A-laget ???

Var lite rädd att de skulle tro jag kvalar in till A-laget när jag gick in på systemet och shoppade inför The Winelottery som gick av stapeln ikväll i Mejans superfina nya bostad.
Jag lastade korgen full av diverse godsaker, men vi var flera som ville vinna första pris inför Storumandagarnas festligheter, tyvärr så bidrog jag bara den här gången, inte en liten kork ens blev det till mig. Såååå, jag får nog trava in på systemet i morgon igen och köpa nåt gott till helgen - och vad tror ni jag ligger på för lista då ???
I alla fall så var det en trevlig kväll med fina brudar.
Jag hoppade box och allt vad det hette eftersom jag inte känner mig som jag ska, fick inget sällskap samt att regnvädret gjorde att andningsapparaten som sitter mellan huvudet och magen höll på korka igen. Att jag sen höll på måla gjorde inte saken bättre.
Tur det finns symbicort.
Trött och slut, ingen gaist medans maken springer runt som en hög Duracellkanin.
Vad kan väl göra att gaisten tar slut om inte det. Men men tur är väl att nån känner sig på topp.

Hann det jag tänkt på jobbet i alla fall även om jag tog mig hem mycket senare än jag tänkt.
I morgon kommer mor hem, ska bli mysigt, undrar om inte jag ska beställa palt med henne, lät så gott när pinglorna pratade palt idag. 

Har hittat en ny favoritproviva förresten ; 
Proviva Med Blodapelsin Aronia smak. Mums!

Nu ska jag se Morden i Midsomer m mellanK - han sitter hela tiden och säger " Nu händer det nåt mamma, nu händer det nåt !!!" Och nu hände det verkligen nåt !!! 

 

Swisch
Nya Storumanlåten !!!

Gaaaaa hade skrivit ett inlägg men det försvann.

Arbetslusten är slut på = i morgon blir det mindre tid på jobbet så jag får undan nåt hemma också målerimålera.
Foten och pollenhalten testades via kickbike idag  = Gick bra just då , men det kom surt efteråt, får se hur det blir m box i morgon, håller tummarna.
Storkillen trivdes bra i planteringen men var trött ikväll , lilla K har varit på kanotutflykt och haft väldans trevligt, mellanK har blivit bortadopterad tror jag till bästis, har inte sett till honom idag, mormor är i Umstan och flyttstädar, Maken räknar och räknar= inventeringsdax, Farfar med damsällskap röjer, rensar och fixar ( jag tror att de hittat min arbetslust nånstans, den är ju borta och de ivrar på HMMMMM ) De är jätteduktiga.

Men JAG - jag säger goodnight sweethearts !!!

Har ni semester ?

Inte jag - min är slut och jag är tillbaks.
Tillbaks i jobbet, i verkligheten och tillbaks på hemmaplan ! Lovely. Vi sa både maken och jag att det är så roligt att vara tillbaks på jobbet. Och hemma. Jag ivrar på med massa hemmapyssel. Fixar och donar och håller tummarna för att min iver håller i sig ett tag till.
Är så skönt att få en massa surdegar gjorda.
 
Har hunnit vara på jobbet, vara på styrelsemöte, visa hus, göra ärenden, slipa, putsa, träffa några av vännerna. Har t.o.m ringt en läkare för min fot som vägrar bli bättre. Ska dit nästa vecka - och naturligtvis känns det rätt okej idag då. Men vi får väl se hur det utvecklar sig. Hälsporre som vägrar ge sig och påverkar mig ända upp i ryggen. Not Najs.
 Har även kommit till en gräns i mitt liv. Vet inte om det är ålderstecken eller att jag är sjuk ( skulle aldrig trott att jag självmant skulle sätta mig i den här sitsen...) eller att jag bara gör nåt jag kommer att ångra när jag väl sitter där- jag har beställt tid för - fotvård...


Jag hatar fötter, kan inte klippa tånaglarna på ungarna, får kräkkänslor när nån annan låter sina fötter vidröra mig, nåt som min pappa för övrigt tyckte var jättekul att reta mig med ( där kommer genen som gillar att retas ifrån ), vill helst inte gå barfota, vill absolut inte att nån annan rör mina fötter.
Men nästa fredag då jämrarns anåda ska jag prova det som andra skryter om är så skönt. Men jag gruvar.
Skräckblandad förtjusning.

Storumandagarna närmar sig, men myggen invaderar så jag tänker beväpna mig med nån sorts myggmedel, eller kanske skoterkläder så man slipper dem. FY sjutton vad jag ogillar mygg. Nånting !


