oj oj oj

Det verkar som vi varit i skogen länge va ?

Nej då - här har hänt massor - vi har grattat Mejan som fyllde år, jag har varit på  tripp
Piteå 60 mil tur och retur, eller jag sov en natt på hotell, alla andra kursmedlemmar åkte hem så det var bara jag kvar... det är inte skojigt .
Blev inte så mycket shopping- fanns inte tid och jag var inte sugen - faktiskt !

Men jag tog vara på tiden med mig själv, läste ut en bok, började på en annan, njöt lite av att bara ha mitt eget sällskap- en stund. Men jag lovar - jag älskar min familj och jag har längtat hem och saknat !!! Massor !
Det är inte roligt att vara själv så där !

Men - jag fick gå en bra kurs, med en bra ledare, som jag idag förstod varför allt var så bekant;
Jag har lyssnat på honom förut och han var lika bra då ! Trots att han då höll ett föredrag för 900 personer och idag för 7 personer - så egentligen var det ju lättare att få ut nåt nu!

Sen ringde min mamms med lite dåliga nyheter igår - men jag håller tummarna och tror att det ordnar sig!

Skönt i alla fall att komma hem och mysa med ungarna nu - synd bara att maken jobbar ikväll.
Och Sivan som nästan kryper ur skinnet och helst vill hoppa upp i famnen och pussa på mig
Men det gillar jag inget vidare - hundpussar ;-)
Nu är vi ute med Sivan i skogen -

4e14ffce2eae224285e5ad7651565df0.png

Nu är vi ute med Sivan i skogen - hon håller sig inom 75 meter hela tiden ... Skulle gärna se att hon blev mer frimodig. Och törs ge sig iväg en bit Nu vill lilla K att vi döper om Sivan t Stephanie - eller Twinkle. Skulle inte tro det :)


måste bara

säga att jag verkligen gillar Pontare, rolig och fantastiskt duktig på att sjunga !
Året var 1988 det var nog julafton om jag fattat rätt ( på youtube) så var Roger Pontare på tv med Pernilla Wahlgren och sjöng, det var första gången jag hörde honom, sen har han varit min idol- det finns flera, men han har fastnat - ni ska få se klippet som jag hittat på Youtube, Pontare var väldigt ung och hade inte riktigt börjat med sin etnostil än.
Idag såg han ut ungefär så härSå kompisens lilla tjej fyra år gammal frågade sin mamma lite försiktigt " Mamma kan han flyga ???"

Tyckte jag var bra, jag tänkte att i fyraåringensögon så ser han ut som Karlsson på taket - modell äldre !

Maken, mellanK  och lilla K var också med - de tyckte också att det var helt okej även om i deras tycke så var När vindarna viskar ditt namn bäst.

Kaffe efteråt hos goda vännen - mysigt !

Nu blir det popcorn i soffan m familjen !
Sov gott !

Och Simon - tack för tipset med mossan ! Det var bra ! Så gör man ju ibland för att visa vägen till älgen när man skjutit en bit ut i skogen - men det är ju kanon att använda även vid spårning :-)


Åh vad det är bra :) Först lokala

7d081f8bdeb7adc34e5624fb11c4bdbe.png

Åh vad det är bra :) Först lokala förmågor sen Lycksele Storband med många av bandmedlemmarna som är härifrån och nu The One and Only Roger Pontare


gapar och pratar

Härliga lördag ! Vaknade kl 7.15 då maken skulle till skogen för att hämta hem gårdagens stora älg.
Men jag läste en stund och somnade om bredvid lilla K som sovsnusade så gott !

Sen drog Jag, Sivan och lilla K till skogs, jag drog ett spår med en älgklöv och vi gick en promenad medans spåret gottade till sig.
Jag kan inte sånt där men vi provade i alla fall - ca 45 minuter senare gick vi dit m Sivan och hon tog spåret klockrent TJOHOOO !!!
Men jag vill lära mig mer om hur man bör gå tillväga samt införskaffa klädnypor och binda plastband på för att nypa fast där man gått, jag hann ju glömma var jag startat.
Fick ett mail att Sivans kullsyster skällt rådjur i 20 minuter, men det är ju lite svårt för oss här när vi har dåligt med rådjur. Men det kommer !

