Helgen är över

För den här gången ! En helt okej helg med massa gjort. Maken har jobbat och igår kväll var han på herrmiddag med bastu och surr. Han var fortfarande surrig när han kom hem så de gjorde nog inte nåt särskilt bra jobb där ...
StorK var på disco och kom hem sent. Men mamman satt uppe och väntade. Det hade nog varit trevligt.
Men han är ju tonåring så han säger ju inte så mycket.

I morse var jag upp m tuppen morsdag till trots. Och allt är ju relativt men halvtio var jag på plats för min första husvisning som mäklarassistent. Jag gillar hus, nöter hemnet och styleroom.se ganska ofta. Men det här är ju nåt nytt. Spännande. Jag tror jag kommer att tycka om det ! Visa hus för folk som är sugna på nytt hem.

När jag kom hem så var familjen på G. De hade skurat upp och spolat av altanen så jag fick bara sätta i ordning det mysiga. Så nu väntar vi på varma dagar då vi får sitta ute. Fick fikagäster så vi satt ute i solen på framsidan och drack kaffe. Mys på hög nivå. Jag trodde ju det skulle regna hela helgen.  

Blev bjuden på Pims goda mat eftersom det är morsdag. ( Men jag kan inte låta bli att undra om det möjligen kan vara så att inte Maken var  på "humör" att ställa sig vid spisen?) Gott var det i alla fall.
 
Blev box i Longlakevillage ikväll. Skönt. Lilla K var med och hade diverse prylar med sig som skulle roa henne men jag fick skratta gott eftersom hon också tränade med hantlar, sitt-ups, hopprep, armhävningar,hopp på ett ben och så avslutade hon sin session innan stretching med nån sorts Yoga. Till Hårdrock. Ja vad de lär sig.

Fick dock ett trist besked ikväll då mamsen ringde. Hennes farbror som i övrigt var en frisk fläkt och inte sjuk på en fläck fick en stroke förra helgen och har legat på lasarett. Vid kl 19 ikväll somnade han in.
Man blir så ledsen då en i övrigt frisk människa med många år kvar inte får gå kvar här på jorden längre.
En glad och bullrig man med ett stort hjärta och många härliga historier.
Och mina tankar går till de närmaste du lämnar efter dig.
Vi kommer att sakna dig farbor G.

Jag har fått sommar på min altan :)

dsc02208 (MMS)

Jag har fått sommar på min altan :)


FlyttKalle !

Japp - idag har flyttfirman "FlyttKalle" agerat igen. Blev döpt till det efter ett av släpvagnslassen jag var med och körde hem från Umstan m mamsens prylar. Idag var det inte henne vi flyttade - idag var det Mejan.
5 starka Kvinns och några starka unga damer kavlade upp ärmarna, spände musklerna och 2,5 timme senare var det klart ! Men det kändes efteråt kan jag säga. Värsta gymet ju!
Men som sagt - det gick bra. Vi håller ju på att ha vanan inne ! Men hädanefter tar vi bara på oss uppdrag när det gäller fastigheter på markplan ;0)

Och sen hade vi turen att få gomiddag hos bästa svågern m fru. Syster yster m barn fick hänga med på ett snöre. Mums med Tacos och skönt att slippa ställa sig vid spisen!!!
Nu har jag och de två yngre fredagsmys på lördag. Storkillen är på disco.

I morgon blir det husvisning på strandvägen 19 mellan kl 10-12.
Jag ska få vara med för första gången så det är spännande värre !
Välkommen dit !Jag är flytthjälp - men blev avslöjad i sl...

dsc01476 (MMS)

Jag är flytthjälp - men blev avslöjad i släpvagnen... För 3e gången


Torsdag

Och veckan närmar sig sitt slut. Jag har inte så mycket att skriva egentligen.
Har sprungit mellan jobbet och innebandymatcher som lilla K var med på idag. Jag tyckte de var duktiga med tanke på hur lite de tränat egentligen. MellanK kom också hem från bandyturnering med guldmedalj. Härligt jobbat!
Frasse lagade som sagt middag och vi provade nya milkshakemaskinen. De har både milkshake och mjukglass! Smaskens !
Sen var lilla K på veckans ridlektion. Barbackaridning på den högsta ridskolehästen. Jag var väldigt imponerad - både av henne och faktiskt av mig själv. Naturligtvis skulle hästen testa mig/oss och ville inte riktigt vara med på våra noter. Men vi tråcklade till det så det gick jättebra till slut.

