Vad gör man inte ...

Ja vad gör man inte... lilla K hade disco igår - kanonroligt. Så skoj när vi var så många engagerade föräldrar som hjälptes åt. MellanKillen och kompisar gjorde ett bra jobb som DJ´s. De satt hela kvällen och spelade musik. Ungarna fikade, busade, dansade lite, busade och fikade massa mer. De flesta var utklädda och hade jättetrevligt. Det gör vi gärna om! Även om det är en hel del jobb så är det värt det när man ser alla lyckliga barn.

I december är det MellanKillen som ska ha ett disco.
Efter discot så tog det en stund innan vi varvat ner och precis när jag skulle somna kom storKillen hem. Kvart i ett var klockan, då hade de varit i Norsjö och spelat hockeymatch. Oavgjort 3-3 blev det. På vägen hem hade han blivit erbjuden att spela i Umeå idag och tackat ja. När han kom hem så sent och var så trött som han var ångrade han bittert att han skulle stiga upp och åka iväg kl 0900 i morse. Men vi fixade det. Han hade allt packat och klart när han klev upp kl 0845 och jag skjutsade iväg honom.

Så tog jag mig ut i skogen med min favorithund. Hon skulle få chansen på nåt rådjur de sett spår av. Eller kanske nån räv eller hare. Men vilket väder. Hade jag inte haft hund hade jag hållit mig hemma inne och eldat i kaminen - eller nåt. Det var snöstorm, drevsnö, skaran. Inte alls skoj. Men vi gick en bra bit i alla fall. Ingenting blev det- djuren rör sig väl inte såna här dagar kanske...Och det är inte så lätt att känna nån vittring.

Så jag drog ner till kojan och fikade med folket som var där, lite trevlig surr och värme framför elden innan jag drog hemöver. Så på vägen hem kläckte jag den briljanta iden. Jag kastade om kläder och tog mig iväg - fortfarande i snöstorm, slask, is, regn - till Umstan. Såg fem minuter in i andra perioden och den tredje innan jag och storkillen kastade oss in i bilen och drog hem - i dimman.
Halvtio var vi  hemma - trötta och slut på. Men storKillen packade om och åkte upp till jaktkojan.
Härligt härligt!
Hela den här dagen skulle inte varit möjlig om det inte varit för alla fantastiska människor som är omkring oss. Tack så mycket för att ni finns. Jag älskar er alla !!! Puss och kram!

Vad gör man inte för sina barn?  

ligger av mig lite

när det gäller uppdateringar här - men i veckan skyller jag på tidsbrist.
Vi har full huggning - som vanligt egentligen men - jag skyller på det ändå.
Har fixat och trixat med lilla prinsessans klasshalloweendisco som äger rum i morgonkväll för alla barn från förskoleklass och upp till tredje klass. Det börjar kl 18 och vi ska spela mycket härlig musik - Hoppas jag i alla fall. Kanske får ladda med mig hörselkåporna !?
Har fixat och trixat med mellanKillen och hans kompisars Lan som de tänker anordna till veckan.
Har försökt ta tid till mig själv, har fixat lite med det mysiga vinlotteriet vi har och som jag förra gången gick och vann. Då var det alltså min tur att bjuda på fika den här gången så jag har fått  baka lite och mysa till det. Jag gillar vinlotteriet, det är så lättsamt med massa olika människor och många av dem träffar man inte alltid i andra sammanhang så man hinner surra. Myyyys och tack för att ni kom. Och naturligtvis Grattis till vinnarna!!!
Maken har byggt skärmtak här ute vid förstukvisten. Kanonbra blev det - även om han borrade ner stolpen med isborr.
Vi blev bjudna på middag en dag - hos barnens farfar och hans fina samärbo - hon hade lyxat till med kåldolmar. Alla åt med god aptit.
 Jag har idag hunnit ut med Sivan och storKillen som hade lite ledigt, så vi rotade alltså reda på rävspår - och hör och häpna - till slut hittade vi färska nog så Sivan drog iväg efter dem och skallade högt och ljudligt. SÅÅÅÅÅÅ Skoj ! Är så svårt att förklara för dem som int begrip. Men ni skulle bara veta !!! Glädje.
På lördag planerar vi att åka ut en sväng till. Så får vi se vad som blir då.

