Lilla K fick en fruktsallad som kompensati...

dsc02615 (MMS)

Lilla K fick en fruktsallad som kompensation då vi fick boka om flyget efter en krock mellan planets vinge o en cateringbil. Nu landar vi 2 timmar senare- men vi tar oss då hem:)


Lilla K hittade en tomte att kramas med på...

dsc02614 (MMS)

Lilla K hittade en tomte att kramas med på centralen innan vi börjar hemresan. Hon fick berätta vad hon önskade, tummade på en hemlis m tomten o gjorde high five. Nu ska vi på tåget till flyget. Får se om vi hinner med då ett tåg är inställt....


lilla K och jag Shoppar lite innan vi åker...

dsc02612 (MMS)

lilla K och jag Shoppar lite innan vi åker. Det har bara blivit lite te på NK än så länge. Här har skyltdockor horn på skallen o ljuskronorna i taket är av renhorn- vi känner oss hemma :)


Söt Lova diggar musik. Idag har vi Shoppat...

dsc02609 (MMS)

Söt Lova diggar musik. Idag har vi Shoppat, fikat, myst o sett hästshow:) lilla K njuter gärnet


Vi är Uppe i kaknästornet m Johan o Lova....

dsc02604 (MMS)

Vi är Uppe i kaknästornet m Johan o Lova. Vi njuter järnet:) sen blir det junibacken!


Det svänger fort!

Här packas det och planeras. Jag och lilla K tänker dra på äventyr. Det blir en sväng till huvudstaden och A, J och söta L. VI ska se på hästshow, åka flygplan, tåg, spana på stan, njuta av tillvaron hela helgen. Spännande ska det bli - skönt att fara bara jag och lilla Tjejen.
Så i morgon efter skolan - då brassar vi till kusseluring med flickvän i Umstan. På fredagmorgon går flyget. Och vi  har massor att göra och tänka på innan vi åker.
Ikväll var det hockeymatch för U16. Storkillen hade jag räknat bort då han Förmodligen hade spräckt revbenet. Men efter besök hos sjukgymnast 2,5 timmar före match så visade det sig att allt satt där det skulle och det var okej att prova spela. Så lyckan var gjord. De vann matchen med 15-2. Skoj! Lite öm i ryggen var han dock då matchen var över. Så nu blir det vila över helgen.
Så gott det går med en rörlig 14-åring.
Min mams var med och hjälpte till i kiosken. Hon är en fantastisk klippa.

Nu åter till packning och planering !

Tack och hej - leverpastej!!!


Svettig= luktar illa ?

Måste man verkligen duscha såna här gånger - jag orkar inte. Det skulle vara så skönt att bara strunta i det- slippa gå ner i kalla källaren och se den översvämmande tvättkorgen med smutsig tvätt, och ana konturerna av en tvättkorg under den rena tvätthögen som skulle behöva vikas. Jag skulle så gärna bara vilja krypa ner i sängen, lägga huvudet på kudden och somna. För att vakna nyduschad, glad som en lärka ( är lärkor speciellt glada ???) ren , fräsch och dofta som en nyponros. ( Om dem luktar gott vill säga - det vet inte jag???) Jag är så trött och slut på. Jag känner inte heller att jag kunde ge allt på boxpasset. Min armbåge spökar, och är det inte den då är det foten/vaden. Jag gnäller jag vet. Men jag knatar på !
Men det jobbiga när man kommer hem och ska måsta duscha - det är bara för mycket. Jag får verkligen ta sats. För JA jag gör det naturligtvis. Absolut. Men det tar emot. Så NEJ Maken behöver inte sova med ett svettmumbo som luktar jambomambo... Som tur är. Frågan är om han skulle märka nån sån lukt. Hans näsa spökar - som den gjort länge. Det är tätt i avloppet nånstans på vägen från hjärnan till utloppet.

