Update

For you only  !

Jag sa idag att jag har inte mycket nytt att skriva, vi rusar på i vanlig ordning. Och trivs med livet !
Maken fyllde år igår, halvnitti, så kalas med tårta och samkväm blev det. Mamsegull hade gjort middag när vi kom hem, hon är bara så mycket guld värd så ni anar inte!
Sen kan jag bara säga, att jag saknar bageriet, nåt så otroligt mycket. Där var det bara att kliva in, och köpa det man skulle ha av alla goda saker som fanns i disken. Jag är inte duktig på att baka - inte alls. OCH jag tycker inte alltid det är roligt...
Sakna !

Saknar annat också - andra - människor. Det är lite tyngre ibland. Men det är - kanske ändå - positivt att de är saknade. De lämnade avtryck.

Var på kontroll igår - för egen del, det gick väl - rätt okej... alldeles för kort är jag ju ( inte oväntat)  men annars var allt bra.
Har gjort undan hemuppgiften till nästa gång i kursen jag går. Periodieringsfonder, beräkning av skatt, överavskrivningar... uj uj men Skönt att göra bort surdegar.

Ser fram mot helgen som väntas bli lika varm och skön som förra. Den påskhelgen går väl till historien som skönaste på länge. På alla sätt och vis. Maken ledig stor del av tiden. Vi fick njuta av värme, sol, god mat, fika, trevlig social samvaro med många olika människor. Hann även med att städa lite runt gården. Härligt härligt.
Till helgen hoppas jag få grilla!

Vinlotteri ikväll, goda vännen hade bakat mycket gott. Tog en promenad dit, skönt att göra av med lite innan man fyllde på. Mysigt. Jag vann inte - men jag har tur - i kärlek !

Kram på er alla !

Bastu och badtunna- livet är härligt :-)

mms_img14920 (MMS)

Bastu och badtunna- livet är härligt :-)


En fantastiskt härlig dag med både skön va...

mms_img50883 (MMS)

En fantastiskt härlig dag med både skön varm sol och fiske! Mormor och jag solar, fikar och löser korsord. En ladda-batterierna-dag :-)


Hemma!

Är bara för härligt att vara hemma! Många har tagit påsklov och åkt till fjälls vad jag förstår på fejjan, själva stannar vi hemma. I helgen verkar det bara ha varit regn i fjällen, här "nere" har det blåst megamycket. Igår blev det badhuset med lilla K och hennes största storebror.
Fiket m vännen och på kvällen blev det soffhäng och tvtittande.
Idag har vi hunnit vara ute och andas blåsluft, fiskat lite och grillat korv.
Mys på hög nivå.
Förra veckan var en kort sagt händelserik vecka.
Tyvärr kommer "min" korv aldrig att komma ut i handeln om inte jag själv gör nåt åt saken och nån korvstoppare tänkte jag inte bli...
Sen blev det kursande med en vän, skoj men hjärngympa som heter duga. Stockholm bjöd på värsta vårvädret. Härligt härligt.
Så nu planerar vi för värsta festen - som jag hoppas det blir, en rolig tillställning för de som kommer i alla fall!
Vi får väl se vad som händer.

Nu är jag trött - undrar om åldern gör sitt till...

Ja men inte helt fel med god middag följt ...

mms_img10779 (MMS)

Ja men inte helt fel med god middag följt av god efterrätt- Ben&Jerry Ni är fantastiska! Har haft en hjärngympa dag som heter duga ... Ja ja vi får se hur det fortlöper ... Nu hockey, verkar inte lovande ...


JIIIPPIEEEEEE!!! Delad andra plats :-) hed...

mms_img61404 (MMS)

JIIIPPIEEEEEE!!! Delad andra plats :-) hedern i behåll = jätteroligt att det gick så bra ! Nu lyssnar vi på David Batra. Sen blir det galamiddag i Mariehamn. Vi försöker göra reklam för swampsoccer o naturligtvis bästa S-O Macken :-) Tack för alla hållna tummar! Sköt om er alla !


Sitter på flygplatsen och ska iväg på stor...

mms_img58577 (MMS)

Sitter på flygplatsen och ska iväg på stora äventyret. Har hittat massa böcker jag vill läsa 'blink till Mejan' umeås damfotbollslag är oxå här och ska till Malmö på bortamatch. Så vi har börjat vår 'kändisspaning'! Hade en mycket trevlig kväll hos min favoritmoster igår, trevligt sällskap, god mat och gott att dricka gjord kvällen suverän. Tack!


Freda´kväll

Mysar med lilla K, hemkommen efter att ha varit social i vännens soffa, känner mig rätt mör efter att ha rusat runt och försökt klara av måste göra grejer innan jag åker.
Jag har ju ställt upp i korvmästartävling.
Fick på jobbet ett erbjudande om att ställa upp i tävling om bra recept på grillkorv, vad den skulle heta och hur den skulle serveras. Kom till final som en av fem. På söndag åker vi till Stockholm och kliver på Cinderella
för att vara med på mässa och finalen på Korvmästartävlingen!
Spännande värre ! Min korv heter Vildmannakorv, därför har jag laddat med mig en vildman som ska hålla mig sällskap - syster följer också med - men det är bra att vara fler ;-)

Så nu hoppas jag ni hjälper mig med att hålla tummarna !?

