Jägarna 2

Har haft en fantastiskt skön och lagom helg. I familjens närhet med bara sånt som jag gillar.
Lilla K hade ju disco i fredags. I går "jagade" stora killen upp maken och mig så vi tog oss ut i skogen. De två andra sötingarna sov länge. Det behövde dem.
Storkillen gick med först en hund i skogen sen kom han ut på vägen och fikade m oss. Maken hade gått en sväng m Sivan medans jag passade på vägen. Hon fick upp nåt men jag vet inte vad. Nåt spännande var det i a f.
Men när hon kommit tillbaks och vi fikat så bytte vi ställe och storkillen gick med en annan hund i skogen. Sivan och jag tog en sväng till men då jagade hon bara råttor.
Så jag och Sivan åkte hem och jag sov - så skönt med sömn. Mellan och Lilla K bakade kladdkaka och hade bjudit mormor på fika.
Till middag blev det makens plankstek. Mycket gott !
Ett glas vin också gjorde verkligen pricken.
Sen traskade vi över till vänner och surrade en stund.

Idag fick vi en bonustimme. Skönt. En prommis m Sivan, en hockeymatch för storkillen. En god middag. Och sen för första gången på några år blev det bio med maken. Jägarna 2. En helt okej film men lite väl - läskig.

På väg hem sprang en hare över vägen.

Så som sagt en härlig helg med familjen. Det  är ju lov i veckan men jag jobbar. Vi får väl se vad veckan i övrigt innehåller.

Nu blir det godnatt snart !

intensiv rolig skrämmande

Den här veckan har känts otroligt ovanligt intensiv till och med för att vara jag.
Ska försöka skriva ner det som varit, allt kommer inte att komma med men jag måste få på pränt lite varför jag känner mig sliten och lite trött för ovanlighetens skull ;-)

Kom alltså hem från Umeå sent natten mot måndag så - måndag var en trött dag.
MEN det var järnet på jobbet, det är härligt med järnet ! Jag gillar det.
Mycket som händer och mycket som ska planeras ordnas och struktureras, samtidigt som vi har en jämn ström med rätt mycket att göra. Jag gillar det - full fart !

Måndag kväll innebar hockey för lilla K som tur var gjorde min fina mamma middag till oss så vi åt där. Planering för beställning av varor t hockeykiosken blev det med.

Tisdag fortsatte fullfarttempot igen. Fick jobba undan några högar planera lite inför veckoslut m hockey  och disco. På kvällen var det information av de tre närmaste gymnasierna. En minimässa på röbro. Bara jag som tog mig dit. Storkillen föredrog hockeyträning. Lilla K fick skjuts t kompis. Och hämtning. Till saken hör att maken jobbar måndagkväll och tisdagkväll.

Onsdag fick jag den lysande iden - som ger efterverkningar fortfarande. Vi skulle ha en tävling på S-O Mackens facebooksida.  En sida som vi jobbat m under två år och som dittils hade ca 740 "gillare": En siffra som är bra - för att vara en företagssida i inlandet.
Vi plockade ihop två kassar med godis, läsk, chips till ett värde av ca 200 kr st. Inte mer. Fotade påsarna och la dem på facebook  där jag ville att folk skulle "gilla" samt "dela" just det inlägget.
På fem timmar hade vi 300 gillare. Trodde aldrig i mitt liv att vi skulle komma upp i så många. Förra tävlingen vi hade var det ca 140 - 170 som deltog.
Tävlingen pågår till på onsdag till veckan. I nuläget har vi - hör och häpna; 4300 kommentarer och 3900 delningar. Vi har ökat på de som gillar hela sidan från ca 740 personer till - i dagsläget 1290 personer.
Jag är så glad och tacksam över alla härliga människor där ute som gillat och delat. Jag är både imponerad, fascinerad, otroligt glad och tacksam. Tänk vilken genomslagskraft- två påsar med godis kan ha. Helt otroligt !!!

