snart

dax för det årliga Storumandagarna ! Alla väntar med spänning på allt det roliga ....vuxna som barn
Vi har ju som sagt dragit i hop till klassträff så det är lite att stå i till på fredag när vi ska träffas !
Sen blir det nog en fortsatt  trevlig helg ......hoppas jag !

Nu kom Oskar hem från Blaiken där han vart sen i går med en av bästisarna, massa skoj har de gjort !
Skönt så länge man vet ungefär vart man har dem ......
Om några år blir det annars !

Tänk att fast man är så gammal som jag så är det aldrig försent att lära sig nya saker .....
Både om sig själv och andra !!!

I like ........
Kram
 ett axplock av 173 bilder från Gotlandsresan
Hemma.....

är ändå bäst ! Men det är ju det som är tjusningen med att åka bort !
Gotland var superhärligt !
En hel vecka m vännerna familjen Jonsson i en liten liten stuga på nordöstra delen av Gotland Men vi är vana , det gick bra.
Lagom mycket folk . lagom varmt. lagomt mycket att göra Ja det enda man kan klaga liiiite på var avståndet från vår stuga till Visby - nästan 5 mil men det gick det med ! Vi fick se en hel del av Gotland kan jag säga !

Åkte förbi kusseluringen lilla Lisa (som är stor nu )  med man i Fagersta och våldgästade över natten ! Jättekul att träffa dem det är nog två år sen sist tror jag. Fint hus har de skaffat sig också.
Sen bar det av till Falun och hästgården Sweden där en gammal man bor som är släkt med mig  ( farmors bror ) Han blev nog förvånad att se oss men det var trevligt ! Vi fick en rundvandring på gården , se hästar och Linne´s bröllopsstuga bl annat .
Så vi kom hem kl 22 i går kväll. Efter tio timmar i bilen minst Duktiga ungar !
Idag har det vart jobb o städ o tvätt och träffat barnens kusiner från Norrköping och så vi hade två kaffegäster i kväll som kom med skvaller - jag säger bara ..... Oj oj oj oj

I veckan är det fullt ös vi ska planera och organisera det sista för klassträffen som vi ska ha på fredag 20 år den sist det ni !
Till Lycksele i morgon m Abbe på ögon - igen .
 Men sen ...... kanske det lugnar ner sig ......
Ha ha ha ha ha ha ha ................................
Kram kram !Gotland

Är som härligt!!! Är hos Anna L nu och våldgästar i lilla lägenheten !
Men vi har kanonsemester !!!
Fint väder, fin stuga, mycket att se och göra !
Sol, Bad, fina stränder, god mat, Fårö, Riddare, Boda Borg Ja massor med kul!!!
Alla verkar vara nöjda och glada och vi bara är ......

Familjen L har till och med  varit i Gotlands Tidningen !

Gå in på www.helagotland.se sen på Gotlands Tidningar sök på Boda Borg  Ta artikeln där det står ; Här gäller det att samarbeta !   Där är vi på bild ! Ha ha ha !!!

Ja ha det gott !
Kram ! 

Almas födelsedag

har det varit heeeela dagen ! Liten treåring blir stor fyraåring !!!
Fått så många fina presenter , och fler blir det nog för alla som vill uppvakta är inte hemma meeen vi drar ut på det roliga !!!
Stressar gör vi  ( ovanligt ) för vi ska på semester till Gotland i morgon och kommer hem den 24 är det tänkt Med familjen J .
Så har vi  bytt korvmoj på macken och ska nu snart börja sälja hamburgare !
Världens godaste tycker vi då förstås vi blev ju tvugna att provsteka några i dag !
Examen har det vart - i går kväll för Albin och i dag för Oskar ! Så stiliga gossar i skjortor och snygga jeans - sommarsånger, blommor och tal - så här sommarlovet här !!

Nu väntar vi bara på fina vädret !

Nu ska jag stressa vidare och packa och fixa och städa -
konstigt va jag är så viktig om att ha nystädat när jag åker i väg jag tycker det är så skönt att komma hem och  -  plocka fram dammsugaren igen för det är nästan det första jag gör ......

Men det är väl resdammet jag ska städa bort då .........

