XXXBAD

Har varit på party ikväll ett sånt där trevligt party när nån säljer nån bra skit, man surrar massor och fikar jättegott. Ett trevligt party var det. Även om vi ägnade oss åt rötterna på oss själva. De där man vandrar omkring med. Som man aldrig ägnar sig åt nämnvärt mycket. Vi badade och filade och mojade. Ska bespara er detaljer men - Riktigt skönt var det - och trevligt.
Köpte massa bra - skit- eller aloe-prylar.
Det är faktiskt bra grejer- har handlat tidigare så nu fyller jag på.

Fick även gott fika när vi uppvaktade en kanonpingla tidigare idag. En födelsedags-femtitaggare som skjuter skarpt. En skön böna som jag hinner träffa alldeles för lite. Men snart är det höst då kan det bli nåt fler tillfälle.

Har hunnit städa och plocka också - röjt undan en del i köket som står inför en omfattande renovering. Vi är bara lite oense om när var och hur. Det är bara det att det nya köket beräknas anlända v 28. Typ då alla snickare går på semester. Och alla elektriker och rörkrökare och ... ja you name it.
Så just nu är planen att jag lämnar maken och stora killen hemma v 28, packar husvagnen med de två yngre och fröken Sivan och ger mig iväg till Övertorneå. Då köket ska komma och de kan få pyssla på med fönster, dörrar, väggar, tak... Men mycket hinner hända - vi får se vad framtiden har med sig.

Just nu hägrar Storumandagarna. Känns lite trist bara att det just nu är 10 g varmt och det ser ut att bli en del regn till helgen. Men vi håller tummarna att solskenet på nåt vis hittar hit ! Nu ska jag avsluta kvällen med ett par sidor i en bok... och drömma om mitt blivande kök.

Sköt om er alla ni kära vänner !

Sommar!!!

Yes sommarlov för somliga - andra har planterat två veckor och fått sommarlov idag. Liten Kärlek började dansläger idag, ska hålla på hela veckan. MellanKärlek hjälper till en del på macken. Tur är väl det för det känns som vi har massor att göra. Jätteroligt är det och fullt upp är det. Tiden vill inte räcka till. Dessutom så måste jag packa ur köket på hemmaplan då vi väntar ett nytt om bara två veckor. Samtidigt som vi ska på semester till Övertorneå. Jag vet inte hur vi ska sy ihop den här sommaren men det brukar lösa sig.
Byta kök ja- det verkar vara en smittsam feber som sprider sig här i Storuman. Men det är ju jätteroligt !!!
Nytt och fräscht. Kan verkligen behövas hos oss då vårt kök är från 1947 då huset bygdes, med några smärre förbättringar under åren. Jag har velat länge då jag tycker det är småmysigt med de sneda skåpen överom diskbänken med skjutluckor.
Men nu är det dax! Sent omsider.
Gruvar mig massor men bara vi kör igång så som nån sa - då är det rätt lugnt.

Annars så har jag varit på walkträff m Uman Puls ikväll. Riktigt bra är det !!! Skoj med nya gamla grepp:-)

StorKillen ska jobba på med sitt företag- planering pågår för fullt. Hoppas det går framåt! Och att nån vill köpa hans tjänster. Naturguiden Hör av er för en unik upplevelse !

Nu är det kväller - i morgon vankas det nya äventyr i Ludvigssonska huset. Inventering på jobbet, dansklass f liten Kärlekstjej, fixa ut båt och grejs f Storkillen.

Och på kvällen är det middag - för mig ;-)

Ha det !

Statistik

Tror maken höjer min besöksstatistik när jag la in klippet på mannen som kissar då björnen håller på springa över honom och hans fru skriker och svär. Jag la in det för att maken lättare skulle hitta till klippet då han inte har så lätt för datorer- s.a.s.

Nu är vi klara - ska bara gå igenom kläderna så är vi laddade. Fikabordet är dukat, kakfaten framplockade och uppdiskade, kakorna står i givakt på bänken, mellankillen har gjort cupcakes som vilar i matkällaren, servetterna är vikta, kaffekokaren laddad, ballongerna uppblåsta, björkarna står nergrävda efter grusgången, blommorna är bundna, korten påskrivna, paketen inslagna för i morgon är det kalas HELA dagen.
Liten Kärlek ska fylla 9 år och går ut tredje klass, mellanKillen går ut sjätteklass och stora sonen går ut 9e klass.
Så det blir kalasfirande hela dagen - och kvällen gissar jag.
Nu ska vi se till att kläderna hänger startklara på galgar- tjing på er !

