tjo och hej sa farbror frej...

Vi längtar efter lilla Sixa som ska komma hem om tre veckor ! Längtar massor !
 
Annars då ? Jo - vi har haft en fulltecknad helg så nästa helg blir återhämtning är tanken. Och lite hockey, men bara lite. En match för mellankillen.
 
I helgen har det varit fredagsmys efter en fulltecknad fredag med stallet för liten kärlek. En massa spring och ring för att få tag i lite priser till dagens happening. Massa fix och doning inför dagens sammandrag och arbetet fick komma lite, lite på  sista hand. Gårdagen innebar en tidig promenad med goSivanhundensomäntligenärhemmafrånsöderstasverigesrikesland. Fick då samtal om att det inte blev nån A-lagsmatch vilket för mig innebar omplanering av dagen då jag inte behövde agera speaker på matchen. Lite shopping, fika med trevliga människor, städning, tvättning och så årets höjdpunkt i älgfestväg. Stenseles älgfest med 170 glada människor som åt kanongod mat, drack gott, sjöng, pratade och skrattade. Allt var som vanligt jättetrevligt och lyckat. Lite exotiskt kom vi fram till att det var, med en älgfest med massa människor som känner varandra på det där sättet. Dock fick vi avrunda lite tidigare än vad jag egentligen ville men det berodde på att vi skulle vara glada och pigga inför dagens stora sammandrag för yngsta seriespelskrigarna U10 med lag från Åsele, Vilhelmina, Lycksele och Storuman där vi lagade mat, hade kiosken, lotterier, massa rolig hockey och roliga samtalsämnen i omklädningsrummet. Det gick bra även om det är svettigt innan allt är iland. Men tack vara duktiga människor som hjälps åt och inte är rädda för att hugga i så gick det kalasbra.
Lilla goa mamsen har verkligen ställt upp för oss i helgen, fixade mat för barnen igår, hade liten kärlek som övernattningsgäst, skjutsade oss alla på hallen i morse och högg in där det behövdes. Sen kom hon upp i köket och hjälpte till med matlagning och servering för 100pers. Utan att klaga det minsta lilla. Vilken kanonmamsegull jag har !
Storkillarna fick - båda två vilket var jätteskoj- åka till skellefteå och spela hem en vinst med U16 ! Nu är det kväller och hunden hon gnäller till sängs ska vi gå och sova gott som få imorgon är det ny dag med nya tag och jag önskar er alla en härlig dag !
 
Apropå veckans snackis - it aint over til the .... jo jo man får säga vad man tycker men frågan är - hur säger man det egentligen. Och förstår mottagaren det som man egentligen menar då ?

