Hittad !!!

Nu kom han på stora killen var han sålde när det var en Monika som köpt , det var på ett boende för speciellt begåvade människor  som han varit. Så nu vet vi var vi ska åka med Elvisskivorna !

Har ont i tummen i dag ... och halsen och fryser och - vill inte bli sjuk ....


Storebror och lillasyster morgonmyser...

     Här var det morgonmys på Gotland ...   

    och de här kom med posten i dag ...


              Nu ska jag dricka kaffe - livets dryck påstår somliga , jag tycker det är vatten !


Nyfiken

Nyfiken kanske skulle vara mitt andra namn om man frågade somliga, men man får inget veta om man inte är lite nyfiken , sen har jag väl kanske (ibland) lärt mig med åren när det lämpar sig och inte...
Men jag tror jag anar vem *** **** ***** Hera ...

Har ont i min tumled så det gick inget bra att boxas i kväll...

Monika Eriksson lyser med sin frånvaro jag skulle kunna tänka mig att hon kanske heter nåt liknande , att Storkillen har skrivit lite tokigt - hört fel namn Men som sagt vi efterlyser någon som köpt en ljudbok i jultidningskatalogen .. En som vi tror heter Monika Eriksson...

Lilla tjejen HATAR formligen att gå på musikskolan just nu , hon vill inte dit ,vet inte hur jag ska motivera henne heller , vi kämpar väl ett tag till.

Hörde lite skvaller idag oxå , hmmmm inte så skoj alla gånger , många involverade , men men thats life...

Har städat på kontoret där jag jobbar , så skönt nu kan man andas utan att vara rädd att pärmarna ska trilla ner i skallen på mig !

Holy Macaroni

vilka känslostormar i kvällens Grey´s gråter en liten skvätt !

Har hjälpt äldste sonen att dela ut en del av jultidningarna , de har verkligen vart runt hela samhället, vi var in på Tranan och letade oss runt - hittade lite nostalgi
 När vi gick på röbroskolan fick vi uppdraget att pryda en del av väggarna på ålderdomshemmet, här är ett av resultaten som fortfarande sitter kvar ! Målat av några av killarna!!! i min årskull ! Roligt !

Och här satt även en bild på makens morfar som bott på Tranan han lever inte längre men artikeln sitter kvar på väggen !                   Hittade även ett fint citat ............   det finns kvar tidningar att dela ut så vi fortsätter framöver få se var vi hamnar då !

En bild på killen som hade elevens val dag förra veckan och valde "Meka" på fordons , de kom och hälsade på så vi fick föreviga "killen hela dan"  ser ut som värsta lagårdsdrängen !

Förresten Killen har sålt jultidningar till någon vi inte vet vem det är , han skrev ingen adress och inget telefonnummer så nu efterlyser vi Monika Eriksson , tror vi att hon heter .... Nån som vet vem det kan vara ?
Snälla hjälp oss att luska reda på det .....

badhuset

är inte så fräscht, men det är skönt att åka dit och plaska ändå !
Var där i går med lilla tjejen , hennes kusiner, två av hennes kompisar och deras mamma, en vän till mig !
Skönt är det i varma bassängen, och hon simmar snart bönan ! Över lilla bassängen med cyklop går bra hon tar sig fram .

Nu är det julklappstänk, jag har planer men vissa paket har jag klart och andra bara aningar , nån vet jag inte alls ,-lilla tjejen är ett sådant bekymmer...
Dockor har hon massor småprylar har hon också , dockvagnar har hon några, spark har hon, skidor , bob allt har hon ju ärvt av sina bröder så.... Barbie kanske , men då vet jag att jag måste vara med och leka för det är så svårt med att klä på och av dessa smala dockor.
Måste också fundera när maken och jag ska kunna ta oss iväg tillsammans för lite "komma bort-passa på-koppla av-julklappsshopping-tur"
Om det blir nån , annars får han det i julklapp, en tur bara vi två , när vi nu ska hinna det då ? ;-))

Nästa vecka bär det ju av f mig och systeryster , åker på torsdag och kommer hem på söndag, och vet, ni igår fick jag veta att på lördagen då kommer mellan O s lag till Umstan och ska spela hockeymatch -DM mot Teg, hååå tror ni jag kan shoppa då ? Nej då måste ju jag heja på !!! SÅ lite förstörd blev vår tjejhelg men det får vi ta ! 
Ska ut och kolla ortens affärer vad som finns här också !
Men nu ska jobbas !Fikarasten är slut !

Bild:Julklappar.JPG


 

Typ " att fånga dagen "

Välkommen till Mindfulnesscenter.se

Tio användningsområden för
Mindfulness - Medveten Närvaro
av Dr Ola Schenström

Att vara "mindful", eller medvetet närvarande i nuet, är ett förhållningssätt som vi människor har med oss av naturen. Men i dagens samhälle med dess höga livstempo, TV, internet, tidningar och allt som vi "måste" göra, dras vår uppmärksamhet i hög grad bort från nuet. Vi ältar lätt saker som antingen har gått snett i det förflutna eller som vi planerar för framtiden, samtidigt som vi oroar oss för att våra planer inte utfaller som vi har tänkt oss. Med ett sådant förhållningssätt riskerar vi att förlora den enda stund ur sikte som vi egentligen har och som vi kan påverka - nuet.

