prat och prat

en härlig helg - med mycket mys!
Najs fredag m först hockeymatch för mellankillen. De förlorade - trist! Det som är roligt att se är att de spelar bättre och bättre tycker jag. Men kanske en mental coach inte vore så dumt...
Det sitter i knoppen det som händer med kroppen...

I alla fall så satt ett par trevliga flickor i min kökssoffa med tända ljus och myste när jag kom hem. Jag joinade dem, drack ett vinglas och surrade och det blev sen ett studiebesök på utestället. Det var väl - intressant.
Trött var jag dagen efter alltså på lördagen. Men det botades med lite längre sovmorgon. Skönt.
Sen blev det skoterfärd till slalombacken och lite skidåkning. Samt surr och prat med vänner i solens sken. En helt fantastisk dag var det - riktig vårdag.
Sen blev det firande av svärfar - barnens farfar- som fyllde hedersvärda 80 år. Han bär sin ålder med heder. Och har en fantastiskt fin kvinna vid sin sida. Vi fick god middag, samt tårta och kaffe. Mysigt mysigt. Sen blev det hemgång för att ladda för dagens färd till Åsele där mellanKillen hade sin sista match för säsongen. Det var lite dålig insats på domarsidan men killarna spelade med den äran. Jag fick göra en insats som speaker i Åselesekretariatet. Inte lätt att vara ensam Storumanfan bland fem Åseleföräldrar. Vi slogs inte där inne så det gick väl bra. Jag skötte mig tydligen för jag skulle mer än gärna få komma tillbaks.
Väl hemma blev det snabb middag för att sen fara på möte. Hade två möten att välja på och jag prioriterade.
Där blev det förstås också en massa prat - men det hör väl till. Fast ibland kanske jag skulle behöva prata mindre... av olika anledningar.

Men nu ska jag sluta "prata" och gå och värma sängen. Godnatt på er allihopa !


Så fantastiskt härlig dag! Vi tog skotern ...

mms_img24746 (MMS)

Så fantastiskt härlig dag! Vi tog skotern till backen en stund för att njuta innan vi laddar för 80-årskalas hos svärfar :-)


Lilla K har sytt en mössa på fritids- vi k...

mms_img20670 (MMS)

Lilla K har sytt en mössa på fritids- vi kan snart starta en mössfabrik:-) visst är den snygg!


yeeeeeessssss

Idag har jag gjort sånt som är tråkigt- gått med Sivan - eller det är väl rätt skoj, men inte i -20 graders kyla. Jämt! Jo jag är också less på kylan. Jag vill åka skidor, åka slalom, gå ut på en härlig promenad. Men inte i -20 grader. Eller snöfall. För det känns som det har varit antingen eller. Men till helgen påstår dem. Till helgen blir det mildare. Så jag hoppas på det.
Jag har också betalt räkningar. Det är inte roligt.Tänk om de inte fanns, att allt som kom in på banken var till nöjeskontot, klädkontot. Men icket då. Det är allt tråkigt som ska betalas. Skatt på bilar, försäkrningar, lån, mat, Blääääää. Sen har jag ... lagat mat. Det är inte alltid tråkigt men idag var det tråkigt. Korvstroganoff och ris. Tråkigt. Men men - jag ser fram mot morgondagen. Det är säkert inte lika tråkigt då.
Det har varit ljusglimtar idag också. Allt är inte trist hela tiden.

Jag har surrat med folk. Om framtiden. Om vad som händer. Det är rätt intressant. Det är så här vartenda år. Vad händer sen? Hur blir det då? Med vem/vilka? Hur gör vi då? Ska vi eller ska vi inte? Hur många får vi? Varför gör ingen nåt ? Snacket går och alla vill vara med och tycka. Men jag tror jag låter bli att tycka. Tänka och fundera gör jag, men det blir säkert bra det som blir. Hoppas jag - för alla som är involverade på olika sätt. Jag drar mitt strå till stacken och jag hoppas att andra gör likadant.
Snacka går ju ... det gör vi väl alla till mans men - det slutliga tyckandet lämnar jag...till de som förhoppningsvis kan !