Sen kan jag säga - Celsius. Den drycken är bra. Jag tror på den. (vi säljer den naturligtvis på macken-men jag äritne partisk. Den är bra. Upplever i alla fall att jag orkar mer. Och jag som proklamerar för Ingefära. Den innehåller ingefära. Bra m a o.

Jag har massa mer att berätta men nu ger jag mig - vi tar det nån annan gång. Kanske !

Ha en skön fredag ! Kram på er !



Storkillen o jag är ute med Sivan. Hon rot...

dsc02572 (MMS)

Storkillen o jag är ute med Sivan. Hon rotar just nu i rävspår. Rådjuren är inte framme just nu. Men vi får väl se:)


isborr ?!

Undrar om nån som går förbi här skulle fundera om maken är riktigt rusk, han står här ute och borrar hål i gräsmattan med en isborr, där han ska sätta en stolpe.
En isborr nerborrad i gräsmattan... men alla sätt är väl bra utom de dåliga. Vi får hoppas att stolpen som ska ner går ner snart.

Har vart på vägarna idag Sivan skulle vaccineras innan söderöverresan som kommer snart har även försäkrat henne . Och så har discoaffischerna satts upp på diverse roliga ställen. Lilla K´s klass har disco på fredag. Spännande, synd bara att storkillen har hockeymatch samma kväll - men vi får väl åka emellan. Hoppas jag.

Nu fortsätter Hollywoodfruar;

Kan man tro att det är samma kvinna på båda bilderna ? Isabell Adrian;



Samma kvinna till vänster på bilden ;



Syns kanske inte såååå väl men hon har fixat en del. De lever ett "rikt" liv... men jag är inte avundsjuk. Inte alls.


söndagskoma

känns som det skulle vara rätt skönt att få lägga sig på sängen och slumra en stund - men så roligt ska vi inte ha. Blir så svårt att somna sen ikväll istället.

Helgen har varit skön. Fri från stress och måsten- eller i alla fall nästan. Jag har egentligen bara haft såna måsten jag satt upp för mig själv.
Men vin med goa tjejer i fredagskväll var jättemysigt ! Trodde inte jag skulle mäkta med hela kvällen men jag gick när de andra gick vid halvettiden och det var som sagt en mysig kväll med mysiga brudar som surrade och tittade lite på idol.

I går morse (lördags) så ringde maken som åkt upp till jaktstugan på fredagkväll i sällskap med storKillen och jägarna från Nora som kommit upp för att jaga älg!!??
Jag fattar inte att de åkte hela vägen för att tjava i djupsnö och innan slutet fattade de nog inte själv vad de utsatt sig för. I alla fall så ringde maken och talade om att det var rådjur på markerna, så jag och Sivan tog oss upp och ut, maken gick en sväng med henne ( min onda fot krånglar för mycket för att gå i djupsnö på hyggen och stenskravlen) Jag och svågern passade - och baske mig att hon hittade åt de färska spåren. Hon väckte ett tag ( sprang runt och redde ut var det färskaste var ) innan det hördes som hon fick närkänning. Härligt att höra. Dessutom att hon tog sig iväg en dryg kilometer bort. Vi var så glada även om det inte blev nåt kött i säcken så ser man att hon har "det".
Jag hann hem och köpa knäskydd åt den skadade mellanKillen som fått träningsförbud i två veckor p.g.av att plattorna i knäskålen "glidit" isär... Ja ja allt kan tydligen hända- när man ramlar från ett skoställ !?
Sen blev det fika med vänner på Akkan.
Skön kväll med största delen av familjen på plats.
StorK var nämligen kvar i jaktkojan för att jaga.

Idag har det varit en softish dag. Har bakat lite, varit ute och grillat med bästa svågern och svägerskan så mysigt att hinna umgås lite. Och Sivan fick driva igen - den  här gången var det Setter. Ja ja what to say, hon fick då röra på sig...
Sen har vi bakat liten kaka, för på onsdag ska vi dela ut lite vin igen - här hemma hos mig, jag vann ju förra gången.
Men nu blir det lite cykling och lilla K ska stå som målis på hockeyträningen. Spännande !
OCH - mamsen är tillbaks på hemmaplan efter en veckolång visit i Umstan. Men nu blir det ordning på torpet som tur är !

