Hockey för liten Kärlek

Idag har det varit hockey hela långa dagen ! Det har varit sammandrag för U10 hela dagen med massa ungar som spelar hockey. De har kämpat på bra, det blev en vinst och tre förluster - ibland räcker det inte hela vägen. Vi vuxna har fixat och trixat med kiosk, lotterier, mat till 160 personer och allt har flutit på tror jag.
Duktiga föräldrar och ledare som hjälps åt så att allt flyter.
Min fina duktiga mamma har hjälpt oss också.
Det blev snabb middag hemma - rester innan vi drog oss ner till ladan igen för att se på när A-laget spelade hem seger mot Boliden.
Gårdagen innehöll lite slalombacke, fika, promenad med en Sivan som ätit upp lilla Kärlekens pärlor till pärlplattorna, så det är regnbågsfärgad hundskit liteöverallt - som vi får skylla på hundskrället Sivan.
God middag fick vi också och ett glas vin på kvällskvisten. Med lite underhållande Buzzspelande. Jag deltog inte aktivt men fick le lite lätt :-)

I morgon måndag så är det dax för en lektion i svenska. 
Spännande !!! 

Nu är det wallander på tvn- spännande det med !  

Det är så skönt !

Med FREDAG ! Har försökt jobba undan lite, fått umgås med en god vän över lunchen- grötlunch i vanlig ordning men det är nog bästa lunchen och läst svenska - det är faktiskt skitskoj ! MellanK är hos kompis och blir borta till i morgon. Vi andra har tagit plats framför tvn för att försöka följa direktsänd DIV 3 hockey från Åsele mot Vilhelmina. Inte så värst spännande då Åsele tog ledningen m 4-0 efter 15 minuter. Men lite skoj då det är lokalt. Eller i Stockholmstrakten om man ska räkna enligt makens gränser. ;-)
Maken och jag har gjort undan lite uppgifter som vi har och som ska redovisas på torsdag - klurigt är det men vi samarbetar bra - oftast. Vi känner väl varandra rätt väl uttryckte sig maken. Vi borde väl göra det efter 22 år under samma tak.
Så nu hoppas vi helgen fortsätter i samma sköna trevliga långsamma tempo. Med lite hockey i morgon för storK och vi andra ägnar nog oss åt friskluft och fika i olika former.
Det blir förhoppningsvis umgänge med goda vänner nånstans nångång under morgondagen.
Söndag då blir det viktigaste hockeydagen under det här året, då lilla K har sammandrag med sitt U10lag hela dagen på ishallen här i Storuman. De ska till och med få spela en match med en tjejfemma. Skoj !
Vi ska laga mat och servera på folkhög, sälja lotter, sälja fika i kiorran bland annat semlor. Massa skoj blir det så kom gärna och kolla matcherna startar kl 10 och håller på hela dagen!
Men vi tar en dag i taget - sköt om er alla !


Tålamod

Gud, ge mig kraft att acceptera
det jag inte kan förändra,
 mod till att förändra de saker jag kan
och visdom nog
att förstå skillnaden mellan de två.


Och snälla Gud - jag önskar mig lite tålamod också. När jag lix är på gång.

Men tack ! För en härlig helg ! After Work och hockey i fredags efter en dag på lasarettet i Lycksele, där min rygg blev röntgad. Tror jag kan ringa en vän till veckan för att få hjälp med ryggen - bara jag får klartecken så.
På  lördagen hann jag läsa lite i mina läroböcker och sen blev det slalombacken, fika, trevliga människor att surra med, jag hann en kort promenad m Sivan innan det blev dax för - Hockey igen. Spännande match som slutade 3-4 så Storuman loosade.
Hem och gomiddag m familjen innan vi mös ner oss i soffan och njöt - och frös så det fick bli en kort bastu. Skönt med bastu så vi fick upp värmen. Hann göra lite uppgifter också som står på agendan.

Dagen idag har inneburit - Hockey. Skoj med sport.
Hann med att fika på mysiga Erica´s café med fina brudar. Tack för lite kort men härlig kvalitetstid.
Sen blev det match nr 2 för killarna & tjejerna och ikväll hann jag med en promenad m Sivan då vi hämtade lilla Kärleken som varit hos kompis och fått göra massa skoj. Städa bland annat :-D

Som sagt tack för allt det fina roliga jag får vara med om- jag önskar mig bara lite av ovanstående. Varje dag !