Sen ska storKillen äntra en gräns i sitt liv i morgon. Gränsen för när man lär sig vad det innebär att arbeta. Får se vad han säger när han kommer hem. Han ska iväg på sitt livs första skogsplantering. Har fått ett fast pris för två dagar då han ska gå igenom eldprovet. Jag tycker det är suveränt när ungarna får prova plantera för det är i mitt tycke ett drygt men ändå roligt jobb. Beroende på väder, vind, placering, arbetskamrater så kan det vara riktigt roligt. Men det är drygt. Så - ska bli skoj att höra vad han säger om det.Skjutsade mamsen på bussen t Umstan i morse. Hon ska dit och byta lägenhet. Jag hoppas verkligen det går bra för dem. Håller tummarna för det!

Ha en skön afton mina vänner !

(Undrar om jag ska börja måla nu... eller ska jag ta det i morgon tro ???)

Vi firar midsommar i Mora :) härligt är de...

dsc02267 (MMS)

Vi firar midsommar i Mora :) härligt är det. I morgon blir det björnparken!


Utsikten från stugan vi hyrt. Vädret är fa...

dsc02265 (MMS)

Utsikten från stugan vi hyrt. Vädret är fantastiskt Är precis på väg till näst sista ispasset. I morgon blir det Mora för vår del. Ha en riktigt bra midsommar allihopa :)


sommarrodel

Japp - det fick jag prova idag - efter tips av våra grannar ( hemma i Storuman ) som sa att det är roligt. Vi hamnade i Rättvik på sommarrodel. Det kommer bilder senare, men roligt var det - tänk om "nån" hade pengar så skulle vi kunna ordna sånt i Storuman. Det skulle vara en höjdare.
Sen blev det en glass i Rättvik innan vi drog hemöver för att se nästa ispass. Storkillen har lite problem med hjälmens hakband så ví försökte fixa det. Intog god middag- sörlebäckens älekötte med pären o såsn. Mumma !
Så var det dax för match för storkillen - hann dock inte se hela då vi åkte t Orsakorsningen och inväntade min börs som var på väg nerför landet i en stor bil m husvagn efter. Puss och tack snälla ni för att ni "tog er tid" att stanna och lämna min plånka- inte så mycket pengar som leg. och kort var det nödvändiga. 
De två yngre fick följa med de andra storumanfolket hem och se film vilket var mycket uppskattat. Stort tack för det med.

Har pratat med "hemma" idag. Mamsen hade bakat bullar- mellankillen hoppas på "rester"  när han kommer hem. Och systeryster hade varit på gravsättning för vår fina farfar. Jag kunde inte vara med, men har tänkt på dem/honom hela eftermiddagen. Jag får gå och lägga en blomma på graven när jag kommer hem.  
Fina fina barska stränga men ändock fina farfar, som jag verkligen hade önskat att han skulle få några år till med sin fru. Nu när han opererat höften och var fräsch i den. Men det är väl det som är mest rättvist här i världen. Tiden är utmätt. Oftast.

Nu är det dax att leta reda på sängen- få se om jag hittar den ...

MellanKillen och lilla K hade tävling i bilen, Gissa djur heter den, lilla K skulle gissa på ett djur som mellanK tänkte på. Djuret skulle börja på P. Hon fick flera ledtrådar men lyckades inte. Till slut sa mellanK; Men du - det är ett djur som börjar på Ping och slutar på nåt som föräldrarna brukar dricka.
Lilla K lyckades dock ändå inte så till slut säger mellanK - Kan det vara PingÖl ???
NEEEEJ Skriker lilla K - det finns inget som heter det!!! Till slut fick mellanK tala om att det ju var - PINGVIN ;0P
Mycket tjat om is

och hockey, men det är min värld just nu. Det och sol och bad- kanske nåt regn utemellanåt men skönt.

Vi befinner oss på en liten liten plats i Dalarna som heter Furudal där det år 2005 bodde 449 personer. Jag är djupt imponerad över att en sån liten by har byggt upp en sån verksamhet som det finns här genom hockeyskolan. Varje vecka under sommaren kommer runt hundra ungdomar ( sammanlagt runt 1400 ungar ) och tränar hockey, umgås och har skoj. De har sina föräldrar med som bor i och runt byn, hela samhället är involverat på ett eller annat vis. De får varje vecka besök av en hockeykändis, nån som gjort stora insatser på is, de har hockeytränare och ungdomar som är väldigt duktiga.
StorKillens huvudtränare är i vardagen tränare åt en annan storumankille som heter Elias Bjuhr. Skoj skoj.
Och storkillen har skoj, han tycker det är jättebra- men vet ni vad - han tycker att Storumans Vildmarkspucken är i stort sett nästan lika bra. Så nästa år kör vi igång Storumans hockeyskola igen. Absolut!

