På väg hem - snörök nåt så hemskt-

-99dea067243168a1c8844a351f15c56.png

På väg hem - snörök nåt så hemskt- vissa dagar borde långtradare inte få vara på väg ... Läget fortsatt kritiskt men stabilt. Håll tummarna!


Tro och Hopp

Ja ibland förändras livet blixtsnabbt.

Jag och lilla K befinner oss i Umeå. Vi kom hit kl 17.15 igår fredag.
Vid kl 13.30tiden igår fick jag ett telefonsamtal där min lilla mamma - samlad - talade om för mig att hennes G låg på Iva i Umeå.'
G som har funnits med sen jag var ca 17 år.
Han har ramlat och slagit huvudet ordentligt.
Han ligger i respirator, nersövd och är opererad för att trycket i huvudet är alldeles för högt.
Ingen vet vad som hände, ingen vet vad som kommer att hända.
Vi håller alla tummar och ber till de Gudar vi hoppas ska hör oss att det ska gå bra.
Det är det enda vi kan göra- och finnas till.

Jag blir förundrad och glad över den fina  vårdapparat vi har, den fina personal som finns, alla vänner och bekanta som bryr sig om, ringer och hör av sig.

Vi tar en dag i taget - en stund i taget. Men jag säger det igen- du vet inte vad morgondagen kan innebära - krama om de dina och tala om för dem vad de betyder för dig.


Stort tack fina moster H och K för att lilla K fick vara med er idag. Hon stortrivdes och fick ha en mysig dag trots omständigheterna.


Tandläkaren = Check!

För den här gången i alla fall - men jag ska dit om två veckor igen.
Hurvas jag kan inte prata med nån jag går in i mig själv och fokuserar helt på vad som komma skall när jag ska äntra dörrarna till Mr Ferry ! Och återigen när jag går ut tackar jag och ser glad ut klämmer till med ett checkt leende - fast jag känner mig fattig, ont i munnen, skakig i benen och svetten lackar ...
Men jag vill inte tänka på hur det skulle varit om jag inte hade gått dit ...

Och nu är det Fredag - Storkillen ska ut på äventyr med kompisar, förmanande mamman kommer med förmaningstal men mest handlar det om att man har ett förtroende som man inte bör missbruka inför kommande äventyr. Vi får väl se. Jag ser i ögonen på barnet att han tycker jag gaggar skit- jag har inte en aning- nog vet han- det finns väl inget som kan hända - "JAAAA VI ÄR FÖRSIKTIGA" - Jag ser det i ögonen för jag känner igen det. Jag minns hur det var . Vad visste de vuxna , det var ju hundra år sen de var unga själv, vuxna har ju inte en susning om hur livet ska levas för att få ut mesta möjliga roliga !
Och det är väl så - alla ska vi gå på våra egna nitar och göra våra egna misstag - bara man lär sig av dem. Men åh så mycket lättare det hade varit för barnen om de lärt sig lite av mina misstag först ;0)
Meeeen jag hoppas de har roligt i alla fall!

Och min helg - det finns inga planer alls, och det är så skönt ! Kanske badet, kanske bowling, kanske bara vara hemma elda i kaminen och mysa med lilla K som definitivt avstyrde alla planer på att eventuellt följa med mellanK till Lycksele för att titta på deras match. Så ser det ut nu i alla fall. Men vis av tidigare erfarenheter så kan allt ändra sig - snabbt ! Och är det något jag lärt mig här i livet är att det kan förändras blixtsnabbt.

Och apropå det - så är det sparkfest i Stensele i helgen - i fjol åkte jag ner och hämtade Mejan när hon gjorde dansgolvet osäkert m vännen... vännen som inte finns längre... jag kom in i - nästan pyjamas och blev uppdragen på dansgolvet och fick varmaste långa kramen och fick se glada ögon. Det var då ... för ett år sen...
Nu rör sig tankarna mycket åt det hållet ... inte bara för mig - det vet jag.
Då känns ett tandläkarbesök som en bagatell...
Kram på er alla !!!

Hockey

Bokföring hela dagen - och sen hockey med ett av favoritlagen.
Jag gillar hockey men inte när inte mitt  lag vinner !
Men det kommer fler gånger.

Min tand- den känns nästan inte - tur ! Hoppas det ska stanna därvid !

Nu är det kväller - sivan gnäller - jag vill sova ! GNATTIS !

Tandvärk ?

