Sixa

Liten, vit, ettrig, snabb, söt, gosig, glad, vasstandad varelse har flyttat in hos oss. En liten tjej som heter Kathryn D Sullivan - på papper. Men som kallas Sixa. Världens lilla charmtroll ! Ska se om jag kan trixa in en bild på henne senare. Hon är som en liten köttbulle med fyra ben. En Jack russell som vi ska skicka ner i räv och grävlingsgryt när hon får in åldern. Ska nog gå bra - vi ska se om vi hittar åt nån rävsvans som vi kan prägla henne på så småningom.
Så - jag är hemma med VaV - inte VAB utan Vård av Valp. Går och jobbar så fort jag kommer åt. När barnen kommer hem. När hon kan sova en liten slummer i bilen i korgen. När nån är snäll och förbarmar sig en stund.
Det blir nog bra det med.
Annars förflyter livet som det skka så här dagarna före jul. Revbenen ska ner i grytan och kokas innan de glaceras i ugnen. Köttbullar får vi fixa i morgon tror jag. Ah det löser sig.
I söndags skulle vi samlas med släkten på min sida, moster, mor, syster med de delar av familjer som var tillgängliga och äta julbord. Men si det gick inte då det inte fanns något julbord inom en sjumilaradie att tillgå så vi ordnade ett eget lilla julbord. Där vi åt gröt, skinka och allsköns andra gosaker. Mums säger jag bara. Åt vissa saker. Annars så kan jag ju erkänna att en ny smak för mig under helgen var liten Kärleks blodplättar - var väl sisådär rätt okej. Blir väl fler gånger det med. Nu ska jag och Sixa hälsa på en pangböna !
 
 

Men sen

Är jag så innerligt glad och tacksam över det finaste jag har. Det vackraste underbaraste kärleksfullaste...
Tre hjärtan som fyller mitt liv
 

Stor kicka

Jag är en stor kicka - många år fyllda. Länge sen jag var liten och oförstörd, mycket har hunnit hända sen dess, många åar som flutit under broarna. Eller vad det nu heter. Men likförblånat. Likafullt. Vad som än händer. Hur jag än gör. Så är det så konstigt vilken saknad jag kan känna. Efter min pappa. Som jag älskade högt och mycket - men som jag ändå - så här i efterhand - kan fundera över vissa saker som han sa och gjorde. Men det är nog så tror jag många gånger. Jag har sett det senare. Att flickor håller sina fäder högt högt högt. Det är deras ord som gäller. Man litar nästan blint på sin far. Man tror att han är- nästan en gud. Man tror att han är jordens mittpunkt. Man tror att ens pappa kan allt. Att man aldrig kommer att klara av saker som han gjort. Man tror att stjärnorna cirkulerar runt honom. Och man cirkulerar där själv. Och älskar och avgudar. Samtidigt som man har en viss aning om att det inte riktigt är så. Men sanningen att säga- det  är inte många som klår honom. Min pappa. Jag saknar ibland - och önskar att han kunde fått vara här - ett litet tag. Och träffa mina barn, se hur vi lever nu - hans flickor. Hur vi har fått det, att vi faktiskt klarar oss- även om vi saknar honom så att det gör ont ibland. Att vi önskar att hans barnbarn fått lära känna honom, övningsköra med honom, skruva i bilar och skotrar med honom, se på film och lyssna på musik med honom. Dire Straits. Eller gått i skogen med honom, suttit på pass eller bara umgåtts med honom och snackat lite skit. Vilken orättvisa att det inte blev så. Blir påmind om honom när stora killen spelar Magnus Ugglas version av Jag och Min far. Kärlek kan vara stark och komplicerad. Men det är kärlek när den är som bäst.
 
Annars är jag nöjd med mig själv - eller både och. Jag har gjort en del på min uppgift i Samhällskunskapen och jag har räknat lite matte idag. Så har jag ju hunnit jobba. Och slå in lite julklappar. Blir inte många såna i år. 
Men det blir nog bra. Jag är inte nöjd över min förkylning som gör att jag måste ta det lugnt. Att jag inte kan röra på mig som jag skulle behöva. Verkligen behöva. Men jag ger mig själv en chans att tillfriskna ordentligt. Sen. Sen ska jag ta tag i det där.
 