Sen drog älsklingsungarna och jag ner på Akkan där det var massor med happenings, Årets Vildman kröntes, det blev då Krister Ohlsson ( Balticgruppen)och Roger Pontare ( min favorit ) sjöng lite , sen var det även lokala förmågor som uppträdde.
Det var chokladprovning, man kunde köpa lotter och vinna en av 5 platser i juryn på chokladprovningen tillsammans med Björn Ferry, Heidi Andersson och Gunilla Lundgren ( kommunalråd)
Jag fick överta vännens lotter som fick bråttom på affären, och gissa vad ! Hon vann- vännen alltså, så jag fick vackert kliva upp på scen och placera mig i stolen.
När jag sitter där, tar första chokladbiten i munnen och tittar ut över publiken fastnar mina ögon på mellanKillen, som sitter och flinar åt mig - då går det upp för mig ....
VI HAR JU INGÅTT GODISLÖFTE TILLSAMMANS - och här sitter jag och tuggar choklad.
Vad göra, jag kunde ju inte direkt spotta ut den inför publiken så det var bara att tugga på och - ja det var gott Mörk god choklad !
Men påsen med chokladkakorna man fick som tack för hjälpen den fick vännen själv.
Nu fortsätter godislöftet- tycker jag, MellanK tycker att vi har brutit det så vi hade jorden diskussion om det i bilen .
n det renderade i att sen när jag kom in på jobbet stog en trevlig herre där som undrade vad i all världen jag hade diskuterat i bilen ? Och med vem ? Han sa att munnen gick som en cementblandare på mig och huvudet rullade som värsta ugglevridningarna.
Ja ja - suck - det var väl säkert så ... Stackars barn - men godislöftet består!

Och nu ska vi äta god middag innan det blir en Konsert i Stensele kyrka, med favvon som sagt Roger Pontare.

I morgon blir det skogen en sväng tror jag, sen ska vi väl städa här ute och fixa och dona.

Maken har varit duktig och grävt potatis medans jag förlustade mig på samhället.
Men jag får ta igen det nån annan gång. Kanske i morgon - det får tiden utvisa !


På fredagskvällen bubblar det

i blodet - det är fest ....

Det var länge sen det var så , just nu är jag så trött så ögonen riskerar att falla ihop på mig fast jag är i ett stående tillstånd.
Jag klev upp kl 05 i morse, hörde regnet- men tjurskallen satt mellan mina axlar och tillsammans kämpade vi oss upp och ut i 0 gradigt väder med regndroppar som prydde bilrutan.
Jag frös och jag var trött och jag - ville hem i min sköna säng - men, ut tog jag mig och det blev en väldigt skön dag i a f.
Det slutade regna och jag eldade och mös med lite hundskall och bäckens brusande.
Två älgar damp i backen och när vi kom hem efter att ha hämtat ut dem och hudat av dem i slakthuset så var klockan 5 =12 timmar i skogen.

Så därför känner jag mig som en urlakad sill. Men det blir väl nåt trevligt nån annan fredagkväll i stället.

På måndag-tisdag befinner jag mig i Piteå på kurs, sen ska det väl vara lite lugnare i mitt liv ett tag- tror jag !
Eller - jag är då på hemmaplan i alla fall.

MellanK har befunnit sig mellan två lakan idag- mådde tjyvens i morse, men det gick över så nu hoppas jag att vi andra håller oss krya över helgen. Vi har massor med måsten här hemma- päropptagning, friggamålning, tvättberget ska bestigas och det finns hur mycket som helst- om man vill.

I morgon kväll ska jag i alla fall gå och lyssna på min stora favvo Roger Pontare !
Han är en Idol för mig- har alltid varit ! Och nu ska han sjunga i Stensele kyrka - kan bli kanonbra !Ja idag sitter jag på pass Mycket

0-1fdbd874c6082afb7840ec3150f25be5.png

Ja idag sitter jag på pass Mycket kläder o varm eld för det är ganska kallt ! Men solen tittar fram emellanåt och bäcken brusar bakom ryggen.
Hoppas älgen tittar fram snart !


Motion

Vem säger att det inte är krävande att shoppa ? Idag har jag halvsprungit 8 km ( enligt min stegräknare ) - samtidigt som huvudet har gått som på en uggla - roterande. armarna har fått jobba med vikter ( shoppingpåsarna ) , det har bitvis varit lite intervall, ibland lite step-up...
Så nog tycker jag att det är som ett träningspass att shoppa !

VI hittade en hel del, återstår bara att se om ungarna kan- och vill ha det som införskaffats åt dem...
Jag är nöjd med det som är mitt !

En trevlig dag har det varit i alla fall.
Vi hann in till Bodarna och hälsa - det var mysigt,fint det blir där ! Man blir inte sugen på själva arbetet och röran mitt i - men jag skulle också vilja se fram emot att få så där fint som jag tror att det blir !

Asch nu är jag trött - ska sova för i morgon är det torsdag - med massor på agendan - som det ska vara !
Umstan

Japp, efter all stress med Filla Joy, som lilla K gillar skarpt, och isladan med mellanKillen som skulle träna och storkillen som fick hjälp med sin arm - det var nog nåt som inte låg helt rätt där - så hann jag boxas.
Nytt boxpass- jättebra, men man blir slut på  - det är ju ett tag sen och jag har inte varit helt kry.
Det var nya övningar -och jag hade en partner som på en av övningarna såg ut som en katt som krafsade lite på paddarna- jag skrattade gott, men gruvar lite, det brukar heta skrattar bäst som skrattar sist...

Efter boxingen så styrde vi ratten ner mot Umstan, Dimmigt och regnigt men fram kom vi i kolsvarta natten lilla Mamsen var gullig och öppnade dörren vid midnatt så vi fick komma in och sova.

