Nytt år - 2011

Nyåret ska vakas in med goda vänner - och annat löst folk. Det blir nog väldigt najs tror jag. Vi ska äta gott och dricka gott, surra och prata och ha väldans trevligt - kanske landa för lite vila på maten på sängen - för att sen fortsätta äta gott, dricka gott och surra och prata.
Måste bara ta tag i allt som ska förberedas, mycket är klart men inte allt...

Året som gått - det har hänt så otroligt mycket så allt det ids jag inte gå in på men det har varit både sorg och gläde - hand i hand.

Året som kommer ; Det kommer att bli ett bra år- har jag bestämt. Vi får se vad som händer. Spännande är det då jag vet att ett år går fort- och det händer massor på ett år- både gott och mindre gott.

Jag ska försöka träna på att leva i nuet men med en vision om framtiden - jag ska försöka mig på visioner och mantran - i min värld. Jag ska träna på att bli en bättre människa som lever mitt liv på mitt sätt efter mina mått.

Sen har jag ingått ett nyårslöfte med sonen - mellanK och jag - men vi startar när skolan startar. Inte förrn dess.

Jag önskar alla mina vänner och bekanta - ett gott slut, gott nytt och en god fortsättning på det. 
Kommer kanske nån bild under kvällen vi får se. 

Kram på er alla !
 

Lilla K har klippt sig :) stora tjejen

dsc02649 (MMS)

Lilla K har klippt sig :) stora tjejen


och nu är julen slut...

nu väntar vi bara på det nya året...
vi får väl se när var och hur vi firar det ??? Men med vänner blir det definitivt - så det ska bli väldigt najs!
Julen har förflutit som en av de lugnaste på länge, vi har firat den hos min mams - fina mamsen som hade hela lilla gula villan full med folk på middag och klapputdelning . Jättemysigt och trevligt var det.
Häftig tomte på besök hade vi och fina klappar kom han med. Alla var nöjda och glada.
StorK var ute på tomtemission på två ställen och fick sig en slant till skoterbränsle. Roligt hade det vart och jag hoppas  han skötte sig bra.
Vi hade en lugn dag på juldagen med middag hos barnens farfar med hans fina vän. Mycket god mat och trevligt sällskap hade vi även då.
Annandagen blev det mer action, hockey - återvändarmatch med lotterier, skills competition, dragningar och massa trevligheter. Så min dag var på ishallen, maken och StorK åkte ut en sväng i skogen innan de joinade oss på ladan. Efter matchen tog maken på sig jobbkläderna och jag feststassen. Jag var inte så sugen men hamnade en stund på hotellet och det var helt okej. Lugnt och stilla landade jag hemma vid halvett så jag tog mig upp och var på jobbet redan halvtio i morse.
Duktigt tycker jag själv.
Idag var det jobb en stund innan jag fikade på Akkan med söta flickor som är hemma på jullov. Mys.
Så boxing fick avsluta kvällen i Långsjöby. Och när jag kom hem var spänningen olidlig- skulle det finnas vatten till duschen ? Jo då - än så länge men det är frågan om hur länge vi storumanbor har vatten. Det är nån läcka nånstans så vi får hushålla med det lilla som finns. Så tvättberget växer och vi håller oss från att spola mycket vatten så vi inte blir utan. Vi får hoppas det hittar läckan nånstans ... annars kan det bli besvärligt.
Men hörrni- ha en god natt !

God Jul önskar vi er alla. Med god mat tre...

dsc02645 (MMS)

God Jul önskar vi er alla. Med god mat trevligt sällskap och mys med nära och kära.


Vi fick en sån fin julblomma igår! Nu är d...

dsc02643 (MMS)

Vi fick en sån fin julblomma igår! Nu är det bara två dar kvar och lugnet lägrar sig!