Mindfulness definieras ofta som förmågan att inrikta uppmärksamheten på ett särskilt sätt: att med avsikt vara i nuet utan att värdera det som vi uppmärksammar.

Att träna sig i att vara mindful innebär med andra ord att öva sig i att leva i nuet i allt högre utsträckning, ögonblick för ögonblick. Träningen innebär också att vi utvecklar vår förmåga till kontakt med verkligheten sådan den är - inte sådan som vi vill tro att den ser ut.

Här nedan följer en kortfattad översikt över några områden där mindfulnessträning kan bidra till en positiv utveckling. I senare artiklar här på hemsidan kommer jag att fördjupa tankegångarna inom vart och ett av områdena.

Minska Stress

Mycket av den stress vi utsätts för orsakas inte av det som faktiskt sker, utan av våra tankar kring det som sker. Detta beteende är till stor del automatiserat och inte något som vi väljer medvetet. Genom träning i mindfulness blir vi mer och mer medvetna om att tankarna är just tankar, och inte automatiskt sanningen. Vi lär oss också att känna igen tidiga kroppsliga signaler om stress. Stresspiralen kan på så sätt stannas upp i ett tidigt skede och onödig stress kan undvikas.

Lärande

Mindfulness är en form av uppmärksamhetsträning. För att vi effektivt ska lära oss något fordras uppmärksamhet, låga stressnivåer, repetition och motivation. Mindfulnessträning påverkar åtminstone två av dessa fyra faktorer i positiv riktning. Med en ökad förmåga till uppmärksamhet tränas dessutom förmågan att se nyanser, utmärkande drag och distinktioner, vilket bidrar till att göra inlärningen roligare och ofta påverkar motivationen.

Mindfulnessträning stimulerar förmågan att se på verkligheten med ett barns eller en nybörjares ögon - en attityd som ökar förmågan att var öppen för ny information och nya tankebanor. Det ökar också medvetenheten om att det finns fler än ett sätt att se på saker och ting.

Hälso- och sjukvård

När mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) introducerades i sjukvården i USA för drygt 25 år sedan av Jon Kabat-Zinn, som numera är professor emeritus, var avsikten i första hand att hjälpa patienter med kroniska besvär. Man vände sig främst till patienter som sjukvården inte hade mer att erbjuda. Det var patienter med kronisk smärta, cancer, AIDS, svåra stresstillstånd, fibromyalgi, trafik- och andra skador, MS samt en mängd andra tillstånd av kronisk karaktär.

Lite förenklat kan man säga att man i träningen lär sig att minska onödigt lidande. Precis som vid stress skapar våra tankar om vårt tillstånd och om vad som kan inträffa i framtiden onödig oro och onödigt lidande. Vi är heller aldrig vår sjukdom - vi är så mycket mer. Det är mer som står rätt till med oss än som är fel, brukar Jon Kabat-Zinn understryka vid sina möten med patienter.

I träningen lär man sig också att sätta värde på ögonblicket och de små tingen i tillvaron. Ett flertal forskningsstudier har visat att träning i MBSR minskar symtomen och lidandet och ökar livskvalitén för stora patientgrupper med kroniska besvär. Mindfulnessträning ersätter inte annan behandling, utan är ett komplement till den.

Livsstilsförändring

En stor del av de besvär som människor söker vård för i dag beror på vår livsstil. Vi äter, dricker och stressar för mycket. Vi rör oss, sover och kanske också umgås för lite. Det mesta i vår livsstil är djupt rotat i våra vanor. Alla som har försökt ändra en vana vet hur svårt det är.

Mindfulness hjälper oss genom att öka medvetenheten om de val vi har. Vår benägenhet att uppträda


Läs mer...

*************************

*************************  "Att leva är att upppleva "*********************************************************************

Började skriva

ett långt inlägg men ångrade mig - ibland är det svårt att uttrycka en åsikt utan att folk ska missförstå meningen med det man skriver, jag säger bara - En eloge till alla som ställer upp för våra ungdomar - ni gör det  bra !
Men rya i när det behövs ! Blir lite besviken ibland när man hör vad som pågår i våra föreningar , mobbing och utfrysning och sabotage , det är lite hemskt att det kan vara så !

Och miljö och barnarbete, ja vad säger man det är kanske så att det pågår så mycket bakom kulisserna som vi aldrig har en aning om ...
Sen vet jag inte om etanol är den framtida bränsleersättningen som ska vara miljövänligast???
Det är som ni säger man får göra vad man kan...

Lilla A som hade råkat blöta ner i sin säng i natt litegrann...
Jag försökte peppa och säga
 - men du förstår du måste kliva upp på natten och gå på toan ....
- Jo , sa hon och suckade , jag vet , men , mina armar och ben var för trötta ...

Och då är det inte lätt...
                                          


jahapp grattis

systeryster till vinsten !

Vi kommer o dricker vin på annandan tror jag ...

nu ska vi läsa jägarexamen och jag kan inte logga in sonen på First Class - fattar inte varför .....

tragiska olyckor

-två stycken inom ett par timmar ... En död i skoterolycka ,var jaktkamrat till en god vän, vad säger man ... såååå fruktansvärt....
En man vådaskjuten av sin far på en älgjakt ... vilken fruktansvärd händelse , stackars dessa familjer, vi tänker på dem .