Nu har vi vaknat och ska ut på shopping, måste nog starta dagen med en havregrynsgröt för Mejan har hotat med att det är shopping hela dagen och det räknas hur många affärer per timme vi kan springa i - har vi inte sprungit tillräckligt många innan middagstid så blir det kvällsshopping på OBS och ICA Maxi... Jag får styra vagnen och betala som straff ...
Såååå jag rusar !

Linda- jag har fyrvaktaren.


ROSA bandet!

Precis som i fjol stödjer jag Linas insamling till Cancerfonden, skänk gärna pengar du med, via sms eller internetbank

Kyrklig !

Ja om man vore det vore väl det här ett ställe att gå till!

Han håller till på grannmarkerna för jaktlaget och det här är inte första skapelsen han gjort, det har varit en camping i samma stil, två jakttorn minst, ett älgobservatorium, det finns datorer, dricka, kapsylöppnare, bord, stolar, haklappar,hundkoppelhängare, gevärshållare, ja han har en fantasi som är otrolig !


hälg

det blev en lite annorlunda helg än jag tänkt mig...
Ni som inte gillar jakt och jakthistorier ni kan hoppa över det här inlägget!

Fredag hade jag tänkt sitta på pass själv mitt i skogen och njuta.
Men förkylningen ville annars- vi bestämde maken och jag sent på torsdagkväll att vi skulle ta det lugnt, att vi skulle åka ut när vi kände att vi var redo. Vi tog en tur och fikade ute, maken skar sig i benet, men det var enda blodsspillan vi var med på.
Dagen avrundade jag och lilla K med 9 årskalas innan vi anslöt till de övriga i jaktkojan.

Lördagen hade jag turen att få tillbringa med vår storkille som ville agera hundförare. Eftersom Maken inte kände sig kry bytte vi arbetsuppgifter - jag följde m storkillen som var hundförare och maken satt på pass med de två andra trollen.
Det är en upplevelse att få se kunskapen och viljan storkillen besitter, hittar galant i skogen, litar på kompassen , vet precis var han är och var vi ska, tänker till och talar om för mig hur vi ska bete oss för att få det att bli bra vid ansmygning på älgen, kollar vinden, kollar möjliga utvägar... jag är kort sagt imponerad. Han är bara 13 år !
Vi hade tur att få skjuta en kalv efter hunden, efter att vi stått 45 minuter och tittat på kon och kalvarna- vilken naturupplevelse ! Kon som rasade åt hunden, rusade mot den, frustade och fräste, kalvarna som höll sig tätt tätt intill varandra, eller intill kon hela tiden  hunden som slutade skälla och kom och la sig vid våra fötter... Jag ville ge upp men storkillen manade på, så till slut började hunden skälla igen och jag fick panga på när det blev läge . Storkillen och jag var båda lika glada när det slutade lyckligt och bra!

Sen var det jobb en stund, innan jag åkte upp till kojan igen och vi slocknade alla ovaggade !

Idag åkte lilla K och jag ut på Storumanklubben, lilla K somnade ca 7.30 ute på passet på ett liggunderlag när vi kom ut och sov till kl var 11- det är sövande med klar kall luft.
Jag satt och filosoferade över livet i allmänhet när jag hörde nåt som kom i skogen- kan ni förstå känslan när man hör nåt som kommer och slår i träden- det låter som man slår med pinnar, och man hör trampet på den mjuka skogsmossen man förstår och anar att nu ... nu kan det vara dax.
Men den älgtjuren kände nog lukten av oss och drog iväg innan vi hann se den- jag hörde rivstarten.
Sen satt jag en bra stund till - då kom nästa djur lunkande rakt emot mig, kanske var det 80 meter bort en stor fin älgoxe, inte så många taggar men en ståtlig tjur.
Jag siktade och funderade, men tyckte nog det var för mycket som var osäkert, jag vill ha ett säkert skott.
Men en fin upplevelse var det.
Sen vaknade lilla K,vi fikade och mös, tills en av hundarna rev i ett upptag alldeles i närheten då var spänningen på topp igen. Men det försvann vad det nu var. Däremot lunkade något förbi ute i skogen igen , såpass långt att vi hörde kvistar som bröts men såg inget, däremot var det en passare en bit bort som fick se ko med kalv som kom från vårt håll.

Jag är glad att jag har förmånen att få uppleva allt det här !

Ikväll har jag ett filmen Flickan som lekte med elden. Jag tyckte helt klart att den var bra ! Sevärd ! Men se gärna ettan först. Och jag väntar med spänning på sista filmen.
Dessutom har jag läst ut Camilla Läckbergs senaste bok. Den var också bra !