Jag avslutade min dag med vårens sista boxpass. Härligt !

I morgon är det bal!

På lördag är det flyttfirman Ludvigssons som hjälper Mejan till sitt nya hem !

Sen får vi se vad helgen mer innebär !

Sköt om er och ha skoj i helgen !

Smakar Frasses nya milkshake o mjukglass :...

dsc02201 (MMS)

Smakar Frasses nya milkshake o mjukglass :) mums!


Har varit och kollat lilla K som spelade b...

dsc02200 (MMS)

Har varit och kollat lilla K som spelade bandy och nu går brandlarmet på stor o mellan K' s skola. Håller tummarna att det är nåt falskt. ( Och det var det - eller brandkår och polis åkte därifrån på några minuter, Tack och lov )


Regnet öser ner!

Och så är det gamla talesättet ; Urban , Vilhelmina , Blenda - så ska sommaren lända.
Vilket ska då betyda att Urbandagen är Juni månads väder, Vilhelminadagen är Juli månadsväder och Blenda är Augusti månadsväder.
Jag vet inte om jag gillar det ... Det betyder att det är hällande regn hela Juni månad i alla fall.
Det riktigt smattrar mot taket. Mysigt just nu när man kan sitta inne och njuta av sina fina blommor och presenter.
Jag fyller ju "sista-året-på-tretti-sidan-strecket" sen tänker jag sluta fylla år. Jag kan gärna ha en stor fest för alla vänner nästa år - men ingen födelsedagsfest. Bara en fest för att det är skoj att träffas !
Och idag har verkligen varit en rolig dag ! Förutom att mams nu åkte tillbaks till Umstan- hon hann inte ens äta tårta! Men jag fick ju vara " släkting" på Mejans examen. Riktigt trevligt ! Tal och bildspel, betygsutdelning, musik och fika. Sen var det tillbaks på jobbet där vi fått låna en kaffemaskin som gör gott kaffe.
Trevliga besök på jobbet, trevliga fikagäster hemma - så min dag har varit kanon !

Men nu börjar nedräkningen till nästa år vid den här tiden.

Sköt om er alla - och händerna på täcket !

På examen för studenten :) så trevligt ! O...

dsc02199 (MMS)

På examen för studenten :) så trevligt ! Och bra betyg kan hon skryta med!


Middag i mammas söta lilla hus - fläskpann...

dsc02198 (MMS)

Middag i mammas söta lilla hus - fläskpannkaka. Vi blir firade vi som fyller/fyllt år. Mysigt:)


GAaaaaaaaaaaa

Mellankillen i ett nötskal...

Kommer in genom balkongdörren , har gått över gräsmattan i BARA SOCKAR.
Jag har nyss inför alla mina barn sagt åt lilla K´s bästis att hon måste ha skor på sig när hon går från studsmattan in i huset eftersom man;
Punkt 1. Kan bli blöt och därigenom brukar förkylning komma som ett brev  på posten.
Punkt 2. Sockarna går sönder av grus,stenar och pinnar.
Punkt 3. DET DRAS IN SKRÄP I MITT NYSTÄDADE HUS.

I alla fall så tar det en kvart så kommer mellanK in och har  gått från studsmattan in i huset I SOCKAR.
Jag fräser till honom att vi nyss pratat om det här, man får inte gå m sockar ute för det dras in skräp när man kommer inomhus med samma sockar. .
Varvid sonen drar av sig sockarna- Fint tänker jag, nu får jag tvätta - igen! Jag är lite less på tvättberget som bara växer.
Dessutom skakar han av sockarna - inomhus.
Så jag fräser igen att nu är det minsann MellanK´s tur att komma med ner i tvättstugan och tvätta kläderna.
Varvid mellanKillen drar på sig sockarn igen, men den här gången Ut-och-In. Jag fattar inte vad han håller på med ?!?! Men sa han - då slipper jag ju tvätta !!! Jag snor de bara in och ut när jag är inne - och när jag går ut så snor jag tillbaks dem. Rätt väg ute - avigsidan inomhus.
Sen går MellanKillen ut på altanen. Tar av sig sockarna. Snor tillbaks sockarna rätt väg - OCH - traskar iväg till studsmattan - I SOCKAR!!!

flytten avklarad !