Hockeymatch klockan tio i morse ,U14 SIK mot Vilhelmina , 2-6 så förlust ... trist !

Nu fortsätter vi med julplockandet igen , det är som lite terapi.Jag älskar den här tiden innan den riktiga julstressen infinner sig , varje år så lovar jag mig själv att "I år då ska jag vara ute i tid med pynt, klappar, mat, bak ja allt som hör till jag ska planera och vara riktig husmor "
Jo tjena varje år så går min dröm i kras, men ja ja !
Julbak - jag tar det lugnt det finns att köpa kakor och bullar och vi är inte så bra på att fika gofika.
Julpynt - det brukar vara järnet jag älskar julpynt, men det brukar vara bortplockat innan nyår för jag blir less!
Julmat - jag har lugnat ner mig förr om åren så skulle jag ha allt syltor, pastejer, dopp, skinka, köttbullar,
                revbensspjäll sallader,- men nu har jag lärt mig att vara lite coolare, men vi äter ändå inte upp allt
Julklappar- ja det ska bli spännande, jag har bestämt mig för att i år blir det någon klapp till våra barn inte
                   massor , utan någon riktigare julklapp, så vi får väl se

Nu ska det upp mera gardiner

I kväll är det vinlotteri !

Hockey hockey hockey vi älskar hockey

hela dagen i Vmina - trevligt fast killarna förlorade sina tre matcher men de kämpade tappert mot barn som är något äldre än många av våra spelare och har hunnit något längre men det kommer fler matcher !
Hann in på affärerna lilla A fick träffa tomten och lämna önskelista - men det var ju inte riktiga tomten det var ju bara en tjej som klätt ut sig ,
Såååå hem och skulle fixa m middagen och ta emot gäster i samma stund kom elektrikern och skulle dra ström samtidigt som kocken kom och skulle laga mat och maken sprang runt och svor åt det ena och plockade i det andra medans han packade för morgondagen... ja det krockade men till slut blev det god middag med trevligaste goda vännerna från Stensele,
 I o f sig efterrätten hoppade vi alla utom kocken som åt på pin tji - getost med honung-och myntaglaze - det såg proffsigt och gott ut - men vi var rörande överens om att utseendet var bättre än smaken.

"Du får he på Storumanspråket " sa lilla tjejen till Goda vännen AC som skulle hjälpa till med DVDfilmen
Jaha sa goda vännen jag ska inte he på svenska då ?
"neej storumanspråket ska det va !"
Ha ha
Jag behöver julgardiner till köket-  panellängder - måste in på tygaffären på måndag...

äntligen är det jul-

stjärna i fönstret, julljusstakar i köket , inga gardiner , det ska fixas med "påsasdling" på  fönstren först
Men i vardagsrummet är det julgardiner, i killarnas rum sitter det uppe stjärnor Ååååhhhh vad jag njuter !

Men vilken katastrof på Idol i kväll jag tyckte faktiskt att Andreas skulle ut han är duktig men de andra är bättre !

Åhhh vad han är snygg ;
raf-246337-0_368      mmmmm han är på Fyran just nu !

Storebror O var på disco i kväll en snabbis, kom hem och kunde nästan inte andas , hans astma är också sämre nu , vet inte om jag måste dammtorka lite ändå , eller vad vi ska tro att det beror på ...

Bar ner bäddsoffan i källaren i kväll då kom jag på att vi kanske skulle satt upp ett par tapeter där så det blir en fondvägg... INTE FÖRE JUL protesterade maken , jag är lite så när jag fått en ide ....
Men jag kan själv så vi får väl se ...

Nu är det dax att sova lite skönhetssömn (  brukar inte hjälpa men jag fortsätter i a f ) för i morgon är det hockey för mellan A på plass´n ( Vmina)

God natt !


ingen blogg i går

men idag ska det bli lite ....Ruschig dag i går som avslutades på boxing men jag hann dammsuga och torka golven - vår veckostädning för dammtorka det gör jag möjligen när det börjar bli ständiga astmaattacker ...
Det börjar vara dax m andra ord :) sitter på ladan nu o väntar på killarna som ska ta lag o personliga foton ! Sen ska vi hem o äta middag ! Hämtade Alma idag med Boben åh vad lycklig hon var speciellt nerför backarna vid hotell toppen fort gick det !

ett skönt samtal

med en skön vän idag ...
Sen en skön spinning och solning på det ...
kan livet bli bättre ?
Jo och det ska vi väl sträva efter ... men samtidigt är jag så glad över allt jag har ,mig själv,  familjen, vännerna, tak över huvudet och mat i magen .

Och nu gör vi en omstrukturering så att mormor o G ska rymmas på julen , bäddsoffan åker ner i källaren där vi gör plats för ett gästis, mitt i alltihopa, tvättstuga, pannrum, och förråd men det blir nog bra !
Bättre än att bo i Lilla A´s rum med alla prylar hon strör omkring sig !
Hon är otrolig på att dra fram saker , men samtidigt fantastiskt duktig på att roa sig på sitt rum!

Åh vet ni vad som ramlade ner i brevlådan i dag ?
sista boken så här ska läsas....

jo visst är det så

tack för kommentarerna i mina funderingar ...