Sov gott !
Vi fick den :)

2c24b976d6d66e0a9f9a4fa9743ed100.png

Vi fick den :)


Är ute med storkillen i skogen Han

0-5c8cd70196fde1c7695655507ec31ba6.png

Är ute med storkillen i skogen Han är hundförare jag bär bössan Vi smög på ett ståndskall -som visade sig vara - kanske en mård, eller bara ett träd ? Vi hade då spännande en stund :)


Det kan vara farligt att sitta på

0-66d738d30cd3fe5e8be23887060f303c.png

Det kan vara farligt att sitta på pass ... Men det är tur att det finns Laitistejp :) det kan vara bra till mycket !


fetstek

Ikväll har vi haft en bra uppdelning, maken har styckat och packat köttet, och jag har städat!
StorK har hjälpt pappan så han stod inte alleles själv.
Däremot blir det lite spännande när vi ska tillaga maten och det står stek , fetstek, revben, och köttfärs på allt ... Den där fetsteken plockar inte jag upp- jag gillar inte de där fetbitarna som maken gärna äter.
Han kan ju gärna röka "gompen" och äta ... Blä ...

Samt att jag packat iväg lilla k till systeryster för att vi skulle jaga i morgon, samt skjutsat och hämtat mellanK på hockeyträningen, samt rusat in och ut på jobbet där vi har en ny pingla som ska lära upp sig, vilket jag hoppas går bra för i såna f ska hon jobba lite i helgen... hon är duktig så jag tror på henne ( och hoppas )

Men sen är det ju så att vi hosta och kraxar ikapp maken och jag, inte riktigt krya nån av oss - och naturligtvis så är ju maken värst illa däran... alltså sjukare än vad jag är.
SÅ hur som helst så har vi bestämt att vi kliver inte upp och åker ut på älgjakt på riktigt utan vi åker när vi är klara och kollat vädret, sen är vi ute tills vi är nöjda - så ser vi vad det blir ?!
Jag vill gärna jaga fler dagar och inte sitta en dag i kyla och snålblåst och bli sjuk igen...
ARRGHHHH vad svårt det är ...

Men - nu har de burit ner alla stekbitar och revben så nu blir det sängen ! Alldeles säkert !

PS MellanK fick med sig tre bronsmedaljer hem från kommunmästerskapetn- han är en cooling som inte egentligen brydde sig om resultatet men det kändes bra - det är skönt med en sån cooling ibland DS


kyrkokör ?!

Jag har varit i skogen m storkillen och Sivan - då vi inte är hundra krya nån av oss så gick vi en promenad på ca en timme i sakta mak = mys !
 Inga djur förutom Sivan då , som är så rolig där hon hoppar runt i skogen som en hare !
Men hon gjorde ett stort framsteg idag, hon hoppade in i skuffen på vår Nissan X-trail, 2 gånger, den är ju ganska hög så det är inte lätt... men med en stor fin älgklöv där inne så var motivationen på topp !

MellanK hade rastat henne idag och var lite fascinerad över hennes "regnbågsbajs"
Sånt förstår ni - det får man om man sätter i sig X antal små färgglada pärlor som man använder till pärlplattor !
Hon har ju lärt sig gå i trappen vet ni, så ungarna får lära sig att stänga dörrarna till sina rum !
Annars lär det bli mer intressanta "Gissa bajset!"exekursioner.

Sen har lilla K varit på Filla Joy, en barnkör som leds av Filadelfiaförsamlingen.
De har varit med länge och brukar vara jätteduktiga, så jag hoppas att hon fortsätter !
Då jag inte kunde skjutsa och hämta utan lilla K fick skjuts av Familjen V så frågade jag hur det varit !?
Jo bra, svarade lilla K
Vad har ni gjort då ? Undrade jag frågvist
Jo, svarade lilla K tålmodigt,  vi har sjungit om Gud och Jesus och alla de där andra döda människorna !?!

Nu håller jag på att baka - vinlotteri i morgon !

Kan ni förstå att om nåt år eller

1fd83dadb4cdcc722e6742d3c06f1504.png

Kan ni förstå att om nåt år eller två kommer det här fantastiska landskapet att vara täckt av fula vindsnurror Det tycker vi INTE om Vad tycker ni?


Idag är vi ute o kollar hur det gå

0-174b130c1a41ae94256ee5abbcb461fa.png

Idag är vi ute o kollar hur det går för älgjägarna


C- vitaminkick som Mejan kom med t

1ba387a5bed6111f7b142ffd9fc8597a.png

C- vitaminkick som Mejan kom med till oss sjuklingar :) häftigt med goda vänner :)


Feberyra ?

Hm nu är jag lite sur här jag sitter vid datorn...
Det är ju som synd om mig som är sjuk, jag mår inte särskilt bra, sådär ni vet man kallsvettas för minsta lilla, hostar så revbenen hotar hoppa ur skinnet, snyter så hjärnan snart rinner ut...
Men det känns faktiskt liiiiiite bättre än igår ! Faktiskt. Men absolut inte bra.

Och så har maken mage att komma inramlande vid 10 tiden och vara sjuk... så där sjuk som bara karlar kan ni vet " att föda barn är en världslig sak "-sjuk.
Och här satt jag beredd att få lite ompyssling när han skulle komma hem ikväll... ni vet så där "Men lilla hjärtat att du skulle bli så sjuk"-ompysslig.
Vad tror ni händer ???
Det är ju han det är mest synd om , att jag är sjuk det spelar inte så stor roll för jag kan ju stå på benen i alla fall...