Ha en skön kväll och krama en vän !

Vi njuter av vädret och solen :d

dsc02570 (MMS)

Vi njuter av vädret och solen :d


Sivan som skällt o drivit rådjur i 30 cm d...

dsc02567 (MMS)

Sivan som skällt o drivit rådjur i 30 cm djupsnö får lite mat av husse:)


God morgon alla rådjur :d var är ni ?

dsc02566 (MMS)

God morgon alla rådjur :d var är ni ?


Undrar om ni ser hur mycket det faktiskt s...

dsc02562 (MMS)

Undrar om ni ser hur mycket det faktiskt snöat idag? Massor med puder ! Härligt med spårsnö;) ikväll blir det myskväll med vänner ! Ha en skön helg!


Jag bor på finaste o bästaste stället på j...

dsc02561 (MMS)

Jag bor på finaste o bästaste stället på jorden :)


House, glögg och musli

Hm - när jag kom på jobbet i morse så funkade inte min jobbdator, där jag har allt. Hela mitt jobbliv, mail, bokföring,löner, dokument, bilder, allt...  Så beroende man är av dagens moderna arbetskamrater, jag hade lite svårt att sköta mitt jobb idag m a o. Det finns andra datorer, men då de inte har mina program. Tur det finns duktigar människor som kan fixa sånt som inte jag kan fixa. Men som sagt. Jag gick hem en timme tidigare då jag inte hade nåt vettigt att syssla med till slut. Och håller tummarna för att den går att hela.

Vettigt att syssla med det hade jag hemma däremot. Har ju som sagt målarstuga och i morse skulle jag snabbstäda och fixa lite innan jobbet, en ljusstake i glas åkte in i ugnen för att bli av med ljusmassa. Med den påföljd att jag hade stearin över hela ugnen och golvet framför.
Så in till Madde på P&K och shoppa lite  medans jag lämnade datorn. En fin ljuslykta då den andra sprack i ugnen. 
Sen hittade jag en sån fin kandelaber. Mycket fint finns det. 

Har följt med mellanK på första träffen för jägarexamen. Så håll nu tummarna att han orkar ta sig igenom detta. Det är svårt ! Lilla K var med på samma ställe fast två trappor ner och bowlade. StorK fick äta middag på ishallen, han hade träning. Sen gav jag mig ut i snögloppet med Sivan-Divan. Härligt men blött. SÅ när jag kom hem fortsatte målarstugan, ett litet bord fick på sig grundfärgen samtidigt som jag skulle se House, värma glögg och göra hemgjord musli som jag fått recept på.
Men det är nog helt enkelt inte min dag idag, glöggen smakade bara sprit = inte gott. Muslin blev bränd = inte heller riktigt gott och House ser i syner = inte heller så bra.

Sååå nu ska jag snart isäng och läsa lite mer ur Salomos Principer.

I morgon blir det en bättre dag. Och jag har lärt mig en del idag med. Att inte göra musli, dricka glögg och se på House samtidigt t ex.

Förresten, under de senaste dagarna, har det varit många sammanträffanden, mycket roligt och mycket som fått mig att tänka till... det hjälper i o f s inte alltid- men i alla fall. Lite lär man sig kanske... med åren.

järnet

Det är fullt ös på jobbet nu - och jag älskar det !
Fullt ös även hemma är det, har målarstuga här, målar om alla köksstolarna - vita förstås, bättrar på sånt som blivit lite grådaskigt och duttar lite här och där.

Killarna skakar på huvudet åt mitt vitmålande - igen. Vänta bara när jag hämtat mod,ork och energi att ge mig på trappen. Det kommer- men vi får se när.

Lilla K har börjat volleyboll, hon provade ikväll och tyckte det var kanonskoj. Så det blir nog en fortsättning nästa vecka. I går var det hockey, som hon också tycker är skoj, hon vill dit och håller reda på dagarna själv. I morgon är det bowling med tisdags. På torsdag är det ridning. Och till sist på fredag - om hon vill - så får hon åka lite skridskor igen. Men inget tvång och faktiskt lite broms om vi ser att det blir mycket.
MellanK ska börja nåt nytt i morgon. Han ska börja läsa för jägarexamen. Jag håller tummarna för att det ska gå bra. Han kan ju vara taggad ett tag - så jag hoppas det räcker så länge så han inte tappar sugen helt. Men den som lever får se.