Mamsegull ringde  Åhh vad  jag lä'ngtar till tjejhelgen som vi ska ha , den 6 - 9 december om allt går vägen , vi ska gå och lyssna på Mia Törnblom henne gillar jag efter att ha läst böckerna men jag skulle även vilja se programmen hon hade på tv nån som har inspelade avsnitt ????
Sen ska vi mysa , handla julklappar dricka lite glögg kanske och bara umgås systeryster, jag , mamma och kanske moster någon sväng ...?

Nu vill jag oxå plocka upp julgardiner och stjärnor  inte tomtarna de får vänta lite till , men jag tror snart att ni ser ljusen lysa på B Vägen !

Stora O  är i skolan idag , men han är inte riktigt hundra, hoppas hostan ger sig, vi var på kvartssamtal för honom i går och allt verkade bara bra, blev så glad över att han har så "mogna " funderingar och åsikter.Hoppas det håller i sig ;-))


Ibland känner man ....

sig så fruktansvärt ensam , fast jag har fullt med människor omkring mig - nu lämnar jag ut nånting om mig ska ni veta - så ensam i allt det stora , ensam om tankar och känslor och tyckande och frågande och önskande........

Fick en fråga i lördags på festen som löd så här .... " Har du någon som du kan berätta ALLT för ?"
Jag funderade inte alls utan svarade i stort sett på en gång att Nej det har jag inte .......
Missförstå mig inte nu - jag har någon/några underbart fina goa snälla omtänksamma vänner , som på sina olika sätt betyder oerhört mycket för mig och som visst kan få veta vissa delar av mina hemligheter men ingen jag kan berätta ALLT för ...
Vi hann inte prata färdigt om detta och jag skulle gärna vilja fortsätta diskussionen men det blir en annan gång, däremot har jag tänkt mycket på det här.
Jag håller det mesta för mig själv nu efter att ha gått på några nitar och lärt mig av mina misstag. Och det är väl tur att man lär av sina misstag...
Jag håller det för mig själv i alla fall ett tag för att känna efter vad jag kan och ska berätta, mycket för att inte belasta andra i min omgivning med mina "hemligheter".
Jag menar om jag har något som jag fått veta i förtroende så ska ju inte jag lägga det på någon annan och "hoppas" att de kan vara tyst bara för att jag behöver lasta av mig ....
Det här blev djupt och jag hoppas ni förstår vad jag menar och inte feltolkar det jag nu "lastar av " mig...

Sen blev jag lite fundersam... när godaste vännen A skulle vara borta över hela nyåret också förutom julen , det brukar ju vara vi som firar nyår ihop  jag håller m deras barn - det blir ingen rolig nyår om vi inte är tillsammans
Såååå vad ska vi nu hitta på till nyår .... ???
Vi måste väl skjuta raketer i a f ... eller ... är det bara att bränna pengar ??? Vad tycker ni om nyårsfyrverkeri ?
Fyrverkerier finns i många olika färger och effekter.    

rädda byastugan i Jutis


KÖP EN KALENDER MER KARLARNA  I BYAFÖRENINGEN  


En av bilderna från Jutis gubbkalender. Thor Westerlund är herr april. Foto: Lars Westerlund


Måste nästan ta reda på var man kan köpa kalendern ???

slö och slappardag

hade vi i går ... en lång söndag !
Skönt var det !
Men vi tog oss på hockeyplan och mellan A var på fotbollsträning, så helt borta var vi inte !
Lilla A vill åka mera skridskor men vi hoppas att hon äter någon mat  innan nästa gång för hon var på ett otroligt dåligt humör, upp som en sol och ner som en pannkaka flera gånger inom den där timmen !
Men snart åker hon skridskor .... Bättre än hennes mamma som inte alls fixar det där , snacka om bambi på hal is...
Nu är det måndag och jobbardag !
Storebror ligger hemma och mår illa hoppas det är något övergående ...

Wiiiihaaaaa vi vann

jag var inte bara lite arg på maken som handlade lotter för massssssor med pengar i går kväll på Stensele älgfest

Men okej jag fick ju ändra mig för vi vann inte en gång inte två gånger men fyra vinster blev det ! Weiiii vad glad jag var åh vad vi skrattade !
Först ett grenuttag , sen en tupperwareskål, sen en julklapp till storebror så det nämner jag inte men det var jättefint , och sist men inte minst EN PELLETSPALL Ha hahahaha vad vi skrattade , den sålde vi till en blaikare , så där ska de få varmt !

En lång och härlig dag hade vi powerwalkade en sväng , badhus, där lilla A lärde sig simma utan simdyna , rätt över varmbassängen klarar hon sig , så nu ska vi dit och träna mera !
Sen ishallen med  barnen f att se A-lagsmatchen spännande värre , sen hem och plockade ihop prylar och kläder f älghippan!
Det var en trevlig fest med mycket god mat, och trevligt sällskap !
 en vinst   en till   en tredje   och här var det en 
                                                                                                                                                                   pelletspall till försäljningimage125

Slutligen jag och goda vännen !

 

Hälleloja

sa lilla A i går kväll när vi bänkat oss framför idol!
Jag håller faktiskt med ! Jag tyckte rätt artist åkte .... jag som inte hängt med så mycket men han är lite för lik en av förra årets deltagare!

Carola - ja hon är kanonbra artist men hon kanske inte ska prata .......

