Nu är vi på hal is igen :) duktiga

0-612276f5b6f79489ec7d122b033510a2.png

Nu är vi på hal is igen :) duktiga tjejer som åker som isprinsessor StorK klagar över slipning och andning så det får vi fixa :)


MellanK har varit med SotarOlle på

313178820fdc8b415e4118aa5eb9886e.png

MellanK har varit med SotarOlle på Rönnäs o plockat 5 kg jordgubbar Mums han rensade de själv dessutom !


Mera fotbollstjejer !


StorK och jag försöker hitta mitt

0-3e47c1be487b2104d37bf2fffed855d6.png

StorK och jag försöker hitta mitt i prick :)


våran josefin


lyxfällan ?

Idag känns som jordens lyxdag ... en sån där karamell som man vill suga på länge - och ändå har inget särskilt hänt ?!

Jag började dagen på jobbet ( Naturligtvis ) jobbade några timmar, sen gick vi hem och bjöd vännen på lunch - fil , ägg och mackor - inget märkvärdigt - det märkvärdiga var att få sitta ute i solen som lyste så det gjorde ont i ögonen. Man är inte van helt enkelt ! OCH att få skiva ner färska hemodlade jordgubbar i filen.
Mums !!! Sen att få umgås med nån man träffar för sällan... inte som förr i a f .Det var också härligt !
 
Sen drog jag och lilla K raggen in på Akkan, vi tyckte det blev för varmt ( och vi ska snart till Turkiet ... och tycker det är varmt här!? ) där träffade vi tre pinglor som vi fick äran att fika och surra med en stund MYS, sen lånade jag lite böcker - när jag ska hinna läsa är en annan femma ???
Åkte hem och fortsatte umgås m vännen som kom tillbaks .
Helt plötsligt dök det upp en "mage" med tillhörande "becoming parents "  DET var verkligen dagens mys !!! Åh vad det ser gosigt ut !!! Jag håller alla tummar och tår för fortsatt välmående !!!

Till middag bestämde vi också att lyxa - kycklingrulle - och helt plötsligt satt jag vid ett annat fikabord, drack kaffe och åt glass med ytterligare pinglor !!!

Och till råga på allt hittade vi glassbilen på den galna vägen hem !

Ja du anill, vad ska jag säga - jag har en sony ericsson w 995, men precis som du har jag haft min tidigare telefon ett bra tag ( i alla fall i mitt tycke ) och använt den flitigt - det är ju en omställning att byta partner vet du ... att lära sig nya vanor, nya sätt att hantera saker och ting på, andra ställen att hitta saker på ... men -jo jag trivs med den !
Den tar bra bilder, den är lätt att hitta på och den går att ringa med ! Jo jag kan rekommendera den !

vi är på glass o kaffekalas vi får

2cf9ee4fe10cb4970e3c82e7b2e152b6.png

vi är på glass o kaffekalas vi får måla lite bilder :)


Sivan njuter av skuggan Vi andra n

0-72583dee3fe4afe18907afb716116a8c.png

Sivan njuter av skuggan Vi andra njuter av värmen o solen :)


wooooow

Solen skiner - hoppas den kommer med lite värme, för det börjar kännas som det är höst snart... ( det är det i o f  s men inte än va ???)

Lilla K vill bli prinsessa , prinsessa över Littlest Pet Shops... tänk va då får hon så många figurer  hon vill - tänk om man var en riktig prinsessa och hade mycket pengar så man fick köpa vad man vill ( Det stora intresset just nu ! Nån som har att sälja ??)  Funderingarna kom igår i bilen ...

StorK och MellanK har sovit borta mitt i skogen de två tillsammans alldeles ensamma ...
Duktiga killar !
Bra för dem båda två !
StorK hade gått iväg ca 5 km ut i skogen för att fiska med en kompis, det var blött och surt - blötmyr- han var trött och slut !
Inga fiskar men några hjortron hade de hittat !

Idag är det två veckor kvar till vi får riktigt semester - en vecka I Turkiet !

Wild animal

Vill bara undra - hur korkad är E-type? En vild rävhona i sängen ??? Det kan ju vara ett sjukt djur ??? Vad vet man ?

Men å andra sidan vem vill inte ha  "wild animal" i sängen ???
Men sen skulle jag inte gå ut med det i tidningarna - det är tur vi är olika ! ;-)

Sen vill jag tacka min moster, hennes man och mina Kusiner S och P som tog så god hand om MellanK i lördags, Han hade jätteskoj, njöt verkligen . Han gillar er - det gör vi med !
Och de hälsar tack så mycket för de fina sakerna ni skickade med !
Pöss och kram !Tack Vanja !

Bra tips - visste ni det allihopa som liksom jag saknar Loppan - Konsthantverkarna planerar att köra en loppis liknande den de hade tidigare, man får tydligen lämna in sina saker och få dem sålda, jag antar mot en viss provision !
Info kommer längre fram som jag förstår !

