massa härliga dagar

Påsken har kommit och gått, solen har lyst och vi har njutit massor. Ingen vanlig påskaftonsmiddag blev det eftersom vi vart ute och käkat plättar, korv och klämmackor hela dagen. Så vi åt räkor och ost och kex och såg hockey. Skellefteå vann elitserien och det var väl huvudsaken mitt i allt ;-) I helgen har vi grillat och plockat fram utemöblerna. Så nu närmar sig sommaren sakta men säkert. Dock säger smhi snö på onsdag...Vilket (förstås) är typiskt ... Trodde vi gjorde sista skoterturen idag över snö, stock, sten och vatten. Men man vet aldrig. Kan bli mer fiske till helgen. Storkillen har tagit det efterlängtade kortet och jag grät en tår. (Av glädje kanske då det är bättre att få skjuts i bil än i epa ;-) ) Annars väntar vi på att mormor ska komma och att Sivan ska löpa - inte tvärtom- valpar till sommaren hoppas vi på!

skilda världar

Jag sitter på T-centralen i Stockholm. Är på väg hemöver och väntar på tåget. Har varit och hälsat på våren i Växjö. Lyssnat på föreläsningar om arbetsrätt. Kom hit på stationen vid halvåtta och väntar nu på tåget som ska ta mig vidare på resan hem. Hem till Storuman, snön, vårvintern och solen hoppas jag. Sitter och drömmer om morgondagen då jag ska ta mig ut på skotern, umgås med familjen vid en eld, grilla en macka, kanske fiska lite och njuta av familj, umgänge, trygghet och rikedom vad gäller frihet. Stationen vibrerar av människor, människpt på väg, som väntar och som fördriver tid i värmen på flykt undan kylan. Då kolmer en tjej i min dotters ålder, hon bär på en påse. Påsen skramlar, tomburkar låter det som. Med sig har hon en kvinna, kanske hennes mamma. Tillsammans tillbringar de lördagkvällen med att leta romburkar i soptunnorna. Tomburkar att panta för att ha råd. Med vad vet jag inte men min fantasi har inte några gränser. Jag kommrr på mig med att sakna min dotter som befinner sig i trygghet med vänner i en fjällstuga, glad mätt och trygg. Skilda världar.


18 år

För 18 år sen var det lika dålig vinter vad gäller snömängden. Emil, Ola och jag på skotertur, jag var höggravid och Emil var rädd att bebisen skulle komma i skoterpulkan. Men inte det- först fjorton dagar över tiden den 7 April kom han. Storkillen som idag verkligen är storkillen. Lång som en flaggstång. Han åkte till Lycksele igår och ska gå intensivkurs  och ta det efterlängtade körkortet. Vi som var hemma har bakat... 
 
 

utelördagJag fick åka skoter med pistvakt, fiskade upp 7 fina abborrar, fika vid elden- varm choklad och mackor, såg en fin örn som spanade efter mina små hundar - blev en riktigt härlig utedag. Sen middag framför tvn med hockeymatch. Maken och jag blev ensamma hemma och vi hann med ett kort umgänge med goda vänner innan vi drog hem och såg lite tv :-)

Liten kärlek byggde ett finfint vindskydd och fixade en egen eld att grilla sitt pinnbröd vid.
Lite ledsen - ibland!

Hade en rätt skön dag igår - frukostmöte med givande diskussioner - härligt!
Ommöblering och hårt arbetande tankeverksamhet på jobbet - men fantastiskt vad det blev bra! (tycker jag i alla fall ;-) Lunchfika och umgänge med syster och systerdotter. Så skönt att få umgås en liten stund! Jag verkligen älskar min syster! (vilket jag inte skulle ha erkänt för 30!? år sen ;-) )
God lyxmiddag med maken och dottern - de övriga familjemedlemmarna hade rymt sin kos så vi blev "bara" tre till bordet - framför tv´n. Inte ofta men det händer att det blir tv-middag. Mys!
Mellanbarnet var ute och fiskade och äldsta barnet hade packat sin ryggsäck, vallat skidor och åkt iväg på fjälltur med skolan. Ska bli spännande att höra hur det gick. Är inte lätt att packa och planera mat och kläder för utevistelse i tre dagar (och två nätter). Och det är i det här fallet inte lätt att vara snart arton år, kille och hungrig nästan jämt ;-) Mycket mat blev det i säcken - och mindre med kläder. Undrar om han tog med toapapper - och tandborste. Minns den gången en nära bekant till mig under en fest fick erkänna att H på fjällturen i mörkret i tältet tagit fel på tandkrämen och idominet när H hade gångsår mellan skinkorna. Kan se framför mig hur H likt gråben och hjulben "rullade" fram i fjällnatten och gnuggade rumpan mot mossa och sten... Huuuuuu.....Ooooooont... ;-)
 
Fortsättningen på gårdagen - jag skjutsade dottern till favorithästen en stund, åkte iväg och handlade en sväng- och det var där - och då - som tårarna kom en stund. Ibland tänker jag på det som hänt, kan vara en flyktig tanke - som den här gången swampsoccern som rann genom hjärnan, då kommer det - det som hände för ca 9 månader sen - och då kommer tårarna rinnande. Ledsen men enormt tacksam ändå. Konstigt blandade känslor.
 
I alla fall så kändes det skönt att efter handlingen åka hem till köket och köra ner nävarna i en riktig bulldeg. Knåda och kavla sockra och grädda. Bullar blev det - och kakor.
Lite sämre sen att avloppet började tätta till så jag tordes inte riktigt diska och tvätta - det får jag göra sen.
Idag. Typ.
 
 
 

RSS 2.0