Men det var en trevlig kväll annars vi var faktiskt och hälsade på min farfar och hans sambo- de har så mysigt ! Jag hoppas jag får ha det som dem när jag blir äldre!

Nu ska jag ut och röra på mig !Fredag

är väl en skön dag ?!  Oftast !
Vi ska äta gott i kväll Tacos står det på menyn sen får vi se om vi kan ta oss till min farfar som fyller 83 år idag !

Grattis Farfar!
En tårta som jag önskar till dig , som varit jaktledare  i - ja - mellan 25 och 40 år i SJVKL och gjort ett bra jobb !
Sen tycker jag ni ska läsa det här ! hi hi hi ! J i verkstan tyckte inte det var så skoj , fast vi skrattade gott för gissa vem som tog doppet - och inte var det frivilligt, men där nånting går in åker balansen ut ...
http://www.alltomstoruman.se/Default.asp?oewCmd=3&id=20657&archiveid=831&pageid=16805&path=

Det blir ingen match på tisdag Tråkigt nog motståndarna h ade meddelat att de inte kunde kommma !

förlust i kväll ...

för killarna , många anledningar finns det säkert till det ...
Men nya tag på tisdag !

Grattis Jessica till priset som årets nyföretagare!

Vi hann både städa ch laga middag och spela på musikskolan och ... ja allt som jag tänkt !Skönt !
Sen kväll blev det i kväll undrar vad lilla damen är på för humör i morgon Huuuu Hon har ett temperament som heter duga , det är bra med tuffa tjejer ! Men ibland blir det föör tufft !
Nu är det Medium lite för mycket är det men jag är mycket fascinerad av det övernaturliga !!!
Jag tror absolut att det finns något, något mer än det vi ser !
Vad tror ni ?

torsdag

hela långa dagen - och jag är en sån som gärna vill städa på torsdagar så har jag helg när vi slutar jobba på fredag ( så mycket helg som man kan få som egenföretagare, O jobbar i helgen t ex)

Förutom städning idag så har vi en del annat på programmet, Musikskola m lilla A, Hockeymatch på isladan f U14 där Okke spelar ...Spännande !

Kan vi inte gå på hotellet och äta middag sa lilla A i morse ,- men det hinner vi inte , får se om de har nåt gott på menyn i morgon så kanske vi går dit då ... vi får se ! Hon var mest sugen på deras plättar!

En vacker vinterdag har vi då ! Önskar man fick vara ute och ta vara på solstrålarna...

             Meeen inte då ....

Förresten en eloge till de engagerade hockytränare, lagledare och föräldrar inom hockeyn här i Storuman ! De gör ett kanonjobb !

 

Grattis

Emil och Emilia på namnsdagen !

Nu har en del av jultidningarna kommit så nu kommer vi snart ...

Okke börjar bli förkyld och de har match på torsdag .....Inte bra ....


mormor här är en hälsning till dig....

Lillaste A väcks på morgonen i SIN säng ( vilket är skönt tycker mamman)  .....Sömndrucken tittar hon upp och säger
-jag drömde i natt .... men jag minns inte riktigt ???
-Ja ha, säger jag medans hon mornar till sig  och sträcker på sig ...  var det en otäck dröm ?
- Nääejj det var det inte ...
Lilla A sätter sig upp gnuggar sömnen ur ögonen, rufsig i håret och hon luktar natt ...
-Jag drömde att vi var och hälsade på mormor,  säger hon .
Förra gången vi hälsade på mormor över kvällen bara så ville lilla A så väldigt gärna var kvar , men eftersom mormor är en modern mormor som jobbar så fick lilla A vackert åka hem med mor, far och mellan A .Vilket INTE var poppis, hon skrek hela vägen till Vindeln ( Mormor bor i Umstan).
 -Jamen, sa jag då i morse , vi kanske får ringa och höra om mormor kan komma och hälsa på oss snart !
-JAAA, säger lilla A, bara hon får mera plättar !

Hi hi hi det är underbart ! Mormor har för lite blodplättar så hon har varje vecka varit på kontroll och "kollat" hur mycket "plättar " hon har i blodet just nu , och så äter hon medicin för att höja det värdet !
Det har ju naturligtvis Lilla A hört talas om! Så nu mormor får du komma snart så bjuder vi på "plättar"

some pictures

 konsert i Umstan m bästaste Ac oc mysigaste Jfin


   Sarah skriver autografer    och Patrik med ;-)         

image117

Med idolerna ???????

       Testing systerysters bastkjol........ eller resultatet av senaste besöket hos frissan ????

MONSTER               image119


       ett kort till på denna bjässe till Gädda som satt på näten i söndags

                                                    image120

Flickan är ca 1,10 lång och väger ca 14 kg Gäddan vägde ca 12,5 kg

           God natt dröm söta drömmar !

Grrrrrrrrrr MåNdAg

Arrrggghhhh - fick just veta att killen som tacklade Okke i helgen "njuter av den tacklingen "
VA !  UNGAR säger jag bara - även om man säger sånt för att vara cool så ..... han är ju inte klok !
Snacka om skadad - jag menar har man otur kan man ju skada någon annan för livet, jag hoppas han bara säger så för att vara cool och inte menar det egentligen ....Annars så vill ni nog inte veta vad jag skulle önska att ...NEJ så ska man inte tänka

MåNdAg
Skitdag , mycket att göra på jobbet och många aktiviteter i kväll och så Fotbollsgalan- jag menar - hur roligt är det ???