Mellan K kom hem lyckligt trots vissa incidenter. Trasig buss, försening, pratiga tanter.
Vi var hemma vid midnatt natten till idag.
Mörkt var det - glad var jag att extraljusen satt kvar !

Boxing ikväll var inte t min fördel- men jag var i alla fall där !
Lilla K var ensam hemma m kompis, de hade hittat sminklådan och parfymflaskor, så nu luktar hela  huset som .... Hotel California typ . Och lilla K stank när vi gick prommis m Sivan. Det blir f mycket helt enkelt !

MellanK och storK har fiskat hela dagen lång, tydligen har det gått sönder nån kasse igen så de får massor med fina fiskar ! Gott !

Har börjat tvätt upp mitt auktionsfynd- ska fixa till ska ni få se - före och efterbilder !

Sen vill jag bara säga - jag tycker om er ! Ni vet vilka ni är !

Det regnar !

Ja fortfarande !
Trots det drog vi oss iväg på auktion... jag fyndade lite grann det gjorde jag .
Det var en annorlunda auktion - alla auktioner är ju inte lika och den här var ... spännande - vet inte hur jag ska beskriva det !
Vi kom i tid och det brukar jag ha svårt med men nu var det ju bara jag och en vän - lite svårt att hitta hade vi men vi kom rätt till slut.
En hel del saker fanns i huset , fast allt auktionerades inte ut.
Mycket grejor och oförskämt billigt blev det - samtidigt som det fanns en del som drog iväg i pris.
En minnesvärd dag i alla fall kan jag säga - auktionen var slut efter en och en halvtimme- då hade vi ju precis börjat trodde vi . Och det mesta såldes löst - utan kartonger så det var lite svårt att handla.

Ja definitivt en auktion att minnas.

Sen fick vi gofika Smaskens Tack !

Väl hemma hade min fantastiska make lagat varm och god middag, samt torkat golven medans vi var borta  - innan han skulle iväg och jobba. Så efter maten drog han på jobbet - men kom hem lika snabbt för schemaläggaren (= jag) hade lagt honom ledig - utan att säga nåt - så han skulle få åka till Tärnaby på marknaden
Sååå sonen fick sällskap på fisketuren på Uman.

Kl 21 drar jag t Lycksele och hämtar hem mellanKillen som kommer m buss från Umeå.
Söndag morgon

Skön dag i går trots regnet. Det regnade betydligt mindre på marknaden- kanske för att vi hade mera regnkläder än i fredags.
Inga större shoppingfynd, ett par skor för hundra kronor var väl det bästa- sen vad det är för kvalite det återstår att se.

Hämtade hem storkillen som varit hos kompis i deras stuga mitt ute i skogen men jättefint De hade fiskat hela tiden - precis som storkillen vill ha det. Han var helnöjd !

Fick gomiddag serverad när vi kom hem igår- med ett gott glas vin till samt inte minst trevligt sällskap !
Idag är det auktion som hägrar därav den morgonpigga jag.

Lilla K ska få rensa ur sitt rum, hon har massor med prylar som hon växt ifrån, sen blir det miniloppis i vardagsrummet eller på förrådet för den som är intresserad.
Hon håller på bli stor tjejen och mycket av det hon har leker hon inte med längre.
Sen ska hon ju bärja ettan till hösten så hon lär väl ha nånstans att sitta och jobba så ett skrivbord vore inte fel...

Nu blir det frukost !

marknaden i Tärnaby Betydligt mind

0-49efe0c2aa6a5a2680014e1a1052224c.png

marknaden i Tärnaby Betydligt mindre regn o mer folk än igår Vi åker snart österut :)


Nu har vi mys i stugan Abba singst

1090a55d79d4614ff934acb53ef40093.png

Nu har vi mys i stugan Abba singstar efterrätt o lite gott att dricka till Tur att kvällen lång :) än en gång Grattis till oss Kristinor på namnsdagen :)


Kristinadagen!

Kristinadagen är DEN dagen ! Dagen då alla flickor i vår famílj har namnsdag- utom hunden ! Lilla K heter Kristina, Jag heter Kristina, Min syster heter Kristina, Samt hennes båda döttrar och hennes svärmor. Vår farmor hade också namnsdag idag och våra kusiner heter Kristina. Så med andra ord - idag firar vi stort ! Vi bad Kung H sjunga Kristina från Vilhelmina för oss, men av nån konstig anledning blev det Jag vill vara din Margareta. Han påstår att han inte kan den sången ... Men vi ska sjunga den idag så han lär sig! Tyvärr hittar Jag inte den på youtube, men det blir en annan , jag hoppas den är bra - vi kan inte höra den - har för dålig mottagning - om den är dålig är det i alla fall välment ! STORT GRATTIS ALLA KRISTINA FRÅN OSS KRISTINOR HÄR UPPE I JOESTRÖMSFJÄLLEN ! Och här kommer sången ska fixa det när jag har bättre mottagning ! http://www.youtube.com/watch?v=-o4nJFlrb2c