Sen har jag funderat på skridskodiscot. Det ska bli skoj. Med godis, popcorn och dricka - allt får ätas medans man åker, att det kommer på isen gör inget. Det fixar vi sen. Det ska vara dans, disco, blinklampor, hög volym, popcorn, godis, dricka, varma chips korv och hamburgare. Danstävlingar, tävlingar. Mys och lite hångel kanske hör till ? Ja jag hoppas det blir skoj i alla fall. Men det är lite att tänka på. Tur vi är flera som hjälps åt.

I morgon - torsdag - blir en ytterst spännande dag för maken (och mig). Ni får hålla alla tummar och tår för att det ska gå bra !


Måndag v 8

Hej och hallå ! Dagen idag innehåller massor - jobb jobb jobb, skojigt jobb.
Sen är jag taxi åt de arma stackars barnen som har träning - för hur skulle världen se ut om de skulle måsta gå till och från... då skulle de inte ens orka träna- stackrarna!
Har varit och letat skidor åt yngsta barnet- finns inte att uppbringa, hennes är för små - både pjäxor och skidor, så då fick vi ett par lånepjäxor- som inte passar på skidorna. På affären har de sålt slut på hennes storlek.
Så.....
Vi får väl se vad det blir av det här ?!
Har även haft fikabesök av några bästisar - jag gillar dem skarpt. Önskar bara att vi fick sätta oss ner och dricka några glas vin och surra snart. Vi hinner ju som aldrig prata klart om de där lite djupare sakerna som vi skulle behöva lufta.
Hade sån tur att mamsen lagade middag. Pannkakor fick vi - tunna och goda. Smaskens !
Men nu sitter jag och väntar på lilla kärleken som är - eller var på kids volley, men nu hakade hon på kvastskaftsträning med hockeykillarna i 10-årsåldern.... så vi får väl se vad vi får hem för påskkäring. Tjing på er !

Stiltje ?

Här var det stilla, lugn och ro. Men inte i det verkliga livet. Men det är härligt. Jobb, träning, aktiviteter - som vanligt. I helgen är det hockeyhelg. Men det gör mig inget för det har inte varit mycket sånt i år...
Åker t Malå ikväll för att se StorK med sitt lag, sen drar vi vidare storkillen och jag med Jonssonsbönan till Skellefteå för att övernatta i Z E´s krypin. Tack och lov för det. I morgon ska dessa två ungdomar få äran att spela med det yngre laget. Jag kommer att vara med och heja !
Sen drar vi hem och har en myslördagsafton. För att på söndag kliva upp och eventuellt följa med mellanKillen som ska ta sig till Lycksele och spela match. Det är ju som spännande när de spelar så jag är gärna med och tittar !
Maken ska få äran att jobba och det tycker nog han är nog så skönt.

Nu blir det mat sen drar jag ! Ha en skön helg allihopa !

Förresten spana in grabbarna här !

Vi provar simulatorskytte:-) jätteskoj lil...

mms_img61494 (MMS)

Vi provar simulatorskytte:-) jätteskoj lilla K skjuter sönder tallrikar så flisorna yr:-)


God morgon världen! Hur har ni det i kylan...

mms_img60946 (MMS)

God morgon världen! Hur har ni det i kylan? Här gäller det att klä sig varmt:-) ha en bra dag allihopa!


Helgen som gick

Mysig fredag på altanen hos vännen, synd bara att jag fick bara sippa lite lätt eftersom vi skulle upp tidigt på lördagmorgon och åka på hockeycup till Lycksele.