Maken har styckat hela kvällen, jag har roat barnen, hunden och mig själv. Vilken arbetsfördelning. Men ingen klagar ( vad då jag hör - och om det kommer nåt klagande så stänger jag öronen)

I morgon - är det jobb igen. Härligt härligt ! Nu ska jag läsa salomos principer - en sån där må-bra-bok som man kan läsa om och om igen.


Eftertanke och solsken

En lång skön helg i vackert solsken- önskar bara att jag kunnat vara ute och njuta mer av det typ deltagit i jakten. Men med min långvariga och tjuriga förkylning så har jag tagit det rätt så lugnt - vill bli av med eländet!

Lilla K och jag blev ensamma hemma i fredags då maken tog båda killarna med sig och drog till jaktmarker några mil söderöver tillsammans med en god vän.
Vi tjejer hade en skön fredagkväll och lördag. Vi hann baka , koka tre sorters sylt, måla tre stolar
(tråkighetsgöra ;-( ) Var ute lite med Sivan och såg en period hockey.
Maken och killarna kom hem och var rätt så slut på efter älgjakt på långmyren hela dagen.
En tidig lördagkväll med lite glassmys och lilla K´s chokladbollar.
Idag blev det en liten tur med Sivan och storKillen innan han spelade sin första hockeymatch för säsongen. Vinst blev det = skönt för husfriden ;0)
Har sen faktiskt provat röra på mig lite och varit på tonårskalas.

Har ägnat några dagar åt lite eftertanke och funderingar. Grunnat lite på mig, mitt, här och nu.
Ibland behövs det - nu var det nödvändigt. Jag har stannat upp och försökt ta ut kompassriktningen igen. Jag har funderat lite på vad som är viktigt för mig och mitt. Vad jag gör och varför.
Rätt djupa funderingar - men skönt att ha fått lite ro i själen.

Du är du och du är jättebra ! Allt du vill kan du göra ! Du är viktig ! Här och nu !

Ibland blir jag beklämd när jag ser de sto...

dsc02559 (MMS)

Ibland blir jag beklämd när jag ser de stora hyggen som är där det skulle varit mer tät skog... Vad gör vi med naturen... Men en fin dag vi njuter av!


Lycka kärlek och glädje- livet!

dsc02551 (MMS)

Lycka kärlek och glädje- livet!


Se det snöar :)

dsc02550 (MMS)

Se det snöar :)


Vilken skatt jag fick! Tack!

dsc02548 (MMS)

Vilken skatt jag fick! Tack!


Godmorgon!

Spännande att se vad den här dagen bjuder på - har varit uppe sen ottan då vi skickade iväg en Hockeyspelande Tärnakille på bussen hem till Tärnaby. Han var nere på träning igår och skulle hem till skolan idag. Tuff kille - bara 9 år och så intresserad så han åker tur och retur för att stå på is.

Annars så går det bra, ska snabbskriva ett litet inlägg tänkte bjuda på några bilder så ni har nåt att roa er med idag ;-) Igår var en seg dag då maken i Söndags kom hem efter kl 23 eftersom han fick en älg i backen sent på söndag eftermiddag och det tar tid att få ut kräken. Tur det finns hjälpsamma människor såna gånger ! Tack till er som hjälpte till med sexhjuling och upphängning och allt vad det är. Skönt var det också att det blev skjutet för tiken som inte varit så poppis i alla lägen. Det har varit som att dra en nitlott när nån skulle gå med henne. Men nu fick de till det. Så vi hoppas det håller i sig.

Idag är det tisdag - planering och fixning månadsbokslut och bokföring står på schemat. Men först lite bilder - ha överseende med min kassa mobilkamera och försök tänk er in i hur vackert det var i söndags. Trots blåst.



Vitt på backen av lite snöflir.