Och det gick så galant ! Med bra uppbackning på hemmafronten, stor hjälp m sängplats och middag på plats i Umstan, samt många starka och villiga armar så gick det jättebra att flytta hem mamsens flyttlass igår.
Vi fick som sagt gomiddag hos moster och sängplats där, och tidigt i går morse satte vi igång att bära möbler, kartonger, packa prylar och kasta skräp. Mycket var ju klart så efter en tur på stan för att inhandla lite nödvändigheter så drog vi västeröver. Sakta men säkert med två fullpackade släpvagnar så kom vi hemöver där middagen varpå gång och barnen som var utlokaliserade - ett var på uppfostringsanstalt fick jag meddelande om - (kan verkligen behövas) var på väg hem. ( Det var lilla Lotta på B(råk)lå (Makar)vägen( gatan) som fick sig lite nya lärpenningar. BRA tycker jag !)
God mat och mycket trevligt sällskap fick vi när vi kom hem ! Jättetrevligt med två överraskningsgäster utöver dem vi visste om!!!


 Idag är Mellankillen på fotbollsmatch i Åsele, så kl 7.15 ringde reveljen. Jag håller tummarna för att de ska ha en trevlig dag - gärna en vinst - men i alla fall att de  känner att de spelar bra fotboll.

Jag har hunnit städa, börjat tvätta och skulle behöva ta tag i lite målning och skrapning av målarfärg... men jag får se vad jag orkar och ids.
Det är ju soligt just nu - så jag kanske går ut i solen en stund i stället.

Eller så kanske jag  går hem till mamma i hennes söta hus och ser hur hon har det :0)

Ha en bra dag !
 

Efter en god middag så får vi en sån god e...

dsc02195 (MMS)

Efter en god middag så får vi en sån god efterrätt ! Min moster med familj är världens bästa! I morgon packar vi släpvagnarna och Shoppar det nödvändiga sen drar vi hemåt


Vi har kommit till sommaren :)

dsc02193 (MMS)

Vi har kommit till sommaren :)


JAAAAAAAAAAAAAAA

YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES

SIVAN HAR SPÅRAT SITT FÖRSTA FÄRSKA RÅDJURSSPÅR OCH HON VAR HELT TOKIG.

Matte hängde efter i ett för kort valpkoppel som var det enda hon fick tag på i all hast.
Historien från början;

Efter ett tufft pass med boxinghandskar och ont i foten så landade matten i soffan hemma. Surrade lite med mellankillen och kliade Sivanhunden bakom örat.
Sivanhunden var väldigt kelsjuk och mellanKillen var väldigt surrsjuk.
Sivanhunden blev plötsligt väldigt kissnödig och matten orkade inte ens resa sig för att pinka henne så matten bad sonen gå. När de kom in så satt matten fortfarande i soffan.
DÅ kastar Maken/Hussen/pappan upp dörren och fräser " ANNA KOM GENAST HIT" Matten som varit med förut trodde att nåt hänt där ute som inte skulle hända typ rymmande hundar, eller ryggskott reser sig från soffan och masar sig ut.
Där sitter Hussen redan på cykeln m en jämthund och säger ; Det står ett rådjur på gamla golfbanan, vill du testa hur Sivanhunden reagerar - så he dig dit!? 