Det var ett gäng tagna 10-12 åringar som klev in på isen i går morse. De har haft en jobbig säsong med mycket motgångar. Men vi tror på de här killarna, de kan så mycket som de inte ens vet sig om själv. Och vet ni vad, det bevisade de med råge.
Från att ha varit mycket utspelade i de första matcherna så började de komma på att de kan, de började spela som ett lag, började lita så smått på varandra. De var arga och sura vid förlusterna -förståeligt-  men taggade till och kom igen. Gårkvällens match var en av de mest spännande matcher som de spelat under säsong fast de förlorade med 7-0. De lade sig sent och klev upp tidigt. Taggade till och spelade en riktigt riktigt spännande match där de gick från en 2-0 ledning!? mot ett på papperet bättre lag, till att i slutsignalen ha tappat till 2-2. Då sa reglerna att matchen skulle avgöras på straffar. Och vi höll andan - mellan hejaropen. När de fem straffarna fullföljts stod det fortfarande lika. Så blev det ett straff i taget. Tyvärr så förlorade vi efter tredje straffen. Vi säger jag, för vi var verkligen med i spelet, vi som satt på läktaren.
I sista matchen om 7-8 plats ( av 8 lag) så var det trötta killar, som hade deppat rejält efter förra matchen, de åt lunch och lite glass för att fira dagens födelsedagsbarn. 
Sen klev de in på is. Och krigade. 
Oj vad de krigade. De tog ledningen, det blev 1-1 det blev 2-1 till Storuman, det blev 3- 1 till Storuman. Alla spelade så bra som de bara mäktade med. Det andra laget reducerade till 3-2 och sista minuten var nervdallrande. Men Vi VANN ! Oj vad glada killar det var ! Och vi med dem. De bevisade att trägen vinner.

Skönt att få åka hem med seger.

Väl hemma så blev det middag och soffhäng med familjen.
De övriga har tillbringat helgen i slalombacken. En spännande helg med nyåtervunna vänner. Kul tycker jag. BLir lite långt mellan gångerna man umgås men lilla K är helnöjd.

Nu känns det som jag ska gå isäng och hålla tummarna för att det inte är en förkylning som kommer krypandes, utan att jag bara är lite trött... håll tummarna med mig är ni snälla !

Vinprovning hos vännen på altanen. Vilket ...

mms_img41610 (MMS)

Vinprovning hos vännen på altanen. Vilket fredagsmys:-) jag njuter ;-)


Kräks och räcerbajs !

Alltså - vi har tillbringat lite tid på toaletten - ett par dagar. Mest jag då. Den övriga familjen har haft nån lightvariant av sjukan. Lite räserbajs - eventuellt- sen har de bara sovit. Lilla K har mest varit sympatisjuk. Än så länge. Man vet ju aldrig om hon sparar bacillerna ett tag innan hon släpper fram dem.
Men jag ska säga att jag var ömklig. Man är ingen stålkäring. Man är en nedrans vekling.
Oj oj oj. Ont i kroppen och ont i huvudet och ömklig. Åt inte mycket. Men nu är det bra. Känner lite yrsel än men det ger sig väl gissar jag.
Mitt i allt är man som värsta Anna Skipper som analyserar allt som lämnar kroppen, samt allt man eventuellt kan få i sin kista. Eller den övriga familjens fram och bakdel, grönt, gult, brunt, rött - många varianter finns det.

Sen måste jag skryta - återigen - på våra fantastiska arbetskompisar. Det är kompisar det. De ställer upp och fixar, allt vad de bara kan. Hjälps åt och trollar med knäna tror jag. Känns tryggt faktiskt. Att veta att man lämnar stället i säkra trygga händer. Jag gillar dem. Allihopa !
Däremot kan jag väl gnälla lite på familjen. Att de ska måsta passa på och bli sjuka allihopa när jag är sjuk. Jo en dag var vi hemma hela familjen. Hur "skoj" är det på en skala. När det är mig det är mest synd om och så kommer de hem och ligger bredvid och gnäller. När det är MIG det är SYND om.HM
Nej fram för egentid även när det gäller sjukdom. Det borde vara förbjudet att vara sjuk samtidigt. Straffbart. Spöstraff minst.