Idag fick vi sol, varm sol, så efter morgonens besök i ishallen så landade jag i solen och gottade mig. Innan det var frukost och dax för nästa ispass. Sen landade jag i solen igen. ( Efter att vi letat upp banken och plockat ut pengar så jag som är utan börs ska överleva veckan :S )
Men sen när jag kom in så slog allergin till... Åh jag blir så irriterad, näsan är rödsnuten, ögonen rödkantade och jag nyser som ett tok. Ja så är det, jag hoppas att ni i Storuman har en varm och skön vecka med bitvis regn så att allt har blommat ut när vi kommer hem ( önskedröm )

I morgon är en annan dag och vi är utlovade sol, så jag hoppas på det trots allt.

Kändis på hockeyskolan:) vem är det ? Giss...

dsc02263 (MMS)

Kändis på hockeyskolan:) vem är det ? Gissa gärna?


Lilla K på tomteland hon busar med tomtar,...

dsc02247 (MMS)

Lilla K på tomteland hon busar med tomtar, troll, vättar, häxor o féer :)


Hockeykillen in action. De andra två är re...

dsc02245 (MMS)

Hockeykillen in action. De andra två är redan Less. Vi får försöka roa dem så gott vi kan :)


tår i ögat och hockeyskola

HockeySäsongen startar som sagt tidigt i år.
Efter en ofrivillig sovmorgon kom vi iväg- bara ca en halvtimme efter utsatt tid. Men stressen gjorde att jag glömde börsen hemma. Så nu få jag leva på min "stenrike" make. Det är bara det att jag är nog lurad där med ... Men vi får lägga ut kepsen och ha MellanK att uppträda med Diabolon, lilla K får väl sjunga eller dansa eller nåt och kanske Maken kan berätta nån rolig historia så ska vi nog försörja oss den här veckan med.
Vi kom i alla fall fram till fina Furudal lagomt så att storKillen kunde prova skrillorna en sväng. Grannarna med son - storK´s kompis var framme redan så de hade spanat in anläggningarna och guidade runt.
Stugan vi hyrt är jättefin - ligger bara 200 meter efter en liten stig vid en tjärn - från isladan. Här är så fint - inte alls stort - men fint.
I morgon ska vi spana in området mer.

Vi har ju hunnit se att sessan sagt JA och Daniel grät en tår. Jag grät jag med och barnen var superirriterade över att jag grät. Maken påstod att han har gråtit varje dag sen vi gifte oss. Då skrattade barnen. Jag förstod inte alls vad han pratade om. Maken är väl väldigt lycklig. Tycker jag- som har mig/oss.

 Nu blir det i alla fall sängen. Dagen har tagit på. Godnatt på er - jag tror vi får en bra vecka och jag hoppas detsamma åt er.
// Stannapanna

P.S. Jag är lite ledsen i ögat att vi missar festen för trettiårstvillingarna. Jag hoppas ni får en trevlig kväll pinglor. Jag kanske kan få förgylla era liv en annan dag ;0) D.S

Framme snart är det invigning:) fin stuga ...

dsc02242 (MMS)

Framme snart är det invigning:) fin stuga har vi !


Tre trötta hjältar- men nu är vi på väg :)

dsc02240 (MMS)

Tre trötta hjältar- men nu är vi på väg :)


Uuuussscchhhaaa

Nu är min hjärna totalt slut och väck- jag har packat ungarna och lagt isäng kläderna.

I morgon 06.00 åker vi på nya äventyr - vi ska till ett litet ställe 3 mil från Orsa där storKillen ska på sitt tredje läger - hockeyskola- på två veckor. Han är strong killen så det ska nog gå bra- han har haft kanonroligt - tre dagar fulla med äventyr i skogen. Jakt och vildmark, byggt fällor och röjt. Han är en skogskille som nu även är helt inne på att gå gymnasiet som finns i Lycksele med inriktning jakt och viltvård. Men vi får väl se. Jag är inte så säker på att det går vägen.