 Tror ni Matten fick nån megafart eller. In och vrålar till mellankillen STÖVLAR,STÖVLAR HÄMTA STÖVLAR FORT FORT FORT. MEN SKYNDA DIG DÅ !!!
Medans matten rycker åt sig det för korta valpkopplet.
Sivanhunden kryper omkring på golvet och vet inte var hon ska ta vägen - tror hela världen är galen - både hussen och matten vrålar som tokar och rusar omkring. Mellankillen får också eld i baken och hämtar stövlar medans han frågar hundra gånger vad som händer.
Matten svettig och utschasad efter boxhandskpasset sliter på sig ett par stövlar en storlek för små så de fastnar på halva vaden, gränslar cykeln och kastar sig iväg med en Sivanhund som nästan hänger i kopplet som är alldeles för kort. Hussen med jämthunden cyklar bakom så Sivanhunden vill ju hellre busa lite med dem än följa med mattes tempo. Och med är även mellanKillen i baksuget.
Så cyklar/dras/springer 5 /9 delar av familjen iväg till golfbanan.
Matten får syn på rådjuret så hon börjar sakta in och kastar sig av cykeln i farten. Sivanhunden fattar fortfarande ingenting och vill mycket hellre umgås med kompisen bakom.
Inte ens när rådjuret springer iväg så märker Sivanhunden av nåt.
Matten doppar till slut nosen i ett spår och Sivanhunden ? Hon bara spanar efter jämthunden. Men till slut känner hon nåt - och börjar rusa runt runt först i cirklar, sen ner i buskarna, upp på backen igen , sen ner och in i riset, med matten hängande efter i kopplet. Matten som vet att Sivanhunden är på väg åt helt fel håll drar med henne upp och börjar gå i rätt riktning. Då får Sivanhunden fart.
Hon drar och drar springer så gott det går, snabbaste draghundsekipaget skulle inte ha en suck att hänga med.
Sivanhunden drar, springer, flåsar - och skällgnäller av iver. Alldeles tokig.
Ända in i skogen, över en bäck ( Sivanhunden är inte så sugen på vatten i vanliga fall) och vidare in i skogen, över stock, över sten och genom ris.
Till slut tycker matten att det räcker och klappar om Sivanhunden och är såååååå himla glad.
Sivan hunden är inte alls sugen på att ge sig av hemåt utan vill gärna fortsätta den spännande ( men jobbiga - det är inte lätt att jobba när matten hänger i kopplets andra ände ) jakten.
Väl hemma så vill Sivanhunden gärna ge sig ut igen.

Och matten ?
Hon har landat i soffan igen...
Men väldigt väldigt glad !!!

Hoppas ni andra också har nåt att glädjas över idag !
Sov gott !


Lilla K på ridskola :) vi har fint väder o...

dsc02191 (MMS)

Lilla K på ridskola :) vi har fint väder o njuter !


Har precis träffat världens sötaste lilla ...

dsc02187 (MMS)

Har precis träffat världens sötaste lilla Hedda som det var full fart på- man blir väldigt valpsugen :)


Vatten,vatten, bara vanligt ...

VATTEN
Men i otroliga kopiösa mängder. Som inte har nånstans att ta vägen. Så det är lite kaos här kan jag säga. Vägar som är avstängda, vatten som forsar, hål i vägarna, det blev inte ens en box ikväll för ledarna trodde att Långsjöbyvägen var i fara. Det är problem nästan överallt. Lilla K´s kompis mamma som kör posten i byarna hade problem med vägar som runnit av ... 
men det löser sig. Vi är bara inte vana såna här "naturkatastrofer" Men så länge det är så här lugnt så går det ju bra ändå. Mycket tack vare alla duktiga arbetare som ska ha en enorm eloge för sitt arbete!!!

I alla fall så rusar den här veckan iväg. Möten och uppgifter varje kväll och även på dagarna. Men det är roliga saker som händer. Vi har städat i mamsens hus ikväll så nu är det bara att hämta hem henne och det blir på fredag vi åker ner och packar släpvagnen för att komma västeröver på lördag. Vi längtar allihopa även om det är en hel del kvar ändå, men då är hon då inne i huset.

Jag har massor jag skulle behöva lufta men det skulle bli en roman.
Jag önskar bara åt alla självkänsla, självförtroende, empati, goda vänner och konsten att ha kul och leva i nuet.
Jag önskar att människor skulle förstå att mycket av det som man själv upplever som jobbigt kan handla om hur man väljer att hantera sånt man får höra, se och vara med om. Att man inte bara ska rycka på axlarna utan reagera, men att kanske kan försöka välja att inte låta händelser bli energittjuvar.
Jag önskar åt människor här på jorden en förmåga att - låta saker och ting rinna av, saker som inte är värda att lägga energi på.
Jag önskar åt människor runt omkring mig ro och frid i sitt sinne och hjärta.

Och jag önskar åt er som tragglat er igenom den här texten - en god natt !!!

Blå vägen nedanför sjukan ... Vi har funde...

dsc02186 (MMS)

Blå vägen nedanför sjukan ... Vi har funderat på äventyrsbad - bra va ?


Suddigt - men ni ser kanske att det är vär...

dsc02185 (MMS)

Suddigt - men ni ser kanske att det är värre idag ... På sjukstugan är det oxå problem kolla in på vk.se !