Det har varit en dag som alla andra dagar. Maken jobbar, mellanK har jägarexamen, lilla K luciaträning, StorK har egentligen hockeyträning men med det onda revbenet eller vad det nu är så blev det annat, jag hade vinlotteri och box. Tack vare alla som finns omkring oss så syr vi ihop allt.
Jag hann till och med smaka av det supergoda fikat. Och det kommer i repris. Förra gångens vinnare - tog hem det igen. Det betyder att vi fikar där även nästa gång. Mums säger jag bara - bagare skulle hon kunna bli.

Så egentligen så är det en rätt bra dag. Som de flesta andra. Jag har goda vänner som jag umgås med och som jag tycker väldigt mycket om. Jag har min finaste finaste familj som provar mitt tålamod i samma takt som de ger mig så mycket kärlek som jag bara orkar insupa. Jag har ett roligt arbete och mycket roligt som händer vid sidan av mitt jobb. OCH
Jag har jul hemma. Granen saknas - och lite julstjärnor och hyacinter. Men julgardiner, julljusstakar och dukar är framplockade och uppsatta sen i söndags. Jag är julnarkoman. Till dagen efter annandagen typ. Då vill jag ta bort det och blicka framåt mot det nya året, nya tider, nya äventyr och utmaningar. Men nu njuter jag - i allt det röda tomtiga mysiga varma.

trött,trött,trött

är jag idag.
Men det är det värt för det var en väldans trevlig kväll i går i glada människors sällskap. En eller annan surpelle fanns det nog, men de allra flesta var glada och hade roligt - och surpellar brukar ju mest förstöra sina egna moments.
Jag skrattade så jag grät - säger inget mer om det, men ni som vet ni vet, ett tvåmanstält är involverat och en närsynt sömmerska. 
Kvällen gick fort - gör ju ofta det när man har roligt. Hem kom vi oss i nån ordning, så vi kunde kliva upp i morse och jag promenerade ner på ishallen för att greppa micken. Det gick bra det med - även fast jag var trött. Mycket trött t.o.m. Jag hade ont i mitt knä i natt. Väldigt ont. Undrar vad som hemsöker vår familj?
Storkillen åkte ju på en par smällar i fredags på planen och fick - vad vännen sjukgymnast misstänker- ev. en spricka i ett revben. Om det är så illa vet jag inte. Men ont gör det . Speciellt vid nysningar och hostningar. Tur det finns värktabletter. Och det är på skjutsidan. Men det ger sig nog.

MellanKillen har ju fortfarande inte heller stått på is på 4-5 veckor eftersom hans knä inte blivit riktigt okej... Sjukgymnasten undrade om vi skulle införskaffa kalktabletter kanske.
Men vi knatar på. Maken kom hem igår och hade en hel del historier att berätta. Skönt att de är hemma !
Rådjuren hade varit där vi lagt ut mat. Så vi hoppas kunna ta oss dit nån sväng. Får väl se hur det går.

I stort sett så har väl mina funderingar om fula fiskar... vad ska jag säga. Utökats. De fula fiskarna, finns där man minst anar det. Men det är väl också så att även jag - i andras ögon - mycket väl kan vara en ful fisk. Jag hoppas bara att mina fulfisksidor-  inte märks så ofta.
Det är väl så att vi alla är oss själva närmast. Det har vi diskuterat många gånger i många olika situationer. Och att vi alla ser till oss själva och vårt.
Men ibland blir jag förvånad ... och förundrad... och hoppas att jag lär mig - att ta fram sjöjungfrusidorna istället...

Nu blir det en stund framför tvn under filten medans maken lagar middag. Favoritmaken !




Ful fisk !

Lilla K vaknade mitt i natten - väckte mig med ett väs - MAMMA -
Jaaaa svarade jag yrvaket...
Mamma det är så otäckt -det känns som jag är en ful fisk...
Ja vad svarar man ??? Nää min lilla gumma - du är min fina tjej ! Sov nu ...
Sen talade mellanK om för mig att jag minsann skulle ta det lugnt med det drickbara på älgfesten i morgon.
 "För du minns väl hur yr du var i bollen efter du varit i Sandsele sist..."
Jo jag minns - men jag skyller på magsjuka ;-P

Annars har jag hattat på idag, har haft lite trevligt sällskap på jobbet en stund på fredagsmys.
Sen blev det middag på Frasses innan det var dax för hockeymatch för storK. De förlorade med 5-1 men jobbade bra ändå- storkillen åkte på en smäll så han ojar sig över ryggen och ligger på värme nu. Vi får se hur det är i morgon om vi får göra ett besök hos en god vän...

