Idag är det fullt med folk! Men jag trivs ...

dsc02339 (MMS)

Idag är det fullt med folk! Men jag trivs och har trevligt :d maken oxå vill jag lova!


Är i fäviken På mässa! Vi trivs o har trev...

dsc02335 (MMS)

Är i fäviken På mässa! Vi trivs o har trevligt. Det finns nåt för alla t.o.m en barbiebil :d


Djur eller ???

Jag undrar om Pandan är nån sorts mänsklig hybrid ?! Jag bara frågar - det kanske är så ? Jag fattar inte det här !? Om man dödar ett djur - är det då mord ? Jag tycker det låter så konstigt att säga att man "mördat" en panda ? Vad gör då vi på älg, räv, harjakten - för att inte tala om fågeljakten. Då bedrivs det massmord i våra skogar?
Ja ja - det var bara en parentes i mitt liv - inget jag går och retar mig på ;0)

Jag fick skratta igår - fick höra talas om fyra karlar som ska på resa t metropolen Sundsvall.
Helt vanliga karlar som lever familjeliv hemma ska ner och ha en trevlig helg med inslag av en viss "sport" har bokat hotellrum där man för att hålla nere budgeten ska dela rum. Helt normalt i mina öron. Däremot var en av dem lite skakis när han gick in för att kolla hotellet - då kommer det fram lite intressant information - för folk med lite noja som den här mannen verkade ha "vad tror de om oss som kommer fyra karlar och ska dela rum - och så är hotellet gayvänligt !!!"

;0) Roligt tyckte jag att det var, kan väl vara bra för dem som vill veta. Jag skulle inte bry mig nämnvärt faktiskt !

back to work

Och ganska så trött i ögonen !!!
Har hänt massor - ni har ju sett via mina bilder att jag varit massor på vift. Skoj har jag haft i glada vänners lag! Jag gillar mina vänner ! Skarpt ! Hade lite nostalgilyssning på väg hem från Sundsvall igår vet inte om det var just det här albumet, men i alla fall nåt liknande...
Mindes ungdomen, UG-discona, skogiskillarna,grillen, jukebox, danser, kompisar ja ojojojojoj... men skoj hade man nästan jämt !


Idag är det jobb som gäller en stund innan jag får gå hem och packa upp gårdagens fynd!

3 coola flickor på Ikea :) vi rymde allt s...

mms_img49131 (MMS)

3 coola flickor på Ikea :) vi rymde allt så vi går nog ett varv till- minst!


Fina fina utsikten från vår mysiga stuga! ...

dsc02331 (MMS)

Fina fina utsikten från vår mysiga stuga! Det är så mysigt att få vara här. Husvagnen är bra. Vi sover gott. Marknaden i Tärnaby var som vanligt bra:) maken o mellanK åkte jetboat. Får jag bara till det via datorn ska ni få se:) ha en fortsatt skön helg.


Vi är så marknaden i Tärnaby. Lilla K har ...

dsc02321 (MMS)

Vi är så marknaden i Tärnaby. Lilla K har ingen höjdskräck :d


Surströmming på altanen i fjällen. Vi njut...

dsc02319 (MMS)

Surströmming på altanen i fjällen. Vi njuter MEGA :D


90 grader

Plitar ner några rader innan jag her mig hemöver för middag.
Idag har varit en rantardag utan dess like. Men det är roligt det med.

MellanK har dragit iväg på fjälltur med fritidsledarna, han var lite spänd, de skulle gå till Atoklinten och sova i tält där. Packningen fick de bära själva. Skoj att han ville med tycker jag. Han plockade fram igårkväll och packade ner det som stod på listan. Allt i plastpåsar för att inte det skulle bli blött vid ev. regn.
Igårkväll när jag skulle säga godnatt så hade han lite funderingar. Bl annat så undrade han om det fanns utedass där de ska hålla till.??? Till saken hör att vi övriga i familjen har gett mellanK förbud att gå på toaletten på bottenvåningen eftersom han sitter såååååååå länge, han får använda sig av den på övervåningen. Ingen kan använda den där nere på minst 40 minuter när han är framme. 20 minuter för att göra nr 2 och 20 minuter till innan nån annan kan gå in där.
Så när han hörde att det inte finns nåt utedass blev han bekymrad - minst sagt.
" Hur ska jag göra då mamma ?? Jag kommer ju att ha enorma benmuskler när jag kommer hem, tänk att stå i 90 grader i 20 minuter!!! "
ja stackaren, stå och göra nummer två, med benen i nittio graders vinkel i 20 minuter...