Torsdag - snart fredag !

Skönt tycker jag - en riktigt konstig vecka blev det här. Har fått en hel del gjort på jobbet samtidigt som det strulat på - på andra ställen. Snabbt påkommen var ju resan t Lycksele, skulle gått på spinning i tisdags men efter besök på sjukan så ställde jag in det. Skulle gått på bio i går men det blev också inställt, blev femtioårskalas och hockey istället. Ikväll var det infomöte för storK´s gymnasieval. En helt ny värld, men han verkar ha koll på vad han -inte vill -och en aning om vad han vill. Skönt tycker jag.
Hann ner på ishallen och lasta in varor för helgens alla hockeymatcher, är så glad över min "nya" kompanjon som är en klippa ! Jabbadabbadooooo! 
I morgon blir det en hastigt inplanerad resa t Lycksele. Kvällen ska nog innehålla after work och hockey. Men då är det ju nästan helg.
I helgen måste jag sätta mig ner med ett arbete som jag inte har klart än.
MEN idag skickade jag in första svenskauppgiften. Jag hoppas det går bra, jag fick ju expertråd. Tack för det !!!

Men det jag skulle komma till är en eloge till maken som fått ta mina snabbt påkomna nycker under veckan. Att jag försvunnit från jobbet.
En bra make har jag. Och arbetsgivare.

Svenska B vt -12

Jag ska bara läsa lite, läsa in tredje året kanske så jag kan - om jag vill, känner för det och hittar nåt intressant - läsa nån kurs på högskola/universitet. Bara för att. Jag har pratat om det länge så nu är det dax.
Håll tummarna för mig. Ett ämne i taget.

Annars har mellanKillen haft en soft helg i Umstan, vi andra har njutit här hemma, jag har sviter fortfarande efter skridskoprinsesstour. Hamnade på sjukan i dag eftersom det inte blir bra och det kan nog bli följetong. Min högra arm är avdomnad och min svanskota mår inte bra. Men det ger sig.

Har träffat en  människa idag med ett intressant tips, ämne, arbetssätt. Hoppas verkligen vi får ihop det då det har med ungarnas fritidssysselsättning att göra.

Lilla K har varit i slalombacken och jag är såååååååå avis. Det ser så härligt ut och vi har haft turen att ha driftiga människor som sett till att vi fått ny fräsch liftstuga, med kafedel, toaletter och värmestuga som heter duga. Mycket bra jobbat. All heder åt dem. Men min nacke/rygg säger - ta det lugnt. Av den anledningen blev det prommis m Sivan ikväll. Vanlig prommis.
Skönt var det i a f.

MellanKillen - den störtsköna - allt han säger, kommer på, ibland kan jag tänka att varje familj skulle behöva en mellanK som förhöjer stämningen. Han har så coola kommentarer, sån skön stil...
Nu sitter han m telefoner och filisoferar, messar m kompis och så ställer han frågan t mig. " Har jag abbonemang? " Näää säger jag- du har ju kontantkort!
Så fortsätter jag m mitt skrivande då jag hör honom muttra -
Varför heter det inte kongubbkort, varför konTANTkort ?

Bra fråga eller hur ;0)

Idag är första dagen

på resten av mitt liv. Jag gjorde det i dag - tog steget ut i nåt okänt. Jag vet inte om jag fixar det och jag har satt ett mål. Hör ni vad jag säger. Jag har satt ett mål. Ett delmål uppnådde jag idag då jag tog tag i situationen som jag dragit på vansinnigt länge. Och sagt att jag skulle vilja, nån gång, tänk om...
Fatta vad härligt - vilken sinnesfrid, euforisk sinnesfrid när jag satt ett mål och uppnått det.
Det är ett litet steg för mänskligheten - men för mig är det stort !!!

På måndag börjar allvaret.
Härliga tider.

Sitter framför tvn med mellanKillen. En laddad mellanKille som packat väskan och tjatar om hämtning, pengar, packning, skjuts inför sin resa i morgon. Han längtar efter att få åka till min bästa moster och hennes familj och få njuta en hel helg med dem.
Jätteskoj att han får komma dit. På söndag ska han spela hockey i Umstan så det passade som hand i handske.