I alla fall så var det onsdag, jobb hela dagen och på kvällen var det hockeymatch för storKillen. Där jag inte hade nån uppgift men jag fanns med på nåt hörn och fixade lite i alla fall.

Torsdag. Jobb igen - heldag. Härligt - men en hel del trixande med killarnas hockey, bokade tid på Gå och löpkliniken f mellankillen, bokade veterinärtid, alltså en del ringande beställande och fixande. Och full fart på jobbet. På kvällen var det torsdagsstäd, jag fuskar igenom huset som snabbast och igår hade jag god hjälp av maken. Efter snabbstädet var det stallet med lilla K - duktig tjej på att rida. Jag är impad! Sen drog jag iväg på egentid med en timmes träning.

Idag var det jobb jobb jobb hela förmiddagen. Surr med folk, fixade med discot, växel, godis dricka chips, lampor, dator, stereo, allt som hör till och god hjälp har jag så det gick så fort. Hem och skiftade kläder, sen var det middag och så discot. Som de längtat och väntat. Blå Kupan var återigen fyllt till bredden av spöken, häxor, vampyrer, trollkarlar och massa mera coola varelser. Så nu har jag landat i soffan.
Nöjd.
Jätteglad att jag får möjlighetena att var med i sånt här som varit i veckan, jag är så tacksam över alla trevliga roliga energigivande människor jag har möjligheten att träffa i alla de olika konstellationer som jag befinner mig i. Jag är tacksam över att jag är frisk, att mina barn mår bra, att jag kan styra min tid en hel del själv. Jag är glad och tacksam över att jag får leva med min familj, att jag har ett jobb som jag trivs med och som är utvecklande. Jag är glad och tacksam över barnens och mina egna fritidsintressen som ger mig energi.

Och just nu är jag glad att jag kan känna mig nöjd, att jag är trött och slut och vill sova. Jag är ledig i morgon och ska ägna min dag åt diverse jakt, mys m familjen. Kanske nån god vän.
Jag känner mig nöjd. Det är en skön känsla !

Vi ses ! Kanske på söndag på ishallen ? Då storKillen har match kl 13. Välkommen !

PS: Kom ihåg att ställa om klockan på söndag D.S

Kram alla härliga människor !

Trevlig helg !

När jag fyllde jämt fick jag en upplevelse. Jag gillar sånt. Jag skulle få åka på en trevlig resa t Ume m fina vänner och bl.annat gå och lyssna på Melissa Horn.
Så vart det. Plus lite till.
Jag åkte redan fredag morgon då jag har förmånen att delta i ett projekt för att främja kvinnligt företagande.
Vi var på U F W. Besökte modevisningar, lyssnade på föreläsning från länsstyrelsen, gjorde lite studiebesök m.m. Bodde på hotell, fick äta gott, surra m andra duktiga driftiga brudar som driver egna företag. Jag gillar´t! Är så impad av dessa duktiga driftiga kunniga kompetenta kvinnor. Energipåfyllning.
Naturligtvis hanns lite shopping med och på lördag kom då mina fina vänner.
Företagarkvinnorna åkte hem och vi andra flyttade in på gamla fängelset som nu är vandrarhem. Det boendet kan jag verkligen rekommendera ! Vi hade kalasmysigt !
Åt gott på Rex, drack gott på Lottas, surrade skrattade och myste.
Sent blev det - då också- så på söndagmorgon var jag såååååå trött.
Då skulle vi försöka fördriva dagen för att invänta Melissakonserten. Det gick rätt okej.
Starten på dagen var v i nte den bästa då nån annan ätit upp vår frukost. Men tack Cafe´Göteborg för god service när vi fick inmundiga frukost där.
Och så Melissakonserten. Den var så bra. Går inte att beskriva men hon är bra !