I alla fall så har dagen idag också varit examensdag med mellanKillen som gått ut fjärde klass. Avtackningar, sånger, danser och tal. Sen var det sommarlov även där. Regnet har forsat ner hela dagen så - det har inte varit skoj för nioklassarna som skulle ut på trappan. Ikväll efter middag så hade fritidsledarna ordnat så bra med aktiviteter på isladan. Suveränt anordnat i en för aktiviteterna bra lokal. MellanK och kompis var med och visade tricks på Diabolon igen. Lite dåligt ljus var det så det var svårt att se. Men jag tyckte de klarade det bra.

Och jo Anna - lilla K är lika gammal ( ung)  som din dotter. Men lilla K har precis gått ut första klass efter att vi gjorde valet att hon skulle få gå ett år tidigare med barn som är födda 02. Bara för att i lilla K´s årskull så är det 14 barn. Alla pojkar. Det finns inga tjejer i lilla K´s ålder i Storuman. Medans det i Stensele finns 7? var det nån som sa ?! Därav hennes första examen. Men det har gått bra. På examen för förskoleklass och ettan så var det alltså en killgrupp som sjöng (alla klasser brukas sjunga två sånger var) sina två sånger. Duktiga killar var det !

Nu är det sängen som kallar - konstigt det ropar från resväskorna...

Listor och Den blomstertid !

Jag har mani på listor- de gör att mitt liv fungerar- det är bara det att jag måste hålla reda på dem. Inte knöla ihp dem med nummerlappen från banken och kasta dem när jag sen ska gå in på Ica och handla resten av det som står på listan. Jag listar ALLT och då menar jag ALLT; packning, handlingslistor hem och till jobbet, att-göra-listor Kom-ihåg- prioriteringslistor o.s.v
Listor gör att jag överlever - leve listan !!!

Vi håller nämligen på att packa ( = Packningslistor)- vi ska åka till Furudal nere vid Orsa för att storKillen ska spela hockey. Eller gå hockeyskola rättare sagt. Vi andra fyra har hyrt ett hus och ska väl försöka ha lite ledigt och semester. Vi får se vad det blir. En skön vecka hoppas jag i alla fall.

Innan dess så har vi ikväll besökt ett examensfirande för lilla K som gått färdigt första klass. Sötungarna som sjunger så fint så fint ! Naturligtvis så sjöngs Ida´s sommarvisa. Och den blomstertid nu kommer.
Så nu är det sommarlov - härliga sommarlov. I morgon är det mellanKillens tur. Han har gjort sitt fjärde skolår.

När jag gick i fyran skilde sig mina föräldrar. Det är länge sen.

Storkillen har vi inte hört av - jag tar det som att han har det bra. I morgon kommer han hem.

Så då kan jag bocka av den här dagen från listan. En bra dag ! Aspelut !
Ser ni min mamma därborta hon klipper gräs :)

dsc02238 (MMS)

Ser ni min mamma därborta hon klipper gräs :)


ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz

Uasck vet inte om jag gjort nåt vi får ångra - men what the heck... nu är det gjort och det är ju en bagatell - för mig som inte ser på tv nå nämnvärt. Jag har bytt leverantör av Parabol från Canal Digital till Viasat. Och då tappar vi elitserien. Men det blir billigare... och nu är det gjort - vi provar.
Ungarna lär inte bli glad på mig ... men vi provar.

Jag har sovit. Jag är trött. Mer än vanligt trött. Pollen + mediciner.

StorK är i Lycksele på jakt och fiskeläger.
Mina två andra raringar är hemma. Jag är trött.
Maken har lekt med traktorn hela kvällen. Och jag har sovit. Litegrann.

Igår slog jag nåt slags rekord. Av 11 stycken sockar jag tvättat fanns inte ett par INTE ETT PAR! Fattar ni ???? Var tar alla strumpor vägen ??? Ett mysterium för Sherlock Holmes. Eller kommisarie Beck.

Vet ni vad - jag är trött
OCH I MORGON ÄR MEJAN HEMMA IGEN !!!!! WIPPPPIEEEEE !!!
ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZzzzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZ

Nighty Naughty !

Möten och fullt upp

Hela dagen har det varit fullt upp, mitt block är fullt med att-göra-listor, men bara jag har dem på papper så betar jag av dem. Jag får skratta åt mig själv ibland då jag är på väg  nånstans och glömmer vart jag skulle, då jag ena sekunden börjar på en sak för att andra sekunden sluftöra nåt annat- och precis glömde vad jag börjat på. Eller då nån pratar med mig när jag är mitt inne i nåt annat och svarar på helt fel saker.
( Kan bli liiiiiite tokigt det där ;0) Men men dagarna går och listorna byter av varandra.