Maken är på väg hem - äntligen. Ska bli skönt att få hem honom, höra lite jakthistorier och lufta lite vuxentankar. Om alla fula fiskar som finns... Ibland blir man alldeles matt av hur folk tänker. Jag förstår att det är krig i världen då småsaker kan få folk att bli alldeles tokiga.
Kändes nästan som om jag skulle kunna kliva åt sidan och säga tack och adjö. Det här fixar ni bra själva. Jag vill inte vara med på sånt här skit längre. Ni är inte kloka...
Men jag avvaktar ett tag till ... ett litet tag... OCH det gäller inte jobbet - där har vi det riktigt bra om jag får säga det själv.


( bild från aftonbladet)

Nu är tredje på drev skjutet efter min fin...

dsc00255 (MMS)

Nu är tredje på drev skjutet efter min fina Sivan!


Triss

Sivan fick en triss igår, triss i rådjur !
Häftigt, sådär så när Maken ringde och berättade om drevet och de två första så nästan grät jag, skrattade och tjoade, grät igen en skvätt för att jag är här och de är där...
Sen hade hon på kvällen spårat och deltagit i eftersök så de kunde avliva ett påkört rådjur. Så nu är de snart uppe i de fem som Herr Björnjägare lovat.
Jag är glad att de har det bra och får fälla vilt. Idag var det rävjakt. Så de har nog trevligt.

Här hemma rusar livet påsom vanligt, med träningar hit, utvecklingssamtal dit- Lilla K är godkänd. Duktig Kicka - brås på mamma ;-D, jobb och skola.
Barnen är duktiga på att hjälpa till på alla sätt och vis. Hundar, middagar, tvätt och städ.
Igår fick jag förresten hjälp med min armbåge, fot och nacke- av herr Sjukgymnast. Så nu kan det väl bara bli bättre. Hoppas jag.
Ska få lite mera hjälp med vissa delar av mig - som behöver det. Typ foten och armbågen.
Sen laddar vi för en aktivitetshelg utan dess like. Hockey fredagkväll - StorKillen ska få äran att spela med i en DM Match mot Björklöven - spännande. Lördag är det stalldag för mig och lilla K, sen hinner vi kanske på hockey innan det på kvällen är dax för älgfest.
Söndag är det hockey igen sen måste jag börja plocka fram julgardiner och ljusstakar. Vi ska ju på äventyr jag och lilla K nästa helg...

Förvånad ?

Man upphör aldrig att förvåna sig. Och ibland vet man inte vad man ska tro?
Vem ska man lita på? Ärliga blå eller annat...

Gaaaaaaaa..............................................................................................

Att förtiga sanningen är också att ljuga ?! Eller hur !

Ja ja - det löser sig väl - hoppas jag. Även om man önskar att man slapp veta /höra ibland.
Ja ibland önskar man att man kunde krypa ner under täcket och kliva upp när solen skiner i hjärta och i sinne.

Men i morgon är en annan dag - då är allt glömt och allt tillbaks i gamla galoscher. Så det blir nog bra.
Jag är djupt och innerligt glad över mina goa fina arbetskamrater - ni är så så så bra !


Farsdag!

Vi har som ingen Far hemma att fira idag. Vi tänder ett ljus, ringer telefonsamtal och hälsar grattis. Tänker några extra varma tankar på de som inte längre finns här.

MellanK sitter på bussen på väg hem från Tärna och en trevlig helg vad jag förstår, jag har då nästan inte hört av honom på hela tiden. StorKillen är på väg hem från en träningsdag på ishallen då matcherna som skulle vara blev inställda. Trist när vi ställt in oss på det. Men vi fick annat gjort istället.
Jag har börjat snegla på adventstakar och julgardiner - men håller mig ett tag till. Jag är en sån som vill fram med allt fort så jag hinner njuta av det goda medans jag gärna stökar bort det när juldagarna just passerat för då vill jag gå vidare mot ljusare tider. Det är nu i mörkret som det röda och de levande ljusen gör sig som bäst.