S.O.S

Hoj hoj - söndagskväll under filt med en kopp te - eller flera koppar te och eld i kaminen. Jag F R Y S E R !
Hela dagen har varit kall, efter flera snörika dagar så tar kylan greppet igen. Sivan fryser - jag fryser - allt är kallt. Vi har haft en rätt så softish helg med mys med vänner i fredags, vi kom hem från snabbshopping och maken hade tillsammans med en av vännerna gjort middag. Så tacos och lite gott att dricka samt trevligt sällis var en bra början på en - som jag trodde - lugn helg.

Lördagmorgon åkte maken och äldste sonen iväg och skottade snö innan de lastade skoter och brassade iväg för att hämta den "riktiga" granen. Vi såg ut en i höstas när vi var i skogen m Sivan, satte band på den och allt. När de sen kom hem m THE gran så såg jag på en gång att det var F E L. De trodde nog inte jag skulle märka det men de fick hämta den riktiga.
MellanKillen fick erbjudande om att spela match, han nappade gladeligen och det gick som det gick. Två mål och han fick pytsa båda - men det var 25 mål bakåt - sammanlagt. Så jag hamnade som publik på ladan.
Lilla K fick vara med kompis.
Sen blev det julbord i Sandsele MUMS säger jag bara. Mys med arbetskamrater som förgyller våra dagar!

Dagen idag var det planerat förMellanK´s hockey i Vilhelmina, vi skulle följa med i egen bil, maken, jag och dottern. Men vi stannade först och tömde återvinningen. Vilket kanske räddade våra liv idag- om vi ser krasst på saken.
Det var våldsamt med snörök och många lastbilar. Strax efter att vi mött en så ser vi nåt nere i diket, när vi kom närmare så låg där en bil upp och ner med lysena på, inget som rörde såg vi då, men samtidigt så såg man knappt in i bilen bara en strimma av rutorna nere i snön. SÅ vi kastade oss ut, sa åt lilla K att sitta kvar o baksätet och försöka att inte titta. Jag ringde SOS och maken rusade så gott det gick ner i diket. Han fick ut en äldre kvinna som hade våldsamt ont i vänster axel, jag fick in henne i vår bil och lilla K fick instruktion om att ropa på mig om damen svimmade. Så jag sprang tillbaks till bilen och hjälpte till så gott jag kunde - det kom även en man ur bilen - medans jag fortfarande pratade m SOS som lovade att brandkår och ambulans var på väg. Vi fick stå där och vänta en bra stund - de var ryssar så vi kunde inte direkt prata med varandra. Damen hade väldigt ont. Men till slut kom räddningstjänsten och hjälpte oss att ta reda på eländet.
De hade även tänkt ta med sig Lilla K för när vi sa att de satt i vår bil, de som var skadade, så såg de ju även lilla K så när de började prata om en man, en kvinna och ett barn så fattade jag ingenting - trodde de funnit en till passagerare i bilen.
Innan maken sa _ NÄ hä ä ju våran onge - hon få ni då int ta!!!
Damen hade skadat axeln men det gick nog bra för dem. Frågan är ju hur de ska ta sig hem - bilen är nog rätt trasig och de hade massor med prylar i den. Vilken jul för dem stackarna !

Matchen förlorade de och mellanKillen var rätt så sur - men det gick över- nu vill han träna mer.

Så har vi avslutat kvällen på stallet där lilla K gjorde sin sista ridlektion för hösten, lite kalabalik blev det när bästis föll av hästen. Men med tjurig mamma och vi som stog bredvid så hamnade hon på hästen igen och tog sig runt ett varv.  

Så hela dagen har det varit kalla aktiviteter. Trots oboy, varma kläder och eld i kaminen så har vi aldrig blivit riktigt varma. Men snart är det sängen och ett varmt täcke.
Och jag känner tacksamheten att vi inte mötte dessa ryssar mitt i det dom och deras bil var och snurrade på vägen innan volten. Tacksamheten att de överlevde utan skärsår, inre skador och att de inte åkte ner i nått vattenfyllt dike som var en bit bort, de kunde hamnat var som helst men hamnade där det var mjukt och rätt okej att åka av - inga vägräcken - inga stenar. Och de mötte ingen.
Tacksam att det gick rätt bra idag - med allt.