Ouuuush nä  nu stressar jag vidare hoooops där swischade Ola förbi han stressar visst oxå ; )) Hundar och gräsmatta och blommor och macken och.........
nä nä ser om jag hittar nån dator på Gotland annars hörs vi om ....... ja när det nu blir !

tisdag

haft personalmöte idag - gick bra - tycker jag då det var jag som pratade mest ; - )
Däremot ringde Abbe mitt i mötet och frågade när jag skulle hämta honom egentligen - whoaaaa jag hade glömt honom !!! Inte första gången kan jag säga ! Tur att han är lugn och bryr sig inte så mycket , han cyklar ju dessutom hem själv!

Lite stressigt nu med allt som ska hinnas innan vi far på fredag till Goatland
Examen och jobb och massa packning och mycket mer .....

Ungarna var på cirkus i går och var jättenöjda -alla tre !!! Syster Yster var en ängel och tog dem med ! Jag går inte så bra ihop med damm, sågspån, och djur just nu .
Synd för vi tar inte in valparna Dora o Frasse så mycket nu och egentligen behöver dem det men men vi tar igen det längre fram när det inte är så farligt med skit i luften !

Men nu har jag på kort tid läst hela Stieg Larsson trilogin om Millenium , låter kanske inte så skoj men jag har varit klistrad ! Kanonbra , jag har alla tre böckerna (tack igen mamma för födelsedagspresenten) om nån vill plöja .....

Chark A var här i kväll och grattade Alma som fyller fyra på torsdag ( mitt i allt ) så vi hann prata skit en stund innan de åker till Bulgarien i morgon !
............................alla far utomlands ................................vill oxå...................Men vi ska t Gotland o A o Lummelunda o kneippbyn o Pippi o Åhhhhhhhh vad vi längtar
Kram

en kort

resume....

Fredag kväll låg på soffan och sov .... pollen i luften men.......

upp på lördag morgon och 8.15 ca cyklade jag och vännen försäkrings A i väg på en nätt liten tur runt Gunnarn och Gubbträsk Det blev 8,5 mil ! På under fyra timmar - det ni !
Trött och slut men det gick jättebra ! Vi var sååånöjda ! Men lite fascinerade - De som cyklar mycket måste ha förhårdnader "ni-vet-var" Jag menar - efter 2 timmar när vi kommit hem och jag gick på hemlighuset så hade jag tappat känseln totalt !!??

Huuuva !Och sen tog jag allergi medicin så jag låg avdomnad i min systers säng hela kvällen de lagade kanongod mat och fixade och donade, lilla mammsen var där och det var säkert supermysigt - men- jag låg och sov
Jag säger bara pollenh-vete-
Lär vara jobbigt ett tag nu !
Tur att mammsen och syster satte de fina blommorna som moster H skickat - Tack Tack De är jättefina !

Och ikväll var det 4 års kalas för Lilla A och hennes kompisar ! Superskoj hade dem ! Vi spelade Mora Träsk på stereo , höll till på Röbrohallen och gjorde hinderbana ! Men inte förrns Resömamman F satte på Hard Rock Halleluja rockade ungarna lös i ett ashäftigt jubel tjihoooooo

 Nu i kväll och sooooova skönt !

 HA det gott !Kram


det är varmt.....

och ganska skönt, jag o Lilla A cyklar allt vad vi kan nu till o från dagis.

Så länge det nu varar, jag känner pollen-h-vetet börjar komma ! Så snart låser jag in mig ett par veckor .....

Igår gick jag o syster yster en lååååångpromenad ända ut på Luspholmen det gjorde inte precis ont kan jag säga men det blev drygt en mil  !

Har varit mycket med tävlingar nu , tisdagkväll - terränglöpning - som jag ju nämt i tidigare inlägg med en arg fyraåring Sååå vildmannaspelen på nationaldagen förstod jag att det inte var upplagtt för lilla A, då vägrade hon hoppa längdhopp, tills hon förstod att även där höll hon på bli utan medalj , så efter lite fika och lek så sprang hon 60 meter utan protester - 2 gånger, kval och final !

MellanO och mellanA var med på alla grenar så mellan O fick tre medaljer och mellan A en plakett ! Nöjda och glada !

Sol och bad på eftermiddagen helt underbart !

Idag avslutning på mellanA´s musikskola och de är ju KANONduktiga på att spela !

nu ska jag se ghostwhisper på tv och slappa lite få se om det blir inköp av cykelhjälm i morgon f eventuell cykling runt Gubbträsk och Gunnarn ( ca 8 mil ) om pollenhalten tillåter !

Puss o kram o nyo istjärten !