Däremot har jag rullat köttbullar som jag hoppas kan passa bra på julaftonskvällen - jag har bakat bullar vilket inte hänt på de senaste åren. Lilla K hjälpte till och hon mindes aldrig att vi bakat bullar tillsammans. Sorgligt. Men nu har vi gjort det.
Jag håller på värmer middagen innan vi ska på ishallen där lilla K ska vara ishockeyprinsessa för en stund. Hon är lite anti mot hockeyn just nu - men vi provar några gånger till. Det som inte är kul en gång kan vara det roligaste som finns nästa. Ge saker/människor en chans är min melodi.

Igår var en härlig dag då vi var ute på förmiddagen, sen fick badhuset besök. Så god middag med fint folk. Och så avslutade vi med glada fniss kvällen till tvprogrammet Så mycket bättre. Mycket bra kväll.
Jo svågern blev lite imponerad då vi ringde dit kl 21.30 och ville ha hjälp m matteläxan. Eller blev han impad egentligen?!
Hur går det för Maken då ??? Jo då - han har fått panga. En älg. Jo ni läste rätt. En älg. Idag blev det en räv och Sivan har fått driva rådjur vad jag förstår. Men inga skottillfällen. Tidigare hade GB fått panga ett rådjur. Så de har knäckt fjolårets resultat.
Nu åter till bullgräddning !




Storkillen och jag har varit ute med jämth...

dsc02598 (MMS)

Storkillen och jag har varit ute med jämthundarna-det biter skönt i kinderna. Men vi saknar Sivan-rådjuren har passat på att besöka gården o rabarberlandet :)


VäxjöVarning!

Nu är de snart på väg !!! De fyra musketörerna och Sivan. Jag undrar lite då maken sa till Svevia idag " Men du i år - då ska vi tamme f-n fokusera på jakten!" Jag och Svevia stirrade och funderade länge över vad han egentligen sa. Jag undrar lite över vad de gjorde ifjol på sin "jaktresa" - det är klart - det blev bara två djur fällda !!!???
Packningen är klar - hoppas vi - det som inte är med finns väl att köpa nånstans. Hade sån tur att vi fick köpa ett reflextäcke t Sivan ikväll - TACK U-R !!! Nu syns damen! Så nu håller vi tummarna att det ska bli en bra resa för alla !
Annars har det faktiskt trots allt varit bra dagar ! Jag har varit på "fotvård" Hurvas - men så gott det gör ! Massage på alla onda ställen och massa hjälp fick jag. Jag bokade till och med en tid igen! Kanonbra böna som driver det där!
Så kommer jag tillbaks på jobbet och vem dyker upp då - revisorn. Nästa nervpirr. Har jag gjort rätt, är allt som det ska - men det avlöpte faktiskt bra det med! Skills skulle mina barn sagt.
Så idag var det dax för nästa nervpress. Mejan var förbi på jobbet och var nog lite impad att det gick bra att prata med mig. Jag var väldans nervös, men hade känslorna under kontroll. Tro bara inte att jag kunde tänka på så mycket annat vettigt.
Dax för årliga kontrollen av mina gaddar. Sista gången med den bästa tandläkaren och hans suveräna arbetskamrater. Jo de är faktiskt duktiga och jag gillar dem - däremot gillar jag inte deras arbete. Men vet ni vad??? På tjugo minuter var jag klar- inga ingrepp förutom koll och puts. Jag var så glad så jag nästan grät. En kram fick jag innan jag gick av tandis som dagen till ära fyllde år.
Så - efter stallet med lilla prinsessan ( som för övrigt gick jättebra!) Så var det dax för spinning, hoppade över boxen då min armbåge bråkar med mig. MellanKillen skulle följa med och trampa lite pedal då hans knä inte vill läka. När vi kommer dit så drar han av sig joggingbrallorna - och står där med långkallingar under shortsen. SUCK.... han är för härlig. Han skulle cykla så. När jag sa att han nödvändigtvis faktiskt måste ta av sig dem så suckade han tungt och sa " är det nån jädrans modevisning det här???" 
Han cyklade en stund, fick upp svetten men fick ont så då la han av. Det blir fler gånger för sjukgymnasten beordrade vila ett tag till. Möjligen cykling så länge det inte gör ont. Åh vad ledsen han var när han fick det beskedet. Sjukgymnasten hade pratat om 6 veckor. Så vi får väl se. 
StorKillen har kompis, de har packat jaktryggorna och ska med bussen t Lycksele i morgon för att hänga med Jakt och fiskegymnasiet på älgjakt. Jätteroligt att de får följa med!  