Mamma så här ser det ut i ditt kök nu- fin...

dsc02184 (MMS)

Mamma så här ser det ut i ditt kök nu- fint eller hur! Dina svärsöner har varit fantastiskt duktiga :)


På väg till skolan Här brukar vi parkera...

dsc02182 (MMS)

På väg till skolan Här brukar vi parkera...


Vi njuter i solen - krattar lite skit o pl...

dsc02178 (MMS)

Vi njuter i solen - krattar lite skit o plockar lite skräp. Snön ligger fortfarande kvar och det är blött. Mellankillen är och spelar fotbollsmatch så håll tummarna för dem.


Norge over the day!

Jepp - vi drog t systeryster i stugan igår, efter en dag fylld med att-göra-saker som skulle bort från listan.
Såg massa djur efter vägen - några älgar och lite fåglar.
Framme hos syster fick vi bara njuta go´värme och ett glas vin.
Sussade gott inatt och i morse drog vi över gränsen, vinkade till alla fiskare som satt på isarna efter vägen. Det är ju fantastiskt vilket snöföre vi fortfarande har däruppe. Var värsta bästa vintern. Mycket folk som var ute på skidor och skoter. Fast jag skulle nog inte tordas tror jag.

I Norge däremot var det vår med tussilago och 15 grader varmt. Regn i luften men så kan det vara. Vi besökte nya shoppingcentret efter södra E6. Tänk att det finns, JULA, KappAhl, HM, Plantasjen, Lindex, Cubus, Dressman och massa mera trevliga affärer så nära från stugan. Det är ju så mysigt att vara i Norge, Norska språket, glassen, eventyrbrus, nugatti, folket, naturen - ja massor som jag gillar.
Vi träffade massa trevligt känt folk också. Skoj.
Så examenskläder är nu check från listan. Samt fotbollsskydd, och strumpor t mellanK som ska spela första matchen på söndag. Och massa andra bra-att-ha-grejer förstås.

I morgon är det Noan runt,  jag med min fot ( Hälsporre som gör Megaont) ska inte delta men lilla K ska vara med och storK är det meningen. Men han har haltat runt i Mo idag för han gjorde illa sig när han var på bäverspaning - så där får vi se hur det blir....

Men nu ska vi se så ska det låta.


Ser ni fjällen där borta :) vi är på väg t...

dsc02176 (MMS)

Ser ni fjällen där borta :) vi är på väg t Norge över dagen o det är vinter här tid gränsen !


Favoritprogrammen!

Skulle verkligen ha tagit mig för nåt nyttigt  ikväll typ, städa eller tvätta kläder eller städa ute på tomten eller fixa i mamsens hus eller måla stolarna, bordet och soffan som jag tänkt...

Men jag har bara ätit gomiddag, cyklat m Sivan Divan och kollat fotbollsträningen, handlat  glass av glassbilen, och nu landat i soffan framför Arge Snickaren och nu Grey´s.

Storkillen och pappan i Da Family är  ute på bäverspaning.

MellanKillen är hos kompis och ska sova.

Det är helt otroligt vad härligt det kan vara med helg mitt i veckan. Men på Fredag eller senast lördag är jag förmodligen less och vill ha vanlig vecka.
Men nu fortsätter jag titta på Grey´s - favoritprogrammet!

Mamsens rum

Har jag försökt skicka in flera gånger - fungerade inte - men här är det ;

Snygg fondvägg eller hur !!!

Det är långt från klart än, men det kommer det kommer, just nu fixar vi i köket ska se om jag får lov att visa lite sneak peaks sen. Det här rummet var väldigt beiget när vi började. Beiga -70 tals tapeter som vi målade vita och satt upp tapeter på en vägg.
Blir så bra.
Mycket vit målarfärg går det åt.
Det gillar jag!

Dagarna flyter på , helgen som var ägnades åt ; stallet, bakning, lite trevligheter med vänner, maken fixade i huset och jag gjorde det som föll mig in ( Låter härligt va? det innefattar tvätt och städ ;-)

Snön töar så sakteliga bort och det kan hända att fru Sommar hittar hit så småningom även om det ibland känns som man har små förhoppningar.

Jag fick lite otrevligheter på mitt bord igår så dagen har ägnats åt att bearbeta och fundera ut nån sorts lösning... jag hoppas att det blir bättre så småningom.
Sen har jag nog fått ett jobb - tror jag ??? Ett spännande extraknäck. Mäklarassistent till Kicki. Skoj tycker jag !


