och jag glömde säga -

Neeeeeeejjjjj inte detta - vill inte det... 

I Mitt jobbliv- där är det möjligen posititvt.

Men det överväger inte i det här fallet - för här säger mitt hjärta - Neeeeeeeeeeej inte detta.......

Och jag tror på mitt hjärta.

Ingrepp ska göras, sår skapas...

en gång till

Vi är inte friska ! Storkillen har nu ont i magen och jag är inte heller riktigt kry... vad ska det bli av oss ???
Men nu har jag tagit tag i några åtgärder för att vi ska bli kryare (hoppas hoppas), om jag nu fick superdunderreceptet som nämndes ikväll så ska jag inhandla lite ingefära i morgon. Det är nog det enda jag minns...

Meeeeen det händer saker runt oss ändå. Och som vanligt önskar jag mig mera tid på dygnet när jag fyller jämt i maj...Få se om det är nån som har tumme med de gudarna!? Om man fick sova typ 7-8 timmar och sen hade man minst 20 timmar för att roligt. Som det är nu så minskar man sömntiden och då blir de lite tungt till slut...Och med roligt menar jag då naturligtvis allt annat som händer under dagen, jobb,fritid, kramas med mina bästa m.m m.m...

Har varit på hockeyladan tre kvällar i rad, möte, möte, möte. Där händer det lite grejer, så skojigt - men lite spännande i vissa bitar- hur det ska roddas ihop!
Vi planerar för nästa års hockeyskola bland annat ! Det ni - då blir det lattjo!
Ikväll hanns det även med att prova lite nyheter på cykelfronten- Cypichi. DET vill jag göra IGEN !!!
Skoj att prova nåt nytt hoppas bara att det kommer att finnas flera kvällar!

Har annat som jag också grunnar på och ska försöka rodda ihop... får väl se vad det sägs från andra håll. Hoppas hoppas där med! Håll tummarna är ni snälla !

En gång till blev det en björn fälld för Nilo- björnarnas fasa och lodjurens skräck. Idag sköts en björn i Skarven på ett ståndskall! Grattis till alla inblandade !!! Så roligt att det går bra för er.

aj aj aj

Helgen har flygit iväg - förberedelser inför älgjakten gör att maken har så många projekt på olika ställen, och att vi ska fixa och dona här hemma med inför höstens stora händelse så det känns som tiden inte riktigt räcker till.
Jag vet hur det är - pang - så är hösten slut... men men det är bara att tuta och köra.

Igår bakade vi lappkakun - Gahkku - efter ett recept jag hittat på nätet. Gick väl sisådär, god smak men inte så fina bröd, men huvudsaken är väl att de går att äta. Man får väl blunda om man misstycker.
Smeten är ju riktigt lös så det går inte att kavla ut bröden utan jag fick platta ut dem med en slev. Och sen använde vi den norska hällen vi har. Det är rätt kul. Och nu är det gjort i alla fall.

Hann med flera trevliga besök under helgen, vildsvinsNicklas kom upp i lördags så honom har vi hunnit träffa.
Och surra jakt då förstås. Men även andra mysingar var förbi och fikade.

Sandsele på kvällen trots att jag inte kände mig så jättepigg. Men trevligt var det ! Megatrevligt. Surra runt med folk - för det kan jag när jag vill- definitivt Surra.
Dagen idag - har varit AP-tung, skyller på att jag inte kände mig kry, men gårdagen gjorde sitt till apselut. Ont i magen har jag kvar. Så det räcker. AJ.

Förstår inte vad som blivit i vår familj - men ingen mår riktigt bra, host och krax.nu. Storkillen sa ikväll att vi "måste ta det lugnt i veckan så vi är friska när jakten startar!" Jo jo - vi får väl se. Men lite träning tänkte vi prova oss på i veckan. Vi får väl se...

Jag är less på skitsnack och skitstövlar.
De tar energi. Så jag tänker inte orka bry mig. Ta ingen skit.
Jag gillar inte heller lögner. Inte alls.


FRAMME:d

dsc02409 (MMS)

FRAMME:d


På väg ...

mms_img56567 (MMS)

På väg ...