Sivan o jag på morgonpromenad till

0-2a8b1080594c125ffa0901a58391fe06.png

Sivan o jag på morgonpromenad till Genarn 1.5 km upp på Jofjället Det regnar o är riktigt blött. Men det blir nog marknaden en stund på em i alla fall


bara vi tjejer kvar Vi lämnade Mel

0-74a6255e4018f799cdaa7931b2655039.png

bara vi tjejer kvar Vi lämnade Mellank hos mormor i Umeå efter speedshoppingen storK han skjutsade vi t en kompis mitt i skogen o vi är på väg t Fjälls t syster Vi är ganska less nu


Vi ska så bio Stora o mellanK o ja

30481685ddc4b75f76517d2fd2ac5870.png

Vi ska så bio Stora o mellanK o jag Lilla K är med mormor på utflykt Och min telefon fungerar igen efter lite uppdatering Jag är glad :)


Vi ska så bio Stora o mellanK o ja

30481685ddc4b75f76517d2fd2ac5870.png

Vi ska så bio Stora o mellanK o jag Lilla K är med mormor på utflykt Och min telefon fungerar igen efter lite uppdatering Jag är glad :)


grrrrrrrrr

Jag har köpt mig en ny telefon, en fin telefon, som jag fick i torsdags...
Den fungerar inte nu - eller , allt fungerar utom att ringa eller skicka meddelanden med den.... den har ingen täckning.
Så nu kan jag nästan instämma med makens mångåriga filosofi- mobiltelefoner är ett rappel med alla funktioner som finns- huvudsaken den går att ringa med ! Och nu går inte ens det !!! SUR SUR SUR !

Sen hade jag så ont i foten i går så jag låg hela kvällen med den i högläge- idag är det rätt okej, jag blir så ibland när en förkylning närmar sig, ont i leder .... Min tumme gör också ont men det är mindre viktigt den använder jag inte när jag går ...

Vilken klagomur det blev av det här idag då ...

Jag ska åka till min mamma en sväng idag - det är en positiv sak-!
Jag har bokat biobiljetter till mig och sönerna ikväll- Harry Potter, de vill egentligen inte gå men jag tvingar dem så att jag ska få se den. Jag kan ju inte direkt ta med lilla K som skulle vilja eftersom hon är för liten.

Lilla K som i går kväll precis innan hon somnade ställde frågan " Finns det nån skönhetssalong här i Storuman ???"
"Hur tänkte du då ?"  Undrade jag ," vad vill du göra ???"
"Jo jag skulle filja fixa mina naglar"svarar hon
.......................Det ska börjas i tid !!!

Idag är det Magdalena och Madeleine - Stort Grattis till alla som bär de vackra namnen !
Här kommer nostalgi till bara er !


Vi har bästa kunderna :) som komme

66699dedd7965cd8639fa7705e29b741.png

Vi har bästa kunderna :) som kommer med färska jordgubbar :*


Tisdag v 30

Sitter på jobbet och knappar in inventering på datorn- tråkigt göra men jag lyssnar på radio samtidigt och har fastnat i Alf Stavlunds sommardeckare på p4 västerbotten, riktigt spännande och jag sitter här och gråter...

Sen bekymrar jag mig lite över försäkringar när vi ska utomlands den 12 augusti - Turkiet är resmålet ett icke euland - vad händer om vi blir sjuka? vem betalar sjukvården ? Måste ringa försäkringsbolaget och kolla...

Men i dag ska jag gratulera alla som heter Johanna !!!
Grattis på namnsdagen !


trötter

is my second name ... dubbelt upp...
Vaknade ju som sagt i ottan,  och sen har dagen rusat på jobbade ganska länge eftersom lilla K inte skulle hämtas förrns på eftermiddagen.
En lilla K som inte ville hem när jag kom för hämtning eftersom hon haft så trevligt hos bästis !
Sivan fick busa runt en sväng med The one and only - Sverre Banan, det gick bra ! Faktiskt ! Tur det !
Efter middagen la jag mig på sängen en stund men jag är alltid så nervis att jag ska försova mig så det blev bara att vila ögonlocken en stund... det där med powernap är inte min starka sida, jag har så svårt att komma igång sen.

Men så blev det äntligen ( fast jag har gruvat idag ärligt ) dax för boxing, med premiär för ny sparringpartner- det gick jättebra ! Imponerad blev jag och framförallt slut på - precis som det ska vara ! 

Nu är det sängen och twilight boken - sista i serien.
Jag är lite avis på mina vänner som är ute på resande fot eller i sina stugor- jag vill också vara ledig med familjen och bara vara... men det kommer väl...
Samtidigt är mitt jobb roligt !

Måndag v 30

Jag är på jobbet igen, vaknade kl 05.00 när Sivan skulle ut och göra sina behov och sen ville inte sömnen infinna sig igen...
Men så har jag fått lite - eller en hel del gjort på jobbet nu !

Igår var en rätt lugn dag, jag tvättade upp massa tvätt och vi fixade i ordning uteplatsen !
Lilla Kärlekstjejen åkte med bästis till deras smultronställe, mellanKärleksungen kom hem från bästis smultronställe.
De bara byter av varandra!

