Matteprov, hockey och ändrade planer

Känns som det är rätt skönt att stanna upp och tänka att -jag är inte sån planeringsmänniska som jag var för några år sen, jag kan acceptera att saker förändras, att det går undan i svängarna och att det inte alltid blir som jag tänkte. Visst ibland blir man besviken och lite ställd, när det inte blir som jag tänkte mig men - jag kan acceptera det. Och den här helgen var det ju inga större förändringar - en hockeymatch som inte blev av - och det var inte nåt jag var direkt berörd av.
Äldsta sonen, maken och mellankillen tog sig ut på skotrar, jag tog mig ut på promenad och hann skriva mitt matteprov. Liten kärlek har hunnit med slalombacken. Det var gårdagen det. I stort - vi hann även umgås med goda vänner i olika konstellationer och dricka ett glas vin - eller två. Länge sen sist, gott och mysigt var det.
 
Dagen idag innebar att lång och skön sovmorgon. Sådär så att jag helt plötsligt kom på att nu var det dax att åka ner och ladda i hockeykiosken för matchen som skulle spelas idag. Semlor och kaffe, korv och läsk skulle laddas. Storkillen som drog iväg på skoter ringde hem till pappa ca 2 timmar innan matchstart och hade hittat på en stackars älg som inte ville kliva upp och gå iväg även fast storkillen stannade skotern och hojade. Det visade sig att älgen var svårt skadad och lidit länge, kunde inte gå och knappt resa på sig. Storkillen fick dit en markägare som hjälpte till att avliga älgen och de drog den sen till vägen.
Sen kom storkillen till hockeyplan och stassade om och spelade match. Det var ju också en uppladdning. Såg ett tag ut som det inte var sån bra uppladdning då storuman efter ca 5 minuter låg under med 0-4. Kändes som uppgivna killar och tjejer - men - de vände matchen och vann med 9-5. Starkt jobbat !
Sen blev det hem efter 5 timmar i hockeykiosken. Middag och en sväng på cykeln nere på gymet. Inte en dag försent att få delta på ett sånt pass. Nu hoppas jag vi håller oss friska och får fortsätta vara med.
Skön känsla att sjunka ner i soffan och känna sig nöjd att ha fått cykla bort lite häxan surtant som jag fick med mig från ishallen. Det - var en annan sak- som jag tar med den det berör.
 
I morgon hoppas jag det blir jobb - hela dagen - då Sixa ska få vara hos barnvakt. Det blir kanonbra.
Sen ett pass, ett vinlotteri och så må jag klämma in nå engelska nånstans däremellan.
 
Ha det gott alla!
 
 
 
 
 

U10 i Åsele

Karlaförkylningen ger med sig så sakteliga, vi snorar lite till mans fortfarande och kraxar lite men det ger sig, det ger sig. Sitter nu i soffan efter en helg med massa hockey. Storkillen spelade match fredagkväll m A-laget och lördag 2 matcher med U16, liten kärlek var  på sammandrag i Åsele och mellakärlekens lag spelade idag. Storkillen spelade bra, liten kärlek gjorde finfina insatser och mellanbarnet var båsöppnare p.g.av sin kvarvarande kraxighet. Jag satte som dagens mål att frisera Sivanhunden som var rätt ruffsig. Mycket fick jag inte bort, men tassarna och klorna är tipptop och resten blev väl rätt okej.
Hann socialisera med svåger och svägerska vilket är väldans långt mellan gångerna den här tiden - och nu var det väldigt väldigt länge sen jag var dit konstaterade jag lite skamset faktiskt. De bor inte långt borta. Hann även med en fika på Erika´s Cafe som är så mysigt och med massa gofika. Sen blev det hockeymatchen. Och nu sitter jag här. Matteböckerna ligger uppslagna och tvätthögen skriker efter mig där nere. Det skulle verkligen behövas att jag lyfte på häcken och gjorde nån rätt för mat och sovplats. Men jag orkar nästan inte
 
Hamnade framför Så ska det låta och de är så bra. Jag gillar Shirley Clamp och han - David från Skellefteå är också jätteduktig. Jennifer Brown går ju inte av för hackor heller. Bara han den där Amarillo som jag inte riktigt kommit på... men han kan nog vara duktig. Vi är ju lika gamla i alla fall - efter att ha googlat ;-)
 
I morgon blir det engelskalektion på morgonen och en god vän ska vara hundvalpsvakt. Hon vet inte vad hon ger sig in på men... få se om hon ställer upp på onsdag också ...
 
Kallt har det blivit igen, måpste klä på mig och gå ut och lufta dogsen innan det blir kväll på riktigt - men först - en tvättmaskin - spark i baken nu !
 