Sååå nu ska jag säga hej till resenärerna ! Och hoppas de kommer hem med nya jakthistorier. Vi är lite less på de gamla ;0)

Onsdag - snart fredag!

Och på fredag åker maken neröver med ett par grabbs för att få jaga rådjur, vildsvin och annat skjutbart i en vecka. Det gjorde samma resa i fjol och hade vad jag förstår väldans trevligt ! Maken behöver det, vi andra klarar oss bra här hemma även om vi naturligtvis längtar till han kommer hem. Det ska snöa en hel del till helgen=snöskottning=blä.

Vi har i alla fall haft lite funderingar över hur det ska gå för maken/pappan när han ska åka bort. Jag nämnde det i ett tidigare inlägg att vi har en plan. Det är ju nämligen så att maken kan vara väldigt disträ. Det finns många historier om hur han glömt saker och ting som i vanliga fall inte är så viktiga och som går att lösa - men när man glömmer var man gömt slutstycket till bössan så är det lite panik när jaktkamraterna varvar bilarna ute på gården och är på väg till skogen, när man skjutit en älg mitt ute i vilda skogen och upptäcker att kniven nog sitter kvar i kubben vid jakthuset sen dagen innan- alltså knivlös vid urtagning av skjutet vilt, när man kvällen innan jaktstart börjar leta jaktradion - och inte hittar den då är paniken nära. Den gången var det i o f s muraren som lånat den hösten innan och glömt lämna igen den. Allt löste sig m a o. Men som sagt det finns många historier.
Ibland glömska ibland slarv. Som i höstas med hundpejlaren. Och det är massor med gånger han letat i panik - saker som sen funnits där han letat bara det att stressen gjort att  han inte sett det.
Men vi har kommit på det, vi ska skriva packlistor. Som vi sen lämnar över till reskamraterna så de får bocka av när de kommer fram att allt är med - och när de packar för att åka hem så att allt hamnar i bilen. Vissa särskilt viktiga saker kanske vi gör en lista där han får kvittera ut och lämna igen efter användandet. Storkillen har försäkrat sig att de ska "Hålla reda på pappa". Så just nu är jag mest fundersam över Sivanhunden som ska med. Jag har bett flickorna i huset dit de ska att hjälpa till att hålla koll. Vi kanske får ha övervakningskamera - så hon får mat i ordning och får gå ut i ordning.
Meeen allt löser sig.
Jag hoppas de får trevligt, att Sivanhunden får skälla och jaga, att de njuter av en härligt vecka.
Vi ska också njuta - de stunder vi hinner för här hemma kommer allt att gå sin gilla gång, jobb, skola, träningar till höger och vänster.

Idag är det - dax att få hjälp med min fot. Gaaaa jag som hatar att visa mina fötter och vet ni vad ??? I morgon - är det dax för tandläkaren. Gaaaaaa två hemska saker samma vecka - hur tänkte jag då ???