Igår hade Sara namnsdag - Grattis alla Sara !!!
Idag har Margareta namnsdag Jättegrattis !!! Ett speciellt grattis skickar jag till min reservis som jag växte upp med där var Margaretadagen viktig, firades alltid med jordgubbstårta !!!

Här kommer en speciell låt till alla som har namnsdag idag !

Vi har lite lördagsmys :)

0-5950bc0549cae7a2de8174fc4429fbc9.png

Vi har lite lördagsmys :)


förklaring

Vet inte om jag har nån egentligen men när maken skulle hämta mig och jag skulle förklara att han behövde en släpvagn fick jag improvisera....

Vi börjar med gårdagen som var väldigt najs, vi åkte till Vilhelmina på eftermiddagen, maken, storkärleksungen, lillkärleksungen och jag , favvoSivan var naturligtvis med !
Vi kollade runt lite , en sväng på Prima Prylar , hittade inget märkvärdigt men fem pocketböcker m seriemagasinet och AgentX9 fick följa med hem  = nostalgi !
Sen var det några mindre butiker som blev besökta, samt Ica Tallen där vi införskaffade det som under kvällen skulle hamna i våra magar !
Vi drog sedermera österöver till ett ställe som heter Bäsksjö där goda vänner har stuga och där mellanK tillbringar några sommarlovsdagar! Där vankades det grillmiddag,  massor med god mat, många kompisar, hundar som ungar och mys på deras nybyggda inglasade veranda !
Sivan rejsade runt så dagen idag har hon tillbringat sovandes...

Så småningom drog vi hemöver - fortfarande utan mellankärleksungen som ville vara kvar !

Inatt/ i morse vaknade jag av en liten tjej som inte alls mådde bra, det visade sig att lite av det goda som hon ätit igår kväll ville ta fel väg ut. Urrrrk ! 
Men vi somnade om och sen vaknade vi pigga och glada .... eller glada i alla fall ! 
Löste melodikrysset m lite hjälp, sen cyklade jag på auktion !

Där köptes en stringhylla som jag länge velat ha. Sen var det mest saker för händiga - män som kvinnor, inget som jag var direkt intresserad av ... Men så till slut blev det möbeldax. 
De började med dubbelsängen som ingen var intresserad av, sen tog de de andra sakerna, till slut kom vi till skåpet, sista budet för dagen - förutom sängen som de skulle bjuda ut igen... 
Jag - som egentligen inte har så mycket plats, tänkte att - vad fasen, FEMTIO KRONOR ...Bjöd jag- för skåpet !
Ja säger han men då är det med dubbelsängen ....
Jamenvisst säger jag, absolut ! ( Med tanke på stugan där vi ska inreda ett gästrum !)
Nej nej nej - då ångrar auktionisten sig.
Ingen bjöd emot . så ett två tre. pang Och i samma veva som han slår så säger nån HUNDRA ...
Då låter auktionisten det gå om.... jag muttrar lite för jag tyckte att jag fått skåpet ! Billigt dessutom !
Jamen sa jag då säger jag HUNDRAFEMTIO kronor !
- Ingen bjöd emot så jag fick skåpet !
Börjar ringa till maken och ber att han ska komma med släpvagn...
Då det visar sig att ingen vill ha dubbelsängen fortfarande så erbjuder auktionisten och mannen som är en av ägarna  mig dubbelsängen- För hundra kronor säger auktionisten.
Aldrig sa jag - du trissade mig en hundring på skåpet så i så fall då får jag dubbelsängen på köpet !
Och - så blev det ! Alla var överens !

Nu är det bara en fråga .... Ni ska få vara smakråd...

Jag råkade köpa lite saker på aukt

0-29bec1a318a6ee022023ed40d199cec6.png

Jag råkade köpa lite saker på auktion ...


lilla K är i Pet shops himlen :) v

6392595c6746daf1e48e175bf2aa00ac.png

lilla K är i Pet shops himlen :) vi är i Vilhelmina o shoppar innan vi drar på nya äventyr :)


Mitt kök förvandlades till klippst

0-113c3f06b21d37f238973fbca95d8e94.png

Mitt kök förvandlades till klippstuga :) det blev jättefint


jamen så var den här dagen snart

till ända ...
Vi har verkligen gjort INGENTING idag ...
Gick en runda runt rullskidbanan idag medans storkärleken åkte inlines runt, sen följdes vi åt bort till bron.
Hade med mig Sivan och vi hade jätteskönt !

Sen hamnade jag i systerysters soffa en lång sund, lite tv, surr och bara slappa - hon gick på semester idag !

Och nu sitter jag i mitt kök som för tillfället förvandlats till hårsalong !
De blir jättefina! Duktig tjej som klipper !

Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda lillla Kärlektjejen åkte till bästisen som kommit från en semestersväng !
MellanKärleken är i Bäsksjö med kompis.
Storakärleken är på hockeyträning, ,de spelar fotboll på en myr !
Maken har åkt till stugan i Joeström för att fixa lite där m svågern .

