Lilla K och jag hade ett special mission i...

2011-09-25_12_06 (MMS)

Lilla K och jag hade ett special mission idag. Det var roligt och gick jättebra - vi gör gärna om det :-) Mat till hästar, får och lamm. Samt (frivillig) tillsyn av hönor ;-)


Lilla K är med mig på älgpass. Hunden skäl...

2011-09-24_10_50 (MMS)

Lilla K är med mig på älgpass. Hunden skäller det sprakar i kaminen och regnar på plåttaket- skönt att sova då :-)


Storkillen och jag är ute en sväng med Siv...

2011-09-21_17_57 (MMS)

Storkillen och jag är ute en sväng med Sivan - vi hoppas på hundskall :-)


Kemer Turkiet 2011

Semester med goda vänner och två av mina tre finaste kids. Maken och storkillen blev hemma men en av de bästa och sonen följde med.
Varmt varmt varmt och skönt skönt skönt.................. Vi längtar nog tillbaks lite grann redan nu !

På Arlanda på väg till värmen och äventyret ! Lite resfeber hade vi allt !!!

  middag ute - varje kväll !

 undervattensfoto kunde man roa sig med  

 2 grabbar laddade för nåt väldigt spännande

 först kompisen Jsen mellanKillen HÖGT uppe i luften ! Han var jättespänd men det hade vart riktigt roligt !Lilla K hade annat på agendan, hon fick simma med delfiner. Glädjen var enorm ! VIlken upplevelse vill jag lova !

  

  

Little princess             Coola killar- på restaurangen Pirates of the Carribean !

   

Tre vännerna                 & Jerry ???               
Busschaffisen superhärliga Huur !!! Vilken människa !
Han var så trevlig och höll på att lära sig Engelska, han lärde sig våra namn genom att vi fick skriva upp dem i ett block han hade i bilen och sen pratade han - hela tiden!

Sista kvällen utanför hotellet ! Vi gör gärna om det !


Rivstartmåndag !

Telefonen ringde kl 06,45 . Jag var lite yrvaken och svarade. Ett påkört rådjur vid storhälla. Laddade bilen med Sivan, hagelbössa och skott. Samt Sivans spårsele. Drog t maken på macken. Han fick ta det eftersom jag inte är kry. Sivan spårade och rådjuret fanns där. Maken fick avliva. Hon fungerar tjejen ! Känns så bra. VIsserligen var det bara 150 m ca. Men ändå !
Så där stod jag på macken nästan i pyjamas. Inte riktigt men nästan. Fick tugga Stimorol för jag hann inte borsta tänderna och hade mössa en bra stund innan jag hann in på toan och fixa håret.
Ja vad gör man inte för  att ett rådjur inte ska plågas längre än nödvändigt och för ett spårtillfälle för hunden.

Annars jagade jag fredag lördag och låg hemma i kojan på söndag förkyld och ont i kroppen. Kändes bra att fatta det beslutet då jag idag känner mig rätt okej. Hoppas det ger sig och inte blir långvarigt.

Fredag höll jag på bli översprungen av tre älgar på mitt pass. Jag hann precis få in oxen i kikarsiktet då kon kom in mittemellan, sen kom kalven rusande rätt mot mig så jag såg ingenting i kikaren, han var för nära.
Det blev alltså inget av det... surläppen kom fram!
När vi skiftade pass stod två kor (älg) och glodde på oss efter vägen.
Och på kvällen när vi var och körde runt jaktområdet på Sörlidbäcken såg vi en ko. Sex älgar skådade på en dag - inte illa för att vara här!
Lördag gick jag med Storkillen i skogen - och hunden Dora. Som är nitlotten att gå med. Men hon sökte bra, finväder var det och vi njöt. Jag försökte tala om för Storkillen att det var förmodligen nitlott att gå med mig då min "älgkvot" förmodligen fyllts efter fredagen och de sex älgarna.
Och mycket riktigt Dora for efter nåt och var långt borta. Men vi hann aldrig se eller höra vad det var.

Sen har vi den andra hunden Esso som var i Jovan och gästspelade. Han har varit där förut. Men nu fick han bäras ut från skogen av SveviaJ. 800 meter in i skogen låg han bara och kunde inte resa sig. Våldsamt varm om nosen. Hade nyss varit efter nån älg vad jag förstår. Men kunde inte gå utan ville nu bara lägga sig.
SveviaJ tog honom till veterinären som efter provtagning och röntgen gav honom lite piller och beskedet att han har nån infektion i kroppen - men att det även sitter en knytnävsstor knöl på sidan av magsäcken. Man vet inte vad det är, inte heller vad det ger för effekter på hunden. Om det är den som orsakat infektionen eller förvärrat. Men - vad ska man tro - om inte nån sorts cancerknöl. Återstår bara att se hur den visar sig påverka en i övrigt frisk hund.
Tråkigt är det - hunden är bara 7,5 år gammal. Och en fin Esso !

Nu åter till jobbet !


Storkillen fick skjuta sin första älg i fr...

okke_oxe_ (MMS)

Storkillen fick skjuta sin första älg i fredags. Dramatik när älgen reser sig på bakbenen mot Storkillen och hans pappa på 8-10 meters håll. Men en mycket nöjd storkille var det. Som två dagar senare sköt en älgkalv. Dessutom var alla tre barnen med på pass när jag fick skjuta en fin älgko ! Härligt med såna gemensamma upplevelser :-)


Kemer

Hemma igen från Turkiet - en superhärlig vecka med trevligt sällskap, glada barn, sol, värme och massa bra.
Själv laddar jag om, har jobbat i speedfart för att få undan det mest viktiga så att jag nu kan ge mig ut i älgskogen i morgon.
Turkietresan berättar jag mer om sen. Delfiner, havssköldpaddor, turkar, Huur, glada skratt, sol, bad, värme, pool, magsjuka, långresa,lite bilder blir det nån gång med...
Ha en riktig skitjakt på er ni som jagar - och ni andra; Ha det bra ni med !

Kram kram !

RSS 2.0