Har varit på några möten idag - vet inte riktigt vad jag ska säga. Som vanligt hoppas jag på det bästa. Och vill gärna hjälpa till att få det så - men det är inte lätt. Vet att det inte är lätt att få  ihop det så att det är bra för alla - men ett önskemål är att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt.

Hade även klämt in en lunchträff - så mysigt att få surra lös en liten stund !

Är så glad att min mams är här. Hon finns till när man inte riktigt har möjlighet att klona sig och vara på alla ställen samtidigt. Tack. Duktig är hon på att pyssla på i huset. Bra blir det.

Sen vill jag bara säga till dig - ja just du ! Du är inte bäst själv alla gånger -många gånger gör du också fel, såna fel som du tror inte syns, men jag ser. Jag lovar jag ser. Och jag ids inte bry mig. För du mår nog sämst av det själv. Allt det där som du lägger energi på och som jag inte förstår mig på. Det är din energi som går åt.
Jag lägger min energi på sånt jag tycker är viktigt - och där prioterar vi olika.
Men det gör ingenting. Du är bra ändå.

Lilla K fick en födelsedagspresent igår - ...

dsc02237 (MMS)

Lilla K fick en födelsedagspresent igår - gissa vilken :) och jag har fulltecknat på mitt schema - vet inte hur jag ska hinna allt. Är nog lite för mycket egentligen - men det tänker jag inte erkänna- det ger sig:)


7 År

För sju år sen så vaknade jag upp - en fin solig dag - med en liten bebis bredvid mig, hon var alldeles ny ... föddes kl 01,42, alldeles liten, alldeles skrövlig så där som bara nyfödda små bebisar är.
Hon var så snäll, mådde bra , bara åt och sov. Hennes stora bröder var så stolta, de ville verkligen ha en liten syster. MellanKillen bestämde snabbt att hennes lilla söta höghets namn skulle från den dagen vara - Greta Grävling.
Vi andra gick inte med på det - men han kallade henne för det länge- och om nån frågade vad hon skulle heta så var svaret givet - Greta Grävling.
Idag fyller hon alltså sju år stora kärleksprinsessan. Hon är sötast, finast, goast och bara bäst. MEN hon ger oss många gånger gråa hår mycket p.g.av hennes otroliga envishet, hennes förmåga att tända till på alla cylindrar på tre röda ( även om det nu för tiden inte händer så ofta som för några år sen då hennes bröder älskade att tända de där cylindrarna ) och hennes tårar som hon plockar fram då minsta lilla bagatell går henne emot ( hon har lärt sig det kvinnliga tricket som biter på män i alla åldrar tror jag ;0)

Grattis till vår (stora)  Lilla KärleksPrinsessa ...
      

    

Lilla K som fyller år i morgon hade badkal...

dsc02231 (MMS)

Lilla K som fyller år i morgon hade badkalas med mysiga klasstjejer! Nöjda o belåtna landade vi i soffan. Hann besöka ett sjuårskalas innan oxå. Har märkt loppisprylar o röjt lite. Sen kom det välsignade regnet. Megagilla när det regnar bort pollen:) nu ska jag leta mer loppisprylar :)


Nån som vill komma och smaka av min 'goda'...

dsc02228 (MMS)

Nån som vill komma och smaka av min 'goda' kaka :( man ska definitivt INTE hänga tvätt medans man bakar :$ ja ja det löste sig o jag börjar bli van!


Delad vårdnad och bak!

Jag fattar inte varför jag egentligen anstränger mig så ruskigt mycket ??? Jag brukar inte vara noga med att baka och fixa men i vår har jag verkligen försökt - av nån jädrans märklig anledning och jag fattar inte ???
Mina ungar gillar det naturligtvis och maken med. Gästerna får jag hoppas men varför ska jag hålla på egentligen ??? Det finns ju att köpa - och till en inte alltför dyr penning. Det går inte åt så mycket och sen ligger det kvar i frysen - ibland till nästa år - då jag får ställa mig och kasta. Jo jag vet - vis av erfarenheten från tidigare ryck- då oftast i samband med jular. Jag skulle vara som farmor och mormor, de hade alltid minst sju sorters kakor både mördegs och mjuka, mandelformar, ökenstormar, syltkakor, moccarutor, havrerutor, nougatrutor o.s.v. Sååå mysigt att komma och hälsa på! Men det är ju så i dessa tider - att vi inte hälsar på varandra riktigt som förr. Och när vi gör det så är det inte kakor vi ställer fram utan vin och ost och kex och middagar. Jag tror personligen att man umgås på andra sätt nu än vad man gjorde förr.