Men jag passar på att mysa lite här hemma innan vi ger oss iväg. Känns som det är så länge till tisdag kväll!
Just ja - killarna som var på hockeymatch igår var alldeles lyriska - de hade en kanonkväll så tack så hjärtligt för att de fick följa med !!! Nu vill jag också åka på nästa söndag - om det är match då - så är det nån som kan hjälpa mig att boka biljetter - hör av er. Tre behöver vi :-)


StorKillen 15 år IDAG

Jeeeez tycker det var nyss han var liten Kille och körde småbilar runt hela huset!

Men IDAG blir han femton år. Kalasandet gjorde vi bort igår eftersom han försvinner efter skolan till Skellefteå för att se de spela byxorna av Färjestad!
Kommer hem först imorgon så tårta, paket och massor med trevligt folk fick vi klara av igår. Trevligt och mysigt. Det är speciellt att fylla femton så är det. Byxmyndig, mopperedo, får gå på uppsiktsjakt med egen bössa och skjuta eventuella vilt som korsar stigen. Speciellt speciellt. Jag önskar att han får en kanondag !!!

I sitt absolut rätta element för några år sen... den dagen fick vi nog skjuta en kalv han och jag om jag minns rätt...
Förra sommaren på fiskens hockeskola på knä när han väntar på sin tur och lyssnar på träningsinfo... sitt andra elementFör ett år sen ( storkillen är den hitre i bild) cyklade han downhill i Åre... med kompisen. Skoj!

Svår att fånga på bild- min StorKille !

ständigt

på språng - trodde tjejen i kassan idag när jag kom inrusande med andan i halsen.
 Huvudet på spiken skulle jag vilja säga. Inte så att jag klagar - inte alls. Jag gillar som  ni vet när det händer saker.

Nu är det mycket som ska hända och händer i dagarna.
Jobbet rusar på - som vanligt. Kursen jag går på - Diplomerad Redovisningsekonom...jag tror inte jag törs sätta ribban att klara det MEN idag fick jag besked att jag har klarat första inlämningsuppgiften. Vi får väl se. Jag lär mig väl en del i alla fall.
Det bär i väg nästa vecka igen. Stockholm tur och retur. Två gånger...

Jo ni läste rätt. Jag åker till Umstan på lördagkväll, tar med systeryster flyger till Hufvudstaden på söndag och ska äntra båten till Åland på eftermiddagen. Där ska vi umgås med branchfolk, gå på mässa, föredrag, kurser,möten och GALAmiddag. (Gala är jag väldans bra på ;-))
Samt äta gott, lyssna på artister och tävla. Det är därför jag följer med- för att jag ska tävla. I nåt som jag aldrig någonsin har trott jag skulle kunna tävla i. Jag kan nog återkomma till det så småningom. Men jag är långt fram i tävlingen redan nu som jag förstått det.
Och som sagt. En resa till Åland. Tillbax till Stockholm på tisdag, flyg till Umeå, bilresa hem och landa i min egen säng. För att på onsdag kliva upp, PUSSA massor på mina barn ( och maken förstås!!!)och packa om väskorna. På onsdag eftermiddag flyger jag ner till Stockholm igen. Kurs i två dagar. Stressig vecka, jag hoppas jag håller mig frisk. Och jag hoppas få träffa familjen Hörlen en sväng den här gången!

Åh nu i veckan är det massa fix för resandet, samtidigt som vi har nån som blir Femton på torsdag. Firandet blev i all  hast tillbakaflyttat till morgondagen eftersom torsdagen innebär Finalmatch i hockey i Skellefteå för killarna. Tur som tokiga att vi till slut fick biljetter och att de får åka med fint folk! Jägarexamenplugg pågår också för fullt för mellanKillen- håll tummarna att han ska klara det. Det är klurigt !

Har även suttit och letat på nätet efter lite roliga attiraljer till nästa Big Happening...
Det är ju "nån" som fyller jämt i vår familj, jag fattar inte vem... Inte jag va ??? Nä - nån annan måste det vara! Eller ? Nä okej. Det är jag. Så snart bär det till.
Jag bara undrar om det kommer att vara nån som vill komma och ha skoj med mig. Och om jag kommer ihåg alla??? Det är klurigt ?! Nä nu Surfar jag vidare och letar partytips!!!

Sverige - Lettland i Skellefteå. Vi sitter...

mms_img40879 (MMS)

Sverige - Lettland i Skellefteå. Vi sitter på lettlandsklackens sida ... Men får då se Per Mårts på nära håll ;-)


RSS 2.0