Nej jag visste nog inte riktigt var det var ont. I örat mest, kunde det vara örstygn ? (Hoppas hoppas ) i käken kanske låg något fel i nacken som ställde till det( ja ännu bättre )  ... Men till slut var det bara att ta tag i saken och ringa till den institution som jag avskyr allra allra mest. Och när jag ringer dit självmant då är det KRIS !
Men jag är glad att ha gjort det även om jag ställer mig frågan igen och igen och igen .... varför ska man betala för nåt som gör så vansinnigt ont och som inte har nåt som helst andrahandsvärde och varför är man så hövlig så man ska tacka och se glad ut när man går därifrån.
Jag är djupt och innerligt tacksam för de som jobbar där - de är så duktiga och proffesionella! De är trevliga trots att de måste göra mig illa nåt så vansinnigt så tårarna bara rinner.
Men jag tycker inte om att måsta gå dit.
Jag fick ju som sagt var tandvärk - visade det sig. En tand som var inflammerad ända ner i käkbenet. Men den levde dock fortfarande. Nu hoppas jag den är död. I alla fall att allt är utrensat och bortspolat. Jag är trött ända in i själen efter all spänning och all sömnlöshet. Men jag är glad att just det är gjort och att det är några dagar kvar tills det är Fredag - då är det dax för en dust till med den onda roten. Rotfyllning = Usch !

Tro mig jag förringar inte er som har ont i nacken eller besvär med örstygn men då det var som mest ont hade jag nog tillfälligt haft just det. Men nu känns det okej. Jag är trött men jag har inte ont i alla fall !

SÅ det mina senaste dagar har gått ut på har varit att förneka att det kunde vara på gång. Samtidigt som jag har gjort saker som är nödvändiga.
Bland annat ett möte igår med vår nystartade förening Uman Puls. Vi kommer längre och längre men det är lång väg kvar. Vi hoppas få till det i alla fall.
Så småningom. Nu blir det till att svälja några makaroner sen ska jag väl vara taxi till mina barn - hör och häpna vilka bortskämda barn jag har !

Lyckliga ögon

Vilken härlig dag - något smolk i bägaren men i stort en härlig dag !

Jag och de två yngre fick sovmorgon och tog det lugnt på morgon.
Mamsen hade nåt möte som hon drog iväg på så vi åt frukost och åkte iväg på Djurmagazinet shoppade lite och träffade bekanta, riktigt roligt ! Lite skokanonen och klädhuset. Lilla k handlade lite smågrejor till "lillkusinen" så nu hoppas vi att vi tar oss förbi där. Sen blev det Dragonhallarna och hockey för mellanK - en match som de vann men inte helt enkelt.

Jag och mina söta löss drog oss hemöver till min mamms, bytte kläder och - eftersom vi fortfarande var "ensam hemma" så drog vi ner på stan för intag av middag på någon lagom trevlig restaurang. Det var ju rätt lugnt tyckte vi och parkerade i nannahuset. Vi skulle ju vara på Idun(läste jag mig till på biljetten tidigare under dagen). Så vi åt lite kinamat - smaskens- sen strosade vi lugnt till Sega Råttan och köpte lite godis. Sen skulle vi flanera lite och lugnt landa i stolen på Idun. Det var bara det att musikalen vi skulle på inte var på Idun - den var på Aula Nordica.
Stress, stress, med 25 minuter kvar innan det började då vi med hjälp av två storumanbor fick veta att vi var fel ute. Men med lite telefonassistans av moster och snabb gasarfot så hann vi fram i tid.
Och fick kanonplatser. Längst fram. Vi kände svettlukten och ångorna fläktade oss i ansiktet.
Vi var helnöjda - glada ögon på mina glada barn. Lilla K var bara helnöjd hela hon. Just nu tränar hon på att stå på huvudet i mormors vardagsrum.

Storkillens match slutade inte bra, men de tar nya tag i morgon och vi ska dit och heja. Mot Norsjö kl 09.00 i morgon bitti med andra ord.

Sov gott alla ni där ute !

Nu sitter vi och väntar på att hig

389d90f361baae722d4405bb7aedcfa1.png

Nu sitter vi och väntar på att high school ska börja :)


Umstan

Efter all träning och aktiviteter i kväll så ska vi packa - jag och mina två yngre löss !
I morgon bitti när vi vaknat så drar vi iväg t Umstan !
Ska hälsa på mamms, shoppa lite, gå på mellanKillens hockey och se High School Musicalpå söndag så drar vi tidigt till Norsjö för att se när storKillen spelar match.
Spännande värre !
Idag har jag försökt stöka undan massor på jobbet och i hockeyn.
Men som vanligt så finns det mycket man inte hinner - men det är bra, då har jag något att göra på måndag !
Jag ska följa lillaK på ridskolan ikväll - ska bli riktigt spännande när jag inte riktigt vet hur man gör själv !
Sen springer jag fort vidare på min egen träning - ska boxas på vännen. Det nya passet som var riktigt bra då vi provade i söndags !