(Nu var nyss skarven E inne och hade cyklat samma sträcka m Ferry igår och det tog 3 timmar o 16 ? minuter hmmm lie längre håller jag nog på !?)

ledig igen .....

ganska skönt ! Musikskoleavslutning f Lilla A i går , gick jättebra De är duktiga framförallt hon som är "fröken" - vilket tålamod !
När lilla A klinkat färdigt (en egen takt och melodi inte alls som alla andra :-) ) så lutade hon sig fram bredvid notstället och gjorde "tummen upp" till publiken !
Ha ha ha hon är för söt ibland .

Inte lika söt ikväll dock då vi alla (utom pappan som agerade barnskötare) sprang i kommunserien Lilla A och mellan A 500 meter ! Tungt och mjälttugg !!MellanO 1,5 km och jag runt HELA rullskidbanan ( vet inte ens hur lång den är, bara 3 km sa nån men jag tror det är längre;-/  )
Vi var sååå duktiga !
När tävlingen var över lottas tio femtiokronorssedlar ut och lilla A vinner en !!! Lycka tycker vi andra !!!Men INTE hon nej fy , skrik och grin "jag vill ju ha en medalj" Hm Hm vad gör man f att lära sina barn tacksamhet !

Killarna har tagit sina första dopp under helgen och värmedagarna som varit  - varmt är det men bada ? Icke !
Nej jag väntar t Gotlandsresan och hoppas det blir badvänligt då !

Over and out twist and shout !

trött ....

fast jag inte har gjort nåt särskilt ! Var t LSE i går på impulsresa m vännen A och köpte utemöbler skitsnygga !
Kom hem rätt sent så jag fick lasta ur o sen cykla t stensele m familjen f grillning och mys m goda vännerna !

Jättetrevlig kväll !De stora männen la ut nät och vi andra förberedde f middagen som blev kanon !
Färden hem är en historia f sig 00,30 en något susig pappa som ska cykla hem m resten av familjen
men kör ner i diket sisådär 4-5 ggr bara mellan stensele o storuman, en supertrött 8 åring och en sovande fyraåring , på barnsadeln (hon fick bindas fast m ryggsäcken för att inte trilla ur )

vi svänger in v den första bensinmacken i storuman där 8 åringen kör rakt på en skylt ( undrar om vi blir åtalade för skadegörelse  ) men inget blev nån större skada på .... ... förutom den nästan sovande , cyklande åttaåringen som fick skrapsår .

Fadern o äldsta sonen cyklar före , när vi är nästan hemma så ringer de o säger att Mejans "gode väns " dörr stod på vid gavel .... vi vänder och slår igen den efter att ha ropat i hallen o ingen svarat ....
( tjuvar kanske inte svarar när man ropar )
Väl hemma visar det sig att fadern i vårt hus är väldigt bekymrad över den öppna dörren och sen startar en "tjuvjakt" utan dess like , utan någon tjuv inblandad visar det sig .....
Mackägaren cyklar tillbakas och smyger runt huset m en "dynggrep " i högsta hugg i som vapen "utifall att"  väcker sen bankdirektören som följer med in i huset, beväpnade med en kniv smyger de runt  huset    ................................................ för att konstatera att allt verkar lugnt - "lite rörigt men det kanske brukar var så "

Ja ja skratta kan man göra efteråt när allt gått bra , någon hade nog inte stängt dörren ordentligt ........

 Idag har vi skruvat hop de fantastiska utemöblerna och bara glidit omkring och pysslat lite här o lite där
tagit upp näten dr det inte blev någon större fångst !
I morgon är de jobb och solen verkar fortsätta skina tror jag !!
                               

Lilla A´s nya fina cykel                De nya fina utemölerna på en något skruttig uteplats som ska åtgärdas "nån gång"

Good night !

jag har aldrig....

haft nåt sug efter att klä (ut ) mig i balklänning och gå som finaste på bal....
Men de är för otroligt vackra alla dessa balpar !
Tjusiga klänninga, frisyrer, bilar och .... ja  men jag har som sagt inte varit det minsta sugen än i alla fall ; - )

God mat hos vännen A  och trevlig stund m prat och mys ....

Mellan A ska sova över där m kompisen J få se hur det går !

Jag är såååå avis på alla som får åka utomlands och vara i varmaste solen och åååååå vad jag är avis , men jag har REServplan ska ni veta få se om det blir nåt av den eller vad säger du vännen A ; - )

Men vi ska ju oxå på semester .... längtar ......

Tänk på att vi formas av dem vi umgås med ..... visst är det så ?????

God natt !
Kram

RSS 2.0