semester !

Skolan startar idag -skönt tycker jag då jag sett att mina barn nästan börjat ledsna på sin ledighet. När de börjar hänga här på jobbet alla tre en hel dag så inser vi nog alla att det är dax för skolstart.
Så i morse drog de iväg alla tre. Själv följde jag m lilla K en liten stund till första dagen i tredje klass för att sen  njuta av en kort morgonprommis innan jag suttit på jobbet en kort stund.
Jag ahr nu gjort klart och loggat ur för att gå hem, packa sista och sen dra iväg till Stockholm.
Flyger i eftermiddag i sällskap med sköna bönan från Slussforsboa. Vi ska göra sista delmomentet i kursen vi gått ett tag. Diplomerad redovisningsekonomi. Jag fattar inte att vi klarat det... vi får väl se om vi får nåt diplom men det hoppas jag.
Sen på fredag kommer vännen ner med mina två och hennes yngsta. Då drar vi till Turkland. En vecka. I Kemer. Mys, sol, värme, bad, utflykter, härliga dagar i massor hoppas vi få ha.
Jag längtar!
Som vännen sa - när vi sitter på flyget, då är vi på väg. Då kan vi koppla av !
Hon ska ta en tripp i bil med de tre barnen, ner i etapper med mellanlandningar - så jag förstår att det känns så.

VI ser väl om vi hittar nån dator på utlandet - om vi ids ;-)


skön fredag

Ny tjej på vårt jobb- skoj ! Duktig tjej!

Har ätit god middag med gäster som sen fick följa till jaktstugan i Sörle, där har vi möblerat om och fixat så nu ställde vi in en till bäddsoffa. Blir nog jättebra. Tänk att man i en liten koja på 16 kvadrat m sovloft kan bo och ha det så himla mysigt och bra. Enda som stör mig lite är att det är furu. Mycket furu. Överallt. Men jag vill inte måla på det heller. Vi får se vad det blir, just nu så får det vara.
När vi möblerat och flyttat om så fick vi dricka kaffe och äta efterrätt som följt med oss upp. Mys på hög nivå. Jag längtar till vi får börja bo och vara där.
Väl hemma så landar jag bara i soffan och är. Inte helt fel känsla.
Tänker att om en vecka är vi i Kemer i Turkiet, njuter av värme och solsken, goda drinkar, långa bad och god mat. Tänk vad mysigt. Men innan dess är det helg, fix och en kurs i Stockholm.

Men nu - mer mys - hela helgen !


skön fredag

Ny tjej på vårt jobb- skoj ! Duktig tjej!
Har ätit god middag med gäster som sen fick följa till jaktstugan i Sörle, där har vi möblerat om och fixat så nu ställde vi in en till bäddsoffa. Blir nog jättebra. Tänk att man i en liten koja på 16 kvadrat m sovloft kan bo och ha det så himla mysigt och bra. Enda som stör mig lite är att det är furu. Mycket furu. Överallt. Men jag vill inte måla på det heller. Vi får se vad det blir, just nu så får det vara.
När vi möblerat och flyttat om så fick vi äta efterrätt som följt med oss upp. Mys på hög nivå. Jag längtar till vi får börja bo och vara där.
Väl hemma så landar jag bara i soffan och är. Inte helt fel känsla.
Tänker att om en vecka är vi i Kemer i Turkiet, njuter av värme och solsken, goda drinkar, långa bad och god mat. Tänk vad mysigt. Men innan dess är det helg, fix och en kurs i Stockholm.


snart oktober

UjUj- känns som jag inte hinner andas- det är mycket nu. Mycket jag vill hinna innan vi åker.
Men jag håller tidsplanen. Och hinner mer än jag tror.
Jag har spårat m Sivan, Timon och Hanna var också med och spårade. Gick finfint. Skoj är det!
Sen har jag jobbat och försökt få ordning där innan jag åker. Även om jag vet att jag kommer hem till nästa kaos. Då högarna växt igen.
Och då är det älgjakt.
Jag vill hinna jaga älg med Massor med dagar i skogen och spana efter älg. Och rådjur och harar och kanske rävar. Vi får väl se men jag hoppas dygnet har många timmar när jag kommer hem.
Har ju lovat sonen att han ska få gå och uppsiktsjaga med mig när det passar. Det kan bli skoj.
Lilla K har ju hakat på fotboll igen, tycker det är skoj. Jag hoppas det håller i sig och att hon inte blir skrämd trots att hon tidigar fått höra att det är 18 armhävningar om man inte gör som tränarn säger...