Långt därborta väntar storkillen - och ännu längre bort är bäcken som vi skulle över... hurvas säger jag bara - och ler litegrann.



långt därborta ser ni en jämthundsrumpa - jämthunden Esso på språng !



Det blåste rejält ute på Uman!

superhero

Måste bara få berätta om mellanKillen som för mig är dagens superhjälte. Han var ensam hemma, alla jagade, mormor har ingen bil så hon var inte till nån hjälp. MellanKillen blev nämligen sugen på att vara med kompisen i Norrdal. 2 mil från Storuman mot Sorsele för er som inte vet. Så de dealade ett tag om vem som skulle komma till vem. MellanKillen drog "kortaste" strået då det var han som fick gränsla pappans militärcykel anno 1960-talet och hoja hela vägen till Norrdal.
Strongt gjort tycker jag - då det som sagt blåste nåt våldsamt och cykeln är ganska tungcyklad. Men han fixade det. Kompisen mötte upp vid Gunnarberg så då var de två cyklister. Härligt jobbat.

Lilla K har nu varit på Tre Kronor- spelat  hockey. Hon är superduktig. Syns att hon har tittat på ett antal gånger då hon vet att man ställer sig framför mål och väntar på pass för att få pytsa. Att man slår klubban tre gånger i isen för att tala om att man är med och väntar på pass. Hon vet var man står när det är tekning och det hon vill träna på just nu är att göra hockeystopp och att skjuta pucken så den flyger i luften.

Och nu blir det en kopp te för mig - burr!


snor kallt

Det blåser nåt så vansinnigt idag. Stora vita "gäss" på Uman. Riktigt otrevligt kallt blir det.

Jag gick med storkillen en sväng - men det var kallt och blåsigt. Men som ni såg så tycker jag det är rätt mysigt. Med allt som hör till. Hoppa över bäckar är inte min starka sida - så vi skrattar båda två när jag ska över, hunden åt upp mina mackor när vi skulle fika. Arg som ett bi skulle jag schasa bort honom och slog mig själv på pejlaren så jag är alldeles blå på fingrarna . Somliga straffar synden meddetsamma heter det ju - men vi fick skratta igen åt eländet. Vi gick och gick, jag snöt och snöt. Inga älgar. Men umgänget och solskenet som ändock var gjorde det värt.
Sen gick storkillen en sväng själv, fick nåt upptag på nåt som sprang fort. Jag skymtade en älg och hörde ett par skall - men det var inte vår hund. Sivan fick röra på sig lite också tack vare storkillen.

Vi såg en uggla, några orrtuppar och en fem-sex fina ripor.

Men nu ligger jag i soffan - utslagen igen. Ska nog försöka ta det lugnt ikväll. Har avbokat det som skulle göras. 
Snyter och äter halstabletter. Att man ska vara sån vekling.
Men i morgon är en ny dag.


Vilken förmån att få umgås med storkillen ...

dsc02539 (MMS)

Vilken förmån att få umgås med storkillen ute i skogen med hunden. Vackert - men det blåser nåt oerhört. Skönt att inte sitta på pass och frysa.


Vilken förmån att få umgås med storkillen ...

dsc02539 (MMS)

Vilken förmån att få umgås med storkillen ute i skogen med hunden. Vackert - men det blåser nåt oerhört. Skönt att inte sitta på pass och frysa.


Och detta är?

dsc02537 (MMS)

Och detta är?


Jomen visst är det lördag!

Hela kvällen - och jag är alldeles själv!
Eller mellanK är nog hemma, men det känns nästan som jag är själv.

Det har varit lite skogspromenad på schemat idag, endast en tjädertupp som spatserade efter vägen såg jag, inget annat. Men Sivan såg- fåglar. Jag sa till maken att jag lärt mig att hon har (minst) en positiv och (minst) en negativ egenskap idag. Den positiva är att hon skäller - högt och tydligt. ( Det har jag i o f sig hört förr men.) Den negativa är att hon gärna skäller fågel. Nu måste vi hitta nåt roligt att skälla snart för jag vill inte ha en fågelhund. Eller jo - det vill jag ju - men inte i Sivanformat.
Maken tog killarna med sig och åkte iväg på harjakt med några ungdomar och T. De såg ingen hare heller - men hade nog en bra dag ändå! Jag blev bjuden på lunch med dem. Mycket trevligt.
Efter skogsturen landade jag i soffan. Jag är fortfarande inte pigg. Känns helt slut på i kroppen. Men nu tar jag det lugnt. En stund.