Tack Johanna för omtanken ! Kan nog vara klokt som du säger att andas mellan varven !


slalombacken

Jo då - lite bättre dag idag - men jag känner mig inte hundra kry ! Det är nog det som ställer till det mesta ...
Kan inte sätta fingret på vad som inte känns bra - lite yrslig så där. Men det går väl över.
Dagen idag har varit bättre än igår - då var jag på väg att gå hem från jobbet.

Har varit på polisstationen idag och sökt licens. Hoppas det går. Av fler anledningar.
Håller också tummarna för F som var på lassa idag - inte för att vi tror på under men ... lite hjälp ett tag i alla fall... kanske.

Blev inget möte för att spinna vidare på planerna ikväll -vi blev för få - men vi jobbar på. Det är bara det att det tar sån tid. Jag vill att saker ska hända nu. Men ibland är det kanske bra att det tar tid också.
Annars kan jag ha en tendens till att förhasta och kanske förivra mig.

Istället blev det i alla fall slalombacken med lilla K med bästis. Killarna var också där m kompisar. MellanK trodde sig inte om att kunna åka- det var första gången för i år. Så vi hade ett samtal om positivt tänkande.
Längtar t helgen då vi drar t Umstan ! Shopping, hockey och High School Musical står på schemat.
Storkillen drar på egna hockeyäventyr och pappan jobbar.

Men nu blir det spikmattan få se om den kan lindra min yrsliga känsla...

Gonatt på er allihopa där ute och sköt om er ! Och vet ni vad - jag gillar inte när man ljuger för mig !

Ingen bra dag...

Har inte haft nån bra dag i dag ... man ska ju egentligen inte klaga...

Men idag har det faktiskt inte varit någon bra dag - alls...Jag hoppas verkligen att morgondagen blir bättre...

Tihithithihahahahahaha

Jag vann !!!! TJohooooo !!!!
Vin som säkert räcker i flera år med min alkoholkonsumtion !!!
Jag får nog bjuda hit nån!
Skoj ! Nu blir det dock min tur att bjuda på fika nästa gång och det gäller ju att hitta nåt minst lika gott som vi blev vi serverade ikväll ! Kladdkaka och cheesecacepaj och fruktsallad och kaffe och ... bara massa gott !
Ha där fick ni, ni som inte var där ! Jättegott fika missade ni !  
Sen som vanligt med dessa brudar så är det trevligt surr, lite gliringar och skratt !

Sen har jag gjort kontrolluppgifter och rapporterat till Fora - sånt som jag gör en gång per år och alltid gruvar mig för och skjuter upp t sista minuten - men hör och häpna - i år är jag ute i tid ! Så skönt - bara det blev rätt nu !

Däremot har jag ont i min fot - under hälen. Det gör skitont ! Så otroligt ont. Jag försöker vila mellan varven men behöver ju röra på mig så - jag vill börja cykla snart. Simma går ju också bra men är inte så roligt.

Men men - i morgon är det i alla fall match! Hockey för mellanKillen! Spännande spännande !

En annan del

av Köping tittar jag på - ser en vägskylt där det står Kolsva och minns... ( urklipp från lunarblogg 2006-08-02)


Ja då bloggar jag v lite då !Det är så sällan jag hinner å så mycket som händer men ska försöka göra en kort resume !

V 28 åkte jag o barnen bil ner t Köping m min goda vän, vi hade supertrevligt, bodde i hennes pappas hus som var litet o fint, två äldre människor som hade jättefint, ljusa skinnsoffor ,orientaliska mattor o fina prydnadssaker. Pappan var inte hemma utan bodde i husvagn ca 5 mil bort så dit var vi o hälsade på i en jättefin camping i Riddarhyttan, på vägen dit ,fick jag som då körde vår bil m tre barn, världens allergichock, jag svullnade upp i ansiktet, tunga o hals kliade, ögonen rann, näsan svällde, jag nös och snöt, handflatorna o fotsulorna började klia , jag drack vatten i massor f att hejda förloppet, jag åt allergitabletter o tog nässpray men intet hjälpte, 