Nu må jag hitta åt sängen så jag får krama kudden litegrann.

Strukturerad Stannapanna!

Känner mig mycket strukturerad och motiverad att göra allt som står på min "lista". Dagarna går och jag hinner massor, schemaläggning, bokföring, inventeringslistor, bokslut, mammografi, bankärenden, biblioteket, ica, m.m m.m
Dagarna bara flyter iväg och min lista bockas av. I löv it!
Har alltså för första gången samlat vuxenpoäng för mammografi. Det gick finfint! Inga bekymmer alls. Skönt att ha koll på läget där i alla fall.
Svaret kommer om ett par veckor.
I kväll har jag letat bibblanböcker som lilla K lagt undan och glömt bort, vi söker med ljus och lykta efter ett dataspel. Måste nog ner på ishallen och kolla. Borta är det.
Har hunnit lägga spår med Hannapanna S så Timon och Sivan fick visa sina takter och det gick mycket bra ! Det är nog mest vi som spårläggare som behöver lite rutin. Men det kommer väl. Skoj är det i alla fall.
Hundar som jobbar med näsan, gör det de ska utan att nn behöver rätta och säga till.
Najs najs.
Hann mellan läggning och spårning skjuta lite på älgbanan så nu är jag godkänd där. Vill dit och skjuta lite mer. Tjejkvällarna vi skulle ha där - de dröjer. Det är så mycket som ska hinnas med. Måste planera in det i början av sommaren känns det som. Skulle så gärna vilja ha dessa tjejskyttekvällar med likasinnade. Det är ju så skoj.
Sen kom det vänner på besök som hade med sig en låda med svamp. Kantareller ! Så här har rensats förvällts, stekts och smaskats ! Mums ! Mera!

Nu blir det sängen tillsammans med Carin Gerhardsen! Ny spännande sängkamrat !

Vildmarkspucken med mera !

Hockey hela förra veckan med ett träningsläger för Björklöven J20 Superelit som förstart från fredag till söndag innan Hockeyskolan som startade på söndag och höll på till fredag. På träningslägret höll vi i matlagning, sjukamp, ordnade runt deras vistelse. Tack och lov så hade vi (tre ordinarie) hjälp av några fler hugade matlagare och fixare.
Vi hade en fullspikad vecka med massor med göra men allt gick i stort sett som smort jag och H var alldeles nya i styrgruppen men det kändes som vi fixade det helt okej ändå. Vi som aldrig jobbat med detta och framförallt aldrig med varandra lyckades nog styra upp samarbetet ändå.
Men jag lovar det var full huggning från morgon till kväll ( gick isäng efter 12 och var uppe halvsju varje dag). Killarna gick hockeyskolan och lilla K och jag sov där hela tiden. Skönt att vara på plats på stället. Vi hade ju yttersta ansvaret ändå för ca 70 ungar.
OCH framförallt - jag hade också jätteroligt ! Riktigt skoj !
Lilla K sprang mellan fritids, folkhögskolan och ishallen som hon behagade. Hon håller på vara stor tjejen.

Jag lärde mig en hel del under veckan. Både om mig själv och andra.
Man ska inte ha förutfattade meningar. Man klarar bra mycket mer än man tror. Man ska tänka sig för. En bra planering med anteckningar är A och O. Unga idrottsmänniskor äter som hästar. Jag skojar inte.

På fredag när jag kom hem kl halvsju på  kvällen var jag euforisk över allt som hänt. Tror inte jag pratade om mycket annat under kvällen.
Däremot bjöd systeryster på surströmming - mums !
Lördagen innehöll underhållning i motorsportens tecken - Folkrace i Lycksele. Kanonroligt ! Vi njöt. Men sen var jag trött. Kroppen tog slut och jag sov, sov och sov.
Hela lördagkväll och halva söndagen känns det som.
Söndag hann vi dock med lite blåbärsplock då vi höll på bli översprungen av en tjusig 16taggare - jo det är säkert maken räknade till 8 på ena sidan. Härligt att vara i skogen.
Hann även med ett besök på verandan hos vännen.