Lilla K hade också tänkt följa med, men vi fick henne att överväga andra möjligheter, hon åkte m moster t stugan i stället. Så mellanK stannar där i morgon på vägen hem. Och vi får väl se om inte vi övriga också drar uppöver så småningom, det är ju Tärnamarknaden.
Jag har visat hus idag, det blir nog inte så länge till, augusti, september ut som det ser ut. Trist, men så är det ibland. Kanonroligt är det och jag skulle gärna fortsätta ! Men annars får jag väl leva på kärlek tills vidare. Det går bra det med ;0) Om jag inte hittar på nåt annat roligt att fördriva min gigantiska fritid med !

Trist väder fortfarande, men det ids vi inte prata mer om.
Lilla K fick ha en heldag med hästarna i R...

img_0285 (MMS)

Lilla K fick ha en heldag med hästarna i Råstrand o tvillingenSandberg igår. Hon hade haft jätteskoj o mysigt. Tack så mycket söta du!


sommar, sommar och sol

vinden och havet och doft av kaprifol!

Jag hoppas det kommer - säger inget mer ! Hoppas det kommer !

Skrev ner, på vännens almanacka vad som händer för oss framöver, så att hon ska minnas, och inser att det är en hel del!
Det är marknad i Tärnaby till helgen och vi hade pratat om att eventuellt åka dit,
sen är det aktiviteter flera helger i rad om allt går i lås. Så - efter älgjakten sådär i Januari så kan vi planera in nåt annat. Eller nåt sånt. Men samtidigt så är det roligt att det händer saker. Jag hoppas bara på bra väder på den del av sommaren som är kvar.

Idag har jag jobbat och visat lite hus, jag har träffat vänner, städat- både hemma och borta, hjälpt till med lite inredning donat och mått gott.
Det är som vi pratade om så roligt att åka bort för det är så himla skönt att komma hem igen.

Sen måste jag ju få säga GRATTIS !!! Stort grattis till alla Margaretor idag, och ett grattis i efterskott till alla Saror i går! Det är ju den årliga fruntimmersveckan. På lördag är det min tur så då hoppas jag på massor med grattis till mig !

Nu - åter till Midsommer !


Hälsar på nytillskottet i familjen :) söt ...

dsc02313 (MMS)

Hälsar på nytillskottet i familjen :) söt som få!


Vi njuter av solen och havet idag med! Ikv...

dsc02311 (MMS)

Vi njuter av solen och havet idag med! Ikväll åker vi hem för att träffa kusinen som åker hemöver i morgon! Vi har haft underbara dagar som vi kommer att minnas länge! Mycket tack vare min fantastiska moster och hennes familj! Tack!


Lilla K får invignings pröva studio M's ny...

dsc02307 (MMS)

Lilla K får invignings pröva studio M's nyinredda lokal Vi är på 'husesyn' hos nina kusiner :d vi har skoj!


MellanK får bada bubbelbad efter stranddag...

dsc02304 (MMS)

MellanK får bada bubbelbad efter stranddagen vid havet! Vi njuter verkligen och har planer på att stanna en dag extra!


Vi njuter i solen hos min fina moster o mo...

dsc02301 (MMS)

Vi njuter i solen hos min fina moster o morbror! Vi tar några dagar med sommarlov! Idag har vi hunnit köpa skridskor, hockeyklubba o regnställ till mellanK. Han har tänkt sig på fjällvandring till veckan om han får med sig nån kompis!


nej nu

är tråkighetklagandet slut ! Nu blir det sängen och sen en bättre dag i morgon !

Storkillen gick ut till kompisar vid niotiden och skulle vara hemma klockan tio. Vi andra ramlade ner framför miss Marple och lilla K hade gjort iordning jordgubbar och glass. Myyyys !