Tur jag har en favoritsyster ( jag har ju bara en syster så det är tur att hon är favoriten) som handlade åt mig i förmiddags och gjorde lite ärenden.
Sen har jag ju en favoritAC som nyss var och hämtade Sivan - Sivan som höll på att få spel på oss för vi är ju dödstråkiga som bara ligger i varsitt soffhörn och ojar oss över vem som är värst illa däran, vem som måste lyfta på häcken och koka tevatten, vem som måste leta fram huvudvärkstabletterna och vem som ska måsta rasta en pinknödig Sivan.
Men nu skulle Sivan få ut och springa.
Lilla K är rätt nöjd, för det är ingen som krigar med henne om TVdosan och den lilla bärbara datorn, hon får styra upp nöjesutbudet i tvrummet vilket innebär TECKNAT hela dagen !!!

Ja ja , lite sur är jag faktiskt för maken har både fått jaga älg och ligga i soffan och vara mest sjuk !!!

SJUK

Sjuk - bläääää- men emellan varven när jag orkar så kommer nya gardiner upp...
Men jag ville ju ut i skogen ...


vibrationer

I morse när jag precis kommit på jobbet, satt mig ner och fått pappershögen att vibrera av jobbnerv, kom en av mina kompisar in och halvropade " valpen är lös jag tror din valp är lös"
Snabbt som ögat in i bilen och rejsade hem, där sprang Sivan omkring på trottoaren och en farbror och hans hund fick lov att vara sällskap " vi var så rädd att hon skulle ge sig ut på vägen "
Tack och lov att det gick bra !
Visade sig att mellanK stängt in Sivan inne i hundhuset men inte kollat att dörren på buren var stängd - så där hade hon hittat en väg ut !
Tack för det !!!

Sen har den där jobbhögen vibrerat om kring, men sitter nu snyggt och prydligt i pärmar och det ser i alla fall ut som jag har koll på läget på mitt jobb... men skenet kan bedra !
Reflekterade idag igen över att jag tycker att jag har fantastiska arbetskompisar som gör ett fantastiskt jobb - måste bli bättre på att tala om det !!!

Sen hade jag ju planerat att få en dag i skogen i morgon- att stora älgoxen med minst 20 pinnar skulle falla för min eldkäpp- men se den gubben gick inte. Jag har jordens förkylning på lut - så den planen går om intet- SUR är jag !!! Jag ville verkligen ut !!! Men vädret ser inte ut att vara så där jättebra så - det får väl bli så här då.
Så hoppas jag att min förkylning stannar upp och går tillbaks- för jag har inte tid att vara sjuk !!!

Men om jag går isäng nu - kanske ska ta en whiskey först
och imorgon blir det att inhandla ingefära...
det var en vän som inte finns hos oss längre som tipsade om det ... ingefära och varmt te ... gärna i samma kopp


jag har varit på föräldramöte Lill

76105f4d4fb91604dfd3d98b1987c059.png

jag har varit på föräldramöte Lilla K fick följa med min vän o springa tävling - gissa vem som vann :)


Rosa Rattar !

Jag som ska sluta äta godis, men jag måste nog ändå köpa en sån här när de kommer  i butiken !

Till förmån för bröstcancerfonden !!!

Nu säljer vi även Olja som passar

12298fad8fcf0e61c190380d88bb6f1a.png

Nu säljer vi även Olja som passar en riktig SOmack :)


Jaha ja !

Då var det gjort ! Och allt gick skapligt bra ... inte roligt att måsta igenom nåt sånt här, men vi har nog alla lärt oss nåt - hoppas jag !
Storkillen tyckte det gick rätt bra, han behövde inte möta öga mot öga ... det finns telefonlänk !
Och den andra killen hade egentligen ingen klar anledning att det blev som det blev... han blev bara arg !
Man kan hoppas att även där gick det in nya lärdomar om hur det är okej att agera och inte -även om man blir arg!

Men vi var klart lättade alla tre när allt var klart !
Firade med en lunch på Golden Bar.

Efter lite shopping åkte vi hem och hämtade upp Sivan som fick vara hos vännen i Stensele - tack och bock för det.
Det blir så långa dagar för lilla tjejen annars.

I morgon får vi koncentrera oss på jobbet och på fredag är det tänkt att det ska bli jakt.

Sen hoppas jag att det blir bättre väder för idag stormar det så jag är faktiskt glad att slippa sitta i skogen och frysa!

Jag skulle behöva putsa fönstren, men jag är utan fönsterputs- tur - nu går jag nog isäng i stället - jag är trött JÄMT !

Godnatt !Tisdagstress

Har varit en dag full med göra, samtidigt som jag var trött efter gårdagen.
Dock har jag en del som hänger över míg som jag måste få klart innan jag kan ge mig ut i skogen på fredag.

