Känslan

Känslan av en ny ytterdörr, lite kan göra mycket på en liten stuga i skogen.
Känslan - när man har ett gigantiskt släpvangslass med ved som man tillsammans med maken kastar in och travar i vedboden. Svärfar som inte är purung eller allra mest pigg hjälper också till efter förmåga. Småprat och fylld vedbod lika med värme gånger flera. Skönt.
Känslan - när man efter detta jobb, sitter framför den varma brasan vid eldplatsen och grillar, stora sonen kokar kaffe,vi fixar varma mackor, njuter, umgänge, prat. förnöjsamhet över värme, ved, kaffe och god mat. Lågorna i elden, knastret. Där ville jag sitta länge. Inte stressa vidare utan bara sitta. Njuta av nuet.
Känslan när man efter en skön helg i Sörlidbäcken landar hemma, lastar in, känner sig trött, öppnar kylskåpet för att packa in maten MEN där ligger en läsk och har droppat ner HELA kylskåpet, bara att börja torka, ropar på stora sonen som hjälper till... känslan av att kunna hjälpas åt. Mellansonen hjälpte pappan med plåttaket under tiden.
Känslan när man kommer ner och slutligen ska in i tvättstugan- så har dottern tagit hand om tvätten, hängt, vikit, och lagt i nytt.
Känslan när man står i duschen i varmt vatten och njuter av att kunna duscha när man vill, varmt vatten bara att vrida på kranen. Efter en helg i stugan i skogen utan rinnande vatten, toalett, ström... då är man nöjd med såna saker.
Känslan när man kommer att tänka på systerdottern som befinner sig på rehab på sin väg tillbaks till ett vettigt liv.
Känslan av att jag har mycket att vara tacksam över.
Tacksam för det jag har, varje dag. Och en strävan och önskan mot det jag inte har men önskar få, sträva och önska- Det får man för tankar gör underverk.
 

RSS 2.0