Så kom ett mess från ett okänt nummer ;
Kära Anna, vi ber dig i herrens namn att skjutsa oss till laisbeck, Amen ! Din käre son Storkillen<3

Så jag svarade ( för jag förstod på en gång att det inte var storkillen som satt vid knapparna ) ;
 Tack Gode Gud för maten hädanefter diskar käre StorK faten, skjuts till laisbäck blir det ej, snart dax för kvällsbönen till dej. Amen

Så kom efter några minuter från samma okända nummer ; Men käre mor jag älskar dig så, bara du kunde förstå , till Laisbeck jag verkligen vill, jag orkar inte diska ett fat till. Amen!

Jag svarade då; Min käre Gud tala om hur älskade StorK sig kan kom´, till Laisbäck tur och retur, innan tiden visar tio på mitt ur. Tack Gode Gud för du hör bön/ Den kärleksfulla mamman

StorK kom hem !


åh vad tråkigt !!!

Vad jag hatar att ha lite och ingenting att göra, jag fullständigt ogillar skarpt att inte ha häcken full. Jag vet inte vad jag ska göra. Tro mig det finns massor jag skulle kunna ta mig för - men jag gör det inte just nu! Jag har för mycket tid !!! Och saker /äventyr/ aktiviteter jag planerat och funderat in har falerat och ändras lite hit och lite dit, så jag vet inte vad jag ska ta mig till med tiden som är över just nu. Och det som är så hemskt är att jag inte ens kan njuta utav den tid som jag har över nu, jag önskar att jag skulle kunna luta mig tillbaka och "unna"mig att må gott en stund att jag skulle så gärna vilja njuta av att ha tråkigt. Men bara för att - och det är ett lyxproblem- så är jag så frustrerad över min oönskade lediga tid. Det kan också ha att göra med att jag egentligen inte känner mig riktigt frisk än från min förkylning, den har väl satt sig på hjärnan så att jag skapat ett problem som egentligen inte finns.
Men jag önskar så att jag fick vara vid kusten, i solen, göra nåt roligt, att få bada, att få springa rumt och göra sånt som ligger på min att-göra-lista bara för att jag måste iväg på nåt roligt sen. Jag önskar att jag inte hade så mycket tid kvar till det ska hända nåt roligt så att jag bara fiser på här och ser på min ANDRA film FÖR DAGEN !!!
Fatta !!! Jag som aldrig ens brukar hinna se på tv !!! Jag har idag sett inte bara en utan TVÅ filmer. Det är hemskt !!! 
Jag önskar att jag kunde ha tråkigt och njuta av det. Nu liiiiiider jag av tristess!!!

men som sagt... det är ett lyxproblem!

God middag hos Mejan, H är första brödskär...

dsc02282 (MMS)

God middag hos Mejan, H är första brödskärare. Vi har väldigt trevligt och Mejan har blivit presenterad för sitt livs prins ...


inte mycket nu ...

Händer inte så mycket  just nu... har jobbat idag. Försökt hinna ikapp lite och förstå mig på saker - kan vara lite knepigt ibland.
Hann fika på  mamsens altan m fina vänner.
Var även en sväng på samhället, konsthantverkarna, LO, och till Stensele på handelsträdgården där de har utförsäljning för säsongen på i stort sett allt.
Fick med mig lite fina saker hem, en välkommenskylt, en tvättbalja och lite mer skrot. Hann in på Ica och shoppa bland annat t husvagnen - några vinglas. Det kan väl vara bra ! Nästan det mest nödvändiga! Det blev väl lite mer prylar också.
Efter middagen och ett garv till mellanK som hade show i köket så drog alla utom jag och Sivan till skogs och fiskade. Lilla K hade dragit upp flera fiskar. Stora söta lilla K !

Sivan och jag hann hälsa på hos systeryster som kommit hem från semester. En trött systeryster som vi får  träffa mer nån annan dag.

Nu blir det till att krama kudden och drömma om kommande semestrar i husvagnen - sådär år 2014 eller nåt sånt. Men jag har roligt på jobbet ! Det är bra !

Sköt om er !

