag hade sällskap ändå som tur var.

Jag och lilla K Hann en sväng till min farfar som inte alls mår bra. Faster är där som tur är- och hans fina fru !
Mamsen har jag inte pratat med idag. Kram på dig mamma!
Sen har jag rivit tapeter i lilla K´s rum. Det är då påbörjat i alla fall.

I morgon är det tisdag som tur är.RSS 2.0