De fattas oss

en sån här dag blir det extra påtagligt         


Min pappa och farmor 1993
image108 
(korten är avfotade så det är dålig kvalitet )

Min mormor och morfar år ca 2000

image109


Men vi firar farsdag - för bästa pappan i världen .....

                killarna slår in paket                         till lilla pappsenimage33


 

helgen fortsätter en dag till

och det är skönt
Känns som det blev en lång helg men skön!

Var till Vännäs i går på hockey och det var - en upplevelse jag gärna skulle vart utan
Okke´s lag som är ca 16 st killar o tjejer födda 95 och 96 en är född 94 mötte ett lag från ett samhälle V där i stort sett alla var huvudet längre, ryktesvis var alla 94 or utom några bla var målvakten född 90 ( en tjej ) sen var det några tjejer till som var äldre ...
 I alla fall när vi kom så mötte V ett lag Ä som är i samma ålderskategori och kunskapsklass som Storuman
Då vann V med 12 - 4 tror jag det var,
När V sen mötte Storuman så vann de med förkrossande 13-1 inte roligt varken som spelare, ledare,eller förälder , det blir ju utklassning, de kämpade bra Våra ungar ändå tycker jag , Okke fick sin första utvisning ...

Sen åkte Okke på en smäll så jag blev livrädd....
En kille lång som jag och säkert 30 kg tyngre än Okke tacklade honom , tog sats från röda linjen och körde på honom i sarghörnan... jag såg inte hur det gick till men man sa att killen siktade på Okke och tacklingar är okej om de är schyssta, det var inte den här, Jag såg bara min unge ligga på isen stilla och sen bara skrek han utöver sig...
sen när han satt sig upp så höll han om armen så jag tänkte - nu är armen av...
Men han åkte i alla fall på egna ben in i båset och gick ut i omklädningsrummet, en smäll i ryggen och huvudet som tog rätt bra , Vännen sjukgymnast ska ta en titt på honom i dag men jag tror att det ger sig ...

Andra matchen mötte Storuman lag Ä när matchen var över hade Storuman på 3,5 timmar spelat 2 matcher = 6 perioder a 15 minuter - där man först skåpades ut med 13 - 1 fick en skadad spelare, ( man var redan två man kort innan start)  sen hämtade man sig och vann mot lag Ä med 6-4
 
Kom hem kl 20 ca det var så SKÖNT att landa hemma i soffan !

samtal vid frukostbordet

Alla i familjen sitter och äter frukost ...
Mamma; pappa har du frågat storebror hur det var på klassfesten i fredags ?
Pappa ; Neeej hur var det storebror ?
storebror flinar....
Pappa ; blev det några brudar ?
storebror flinar
Pappa; var de efter dig ....?
storebror blänger och flinar ....
Mamma ; Det var kanske inte brudarna som hängde efter Okke.... det kanske var tvärtom ...
storebror flinar
Pappa ; var det så  ????
storebror nickar och ler lite
Mamma säger ; men jag tycker det är så konstigt i er klass ni har ingen speciell alla pussar på alla .....
storebror säger ; ja jag vet , men , ja det är bara så
Mamma; jag tycker att om du har nån tjej så ska du kräva total trohet
Lillasyster som lyssnat på hela samtalet ; MAN FÅR INTE KVÄVA

Hahaha


Nostalgi :)

Ja ha då har jag sett mitt första idolprogram snacka om nostalgi med 70-tal :) några bättre och nån sämre ... Nostalgi även när man går på stan Snow Jogging är högsta modet ... Och 70tals-mönstrade kläder mycket är ju superfränt :) njuter av livet just nu - och godispåsen !
Skulle nästan kunna tänka mig att bo i Umeå ibland ... Men Storuman är ändå lagom ... I morgon är det hockey som gäller - men vi hinner nog en sväng på stan oxå C ya all very soon i hope !

Vojne Vojne

Hå hå ja ja :) det tog halva konserten innan jag fattade Monika vilken Patrik du menade :) Det var en suverän konsert de är fantastikt duktiga artister båda två ! Autografer och foton efteråt ska lägga upp på småningom ! I morgon ska det shoppas säger Josefin ! Jag tror henne ! Okke hade alla rätt på engelska läxan ca 40 glosor Jag är en stolt morsa :)

Mormor Apelsin i Umeå

ska vi till alldeles strax. hon heter inte Apelsin men det sa storkillen när han var liten ... hon heter Ann-Katrin

Ska försöka njuta fast jag ( som att svära i kyrkan) skulle helst vara hemma ... Mycket nu ...

Lite julklappar kanske det blir i a f .

Monika - Vilken Patrik I ? Nån jag känner ?

Om ni vill ha beställa nåt från stan så bara ring ;-))

Har fixat lite med fikahörnan på macken - snyggt blev det !
Rödoch vitrutig duk och så har jag flyttat fikat ... Mums med gofika !

åver and out Twist and shout

Håhå jaja

onsdag kväll och fullt upp ;-))

Träffade revisorn i dag ... det är mycket nu,men spännande , alla vägar är öppna, bara köra på ...

Var på spirometri (stavas det så ?) i dag och det visade - att jag har inte Kol i allafall , men helt klart en Astma diagnos, jaha ...
Då är det bara att få rätt mediciner nu då ...Ska träffa läkaren den 4 dec.