Idag har jag jobbat, spårat med Sivan, tagit en snabbpromenad kollat lilla K´s fotbollsträning och rensat blåbären.

Vet ni - vi har ett fantastiskt fint motionsspår på elljusspåret. Mycket fint - använd det !


Folkrace med 2 storumanbor = nostalgi :-)

2011-08-13_12_12 (MMS)

Folkrace med 2 storumanbor = nostalgi :-)


Egentligen

Har jag inte tid, men jag måste få berätta om mellanKillen -

Igår hade han väldans tråkigt och tog sig inte för nåt, så när jag slutat jobbet så hängde han med mig hela kvällen nästan. Vi drog till playa de la Hembygdsgården och åt en våffla innan vi njöt av sista solvärmen för gårdagen. ( Jag slutade halvfyra så vi var sent ute...)
Sen åkte vi på skjutbanan och slängde iväg några skott på plastälgen, då vann mellanKillen skottduellen mot mamman i huset. Det går inte bra för mig att skjuta. Detso bättre för mellanK.

Så blev det inpackning av kioskvaror på hockeykiorran och han bar och packade upp. Vi fick köra två vändor med fullastad bil - och vi är inte riktigt klara än.

Men när vi var in en sväng på jobbet så stod mellanKillen i kassan då jag fick hjälp av maken att packa in i bilen. Så ropar mellanKillen - Pappa !!!! Och vi lyssnade väl inte på en gång så han fick ropa en gång till med lite panik i rösten PAPPA!!!!!!
Så berättade mellanKillen i bilen att han hade en kund framför sig som ställt en fråga - och mellanKillen hade lite svårt att höra vad han sa så han sa VA????
Så mannen framför honom upprepade frågan - som lät ungefär så här i mellanKillens öron;
Vetduvare efruktifamnen? MellanKillen bara gapade och sa ; Vill du ha frukt ??? Aaaa svarade då kunden. Där har vi bananer svarade MellanKillen. Då tittade kunden på honom och sa ; NÄ och mellanKillen fick samma fråga Vetduvare efruktifamnen?
Då ropade mellanKillen - och kunden tittade på honom som han inte var klok, det var då paniken kom krypande

Och när pappan kom dit så ställde kunden frågan igen. Varvid maken svarar : E Förtifemman, den ligger.........

Killen pratade tydligen riktigt grötig skånska!!! Vet du var eförtifemman e.
Jag skrattade gott !

Storkillen - som vuxit ikapp och från mig-  sin mamma - och absolut inte brukar vilja visa några varmare känslor för tidigare nämnda person, la armarna om mig igår och säger;
Det här känns nästan skönt ! Att kramas när jag är längre än vad du är !

Trappstegsforsen och två av mina stora Kär...

2011-08-01_12_29 (MMS)

Trappstegsforsen och två av mina stora Kärlekar här i livet. Vi var på utflykt och så passade vi på att besöka min faster med familj i deras stuga. Så kul att träffa dem alla! Synd bara att de två andra stora Kärlekar i mitt liv var tvungna att jobba...


Uppdatering!

Fäviken - Åre- det är min grej, jag vill tillbaks. Hundar, jakt, vapen, folk, marknad, uppvisningar. Bra skit!

Även om jag blev rätt kraftigt sur när jag upptäckte att maken druckit upp min whiskey som jag fick i födelsedagspresent.

Det är bra med bra vänner. Som man kan vara sig själv med. Som man kan ringa mitt i natten.

Hockeyskolan är på G. Kiosken är fylld. Scheman fixas med. Allt ska göras klart i sista stund. Det hör till.

Mest nervös är jag över att jag ska vara (tillsammans med tre st till ) ansvarig för att se till att Björklövens J20 Elit får i sig bra mat på rätt tider och så pass att de inte flyter ut på isen som blöta fläckar. Utsvultna. Jag är väldigt nervös. Över det. Hur mycket äter en vuxen hårt tränande idrottare. Och hur lagar man mat i ett storkök. Men vi har korv på macken !

MellanKillen och jag har fått egentid idag med varandra... MYS !

Lilla K har flytt till kompis i Värkis och jagar abborrar med spö.

Jag har sålt ett hus. För andra gången i mitt liv. Jag är bra på det. Också !
RSS 2.0