God morgon världen! Här är det 5 plusgrade...

dsc02407 (MMS)

God morgon världen! Här är det 5 plusgrader lite regn i luften vindstilla o lugnt! Hoppas ni sovit gott o inte har huvudvärk idag!


tea for two

Sitter här och dricker te med maken. Mys! Behövs efter en sån här intensiv dag !!!

Makens väckare ringde kl 3 - kl halvfem fick jag ett mess att det var nåt på gång och kl halvsex ringde maken och berättade att Nalle Brum låg i backen! Härligt jobb av ivriga jägare!
( Så maken klev upp tre, for ut i skogen och jagade, kom tillbaks strax efter sex, svidade om och gick på jobbet kl tjugo i sju - för att gå hem strax efter kl 4 - rätt bra dagsverke ! )

Det var en stor björn - när jag fick se den så låg den utsträckt på backen men huvudet och ramarna ser gigantiska ut! Jag är glad om jag slipper träffa på en sån där gigant i skogen !
Det här har ju påverkat hela dagen, maken har pratat björnjakt med alla intresserade så kunderna har vackert fått stå och vänta !? Tur vi är fler på jobbet så det rullar på ändå !
Sen har systeryster haft besök mitt i natten som slog sönder en ruta på dörren så de fick ett otrevligt uppvaknande... Inte skoj med såna besök !
Mitt i allt så skulle det jobbas, skrivas papper, hembesök på olika ställen i mitt andra jobb... spännande!
Så kom det fint besök på jobbet ! Alltid trevligt !

Så var dagen slut och lilla K skulle på sin första ridlektion för säsongen. Gick bra trots att hästen i det närmaste hade soppatorsk. Hon kämpar på skruttan. Med sina nya ridprylar som vi fyndade på blocket. Blocket är bra. Tradera med !
Vi fick ju glutta på lilla söta nytillskottet på stallet. Fölet som bara är ett par veckor ! Mys !!!
Hade tänkt mig på spinning - men jag fick säga - Hej förkylning. Hoppas den är snabbt övergående ! Har varken tid eller lust med nån trist förkylning!!!
Men det är kalrt har alla andra i familjen snorat och hostat så ska väl "turen" komma till mig med...
Eller hur.

Sivan har drivit rådjur ikväll - eller skällt färska spår i alla fall. Vet inte hur nära hon var, det är maken som hade roligt med henne.
Har nu fryst ner blod så vi kan lägga spår med blod. Vi har ju bara dragit klöven tidigare.
Vi kämpar på !
I morgon är det fredag - Redan !!!

Blir så glad och varm i hjärtat när jag hör om en sjuk människa som är på väg att komma tillbaks.

Den ni :d

dsc02394 (MMS)

Den ni :d


Sivans senaste upptäckt - det finns grodor...

dsc02392 (MMS)

Sivans senaste upptäckt - det finns grodor ... Inga mysiga djur... Men kvällen i övrigt har varit trevlig med kalas :)


Spårlöst ?!

Nope icket spårlöst alls - Sivan spårade ikväll med - drog ett spår på kanske - 200 m med vinkel - hon tog det nästan klockrent, tappade på ett ställe men redde ut det igen. Jag är djupt impad av min lilla tjej ! Vi lär oss tillsammans !
Hon blir ivrigare och ivrigare så jag måste nog tagga ner henne lite, men hon tycker det är kanonskoj.
Fick kontakt idag m en intressant människa som jag nog lär ha att göra med när det gäller Sivan.
Fick även ett telefonnummer till nästa spännande människa. Ska nog ta kontakt där med får vi se vad som händer.
Enda smolket i min lyckobägare är att min fot inte riktigt vill hänga med, måste nog ringa mr C R igen och få lite ström i nålar. Jag är hindrad av fotskrället - stel och har dålig balans och styrka. Grrrrr

Jobbet kräver en hel del just nu - har lite svårt att få tiden att räcka till till allt som ska tas igen när man varit borta. Men skoj är det.
StorKillen och Maken är inte krya- så typiskt nu när skolan börjar och jakten närmar sig. Är ju som en hel del som ska göras då!
Men men - storkillen var på skolan redan idag- han fick ett papper som han fyllde i och lämnade in på en gång.
Ledighetsansökan till älgjaktsveckan. Får väl se hur det går med den...