 
 

karlaförkylning

Drabbades vi av tre av fem i familjen. De två yngsta barnen och jag har legat däckade - men med olika symptom så risken är att det inte är över än. Jag har snytit och snytit, torkat tårar i massor. Jag har fyllt en Icakasse med snor och torkpapper trots att jag använt mig av sophinken ibland med. Och det är bara jag. Däckad totalt. Sovit i massor. Och frusit. Ögon och näsa har sett ut som stoppljus och har svidit så kopiöst. Jag fick smörja med Inotyol - ni kan ju tänka er hur det såg ut. Maken tyckte jag såg lite sjuk ut. Konstigt... Sonen har feber och ont i halsen. Dottern snorar och har haft ögoninflammation. Hurvas sägerjag bara - men tusen gånger hellre detta fenomen än det där man kör gustavsbergsbussen.
Kräksjuka alltså.
 
Men men idag känns det som livet återvänder så sakta även om jag hostar och kraxar men det är jag så van att göra så det hör nästan till min vardag.
Hoppas bara resten av familjen klarar sig. Och att vi inte åker på nåt mer.

Idag har jag varit så pass pigg så jag hunnit beta av engelska läxan. Tog mig ju inte till Vilhelmina och mattelektionen så då tog jag en annan surdeg. Riktigt roligt är det ju. Får hoppas det syns när jag får respons från läraren.
 
Och i morgon hoppas jag att jag tar mig på jobbet. Är rätt nöjd över att jag i fredags betade av tre grejor som jag brukar gruva mig för och dela upp i omgångar, brukar ta flera dagar att färdigställa och skicka in. Men både Fora, Skattemyndigheten med årsredovisning skickades in. Samt personalens årslönerapporter. ja massa sånt tjafs som är livsviktigt att göra. Och störttjorvigt.
 
I övrigt då - livet går på som vanligt i ullstrumporna, hundvalp, hundar, plugg, jobb, alla träningar, och alla aktiviteter. Livet ska levas ! Med omsorg och kärlek i massor.
Nu ska jag mysa med liten kärlek innan det är dax att hitta snarkofagen.

snart snart snart...

Börjar gruva mig och sätta upp lite restriktioner, lite regler och lite ramar jag måste hålla mig till. Snart är det igång igen. Snart snart snart redan på tisdag börjar det igen. Ska till Lycksele på tisdag så jag får introduktion i Engelska 5 som ska läsas i vår. Sen blir det onsdag och Matte 2 i Vilhelmina. Så är vi igång och ska läsa, räkna, jobba, styra upp familj och vardag, kommer att gå alla tiders men det gäller som sagt att sätta upp vissa "ordning-och-reda" regler. Som att jag inte hinner  läsa så mycket böcker, jag hinner inte hänga med i nån tvserie, jag får prioritera om och till. Men det går bra. Jag har god hjälp av  omgivningen. Och framförallt maken.
 
Idag har jag njutit av söndag. Låste upp ishallen i morse under en morgonpromenad med dogsen. Liten Sixa sköter sig exemplariskt - över förväntan. Vi får sova och hon har - peppar,peppar- inte ätit upp nåt världsviktigt än. Nu när vardagen startar så får vi skola in henne i hundbur - så småningom- , vara ensam hemma en stund, och att inte bitas. Liten kärlek kan verkligen tycka att hon har vassa tänder. Här gäller tuggben.
Sivan har ögoninflammation - håll tummarna att det ger sig. Annars blir det veterinären i slutet av veckan då vi lix ska vaccinera Sixa,
 
Har även hunnit med en gofika på fantastiska Erica´s Café med mysigt sällskap. Medans maken hämtade hem sonen från skoterturnén och rastade en av de grå. Ikväll blir det att cykla en tur, jag har verkligen längtat så jag hoppas det blir bra. Ska försöka ta mig i kragen. Nu när förkylningen släppt - håller tummarna att vi slipper  magsjukan som går.
 
Annars så får vi önska er alla en skön söndagkväll och uppladdning inför måndag och veckan som kommer.

Efterjulenmys

Har stökat bort julen - det som är kvar är jultallen i all sin glans. Väldigt tjusig och jag har inte hjärta att hiva ut den än. Sitter i soffan och njuter av en fredagkväll med liten kärlek,liten Sixa sover och snarkar i liten kärleks knä. Så mycket kärlek. Storkillen är på skotertrevligheter och mellankillen och pappan i familjen är på egen liten turne.
Har sett film med lilla K en film som hette Red Dog. Åh vad vi grät och var imponerade. En verklighetsförankrad film från Australien.
 
Har haft en skön jul och nyårshelg med mycket familje och vänskapsmys. Skönt när vi alla uppskattar att bara vara utemellanåt. Att spela chinaschack vanligt schack att se på film och njuta av en promenad.
 
Nu är det nytt år, nya planeringar, nya inriktningar. Matte 2, Engelska 5... så vad händer sen. Planering och fundering. Ska ta hand om litien valp, jobba, läsa, familjeliv och planera och fundera.
 
I morgon är en annan dag och just i morgon är det hockey, både JVM Final och A-lagshockey här i Storuman. Så i morgon är en annan dag.
 
 

RSS 2.0