Hemfärden var lång men hem kom vi och trötta var vi.
Så är jag även nu. Därför säger jag Godnatt !

hemläxa

Storkillen hade hemläxa, laga en maträtt med kyckling. Baconlindad kyckliing föreslog jag - icket nåt så invecklat tyckte kvällens kock. Kycklingfileer som skulle kryddas och potatisklyftor, allt i ugnen. Sen bearnaisesås på flaska till. Inget ggrönt det blir för krångligt ! 
Sagt och gjort. Jag fick assistera med lite goda råd via telefon då jag passade på att jobba över eftersom Killen skulle laga middag, maken jobbade, mellanKillen åt tidigt och drog på träning samt lilla K åt hos kompis.
De missade alla den kulinariska upplevelsen.
Med levande ljus intogs middagen som smakade - nåt bekant. Jag frågade vad StorKillen kryddat kycklingen med ?
Pommes-krydda kom svaret. Salta och peppra fick vi göra själva !
Det var helt okej. Vi blev mätta i magen i alla fall !

Sen hann jag cykla med grannen en sväng - härliga tider.
Har även fått äran och förmånen att följa systerdottern i ett viktigt ärende. Kul att bli tillfrågad och en erfarenhet rikare blev jag !
I morgon är det nya äventyr i Lyckselestaden. Det går nog bra det med - hoppas bara på - ingen snö.

Ha en skön kväll !

Helg - eller ?

Ja jag vet inte jag ???? Känns som helgen bara försvann i hockeydimmor på ishallen ?
Men okej - fredag hann jag sitta i skogen på pass, en kall dag men härlig. Ingen älg fick jag se utan jag tog Sivan med mig och åkte ut med henne. Råttjägare/ätare. Fy för hundan vad jag tycker det är äckligt!!! Jag tror jag skrek så skogen tömdes på djur när det krasade i käften på henne - äääääääääääccccjsligar fy vad äckligt !
Och sen höll hon på jobba med nåt till halvåtta på kvällen.
Men maken påstår att det är så att vara hundägare. Jo jo...

Lördagen var det hockey för mellankillen. Vi packade och gjorde klart så efter den spännande matchen som slutade 3-3 så åkte vi t Sörlidbäcken.
Vi hade ju en StorKille som pangat ner en älgoxe. Han var mäkta nöjd - en större oxe men dock bara tre taggar. Skoj att det går bra för kíllen som är helsåld på skog och jakt.

Idag var det storKillens tur att nöta is. Vi hann dock ut och lyssna på ett ståndskall och spana efter lite fågel innan. Men sen var det två matcher mot ett lag som var klart bättre. Men de kämpade väl dessa gossar som åkte på storförlust. Gånger två. Man hade lagt två matcher samma dag mot samma lag. Klokt kan jag tycka då det blir mindre bussåkande. Sen hade vi bjudit goda vänner på fika. Som bästisvännen fick fixa själv - då vi var sena hem från matchen. Goda varma mackor med god paj till efterrätt blev vi "bjudna" på.
Och fick träffa pinglan som flyttat t Övik och spelar hockey som bara den. Duktiga tjejen !
Nu ska vi börja ladda för måndagen. Men jag hade gärna haft helg en dag till.
Trodde jag skulle hinna kratta lite gräs idag ?! Men det får nog bli till våren. Det hinner nog snöa innan jag hinner ta tag i det. Men men. Det vi inte hinner idag det blir en annan dag !

I morgon är det måndag - ny vecka nya tag ! Härligt !

storkillen och jag väntar på haren som Siv...

2011-10-11_16_52 (MMS)

storkillen och jag väntar på haren som Sivan fick tag i - hon verkar ha tappat men vi hoppas hon reder ut det.


hare bra !