Det går att åka båt :) vi är på väg t en s...

dsc02170 (MMS)

Det går att åka båt :) vi är på väg t en sandö så hundarna ska få springa lösa :)


9 maj - strålande sol och massor med snö k...

dsc02169 (MMS)

9 maj - strålande sol och massor med snö kvar - kratta gräsmattan får vänta ett tag till. Vi har varit hos hästarna o skött om dem lite, såg när fåret blev klippt, o njöt av solen. Storkillen är i ett djupt nersövt tillstånd efter helgens lan. Och livet är härligt :)


Sivan har närkontakt med fåret Nemo på sta...

dsc02167 (MMS)

Sivan har närkontakt med fåret Nemo på stallet. Hon vet inte om hon ska busa vara rädd eller jaga den lustiga lurvsaken :)


Kändisar !!!

¨

Duktigt tjejer ! Vi ler stort ! Och sjunger med i musiken ;-)


Slöardag !

Trots alla planer på sånt som skulle varit gjort så hamnade jag i koma framför datorn.

Maken och storkillen begav sig ut och skulle kolla in tillgången på bäver. Jag var medbjuden på utflykten men ansåg att jag måste ta mitt ansvar och vakta tv´n, datorn och soffan. Nån kan ju komma och ta våra saker om jag är borta på bäverspaning just då.
Dessutom var lilla K hemma eftersom hon mådde illa idag så hon fick hämtning från skolan. Dock så var hon superhungrig ungefär en timme efter hemkomsten så det där illamåendet gick över schysst snabbt!

Fruktansvärt slö och onyttig insåg jag tillslut - efter en kickbiketur med hunden Sivan - att jag måste ta mig för nåt.
Kuddfodral till storkuddarna, skorensning, kommande-loppis-försäljnings-pryl-letande, pappersröjning och fotomontering blev det.
Inte nåt egentligen världsviktigt - men jag har då gjort nån nytta en liten stund.

Så nu går jag isäng med gott samvete !

GODNATT!


Och de säger

att man ska vara orolig för sina barn ???
Men jag tror mödrar hamnar långt uppe på listan också !!!
Men jag gillar henne ! Hon är bäst! Och jag är glad att hon snart kommer
nära mig så mycket mera av vår tid än det varit tidigare !

Den här chatten utspelade sig en tisdagkväll.... en helt vanlig tisdagkväll ....
Jag vill bara poängtera - min mamma har inga problem med alkohol!

Jag; hej !
Ann-Katrin Hej kom just in
21:59Jag VAR HAR DU VART ? Oj vad jag skriker
21:59Ann-Katrin jag hat variytpå syjunta hos Helen
21:59Jag Skulle bara säga att Annika slutar ett på torsdag så ring henne ! Vad / hur mycket har du druckit ???
21:59Ann-Katrin   jag har fått lägenheten och en hyra på xxxx och då är el inräknad
22:00Jag   Ja???? Och det känns ???
22:00Ann-Katrin   tre glas avin och en likör
22:00Jag  du sluddrar
22:00Ann-Katrin  jag tror det blir bra
                               jag sluddrar inte
22:00Jag          det måste varit stora glas    
                           Jo du kan inte stava
22:00Ann-Katrin   det var små glas
                                 jag är nykter
22:01JagTror dig inte - måste prata med moster så här kan du inte hålla på ;-) 
                 Nu ljuger du dessutom
                  Man är INTE nykter om man druckit tre glas vin!
22:01Ann-Katrin      oej nu ska jag snart gå i sänt
Jag                         Ha ha ha ser du hur du stavar
22:01Ann-Katrin   Vad pratar du om
Jag                        Bara så du vet så skrattar jag just nu nåt grymt den här konversationen hamnar just nu på bloggen !
22:06 Ann-Katrin nej det får du inte
Jag             Jo du ! Du är ju så rolig!
22:07Ann-Katrin   akta dej
22:07Jag               ha ha ha
22:07Ann-Katrin      du kan väl inte skämma ut din mor
22:07Jag                  Nej det klarar du så bra själv ;-)


Förlust

Jag har gnetat på på jobbet idag, sommarschema, semestervikarier, räkningar, månadsslut... jag jag får då dagen att gå i alla fall. Jag har ett roligt jobb och härliga arbetskamrater - skulle inte vilja byta för allt guld i världen - men jag kanske kan hitta på mera roligt att sysselsätta mig med - vad tror ni -tankar och planer finns ?!