Ha ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14964136.ab

Mys och soffhäng

Myser med mellankillen i soffan i kväll. Har precis kommit hem efter att ha lämnat stora Kärleken i Slussfors där han ska tillbringa ett par veckor med planteringsröret. Han ska inkvarteras i en lada och klara sig rätt så själv - dock blir han sambo med en tuff bryd i lyxförpackning. Blir nog bra det. Mammahjärtat får jobba lite. Men han ska nog klara det bra! Nyttigt är det. Och lärorikt.
Och vi andra ska vara hemma och jobba och gå skola - ett par dagar till. På torsdag vankas det examen för alla tre samt liten Kärleks födelsedag. Storkalas med andra ord.
Helgen har varit bra - har hunnit baka för stundande kalas och sköta lite läxarbete som jag har i en kurs jag går. En rätt så tuff kurs. Omvälvande men intressant.
Har även hunnit gå nån promenad samt knäcka mig illa i ryggen. Lite loppis och städning har vi hunnit med. Försöker rensa och röja emellanåt, nu rök alla videofilmer, alltså VHS. Har svårt att göra mig av med sånt men de tar plats och frågan är om vi någonsin får nån användning för dem... Nu åker de i alla fall!!!
I morgon mina vänner - då nalkas årets värsta händelse. Jag har förträngt och gruvat och förträngt om vartannat men nu är det dax! Jag ska lägga mig i en i o f s rätt skön stol, luta mig bakåt, blunda, andas och gapa stort. Huuuuuurv!!!!!!!!!!!! Tandläkaren ger mig rysningar och absolut inga sköna sådana. Sedan lär jag nog leta reda på nån som kan fixa min rygg, undrar om jag ska - när jag lix håller på- boka tid hos fotvården. Alla onda ting på en gång liksom. Arrrggggghhhhhh vilken start på veckan. Håll alla tummar att det går bra för mig. Skräckmåndag.


ja vi elsker dette landet !

Sveriges Nationaldag - har i alla år varit min fina mams födelsedag så den har alltid varit speciell. För mig. Inte så att vi gör nåt märkvärdigt men det är nåt  lite mer med den här dagen - förutom att den är  världens bästa mammas födelsedag. Men idag har vi tillbringat nationaldagen i Norge. Och där uppmärksammades också sveriges nationaldag, de spelade svensk musik på radion och på ett ställe bjöds det på kaffe för att det var Sveriges nationaldag. Häftigt !
Vi ägnade oss åt shopping, mjukglassätning, fylllde på förrådet av äventyrsbrus. OCH hade med oss goda vänner som vi fick umgås med. Vi sov över i vår stuga i Joeströmsfjällen. Det var så mysigt!
Jag vill vara i stugan mera, länge. Får se när vi kan förverkliga den drömmen.

I måndags fick vi fatta ett  fruktat svårt beslut. Vi fick bestämma oss för att ställa in årets hockeyskola som skulle hållas här v 32. Vi hade för få anmälda. Så fasligt sorgligt tråkigt så ni anar inte. Det är så trist för alla som anmält sig och ville komma och jag såg själv fram mot det här. Men vad gör man när det inte går ihop på något sätt. Däremot önskar jag att vi kan - om intresse finns - försöka göra ett kortare läger möjligen runt höstlovet så att alla som var jättesugna kan om de vill delta! Vi får se.

I morbon är det jobb på planeringen. Eventuellt en lunch med en väldigt viktig person. Sen på kvällen ska ja gfå gå på en fantastisk upplevelse.MellanKillens klass anordnar småstjärnorna.

Ha en skön kväll!

Ajöss helgen !

En härlig helg har passerat igen. En blöt (regnig) men dock härlig ! Fredagmorgon var det snötäckt på backen - och snö i luften. Helt otroligt men sånt är vädret. Det bestämmer själv.

I fredags var jag och mina härliga barn - alla tre för ovanlighetens skull på härliga Erica´s café och fikade Fick med min fina mams också. Gott fika och en bra start på helgen! Absolut.
Sen blev det grillmiddag hemma -mums - nu blir det mycket grillat. Gott och enkelt. Fisk och kött och majs och halloumi och ... ja möjligheterna är oändliga egentligen. Bara fantasin som tryter. Sen blev det övningskörning med stora sonen. Han kör så det ryker- men det går rätt bra!
Igår blev det spårning med Sivan och H S Timon. Gick bra - nu får vi bara fortsätta så ! Sen blev det middag i Stensele m vänner- fisk, rökt och stekt rådjur och glass. Med avslutande i spa a la Åbacken. Liten kärlek skar upp sig rätt ordentligt på foten då oturen var framme, men de andra badade både balja, bastu och i sjön. Kallt och varmt men de sa det var härligt. Jag höll mig inne i värmen under tak. Skönt det med.
Stora barnet for på dans i Sandsele - sug på den ni. Det fick jag göra - vet inte vad jag ska tycka. Eller jag tycker massor och tänker massor och säger massor - men det är inte helt enkelt. Vilket man kan tro när man står bredvid och tittar på. När man har yngre barn, äldre barn, inga barn, lugna barn, vilda barn. Ja vi är alla olika och hanterar saker olika. Frågan är bara om man någonsin gör riktigt rätt ?! Men han hade haft trevligt i alla fall. Och blev hämtad av en annan mamma. Så det så!!!
Idag - har det regnat !? Vi har skött stallet. Liten kärlek fick hänga med till luspnäset. Jag fick gå en snabb promenad, ett spår m Sivan och skjuta lite lerduva. Som f. ö. gick rätt okej.
Har hunnit rensa hemma, övningsköra m stora sonen och gona i soffan också. En bra helg!
RSS 2.0