Ha - äntligen ! Så som vi har gått och tjavat i skogen med Sivandamen. Äntligen, äntligen, äntligen.
Storkillen och jag åkte ut i skogen och skulle kolla om vi hittade nån hare. VI gick över en lejda med miljarder med råttor. Så där så man klev igenom ner i backen eftersom de grävt gångar. De kryllade framför oss när vi gick. Vi stannade vid en liten myr och surrade lite. Sivan tjarvade framför oss, och tjoflöjt - där flög det upp en hare! Som kom rusande rätt mot oss. Storkillen som fått äran att bära bössan hade den på axeln och hann inte med. Oj vad vi skrattade - så skoj var det när Sivan flög iväg på första riktiga hardrevet.
Men hon tappade rätt snart. Försökte tjorva ut det, men hon fixade inte det utan sprang i spåret en bra stund. Men vi är glada att hon fått lite mer erfarenhet. Och vi med. Varsin bössa hädanefter och inte på axeln.

Sen har det varit full huggning på jobbet. I löv it !

Lilla K har varit hos tandläkaren och lagat ett hål. Duktiga tjejen som inte tog nån bedövning och tyckte det gått jättebra.
Har även fått umgårs med ett gäng härliga brudar på vinlotteri. Mys på hög nivå - och energiboost att få ha så härliga bekantskaper!

Tack för ytterligare en härlig dag som jag fått !

härliga måndag

 

supermario                                                               juholt

Mellankillen tyckter de är lika. Verkar vara fler som reflekterat över det.

Har haft en händelserik kväll. Har agerat passiv passare då storkillen gick ut i skogen m Sivan för att spana efter nåt intressant typ hare . En älgfamilj hade gått på nysnön. Spännande - då finns de där i alla fall nånstans. Älgjakten startade ju idag igen. Så nu är det på´t igen.
Så jag har skjutsat och hämtat och spanat med honom. Samtidigt så var jag hockeymorsa till lillaK och mellanK.
Har planerat inköp i hockeykiorran m min kompanjon. Har tagit en härlig promenad med Ådihunden vi har som heter Doral
Sen landade jag i soffan framför en bra deckare från danmark. Blir att se fortsättningen nästa vecka. Spännande var det.
Haft en bra och intensiv dag på jobbet. Jag gillar folket! Kunderna - gästerna !
Härliga måndag - i morgon blir det en lika härlig tisdag hoppas jag. 

sjunde dagen =vilodagen

Har haft en riktigt härlig helg med fina och roliga människor som jag tycker om. Energiboost Max.
På fredag blev vi bjudna på hotellet på after work -tacosbuffe -av favoritsvågern och favoritsvägerskan. De har ju haft ett av sina guldägg Svarta snyggsettern Zita här medans de vart borta så nu fick vi umgås och tjöta lite om veckorna som gått.
Myzigt var det, skoj var att även favvosvärfar hängde med och åt och tjötade.

Så igår var det dax för fest för en av mina finfina vänner. Nu har även Mejan äntrat 40-årstrappen. Men vi blir ju bara yngre och snyggare nu - för varje dag- eller hur ;-) .
En rolig fest med många glada deltagare i den fina nya liftstugan.
Lite spex, sång, god mat, skratt och dans hela kvällen.
När vi åkte hem var kl halvtvå och -2 g kallt.

Dagen idag var - som sagt - en vilodag. Jag hade tänkt mig ut med Sivan en sväng men av olika anledningar fick jag strunta i de planerna.
Vi drog oss en stund extra innan vi skickade iväg maken och storkillen till Skelleftetrakten på hockey. Jag åkte upp och hjälpte till lite med städningen. Sen blev det soffhäng en stund innan jag tog en prommis m Sivan medans de yngre sötingarna fixade middagen. Tacosmys framför tvn.