Lilla K hade namnsdag idag och det höll vi på missa, blev en pet-shops i present ...

Tur vi har duktiga jobbarkompisar som styr upp verksamheten på jobbet men det känns som vi skulle behöva fler timmar på dygnet, nu är ju en tid full med massa möten och uppstarter av saker och ting.
Men det ger sig så småningom.

Idag gräddade jag bullar och wienerbröd på jobbet - det luktar såååå gott, men nu har jag på G ett godislöfte med mellanK vi tar det t veckan så förhandlingarna pågår Men vi börjar nog på måndag och håller upp t Nyår som det ser ut nu !
Men jag skulle verkligen vilja få igång spinning här ... nån fler som är intresserad??? Skulle nog tro det men ... ja vi får se ! Den som lever får se!

Det ordspråket gäller en hel del i min omgivning just nu ! Jag brukar säga att det löser sig, men den som lever får se. Jag hoppas bara att alla är lika villiga till bra lösningar för alla så att man kan ge och ta !
Det krävs en hel del samarbete och vilja, men om vi hjälps åt så bör det gå.
Bara folk tänker på andra och inte bara på sig och sitt !!!
Ja ja nu kryper jag isäng i väntan på morgondagen som kommer att bli - spänd ... StorK ska igenom nåt som ingen av oss varit ut för men vi ska följa med och finnas nära - så det ska nog gå ...
Håll tummarna för oss bara !

Sköt om er !

Det är väldigt mörkt ute när det blir kväll !!!i morgon blir det jobb

Och nu är jag sååå slut på...
Jaktdagen idag gick bra, inga älgar för min räkning - lilla K skötte sig exemplariskt, så skoj att umgås med barnen så här - och hon njöt faktiskt också !

Vi fick fika i alla fall !

Sen var det valpkurs med Sivan- trots att jag hört talas om kennelhostan - efter letning på nätet resonemang m hundfolk och expertutlåtande av veterinären så åkte vi ändå - så nu är det bara att vänta och se !
Värst tror jag det är om älghundarna skulle få det nu ... lilla Sivan skötte sig bra i a f.
Men så är hon slut på nu - hon med!

Nu blir det sängen nästa - i morgon blir det jobb, och utvecklingssamtal, och föräldramöte ...och hämtning av storkillen i Laisok... men det blir i morgon det - god natt !

nu är vi på plats i skogen hunden

0-27783debe68b52210db6b68e18183d8c.png

nu är vi på plats i skogen hunden skäller så det ljunger i höstmorgonen Vi väntar bara på smällen Synd att det är på grannlagets marker ... Men vi njuter :)


Jaktmöte

Är det dax för snart, är lite trött så jag tänkte kanske lägga igen mina ögonlock en liten stund först, men jag springer och plockar det som ska i säcken inför morgondagen då jag får med mig Lilla K på älgpasset.
Killarna och Maken åker till jaktkojan och ska jaga där.
Jag gruvar mig lite för den här veckan, det är mycket nu ...
VÄLDIGT mycket ...

Hade för övrigt en mysig kväll med goda vänner igår kväll, drack ett glas vin eller två men det var så mysigt att bara sitta och fnittra och surra !
Vi bestämde att vi skulle hitta på nåt skoj snart, så det lutar åt Västerås
- eller kanske det var Haparanda eller
nej det var nog möjligen Sundsvall eller
kanske Lycksele,
eller om det kunde vara så att vi enades om Piteå `...
nej det var nog Pajala ändå ...
Ja ja det var då trevligt igår- vad framtiden har i sikte det får tiden utvisa.
Vi tar en dag i taget veckan som kommer- en vanlig älgjaktsvecka blir det inte.

Men vi ska ha trevligt ändå !

Jag önskar att jag kunde visa er hur mycket jag uppskattar att ni finns för mig ...
Tack !


På väg hem :)

3209da12f29b65611a200bd14a7a33a8.png

På väg hem :)


skördemarknad i Sandsele Massor me

0-5cd0eb3a42ea61b73745d2045eb5bf97.png

skördemarknad i Sandsele Massor med traktens egna produkter Och jag fick mina goda morötter Tack MC ! Sen var det fika på Akkan m vänner !


fredagkväll

före jakten- lite orutinerat är det att vi ska göra allt roligt just nu - nu vill jag bara vara på jobbet och hjälpa till och fixa och dona - flytta hyllor, flytta saker, hitta lösningar som gör att det ska bli bättre och bra, skulle verkligen behöva ta itu med pappershögarna nu också !
Och städningen ! Allt är lite huller om buller nu ! Meeeen vi hinner nog !

Men nästa vecka jagar ( ja ja vi sitter på pass, men vi är då med i a f ) jag och lilla K på måndag och fredag, sen på onsdag ska vi på andra tråkigheter, men det ska nog gå bra det med - en sak i taget bara!
Storkillen har precis gjort sin läxa så han ska få vara ledig några dagar på jakten, mellanK har skavsår efter att ha "sprungit flera varv runt storuman och sålt jultidningar ! " men han ska också vara med på jakten, han håller nog farfar sällskap om inte han precis som brorsan följer med pappa nån sväng !