StorK som satt fram o hjälpte mig m snorpapper o vatten skötte småsyskonen o sa att " Nu tar ni det lugnt f mamma är inte frisk!" när jag började svälla i halsen o bli lite blå om läpparna förstod jag att här behövs akut hjälp Min vän som undrade var hon skulle sticka f att punktera ballongen Anna sa : ring 112 ! Aldrig, sa jag(vi stod mitt ut i urskogen minst två mil t närmaste samhälle och vi visste inte om de hade ngn akutmottagning ) Jag håller ju inte på att dö! (tror jag, men jag såg nästan ingenting för hela ansiktet var ju som en saccosäck!) SÅ vi snodde och åkte tillbax t lilla samhället Kolsva o fick gå in på en akut avdelning där o få lite hjälp.Vad har du gjort sa sjuksköterskan är det ett geting stick eller ? "Däää sa jag som inte kunde prata ordentligt med näsan heltäppt, jag har ätit BAKADABDÖTTER, med det menade jag makadamnötter, jag har ju pollenallergi men har ALDRIG förr reagerat på nåt jag ätit o det var obehagligt kan jag säga !

Barnen skrattade o sa att jag såg ut som en kines.men vi var lättade när jag efter en timme fick åka vidare m cortisontabletter och noggranna förmaningar om vad jag får äta o inte

Jag som älskar nötter!

Och sen då Alma målade m nagellack i deras fina skinnsoffor o min goda vän hann dit m aceton så det blev jordens fläck , det har jag ångest över än vet inte riktigt vad som händer, fortsättning följer, får vi köpa hela soffan eller går det att måla över eller ............... ? Men det var en trevlig resa i övrigt , vi tog oss dit o hem o hade det riktigt bra.

Kom sen hem o fick jobba en vecka årt f att ta igen allt .............
Sen åkte vi t Byske m stora O ,och våra vänner familjen J. Bodde i stuga på Campingen o solade badade , åt gott o drack gott, superbra semester.

Jag o barnen fortsatte ner t Ume t mamma o stora O åkte hem m fam J för att jobba .Vi fick bo i min mosters hus i Stöcksjö alldeles bredvid vattnet o hästarna och badstranden och mina barn bara solade fiskade badade paddlade kanot åt glass o hade riktig sommar!Vi var på Umelagun en dag m M o S Kul !

Och så veckans MellanK , han som är paniskt rädd allt som har m pussar,kramar och bröst att göra , sprang omkring sista kvällarna i Byske nakenfis , vickade på rumpan o sjöng "swing it magistern swing it "

Så skulle A i fam J säga godnatt sista kvällen så hon gick in t Abbe o pratade lite

o skulle vicka på rumpan o sjunga swing it magistern ......

Då tittade A på henne o flinade lite så där o sa " är det swing it my friends eller "

Nu håller jag på att vara sugen på lite fest ! Är det inte dax snart eller Blir det nån höstfest eller ? Känner ni inte hur det suger lite i festartarmen ?Alla förslag är välkomna ...........

Ha det gott i sommarvärmen alla hopa ! Kramar fr jag !

Söndag v 2

Dagarna går - helgen är snart över.

Fredag var det ju match för storkillen mot Vindeln/vännäs. De vann ! Tjoho! Men en skadad spelare på isen som fick köras ut med ambulans var mindre roligt. Men det hade tydligen gått bra ! Tack och lov. Man vill inte ha svåra skador.
Storkillen fick besök igår- hämtade på busstationen på morgonen och skjutsade tillbaks på kvällen. De hade nog en mysig dag- de var i backen och åt Pimmat till middag.
Jag och lilla K var på loppis och spanade läget. Hittade några böcker. Sen åkte vi och valde tapeter till lilla pinglans rum. Snyggt ska det bli ! Men det ska göras också. Nytt golv, måla tak, nya tapeter in med lite fräscha möbler. Det kan ta tid.

Sen fick vi besök också - av de nya grannarna som ska ha Blå Vägen 291 som fritidsbostad. Spännande spännande - där blir det nog också renovering.
Sen blev det god middag, lite vin, pajar av olika slag och mys med mamma , Gurra, systeryster m familj och två av de finaste vännerna. Maken och mellanK saknades dock då de var i skogskojan och körde lite skoter, bastade och sov över.

Idag hade storkillen match hemma igen. Han tyckte att det gick bättre än i fredags och var nog skapligt nöjd med sin insats. Jag gjorde en insats som "Mick" som mamsen uttryckte det. Gick väl också okej. Lite fnissigt ibland kanske. Och sen skickade vi hem "främmandet".
I och med det här så avslutas ju en epok i mitt liv. Det är nåt som tar slut och nåt nytt som börjar. Men spännande ska det verkligen bli !
Jag hoppas att jag får komma och hälsa på de nya grannarna - kanske sova över nån gång.