Sen blev det i alla fall solen på badhuset en stund. Skönt det med. Jag lyssnar på en hörbok nu så jag tar alla chanser jag kan att få lyssna - Postcard Killers av Liza Marklund och James Patterson
Kvällens box var bra, nygammal partner och vi var så duktiga.

Sitter nu och lyssnar på Karlavagnen. De pratar om att mista en förälder, de vill att man ska dela med sig av erfarenheten, hur mår man, finns det frågor, ouppklarade ämnen som man aldrig får svar på, saknad...
Usch vad jag blev gråtig i ögat... Det är länge sen min pappa gick bort. Men saknaden och sorgen finns där fortfarande. Jag drömmer fortfarande om honom, han är så levande i mina drömmar... Det är klart att det finns frågor, sånt som är ouppklarat, sånt som man aldrig får en förklaring på... men det får man ju lära sig leva med.
Tomheten ... saknaden ... igen. 

I morgon är en ny dag - en ljus och fin dag - kram på er alla !

KLOK !?

Det är lätt att vara klok åt andra ! Men att själv lyssna på sina egna ( och andras ) råd...
Tänk att jag efter att ha skrivit förra inlägget gav mig av på cykel ut på samhället och halvvägs kom jag på att - jag har ingen cykelhjälm - och jag har nyss predikat nyttan av en. Jag vet ju också hur lite som behövs för att det ska gå på tok!
Men jag får försöka bättra mig ;0/

Jag har varit på en föreläsning där man fick inspiration och nya ideer när det gäller skyltning och inredning. Mest i butik men även lite för hemmabruk. Mycket intressant på kort stund. Jag har massor med uppslag och ideer så nu hoppas jag att dygnet har fler timmar än vanligt framöver. Jag har massor på min att-göra-lista.
Måla vitt,vitt,vitt. Lacka luckor och dörrar, måla loggor, göra utskrifter och skylta. Vi får väl se vad framtiden har att erbjuda ! Som jag sa till de på kursen så har ju inte jag så mycket skyltfönster men jag har väl annat jag ska kunna bättra på !

Jag har också fått tips på var det finns rådjur.Tjejer och kärlek !!!

MellanK och Kompis diskuterar tjejer;
Kompis; Du A - om man är ihop med en tjej och hittar en annan tjej som är mycket snyggare
MellanK ; Aaaahhh
Kompis ; Då - då gör man inte slut med sin tjej
MellanK ; Nähääää
Kompis ; Näää utan då frågar man chans på den snyggare tjejen och om det går bra och man blir ihop - DÅ gör man slut med den fulare tjejen !
MellanK ; Jahaaa

Tjo flöjt vilken charmarskola ;-)

Använd cykelhjälm ! Min väns son ramlade med cykeln idag på en isfläck. Fläskläpp och spricka i hjälmen blev facit. En jädrans tur att det var hjälmen och inte skallen som sprack !!!


söndagsstök

Wow vilken helg ! Huset fullt med folk, mamma, ungarnas kompisar, kusinen till barnen som inte ville bli sittandes i stugan med sina föräldrar, min moster och morbror.
Moster & Co kom farandes i torsdags med skåpbil och släpvagn med massa prylar t mams hus. Det blir så fint där nu när det börjar likna en bostad mer och mer och inte en byggplats. Nu är det köket kvar som ska fixas och jag hoppas vi hinner så mycket som möjligt i veckan - mellan alla andra pass.

Maken har jobbat i helgen och vi har donat på med diverse göromål. Vädret har ju som sagt inte varit det bästa så vi har haft en lugn helg - nästan så ungarna trampar i taket för att det inte går att vara ute. Men nu har det klarnat och slutat snöa.
Vi skjutsade mams till Gunnarn och tittade på nya köket - så snyggt !!! Jag vill också - men jag vill inte vara hemma om det skulle ske. Tänk allt stök och bök...
Sen fick vi som sagt go´fika hos vännen och när vi kom hem så städade jag huset. Välbehövligt.

Nu sitter jag och väntar på att få bege mig t Stensele för lite cykling. Får med mig storkillen som behöver göra av m energy.

Sen är det härliga måndag i morgon igen.


Gofika hos vännen med nybakade bullar :)

dsc02165 (MMS)

Gofika hos vännen med nybakade bullar :)


RSS 2.0