Chillar i soffan

Njuter av en skön fredagskväll, just nu är det bara jag och mellanbarnet hemma. Lugnt och skönt. Har varit på macken och köpt lite fredagsmys, väntar hem två fjärdedelar av familjen som varit i skogen.
Känns som skönt med höstlov, tror vi behöver det. Trötta och slut på är vi, inte för att jag kommer att vara ledig, men jag kommer att kunna koppla av en del och vara på jobbet en hel del. Brukar inte gilla lov när jag ska jobba och barnen vara hemma själv. Det brukar som bli tradigt och trist för barnen till slut. Men som sagt. Det känns som vi behöver det just nu. Har varit och är en rätt hektisk höst med massor med aktiviteter, mycket jakt, träning, andra aktiviteter, massor med skola för fyra femtedelar av familjen. Och ja... till slut tar orken slut. Inte riktigt men - nästan. Så nu ska vi njuta, vara ute lite i naturen med Sivan och resten av hundstallet, ishallen blir det nog en del. Fika på fiket och med vänner kanske baka och bjuda hem folk, kanske gå på promenader, och bara vara.
 
Har för övrigt haft en rätt bra fredag hittills, hunnit undan på jobbet - surdegar, hunnit luncha med min favorit av favoriter, killarnas kille grabbarnas grabb, ja men alltså maken med stort M :-) Hann tillbaks, jobba en stund surra med en annan god fin vän för att sen ta en fika på suveräna Erica´s café med gofika och surrbrudar. Myyyyys på hög nivå! Mera sånt.
 
Så nu är det mys i soffan under täcket med tv och Ben & Jerry´s Zeunerts julmust och mellanKillen.
Så får vi se vad resten av helgen innehåller.
 
Måste säga - tack du fina människa som var in till mig och talade om att du läser min blogg. Jag blev glad!
 
Och sen måste jag säga- take care everybody !
 
// Stannapanna
 
 
 

Snabba kast

Se där - nu vände det !
 
Nu är det positivt igen !
 
Glada nyheter - goda nyheter ! Tack för det ! Förresten - ett boktips ;
 
 

hmmmm......

Ibland.... liksom ....
sköljer besvikelsen över en... sådär så man känner sig som en urvriden,skunkig bortkastad trasa...
ingenting är mitt värde - som i vanliga fall är rätt värdefullt.
Men just nu - i detta nu
så är jag absolut ingenting värd.
Besvikelse känns så fult, så där otroligt konstigt fult. Att man trott och hoppats och önskat och anat och känt. Men haft så fel. Så fruktansvärt fel. Det är nog det som är värst.
Att man är förd bakom ljuset. Lurad. Bedragen. Och sviken.
 
Men i morgon är en ny dag - då hoppas jag den här värsta besvikelsen och bedragenheten har lagt sig.
 
Det är nog lugnt. Bara jag tar en kopp kaffe och fortsätter där jag var sist. Andas och inte låtsas om nåt.
 
.... det ger sig.
 
 