Resten av familjen blir hemma och njuter av lugnet ;-) Och längtar förstås.
Lite volleyboll kanske, eller slalombacken, eller ishallen ( inte för mig förstås jag har sviter fortfarande så jag drar mig för att göra nåt liknande... ) eller bara njuter av tillvaron.
Ishallen blir det i alla fall på söndageftermiddag då storKillen har match.

Det du inte hinner idag hinner du i morgon. Men det är skönt att få det gjort idag ;-)


go with the flow

Sa jag till sönerna idag. Och det kändes verkligen så. Flyt med strömmen. De tokskrattade åt mig... fattar inte varför.
Jag har verkligen haft flyt idag. Gjort bokslut, gjort månadsbokslut, ringt några väldigt viktiga samtal, mailat viktiga saker till viktiga människor, planerat viktiga saker. Fått stryka på att göra listan. Som i och för sig hela tiden får påfyllning men de där surdegarna är ju värst. Jag är ju en sån människa som gärna skjuter på saker och tänker - det där gör jag sen. Men just nu så ligger jag i träningsläger att ta tag i och slutföra sånt som ska göras - att sätta mål på när och hur jag ska göra sånt som jag vill göra. I stället för att bara skjuta upp det. Det är ju rätt tillfredsställande när man tar tag i och slutför projekt som man ( läs jag ) annars bara är duktig på att planera och hitta på.

Ja ja - ny dag i morgon med nya tag.
Men som sagt jag njuter av stunden, dagen när jag har flyt.

Lilla K har avverkat hockeyträning, duktig pingla. Storkillen och mellankillen är ovanligt sams just nu och följs åt med träningar och andra saker. Skönt.
MellanKillen planerar resa till helgen. Han ser fram mot det med stor förväntan. Han kommer att få en kanonhelg gissar jag.

Det ska vi med här hemma. Lilla K och jag ska ställa klockan så vi kan ligga kvar i sängen och njuta av sovmorgon. Sköööööönt. Men i morgon är det torsdag. Först.

Ha en skön torsdag !

Ljusare

Jo då jag reser mig nog - tack för omtanken. Huvudvärk nåt kopiöst fortfarande och lite ont i kroppen men det ger sig :-) Och det är väl bara att inse att jag inte är 25 längre. Nästa gång ska jag ha bättre hjälm. Det är huvudsaken.
Det blir ljusare dagar. Tog en prommis med Sivan idag och det är skönt att känna dagsljus. Riktigt dagsljus.
MellanKillen hade hockey - förlust m 0-1 till Björklöven. Trist men det gick inte bättre.

Sett en film med mellanKillen. Super8. Lite småläskig - för honom inte för mig ;0)

Funderar, filisoferar och tänker. I morgon måste jag ta tag. Ett stort tag.
Och några andra småtag. Det reder sig nog. I morgon.

Drömde mardrömmar natten som var. Jag tappade bort en väns bil i Långsjöby. Så jag sprang runt och frågade om nån sett stoet. Och ingen fattade vad jag surrade om. Sen var jag förföljd av en kärlekskrank flicka. Som bara skulle surra. Som jag inte hade tid med. Jag skulle ju leta stoet.
Ja vilken mardröm. Vad ska nu det betyda.

Nu tar jag min huvudvärk och letar mig till sängen. Imorgon börjar vardagen. Sköna ljusa härliga vardagen.


Hej hjärnskakning... eller nåt

Jag blir då tyvärr ingen isprinsessa. Inte för att jag trodde det men jag kunde väl ha provat. Att åka skridskor har aldrig varit min starka sida - inte alls. Jag höll uppe sargen när vi gick skolan och hade idrott, kunde inte släppa den om den skulle ramlat, kunde ju blivit fula märken( och jag kunde ju gjort mig illa - jag var livrädd). Men nu när mina barn har åkt skridskor har jag följt med och lärt mig släppa sargen. Kan åka, åker ganska fort till och med. Men är ruskigt dålig på att bromsa. Jag är ríktigt avis på de som gör stoppsladd. Det kan inte jag.