I fjol var det ju sjukdomar, läger och annat trist som gjorde så att vi inte fick jaga så som vi ville i år hoppas vi att det blir andra bullar.

I morgon börjar skolan. Bra tycker jag - in i gamla rutiner igen.
Ska förresten på tal om gamla rutiner - jag ska göra ett besök på isladan i morgon !
Det närmar sig där med !


Monday on my mind

Tjohoooo vad härligt att vara hemma och tillbaks på jobbet!!! I LOVE IT!
Massor med högar att sätta tänderna i - eller hugga tag i eller vad jag ska säga. Har fått lägga vissa saker åt sidan under sommaren- prioritera om - så nu finns det en del skoj att göra  undan. Och ja - det är faktiskt roligt.
Lilla K har varit på fritids hela dagen. Gick bara bra- hon har ju längtat, men i eftermiddag så märktes att hon inte är van... Tröttheten var markant.

Jag har även hunnit måla lite- har ju som en del projekt som står och väntar på penseln.
Sen hann jag ut i skogen - fick med mig maken trots att han egentligen skulle ha hållt storK sällskap förkylda som de är båda två. Riktigt förkylda. ( Så jag säger nu att jag tror inte det är så bra med fisketurer... men de påstår att det är Umeåbaciller ... )

Maken la ut ett spår med rådjursklöv åt SivanDivan ca 100 meter in i skogen och sen en böj - sen gick vi en sväng innan hon fick prova på spåret. Hon är klockren. Måste säga att jag skulle verkligen vilja gå nån kurs för jag kan inte sånt där. Jag bara gör som jag tror att man ska, läser lite på nätet och lyssnar runt, och försöker ta reda på... Men jag är sugen på en kurs... har anmält mig men det verkar inte bli av... Så jag får väl luska vidare.
När vi kom hem fick hon duscha - och om det tycker hon - INTE. Men hon är så kaxig när det är gjort. Så nöjd!


Så nu är det kväller och jag ska väl isäng - God natt ! Update only 4 U

Jepp ! Ni ser att det hänt en del !
Storkillen tog bussen hem på torsdagförmiddag för att på fredag tillsammans med en kompis ge sig iväg upp på blaikfjället och fiska. Fina fiskar fick de och De letade reda på en koja som jag aldrig skulle hitta till själv och sov över där. Jag är imponerad av killarna som tar sig för såna saker alldeles själv!
Vi andra stannade kvar till på fredag då vi drog hemöver och beställde surströmming av min fina mams !
Skönt att vara hemma !!! På lördag packade maken och mellanK säcken och tog sig ut på samma ställe som storK för att fiska ! Fina fiskar fick de med! Sen sov de alla borta i jaktkojan där de även tog itu med den årliga urstädningen inför kommande jaktdagar.
Jag och lilla K var hemma och pysslade på i massor ! Man får lite uppfräscharsug när man kommer hem. Så här har det hänt en del under gårdagen och dagen. Hyllor, ommöblering, tavlor - ja lite av varje.
 
Vi blev bjudna på kräftkalas igårkväll. Lilla K kom på att det var gott med kräftor - lite svårt att skala bara.
Mitt i natten när Sivan kom på att hon skulle ut, fick jag ont i ryggen så det har varit lite sparlåga idag.
Värktabletter är bra !
Storkillen kom hem i farfars Hellyhansenlångkalsonger, pappans utslitna jaktjacka och mössan på trekvart, snorandes och hostandes. Förkyld efter helgens bravader. Så han går också på sparlåga.

MellanK hade inte bara fiskat. Det hade diskuterats politik, så nu vet han minsann vad centern står för.
De säljer ut korna -( vattenfall) för en engångssumma - fast man kan tjäna mer på att ha kvar korna och sälja mjölken ( elen)... Jordens utläggning fick jag mig till livs - kan ju vara bra att ha inför valet...

Kvällen har tillbringats - en stund på skjutbanan (välbehövligt - skoj) med vänner som sen följde med hem på fika. Najs med en stunds surr !