Så jag är själv .... med Sivan !

inte mycket

finns att säga just nu , dagarna går vi tar dagen lite som den kommer eftersom vi skulle försöka vara lediga i veckan.
Dock är maken uppe varje morgon och går på jobbet nån timme eller två... jag har gett mig den på att vara hemma m barnen men igår kväll gick jag också dit en liten stund.
Men vi har ett trevligt jobb, med trevliga arbetskamrater och gäster så det gör inget alls !!!

Idag har jag dock försökt göra lite marktjänst också !
Vi har städat, tvättat sängkläder, andra kläder, gått igenom hockeyprylar och utvärderat kommande behov vilket renderade i en kommande Umeresa till veckan. Båda killarna behöver nya skridskor, de har växt rätt rejält!
Sen har jag varit och gjort nödvändiga inköp bl annat springskor till storkillen, vi har varit på återvinningen och lämnat skräp, så nu kan vi fylla på igen.
 
Vi har bra affärer här i Storuman tycker jag , det finns en hel del - jag tycker vi ska vara glada att vi har det utbud vi har ! Vi har de senaste veckorna fyndat både kläder, skor, hockeyklubbor, knäskydd bl a  - man kan faktiskt fynda även på hemmaplan !

Igår kväll var lilla K ute på inlines, det är hennes nya fluga, hon tycker det är skoj, så jag tänkte jag skulle prova också ...

Vad är väl ett JASplan mot en stannapanna på inlines runt kvarteret ???
Jag som tänkt ut en ganska lång runda och tänkte att " den är rätt kort , men jag kan ta den två varv om inte annat ... " Jag tog mig bra precis runt kvarteret och är VÄLDIGT glad att det inte var folk ute, sen att en eller annan fick småle (läs storflabba ) bakom sin gardin det är en annan femma...
Jag hade stavar, hjälm ( faktiskt) och lite skydd som är barnens som jag dragit åt rejält så det stasade runt benen ... jag hade även gåstavar för att lättare hålla balansen... men det gick inte fort vill jag lova , det såg ut som en stannapanna i slow motion...
Men en stannapanna som försökte göra sitt bästa för att lyfta gissar jag för jag åkte med armarna rätt ut och vinglade fram över hela vägen...
Men jag ska försöka igen - jag lär mig kanske till slut !

Nu bär det snart iväg på bio m lilla K och några andra babes... Ice Age

Just ja - glömde säga att vi hittade ett smultronställe idag !
Dit ska vi igen , och bara hoppas att det är mindre brems då !

Vad gör brems egentligen för nytta och varför tycker de att jag är så god ???

Inlinesåkning är skoj :) jag ska o

43b0ff8728933ae50127827c35be8c57.png

Inlinesåkning är skoj :) jag ska oxå pröva sen :) håll i hatten


Fikapaus på djurparken djuren är s

33372d171be52753002f060f5ea34768.png

Fikapaus på djurparken djuren är slöa men vi har det bra ändå har fått se älgarna i alla fall :)


Vi äter god lunch med trevligt säl

0-572cb8a8866785afaa4b32b495cb2e55.png

Vi äter god lunch med trevligt sällskap Regnet öser ner där ute men vi myser :)


auktion

jopp jag har tillbringat dagen på auktion idag- men det blev INGA inköp alls- eller jo förresten, en varmkorv och det var jag nöjd med !
Jag tyckte det mesta blev på tok för dyrt för min börs, inget som fick rymmas i min budget för det jag kallar auktionsfynd!

Däremot är ju själva företeelsen trevlig, träffade massa folk som man kan surra lite med !
Att jag sen fick höra i slutet på dagen att det var en auktion till några mil bort , var lite trist, då jag kom dit var det slut där, den kanske hade varit rolig att tvärglutta på ...

Men man ska icket sörja de pengar som inte strötts !

Nu sitter jag på jobbet , efter en korv o makaronmiddag , mina två yngsta barn hade turen att få följa med på tvagning så jag tog mig lite tid att göra undan lite papper så att vi kan vara lite lediga i  veckan som kommer !

Och så lär jag ringa veterinären i morgon - Sivan är inte kry fortfarande , hon är kladdig " där nere " igen !

C ya !

surströmningsklämma :)

2242a979f506490b57a891b3cf8fe15b.png

surströmningsklämma :)


Tänk vad fint !

Jag har tänkt mycket de senaste dagarna på hur fint det är här uppe- jag gillar inte vindsnurrorna som ska upp på fjället bara - de strider mot min syn på att förvalta naturen - sen vet jag inte på om jag tror på det långsiktiga och miljövänliga i detta sätt att producera ström...
Jag tycker mest att det förstör naturen...