Paus från verkligheten

Har fått ta paus ikväll. Känns skönt att fatta det beslutet. Känns också skönt att jag idag fått iväg min samhällskunskapsuppgift och att jag fått hjälp med min matematikuppgift. Så nu är jag på banan när det gäller just det. Sen att jag har sidor kvar i matten jag inte fattar får jag ta itu med så småningom. Behöver inte åka till Vilhelmina i morgon om jag inte hinner och vill. Jag får ha lektion på torsdag i vanlig ordning. Känns skönt att inte behöva nöta vägarna nåt mer - om jag inte vill, om jag inte ändrar mig.
Känner mig rätt mör och slut på - därav min paus från verkligheten. Som just idag heter Uman Puls och är jätteskoj i vanliga fall. Men just nu, just ikväll är min verklighet Äntligen Hemma, soffan, liten Kärlek och levande ljus.
Behöver verkligen det då jag är så trött så trött så gråten ligger bakom ögonlocken och jag funderar på att gråta till Lulu Carters gillestuga som hon fixar till....
Maken min hjärtevän är på "semester" - jakt och umgängestripp till Växjö. Jag sköter således hem, hus och ungar. Jobbar och pluggar, skjutsar och fixar. Det går bra - jag löser det. Men det har varit en del, liten Kärlek skjutsade vi till Lycksele i Fredags för ridläger m Halloweentema. Hur skoj som helst har hon haft. Jag Kom hem sen fredagkväll, klev upp lördagmorgon och plockade lite innan jag åkte iväg till Lycksele för att hämta liten Kärlek som slutade sitt läger kl 13. Tog en runda på stan innan vi drog hem, lagade mat och försökte plugga lite. Kvällen spenderades i soffan framför Så mycket bättre. Vilket fantastiskt program!!! Häftigt ! Söndagen innebar hockey för äldsta killen. Sen - sen ska ni veta - i regn och rusk, plusgrader, slask, halkigt och hemskt - drog vi till Bastuträsk. 20 mil enkel väg. För att titta på ett litet hjärta. Pälsbeklätt och alldeles ljuvlig liten tjej som ska flytta hem till oss i December, heter Sixa och är en Jack Russell som vi hoppas vill spränga rävar ur gryt i massor !
Så skoj ska det bli, spännande och härligt! Sivan som är med maken nere i Växjö lär bli överraskad - får väl se vad hon egentligen tycker - hon är ju en surmadam mot en del valpar. Men när hon ser att denna lilltjej blir kvar lär det nog gå bra. Sivan som har fått vara nere och jaga, har blivit skjutet 4 st rådjur för henne och hon har fått jobba en hel del. Så skoj jag är så glad. Önskar bara att möjligheten fanns att jag kunde följa med. Men som läget är med ungar, hundar och jobb så prioriterar jag Makens resa i första hand. Han behöver det.
Men som sagt. Alla dessa turer efter vägarna, alla aktiviteter under dessa dagar. Gjorde att jag planerade att tillbringa måndagkväll i hemmet med mina barn. Men icket - jag hade ju anmält mig på aktivitet med andra handlare i Storuman som skulle vara igår. Så jag kom hem 21.30. För att i morse kliva upp 05.50 och sätta en hockeykille på bussen till Tärnaby. Inte min hockeykille utan en duktig hockeykrigare som pendlar från Tärnaby för att spela hockey. Sen jobbade jag från kvart över sex till 16. För att efter middag och stök åka till svågern som är snäll och hjälper mig med matten. För att sen åka vidare till en träff med Uman Puls och nån som har ett projekt för Storumans förbättringsmöjligheter... Men nu är jag slut som artist...
 
Kanske därför gråten lurar bakom ögonlocken. Så nu tar jag paus. Och längar till hon kommer. Sixa.

Ingen vinst

Men jag har ju tur i kärlek ;-) Var och fikade gott samt umgicks med glada fina brudar på ett vinlotteri. Vann som sagt inget men jag är nöjd ändå. Min kärlek har dock lämnat mig...
För en veckas umgänge med skjutglada och jaktsugna skogsmullar i södraste Svealand. Han tog med sig favvohunden Sivan också så nu är det tomt här hemma- men jag har ju barnen. Och som dottern sa- vi får väl ta in Dora! Jämthundstiken som påminner starkt om Ådi i katten Gustav. Labböron, flamsig, busig,halvvek tik som jagar när hon vill - riktigt bra - men struntar i det när hon inte har lust. Så vi gör väl så-kanske.
Annars då så rusar livet på som vanligt.
Idag var en vanlig dag. Upp tidigt - väckte barnen- drog till jobbet- drog till Vilhelmina-plugg i tre timmar- hem - jobbade - skickade iväg maken till söderns fröjder - hem - middag- ishallen och packade upp grejor med kollegan -vinlotteri-städning-slösoffning- emellan allt skjutsning och hämtning av aktiva barn... men det är som sagt en vanlig dag. Och jag tror inte jag är ensam om att ha saker att göra =fullt upp. Men det känns skönt med helg i morgon.
 
Då  ska dottern skjutsas till Lycksele på ridläger. Ska bli spännande, tycker jag också, och hon längtar. Hon ska få umgås med hästtokiga jämlikar en hel natt och dag, hästar, spökning och roliga aktiviteter blir det för henne. Övernattning och hämtning på lördag. Ska ta med mellankillen med kompis i morgon så de får shoppa lite - det går nog snabbt gissar jag, inte som när tjejer shoppar.
Blir nog bra med det. Men först är det jobb, farsdagspresentfix ( jag har en plan i alla fall - inte illa för att vara jag ;-) och pyssel innan vi drar iväg.
 
Så - som sagt - en skön helg önskar jag mig själv och er andra ! Sköt om er och tänk positivt !
 
 

RSS 2.0