Dustbusted

Har ett längre tag brottats med min gode vän dammsugaren...Den är nödvändig inett hushåll med många hundar och jag gillar att ha det välsuget inhuset 😉 Den "gamla" dammsugaren r0kade ut för en olycka, kabeln blev avbiten av en hundvalp. (Valpen lever i all välmåga och är idag en ung fin tik på ett drygt år). Maken lagade och vi har arbetat bra ihop sen dess men helt plötsligt fick den inte ström nog...något hände...den ville inte samarbeta  längre . 

Jag fick låna sonens dammsugare som följde med huset de köpte. En bastant pjäs som jag gillade mycket...Men nu önskar sonen den i retur och jag, behövde en dammsugare. Efter vårens äventyr med SVT har jag ju fått en del tankeställare bland annat när det gäller det här med konsumtion. 
Jag försöker i alla fall. Tänka mig för. Jag ser ju och förstår ju att det inte går att leva som att jordens resurser är oändliga. Jag har ett bra liv där jag inte alltid behöver tänka mig för när det gäller att konsumera. Men jag har insett att jag måste lära mig massor när det handlar om miljön och konsumtionen är en av de delar jag kan och bör ta itu med. Så jag tränar på att tänka efter, Vad handlar jag? Varför? Behöver jag det verkligen? Hur påverkar det andra människor? Miljön? Om jag köper allt jag vill ha? Vilka villkor lever människorna under som tillverkar det jag konsumerar? Det finns en del att fundera över innan jag handlar.

Nu ska jag inte säga att jag alltid gör rätt men nu var det dax för en ny kompis. Så jag googlade, funderade, grunderade och våndades...
Till slut blev det en Electrolux som är tillverkad av återvunnen plast, går att återanvända plasten på nästan hela när den jobbat klart hos oss, är klassad med energiklass A+++ vilket jag förstått ska vara bra. Och testkörningen var med beröm godkänd! Tack till Audio Video för bra service!!! Så håller vi tummarna för ett långt och hållbart liv!!! 


Sen kan man fundera över all onödig plast i förpackningsväg...

Nu varvar vi ner efter säsongens första Alagsmatch med god middag! 
Ha en härlig kväll!
RSS 2.0