Nog om det för det jag tänkte säga är ;
Tänk om vi kunde marknadsföra och sälja vår fina natur, paketera och sälja ;
cykelturer efter cykelleder, både längs elljusspår ute i skogen efter vägar och stigar
eller vandringsleder ... alla turer som man skulle kunna lägga upp på kartor , snygga upp längs lederna och markera  ut dem , bygga vindskydd på fler ställen och sälja fiskemöjligheter efter vägen, sälja tystnaden och den friska luften som vi faktiskt har, ensamheten som man kan finna ute i naturen, ron, möjligheter att stöta på djur...
Samt att naturligtvis hålla det rent och fräscht! Ha guider, folk som har som sysselsättning att se till att det finns ved, att det inte är skräp, att folk sköter sig ...

Ja ja nog om mina funderingar...
Nu ska jag kasta mig i duschen och sen bär det iväg t systeryster för surströmmingsklämmor på löpande band ! Mums !!!

Just ja - igår cyklade jag vägen ut mot Kaskeluokt, så det var vid dammen på väg ut dit som jag stog och tog kort - vid "Gammfåra" säger maken

efterrätt till kvällens surströmni

0-376c4c8eae84918642e262e734962641.png

efterrätt till kvällens surströmningsmiddag hos systeryster där även lilla mamsen är med :)


ute på cykeltur Vart tror ni jag

0-2f3a79512b3226d1520925109420aa6e.png

ute på cykeltur Vart tror ni jag cyklade ?


Fredag

jo - det var precis vid Ljungvägen , vid Hanna´s föräldrars hus som jag stog - var på väg ner till uman  med Sivan - vi gick bort mot Bua som står där.
Jättefint är det att gå där nere efter "strandpromenaden "!

Idag har det varit jobb och nu ska jag nog ta mig iväg på en cykeltur tror jag ...

Få se vad kvällen har att erbjuda ?!??
Har i alla fall nött ut Twilight boken så nu blir det nån av pocketarna jag lånade ...
Härligt med läsvärt !

Cs och hörs !Efter god middag hos några människ

2b33d7a2d5a3ab5ee66be010958795e2.png

Efter god middag hos några människor som jag tycker mycket om är jag och Sivan på promenad Var är vi ?


torsdag

Jag är glad idag- glad men trött , tänk vad en trevlig  middag med fina människor kan göra för humöret ändå !
Det vill jag göra om !
Planerar för surströmmingsmiddag med systeryster på lördag, det ska också bli mysigt !
Familjerna får naturligtvis också vara med - det är så man mår som bäst !
Umgås med de man tycker om !
Min familj har kommit hem från deras lilla trip- blandade känslor där med , trevligt hade de haft med vissa inslag av mindre trevligheter ... men det var så lite så det går över fort , hoppas jag !

Lilla K ligger hemma i sängen och trynar- hon var trött efter gårdagen, hon fick ju vara med morbrorN på förmiddagen, de hade kastat gris, ätit nudlar och lilla K gillar deras källare som är full med barbiesar i alla möjliga varianter...

Idag är det jobb igen , ska försöka föra in inventering på datorn - inte hela för det tar tid men litegrann i a f.

Sen är det lite pappersarbete sóm gäller för jaktklubben, det har jobbats hårt ska ni veta under några veckor här på försommaren med att fräscha till och bygga om vår fantastiskt fina skjutbana.
Den är en tillgång för samhället som man kanske skulle kunna ta tillvara på mer. Ett roligt nöje och en nödvändighet för jägare - man kan träna på det man ska ut i skogen och göra.

Sen tänker jag idag på den som inte finns längre.

middag för sex

och några barn var det ... Maken hade bjudit några flickor på middag- jag fick också komma - trevligt var det , fast - eller kanske för att maken tog barnen med sig efter ett tag och drog till skogs...

VI hade lite trevliga nöjen som ni nog sett på bilderna, blåsrör, som "nån" inte förstod hur det fungerade, luftgevär, lite pilbåge, frågesport, ja lite allmänt surr om allt möjligt !
Det ska bli repris var vi rörande överens om !!!

Nu skulle jag behöva leta reda på sängen - Sivan har redan hittat sin, hon är så duktig sover i buren sin hela natten !
Men jag hamnade här- ville väl bara berätta hur jag haft det idag ...
En i övrigt lugn dag med som vanligt lite jobb, lite städning och lite läsning - och nu drar jag till sängs och läser lite till...

Somliga förstår inte spelreglerna

0-67b969955776fbc01d20957965f8376f.png

Somliga förstår inte spelreglerna ;)


Tjejfest hemma hos mig med massa f

69d6dd9e27ad4f0879c3a52613ed1b8d.png

Tjejfest hemma hos mig med massa femettor :)


Fölseda´hela dan

Men mellanK var inte riktigt nöjd när vi käkade Raspeballer t middag, han hade inte fått fika på säng, då vi jobbade hans far och jag, Jag erbjöd mig på stående fot att vi skulle gå upp och ta om fikat på sängen då kl 16 ... men det gillade han inte !
En bra dag även om tårtan var lite tokig, det blev inte som bagaren tänkt sig  men det ordnade sig ändå ...