Vi hamnade mitt i - som tur var gick det bra.

dsc02642 (MMS)

Vi hamnade mitt i - som tur var gick det bra.


Mellan K förstärkte Lyckseles lag idag til...

dsc02639 (MMS)

Mellan K förstärkte Lyckseles lag idag tillsammans med några andra Storumankillar. De gjorde sitt bästa o gjorde bra matcher. Förlust i båda men bra träning fick de. Lyckseledamerna fick åka hem m bara förluster. Trist men så är det i hockey- sa jag att det var damlaget de förstärkte :)


MellanK är värdshusvärd i Betlehem:) dukti...

dsc02636 (MMS)

MellanK är värdshusvärd i Betlehem:) duktiga barn!


snabba kast

Jag hade så storstilade planer för kvällen, gym, långpromenad m hunden, städning för att slippa det i morgon, glögg och mys hos en god vän, sen skulle jag se Grey´s - hur slutade det ???
Ramlade ihop framför tv´n på sängen efter middagen och somnade en stund, Sivans uppfödare ringde och pratade jakt och hundar i en och en halv timme - vilket ju var väldigt roligt , vi fick främmande - trevligt sådant som ville fika och surra.
Så städningen blev sen, den långa hundpromenaden blev en snabb sådan på spark.I o f s skönt för det är kanonhärligt väder, 3 minusgrader och supersparkföre. Glöggen, gymet och myset fick bli nån annan gång, Grey´s har juluppehåll - tror jag.
Men jag har haft en bra kväll ändå. Hann iväg på absolut bästa hundkällaren och shoppa hundsockar, sele ( den gamla glömdes kvar i växjö tydligen, och halsband för de bara försvinner. Men tror ni inte när jag städade att jag  hittade det som var borta. Typiskt eller hur ?!

Så dagen har varit bra!

Var på möte igår- och - jag är på samma nivå som förut. Jag säger inget så har jag inget sagt.

Till helgen blir det nog shopping, julbord, hockey och förhoppningsvis kanske nån liten jakttur. En spännande helg m a o.

Lucia-sista gången i år?

Nu har vi varit på luciafirande -igen - för fjärde gången sen förra tisdagen. Men nu är det nog ett år till nästa gång och nu har jag tankat fina luciakänsla för hela året av alla dessa fina charmiga fantastiska luciaungdomar.
Är så förundrad och imponerad över hur duktiga barnen är på att sjunga och uppträda. Mycket duktiga- de tar i ända från tårna och sjunger så rent och fint.
Det var verkligen fint. Lilla K var pepparkaksgumma- jag hade naturligtvis lämnat kameran hemma men skulle få tag på lite foton från DK hoppas jag. Om inte nån annan fotade också kanske...
Vi hade ordnat lite fika och lotterier så det blev väldigt trevlig.

Pepparkaksgumma - och tidigare var det stjärngosse, jag har nog aldrig sett henne som tärna eller lucia... eller ? Ja ja hon får välja själv. Och tycker det är roligt.

Sitter och tittar på hjältegalan. Det faller tårar hela tiden. Det är imponerande hur folk reagerar - olika på situationer, jag undrar hur jag själv skulle reagera? 

MellanK och Lilla K har suttit och diskuterat om att vara farmor, mormor, faster, moster... Då kom vi fram till att MellanK kan bli både morbror och farbror, samma sak med Stora K naturligtvis ! Men lilla K då ?!?!?!?!?
Hon kan ju bara bli faster .... Hur tänkte jag då ????
Faster låter ju så gammalt... jag får inte säga faster till min faster... hon brukar rätta mig - med ett litet leende :-)
Så nu är frågan... hur ska Lilla K kunna bli moster ? Vi måste nog adoptera en syster till henne - på distans, undrar om det finns såna ?