Killarna hade hockey och jag var på pump på gymet grymt skönt men Grymt jobbigt , hon är kanonduktig instruktörstjejen , och nu när hon tidigarelagt passet så jag hinner hem t Grey´s

Springer runt och packar , tänker och funderar vad jag måste ha med ...
Åker nämligen med en av mina bästa till Umstan  i morgon hon har dotra med och vi ska går och se Sarah Dawn Finer och Patrik Isaksson , ( Jag är mest där f Sarah )
Sen stannar vi och shoppar på fredag och när det visade
sig att U14 har match i vännäs på lördag så stannar vi och åker dit då istället för att bara fara hem och vända ...

Tragedi i Finland - åhhhh vad jag sänder en tanke och tänder ett ljus för offrens anhöriga och till de anhöriga till gärningsmannen ..... 
                                                            
Ett brinnande stearinljus

SUSK

glömde ju igår att jag lovat visa Mejans stora kärlek när hon var ca 7 år...
La först in kortet men jag vet inte hur man får "låna" kort från hemsidor egentligen hur funkar sånt Linjalen egentligen ? Vet ni?
Vi skulle ju ha haft en studiecirkel i "Att Blogga "  vad man får och inte får, hur man gör eget , tips och trix ... ja lite surr och kaffedrickning i a f

Här kommer en länk för det törs jag väl ...

http://www.susk.se/  man går in på rubriken "Om klubben" så kommer ett gammalt kort fram m kända ansikten.

nu ska jag luncha här på jobbet m ngra vänner !
Mmmmmmm korv och hamburgare från "MAcken"

Ingen vinst i dag heller

SUCK ! men nå ja vad är väl en bal .....
Men tänk det var Glögg med , vad gott va Glögg, nötter ,russin och pepparkakor med ädelost på ! 
                                                                           

Sen fick vi provsmaka på Heras födelsedagspresent .... 
 Kalles kaviar.              med banansmak Njaeee , med färskost m räkor mjooodå, med ägg okej


Så här såg det ut på fikabordet bland annat

Här en bild från lilla tjejen som var Dyngless på hockey i söndags 

Jakthunden Tajson

Drunknade i lördags... han har varit saknad och man har letat efter honom , men tyvärr i dag fann man honom drunknad tråkigt men sant -  men det är nog skönt att veta vad som hänt i alla fall.

Det är en jaktkamrat som rår om honom , det var en duktig älghund, och omtyckt jaktkompis och familjemedlem.
Det är tråkigt när det händer sånt här ..
Kanske sprang han på isen och dråsade igenom för att sen inte ta sig upp...

Nu går vi på vinlotteri .


dagens -Önskar migKakeldekor        ............

En nostalgiplanch ;

https://www.wonderwall.se/wwclient/index.jsp den med djur på av Ingela Peterson Arrhenius....

Jag vet ett hus som är till salu HA HA HA Här i storuman på Vallnäs...
Ring vid intresse ... inte till mig men ...

Nu säljer vi underkläder, sockar och T-shirts , pengarna går till Hockeungdomarna, fina grejer , bra kvalitet, hör av er om ni vill se vad som finns så kan jag ordna provtittar,
Har varit på företagscentrum t pia idag ... få se vad som händer ... Spännande ...

Mona

heter inte Mona egentligen hon heter nåt liknande .... och Affe jobbade med oss förut.....

"Att skriva brev till sin käresta är som att rita en skinkmacka när man är hungrig " Carl-Gustav Lindstedt

Gulligt ....

Jag är sååååå godissugen ........

Tofta

Ligger utanför Visby nånstans...
Men nu handlar det om kläder - vi ska sälja toftakläder för Hockeykillarna...
Det brukar handla om underkläder ska hämta påsarna i eftermiddag sååååå om nån är intresserade ???
Så säg till jag kommer gärna och visar !

Lilla tjejen är med på jobbet i dag så det går på halvfart här , tur hon håller på att vara stor det går rätt så bra att roa sig ...
Dagis är stängt för utbildningsdag :-( Men det löser sig , vi har mycket på G i veckan ...)

Det är farligt att vara publik på hockey ... tjejen som fick en puck i skallen i helgen  , var här och hade fått sy 4 stygn på hakan  ... Det kan ju vara tur i oturen att det tog där det tog och inte i tinningen ...
Huvva

inredning

önskar ibland att man fick .... ja inte börja om från början men nästan ...
tänk att baka kakor i de här
Den här vill jag gärna ge lilla Leia ........

                                                                                                       
Ny matta nedanför sängen ....eller på toan kanske

                                                                          framför TVn


                  God natt !

glasögon ?

visst har mona glasögon ? säger lillstrumpan ...
Vilken Mona frågar jag ? kommer inte på nån Mona m glasögon !?
Ja men Affes Gumma !svarar hon 
 Hi hi tycker hon är för söt lilla tjejen !
För det är ju sant Affes "Gumma" har glasögon ! Men inte Anna och inte du mamma , men Lena och ...
Fortsätter hon filisofera !

