MellanKillen har lagat middag - god palt. ...

2012-02-26_18_32 (MMS)

MellanKillen har lagat middag - god palt. Blev till o med rester kvar att steka upp. Storkillen har spelat hockeymatch m pappan som hejaklack. Gick bra - de vann. Jag har läst svenska o lilla K har varit på kalas. Härliga helg som snart är över.


En vanlig dag hos ...

Hård dag på jobbet, med mycket jobb. Vilket jag älskar. Det är bara det att ibland kör det ihop sig.
Möten för ett projekt som jag har med nån inför nåt som vi hoppas ska bli verklighet och som många kan ha glädje av. Men det är lång väg att gå.
MellanKillen har hockeymatch så jag ska fixa för det.
Ut på banken för att fixa för morgondagen som (är idag egentligen) ska innehålla en Umestadsresa tur o retur.
In på ishallen o plocka upp ur frysen.
Iväg på jobbet och rejsa undan på jobbet mera.
Ringa mamma -bästaste mormor - som ställer upp och går hem och lagar mat då jag ska iväg på ett möte strax innan mellanKillens match. Eller innan kiosken ska öppnas där jag ska stå och sälja godsaker när mellanKillen har match.
In på ishallen igen med lite varor.
Så messar lilla Kärleken att hon tappat sina vantar och önskar skjuts hem- vilket jag verkligen inte kan och maken kan inte heller...spanar in en granne som är snäll och tar med sig lilla K hem från skolan.
Iväg på möte - givande och hjärnmanglande möte.
Snabbt hem och kasta i sig mat då det gick fortare än jag trodde.
Iväg på ishallen och fixa i kiosken med fika.

Killarna och tjejerna spelade en vajande böljande hockey som slutade 1-0 t Storuman och mellanKillen fick pytsa. Skönt
Hem och isäng !

Idag blir det en Umeresa. Med min mamma som sällskap.

Tack mamma och grannen som fick den här dagen att gå ihop. Och alla andra!

( Ikväll måste jag tacka min fina systers man och hans yngsta dotter som tar hand om lilla K!)

Ha en härlig fredag !

tisdag

Jag trodde nästan jag skulle bli sjuk ett tag. Har känt mig och känner mig i o f s fortfarande lite si och så. Men det var mycket förra veckan - och även helgen som var. Maken däremot kom hem på lördageftermiddag och var inte alls kry. Han låg klubbad hela kvällen och vi lämnade huset alla övriga familjemedlemmar under hela söndagen. Vilket nog var tur, då fick han riktigt kurera sig själv. Men han kom inte på jobbet förrn igår måndag kl 12 på dagen. Då är han inte pigg, arbetsnarkoman som han är. Och ni vet hur det är när en karl blir riktigt förkyld !? När vi kom hem på  söndag så var han alldeles slut på men fruktansvärt rastlös av att inte KUNNA mäkta med att göra nåt.

Lilla K spelade hockey i Lycksele - gick riktigt bra, de vann två av tre matcher och spelade riktigt bra coolingarna. MellanK var t Arvidsjaur på match och de vann de med. StorKillen dömde två matcher här. Så det var hockey hela helgen.

Annars så är det som vanligt. Man tjavar på. Retar sig på facebookkommentarer och skrattar åt bloggar. Ungefär. Eller jag har bestämt mig för att inte reta mig på saker och ting. Det går sisådär. Ibland funderar man över somliga människor - om de lever världens mest tråkiga liv som retar upp sig på andra, bråkar med andra, intrigerar och skrävelerar ? Eller - nä jag skulle inte bry mig ;-)
Fast ibland är det svårt att låta bli va ?
Håller tummarna för att den snygga bebismagen snart resulterar i en liten bebis ! Det är verkligen dax nu!

Idag är det fettisdag, men jag har än inte ätit nån dagens semla. Däremot har jag ätit dem tidigare. De är goda. Farligt goda. Men kanelbullar är också gott - nästan godare. Eller vad tycker ni ? Däremot tog jag en prommis i sköna vårvintersolen. Det blåste som attan men det är skönt att känna på ljuset. Som inte försvinner förrn vid fem nästan. Fatta vad skönt med ljus. Men jag blir trött. Jag la mig kl 21 igår och var sjukt trött. Förstår inte det där, jag tycker man skulle bli piggare men jag blir tröttare...

Systerdottern fyllde femton igår- fatta hur tiden rusar på i raketfart. Jag blir ju inte äldre. Bara klokare med åren ;-) Stora tjejen som nyss var liten. Nu är det moppeålder men jag tror inte hon vill ta moppekort. Hon vill ha hund. Tycker faktiskt hon skulle få det - en liten söt hund som skulle heta BertOtto !

Förundrad

Är förundrad att ni är några som orkar vara inne här fast det händer lite och ingenting. Här kommer i alla fall en uppdatering. Jag lever mår bra och har roligt. Är glad och tacksam över att jag lever ett rikt liv - rikt på roliga upplevelser, goda vänner, världens härligaste familj.
Försöker - och tycker själv att jag lyckas rätt bra - att se möjligheterna och det positiva och fokuserar inte på motgångar, problem och svårigheter. För visst kommer det såna längs vägen.