I morse klev jag upp strax före 8 och började - BAKA - Macroner, Moccarutor, syltkakor, marängbottnar... jag färgar rosa det jag kan och jag har massa mera planer på gång.
Fast jag egentligen skulle behöva göra annat -som att märka loppisprylar och hjälpa storkillen att hitta alla saker han ska ha de två kommande veckorna när det är tänkt att han ska hinna vara med på TRE läger.

Men jag bakar. Och svär eftersom jag är så "homlut" och tappar grejer, bränner kakor, kladdar med äggen fram och tillbaks, mäter fel och får göra om...
Ja ja - men på måndag är det dax - då fyller lilla kärleksprinsessan SJU år.

Inte så liten längre med andra ord. Hon är som sina bröder kompissjuk, modig och älskar att vara med där det händer saker ( Hmmm jag känner att det där är träffande för nån annan väldigt bekant människa- vad kan det bero på ???)
Så just nu befinner hon sig i Verksamheten hos bästis. Jag tror ibland att vi har delad vårdnad om barnet mitt. Hon har nog snart adressändring och halva barnbidraget på bästis adress. Men jag är glad att de finns ! Och att hon får hänga med.

OCH så flyger det omkring en massa skit i luften just nu - tror nästan att det är utomjordingar som besprutar vår planet med en massa skit. Jag blir då sjuk i alla fall. Riktigt sjuk när det är som värst. Och nu har det börjat. Så om vi träffas och jag ser ut som jag gråtit floder och snytit rullvis med papper - bli inte rädd. Det är bara pollenallergi!
Ha en bra Lördag - nu måste jag plocka plåten ur ugnen!


12 timmar av mitt liv

Har tillbringat tolv timmar i dag med min mams, vi åkte till Umstan i morse och hon var på besök hos en doktor.
Sen har vi sprungit i affärer och gjort ärenden som aldrig förr. Det behövs nån sån här runda nån gång ibland.
Och bara att få umgås med sin mamma en hel dag känns lite lyxigt!
Vi har ätit räkmacka på Cafe´ Victoria, vi har gått på Boom, på Klädhuset och massa mera, vi var in på båda bilbesiktningarna och hälsade på hennes tidigare arbetskamrater - trevligt men lite nostalgiskt för mams tror jag nog det var.
Vi gjorde ett besök i den ganska tomma lägenheten  och sen drog vi hemöver.
Ont i foten har jag men det är det värt.
Väl hemkommen så har maken snart städat klart och kokat rabarberkräm. Mys att få krypa upp i soffhörnan med en kopp kräm och mjölk.

Sen är jag så glad att min allergi kunde hållas i schack m hjälp av Nazaleeze idag. Det gick bra. Men det kommer väl sämre dagar gissar jag. Så jag njuter just nu - av rinnfri näsa och ögon, av kräm och en make med skurkäppen i högsta hugg.

I morgon blir en ny härlig dag- med nya tag !


Hockey

Skulle man tro att hockeysäsongen är över ??? Jo då, men trots det så är det hockey ändå i dagarna. Fick hjälp av maken ikväll att skura och möblera om i hockeykiosken. Vi höll på i två och en halvtimme. Det är inte klart men det går att vara där nu med tanke på att det ska vara aktiviteter på området när det är avslutning.
Tack och lov var lilla K med bästis hela tiden och blev servad med både mat och diverse andra nödvändigheter. Tack så jättemycket för det !

Jag har också letat nya fräscha hockeydamasker eftersom vi ska iväg med storkillen på hockeyskolan snart.
Han skulle egentligen behöva andra grejer med, men vi får väl se vad som händer.

Igår var vi på en fantastisk musikal som lilla K´s klass gjort. Alla barnen var med och sjöng och spelade olika karaktärer ur Astrid Lindgrens världar.
Här är lilla K och bästis i ett klipp som en annan stolt mamma lagt ut- så titta,lyssna och njut.Vi andra njöt hela kvällen.
I morgon är en ny dag, jag ska skjutsa mams till Umeå en sväng. Men vi kommer hem igen på kvällen.
 
