Flöde

Funderar ibland vad jag fyller mitt flöde med, vad får jag för intryck, vad behåller jag och vad är det viktiga...
 
Framförallt så handlar det om vilka sociala medier jag använder mig av, vilka människor, organisationer och grupper jag väljer att delta i. 
Jag ser att det finns både det ena och det andra, en del reflekterar man inte över och annat är verkligen tankeväckande. Men jag har börjat rensa lite så sakteliga. Jag vill följa sånt som får mig att må bra sånt som är viktigt och sånt som får mig att känna, tänka och reflektera. Till viss del. 
Jag vill inte bara ha rosenröda fina flöden som saknar innehåll. Men det kan gärna få  finnas en del sånt, för viss vila. 
Ibland har jag tänkt att jag fortsätter följa människor, organisationer och grupper som jag inte överensstämmer helt med bara för att veta vilka olika sidor som finns av saker och ting, vilka saker som diskuteras och hur. Det fortsätter jag fundera på, en del rensar jag på riktigt bort på en gång och annat får fortsätta synas medans jag funderar. 
 
Jag tycker det känns viktigt att det jag fyller min fritid och min hjärna med är det som är viktigt och inte en massa onödigt - som det finns massor av. Den här "bloggen" är säkert sånt för en del. Och för andra kanske det är lite tankeväckande och man kan få en känsla av igenkänning. 
Överlag tror jag att de sociala medierna kan vara en del i att människor inte mår bra och att världen ser ut som den gör. Strävan och längtan efter att ha "någon annans" vardag blir för övermäktig, svårigheter att hantera sitt eget då "alla andras" ser så fantastiskt ut, utan att förstå att det vi ser är ofta bara en sida av vardagen. För hur gör vi själva? De flesta av oss delar oftast bra skit. Inte dålig skit. 
 
Jag vill ha vänner, diskussioner om viktiga saker (såsom miljö, människor, kultur t.ex), information, kunskap och kärlek i mitt flöde!
Vad vill du ha i ditt? Hur tänker du? Och hur gör du? 
 
 
 
 
 

RSS 2.0