Jag läser - svenska B - som fungerar bra, jag tycker det är så otroligt skoj. Tänk om jag haft den känslan när jag gick i skolan - vilket jag inte var förunnad med då. Men jag är glad att jag tog tag i det och gör det nu. Är tacksam att jag har möjligheten trots att mitt liv i övrigt är ganska fullspäckat. Har väl hunnit vara på ett par hockeymatcher sen sist. Lite träning har jag väl hunnit- men för lite för att vara riktigt bra, måste ta tag i det där! Några hundpromenader. Några träffar med trevliga och driftiga människor, i veckan som var var jag på Källan Spa - en riktigt bra tripp som gav mycket bra inspriation med alla duktiga driftiga kvinnor som finns runt omkring. Vi fick lära oss om storytelling, sökmotoroptimering och lite annat matnyttigt. Träffar med mina vänner - men även där måste jag prioritera in dem bättre än vad jag gör emellanåt. Just nu är det årsmötestider så några sådana har jag hunnit med. Och lite andra projekt som jag har möjligheten att delta i. Som sagt jag är glad att jag har så mycket roligt att klura på. Just nu klurar jag på hur de hade kokat ihop rabarberchutneyn som vi fick på Källan Spa. Jag har gjort ett provkok här så får jag se om det blir nåt liknande. Den var så god till Brieost. Ska försöka he mig ut på en promenad med Sivan och sen blir det att handla inför morgondagen då både mellanKillen och lilla Kärleken har hockeymatcher, storaKillen ska tydligen dömma hockey också. 

Igår när jag var på storKillens hockeymatch så funderade jag hur jag skulle utnyttja den här helt lediga lördagen ( känns som första gången på  länge) jag skulle önska att jag hann hundpromenad, gym, loppis, solarium, slalom, skoteråkning, träffa vänner, handla, röja lite hemma, kanske en skidtur, grilla korv utomhus... Men när jag frågade mina barn så sa de - vi vill slappa och göra ingenting alls...
Jag tror det blir en liten blandning av båda :-)

Ha en absolut härlig helg alla ni därute !
 

Kylan fortsätter

Inte står vi still för det ?! Men nästan :-) I fredags var det -26 grader ca hela dagen. Upp till -30. Det kalla fortsatte igår. -38 som kallast. Och vi hade dragit vinstlotten att vara på stallet och fixa med hästarna. Så -man kan lugnt säga att det var en kylig upplevelse. Men vi fixade det. Med hjälp av maken som fixade och hjälpte till trots allergi.
En nackdel med kylan är ju att saker och ting har lättare att gå sönder, bland annat vattenrör i backen. Igår var det fontän på Blå Vägen utanför hos oss, så Kommunen blev tvungen att stänga av huvudkranen och påföljden är att vi är utan vatten. Det är lite klurigt, ingen tvättmaskin, diskmaskin, dusch och toaletten får vi "handspola".
Så vi tvättar, diskar, duschar och går gärna på toaletten - inte hemma för tillfället.
Men det går det med.
Fick även förmånen att se en av mina fina vänner "in action" igår. Hennes stora intresse som hon föreläste om. Duktiga fina vännen - hoppas på en fortsättning för henne och jag blir så glad när jag ser all kunskap hon har.
Har även hunnit träffa systeryster och det är - trots att vi bor nästan grannar - inte ofta vi hinner ses. Vissa tider under året.
Idag fick vi rycka in på jobbet jag och killarna, då studentskibussarna kom från fjällen med slitna ungdomar som ville ha "bakismat" Massor med ungdomar var det i farten !
Men skoj !

I morgon är en ny kall dag. Få se om lilla K kryat på sig så hon kan gå på skolan. Snorungen.

Sköt om er.

Torsdag 2/2 -30 g kallt

Och jag tycker det är rätt mysigt...när jag får vara inne och elda i kaminen och bara mysa med familjen. Det blev så ikväll. Lilla K skulle rida men på grund av kyla så ställdes lektionerna in och det var nog tur - en kall liten kärlek är inte att leka med!  Vi blev hemma. Mellan och Stora K fick var på hockeyträning vilket de nog var nöjda med. Så lite hemmamys med svenskaläxa och städning.
Har varit med maken på möte idag m Tomas K - spännande är det och vi jobbar på massor med saker. Får verkligen hoppas att vi kan ändra lite på våra värderingar och attityder.

Det är nåt jag tänkte en hel på, värderingar och attityder. Det måste vi implementera på fler ställen - vilka värderingar och attityder vi ska jobba efter. Inom idrottsföreningar, inom kommun, näringsliv, vård, omsorg... o.s.v. o.s.v.

Massor händer det i övrigt också - träningar, slalombacken, skolor( för fyra femtedelar av familjen), möten, årsmöten, stall & hästar och massa mer. Men jag fyller inte livet med tid, jag fyller tiden med liv.

Och Sivan då - hon åt upp choklad och chips ur en bortglömd skål igår... ingen hejd på den bönan.RSS 2.0