Swampsoccer i blötmyr´n

Jepp mycket torv har det varit ett par dar.
I fredags åkte vi ner och kikade en stund, sen följde lilla K och jag med mamsen till Kåtakyrkan och lyssnade på sommarmusik med delar av familjen Sundqvist. Mysigt och fint. De är fantastiskt duktiga !
Sen åkte vi hem och boade i nya ( för oss) husvagnen, lilla K, mellanK och jag sov över där - på mamsens gård. Nära och bra! Vi sov såååå gott även om det blev lite kallt där på natten. 

Men jag hann med en sväng till på swampen, då storK blivit värvad till ett lag. De gjorde sitt bästa men nådde inte alls hela vägen. De var alldeles för få avbytare, det är nog en styrka om man har många avbytare, undrar om det finns nån regel för hur många man får va ? I andra matchen som StorK spelade på lördag hade hans lag, 3 avbytare på bänken, medans det andra laget hade 15. Då är det inte lätt...
I alla fall så har jag hunnit skriva papper på ett av husen som vi haft till försäljning. Hoppas allt blev rätt, det är inte lätt när man aldrig gjort det, men jag fick tydliga instruktioner så jag hoppas även om omständigheterna var väldigt speciella, att det blev rätt. 

Sen har jag hunnit vara fler gånger på swampen, vi har tränat på att sätta upp förtältet, jag har hunnit bli förkyld BLÄ för det, jag har varit på after swamp och räkfrossa på hotellet. 
Trevligt men min förkylning gjorde att jag avslutade kvällen som askungen - sådär strax efter tolv smög vi hem. 

Men jag var ensam hemma och hade en människa som smög omkring bland buskarna utanför mitt hus- har ingen aning om vad han gjorde där- väldigt mystiskt. Och jag hade inte en endaste tanke på att ta reda på vad han ville. Jag höll bara ögonen på honom så inget från vår gård skulle försvinna...
Lite läskigt att lägga sig och sova...

Men idag skiner solen så jag ska inte sitta här!

Glömde säga - min vän blev intervjuad om myrfotbollen i sina hemtrakter. Stort !
 

Swamp soccer :d

dsc02277 (MMS)

Swamp soccer :d


MellanK

Är en cooling för sig. Ibland önskar jag att ni kunde få var med när han glimtar till. Det händer ofta, han har humor som få. Och bara ett tonfall kan göra så mycket när det gäller honom. Han har en tanke bakom det mesta. Jag skrattar ofta åt honom. StorK brukar säga att " att leva i vår familj- det är som att vara med i Sunes familj "Jag kan hålla med. Och då är Håkan Bråkan = MellanK

När han fyllde år satt vi vid middagsbordet samlade hela familjen. Då säger jag till honom " Tänk vad som hände för 11 år sen vid den här tiden. Då var du ett litet nyfött knyte , skrövlig och rödmosig, söt som få. Du var bara två timmar gammal - tänk för 11 år sen "
Jo - säger mellan K lugnt... det förstår jag... men tänk vad som hände för 11 år och NIO MÅNADER SEN ... Tänk då du mamma, VAD HÄNDE DÅ ??????


Fotbollsskola och husvagn !

Man ska ha husvagn - eller ska man det ??? Den gamla "macken"dängan lever kvar , men är det nåt liv för oss ???
Jag har funderat fram och tillbaks i flera år - vänt och vridit med maken.
Men nu blev det en - en fin men en äldre modell. Vi provar - är det inte nåt för oss får vi väl sälja den ?!
Så maken är på väg hem med den från Sorsele nu.

Lilla K och mellanK tillbringar dagarna på fotbollsskola i Gunnarn. Jätteroligt har dem men det är en trött liten tjej jag hämtat hem i kväll - så nu blir det nog sängen för oss båda.

StorK - skogskillen har dragit till skogskojan med kusinen som är här från Norrköping. Tycker det är så härligt att de kan åka iväg själva och ha det härligt, utan vuxna och syskon som bara stör och lägger sig i. Nu får de rå sig själv på gott och ont, men de lär sig en hel del vill jag säga.

Nu går vi och lägger oss säger lilla K !

11 år !!!