Jag och storkillen avslutade kvällen med en cykeltur Laisbäck t o r , jag hade sämst cykel, så den ska fixas innan nästa tur...
Nu ska jag ut m Sivan en pinksväng, innan det blir sängen och Twilightboken...

I morgon blir det jobb och sen har jag blivit inbjujden - tror jag på tjejmiddag härhemma m maken som värd ;-)

7/7 1999

Det var ett magiskt datum då Föddes mellanKärleken, killen som är ; smart, söt, charmig, klok,lugn som en filbunke i (nästan)alla lägen, finurlig, empatisk och mycket mer...
Han föddes på samma dag som min mormor fyllde år, så min mamma och moster som varit och firat sin mamma, kom förbi på eftermiddagen/kvällen och hälsade på och snusade...
MellanK är född 13.42 på eftermiddagen, en solig dag !
Idag är de tdäremot inte så soligt, men sol i hjärtat sol i sinnet...
Så vi ska äta tårta och fira ändå !!!
Några få bilder får ni här...GRATTIS MELLANKÄRLEKSBARNET !!!! Vi älskar dig ! Puss !!!

Beck på tv

Signalen är dålig på tvmottagaren , undrar om det beror på det härliga regnvädret som härjar här ute och blöter på både pärlanne´och gräsmatta´??
Men jag ska läsa tredje boken i twilight serien- så ... jag klarar mig.
Fastt jag gluttar lite på Rafael Edholm, i vissa filmer är han väldigt - sevärd - tolka det som ni vill ;-)

Lilla K har blåst massor med ballonger , hon har lungkapacitet det barnet, det har hon nog ärvt efter mig, hon kan höras långväga hon med ;-)

Vi ska ju nämligen fira en cool tioåring i morgon, mellanK som ville ha en present i förskott - att sova på förrådet... så vi får väl se om han kommer smygande eller om de sover där med mygg och knott hela natten...
Annars har jag bakat idag, två långpannekakor, jag känner mig riktigt duktig, det brukar sällan bjudas på massa hembakt hos oss... jag proriterar inte direkt alltid bakning, sen är jag sån att om det finns gott hemma så går jag och är sugen på det hela tiden, om jag bara kommer ihåg att det ligger här nånstans...

Och som tur var bakade jag innan jag drog på kvällens begivenhet, boxing, skulle inte orkat vispa annars för det är tröttsamt och jobbigt men fantastiskt kul, det är bara det att nu blir jag utan sommarboxingkompis, hon åker ju bort ett tag - så jag raggar ny partner... i boxing alltså - måndagar kl 19 nån sugen ??? Annars löser det sig, jag går väl dit ändå ...

Och lilla k hade tur - hon fick följa med på ost och kex/ chokladfonduekväll... jag var också bjuden men prioriterade boxingen... hoppas det blir nån fler gång så jag får vara med, lät så mysigt så !!!

Maken och Sivan är borta än - de lägger golv- Maken då , Sivan hon har nog bara massa bus för sig , där hon får vara ute och lös ... 

twilight

jag har nu sett den omtalade filmen- vännens dotter påstår att det är den bästa fil ever... vet inte om jag håller med, men helt klart okej, speciellt efter att jag läst de två första böckerna i serien och håller på att läsa den tredje...
Sen var jag "t byn" igår och lånade fyra pocketböcker samt har jag köpt en på affär så nog har jag att läsa alltid !
Frågan är om tiden räcker till... Men nu ska det väl lugna ner sig ( brukar jag tänka nån gång om sänder men jag vet inte när nu kommer )

MellanK sover borta ikväll- lilla K sov borta i går kväll...  det är verkligen sommarlov.

Och ja ni har sett mina bilder några av dem - nån plockade jag bort sen nån blev lite -stött - tror jag...
SÅ vi har sett swampsoccer i fredags och igår-jag tyckte det var jättebra ordnat, skoj att titta på och ser gärna att det kommer igen nästa år, men jag är fullkomligt nöjd med att sitta vid sidan och titta på !
Sen fick jag jordens allergikänning i lördags så jag var lite slut på.

Dagen idag har ägnats åt loppis och auktion, inga större inköp, en grej som ska bli lite förändrad så den får ni se senare !
Annars har helgen varit lugn och skön precis vad vi behövde !

I morgon är det arbetsdag igen a ;-)

Ha det gott !Vi ser på final i swampsoccer men

0-2c3c8358a94082c379f7d2cfbe16905d.png

Vi ser på final i swampsoccer men mest liknar det gyttjebrottning = skoj att titta på :)


sommar

det ska inte vara så ... sorg och tårar i denna fina sommar ...

