så kan det gå ...

2012-05-27_14_31 (MMS)

så kan det gå ...


Ålrajt -

lite information om vad som hänt sen sist.
Ikea två dagar med maken, en snabb sejour med långsittning framför datorn på IKEA och planera för ett nytt kök. Det tar sin tid för två som inte riktigt vet vad de vill. Men vi har nog kommít lite på gång. Allt ska ut, golven ska slipas, taket ska bytas och riktas, väggar ska rivas och riktas ett fönster ska bytas ut till ett mindre. Så nu är frågan var och när vi ska börja ?
Men det ger sig.
Kom hem sent torsdagkväll, landade på stallet och tog hand om liten kärlekstjej som red lektion. Duktig kicka. Fredag hade jag bursdag - på norska. Födelsedag på svenska. Var t sjukgymnast och fick hjälp = härlig början på en bra födelsedag. Sen hann jag jobba lite, visa lite hus och ha middagsbesök med många gäster. Mysig dag och kväll. Med trevliga och mysiga vänner och familj.
Lördag och söndag har jag tillbringat på skjutbanan, skjutit hagel och träffat vänner. Ha ha eller hur.
Fick förfrågan att vara med på kurs med instruktör och trevligt folk som verkligen fixat och donat jöttebra.
Hagelskytte är verkligen inte min starka sida, jag funderade både en och två gånger om jag verkligen platsade bland dessa skarpa skyttar som jagar med hagelbössan i högsta hugg och har vanan inne s.a.s. Men jag tänkte att jag kan ju inte bli sämre i alla fall.
Och det blev det ju inte, även om jag är blå och öm på både axel och haka. Men jag tror jag fick förståelse för vad jag ska tänka på och försöka sträva efter - gäller bara att jag kommer ihåg det, till blånaderna gått bort så jag får testa igen - och igen- och igen. För som så mycket annat så är det träning som ger resultat. Men nu ska jag försöka prioritera det. Bra instruktör och jättebra ordnat. Enkelt och trevligt. En eloge till fixarna !!!

Ikväll var det årsmöte på min jaktklubb. Ett bra sådant. Nu kan vi jaga till hösten igen som det verkar ;-)
Men nu har solen tagit ut sin rätt, skallebanken knackar på. Vi har ju haft kanonväder och det gäller att ersätta vätskan - har nog gått sisådär. Så huvudet bultar och sängen ropar, jag ger mig nog dit och läser lite. Tjing pling!

Bra skit!

Liten kärlekstjej hade läxa - att skapa sin egen tidslinje, vad som hänt under hennes resa här på jorden. Det är inte lätt, vi tog fram datorn och kollade kort. Men fantasin tröt så då kom vi på att vi hade bloggen att gå efter. Häftigt att kunna titta tillbaks och se vad vi gjort under åren, kolla oss själva när i tid det verkligen var som vi gjorde olika resor, utflykter och aktiviteter. I alla fall så är bloggen bra skit. För skit tycker nog somliga att det är som man skriver. Visst - men jag gillar det. Lite synd när man tappar sugen emellanåt. Nu är fejjan en stor grej, men jag tycker nog inte det är riktigt samma sak. Jag fortsätter här. I alla fall ibland.

Har gjort en motionsrunda ikväll -  med Uman Puls och Utrustad som anordnar  Walking-& löparträffar. Helt suveränt roligt och passar alla. Den som vill går, den som vill springer intervall och den som vill springer distans. Så det finns nåt som passar alla. Tisdagar - eventuellt nån fler dag, halvsju på badsjön. Kom och var med !!!

Har haft en hektisk vecka - fast det bara är tisdag. Men en bra hektisk vecka - jag får nåt gjort. Jag gjorde klar Svenskan igår, så nu har jag klarat av Svenska B får höra betyg senare i veckan. Härligt att jag satte ett mål och fixade det ! Det var ju mitt mål i höstas - att lära mig sätta mål - och genomföra det.
Skön känsla helt enkelt !

Killarna fiskar och fiskar, varje dag - de är helt galna ochtycker det är megaskoj, får stora feta fina fiskar ! Goda att grilla är dem -  sen är jag ju ingen fiskätare direkt. Om jag måste laga till den själv. Och bena den. Fiskpinnar är fina fisken- eller filead fisk.

I morgon bär det iväg på äventyr - IKEA HERE WE COME !!!


Ledig helg !

Och blåsor i händerna, jag har krattat hela gräsmattan och dragit bort alla löv. Maken har byggt på vår altan, så nu känns det som sommaren kan få vandra in hos oss. Och inte gärna nån vårstorm så vi får börja om med krattandet. Däremot så får gärna pollenskrället dröja.