Matte o samhälls

Läser och räknar så ögonen blöder. Mina vänner och ovänner slipper se så mycket av mig, min sällskapliga sida har gått i ide. Jag önskar verkligen att dygnen skulle ha fler timmar då det känns som jag ser tv med nacken och umgås med kompisar via facebook och ev. mess.
Jag skulle så gärna - och hoppas kunna - ta mig tid att baka gofika och bjuda hem vänner och ovänner så vi får umgås lite i mitt nya kök. Men just nu så är det plugg för hela slanten. Och när nån frågar vad jag tänker bli när jag blir stor?! så vet jag egentligen inte. Kanske jag måste bevisa för mig själv och andra att jag kan - kanske jag fortsätter läsa det jag tycker är spännande och anser mig ha tid för.
Det jag söker är nog utmaningarna tror jag. Och jag får dem. Just nu har jag det här plugget och i dagarna har jag avslutat ett år med en ledarcoach som jag fått äran att jobba med och som hjälpt mig en hel del. Men som även gett mig en hel del att jobba med och en massa att tänka på.
Så där så jag förstår att det är bara att fortsätta jobba på. Man blir aldrig fullärd!
Är tacksam för dagarna i alla fall. Det är så mycket positivt runt omkring mig - kan bero till en del på att jag väljer att se det positivia och vara tacksam över det som är bra. Tänker mig att om jag fokuserar på att vara tacksam och se det som är bra och positivt så ska det vara det som omger mig. Inte det som är negativt - för visst finns det sånt också. Och sen då - planerar för trevligheter så småningom - har en del planer och en del frågetecken - men det är rätt skönt att ha nåt att se fram emot ändå.
I morgon blir det en tur till Luleå och sen stressa hem för att hinna ett möte här hemma. Jobbmöten hela dagen men det blir så ibland. Tänk att åka 30 mil för att vara med på ett möte som är 2,5 timme. Jag hoppas verkligen de säger nåt bra så att det är värt det.
Är som glad att en av mina fina vänner hjälpt mig att få Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar - på min mobil så jag har en hörbok att lyssna på under 60 mil i bil i morgon.
Håll tummarna att det är bra väglag och att jag håller mig på vägen hela dagen.
 
Helgen i övrigt har inneburit umgänge med goda vänner på olika vis shopping, godmiddag och massor med hockey. Sådär som det brukar vara den här tiden på året. Har lite dåligt samvete just nu för att Sivan varit den som fått stå lite mer än jag skulle önska. Men det blir nog nån råd på det med. Till veckan ska det nog bli en tur eller två i skogen. Vi har ju som fint nu när snön har behagat komma och vi har fått lite kallare. Myyyyyys med värmeljus och eld i kaminen.
jamen sådär - nu säger jag godnatt i min hatt vi hörs och vi ses nån gång i pluggpauserna.
 
 

Najs kök !

Nytt kök under den här sommaren har det blivit. Mycket göra med det vill jag lova, ut med det gamla och in med det nya - det har tagit tid men är helt klart  värt det ! Än så länge så är allt bra - vi kommer i ordning med och mer för varje dag. Åh vad kul det är att laga mat helt plötsligt !
Men jag vill lova att jag är grymt tacksam att min mamma bor så nära, vi har fått laga mat, äta, diska, sova, duscha och hushålla hos henne när allt varit kaos här hemma ! Här kommer bilder - före, under och efter
 
 
 
 
Rörigt värre ...
 
 
Ja så såg det ut...
 
 
hurvas... men vissa saker saknar man
 
 
 
 
Det mesta börjar vara utrivet...
 
 
Nya skivor på väggarna och nytt fönster...
 
 
Nya köket - i lådor...
 
 
I vardagsrummet skulle vi umgås, leva, äta, delvis sova och se tv
 

Fläktröret monterat av en kär vän för länge sen ... vännen lever inte längre och nu är röret borta...
 
 
Nu börjar det hända saker...
 
Och här nedan är nya vitrinskåpet på plats !
 
 
Matplatsen, lite tom men det kommer när vi känner vad vi vill ha...
 

 
 
 
Och så det nya köket - det mesta börjar vara på plats ! Känns inte helt fel nu när det är mörkt ute, vi får tända levande ljus och mysa på. Finns en del kvar att pyssla med då utsidan behöver fixas till eftersom vi har ett mindre fönster nu än tidigare.
Måste också säga att vi har fått fantastiskt bra hjälp av våra lokala entrepenörer, vi har köpt köket genom Audio Video, vi har haft lokala snickare och elektriker och vi har haft finfin hjälp av färghandlaren !
 
Som ni ser står kaffepannan framme så ni är välkommen förbi på en kopp kaffe eller the :-) Har ni tur finns kanske nåt fikabröd !
 
 
 
 
 

RSS 2.0