Feeling good!

Har avslutat läsåret 2012/2013- hoppas jag. Gjorde nationella provet i Matematik 2 i fredags och nationella provet i Engelska 6 idag. Hoppas ha klarat av dem med godkänt så jag kan lämna det och gå vidare. Tror att det ska ha gått vägen. Sen fick jag delta och ha trevligt på Företagargalan i fredagskväll - trevligt så det förslår att träffa folk och roa sig en stund. Lördag ägnade jag åt att fylla år med tårta, blommor, buller och bång. Sådär lagomt i alla fall. Känner mig tacksam över de goda vänner och min fina släkt som jag har äran att få dela mitt liv med och som kommer ihåg mig en sån dag. Solen sken och vi fick sola och fika ute på uteplatsen. Mys hela dagen lång. God middag som avslutning på dagen. Jag var rätt så trött efter fredagens galej så jag kände mig lite sliten. Men men. Söndagen ägnade jag åt att försöka läsa, har haft rätt fullt upp under de senaste veckorna - eller hela terminen egentligen- med att försöka rodda ihop livet med läsning, familjen, jobb, fritidsintressen, ett par styrelseuppdrag, andra förtroendeuppdrag och mina hundar. Men det går. Och har gått.
Hann även med att besöka vackra Blaiken och gratulera en 70-åring som inte ger sken av att vara 70 år fyllda. Så skoj att träffa folk man inte träffat på länge och att få njuta av den vackra platsen samt trevliga människor.
Tack för det!
Söndagkväll tillbringade jag till en del i bilen på älgspaning igen - ingen älg den här gången men en utflykt på markerna innan jag tog läxan med mig och gick isäng.
Idag har jag som sagt gjort sista på skolan - hoppas jag. Och sen blev det fika med en god vän som fick skjutsa mig fram och åter med barn som skulle än hit och än dit. En skadad ung fröken Ludvigsson fick vi hämta hem som fått en häst på foten. Foten blev blå så fru doktorn tyckte det var en oartig häst som lämnade ett sånt avtryck. Inget brutet och fröken Ludvigsson har nog somnat med foten inlindad i högläge. I morgon väntar praktik på Friseringen som ligger nästgårds och sen drar vi till Umstan på ett litet trevligt uppdrag. Ska bli spännande. NU ska jag leta åt sängen med en bok i högsta hugg. En roman utan något som helst skolaktigt över sig ska hamna under mina ögon. Jag ska njuta !

Nora- Stockholm-Storuman

Har hunnit vara på en snabb och rolig resa till Nora för att besöka jaktkamrater, mycket trevligt och roligt, de bodde fantastiskt fint allihopa - nackdelen var deras ständige granne -vargen med familj. Jag skulle verkligen inte vilja bo där med mina hundar... Under den dag vi var där blev en älg riven av vargen... hurvas.
Sen blev det Stockholm, Vasamuseet, Globen, HockeyVM och mys i massor med familjen. Gick bra att ta sig dit och hem, bodde bra, ingen shopping alls förutom en kalksten till Liten Kärleks Hamstrar samt lite badsand.
Annars strosade vi, åt glass, åt mat, glodde på hockey och Amy Diamond. Åkte tvärbana och färja.
När vi kom hem hade det vart skitväder här och vi hade kanon. Måndagen åkte jag på Arbetsmiljökurs eftersom Arbetsmiljöverket varit på besök. Har jobbat frenetiskt med Arbetsmiljöstrategi och arbete, tror nu att jag är klar så vi är på gång, men man vet aldrig. Återbesöket får tala om hur vi ligger till.
Har även hunnit plugga massor, men känner mig superstressad och oförberedd på de nationella prov som äger rum på fredag ( Matematik 2a) och Måndag (Engelska 6) Jag gruuuuuuuuuuuuuuuuvar. Känner mig så oförberedd och dagarna har för lite timmar, jag tycker jag sitter med näsan i böckerna jämt, får ta mig en paus ibland och kasta upp några gardiner eller putsa nåt fönster bara för att bryta av. Hjärnan kokar tror jag ibland. Men som sagt, jag stressar.... upp mig själv. Det är en del av min utmaning - att stressa lagomt.
 
Ska ju umgås med massa trevligt folk på fredagkväll på företagsgala - superskoj, ska fylla år, ska baka till vårsoare, ska fira morsdag, ska .... massor. Men jag tror värst är att jag gruvar mig och stressar upp mig själv. För jag hinner. Det gör jag ju alltid.
 
Har hunnit göra sommarschema och om allt går vägen så blir det två veckors ledigt med familjen, en vecka ytterligare för mig och två av barnen, och ett besök på Fävikens jaktmässa är inplanerat.
Känns gött. Har ju sökt skola sen i höst så vi får väl se vad det innebär. Om det blir nåt av - annars läser jag matte 3. Nån utmaning ska jag väl ändå ha va? Nytt ansikte på jobbet ska vi ha så småningom. Blir bra trevlig tjej.
I söndags var jag och sönerna ute på älgspaning/ övningskörning. Två älgar fick vi korn på och en kvist med tallbarr. Tallbarren ska jag dricka upp efter ett tips på fejjan där nån sa att de slapp allergin sen de börjat dricka vatten där det legat tallbarr. Så håll tummarna att det nu ska fungera!
 
Nu ska jag leta reda på kudden med English 6 Focus writing preparation material i mina händer - framför mina ögon tills jag somnar.
Ha det gott.
 
Stannapanna
 
 

Härliga underbara vara

Har haft en superhärlig vecka! Med allt som är viktigt och hör till. Umgänge med familj, goda vänner, ätit gott - massa grillat bland annat, njutit av fint väder och dåligt väder då vi fått kura framför kaminen Fått jobba en hel del och skratta i massor med. Jag hann till och med gå ut på uteplejset nr ett trean och ha en roligt stund där :-) Och i helgen har jag fått vara helt själv hemma och haft massor med kvalitetsegentid- värt hur mycket som helst. För man saknar. Saknar sin man och sina barn, hundarna och väsenet de för när de är hemma, gruset på golvet ochde smutsiga glasen på diskbänken. Nåja vissa saker saknar man mer och andra mindre.
Men det har varit en skön helg. Jag fick ägna fredagkväll och lördagkväll åt vad jag ville, jag såg på hockey, gjorde den mat jag ville, läste lite engelska och lite matte. Jag hann gå till min fina mammsegull och vi följdes åt till systeryster en stund. Det var mys på hög nivå.
Att jag dessutom fått njuta av en Löp och walkhelg med Uman Puls och massor med energipåfyllning i dagarna två med intresserade och intressanta människor var en rejäl bonus. Jag trodde verkligen inte jag skulle tycka så mycket om det. Jag är fascinerad, förundrad och glad över alla duktiga människor som finns alla ledare, kunniga och intresserade människor som delar med sig av allt de kan och alla som vill delta vare sig vi är på gym eller på andra pass av annan karaktär. Som bor nära här och kan förmedla massor. Att till och med jag som inte är tränad och inte springer utan bara walkar kan hitta och få ut en hel del av en sån här helg är ett bra betyg. Så nu är det bara att fortsätta med det jag önskar. Att hitta(planera in) tid och motivation.
Att jag avslutade helgen med att ta en promenad på en timme räknar jag med som en start, distanspass kallades det, vad jag förstår.
Nu blir det Annika Bengtsson och jag en stund!
 
// Stannapanna
 

RSS 2.0