Lilla K hade turen att få åka iväg på fredagsmys med kompisar ! Tackelitack !

Nu blir det sängen tror jag - ögonen går snart i kors !!!

Skelögd kattHär kommer den !!!Jag är såååå tacksam Mallan ! Det funkar !!!

Många frågar vad bokstäverna står för, Maken har ett dubbelnamn, första namnet är samma som killen i sällskapsresan har som första namn i sitt dubbelnamn. Makens andra namn låter som om han kommer från vårt grannland... men allt hänvisar naturligtvis till den "gamla goda tiden " ;0)
jultidningar

Säljs det till höger och vänster, jag ska också köpa av några stycken, men har inte hunnit kolla än.
MellanK säljer, han hade varit hos "snälla tanten" som alltid köper, och alltid bjuder på massor med godis, så nu kom han hem med godis fulla fickorna ...
Han hade surrat en stund, och funderade över att hon alltid är så snäll, alltid vill surra och prata, och att hon är gammal och har ont, tills han kom fram till att det nog hör ihop allt det där... det är en snäll men ensam tant !
Som gärna proppar ungarna fulle m godis som sagt, men - sa han-
"när hon skulle börja skicka med mig en kladdkaka- då sa jag stopp !!!"
Tur det - en kladdkaka i fickorna är ingen höjdare för tvättmaskinen!

Sen reflekterade han över något tvprogram där det handlar om folk med snuskigt mycket pengar, han har väl ingen aning om vad en dollar är värd, men han tyckte att ett armband för 12000 dollar var äckligt ...
Tycker jag med - speciellt till en karl !
Jag skulle kunna köpa mycket mer än ett ynka litet armband för 12000 dollar !!!

Jag har bokat in Sivan hos veterinären, bara lite vaccinering !
Och på måndagkväll om jag fattat saken rätt börjar valpkurs ! Hoppas det stämmer !

Sov gott !!!


SOMACKEN

Åh jag är så dålig på datorer ibland, jag skulle vilja lägga vår nya fina Logga här men kan inte få dit den ...

Bästa Anna på bästa Linjalen har ju gjort den åt oss, så jag länkar till Alltomstoruman där den finns!

VI har nu skiftat och det har gått relativt smärtfritt- jag menar - det gör inte ont - inte alls - vi har faktiskt mycket fördelar i den här nya situationen - men det var liiiiiiite strul innan det gick igenom och började fungera !
Men nu är det (e)S(s)Omacken Anna - när jag svarar i telefon på jobbet !

Jag hoppas verkligen ni kommer in och hälsar på när ni har tid och lust !
Vi säljer fortfarande Ben & Jerry´s och vi bjuder på kaffe och bulle i morgon också !

Sen har vi tillsammans med vår nya distriktchef bestämt att vi bjuder på ett halvt kilo kaffe om du ansöker om ett Statoil Master Card inom två veckor !


Så välkommen in !

 


rekord

rekordlångt strömavbrott, det måste vara länge sen som strömmen var borta så länge ! Nästan tre och enhalv  timme !

MellanKillens fotbollslag skulle ha avslutning på Frasses, sen skulle de bada på badhuset.
Tio av ca 30 barn hann få mat, resten fick gå hem utan mat- badet stängdes ju också då inte reningsverket fungerar.
StorK for ut på motionsrunda, han känner sig för hindrad av gipsskenan fortfarande för att gå på nån träning som anordnas av hockeyn, fast jag försöker peppa. Men han försöker själv i a f.
Och på måndag ryker skenan all världens väg !

På macken blev det lugnt - arbetarna som håller på att dra om strömmen och flytta skyltar m.m fick ta lite paus för det var ju inte mycket som fungerade för dem heller...
Men vi är snart där- nu är det nära !
Det kommer att bli bra - vi löser det mesta ska ni veta.
Inte några stora förändringar blir det heller - hörde en man idag som var så arg och rädd att vi nu skulle bli en sån där "skitmack" med bara sånt där - sa han och pekade på godiset och matsidan i butiken.
Men vet ni - det är just det vi inte ska !
Vi ska fortsätta med samma sorts mack med "gammaldags" sortiment just för att det är det vi vill !
Vi vill fortsätta att hålla hemma grejorna som kunderna behöver och hjälpa till att lösa problem, vi vill gärna sälja en korv eller hamburgare också, men för den skull inte plocka ut det som behövs till motordrivna fordon !

Lilla K var hos bästis - hon behöver inte mycket ström för att leka !
Hon går på annan energi !

I morgon är en ny dag - då är det meningen att då ska vi  bjuda på kaffe och bullar på våran mack, men bageriet hade ju också strömavbrott så vi får se om det blir några bullar- vi har ju våran bakeoff ugn där vi nu bakar egna bullar, men den gör inte så många åt gången...
Men annars får vi bjuda på nåt annat !!!

