kallt igen

Jag har liten Sixa som trycker sig mot kaminen för att få govärme då det är 24 grader kallt ute- igen. Kärlekstjejen är på ridlektion jag hoppas verkligen att hon håller sig värmen på hästryggen. Annars har jag idag varit sällskap en stund till min systers stortjej som äntligen efter sex månader kommit hem från lasarettet, hon tillfrisknar som bäst hemma. Som skönt att hon är hemma igen. Livet förändras och vi med. Det är så sant som det är sagt! Väntar på att få besök av goda vänner så vi får surra, är länge sen så nu behövs det . Ska planera en utflykt också är tanken.

Igår var jag på vinlotteri och fick gofika, vann inget men var nöjd med en trevlig kväll! Efteråt hann vi spana i färska spår, Sivan var 'djuriskt' intresserad och det var 'dödligt' spännande. Även om vi bara fick spana på spåren. Spår efter vad? Ja gissa det ni!
sköna söndag igen

Jag har haft en lång skön söndag med promenader i -28graders kyla

läst min bok om samtalsmetodik, sovit en stund, läst lite mer, gått en promenad till med dogsen, stackarna som fryser rejält om tassarna, läst lite till, beställt middag med kocken Frasse, läst lite till och nu inmundigar jag kalasgoda cupcakes som dottern och hennes b.f. vakat i dotterns julklapp av moster & co cupcakesmaskinen, till tonerna från så ska det låta där idolerna Samuel Ljungblad och Lisa Nilsson deltar.

I andra laget deltar Patrik Isaksson och Shirley Clamp. En kalasdag med andra ord. och jag kan bara säga att det är hur intressant som helst med kursen jag läser nu - arbetspsykologi :-D

lördag = skön dag

Härligt med såna här dagar- lite smått ladda batterierdag, morgonprommis m hundarna i -20 g. Helt okej med tanke på att det varit betydligt kallare de senaste dagarna. Sen långfrukost m dottern då vi gjorde juice i råsaftcentrifugen - supergott och supernyttigt. Sen gymmet en timme m mellansonen, snabbshopping och så småningom landade vi på ishallen där vi fick njuta av en spännande match som slutade m vinst efter förlängning och straffar, såna matchavslut är vi inte vana vid. Storkillen gjorde illa foten, men det ger sig nog. Mellankillen ska t Umeå i morgon och spela sin första match på 2 månader. Såret är inte riktigt läkt men vi/han chansar. 
Väl hemma hade maken startat m middagen som vi sen njöt av innan vi ramlade ner i soffan... vad vi åt? Bli inte avis nu, men det var helt enkelt - jättegott!!! 
 
 

Trevligt att minnas

I min ålder när de grå håren blir alltmer svåra att dölja för omvärlden, glasögonen oftare måste sitta på näsan, broddarna sitter på fötterna när det är halkigt, minneslapparna tenderar att tapetsera väggarna o.s.v. så känns det rätt okej att kunna svara på frågan; vad gjorde vi då? Vilket år var det? Vilka var vi med då? Var åkte vi på semester då?
Det är något som är rätt enkelt när jag har bloggen att gå tillbaks till. Vilket nu under de senare åren inte är fallet. Så jag tar ett litet nytt tag. Att försöka - så gott jag kan - uppdatera så jag kommer ihåg om tio år att vi firade nyåret på Folkets hus med människor, som jag inte vanligen firar nyår med. Trevligt var det och skönt var det att gå hem rätt tidigt så jag var pigg och fräsch på nyårsdagen. Som jag ändå tillbringade i soffhörnan framför tvn.
Julen- firades med mor och syster med familj samt med svärfar och systers svärmor. Trevligt och mysigt massor med god mat och en del tomteskjutsande blev det eftersom mellanbarnet hyrde ut sig som tomtefar.
Trettondagshelgen åkte jag till Marsfjäll och firade kusinens födelsedag med hennes vänner och familj. Mycket roligt och en fantastisk anläggning väl värd ett besök eller flera!
Nu senaste helgen åkte maken jag och mellanbarnet ner till Växjö, anledningen? Jo studier och jakt. Det gick bra både och. Redovisning och föreläsningar varvade med jakt och umgänge med trevliga människor i massor.
I övrigt så gäller arbete, plugg, familj och vänner samt lite träning för oss alla i olika former.
Precis som vanligt.
Just av den anledningen - alltså resan hem från Växjö och allt annat - så känner jag mig lite urlakad just nu. Lite sådär lagomt out of order. Men jag tar en paus i kväll från allt och hoppas och tror att de ger sig. Siktar på lite träning på gymet i morgon, uppladdning av hockeykiosken för match på lördag, arbete och lite plugg samt förstås fredagsmys med La familia. Det blir nog bra. Jag ska förresten läsa lite ur min psykologibok Psykologins grunder - endast 766 sidor men det är intressant! Än så länge bör tilläggas!
Så over and out!

RSS 2.0