Nu blir det mddag - pajrester från igår - sen blir det box med vännen som lider av paltkoma - tur det ger ju mig lite handikapp ;0)Fredag V 2 ;0)

Jo jag är med Lovisa - helt rätt ! V 2 är det än så länge !

Nu ska jag göra helg och gå hem ! Skönt med fredag den här veckan.
Jag har hunnit med att göra det jag skulle och det har inte tjorvat nämnvärt !
Skön känsla !

Sen går arbetet framåt med det vi pysslar med vid sidan av. Kan vara så att vi är närmare än på länge ;0) Men det kan ju lika gärna ta ett tag till !?

Mamms kommer t Big Lake i morgon och gör en snabbvisit ! Najs ! Men hon har fullt upp med att vara arbetslös- kunde inte tänka mig att det var så stressigt att inte ha ett jobb ;0)

Igår var det grattis för min syster - god tårta och framförallt trevligt m lite surr och prat. Vi hann med att simma en kort stund också.

Sen gjorde jag nåt tokigt - köpte en flaska t min syster på "glasboa" samtidigt så införskaffade jag tre flaskor för eget bruk - fylla på förrådet s.a.s. 
Det var bara det att jag glömde de förblånade flaskorna i bilen i natt - så i morse var det expolsion i framsätet på golvet. Kunde gjort mycket roligt för de pengarna som försvann där. Men jag behöver inte få blykeps i a f.
Även om det händer så ofta.

Min bästa vän är jag själv~

Vem bryr sig om mig om inte jag gör det?

Ibland gör vi fel men vi är aldrig fel.

Andras åsikter och sanningar är deras, du har dina egna

Att investera i mig själv är det bästa jag kan göra

Fråga dig själv om det du gör fungerar eller ej

Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något

Den som alltid planerar för framtiden, missar nuet


35 år sen ....

Uj uj uj - liten var jag och de lämnade mig i Gunnarn hos morfar och mormor - MITT I NATTEN ! Kallt var det - och väldigt mörkt för en liten, trött och ledsen tjej.
Jag brukade ju vara där men ville inte bli ditskjutsad mitt i natten. Och inte lämnad ensam i trappen - gråtandes.
Jag ville vara med min pappa och mamma- hemma i min varma sköna säng på skolgatan 6 D !
Men jag måste ju ha somnat. För när jag vaknade var det ljust ute. Och vi väntade. Sur var jag - för jag ville verkligen inte vara där jag var just då. Oxh jag kunde vara sur - redan då ;0) 
Till sist måste vi ju ha fått veta i alla fall. Att världens skrynkligaste, skrikiga, svarta lilla troll hade kommit till världen. Trollet som min farmor sen kallade Kotte - från favoritjulkalendern - Trolltider.  De var faktiskt lika! Då.
Jag vet att min pappa sen kom och skulle ställa in sig hos mig efter den nattliga färden. Han kom med en sån där trissa ni vet som man pumpar ett handtag mitt uppe på och sen släpper man så snurrar den runt runt och spelar musik.
Jag ville inte ha den.
Men lillasystern jag fick- trollet, busungen, stor-i-truten-tjejen, kaxiga, modiga, söta, snälla, fina - hon fick jag dras med - hela livet. Och det är jag mycket glad och tacksam för idag.För Idag - trettifem år senare. Är det en av mina absolut bästa vänner - EVER Som jag pratar om. Hon fyller alltså år idag . Min lilla syster. Grattis på dig tjejen!!!


Onsdagsmöte

Idag har det blivit lite kallare igen ! Får se om det blir lite skidåkning i morgon ??? Beror på hur kallt det är ute ! Och sen är det ju en V I P Som fyller år så vi ska gå ut och äta lite god middag för att sen förflytta oss hem t födelsedagsbarnet för lite tårta !?
Två av våra kids har dock träning så det blir bara tre ur familjen som går med ut.
Lilla K ska börja ridskolan. Spännande!
Lilla K som fått vara med bästis hela eftermiddagen och kvällen och så fick hon skjuts hem - värsta lyxen ju ! Tack ! Kör ihop sig ibland men - tur ni finns ! Tack också till "pappa L" som hjälpte lilla K att stoppa Sivan i hundburen hos Dora när det skulle göras visit i slalombacken igår !!! Oj oj oj det blir lite mycket när alla ska på olika håll med träningar och nöjen ! Men som sagt ! Jag är glad över lilla K´s bästisfamilj !!!