Maken har gjort det igen. Han åkte iväg upp till skogskojan och skulle fixa lite där, skulle även sova över till jakten i morgon. Jag sover hemma och åker upp i morgon. Men åter till maken. Han packade ihop och funderade över var jaktryggan var ? Men kom fram till att den nog är kvar i jaktkojan. StorK och han åkte iväg. Men återkom efter några timmar. Han hade inte hittat ryggan varvid det blev eftersök här hemma. Alla letade. Och till slut hittade jag den. I Jaktbacken där maken har sina jaktprylar, alltså, där den skulle vara. Ordning-och-redamannen - not.
Och i morse när jag skulle packa ihop mina prylar så skulle jag sätta igång avfuktaren nere i källaren. Kontakten var utdragen. Så jag letade reda på den och pluggade i den igen. Då startar frysboxen. Som är full med glass och kött. Det var rätt mjuk glass kan jag lova efter att maken använt uttaget till köttkvarnen. Oj oj oj, vi får se vad som går att rädda där. Ordning-och-reda-mannen igen.

Förresten - där vi jagade i dag. Mitt mellan Barsele, Gunnarn, Gubbträsk och Gunnarberg. Där finns det många fina ställen. Och det har bott människor där tidigare. I Knutbo och i Åstorp bland annat.
Min mormor ( som bodde i Gunnarn hela sitt liv) berättade en gång att det för många år sen den 8 juni 1937 hänt en tragisk olycka - ett ungt par hade nyss tagit över ett kronotorp i Orrträsket. Jeremias och Esther Hjelm 26 och 23 år de väntade sitt första barn till midsommar. De dog i ett åsknedslag. En annan man som var hemma hos dem vid fikabordet samtidigt som de unga två överlevde.
 Jag googlade på nätet och hittade en nedskriven berättelse om just detta. Vet inte vem som skrivit ner den. Men den är i stort sett sann. Läs den gärna. 

I morgon är det älgjakt igen. Får se vad som händer om jag får - och kan - följa storKillen, om jag passar, eller om jag går med Sivan först.


Lilla K fick specialmiddag - sjöstjärnan P...

dsc02536 (MMS)

Lilla K fick specialmiddag - sjöstjärnan Patrik och Nalle Puh


Mellankillen bjuder på middag :)

dsc02534 (MMS)

Mellankillen bjuder på middag :)


Kan ni gissa vad som hänt här? Älg är invo...

dsc02533 (MMS)

Kan ni gissa vad som hänt här? Älg är involverad. Men vad har hänt?


Idol-Kurt - Hallelujah !!!

Sorg - vår andra tv har gått sönder så vi ska samsas om den i tv-rummet, med den påföljd att mitt favvoprogram fick stryka på foten efter en halvtimme... då var det nämligen dax för de två norska guttarna Bård och Lars. De som fiskar i tv4plus. De är roliga att titta på - men jag föredrar Grey´s.

I alla fall så fick fiskarpojkarna sällskap i fiskevattnet av en annan norsk Gutt. Idol-Kurt. Jag trodde det var ett skämt - men så började han sjunga- då kände jag att det här har jag hört förr... Han är kanon. OCH han är så vansinnigt lik en kille härifrån.  Ni måste få se;



Ni ska få höra honom sjunga - 


killen som sjunger ungefär 2.38 in i låten. Det är suveränt!!! Han har alltså vunnit norska idol nån gång. Ochc ja - de andra är också duktiga på sjunga !

En till ;

Jag har varit på  långpromenad ikväll, njutit av en ledig kväll när jag inget hade på schemat. I morgon är det annat! Jobb, stallet med lilla K , förhoppningsvis ett spinningpass och så ett styrelsemöte, medans jag ska försöka rodda runt killarna som har hockey, ( tur de reder sig själv i det stora hela) sen ska vi väl städa i vanlig ordning hoppas jag. Det är tur det är många timmar på ett dygn !

Ha en skön torsdag mina vänner!