En helt underbar dag vad Livet är härligt ...

dsc02591 (MMS)

En helt underbar dag vad Livet är härligt - sköt om er o se till att njuta av dagen idag :)


Blandat

Vilken härlig dag !!! Va!!!??? Fatta att vi fick komma och släppa Sivan på absolut färska rådjursspår, så hon fick driva - hon började med ett gäng djur som förmodligen blev skrämda, så kom hon sitt bakspår. Vi fikade. Sen tog vi nya tag, nya spår, nytt drev, nya djur och så föll en i backen. Men inte gav sig Sivanhunden för det, hon fortsatte med det andra en stund till. Jag var så glad så jag grät där i skogsbrynet för mig själv. Så härlig känsla!!! och roligt för storkillen som fick gå med hunden eftersom alla skyttar behövdes. Han gick med en man som känner markerna som sin egen bakficka. Så StorKillen var i hetluften. Han fick syn på geten först och var med när hon föll. Härligt !
Sen blev det hockey och sekretariatet för min del. StorKillen gjorde debut som hockeydomare. Tror nog att det gick rätt bra. De hade lite specialistcoachning i periodpaus. MellanKillen som var sååååå sugen på att vara Storumans hemliga vapen och kliva in i andra perioden och spela - fick inget gehör för sitt förslag utan hamnade i utvisningsbåset - ja som båsvakt då. Tyvärr så förlorade Storuman ganska stort, trots snygg upphämtning i första perioden när de låg under m 3-0. Lilla Kärleksprinsessan hade tur och fick följa med en kompis på änglapysselfest på Aktiviteten. Hon hade jätteskoj.
Jag drog en sväng på volleyboll och sen kom mamsen på middag. Tacomiddag för att fira dagens fångst.  

Vi drog oss ner till kyrkogården och gick runt där en stund. Tände ljus på gravar och tänkte saknadstankar med saknadstårar i ögonen. Minneslunden var väldigt vacker. Ja hela kyrkogården är så fantastiskt fin.
Vi avslutade den stunden med ett besök på Shangri-la fiket i Stensele. Så fantastiskt mysigt. Väl värt ett besök.
Nu är vi rätt nöjda så nu landar vi framför en film lilla Kärleksprinsessan och jag. Puss och kram !


Sivan fick sitt första rådjur idag :)

dsc02584 (MMS)

Sivan fick sitt första rådjur idag :)


Lov och lov och lov - nu är vi less

Jag längtar till höstlovet är slut. Det är skönt för ungarna - men en annan blir ju helslut på ! Det är aktiviteter hit och dit, sena som tidiga, här och där. Däremellan allt det normala - träningar, ridskola, jobb, hem och hundar.
Men nu är det bara helgen kvar.
Idag var vi en sväng till skogen men det var för mycket skrepen så jag ville inte ha sivanhunden lös så länge för - imorgon - ska hon få prova på några rådur TJOHOOOOO! Vi vet var de finns och det ska ut ett gäng passare sen ska vi se om det blir nåt drev. Jag hoppas på det - och att vi är klara i tid för kl 12 är det match på ishallen. Mellankillen ska inte vara med - han fick två veckor till på bänken med sitt onda knä. Men cykla har han provat på så det blir nog fortsättning med det.
StorKillen har match ikväll så vi ska väl dit och heja - tyst då för mig själv- om jag fixar det. Jag är inte känd för att vara den tysta blyga typen. Men jag tränar på det.
Sen är det ju helgen som vi ska tända ljus och minnas våra nära och kära. Det gör vi ju flera gånger ändå under året, men det är nåt speciellt med den här helgen.
Sen så funderar jag och storKillen på en plan. Pappan ska nämligen åka på jaktresa, så vi har lite bekymmer inför denna resa. Men det ska jag återkomma till. Vi måste finslipa planen lite bara.
Såååå jag återkommer - snart hoppas jag !


Ute i skogen m maken Storkillen o Sivan De...

dsc02582 (MMS)

Ute i skogen m maken Storkillen o Sivan Det är för skarpt för hunden. Så nu berättar det jakthistorier :)


Mina arbetskamrater kokar kaffe på jobbet ...

dsc02580 (MMS)

Mina arbetskamrater kokar kaffe på jobbet :d det är strömavbrott - inte skoj...


Mellankillen har vaknat till ur dvalan och...

dsc02579 (MMS)

Mellankillen har vaknat till ur dvalan och uppträder med kompisen på rockcafékväll:)


Mellankillen läser föräldrar&barn på sjuka...

dsc02578 (MMS)

Mellankillen läser föräldrar&barn på sjukan i väntan på doktorn. Väldigt trött efter en natts lan.


RSS 2.0