Snabbuppdatering

Innan jag går hem från jobbet så kastar jag in en snabb uppdatering - våra datorer hemma är antingen försvunna i byggkaoset eller väldigt sega. Så här kommer en snabb uppdatering;

Veckan i Ramsele var sisådär rätt okej, vi önskar kanske inte att åka tillbaks men liten kärlek kanske vill det - vi får väl se. Girlpower (jag och vännen AJ packade ihop förtält, husvagn, lastade, kopplade och drog hem därifrån alleles själva. Imponerade på mig själv då jag till och med krånglade mig in på en bensinstation och tankade - nemas problemas.

Väl hemkommen blev det sur(r)strömmingsmiddag med godaste vänner. Veckan som följde innebar, köksrenovering, jobb, jobb,jobb, sol, bad, semester i Umstan, vattenskoterkörning, goda middagar med mysiga människor, skjutbana med klubbtävling där jag drog hem tredje platsen och krossade resten av familjen ;-), hundvakteri åt en liten söt men ruskigt busig Jack Russel valp på 7 månader som vi råkade döpa om till Sverre - av nån outgrundlig anledning - innan vi lärde oss hans riktiga namn - Ozzy, bad och sol, bärplockning, Sörlidbäcken, skogspromenader, tvätt, stök, plock. Ja sådär ni vet.
Den här veckan så stökar vi mer i köket, tapeter ska upp, kakel ska upp, golv ska lackas, allt ska kopplas in och så småningom ska vi flytta in i det nya. Bilder kommer så småningom...
Vi försöker jobba och alla börjar skola som ska- d.v.s. fyra femtedelar av familjen. Liten Kärlek börjar fyran,  mellanKärlek börjar sjuan och Stor kärlek börjar gymnasiet samt jag då som ska läsa matte och Samhällskunskap. Spännande fulltecknade tider ! Snart är det jakt och det taggar vi för massor också - men jag får prioritera lite annars i år tror jag om jag ska ro ihop det här...

Nu ska jag på ortens färgaffär och uppgradera måleriattiraljerna, sen blir det middagslagning hos mor !I gult m svart hjälm - liten hockeytjej - ...

2012-08-10_13_16 (MMS)

I gult m svart hjälm - liten hockeytjej - enda tjejen på hela hockeyskolan. Kämpar på bra har mognat o är duktig Imponerar stort på sin mamma !


@ Ramsele

På hockeyskola med de två yngsta och en lånehockeykille ! Allt flyter bra, vi har funnit oss t rätta. Jag bor i husvagnen och barnen på skolan. Har gått bra första natten - är inte så orolig för äldre killen som känner andra deltagare. Men liten kärlek kände ingen och är dessutom enda tjejen på hela hockeyskolan. Och det fungerar  så här  långt riktigt bra hon har hittat kompisar och verkar finna sig tillrätta med allt- hon sover ensam i ett kök på förläggningen men dörr i dörr med de andra killarna och det verkar helt okej. Men skridskorna var för små så efter en  dag med ont i tårna så åkte vi t Strömsund idag och köpte nya. Så vi får se hur fötterna klarar sig nu.
Så här långt kan jag säga att det är en helt okej hockeyskola. MEN vi har bättre- visst finns det saker vi skulle kunna ändra- förbättra men stommen och grunden i Vildmarkspucken är mycket bättre. Faktiskt.
Så jag hoppas verkligen vi kan köra den igen - men med lite förändringar.

Nu ska jag traska iväg på ispass !
Ha det !

Oboy!I morse när jag klev ut från huset och skulle på jobbet -spelade grannens snickare en låt som jag började tralla till. Regnet strilade och jag sjöng - tills jag upptäckte vad det var, ett hån mot den här sommaren.
Regn och blåst, mygg och knott. Ingen sol, strand, bad, båt, grillmiddagsommar precis. Men Åh andra sidan så har jag inga stora högar på jobbet med "måste-göra".
De har jag jobbat bort eftersom. Marknaden i Tärna var som vanligt trevlig, fick umgås med min syster - härligt eftersom det känns som vi ibland bara springer om varandra. Hoppas få följa med dem och plocka lite kantareller om jag hinner, det är ju snart jakttider.
Var på skjutbanan igår så det känns att nu närmar det sig.
Annars som sagt - jag jobbar. Nästa vecka blir det Ramsele och hockeyskola för de två yngsta. Jag bor på campingen i husvagnen och upplever vad samhället har att erbjuda- inte så mycket men jag ska nog hitta guldkornen. Kanske det blir ishallen 24/7 men vad gör det. Vädret verkar inte bli så bra heller.
Åre och Fäviken levererade i vanlig ordning. Okej att mycket är samma saker, jag hinner ändå aldrig se och göra riktigt allt jag skulle vilja. Note to myself - nästa gång SKA vi bo i husvagn på området och prova på det. Lägenheten vi bott i hittills är jättemysig och trevlig så inget fel på det men jag skulle vilja prova det andra livet med!

Lyssnade på Emma Viklund - fotomodellsEmma- som sommarpratade en dag. Riktigt bra, många kloka åsikter bl annat om med och motsystrar.
Att vi kvinnor - istället för att sänka varandra med små kommentarer och på nåt sätt - motarbeta varandra- ska försöka bli bättre på att vara medsystrar. Hon hade fått en kommentar - när hon skulle på jobb i tolv dagar utomlands, skulle lämna sina barn hemma så länge för första gången och hade naturligtvis lite ångest över det, det är ju inte bara roligt att åka hemifrån så länge. När hon lämnade barnen på dagis samma morgon så småpratade hon i vanlig ordning med de andra föräldrarna då en annan mamma sa nåt liknande; Åh vad du är duktig Emma som kan åka och jobba och vara borta ifrån dina barn så länge - det skulle jag aldrig klara.
En kommentar som på nåt sätt ska låta som en uppmuntran men som in själva verket sårar och inte lyfter mottagaren det minsta.
Sånt är många av oss kvinnor rätt duktiga på - och jag är rätt säker på att många gör det medvetet.
Det finns en bok om att kvinnor som inte hjälper varandra hamnar på en särskild plats i helvetet. Ska väl inte behöva gå så långt men det är helt klart värt en tanke. Hjälp och uppmuntra varandra istället för att prata skit med och om varandra och fälla tjuvben. Jag gillar det inte.


RSS 2.0