( Maken fick höra att det snart är dax för årets stora värsta gruvarbete... tandläkarbesök - hurrrrrrrvvvvvvvvv )

Mormor1 och Mormor2

Hade ju en sån trevlig kväll igår med bland annat Mormor1 och Mormor 2. De knäckte kvällens skönaste citat;

Samtalsämnet var något de båda införskaffat på senare tid...

Mormor2 ; Min är så ny och fin - den är som en bakelse !!!
Mormor1; Och min ligger så skönt i handen !!!

Vad tror ni de pratade om ???

halli hallå !

God mat och lite gott att dricka till i mysiga goa vänners lag - hos min fina mamma. Livet är bara för härligt ibland. Fullt upp har vi oftast - vi är inte ensam om det, men då är såna här kvällar ett tillfälle att hämta energi. Att njuta och bara vara en stund. Mitt i veckan.

Har ju även hunnit gå en rask promenad med min Sivan.

Lilla K var iväg på aktivitet, hon sköter sig själv men sen ville hon inte cykla hem själv för nu är det mörker ute. Väldigt mörkt på kvällen , men då bränner man massor med levande ljus.

StorK har tränat - dubbla pass ikväll - skönt verkar han tycka att det var - sen inventerade han husförrådet på surt och basiskt?! Läxa.

MellanK har anmält sig till att ta jägarexamen, vi får väl se hur det går, han läser och läser, men det är som sagt svårt, han kommer att få kämpa. Det är ett som är säkert. Men vi håller tummarna och hejar på honom.
Allt vad som går. Till helgen skulle han få följa med på ungdomsjakt, skoj. Så skoj så även storebror och pappan hakar på, så jag får väl ta mig ut med Sivan själv då. Men det blir nog bra!!!

Nu är det kväller, godnatt på er allihopa. Vi ses och vi hörs.




God morgon Storuman! Hoppas ni alla får en...

dsc02523 (MMS)

God morgon Storuman! Hoppas ni alla får en bra dag idag!


Hellooooo evryhopa!

Skön helg vi har haft va ? Härligt väder- värsta brittsommaren. Har hunnit ut med Sivan några svängar - men vi har inte hittat nåt så där jätteintressant. Hoppas hinna ut nåt i veckan också. Och nästa helg. Och jag hoppas vi kommer att hinna fler gånger innan snön! Så här såg det ut den 4 oktober i fjol! Och så här den 7 Oktober ! 
Riktigt så tidigt behöver det väl inte komma - men sen när det kommer så får det komma ordentligt - allt på en gång så vi får köra skoter, åka skidor på längden och tvären m.m.

Vi har också haft äran att ha stallhelg! Riktigt roligt var det glädjen hos lilla K att få vara där är så härlig att se ! Går det så här enkelt så gör vi det gärna igen ! Skotta hästbajs, packa hö, mata, kolla läget. Men nästa gång måste vi se till att byta helg, lilla K och jag ska bort. Vi ska på långresa. Spännande resa. Till goa mysiga människor. Men det är först i slutet av November.

Sen har lilla K hunnit göra första ispasset med Tre Kronors hockeyskola. Som hon har sett fram mot det. Och naturligtvis krockade det med mitt pass. Tur att storkillen kunde rycka in och var där, peppade och såg till att det fungerade någotsånär, hon har ju humör pinglan. Bra i en del situationer, lite jobbigare i andra. Men hon vill dit nästa gång för det var jätteroligt. Vi måste bara fixa en klubba som är rättvänd. Hon klagade på det.

Och inte att förglömma - vi har haft bröllopsdag - igår - vi åt god middag med familjen och bara myste. Det är skönt det med. Jag har till och med hunnit läsa lite bok i helgen. Det är ett tag sen jag kände för det.

Till veckan hoppas jag få träffa goda vänner, vara ute i friska luften och att vi ska bli friskare och kryare hela familjen. Sen hoppas jag att den här vintern ska förflyta någotsånär på ett annat plan - ids inte säga med men .... det verkar inte lovande vill jag lova. Men vi håller tummarna!





Vi hamnade mitt i ett brödbak- gott!

dsc02522 (MMS)

Vi hamnade mitt i ett brödbak- gott!


RSS 2.0