Lucia och hockeyhelg

Vi har hunnit massor den här helgen- kanske inte så underligt om hjärnan går på högvarv nu.
Känns skönt att det är jobb och vardag i morgon.
Disco för mellankillen och hans klass i fredags. Många duktiga som  hjälptes åt men det är mycket planerande och fixande innan och det blev en sen kväll - trött var man på lördag. Som tur var åkte mellanKillen hem och sov för att kliva upp pigg och alert till matchen han var med och spelade på lördag. Han var sååååå glad att vara tillbaks. Maken jobbade så han var fast där han var. Vi var ju även matchsponsor på matchen så killarna fick hjälpas åt att välja ut matchens lirare. Jag hann skriva protokoll på mellanKillens match och försökte hjälpa till där jag kunde, men lilla K skulle ju iväg på andra luciatåget för den här veckan- stallets. Hon tyckte det var så roligt, jag gick med och de var jättefina. Lilla K tolkade på sina blades efter M C och snygga Diva. Lilla K frös om fötterna innan slutet. Kallt var det.
Vi hann ner och se slutet på matchen som spelades sen försökte jag hjälpa till och göra lite nytta i kiosken innan det var kväll.
Väl hemma så landade vi rätt snart i sängen och bara var.
Trötta som få var vi.
Men vi hann gå till mamsen och surra en stund tillsammans m vännen och min moster och morbror som är där.

Idag har vi bara försökt vara, slagit in klappar, plockat fram tomtar, tvättat, donat.
Stressen som vart under helgen fick lägga sig. Skönt.
Kvällen har avrundats med luciafirande i Stensele kyrka där lilla K deltog. Så fint så fint. Mycket sång och musik. Men jag gissar att det fanns de som blev less till slut. Snabba fötter i trappen var det till slut.  

Sen så hamnade jag tillsammans med storK i matteläxläsning - igen. Jag får verkligen jobba med mina grå.
Men vi löser nog det.
I morgon är det lucia - riktiga lucia. Hela dagen.

<3 kärlek <3

I flera veckor nu, har det varit så vackert här hemma, så fint med all kyla, alla vackra träd, snön som frusit fast som ett täcke på träd,hus,gräs,mark,tak ... solen som skiner och gnistrandet i allt det vita som är så vackert så det gör ont i ögonen. Kylan som biter i kinderna, fryser fukten till rimfrost i hår och ögonfransar, nyper sig fast ända till man kommer in i värmen. Det är så härligt, skönt vilsamt.

Men i allt det här så har jag också haft mycket tänk på - sånt som komma skall, som varit, som är just nu.

Hur bra jag egentligen har det, friska fina barn, en make som jag älskar och respekterar, släkt och alla vänner som vi har runt omkring oss ett jobb som jag tycker mycket om. Att jag har möjlighet och kan göra det som jag trivs med och tycker ger mig nåt.

Jag har ägnat många tankar åt det som varit. När jag går med lilla tjejen från skolan så är det samma väg som jag gick till min farmor och farfar efter skolan. När farmor var hemma med nybakade bullar och väntade , hur det luktade hemma hos dem, vad hon sa, när hon rufsade mig i håret så ringarna på hennes hand klingade mot varandra.
Att hon alltid - vad jag minns hade en dörr öppen åt oss, vi fick komma när vi ville. Hur gärna jag skulle velat bo hos dem eftersom det var så nära till skolan. 
Hon och farfar. Två fina människor som påverkat och lärt mig mycket-som varit med och format mig till den jag är idag. 
Fina människor var också min mormor och morfar. Jag har många gånger tänkt att min mormor var en av de förebilder som kommer att finnas för mig hela livet. Som hon var och resonerade - så skulle jag också vilja vara och leva.