Igår var första gången för i år som jag skulle åka skridskor - och jag kom sist så jag fick ta den blå gamla dåliga hjälmen. Men jag brukar ju aldrig ramla jag kan ju åka nu. Fort till och med.
Så jag åkte. Ont i fötterna på en gång precis som man ska få. Jag lånade en klubba och slog pucken imål. Till och med. Det var ingen målvakt ivägen så det gick ju bättre då.

Sen skulle maken ha klubban så jag tänkte ta ett varv runt min gamla trotjänare sargen. Tänkte att jag kan ju åka och bevisa för sargen att jag åker riktigt bra nu. Tänkte till och med visa att jag kan bromsa - men med plogbroms. Så jag bromsade. Hårt. Tills skridskorna vibrerade. Och jag fick som inte stopp på dem. Så jag vibrerade rätt i isen. Men huvudet först. Eller var det kanske rumpan och sen huvudet.
I alla fall så slog skallen i isen rätt hårt. Tror jag för när jag tittade upp var det alldeles mjölkvitt dimmigt. Jag hörde hur maken och mellanKillen frågade hur det gick. Och det var ju så dimmigt när jag tittade upp så jag såg de nästan inte. Och när jag skulle svara så var tungan alldeles  för stor i munnen. Jag hade ju absolut ingen styrsel på den. Så mellanKillen demonstrerade flera gånger i går kväll hur jag lät när jag sluddrade fram " Det är ju alldeledsddsdsdsds dimmiiiiittttttt" Maken undrade vad jag sa så jag upprepade sluddrandet.
Sen fick de dra mig till båset och jag kröp in på alla fyra och drog mig upp på bänken där jag satt tills jag såg hur saker och ting klarnade. Rätt okej.
Jag hoppas att ingen satt och såg på webcamen just då. Men det skulle inte förvåna mig.

Jag låg resten av dagen i sängen. När jag väl tog mig hem. Sen blev det middag hos mor. Fantastiskt god middag. Men jag låg mest ner. Åt och la mig, åt igen och la mig. När vi kom hem så la jag mig igen. En rejäl huvudvärk och ont i kroppen.
Har fortfarande riktigt ont i huvudet och fram på halsen. Och lite överallt.

Idag är det match på ladan. Jag hoppas ingen ramlar i hålet som säkert uppstod på isen... där mitt huvud och rumpan föll.


Radiokändisar ?

Eller hur - maken svarade i telefon i morse på jobbet när det ringde...
Efter ett tag kommer han in på kontoret och säger " Du har telefon - det är P4 Östergötland"
Jag trodde han skämtade eller att nån skulle sälja nåt... Men icke sa Nicke. Vi var med i Radio. De har dock klippt lite - tacksam för det är jag, men de kunde klippt mera.

Ja ja här kommer länken i a f ...


Happy new year!

2012 - ett oskrivet blad.
Mycket som kommer att hända som vi inte har en susning om, mycket som vi väljer men annat som vi inte väljer. Bara hur vi ska hantera det som händer.
Det är nog mitt nya valspråk. Att jag väljer. Men jag glömmer det ibland. Att jag väljer själv.
2011 var väl i stort sett som alla andra år. Upp och nergångar. Men rätt okej överlag.
Jag tänkte kvällen före nyårsafton att jag är lycklig.
Oftast. Och i grunden. Det känns skönt. Jag ska bara komma ihåg det utemellanåt.
Det finns annat jag också ska komma ihåg.
Som att ha mössa på huvudet när det är kallt. Att Lilla K inte gillar choklad. Att Stora K håller på att vara stor kille. Att mellanK inte alltid reagerar som jag tror. Att Sivan gillar choklad- i massor. Och allt annat gott.
Jag ska komma ihåg att ta vara på, vänner, dagar, minnen, livet, familjen.
Jag ska komma ihåg att njuta, att göra saker innan jag känner att jag har de ogjorda. Jag ska komma ihåg att köpa hem kaffe - bryggkaffe. Jag ska komma ihåg att jag är viktig.

Nyårshelgen har varit bra. Mellandagarna med. Men jag ser fram mot helgen som kommer då jag är ledig - mer. Jag har jobbat och försökt få undan men ändå varit ledig.
Men som sagt jag ska njuta av dagarna innan helgen.
Också.

Tack.

RSS 2.0