Annars då- det är fiskefeber i Storuman igen. det är massor - och då menar jag massor med fisk som simmar lösa i Uman just nu. Så killarna fiskar och fiskar, har flera dagar i rad klivit upp kl 04.00 och fiskat. Igår var vi till Umeå en sväng, från klockan tio till halvett så hade vi shoppat examenskläder, skor, och lite annat pryssel till tre ungar, fikat på ett kafe, hälsat på min kusin på deras företag och surrat lite och var på väg hem. Stora sonen övningskörde från Vindeln och hemåt. Går riktigt bra vill jag lova. I alla fall så drog de iväg på fiske även igårkväll, efter mat och titt på årets snygga balpar som gick på röda mattan.
Vi ger bort fisk allt vad vi kan. De är riktigt goda och fina, väger runt 2 kg allihopa och  ser ut som grisar.
Ska se om jag kan fota och lägga in nån bild. Dessutom så har vi turister som kommer, och nästan hela Storumans invånare har vandrat man ur huse för att få sig lite matfisk. Fantastiskt tycker jag. Huvudsaken fisken blir uppäten !!!

Idag har vi som sagt krattat gräsmattan, satt upp staket på vår altan, hälsat på och druckit kaffe och varit ute med hundar. En alltsom vanligast mysig dag hos Ludvigssons. Och framför allt en ledig dag hos Ludvigssons.

Ha en skön fortsättning på helgen !

Maj sköna maj!

Härliga Maj. Men kallt är det, lite snö i luften har det varit idag- hoppas få kratta gräsmattorna och fixa här ute nästa helg. Då vi har lediga dagar, hela familjen ska få vara ledig. Gör inte ont alls vill jag säga.
Liten Kärlek var på prao. Hade en kanondag och trivdes som fisken. MellanKärlek har varit på Prao på Orrkvist Motor. Trivdes också rätt bra. Lite för lite att göra eftersom säsongen är i s
tort sett över. Nu är det slut på skotersäsongen och fiskesäsongen har kört igång.
 Killarna har fiskat idag och dragit några matfiskar. Får väl se hur länge det här fiskesuget sitter i. Annars börjar det dra ihop sig på skolor och inför sommaren. Vi sitter lite pyrt till när det gäller sommarpersonal. Har inte nån susning om hur sommaren ser ut - men jag hoppas det löser sig. Så vet du nån som behöver ett jobb i sommar som skulle passa hos oss - säg att de hör av sig.

Söndagkväll och ångest har jag över allt jag inte gjort idag som jag skulle gjort. Jag har en Svenskarapport i min Svenskakurs som jag inte gjort klar, jag läser och klurar men det tar tid. Den ska skickas in på onsdag så det känns som den skulle behöva filas på. Men jag sitter mest och njuter av en trevlig och härlig helg på alla sätt och vis.
God middag i fredags med trevliga damer och massor med surr och skratt, lite hockey såg vi på, men det var tråkigare då Sverige förlorade. Vi åt  Västerbottensplanka från ICA RENEN som var kanongod. Liten Kärlek hade övernattningsparty, ett lyckat sådant jag förstod det som att de hade haft kanonkul.
 Men liten kärlek var trött igår. Igår fick jag försöka styra upp dagen och få allt på plats, alla hundar och ungar på rätt ställe och kläder i ordning innan 3 då jag skulle på Hotellet och vara med på Företagargala. En mycket rolig sådan var vi alla nog rätt överens om, vi hoppas på repris till nästa år. God mat, gott att dricka, trevliga människor, bra uppträdanden, bra musik maken och jag var jättenöjda när vi drog oss hemöver.

Funderar över mitt argumenterande tal som jag ska hålla på Svenskan nästa måndag. Jag har valt ämnet Facebook- hur viker du ut dig ?! Jag känner att det är ett rätt bra ämne, för jag blir förundrad över facebook och datorvärlden i stort mer och mer ju mer jag reflekterar över det.
Facebook är bra till mycket, jag är med och jag tycker det är ett bra forum att hålla kontakt med människor. Jag vet inte vad jag ger för intryck vare sig där eller egentligen här heller. Men jag försöker att inte reta människor i onöda, att inte reda ut konflikter på nätet, att föra mig och skriva mest vettiga saker. Men jag kan tänka mig att det inte spelar nån roll, folk bildar sig hur som en uppfattning om mig efter vad jag skriver- och det kanske inte alltid stämmer överens med verkligheten, för jag är kanske inte så duktig på att förmedla mig som jag skulle vilja?
Jag har svårt att förstå när man hugger på andra, när man klagar och när man inte kan "föra" sig på nätet? Det känns ibland som att allt är tillåtet, om jag skriver nåt där så försvinner det snart, jag behöver nästan inte ens stå för det jag skriver och många har inte en aning om vilken sned bild man kan få av verkligheten när man bildar sig uppfattningar om folk, situationer och tillstånd efter vad som skrivs på nätet? Eller har jag fel ? Kan fundera ibland hur det kan vara okej att skriva vissa saker på facebook och hur människor inte verkar reflektera över vad som är sant och vad som inte är det.

Ja ja - det kanske är  så att facebook, twitter, bloggar och liknande är så nytt så att man inte riktigt förstår och vet vad som gäller. hur det fungerar, och vad som kan bli konsekvenser ?
Eller så är det bara jag som inte förstår !

Nu ska jag återgå till verkligheten - och njuta av en härlig helg.  Önskar er en skön söndagkväll !!!

RSS 2.0