Och nu har jag i en och enhalvdag försökt hämta igen förlorad tid, både på jobb och i hemmet.
Det ger sig nog. Ikväll hade vi sån tur så att vi fick komma och go´fika - 14-årsfika. Riktigt sliskgott. Känns bra när man inte ätit så mycket på ett par dar. Känns även bra att jag då kunde prioritera bort veckostädningen. Jag drog ju trasan en sväng tidigare i sjukhustiderna. Så nu fikade vi istället för att skura.
Jag ska ju bort med mellankillen i helgen. På hockeycup. Så då får ju maken och resten av familjen som ska vara hemma - städa - innan vi kommer hem. Smart tycker jag. Då slipper ju jag eländet.
Nån kompensation ska jag väl ändå få när jag inte fick ligga sjuk själv och bli servad.

Förresten- jag bidrar inte med nåt foto i det här inlägget - det känns rätt bra va ? ;-)

söndag

Lång dag blev det , klev upp tidigt för att vara söndag, åkte vid nio i morse till Arvidsjaur där storKillen var med och spelade match. Förlust blev det men - shit happens.
Hoppas på bättre lycka nästa gång.
Kom hem och hade sån tur att supermamsen hade tagit hand om lilla K och fått hjälp att laga middag - så middag hos mams ! Mys - men så väntade ett möte. Givande som alltid med mycket prat och - enligt mitt tycke rätt så högt i tak.
MellanK har haft en kanondag med hockeylaget- träningsdag med avslutande träningsmatch.
Han var då nöjd, nöjd men helt slut på. Han hade nån konstig sjuka igår där han mådde lite halvrisigt och sov HELA dagen - precis hela dagen. Men sen åt han middag och lite glass och var rätt okej. SÅ i morse klev han upp och skulle vara med på dagens aktiviteter.

SÅ nu har jag suttit och hängt framför tv´n i nån timme - men nu väntar min sköna säng.
Alltså då - godnatt på er allihopa !

TGIF

Eller hur det nu var. Även om det är fredag så är det jobbarhelg - maken jobbar och jag sköter marktjänst.
Vi ska försöka ha en skön helg det vi kan, med god mat och kanske goda efterrätter. Mysa med familjen och kanske hinna nå slalom eller skoter eller kanske till och med lite skidor. Är lite rädd att prova skidor då jag fick hälsporre i samband med skidåkningen i fjol och fick avstå från det.
Den hälsporren har blivit en följetong. Den gör inte ont nu men hela min fot är felbelastad under så lång tid så att jag fått värk och efterslängar.

Vi håller alla tummar att vi slipper magsjukan som härjar i hela Storuman. Det är många barn som varit borta från skolan med magsjuka och även flunsa av nåt slag.

Har lunchat med några av de bästa idag. Jag är så glad över mina vänner. De ger mig så mycket. Och jag undrar om de vet vad de betyder för mig alla gånger.
Har även träffat min syster som jag inte sett på ett tag - trots att vi bor så nära.

Har funderat på utbildning igen- undrar hur jag ska göra. Har några trådar att dra i och sen får jag väl se vad som blir. Jag kanske skulle ta kontakt med nån som vet nåt. Och inte bara gå runt och fundera...

Nä men hörrni - skön helg på er vi får se om det blir nåt inlägg.
Och JA mellankillen tar beställningar på mössor, 150 kr st.
Han och hans kompis tänker även börja sälja pizzabullar som de bakar - jättegoda är dem. Då tyckte mellanK att de skulle ta 15 kr st och säga att 5 kr går minsann till de fattiga barnen. För man kan ju säga att de är fattiga mellankillen och hans kompis.
Lägg en beställning ni så ser vi vad det blir ;-)


Mellankillen har sytt sig en snygg mössa p...

mms_img36465 (MMS)

Mellankillen har sytt sig en snygg mössa på slöjden :-)


RSS 2.0