Ha en skön kväll allihopa!
Önskelista

Mellankillen fyller år den 7 Juli. Han har länge gått och pratat om vad han önskar sig när han fyller. Det är inte lite han önskar sig. Till slut sa jag åt honom att skriva en önskelista så jag minns vad han önskar! Jag lägger ut den här så får ni se om det är nåt ni kan bidra med ?!Jag gillar nummer 12,15, 23, 24 och 27 ! Han är klurig mellanKillen - det är bara så !

Diabolo !

Det var vad killarna gjorde idag - de har tränat hela våren med en kille på Akkan som heter Johnny.
De är verkligen duktiga ! Men så är jag mamma också och lite partisk. Men idag fick de ju lön för mödan när de var med i talangtävlingen på torget. Jätteroligt! Det var många duktiga barn och de tordes inte alls riktigt tro att de hade nån chans till första pris. Mammorna var lika nervösa och hade trimmat och tränat med barnen i timmar före ! ( I själva verket så har de gjort allt själva!) Nu är de jättetaggade och ska uppträda fler gånger.
Ett superstort tack till Johnny som verkligen ställt och ställer upp för ungarna ! Tack tack- och du kommer nog att få fortsätta träna dem för nu är de heltända !

Diabolo ;

De har varit inne på youtube och kollat in trick bland annat den här ;


Helgen i övrigt ? Lagom i alla lägen, fotboll, festligheter, box, umgänge m familj och vänner, lite fix här hemma - så nu är jag trött.

Energisugar - finns det gott om - jag försöker bearbeta dem på mitt eget sätt. Att inte låta dem ta över min skalle. Ibland blir det så ändå - men det finns annat som väger upp ! I stort så har jag det ju väldigt bra ! Kärleksfamiljen, vännerna, arbetet, fritiden. Jag klagar inte. Jag har det bra och försöker att fånga dagen. Carpe Diem och Carpe Momentum- fånga dagen och fånga ögonblicket !
Sköt om er allihopa !

Två glada vinnare i talangtävlingen :)

dsc02221 (MMS)

Två glada vinnare i talangtävlingen :)


Cleaning windows

Tänk vad man hinner bara man sätter lite fart- ibland.
Jag har putsat alla fönster här nere - med liiiiiite hjälp av maken.Skönt att ha det gjort. Har även hunnit prova Sivans nya karda eller vad jag ska kalla den - helt suverän ! Hon lossar lite hår och jag får inte bort det men med den nya kardan från Hundkällaren så gick det suveränt !!!Sååå nu ska jag göra mig klar för att visa hus, sen blir det talangtävling på torget där mellanK ska medverka !
Håll tummarna för honom - han är nog lite nervös tror jag.

Lilla K har sovit borta inatt oxå- I fredagskväll landade hon i mormors säng efter lite fiolträning och igår så blev hon kvar hos bästis efter att de haft vattenkrig.
Vi åkte förbi och skulle hämta men fick inte med oss nån unge hem. Däremot blev jag mutad med en whiskey. Det var väl inte helt fel det heller - men ikväll vill jag ha min lilla prinsessa hemma.


Sivans bästa kompis står för en trast. Hon...

dsc02215 (MMS)

Sivans bästa kompis står för en trast. Hon skakar o smyger. Undrar vad hon skulle göra med en ripa?


Storkillen har varit på träning och gjorde...

dsc02214 (MMS)

Storkillen har varit på träning och gjorde sig sen lite kvällsfika - stekta limpskivor stekt ägg o stekt falukorv :)


Kungen 6 Juni

Visst kommer ni ihåg det här !
När lilla K fick låna fiolen av musikskolan så var villkoret från lilla K´s pappa att hon skulle få spela på nationaldagen. Jag vet inte hur det gick till men Lilla K har sedan dess varit helt inne på att hon ska spela för kungen på nationaldagen den 6 juni.
Hon har tränat och spelat och kan nu hjälpligt spela Spanien är ett land.
I dag funderade hon när vi låg på soffan och mysade
" Få se nu söndag är den 6e, 5e, 6e, 5e, 6e...på Lördag är det den 5e då måste vi flyga till Stockholm !"
Vad då ?! undrade jag som ett frågetecken ???
"Ja men - jag ska ju spela för Kungen på söndag - den 6 Juni då det är nationaldagen!"
Hmmmm tänkte jag - hur gör jag det här snyggt...
Du förstår sa jag - vi har så mycket nu - så det är absolut uteslutet att vi flyger till Stockholm på Lördag!
" Kommer Kungen hit då ?" Var en snabb replik från lilla K
Näääeej sa jag - det gör han nog inte. Han har alldeles för fullt upp med Viktorias bröllop !
Och med det nöjde hon sig just då.
Jag sa då; Men du kanske ska vara med på talangjakten som ska vara på söndag - där mellanK ska vara med ???
Näpp sa hon - och trodde att jag menade den stora TV4 sända talangtävlingen- det finns en kille där som är MYCKET bättre än jag!
Liiiite självinsikt hade hon i alla fall. Hon som fick rida ut i skogen ikväll på ridlektionen ! Kul tyckte hon att det var. Favorithästen fick hon ha dessutom !