 
 

bara bullar

Har bakat bullar idag - känns inte helt fel, här blir det bara kanelbullar då det inte är så många som gillar lussekatter i vår familj. Så dem köper vi väl. Tänkte däremot baka saffransskorpor. Mumma till glögg. Som jag också måste erkänna dricks  en del här hemma. Glöggen med whiskeysmak har blivit en favorit. Kan bero på att jag just nu är rätt krasslig. Har en röst som knappast låter - bra alls. Men det ger sig väl. Glöggen kan lena och lindra lite. Lakritsgllöggen var däremot ingen höjdare.
 
Helgen har som tur varit rätt lugn. Nästan lite långtråkig - idag.
Igår fick jag förmånen att agera skjuts och hämt samt shoppa lite klappar. Hade en extra gäst som skulle upp kl fem och iväg m buss, mellankillen skulle också upp och iväg vid halvsju. Maken vid 8, dottern vid 9 och storkillen strax efter. Sen var det en kort promenad med finhunden Sivan innan jag drog på julklappskoll. Hann fika med finaste syster och hennes döttrar - vi konstaterade att hon inte varit hit sen storkillen tog examen och kärleksdottern fyllde år. Det var den 14 Juni. Nästan sex månader sen. Vilken tur att vi träffats i andra sammanhang än just i mitt kök.
Well idag blev det bullar med hjälp av mellankillen, sirapskakor hann jag också med mellan surfningen på nätet där jag letar information till min sista uppggift i Samhällskunskapen. Ett socialt samhällsproblem ska jag avhandla. Så det lutar åt nåt med missbruk, barn i missbrukarfamiljer eller nåt sån. Blir väl att skriva på det i veckan - och försöka räkna lite matte. Jag har ju nationella prov i matte nästa torsdag. Så håll tummarna att jag fixar det. Jag är ju som lite lättstressad när det gäller sånt där. Säg prov och jag får svettningar.
 
Annars sitter vi just ni och spanar in Vem kan slå Filip och Fredrik där Björn och Heidi gästar. Spännande är det. Men jag tror Filip och Fredrik fuskar.
 
I morgon är det måndag. Det blir nog en bra måndag med många spännande inslag. Ha det så bra !
 

war horse

Sitter och tittar på filmen war horse, en fin film - men dramatisk - liten kärlekstjej vill inte se den hästtjej som hon är.
 
Annars är det sjukstuga här, jag och mellansonen är inte krya. Liten piga kärlekstjej, är inte heller riktigt pigg vi får väl se om det blir skola för henne i morgon.
Hockeyn igår tog väl musten ur oss alla. Vinst  för U14 blev det med 6-4.
I övrigt har det varit - ta-det-lugnt helg. Med pepparkaksbak och glöggdrickning. Räknat lite matteprov. Fixat lite julemys. Haft lite koll på en farfar somi nte varit riktigt pigg men som verkar hämta sig lite sakta men säkert.
Stora Sonen var på blaikfjället och provade sin nya pärla Ski doon. Kallt hade det varit - kört femton minuter sen in i bilen och värmt sig femton minuter. Kallt blåsigt snön drevade ... Maken har varit på egna äventyr, en herrmiddag och en resa mot skellefteåkusten i snöstorm och dåligt väder.
 
Så vi har eldat lite kamin och druckit glögg och krupit under filten och frusit och sovit. Mycket och. Men så kan det vara ibland. När inte livet är på topp. Så nu vänder det snart hoppas vi - då julen är i antågande ska vi få julmysa. Jag älskar det.
Känns lite trist att inte fått vara ute på julskyltningen som ägde rum idag- första advent. Men så kan det också vara. Vi har haft tända ljus här hemma och försökt njuta ändå.
 
I morgon är en ny dag. Få se vad den här veckan innebär - massa trevligheter hoppas jag.
 
 

RSS 2.0