Sen har vi hängt här hela kvällen. Storkillens lag förlorade matchen men jag tror inte de blev helt utskåpade... vi får väl höra sen. Storkillen hade gjort illa sig i foten.
De är på väg hem nu - sent hinner det blir så jag kastar mig i sängen och fortsätter läsa Änglamakerskan av Camilla Läckberg. En helt okej bok för en vilodag i soffan. Den är verkligen formgjuten idag. Skönt med såna dagar med. I morgon är en ny härlig dag.
Måndag = jobbdag och det är nog många som vill ha hjälp med däck så jag hoppas på en härlig dag med mycket trevligt folk ! Sköt om er i stugorna.

Har sett några små lappar på olika lite udda ställen under veckan som gått. ( Typ bajslådor m.m.) Delar med mig här;

Du är värdefull

Goda tankar goda ord - sprida glädje på vår jord.


Sug på dem en stund ! En lång stund  ! Kram på er alla !

Lokalproducerat! Honung från Vilhelmina oc...

2011-10-05_07_30 (MMS)

Lokalproducerat! Honung från Vilhelmina och äpplen från vår egen gård :-)


Master mind !

Jag har haft hjärngympa ikväll. Manglat huvudet en timme. Låter spännande och det är spännande. Mer hjärngympa tack. Desto svårare att sen omsätta det i verklighet och driva igenom det som jag tänkt mig.
Men jag kör. Så det så. Och vill träna mer.


Blev otroligt imponerad av en pingla ikväll. Som tagit ett steg för - mänskligheten. Ett stort kliv. Önskar henne lycka till i massor !

Sen så är det fredag i morgon. Härliga fredag. Få se vad den innehåller. Jag har vissa planer annat får vara lite oplanerat.
På lördag vankas det förtioårskalas. Helgen ska även innehålla hockey, stallet, lite träning, kanske lite spår hoppas jag.

Låter väl härligt eller hur ! Sköt om er allihopa och kom ihåg att det som finns i ditt huvud det är sanningen. Så tänk dig för vad som finns där.

// Anna


Reflexion

Var på en föreläsning idag- i likhet med halva Storuman tror jag. Det är bra. Det var en tankeväckande föreläsning. Det handlade om att det man irriterar sig på hos andra, speglar en själv.
Att man - har rätt att irritera sig, ibland. Men att oftast när man irriterar sig på nåt nån annan gör eller säger, så speglar det nåt hos mig själv. Det var lite jobbigt. Att inse. Jag är inte den som går omkring och är irriterad. Kan i själva verket tycka att det är irriterande då folk bara är negativa, irriterade och retar sig på andra. Kan tycka. För jag kan vara likadan själv. Men vad säger det om mig ?
Och den människa som retar mig till vansinne - för det finns - två. För att vara ärlig. Två finns det som retar mig så jag, om jag inte tänker mig för beter mig som min farfars finnspets. Skäller och bjäbbar.
Hela tiden. Retar mig på att de överhuvudtaget andas samma luft som jag gör.
Hmmmm det här får jag tänka mer på.
Sen reflekterade jag även över hur lätt det kan vara att se andras sätt att vara, men mitt eget beteende ser jag inte alls. ( eller jo då men kanske inte med samma ögon som andra omkring mig gör)
Och jag funderar även över att jag säkert i mångas ögon är; högfärdig, barsk, nonchalant, inte lyssnar, tar för mig, låter o.s.v.
Jo då jag har de sidorna. Och jag vet om dem. Jag har fler negativa sidor.
Men jag vet om dem och det är, vad jag förstår positivt.

Men vet ni vad - jag har massor med positiva sidor. Jag ska bara plocka fram dem oftare - nästan jämt !
Men men som sagt sånt här sätter verkligen igång min tankeverksamet.
Så jag åkte på gymmet och fick cykla ur mig lite tänk.
Härliga tider !
Kanelbullens dag är det så naturligtvis blev det en eller två kanelbullar. Mums!

Barnen hade sån tur och fick middag hos värdens bästa farfar. Som är 80 år men pigg som få. Jag gillar min svärfar. Han är cool.
Jag vill också bli så cool när jag åldras!