Hipp Hurra för mellanKärlekskillen idag !!!Fotbollsskola idag sen blir det tårta och fika hela kvällen !!!!

den 6 Juli

År 1999 var det här sista dagen för mig som mamma till en son. I morgon den 7 Juli är det 11 år sen jag fick träffa coolingen, älskade söta fina MellanK, lillebror till storK och så småningom storebror till lilla K för första gången. Det är alltså kalasdax i morgon.  
Så nu har jag fått lusläsa önskelistan och fundera på vad det blir för nåt till mellanK. Han får både sånt som står på listan och sånt som jag bara vet att han behöver.

I morse ringde maken på en HUSVAGN. Jag har varit sugen på en varje sommar sen urminnes hävd. Men mina prioriteringar brukar ändras under årets cykler, så ibland är det en utealtan jag önskar , ibland ett kök, ibland en husvagn och nån gång nåt annat bra.
Än har vi inte gjort slag i saken - men vi tittade - ända till Sorsele var vi, fram och tillbaks från 9.40 - 13.00. Då hade vi varit på järnaffären och fyndat lite samt fått kaffe.
Sen hann jag träffa min läkare och få prata lite fotproblem. Ska gå vidare så ska jag nog få hjälp. Sjukgymnasten ska få ett telefonsamtal på en tidsbeställning, precis som jag tänkt.
Blir nog bra till slut.

Hann även med att visa hus och vara på Åbackens på en C T. Inte dumt.

Sen har vi som sagt förberett för lite kalasande i morgon. Samt fotbollsskolan som börjar.
Spännande värre än värst.

Min mormor skulle också ha fyllt år i morgon. Och - sen är det ju nån som fattas alldeles speciellt för oss i år. Såna dagar blir det påtagligare... Vi minns, vi pratar, vi saknar.
De som skulle varit med. Här och nu.


besviken men ...

Det ger sig väl... och jag hoppas att det löser sig. Men det ser ut som min "karriär" som mäklarassistent är över den sista augusti. Till dess pågår allt som vanligt. Väldigt trist om det blir så för jag gillar faktiskt sysslan. Lagar och regler, poäng och sånt ställer till det - så - skit också !

I dag har jag jobbat på förmiddagen - eftermiddagen skulle vi tillbringa på stranden tänkte både favoritMaken och jag. Vi ville lyxa till det lite. Men tjo flöjt vad det blåste. Inte trevligt alls - så barnen badade faktiskt - tro det eller ej - i kalla vattnet och vi fikade lite - sen åkte vi kvickt hem och gjorde annat i stället.
Mamsen hade sytt i ett blixtlås åt mig så då fick hon middag - rester av oss. Arbetsbyte kallas det va?!
Sen sov jag en slummer på maten. Har nog några timmar att hämta igen. Skönt var det.
Vi tog oss tid att hälsa på i Stensele för att byta fotbollsskor - följden blev att vi fick med oss alla par hem, de vi kom med men två par till. Lilla K ska ju vara med på fotbollsskola så hon fick sig ett par skitsnygga fotbollsskor.
Sen hade hon sån tur att det blev ett par fotbollshandskar också. Vad hon nu ska med de till- men vi får väl ställa henne i mål - nu när hon har handskar ;-)

Lilla K som för övrigt var rätt så skapligt less på sin storebror i morse så hon kom med det delicata förslaget till pappan i familjen ( förmodligen inspirerad av alla loppisar och auktioner hon tvingats följa med på)
"Pappa - kan vi inte sälja Storebror StorK - på Blocket. Han är såååååååå jobbig !"
Men sa pappan - vad skulle vi få för han då tror du ???
" Jaaa men tretusen kronor i alla fall "
Han blev inte glad för det - men flinade lite- vi andra flinade när vi berättade detta för familjen vid middagsbordet. Då säger mormor - Men lilla Gumman så kan du väl inte säga - han är ju den bästa storebror du har !!!
" Jaha , suckar MellanK, TACK för den du"Lite längre

Måste väl skriva nåt lite längre inlägg om helgens bravader så ni inte tror jag gjort slut med er alldeles !
Sitter och hänger framför tv´n ikväll- så skönt att bara få slappa en stund.
Det har ju varit full rulle hela långa härliga helgen. Jag var så rädd att få allergikänning som skulle förstöra helgen men det gick bra trots allt som flyger omkring i luften

