Skitsnack!!!

Nu rusar tiden fram igen, snart är det sommar och sommarlov, vet inte hur jag ska hinna hänga med. Men härligt är det, trots att snön tinar och skoterturerna i det härliga soliga vårvintervädret är slut. Kanske jag hinner ut och njuta av en dag i solen på renskinnet på snön - men bara kanske. Beror på om det blir sol snart, är som regnigt nu. Otur för maken och sonen som var tvungna att ge sig ut på skoter upp på fjället för att bogsera hem skotereländet som blev kvar där igår då de var på uppdrag igår Sonen och kompis alltså.
Är som standard den här vintern att vi gett oss ut med 3, 4 eller 5 skotrar och kommit hem med - på sin höjd två, ibland bara en. Men det är väl så det kan vara ibland. Och sånt vi lär oss på... Inte jag men de som mekar.
 
Annars då, maken har hunnit fylla år, trevligt med fikagäster och lite tårta. Och innan han fyllde år bakade jag lite - sånt som hör till ett kalas. Medans jag bakade började maken tjorva med vårt avlopp som varit halvtätt senaste tiden. Hur lätt är det att baka när man inte får spola vatten - jag bara frågar?!?! Men det gick. Och maken tycktes få upp avloppet.
MEN det fick han inte visade det sig igårkväll då maken - han som har arbetsuppgift som snickare, rörmokare, lite lättare elektronisk mekaniker, bil och skotermekaniker- hade mage att befinna sig på jobbet.
När det började rinna vatten bakvägen och upp i köksavloppet, genom röret,i diskbänken. OCH dessutom i toaletten, genom avloppet i handfatet på toaletten ut på golvet i köket och i toaletten - ja ni vet. Då hojade jag till macken och maken och bytte av honom: Maken rörmokare fick jobba flera timmar för att få till detta. Och jag lovar det luktade INTE hallonbåtar när jag kom hem. Utan en helt annan odör som maken skurat i vild förtvivlan för att få bort - vilket inte gick riktigt bra.
SÅ min kväll ikväll har bestått av att vaska och moppa och dränka in golvet i källaren med klorin för att få bort den äckliga odören som var där nere. Så nu luktar det badhus och håll tummarna att det fortsätter göra det.
 
Nu hoppas vi att vi får fira valborg i lugn och ro. Maken jobbar och vi får sköta oss själva till kl 20. Det ska nog gå bra.

Här var det lugnt!

Men det beror på att det snurrar på i verkliga livet, har hänt massor senaste veckorna. Jag skrev nationella, gick väl okej, jag är inte nån matematiker så sant som det är sagt. Men jag gjorde det i alla fall. Jag har sökt skolor men vet inte om jag egentligen vill gå, så vi får väl se vad som händer - beror på var jag tar mig in och hur saker och ting utvecklar sig. Jag har varit ute och åkt skoter, haft ont i ryggen och inte kunnat vara ute på skotern. Jag har försökt läsa och plugga - ibland är det svårt att prioritera men det går skapligt. Har en fantastisk familj och suveräna vänner omkring mig så jag stannar ofta upp och bara tänker - att jag älskar livet - här och nu!
Förra veckan tillbringade jag två dagar i Sundsvall med min fina mamma och söta mellanbarnet hos fina människor.
Mellanbarnet praktiserade på ett labb som ägs av SCA... Han trivdes som fisken i vattnet och hade skött sig bra. Mamsen och jag hann gå rundor på Birsta, på stan och ta det lugnt. Jag hade med mig läxböckerna så jag fick lite sånt gjort. Lördagen spenderade jag på ett liggunderlag på fjället dit vi tog oss med skoter och där vi njöt av varma klämmackor och solen. Kvällen tillbringades på en välkänd altan i glada vänners sällskap där vi fick njuta goda tårtor och gott vin. Dagen idag har spenderats med att städa och röja, läsa och plugga, grillat nån korv och tvättat lite kläder. Känns bra att vi har lite struktur här hemma, att skotrarna börjar ställas undan och cyklarna plockas fram. Sivan har haft egentid med moster i stugan i Joeström- kan säga att jag är lite avis, jag skulle också vilja vara i Joeström, men det blir när det finns tid för det.
Annars så planeras för ett spännande projekt som jag hoppas går igenom, ett annat projekt är Löp och walkhelg d 4-5 Maj som det jobbas för, Hockeyn jobbas det för, Jakten jobbas det för. Händer mycket på många plan. Men det är tjusningen med livet, att det händer saker. Och att man får njuta av här och nu mellan varven, av sitt jobb, av sina vänner och familjen, av sin tid med sina intressen.
 
Nu ropar sängen på mig så jag ska orka med morgondagens innehåll. Ha det gott!
 

RSS 2.0