Välkommen in i alla fall !


Gräver och gräver

Det grävs både ute och inne på jobbet, maken är inte hemma än.
Det byts pumpar och stuvas om ute på planen men så får vi fräscha pumpar och så småningom pratas det om etanol.
Tänk att det här har planerats för i snart 1 och etthalvt år, tiden har gått så fort - nu är vi där !
Idag fick vi som sagt ner våra nya lösviktsgodisställ, vi hoppas hinna röra om lite där i morgon. Men som dagarna är nu så flyger tiden iväg.

För er som vill tjuvkika på loggan så finns den på nyaste annonsbladet

Jag tror det här blir bra !
Lilla K undrade vad vi höll på med på jobbet - hennes lättnad var stor när hon hörde att vi skulle ha kvar godis!

StorK planerar för nästa vecka, älgjakt, Laisok och det lite tråkigare uppdraget han ska igenom på onsdag.
MellanK flyter omkring mest hela tiden. Har varit på föräldramöte för hans skola ikväll- bra personal och bra elever verkar det vara, jag tror det där blir helt okej !
Lilla K har tillbringat kvällen m kusinerna, tur vi har dem !
Däremot verkar det bli dåligt väder på lördag i fjällen, vet inte om min svampexekursion måste flyttas fram ett tag...

Sen funderar jag lite på ...
Hur man kan tro att man kan skydda en annan människa från att begå sina egna misstag och lära av sina egna upplevelser
Varför man ibland är så principfast, bara för att- och om jag förbjuder ... blir det inte lite mer lockande att göra saker då ?
Varför får man inte gå kurs i föräldraskap innan man blir förälder och vem sätter nivåerna, ribborna, vem säger att du gör rätt och du gör fel.
Och kommer jag någonsin att lära mig öppna munnen i tid ? Eller stänga densamma i tid ;-)
Hur lätt är det för ungarna att lära sig hålla sams när inte ens vuxna människor kan göra det ...
Hur länge ska man tjata innan gränsen är nådd ? När ska jag tillåta att det går vidare ???
Varför är det så många som inte inser sina egna begränsningar och bara ser andras fel och brister

Hur kan en kärlek så gränslös som den man känner för sina barn egentligen bara finnas där ?
Swimming

Jag har en snäll jobbarkompis som tog vårt godisställ och körde t Tärnaby för att byta - så nu är det gjort, vi ska ju flytta om lite och då behövs lite annan inredning!
Har haft det där hängande över mig länge men nu är DET fixat - hoppas bara det går bra för tjejen !

Jag ska bara kasta i mig lite mat för att försöka simma innan det är föräldramöte kl 18.30.

Det är den tiden nu med massa möten av alla det slag och nästa vecka är det massor- kommer till det sen- älgjakten kommer i andra hand i år för mig "sur" men det blir nog bra.
Två föräldramöten som krockar men vi får hoppas det löser sig !

Nu ser det ut som det ska börja regna här snart ...

Cs


Tisdag v 36

V 36 brukar ju vara älgjaktsveckan... känns lite tokigt att det är dax att gå på jobbet, skulle hellre vara ute i skogen och lyssna på hundskall!!!

Men igår var jag, maken och två av de tre älsklingsungarna ute på lite skogsäventyr.

Maken och lilla K var med en stund , storK och jag gick hem genom skogen för att se om vi såg någon fågel eller hare , visst - fågel fanns det, men vi hann inte få nåt tillfälle.
Inte lätt när man inte har hund som vill jaga fågel. Sivan var med , mest för lite skogsvana och eventuellt nån viltkontakt. Men vi är glada om hon springer femtio meter bortanför oss, hon har väldigt bra kontakt om man säger så.
Sen blev det lite läsning och film på tv.

Maken väntade på telefonsamtal hela kvällen.
Vet inte om jag berättat, men när vi kom hem från utlandet fick vi veta att vår lilla båtmotor blivit stulen- och upphittad när man hittat annat stöldgods hos polacker som gjort en räd här i Storuman.
Man hittade sen flytvästarna mitt i skogen efter en skogsbilväg undangömda- tack och lov att vi märkt dem med namn.
Båtmotorn spårade polisen upp oss genom den gamle ägaren som vi köpt motorn av.
Då skulle man tycka att allt är klart och bara att hämta igen den stulna motorn, men si det går inte.
Polackerna skulle inför tinget och Maken som inte var involverad det minsta skulle vittna om detta inför tinget som skedde igår.
 I fredags fick han veta att kl 15 den 31 augusti skulle han infinna sig vid telefonen på jobbet så skulle de ringa för vittnesmål. Det kunde eventuellt bli lite sent.
Kl 21.45 igårkväll ringde de upp och han fick lämna sitt vittnesmål. De bad om ursäkt att det var VÄLDIGT försenat.  De hade suttit länge i den rättssalen gissar jag.
Så nu får vi se vad som händer !

Nu blir det jobb och skola- det är mycket nu ;-)

Ha en fantastisk dag !


RSS 2.0