Tanken finns att man bör försöka vara glad för att man fått känna och umgås och lära sig saker av människan som inte finns längre men det är svårt att mota tårarna ...
Samtidigt så är jag så - tacksam över att mina barn finns här hemma hos mig ... jag försöker njuta och tala om för dem hur älskade de är - jag har sett hur snabbt man kan mista det man älskar att de inte ska finnas hos mig och jag verkligen fasar för att det skulle kunna bli så ...
Jag har sett hur fort det kan ta slut- och vad finns det sen... ett inte - ett intet i oändlighet ??? Eller en fortsättning ... våra minnen och tankar som gör livet levande ... Men det räcker inte alls långt- vad hjälper minnen mot rösten, skratten tillsammans, varm hud och leenden...
Men det lindrar ... det lindrar att tala om, minnas, skämta och gråta över dem man mist ...
Och livet fortsätter - det är fortfarande värdefullt - för vi som är kvar, ska föra minnena vidare !

Jaaa.... det finns inga ord...

Det var en fin begravning- om man får uttrycka sig så mitt i sorgen... men fruktansvärt sorgsam...

Sen var jag m en av vännerna på kyrkogården ... där det var ett nytt kors...

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var helt självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.

Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Frusna på en strand,
Flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå

Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå

Bara tårar o sorg ...

40fe37bb0692011893fd405ed794f090.png

Bara tårar o sorg ...


fredag igen !

Den här veckan har verkligen tjurrusat, varvid maken och jag bestämt att helgen är ett helt oskrivet blad, vi ska sova ut, göra ingenting och bara vara !

Barnen har sin sista dag på fotbollsskolan idag, vi ska inte dit till lilla K´s stora besvikelse, jag är väl lite ledsen jag med men vi hade bestämt att gå på begravning.
Men vi hoppas få se kort från fotbollsproffsen !
StorK ska hjälpa till på jobbet medans vi är borta , vi har ju sjuka arbetskompisar så vi får ta till alla medel. Krya på dig pinglan !!!

Jag är på jobbet just nu , ska försöka få undan några högar och det går faktiskt bra !

Vi fick brev i brevlådan igår, oj oj ... lite oroliga blev vi allt , men det löser sig väl - när vi kommer dit - gäller privata personliga saker !

har suttit och letat verser, läst om sorg och jag bara ... det trillar tårar...
Läste om familjen som drabbades igårkväll- jag kan inte förstå orättvisan i det som sker ...


Det finns dagar när
vi vill minnas stunden
vi fylldes av din
värme och glädje
blev på djupet berörd

Alla de andra dagarna
i det vanliga livet som är
lever vi i nuet
vänjer oss långsamt med
att du är någon annanstans


tunt

på bloggfronten i dag !

ja det är inte roligt när man ska rapportera från samma ställe om samma saker hela tiden ... stranden - fotbollskola- sol-varmt!
Men jag klagar inte - det jag skulle vilja är att jobba undan lite högar, så nu är jag här på jobbet några timmar !
Lilla K surar på att hon inte får sova över i Gunnarn, men jag tycker inte det var nån bra ide - gissar att vi skulle få hämta hem henne - och sen vill jag inte lägga det ansvaret på ungdomarna, som för övrigt är duktiga !

Så nu sitter vi här på jobbet i tryckande hetta- mitt kontor är svinkallt på vintern och kokhett på sommaren - kunde ju fått vara tvärt om ...
Men man får inte alltid som man vill !

Jag mår bra just nu !

Vi får förmånen att lyssna på syst

7e2ef95b2bec084c17b8d9e736725feb.png

Vi får förmånen att lyssna på systrarna som är så duktiga på instrument :) tack tack ! Nu vill Lilla K ha en fiol ännu mera :)


Jag sitter i sjön i en båt Vännen

6dec5478d59bebd9b588e9f0a25a07de.png

Jag sitter i sjön i en båt Vännen ror :)


Lilla K på fotbollsskolan

2db0ae040295a402af7c84a04705f157.png

Lilla K på fotbollsskolan


fotbollsskolan

I gunnarn börjar fotbollsskolan idag, de två yngre av mina barn tänker vara med, den äldre hoppas jag ska klippa vår gräsmatta- snart ser vi inte Sivan när hon är ute, förutom då hon gräver hål där Maken sått nytt gräs eftersom vi grävde ner avlopp i Maj ni minns ???
Hon gillar att gräva !

Lilla Sivan som var t veterinären i går och hade med sig en kompis, Sivan hade urinvägsinfektion och fick faktiskt mediciner- som tur var , man brukar tydligen inte ge tikar medicin i första taget.
Sivan var duktig- lugn och skötsam , jag kan fundera om hennes lugn har att göra med att hon inte är pigg, men hon är inte menlös! Jag är inte riktigt van att det är så lugna lättlärda valpar !
Kompisen hade öronproblem men fick också hjälp, trevligt tyckte vi båda med sällskap !

Men åter till Gunnarn, jag ska med - Lilla K ska gå där för första gången och det går inte lämna stället då, så jag tänkte tillbringa lite tid på stranden om det är fint, kanske gå lite i skogen m Sivan och bara vara.
Skulle hellre vara på jobbet , men där är jag nu och rotar undan lite snabbjobb !

Så idag hoppas vi på sol och inte så mycket brems, Gunnarns playa brukar kunna bjuda på  både och !


RSS 2.0