De finns också i mina tankar såna här gånger. När jag tänker och saknar alla och allt som fanns förr, alla människor och händelser nsom varit med och format mig, påverkat mig, mitt liv, mina val. De som gjort mig till den jag är idag.
Det finns fler - många fler, min pappa, min fina fina pappa, som aldrig fick träffa och lära känna sina barnbarn. Som blev tvungen att lämna allt mitt i infarten till livets höjdpunkt... Han hade ju så många planer med sin fru och så mycket upplevelser kvar...
Och bara under året som gått har det försvunnit två av dem som varit viktiga för mig. Som inte ska vara med den här julen, inför nästa år, inför resten av mitt liv. 

Jag har tänkt på svek, på rädsla, på avund. Jag har funderat på varför det blir som det blir, hur människor påverkar varandra. Hur det är när man inte står för vad man sagt eller när människor fattar - inte så kloka beslut.
Vad som egentligen händer när livet tar oväntade vändningar. Varför en bagatell för dig kan vara en stor sak för mig. Hur det kan komma sig att nån som aldrig gått i en annan människas skor, fotspår,liv, ändå tar sig friheten att veta,kunna tycka.
Jag har funderat över det dåliga samvetet, som visar sig på olika sätt, dåligt samvete för saker man inte gjort, saker man gjort men skulle gjort på ett annat sätt, saker man gjort och som blev bra men som kanske inte var menade. Hur man reagerar på dåligt samvete - när det sätter in...

Jag har tänkt på hur jag ska kunna föra vidare till mina barn sånt som jag skulle önska att de har med sig i ryggsäcken. Hur jag ska få de att kunna fatta lugna kloka beslut. Stå för vad de tycker och tänker och ta sig fram dit de vill utan att trampa på andra människor utan ha med sig empati, medkännande, framtidstro, förmåga,vilja, kunskap, ro i kroppen. 
Jag önskar verkligen att jag hade alla svar på hur jag ska få förmågan att ge dem detta. 

Jag har också ägnat mycket tid till att känna tacksamhet - glädje och lugnet i att bara - se - uppskatta- känna-vara- må. Att just jag får se och bo i detta vackra konstverk. Att jag får andas denna friska luft, sova tryggt om natten, äta mig mätt och ägna mig åt sånt som jag anser är viktigt för mig och mitt i mitt liv. Jag har njutit och försökt fånga dagen, stunden, ögonblicket i livet. Det som inte kommer tillbaks. 

Jag har också tänkt mycket på vad som är viktiga ingredienser och vad som inte alls är viktigt i mitt liv. 
Hur saker hänger ihop som man inte trott och förstått alla gånger. 

Och nu ska jag fortsätta fundera- medans jag slår in lite julklappar. 

Sköt om er mina vänner. 


Lilla kärlekstjejen var med på luciaridnin...

dsc02632 (MMS)

Lilla kärlekstjejen var med på luciaridningen i år igen. Så fint. Duktiga allihopa. Till o med Sivan var med o gick:) vi hann det mitt i alla hockeymatcher MellanKillen spelade sin första match för i år o gjorde bra ifrån sig men trist nog förlorade de. Nya tag nästa gång. Ikväll blir en lugn skön kväll:)


Känns det bra för dig ?

- Hur känns det här för dig
- Bra - kanske lite mer till höger
- Eller du prova längre ner
- Bra - så Hårdare nu!
- Kom igen
- Ja ja ja
- Det där är bra
- Nu känns det precis där det ska
- Men det gör ont
- Men då ändrar vi lite ställning
- Ska det ta där - det gör fortfarande ont...
- Högre nu - kom igen - fortare- TEMPO
- Ja precis så där- fortsätt så
- Nu är det snart över kom igen sista nu
-
Ska det verkligen vara så där ??? Nu måste vi göra rätt- annars känns det inte på rätt ställe 

Fatta hur vi låter ? Vi är som värsta - jag vet inte vad det låter som vi gör.
Men vi vill att den respektive partnern ska ha det bra, att det ska kännas rätt, att det inte ska göra ont, att det ska ta på rätt ställe. Och vi vet nog ungefär vad den andre klarar av och hur vi ska peppa det sista svettiga skitet ur varann...
Vi boxas bara - min vän och jag. Men kul har vi - trots att det ibland blir långt mellan gångerna. Eller det är bara en och enhalv vecka sen sist. Men det kändes som det var några år sen.