Idag har jag nästan inte sett till mamsen- hon var in och läste tidningen i morse. Men jag såg henne genom fönstret - så hon är då hemma. Jag vet att hon fick finfrämmande idag också ! Kul!
I morgon däremot så blir det en lite tyngre dag - då är det begravning för en av mamsens morbröder. Jag ska följa med. Varma tankar och kramar.Jag har ett väldigt trevligt extrajobb :) ...

dsc02213 (MMS)

Jag har ett väldigt trevligt extrajobb :) på hemnet.se finns de hus som jag visar för närvarande :)


Skaka Rompa !!!

MellanK och jag har en ny favorit som Mejans äldstdotra lagt ut på sin blogg.
Den är störtskön ! Absolut sommarlåten nr 1!

Skaka rompa !


Sivan och kompis !

Sivan har sin bästis boende här en vecka. Bästisens matte och husse är på Island en vecka. De åkte till Umeå idag - och har lämnat sin ögonsten här hos oss.
Roligt tycker vi att få rå om henne en hel vecka.
Och superduperroligt tycker Sivan att ha sin bästis här dygnet runt. Men det är olika de här damerna. Sivan är som - som - som en vespa, Zita är mer som en porsche. Sivan är som mer så där - bondflicka medans Zita hör hemma i de finare salongerna. Det märks på så många sätt. Sivan hon galopperar med hela kroppen och nosen i backen hela tiden. Zita hon springer väldigt graciöst med huvudet högt och långa fina steg. Sivan hon slafsar i sig maten på en gång den kommit fram. Zita - hon äter några kulor nu och då ... eventuellt. Sivan - hon sticker så fort hon får chansen. Zita hon följer med som hand i handske. Sivan  hon tuggar på ben och slamsar runt med leksaker. Zita hon tuggar bara på ben om någon håller i dem- och hon är nästan rädd för de där leksakerna som piper - som Sivan tycker är mest lattjo lajban.
Sivan hon kastar sig fram på folk och lägger sig på rygg - efter att hon hoppat upp och ner framför och på dem en kvart först. Zita - hon lyfter på huvudet - och reser sig möjligen upp för att komma och kolla vad som står på. Eventuellt. Hon hälsar inte på vem som helst - medans Sivan skulle kunna rusa på Frankensteins moster om hon kom hit. Bara för att få bli kliad.
Men vi njuter som sagt av att få låna henne ett tag. ( Sen säger de att hundar ofta liknar sina mattar/hussar... jag vet inte hur jag ska tolka det ... )
Ikväll cyklade vi en sväng - och det gick jättebra.
Sen for jag och cyklade med M L ett pass- det var dyngdrygt jobbigt - men fantastiskt kul!
I morgon är en ny härlig dag - med nya roliga uppdrag !

Sköt om er - vi ses och vi hörs !

tjolahoppsansa

Min mamma är här igen - för att stanna i stort sett hela sommaren.
Några utflykter till Umstan kommer hon att göra - men nu är hon hemma - här i Storuman.
Men gu´nåde om man säger att hon flyttat hit- nej det här är minsann hennes sommarstuga!
Så då vet ni !
Men hon är här !!! Som tur var för lilla K - som vaknade i morse och inte var riktigt pigg. Så nu ligger hon på mormors soffa och blir ompysslad. Jag kan inte säga vad som är på tok- Men hon är inte pigg lilla prinsessan.
Så jag hoppas det går över !
Jag har varit dit på lunch.
Och nyss för att låna damrummet. Eftersom nån varit på våra två på jobbet.
Förmodligen för att inventera toarullarna. Så det luktade inte gott.
Jag önskar att människan får hjälp. Att ta hand om sig själv. Det fungerar med all tydlighet inte.

Men så är det ibland. Och vems är ansvaret ?

Men nu blir det  mera jobb.

RSS 2.0