Vi är på skjutbanan o tränar skytte inför ...

dsc02388 (MMS)

Vi är på skjutbanan o tränar skytte inför årets jaktdagar:d


Ikväll är det kräftor på menyn hos Mejan d...

dsc02386 (MMS)

Ikväll är det kräftor på menyn hos Mejan det finns massor med gott på bordet!


Suring - åh vad gott!

dsc02385 (MMS)

Suring - åh vad gott!


Nu hälsar vi på djuren innan vi brassar vi...

dsc02384 (MMS)

Nu hälsar vi på djuren innan vi brassar vidare! Mysigt med lamm, kalvar, grisar, kaniner och hönor. Vi känner oss som hemma ;)


Hemlängtan !

Kanonskönt, superbra, trevligt, god mat, sköna lata dagar med läsning, sol, lek, skratt, bus.
Husvagnslivet fungerar jättebra - för HELA familjen !

Nu är jag nöjd ! Nu vill jag åka hem !

Lilla K med familj hälsar på en mycket sak...

dsc02380 (MMS)

Lilla K med familj hälsar på en mycket saknad person som alldeles för snabbt försvann ur vårt liv. Många minnen...


Dagen har tillbringats på megazone med La ...

dsc02375 (MMS)

Dagen har tillbringats på megazone med La Fantastic Familia :dhögst på high score! Solen skiner så nu ska vi ut o njuta en stund!


house on wheels

<3 <3 <3 <3 <3 <3  festen var fantastisk ! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Otroligt rolig med tanke på att man inte alls känner så många. Men fina,glada och roliga människor överallt gjorde att det var urskoj. Bra väder med, god mat, många roliga fina tal, lekar och mycket skratt.
MellanKillen hittade sällskap-gitarrkillen som han stengillade - han fick lära sig om smekmånadsarm bland annat.
Lilla Kärleken hittade kompis direkt som hon lekte med HELA kvällen. Dock blev det lite bekymmer när Namngivnigsbarnet - sötnosen- spydde på lilla Kärleken. Vi tvättade och torkade - men fick till slut stoppa henne i duschen för hon tyckte det luktade kräks ändå.

Sent hem med den suveräna tunnelbanan. Tänk vad fort och rätt bekvämt man tar sig fram till olika ställen. Och vår station var precis utanför hotellet. Vakterna utanför vårt hotell berättade att midnattsloppet gått förbi precis utanför. Att en deltagande kille sprungit med livvakter - precis som vi läst om på FB.
Sent i säng men upp i nån ordning för att få frukost. Träffade på Storumanbor när vi klev ur hissen och de skulle på.
Checkade ut och hittade ut ur Stockholm på första försöket.
Drog uppöver landet i vår varma bil men vädret var inte sådär soligt i Stockholm så det gick bra.
Landade i Sundsvall på IKEA åt middag samt shoppade lite.
Drog vidare uppöver i kvällningen letade reda på barnens farfar och hans sambo. De hade så trivsamt och vi fick fika. Till slut landade vi på Nydala Camping där vi tänkte tillbringa några dagar nu.
Så nu har vi fått upp förtältet - lite hjälpligt för vi är säker på att vi använde alla pinnar förra gången men nu finns det några över - så jag hoppas inte det kommer nån stormvind utan att det får sitta uppe tältet...
Så frågan är - vad ska vi göra nu då ???

Ja vi får se vad veckan innebär för roligheter.

Vi är på bröllopsfest:d

dsc02368 (MMS)

Vi är på bröllopsfest:d


Voj voj

Vi är inte van denna värme. Ungarna tycker att det känns som när vi var i turkiet för ett år sen. De pratar om tropisk värme och vill ha vatten att dricka och glass att läska sig med.
Vi har varit ute en sväng här på södermalm med alla dess butiker och gränder. Vi har inte idats åka på nåt Gröna Lund eftersom storkillen tyckte det räckte med hissen som går upp till rummet för att det hirar i magen. Att vi dessutom inte har så mycket tid på  oss gör ju att vi
Vi har lyssnat på ett bluesband som spelade på medborgarplatsen och vi har sett en och annan kändis.
Men som sagt - det är så varmt så vi orkar nästan inte göra nåt.