Lilla tjejen som vart med på hockey hela helgen lång , hon var så less i morse NU VILL JAG ÅKA HEM !!!
Till slut kom vi oss hem oxå !
Killarna slutade som 7;e av tio lag i cupen vann sina två sista matcher .... lite besvikna var de men de har haft en trevlig helg ändå ...
Lite ledsamt blev det sista matchen ,sista minutrarna, när en av lagkamraterna en hockeykrigare från en by i öster, skadades så han ligger nog på lasarettet nu, ev med sprucken mjälte ....
Vi hoppas du kryar på dig GrABBEn !
Men du offrade dig inte i onödan ni vann ju matchen !
 Kom hem och har tagit det lugnt i eftermiddag , maken lagade en god älgköttgryta till middag , medans jag tog en promenad ner t Stensele och solade på gymet ! Härligt att vara ute när det är så ljust och fint med all snö !
Nu ska vi se fortsättningen på Katitzi ....

Alla helgons dag !

Nej se det snöar ......

image105

                                                       Det var väl roligt hurra !

I dag är det alla helgons dag ... jag tänker på de mina som lämnat jordelivet, i mitt tycke allt för tidigt !
Min pappa som aldrig hann uppleva något av sina barnbarn , han älskade barn han skulle ha njutit av sin rikedom idag ....
Min morbror som av olika skäl lämnade sin familj alltför tidigt ,
Min mormor, morfar och farmor som i o f s dog när de var till åren komna men som vi saknar ändå ...
A J en kompis som för ungeför ett år sedan dog tragiskt ...
E O´s "låtsasfarfar" ... ja det är så många ...  
                                                                                         DE FATTAS OSS !

                   

Tuppen Tuppen, Gåsen Gudrun och Grisen Rosa

Nej det är inte Reinfeldt, Schyman och Maudan jag pratar om ... Det är Bodils minicirkus aktörer!

             
Var på föreställning i dag i Lse på MB och hon är ju störtskön damen Bodil med sina djur !
De dansar, de slår kullerbyttor, räknar och vinkar till publiken , ja vad vi skrattade ...
Sen är ju jag livrädd för fåglar( och det hade hon ju flera stycken) det har jag nog alltid varit , så att jag ska jaga ripa.... ja jag lär mig väl men tjäder .... hurrrrvvvvaaa
                                                        Tjädertupp
Har faktiskt skjutit en tjädertupp en gång, som var skadad.
När jag och barnen kom på pass på Jaktlaget i Väster Söder om bäcken , så hoppade en skadad tjäder fram , han kunde inte flyga även om han gärna velat, Killarna var ca 4 och 7 år gamla så vi smög på tjädern , ringde jaktledaren och fick lov att skjuta den stackaren.
Killarna hukade bakom mig, höll för öronen och kikade - jag sköt! Och fick den efter första skottet!!!
Tjädern tog ett sista skutt med huvudet före rakt ner i ett hål i marken...
Nu var goda råd dyra- jag är ju livrädd för fåglar - även döda ...
Så jag sa till äldsta killen - nu Okke nu får du gå och plocka upp den fina tuppen - vad pappa ska bli impad av att vi skjutit en sån fin tupp!!!
NÄHÄ jag tänker då inte plocka upp den - sa han ...
Jag trugade och bad , bönade på mina bara ... men icke sa Nicke ... han vägrade
Jag fick ringa svågern , som kom och tog upp den ur hålet - han höll på att skratta ihjäl sig !!!
Men jag har då skjutit en tjädertupp!

SIK förlorade båda matcherna idag - fast jag försökte heja fram dem ... men är motståndet för hårt och ... ja så kan det gå !
Nu är det sängdax och i morgon så bär det iväg t LSE för övernattning och hockey ...

Det första steget

på en låååång väg har vi tagit på morgonen ...

Vill att det ska funka och gå vägen , tror att det ska funka och gå vägen ...
Men det kommer att bli en lång resa ...
Bara vi hjälps åt så ska det gå , för vi är bra !!!
(Peppa peppa )

Nu ska vi åka till Lycksele och se på hockey ! Abbe har gjort en hejaskylt !
Vi ska ropa och heja så ni hör oss säkert !

Mycket nu

har vart på minisemester i Övik, shoppat lös, sett hockey, ätit gott, bott på ett litet vandrarhem ute på vischan, fick frukost på golf cluben som Foppa brukar spela på , fiiiiiiint....
Och naturligtvis - paradisbadet !
Sen åkte vi den lilla omvägen förbi Umstan för att säga hej till lilla mamsen ...Fick middag och kaffe där sen drog vi hemåt , så i går kväll kl 22 ca var vi hemma -

Och dagen idag har gått åt till alla nödvändigheter ändå har jag inte hunnit allt, men lite jobb, tvätt och städning blev det i a f , och snart drar jag ner med vännen på boxing HAHA ska slå mig lite svettig har jag tänkt , (brukar inte vara så svårt ...)

Storkillen har ägnat morgonen åt barnvakteri samtidigt som han packade för i morgon drar han iväg t Lycksele på hockeycup.
Hela helgen ska de spela och se på hockey , så vi ska åka skytteltrafik mellan lappstockholm o storuman o se på hockey...
Så den hä lovveckan har varit och är rätt så intensiv...

           Detta inhandlades på teknikmagasinet .... nåt för unga grabbar eller ....? Deras pappor kanske ?

          hockey hockey hockey 

Och sist men inte minst                      Det var knökfullt med folk på badet ..... Lov ...

RSS 2.0