Nu uppdaterar jag Mr A-son !

Ladan är invigd för detta år för familjen Ludvigsson. MellanKillen hade träningsmatch ikväll. Han skötte sig bra med tanke på att han inte vart på träning på en vecka då förkylningsfulingen slagit sina klor i honom.
Hela laget skötte sig bra. Oavgjort blev det och med det får vi säga att de har startat säsongen.
Kul är det. På onsdag har lilla K tänkt sig äntra hockeyplanen igen. Hon gjorde ju ett test för två år sen, men när ingen ville passa henne där hon stog helt rätt placerad så gav hon upp - surmulen och trumpen. Men nu ska hon prova igen. Nästa år vill hon vara med på hockeyskolan så då är det bara att börja träna.
Vi ser väl... hon är ombytlig bönan. Precis som en tvilling(stjärntecknet) ska vara.
StorKillen började klaga på att han var krasslig - jag hoppas han klarar sig. Men lite konstigt vore det. Samma där - vänta och se.

Maken åker t Umeå på möte i morgon. Statoil 1-2-3 möte. Spännande är det att det har möten och sånt även för oss. Det borde betyda att man är rädd om sina automathandlare. Och det är de! Får vi bara höra vad de har att säga om det kommer några spännande och roliga nyheter.
Själv så har jag det - som vanligt- fullt upp. Jag har fått förmånen att gå en coachad utbildning kan man nog kalla det. Och det är spännande. Att försöka förbättra/förändra sig själv och det man gör. Kan nog behövas på en del områden. Maken påstår att min omsorg om honom gärna kan utvecklas. Han önskar massage, gott fika och fotvård när han kommer från jobbet. Jag påstår att det inte är såna förbättringar jag strävar efter. Jag ska lära mig delegera mer. Så jag får mer tid till sofflocket och pralinasken.
Dessutom är fotvård mardrömmen. Det skulle aldrig hända. Den dagen är det nåt fel på mig då får ni ringa ambulans.
Och i denna utbildning så får jag lite utmaningar. Som gör att mitt schema blir lite förändrat, det tar tid att ställa om sig i skalle och hjärta. Men det är som sagt spännande!

Sen laddar vi för en förtioårsfest på lördag. Jag ska tydligen hålla i underhållningen. Så jag tränar för fullt på min gitarr och sångröst. Nä då. Jag ljuger. Nån annan ska få stå för underhållningen. Jag vet bara inte vem än.
Har ni nåt tips på skojig underhållning/tävling/lek så hör gärna av er. ( aldrig ute i sista minuten eller ???)

Och annars då - vi är ju hundvakt åt vackra hunden Zita. Hon är så fin. Och det är så skoj att hon har funnit sig tillrätta här. Vi strävar efter att hon inte ska ha magrat allt för mycket när hon får åka hem så här får hon smaka både det ena och det andra. Till skillnad mot för husets egna Sivan. Så Sivan hon är lite sur hon. Och vill inte äta upp sin egen mat. Men tjuvpassar på att äta den andra matskålen så fort hon får tillfälle. Så hon lär väl rulla fram snart. Som grisen.

Ja ja slutsurrat för ikväll det blev en intetsägande långrandig uppdatering men ändock en uppdatering.

Jo - en sak till- igår firade vi vår tolvåriga bröllopsdag. I skogen. Vid en korvgrillningseld. Mys.
Men vi har varit tillsammans mycket längre... så länge så jag har haft min bostad längst i det här huset - av alla ställen jag bott på i mitt liv. Det känns - länge. 22 år. Det ni!





Härligt det känns med rätt fattat beslut o...

2011-10-01_11_28 (MMS)

Härligt det känns med rätt fattat beslut om vad dagen skulle innehålla.Strunt i marknad, auktion, tvätt, städ o annat onödigt. Ut i skog o mark m hunden:-)


RSS 2.0