Nu ska vi byta om - ta tunnelbanan och försöka hitta till festen vi ska på. Så det blir nästa spännande tripp.

# Mellankillen utbrast vid middagsbordet på chinarestaurangen igår - Jag är nog egentligen en kines - jag tycker så mycket om ris.
# Vi var på Saluhallen med alla goda matstånd och gott. Vi gick förbi ett charkstånd där det hängde råa korvar, så jag sa till resten av familjen; Kolla de där korvarna som hänger där.
Varvid mellanKillen utbrister; det var inget bra stånd.
Sunes familj i StorStockholm!


Vi startade i morse från Sundsvall där vi fått sängplats av trevliga släktingar som vi gärna besöker igen.
Det sista maken sa när vi for var att vi förmodligen skulle parkera utanför en brandstation, ringa och uppge adressen till hotellet och säga att det brinner för att sen haka på brandbilarna - så vi lättast skulle hitta fram.

Vår AC gick sönder i Lycksele och här är det 28 grader varmt. Såååååå vi kan lugnt säga att vi varit väääääldigt varma. Men lika villkor för alla och tidvis öppna bilrutor så tog vi oss fram till Stockholm. OCH det jag gruvat för hela tiden började, vi skulle hitta till hotellet på Södermalm. Hade vägbeskrivningen från hotellet i högsta hugg, plus datorn och den stora vägkartan. Vi hittade rätt väg ganska långt - MEN i sista kurvan tar maken fel avfart. Och då var det ju kört. Vilsna själar i storstan som inte har en blek aning om vad som är vart. Lidingö- Djursholm, liljeholmens, Hornstull, Gamla Stan, Kaknästornet, Stockholms stadion. Ja vi har faktiskt hunnit med en tvåtimmars Sight-seeing på stan. Synd bara att guiden var så enformig i sin guidning.
Men fan- helvete.
Men bussdjvl.
Vars ska vi nu då ?
VIlken avfart ska vi ta nu då ??? NEEEEJJJJJ. Lät det ungefär...
Eller inte riktigt. Men vi var duktigt trötta efter guidningen som faktiskt tog nära två timmar. Kom fram till hotellet genomsvettiga med önskedrömmen - en kall dusch - inom rimligt avstånd. Såg den kalla duschen framför ögonen s.a.s. Kom utanför hotellet, där en del av servicen var att de skulle parkera bilen åt oss. Maken fick en dålig parkering på bussrutan så jag rusar ut ur bilen och in på hotellet. Storkillen vädjar i baksätet " MÅSTE DU GÅ NEEEEEJJJJJ SNÄLLAAAA STANNNNAAAAA" Men jag rusade och checkade in visade  var vår bil stod och hon bakom disken sa; Men ni måste nog backa in närmare hotelltrottoarkanten.
Som att jag inte förstod det - men vad gör man när det står fullt med taxibilar där ???
Rusade ut till den väntande bilen bara för att se maken köra ut från rutan för att en buss står och tutar.... ser bilen gå mot rödljusen och tänker .... vad gör vi nu ?????
Men jag springer som i en actionfilm fram till bilen vid rödljusen rycker upp dörren och hoppar in.
Och så fick vi börja om från början. Men när vi kommer nästa gång utanför hotellet - maken gör en usväng framför entren och skriker - ta taxin som står där och be honom skjutsa dig ett varv runt kvarteret så jag får parkera bildjvln. Ungarna skriker av skratt i baksätet. Och som tur var fick vi en parkering utan att behöva ta nån taxi. När vi väl kommer in - med packning i plastpåsar, väskor, skor, datorer, ryggsäckar o.s.v. så fattar vi inte hur hissen fungerar. Vi trycker och trycker, står som fån i hissen, försöker dra kortet i nån kortläsare. Storkillen hänger som en blötfläck över väskan och stönar att vi får gå. Då kommer en tysk man och visar hur det ska gå till. Man håller kortet framför en läsare och trycker på våningsknappen dit man ska.
Då utbrister maken
WHAT A SHITHOTELL!!!
Tysken skrattar som tur är !

Nu ska jag duscha sen blir det att hitta nån restaurang. Men som sagt. Det blir spännande att se om vi hittar till festen i morgon...