Och Ikväll har vi haft ett viktigt möte här hemma - pratat och klurat och funderat. Fikat lite och surrat lite till! Hoppas det ger resultat snart ! Jag vill börja NUUUUU!

Sivan har fått följa med maken och mellanK samt några fiskare till och vittja nät. Inte många fiskar blev det men nån matfisk.

Såg på Hollywoodfruar på riktigt på femman ikväll- jag är glad över mitt liv som jag lever här ! Oj vad jobbigt att vara sårik som de är och ha så mycket fritid som de har ! ;0) 
Sen sa en av Männen till en av fruarna där, när hon undrade om hon kunde få göra en bröstoperation ;
Do what you want to do - happy wife = happy life ;0)
Ska inflika det i makens medvetande också !!!

( inte angående bröst då men - allt annat ;0)

Ny favorit !!!

Melissa Horn tyvärr en dålig inspelning men det finns bättre på youtube !!!

Bra och träffande texter - den här känns som jag !Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till
Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan
Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är
Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

 


Måndag v3

Japp härliga måndag ! Massor gjort på jobbet - men många surdegar som ligger - nu måste jag sätta fart !
I morgon har vi möte m Mr Revisor - det ska bli spännande ! Och det blir nog bra!  

Jag har ont under min häl- min egenhändigt komponerade diagnos är hälsporre så jag har självsvådligt köpt inlägg till mina skor för några veckor sen - det hjälper väl inte så mycket ... men jag kämpar på, funderade om det finns nån sorts spikmatta för hälar... får nog prova sätta min häl/ fot på min Shaktimatta som är sååååååååå skön så kanske det ger med sig !

I alla fall så gjorde jag några saker för allra första gången i mitt liv idag !!! Tycker själv jag var VÄLDIGT duktig! Speciellt eftersom det inte är nån direkt favoritsysselsättning jag tänker plåga!? mig med. Nämligen längdskidor ! Jag har ju kämpat på i spåret några gånger i år, och då har jag haft hjälp m vallning. Men idag - Fixade jag det ALLELES SJÄLV !!!
Och det blev helt okej ! Lite tips och råd fick jag men utförandet gjorde jag - jag kanske lär mig såsmåningom !
Men sen har vi bekymmer m Sivans tassar som fryser ihop och klumpar sig, håller på preparera m tassbalsam och det verkar bli bättre så vi sprayar. Vilket hon väl inte uppskattar sådär jättemycket men - det är roligt i spåret!
FÖRUTOM då lyset slocknar !!! Jag var på väg att vända för jag är GANSKA mörkrädd i skogen och man ser inte så där jättebra var spåret böjer sig och var det är gupp och knixar, sen ser inte Sivan och då blir hon lite försiktig för hon vet inte var jag har mina stavar och skidor ... SÅ nästa gång blir det pannlampa på. Det var på flera ställen efter spåret som det var väldigt svart !


nymåne ???

Nej - men New Moon på bio Sevärd??? Absolut!!!

längtar till nästa ! men mest för att jag blandar ihop handlingen från ngn annan bok... vet inte vilken...

Haft en bra dag i övrigt !

Letar just nu tips för att inreda lilla K´s rum ... ska väl sätta igång m det så småningom.

I morgon är en ny dag med jobb och annat skoj !

Jag undrar

Jag tror att nån har nånting att berätta !!!
Nån som tror dom har en hemlis !
Men som jag tror att jag har listat ut !!!

HMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmm

Som sagt var

En riktigt härlig dag idag ! Hoppas det blir en i morgon med- då ska jag försöka att själv !!!! valla mina skidor och åka lite på spåret m Sivan i morse var det nämligen lite dåligt m fäste...

Efter gröt med lilltjejen så blev det kanondag i backen ! Härligt m utedag och trevligt m sällskap!
Till middag så plockade vi fram Raclettejärnet som är hundra år sen vi använde ! Supernajs !
Främmande på fika hela kvällen och nu har vi landat framför tjocktvn i sovrummet !

Alla som känner min Make och mina barns far - vet ju att han gärna går klädd i jaktkläder - både vid jakt, fiske men även om vi ska ut på skotersväng. Det är först på sista åren som han köpt sig täckbyxor som han anväder ibland vid speciellt högtidliga tillfällen.
Idag i slalomliften så frågade min lilla K om "vi skulle ha slalombacken nån helg i år " Det är ju nämligen frivilliga krafter med och driver backen på helgerna.
Jo, sa jag, det är visst så !
Då säger  lilltjejen efter en tyst stund - Då måste vi se till att inte pappa har jaktkläderna på sig !
Jag skrattade gott och frågade om han hade det förra gången ???
Jaaaaa, sa hon, och det är såååå fult !!!