Jag har även hunnit besöka första och därför absolut häftigaste luciatåget. På frälsis. De är ju så söta ungarna - och absolut totalt utan rädsla. Att ställa sig och sjunga för alla som sitter och lyssnar, utan att darra på rösten det minsta. Eller bara lite då, det är ju så spännande. Duktiga ungar- och roliga.

Nu har jag laddat MP3spelaren med " Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" 
inför Norgeresan i morgon. Har hört mycket om den - så nu är det dax.


Målat

Lilla K fick ett sängbord i höstasBordet hade jag nog köpt på nån auktion nån gång... hittade det i Friggeboden. Så blev det vittPrecis som köksstolarna i bakgrunden som var i furu tidigare...
Bordet hamnade som sagt i lilla K´s rum


önskelista

Vi diskuterade önskelistor en kväll... jag har mycket på min lista- många saker kommer aldrig att bli verklighet men man önskar sig ändå. Andra saker är uppnåeliga men det är upp till mig själv att se till att det blir verklighet. Sen finns det sånt som jag skulle kunna önska och som jag skulle kunna få.
Men mina barn har skrivit listor.
MellanK har en - lång.


så andra sidan


så storK och lilla K - som delar på en sida på ett A4blad...De inspireras av varandra - vi får se vad det blir. Om tomten kommer överhuvudtaget. Det gör han ju bara om han tycker att barnen ska få nån klapp.
Lilla K tänkte låta honom prova fiolen och se om han kunde spela. Det var ju enda sättet att avgöra om det var den äkta tomten som kommer, för riktiga tomtar kan ju spela fiol !

MellanK klev på is igår för första gången på 7 veckor. Lyckan var gjord om än det kändes lite i knät på vissa övningar. Så kan det gå när man ska balansera på skohyllan på skolan - 20 cm överom golvet... då går knäskålen av. Typ nåt sånt.

StorK var också på is första gången på 1 ½ vecka - kom hem och frös och kände sig inte alls pigg. Vi får väl se det är ett allmänt hostande och snorande och ömma halsar just nu.

Den här veckan är det järnet - som vanligt men faktiskt lite mer. Luciafiranden - tre styckna tror jag det är , luciaövningar, träningar, matcher, disco, shoppingresa t Norge m maken ( som jag lovat för länge sen...) julplanerande, arbetet kräver också sitt. Men som tur är så hinner jag. Och det jag inte hinner idag det hinner jag i morgon.

Förresten !? Nån som vill köpa hockeylotter ? Finns hos mig på macken. Finfina vinster! Och chansen att vinna är stor.

tre totalt= lyckat !

Tre fällda rådjur blev det totalt. Av tre olika skyttar.
Hon fungerar bra Sivanhunden, skulle behöva mer rutin men det kommer. Hon är trång i söket och har lite svårt att klura ut var de gått, men det kommer väl med lite mer rutin. Hon skäller bra. Håller i rätt bra också. Idag blev det nog 45 minuter kanske en timme som längst men förra helgen hade hon hållt på en och en halvtimme då maken kopplade henne. Och hon tycktes inte vara klar.
Nu skulle jag vilja få henne på harspår och rävspår, igen, och gärna få skjuta - om vi får till det.
Hoppas även få gå spårkurs och prov till våren då hon spårar bra.
Men kallt var det. Storkillen och jag stog en dryg timme och väntade och passade, jag var riktigt klädd, storkillen sämre, så det blev lite kallt till slut - trots tranflygflaxahoppande och fotbollsdans.