Vi tar en paus i körningen! Nån som vet va...

dsc02366 (MMS)

Vi tar en paus i körningen! Nån som vet var vi är?


Vimsiga hönor (och tuppar)

Vi har yrat runt större delen av dagen, större delen av La Familia.

Det är förberedelser inför helgens begivenheter i El Stockholmia. Namngivelse och bröllopsfest. Riktigt trevligt känns det att få åka iväg. Nu när vi i stort sett packat allt som vi kommer ihåg.
Det blir spännande att köra bil i StorStockholm och att åka tunnelbanan och hitta till festen. Efter många turer på facebookchatten så har jag kanske ett hum. Men som sagt vi är som Sunes familj som StorKillen brukar säga så det kan hinna hända en hel del. Fler Storumanbor (f.d. i a f) ska yra runt Stockholm så hör ni nåt på nyheterna så kan det vara oss det handlar om.
Vi drar husvagnen till Umstan och ställer den där så att vi efter helgen åker upp dit igen och har lite semester samtidigt som vi provar husvagnslivet. Lagomt långt borta.
MellanKillen - Dumle - kom hem från hockeyskolan. EN helt okej sån. Även om vi alla fortfarande hävdar att vi har en väldigt bra hockeyskola här hemma som fortsätter nästa år. VI står oss bra i konkurrensen om jag säger så!
MellanKillen och en av hans bästisar går numera under smeknamnen Humle och Dumle. Backpar som går till historien om vi säger så. Oförglömliga. Roliga. Sköna killar. Men backpar vet i attan om de funkar som...

Lilla K drog från förberedelserna t bästis i hennes stuga. Skönt ! Då får vi plocka i lugn och ro! Och hon får leka av sig lite innan det blir långpaus.
Jordgubbar från egna landet och glass avslutar en bra dag i övrigt !

Mejan - jag gjorde upp och lämnade åter.
Och Tack till vännen som tog hand om mellanK i storstan när jag åkte hem igår.
Och Krya på dig vännen som ligger i förkylning.
Vi tar nya tag nån annan gång.

Hemma! Lilla K har knäckt stickarkoden. Mo...

dsc02365 (MMS)

Hemma! Lilla K har knäckt stickarkoden. Mormor är en klippa!


Sjuk :(

Jag tror att jag är sjuk, smittsamt verkar det vara dessutom. Blossar upp vissa tider under året och kan vara plågsamt, fruktansvärt irriterande och ibland bli riktigt besvärligt.
Jag kan egentligen inte säga vad som gör det så besvärligt och vad som gör att det blossar upp. Men det har blossat upp nu. Inte så farligt egentligen, utan det är nog en lättare släng tror jag. Och jag hoppas det lägger sig snart igen. Att det inte ska vara så irriterande och märkbart som det varit ibland. Kanske inte mest för mig, men för dem som befinner sig runt omkring.
Jag kan riktigt se hur rädd de är att bli smittade, att det ska spridas och att de ska få samma symptom. De vänder sig om och stirrar, skrattar lite nervöst men vänder sig snabbt tillbaks igen. En del människor, såna som inte förstår så bra, hur hemskt det här är - för både mig och många gånger familjen, de blir riktigt arga. Muttrar och fnyser, tycker väl att jag ska försvinna och inte visa mig i närheten så smittorisken försvinner.
Den här sjukdomen jag är drabbad av har ju även följdsjukdomar, såna som verkligen snabbt kan visa sig.
Och som inte går att bota i första taget - det krävs minst sagt professionell hjälp. Eller en unge i tonåren som inte fixar att morsan är drabbad. Den ungen är inte med nu - här- på hockeyskolan.
Jag är drabbad av den där HOCKEYMORSAN.
Hon som lever sig in i spelet, fnyser, viftar, skriker åt domaren, skriker åt ungen som är på planen att han ska åka fortare, skjuta hårdare, dribbla mer, passa, gå på kropp, stå framför mål. 
Det finns flera varianter av den här sjukdomen HOCKEYMORSAN. Har man tur drabbas man av den mildare varianten där det stannar kvar en del hjärnceller som talar om när man kan skrika och vad man kan skrika, som säger till att "här är det inte läge just nu att gapa och skämma ut sig - utan tänk dig för!". 