Säger samma unge som för nån dag sen i tretti graders kyla fick trä på sig fleecetröjan och byxorna under skiddressen på väg till skolan samt skoterhuvan under mössan varvid hon utbrister surt - Jag är så himla pinsam !
Det är viktigt med klädseln redan i sexårsålder!


härligt :)

0-2401ebf272561dfaaeba26241d5d7957.png

härligt :)


mindre än tretti

Nu är det bara 10 grader kallt !!! Störtskönt att vara ute alltså !
Det märks - skotrarna surrar på leden utanför, skidåkare fulla spåret kl 10 i morse, solen skiner och det är kanonväder ! Lilla K och jag ska äta en frunch för att sen åka iväg upp till slalombacken och träna lite lårmuskler....
Det brukar kännas efter första gången man varit där för vintern.
Storkillen befinner sig i Lycksele - han åkte före kl 07 i morse med snälla människor som hämtade upp honom ! Tack !!! Han kommer hem i kväll och ska hälsa på en kompis! Konstaterade med vännen igår att världen har blivit så mycket mindre sen jag var ung. När jag var i samma ålder hade vi precis börjat lära känna ungarna i grannbyn Stensele som är tre kilometer bort. Vi fick ÅKA till Lycksele för att få möjligheten att lära känna nån där och det gjorde man inte i första taget.
Ingen dator, inga mobiler och utveckklingen har gått bra mycket framåt !!!
MellanK befinner sig i alla fall på isladan ! Igen ! Men det är roligt att de ser till att ha saker att göra ! De ligger inte BARA stilla framför datorn och tv´n ;0)

Sen har jag funderat de senaste dagarna ...
Att mitt nyårslöfte skulle vara att inte ljuga för mig själv, att vara mer ärlig med vad jag säger och när.
Jag ska fundera lite på det om jag kan utveckla det - men summa summarum- Jag hatar att bli lurad och förd bakom ljuset. Jag har tänkt mycket på att det kan finnas rätt framför mina ögon saker som inte stämmer men min hjärna lurar mig att tro nåt annat bara för att jag inte vill tro på det jag egentligen ser !
Jag ska försöka bli ärligare mot mig själv i mitt sätt att vara !!!

Sköt om er !


Still 30

Japp mellanKillen kollade just - det är fortfarande minus 30 grader!
Men vi klarar oss - jag sa det idag t svärfar att så länge vi har ström så går det ingen större nöd på oss, värre om det skulle bli strömavbrott i dessa kalldagar. Sen är jag glad över kaminen !
Men som sagt !
Jobbet idag var bra- var dock inte hela dagen, tog en fika med vänner för att sen skjutsa och hämta på träning.
Ikväll var vi "barnlediga" maken och jag , två var på hockeyträning och en på badet m bästis " TACK"
Maken gjorde middag, han serverade rester och till det levande ljus!
Han tyckte vi skulle ta vara på tillfället med ett tomt hus ! Det tyckte jag med - och plockade fram skurmoppen och satte i hans händer medans jag själv omfamnade dammsugaren ( men det slutade med att jag fick gå en runda med både mopp och dammsugare - fattar inte varför ;-))

Sivan är en mycket lång Sivan har vi ( och hon själv ) upptäckt - om hon står på bakbenen så når hon långt upp,ända upp till spisen där vi brukar ställa tallriken med hundmat ...
Illa illa!!! Men en musfälla kanske kan få bukt på hennes "långnäsa"
Det är så kallt ute att hon sparar på en tass i taget när hon är ute, det går bra att ta sig fram på tre ben och hålla det fjärde lite mindre kallt !

Sen har storkillen planer - vet inte om de gillas egentligen - men det är väl bara att inse att thirteen to be fourteen då är det inte bara att ogilla...
Det blir nog bra innan slutet - jag tror han egentligen är en väldigt klok storkille ! Under all coolhet !

Nej nu har jag sett första Twilight igen - friskade upp minnet inför bion som kommer snart nära mig ! Då ska jag gå dit !

