En bättre människa

vill jag gärna bli. Jag är rätt okej, jag vill bara inte fastna i det för jag är inte så bra så att jag inte kan bli bättre. Jag vill kunna mer, förstå mer, vara mer. Med ödmjukhet vill jag förbättra mig själv och mitt liv. Hela tiden.
Lära mig. Jag tycker inte alltid att andra människor runt omkring mig gör de rätta valen, har den rätta attityden, tänker och agerar på det sätt som jag skulle önska. Men vad är det som säger att jag gör det rätta. Jag gör det som min ryggsäck med mina erfarenheter säger är det rätta. Jag agerar efter vad jag tycker och tänker. Det är inte alltid rätt men det är enligt mitt tycke. Och om jag lär mig så utvecklas jag. Och det jag vet med säkerhet är att den enda människan jag kan förändra är migsjälv. Så jag jobbar på utveckling och lärande. Och jag försöker ta till mig och lära mig av andra människor - för ni är så många som kan lära mig så mycket!
 
Så vill jag bara säga att min helg har varit superbra- trots solens frånvaro och regnets in allra högsta grad närvaro så har jag haft en kanonhelg. Med mycket film, bokläsning, tv, umgänge med nära och kära. Kramar och mys.
Jag har ägnat mig åt själavård. Härligt! En underbar alldeles lagom midsommarafton med helgrillad vildsvin, älg och gris massor med goda tillbehör, gott vin, goda vänner och lekar. En natt i husvagnen med regnet som smattrar - eller snarare dånar mot husvagnstaket. Så härligt - jag bara njöt av nuet.
 
Har nu en arbetsvecka framför mig då jag och maken huserar själv här hemma med alla hundar. Alla barnen är utflugna, killarna drar in pengar på plantering och liten kärlekstjej är på ridläger i grannkommunen. Så skoj för dem och rätt ovant för oss. Men vi ska försöka umgås lite mellan jobbvarven hoppas jag :-)
 
Och så laddar vi för en härlig helg med Storumandagarna och trevligheter i massor!
 
C Ya!
 
 

Reflektioner

Man.orkar.inte.ta.skit.hur.länge.som.helst.
 
Jag är rätt mör i min halsgrop där nu hjärtat vilat ett längre tag. Jag har varit rädd, ledsen, arg och besviken.  Hjärtat i halsgropen och förberett mig på att det kommer att förändras. Men det kan ha gått vägen. Men som sagt, jag har träningsvärk i halsgropen och ont där hjärtat brukar sitta i vanliga fall, efter att det nu varit ur läge och i kraftig obalans ett längre tag.
Trodde jag hade saker och ting med livet som mig under kontroll men - se det kan ändras fortare än man tror. Och. Det är inte över än. Men det kan bli okej ett tag.
Som nån klok författare sa i en bok jag lyssnar på när jag går mina promenader just nu - kom ihåg att det krävs en till synes hopplös situation, för att ett under ska kunna ske. Och. Så är det kanske.
 
Jag tar en sak i taget, en dag i taget, ett andetag i taget. Och jag fixar det. Som jag brukar. Jag vet det, jag måste bara låta mig falla ett tag, vila lite i mossan som jag ramlat på för att sen resa mig och borsta av mina knän och gå vidare, en erfarenhet rikare, en kunskap rikare. Och så vet jag att den där vägen, den där roten och den stenen, är inget att lita på, de får jag akta mig för att snubbla på. Och man blir trött av att falla mycket när man går en kortare bit. Men som sagt. Jag reser mig. Jag känner det redan.
 
Jag har skickat in kompletteringar till mina ansökta program på högskolan. Ska jag gå eller inte? Ja det får vi se, men just nu känns det som jag gärna går.
Nåt i alla fall.
Just nu känns det också bra att ha ett roligt arbete med roliga arbetskompisar, goda vänner, mina hundar och framförallt min familj som jag kan vila mig i att få vara med.
Samt ett roligt projekt med vårt utegym som förhoppningsvis är igång nästa sommar.
 
Nu- ska jag jobba! Ha en fantastisk dag alla fina människor!
 
 
 

B och vinlotteri med ladies

Hä ä som int som he bruka. Gick ut med Sivan nyss, hade på mig byxor, jacka och saknade mössa och vantar, det blåser och är endast ca 8 g varmt. Liten Kärlek hade lovikkavantar på sig på skolan. Igår och två veckor dessförinnan har vi gått i shorts, solat, badat, njutit av 20-30 gradig värme och nästan försmäktat ibland. Men som sagt - nu är det som vanligt - egentligen.
Har haft trevliga ladies här ikväll, vinlotteri stod på schemat. Mejan vann och vi andra försvann, fika och trevligt umgänge är dock inte fy skam.
Arbetsdagen har varit sisådär då åskan slog ut två av våra datorer och en switch som kopplar samman allt. Tänk vad beroende man är av datorn. Och ja framförallt internet. Bokföringen gick ju att pyssla med och som tur var jobbar jag med en fritidsdatatekniker som löste problemet efter en hel del grubblande.
OCH b i överskriften, det betyder - B i Engelska 6 och B i matematik 2. Känner mig rätt så nöjd med detta då betygsskalan är e för godkänt, sen blir det d, c,b och högsta betyget man kan få är a. Och kan tänka mig att det blir en fortsättning på pluggeriet då jag finner det synnerligen tillfredsställande med dessa utmaningar. Ska försöka hålla i med engelskan så jag köpte mig en bok på engelska som jag ska försöka börja tugga mig igenom ikväll. Hungergames. Spännande att se hur det fungerar.
Och annars då - det händer en del - precis som det brukar.
Häv ö najs däj.

RSS 2.0