Fredag efter jobbet tillbringade jag till största delen vid skruttkarusellerna med lilla K och bästis. Gillar inte skruttkarusellerna egentligen men vad gör man, värst är de där det kommer upp lite fart - om det skulle hända nåt så kunde det gå riktigt på tok. Men det har gått bra, lilla K har åkt tills hon mådde illa.
Vi hann även känna av solen och värmen = skönt ! Sen efter middagen var det dax för husvisning av MäklarASSISTENT Ludvigsson. Gick bra. Blev en skön avslutning på mamsens balkong med en cider, trevligt sällskap och skratt !!!
På lördag var det visning av hus en liten stund innan det bar av ner på marknaden igen, karuseller och korvförsäljning stog på schemat. Samt att vi skulle titta på när mellanK med kompis uppträdde på scenen utanför Akkan. Men till min ( Och flera andras ) otroligt stora besvikelse så hölls inte schemat så vi missade hela kalaset: Väldans trist faktiskt. Jag var otroligt besviken !!!
I alla fall så blev det grillmiddag hemma hos oss med massa folk och mycket god mat. Att jag sen fick göra en akututryckning för att visa hus och lämnade över matlagandet åt de som var kvar - det gjorde ingenting alls - maten och efterrätten blev naturligtvis jättegod och sällskapet var utöver det vanliga ! Trevliga och roliga. Sen kom ju sjukgymnast Pelle (med sin trevliga fru) från Sorsele och hjälpte mig med min onda fot. Ni må tro att med min fotfobi så var det fruktansvärt jobbigt. Men jag ser det som träning inför kommande vecka med flera behandlingar.

Kvällen blev mycket trevlig med mina fina vänner. Vi tjarvade runt på olika förfester och surrade med kända och okända människor. Sen kastade vi oss in på dansgalan, hann med att ha en kramtävling på vägen in - vi i juryn var inte eniga om vinnaren men det betyder väl att de var ungefär lika bra ;0)
Det är bara synd att kvällen går så fort när man har så roligt ! Jag är så glad över alla fina människor som finns.
Synd bara att det börjde regna. Samtidigt så kom det värsta när kvällen var över och vi var på väg hem.
Vi sjöng Singing in the rain hellre än bra hela vägen in till sängen. Eller hur Mejan med dotter ;-)

Jag körde C L´s trick - hon tipsade om Berocca. Så det blev två igårkväll och två i morse ! Kanonbra ! 
        Jag tror på det i alla fall och rekommenderar det inför nästa helgs begivenhet. Då är det ju dax för swampsoccer. Spännande !

Söndagen har förflutit lite lugnare - var ute på marknaden och såg det som hände på scenen.
Pontarekören blev årets vildmän. De fina människorna som bedriver begravningsbyrå blev årets kommunbo. Och Storumans Musik & Teaterförening tror jag de heter - fick kulturstipendiet.

Bra väder, trevliga människor, god mat, allt har ju varit bra i helgen - egentligen. Men det är skönt att det är över. I morgon ser det ut att bli sol !
Så kanske jag hinner ut och känna på det en stund.

Sköt om er allihopa. Det har ju visat sig att jag har lite oväntade läsare - några stycken som gett sig tillkänna :0) Skoj att höra - även om det är som jag säger en hel del skitsnack ;0) !

Sista dagen i karusellerna för i år Vi har...

dsc02275 (MMS)

Sista dagen i karusellerna för i år Vi har haft en mycket trevlig helg!


Storuman idag = varmt o skönt! Jag visar h...

dsc02274 (MMS)

Storuman idag = varmt o skönt! Jag visar hus, sen blir det att fara till mamma o dricka en cider på hennes altan med pinglorna :) vi taggar för dansgalan i morgon Ha en skön kväll!


Vi har besök av sötaste Lova :) hon busar ...

dsc02270 (MMS)

Vi har besök av sötaste Lova :) hon busar m lilla K o vi andra äter Middag:d


RSS 2.0