Men har man otur så drabbas man hårt, skoningslöst och alldeles utan hänsyn. 
Hon dök upp på läktaren i kväll och i en alldeles tyst ( så tyst det nu kan vara i en hockeyhall med ungar som spelar hockey - men INGEN annan förälder var drabbad ikväll- inte så här illa ...)
Hon skrek till det stackars barnet - MMMMMMMMMMEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNN  SKJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT

Barnet hörde henne - men bara log. Tack och lov.
Den här gången gav sjukdomen även upphov till en konstig röd färg. Det är väldigt sällan...School

Skolan närmar sig med stormsteg - blandade känslor för det förstås. Skönt med rutiner men var tog sommaren vägen ? Vi har ju dock lite trevligheter kvar,  hockeyskolan ska bli klar sen hem och byta packning innan det blir bröllopsfest och faktiskt några dagars  ledighet! Hela familjen! Ska bli skönt !

Hockeyskolan här är helt okej, det är dock ingen logi vilket mellanK tycker är mycket trist, det finns lite andraa förbättringar de skulle kunna göra men tränarna är duktiga och ungarna träningsvilliga, arenan är dock väldigt skabbig och under reparation, kiosken är inte öppen så inte ens en kopp kaffe kan man köpa.
 
Sitter just nu och tittar på Köpingborna - härligt att höra dialekten- det är så bekant.

Fick trevligt biosällskap ikväll, vi såg Karate Kid, en film i bösta Hollywoodstil med tårar, skratt och lyckligt slut. Är väl inte överförtjust av glorifieringen av att slåss. Men den har ju ett bra budskap med, vill, våga och vinn!
Sen var det ett gott citat med - lyssna noga !

Livet kan slå omkull oss - men det är vi själva som bestämmer om vi ska resa oss igen !

Visst var det bra?

Just nu håller killarna på med kullerbyttor i hallen, det har varit med  på hockeygympan - och det gick inte så bra- så just nu håller de på att bevisa att trägenn vinner !!!
Snart slår de en kullerbytta och hoppar upp på benen !

I morgon blir det full dag ! Med både shopping och hockey hoppas jag !

Och du ! Tänk på att det bara kan bli bättre - men du måste göra nåt själv - ta tag i saken själv, res dig och bestäm dig. Det går inte leva på "gamla meriter" Det kan vara bra att ha i ryggsäcken och du kan lära dig av det - men gå vidare !
Lycka till!
Hockeyskola i Umeå på konstgräs - hur går ...

dsc02362 (MMS)

Hockeyskola i Umeå på konstgräs - hur går det ihop :d själv mår jag gott i solen! Bor rätt okej och har bra sällskap - då är allt bra!


Min jaktklubb har fått en räkning på nåt j...

dsc02355 (MMS)

Min jaktklubb har fått en räkning på nåt jag aldrig hört talas om :d men det är väl bara att betala o se glad ut... Eller tror ni jag ska bestrida den? Jag tror att det är en eldplats :)


lyckliga gatan ?

Ja som ni såg var vi ute på fisketur hela familjen igår. Kollade även lite blåbär - någon/några veckor till behöver dem nog men det vi hittade som var klart var gott "slurp".
Sjön med abborrar kokade - det var inte så stora fiskar, däremot så fick vi ju fisk hela familjen. Men de har det inte lätt herrarna i vår familj då jag inte fixar att sätta på mask eller ta bort fisken så - lilla K och jag skulle ha hjälp större delen av tiden ;0) Men jag ska träna på mask och fisk - jag lovar !
Jag som var så trött igår - men när man är ute så där så får man en energikick så när vi kom hem så fick jag lite på att-göra-listan gjort. Vi måste ju packa, fixa och ordna eftersom jag och mellanK drar på hockeyskola på fredag efter ett viktigt möte på banken.
StorK och Maken var ute och kollade hjortron när vi andra åkte hem. Vet inte om de hittade nåt just. Men sent var de hemma - väldigt sent så vi har nog en MEGAtrött storK idag.