Sen gjorde maken en klassiker - igen...
Vi tjaffsade i morse, eller redan igårkväll, då han inte är nån tekniknisse alls. Så Storkillen undrade om han satt igång laddarna på pejlarna och fixat med radiona, men icke då, det skulle han göra i morse. Och vi som vet hur han är när vi ska iväg vi bara suckar. För tidsoptimist och noll koll på var prylarna finns är ingen bra kombo.
Men det gick bra vi hann fika ( då blev jag i o f s av med mackan eftersom maken trodde det var hans= jag var inte så glad... )
och tog oss iväg i tid. Väl framme drack vi kaffe och fick bulle samtidigt som alla kollade pejlare och fick in halsbandet så de skulle se var hon var. Vi fick också med oss en handenhet. Men det var så konstigt då den visade att hon var på samma ställe hela tiden.
Det visade sig att maken tagit på Sivan fel halsband. Han tog det som var avstängt... Så det var ingen som såg var hon var. Gaaaaaa. Som tur var kom hon fram till det skjutna rådjuret så hon blev fasttagen.

Men det var en trevlig tur. -15 grader och lite snöflir i luften. Skönt. Men också skönt att komma hem och duscha, elda i kaminen, fika lite och sova en stund på soffan. Nu försöker jag dricka ett glas vin - men det går dåligt. Får nog bli julmust i stället. Lika gott det.
Lilla K ska sova borta mellanK har kompis på övernattning och jag tror det blir en lugn kväll.
Ha det gott alla!

Svahn o Sivan dominerar i Blaiken. En härl...

dsc02626 (MMS)

Svahn o Sivan dominerar i Blaiken. En härlig dag än så länge :d


mitt i veckan

har det hunnit bli sen sist.
 
Vi tog oss hem med flyget. Tur hade vi. Eller skicklighet, snabba fötter och vassa armbågar. Vi fick biljetter till kl 5 planet i stället för kl 3. Så vi tog oss hem - även om det också var försenat och bilen var väldigt översnöad när vi kom tillbaks till Umstan. Men hem kom vi - nöjda, trötta och glada. Det var tydligen inte alla som hade sån tur.

Måndag var skolorna stängda så alla tre fina barn var hemma och skötte  om varandra. Lilla K mådde inte så bra, hade fått med sig nån Stockholmsbacill som gav lite magbakterier och lite feber. Så hon var hemma även igår. Det var jag med. Hann julbaka lite och vara på utvecklingssamtal. Fyra sorters kakor och lussebullar. Men syltkakorna gräddade maken och de var lite bleka. Men vi hinner baka mer. Samtalet för mellanK var bra. Han sköter sig - oftast!
MellanK har hunnit vara och kolla upp sitt knä - det blir bättre, han får börja ha belastning så länge det inte gör ont. Skönt - han klättrar på väggarna snart över sin träningsbrist.
StorK har idag varit och fått hjälp med ryggen. Några låsningar var kvar som retade. Så han håller sig också lite lugn en dag eller två till.
Jag har fått hjälp med min fot. Nu är det upp till mig själv. Att träna till det lite!
Ont i armbågen har jag dock fortfarande. Men zon är bra.
Pappan i familjen har fått remiss till Lycksele och "ska ta ut nå knölar ur näsan se han kan andas  när vi hånglas."
Skönt - eller ??? 
Och Sivan som haltat sen helgen då hon fick vara på rådjursdrev - håller på att halta mindre.
Snart kanske hela familjen kan röra på sig och vara som vanligt. Hoppas vi.

Nu är det middag - sen blir det lite träning för de av oss som klarar av det. Ikväll blir det läxläsning och mys med La Familia.


RSS 2.0