Sköt om er alla ! Och hälsa mamma !!!-30.8 grader ute - fast vi har så

0-2bf30bea65d63019297a78ef86fa32da.png

-30.8 grader ute - fast vi har så glest hus så vi borde bidra t att värma upp yttertemperaturen :)


En överraskning när jag kom in frå

0-74e980bc9ac7054bf3831209d54ab62e.png

En överraskning när jag kom in från kvällens övningar :) tack för alla fina människor som finns omkring mig


Roar mig

Jag roar mig så gott det går i detta kalla väder = 26 grader på minussidan är lite för kallt för att tillbringa dagen ute på ... Gissar att Sivan vill ut nån sväng men hon är inte heller så ivrig så att det blir nån långsväng.
Vi har klippt klorna på henne - inte en dag försent, de såg nästan ut som Edward Scissorhands fantastiska nalgar!? Sen klippte jag håret mellan tassarna för att hindra klumpbildning, sen ska jag prova tassbalsam få se om det hjälper!

Såååå jag roar mig bl annat med att städa och torka och damma och sitta vid datorn mellan varven.
MellanK är hemma också - göralös som få.
Lilla K sitter - inte helt otippat framför tv´n och häckar- men i morgon blir det fritids och jobb så då blir det lite mer fart på oss !
Vi hade en trevlig kväll igår - tack för det ! Inget planerat men det kan vara det bästa ibland !
Fick ett glas vin och lite surr samtidigt som vi tittade på gamla kort ! Skoj !

Sen sitter jag och läser gamla bloggar, mina och andras - vad som hände för två år sen och vad som hände för ett år sen... Inser att mycket kan hända på kort tid så - det gäller att ta vara på dagen! Carpe diem !

Tänker jag och återgår till att torka mina skåpluckor och gräla med barnen lite :0S
Trettondagsafton

Och snart är helgdagarna slut.
Allt är bra men kallt.
Vi fryser, bilarna fryser, hundarna fryser.

Var ute m Sivan igår kväll - hon hade på sig en sån där värmedress så hon inte skulle frysa...
När hon var här inne så rörde hon sig inte ur fläcken- hon stod helt stel i hallen och skämdes.
Men ute gick det bra- när vi kom in igen så stod hon helt paralyserad ... stackaren det är inte lätt när det är kallt !

Nu sitter jag här och väntar på maken som ska koka kaffe...sen går vi över till grannarna en stund tror jag.

Och på jobbet går det också bra ;-)söndag dan före

Jobbaredagen !

Måste ta mig på jobbet några timmar och göra undan massor ! Snart är helgerna över och vi får återgå till normala rutiner- det är skönt med ledigt men det är skönt att vi har normala rutiner att återgå till ! Tänker på bl annat min mamms som är arbetslös sedan den 18 dec och nu ska anpassa sig i de arbetslösas skara...
Att inte ha ett jobb att gå till, arbetskamrater att surra med, tider att passa ... jag håller tummarna för att hon hittar nåt att sysselsätta sig med.
MellanKillen skulle anställa henne på heltid för att klia honom på ryggen ...

Idag började jag dagen lyxigt med att klicka in på svt play och se första delen på damernas detektivbyrå Den serien rekommenderas varmt Jag blir glad av dessa damer och deras vänner !

Tog mig även en stund på skidspåret m lilla K, hennes bästis med mamma och Sivan. Skönt men fruktansvärt kallt trodde det var tio minus men det var 15 grader KALLT.
Väl hemma var mellanKillen snäll och kokade te till mig. Gott !

Ibland är jag en mes !!!


Vackert väder

Ohoy vilket vackert väder - synd bara att det är 25 grader KALLT ! Men vi har pysslat på här inne och är redo att ge oss ut på samhället och handla lite ! Jag hoppas fiket är öppet så vi får bjuda vännen på fika annars åker vi hem och gör det ! Hon fyller år i morgon men är inte här då så vi startar i förskott !

Vi hade en trevlig nyårsafton i glada människors sällskap - även om jag tror jag tillbringade större delen av kvällen i köket, men det var trevligt där med - många som var inne och "köksade" en stund ! Ett och annat kras blev det men inget fasligt farligt!
God mat ( alla hade lagat sitt eget ) och en och annan rolig lek och Bra musik - tyckte de flesta ;-)
Sen att barnen - alla tre - var kvar till sist, de hjälpte oss att städa upp och röja det värsta. Och så fick vi gå över till grannhuset och sussa några timmar.
Alla vaknade före 11 - så -
I går var en slöardag - vi röjde färdigt efter festen tog oss hem och packade undan allt.
Sen sov jag en stund medans maken lagade godmiddag.

Löste melodikrysset på morgonen samtidigt som jag stökade - skönt när man klarat av det och tack för google !
Idag får vi middagsgäster !

Nu ska jag ut i kylan !

RSS 2.0