Just nu så känns det skönt i mitt hjärta eftersom jag hör talas om och ser när folk mår och har det bättre. Bra ids jag inte säga eftersom det är som en präst sa till mig en gång. Säg inte att det är bra - då kan det inte bli bättre utan om nån frågar hur det är - säg att det är bättre- för det kan bli bättre hela tiden.
Och som sagt under sommaren så hör jag talas om, ser jag, har jag människor i min närhet och runt omkring mig -  som - kanske av olika anledningar haft en tuff period i sitt liv men som nu håller på att hitta framåt igen. Visst är det så att man många gånger går fram några steg för att sen halka bakåt neråt men huvudsaken att man reser sig- har viljan, orken och förmågan att resa sig och gå framåt igen.

Jag hör nån som andas om nyförälskelse, jag ser nån som känner dofter och smaker igen, jag förstår på ögonen, kroppspråket och människan att - det kommer bättre tider.
 När människor i min närhet ser ut att hitta hem - må bättre - känns det så skönt i mitt hjärta ...


Myggen äter oss när vi är ute o fiskar. V...

dsc02354 (MMS)

Myggen äter oss när vi är ute o fiskar. Vi har fått några aborrar men inte här. Ser ni bäverhyddan:)


Första skörden! Är ju bara så gott! Ingen ...

dsc02353 (MMS)

Första skörden! Är ju bara så gott! Ingen som har några liter färska gubbar över som ni vill bli av med? Har som inte så stort land - men några rödingar blir det :d


Game Fair !

Welll well welll, en summering av helgen i ord, ni har ju fått några bilder under helgen. Vi har haft en - som mina ungar säger - helt AWESOME helg !
Vi drog iväg på torsdag eftermiddag, efter att maken och storK slutade jobbet, kosan styrdes mot Åre där vi tillsammans med vänner hyrt en lägenhet, mitt i centrala Åre.
En fin lägenhet - lyxigt med bastu och utsikt över Åre by. ( Om man nu kan säga by om Åres centrum?)
Vi kom fram rätt sent efter diverse felstyrningar i rondeller och även i själva Åre. Men vi kom fram.
Fredag och lördag gick vi på Fäviken - åh vad mycket roligt att titta på och lyssna på, många fina hundar och mycket som var intressant och roligt. Mycket olika skytte som man fick prova på.
Storkillen vann 1000 kr i Intersports monter på fredagen genom att skjuta skidskytte kombinerat med att springa straffrundor. Han tog sig till final i särskjutning bland annat genom att möta lillebror som också kommit till vidare.
Härlig seger av killen. MellanK´s bästis vann 500 kr genom att skjuta på ägg. Även på lördag var storKillen i final. Tyvärr så  klickade bössan och sen slog nerverna till, så det blev ingen vinst den dagen. Men Träffsäkra killar hade vi med oss.
Väl hemma i Lägenheten på kvällarna åt vi gott och drack gott, fick främmande , och fler vänner anslöt- lite otippat-  hemifrån på fredag.
Barnen hann besöka "lyxhotellet" flera gånger under helgen, där det fanns bowling, inomhusminigolf, disc-golf, golfsimulator och massa mer att titta på.
Söndagen tog vi oss upp på Åreskutan, jag gick inte ända upp, men kabinbanan åkte jag - trots min skräck för dylika saker. Upp gick bra - ner var värre. Jag fattar inte att man ger sig utför de backar som finns där ... men det gör man. Storkillen och kompis hyrde cyklar och utrustning och ägnade HELA söndagen åt Downhillcykling. De hade en kanondag och vill absolut göra om det !

En summering av helgen = Vi tycker mässan är kanonbra för alla i alla åldrar, det finns hästar, hundar, jakt, vapen, mat, uppvisningar och föreläsningar. Ungarna stormtrivdes allihopa. T. o m vännerna som inte var så sugna - den kvinnliga delen- tyckte nog att det var helt okej. Och nästa gång blir det att stå på området med husvagn.
Åre är ett jättefint ställe - jag har ju bara sett det på sommaren. Men det är nog fantastiskt fint på vintern med.

               

Vi är på toppen av fjället :d har åkt kabi...

dsc02343 (MMS)

Vi är på toppen av fjället :d har åkt kabinbana upp!


RSS 2.0