Gaaaaaaaaa

håller på att återhämta mig efter jordens smäll... AJJJJJJJJJJJJJJjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Vad ont det gjorde, totalt oförberedd var jag så jag skrek och studsade runt, grinade, skrattade och bara skrek. Vännen/partnern trodde jag blivit tokig som löpte amok. Alla runt omkring bara gapade och undrade om det rent av brunnit för damen.
Jag fick kramp - nåt så otroligt kramp bak i vaden. Åhhhh vilken smärta. Kändes som nåt gick av. Och tårarna sprutade, samtidigt som jag skrattade ... Ja vilket nöje det måste varit att se mig...
Jag var på box m vännen och vi skulle göra en övning som resulterade i denna krampen.

Idag är sista dagen vi handlar med femtioöringar. Jag gillar strofen som ligger på facebook. Vi som kommer att kunna säga; när jag var yngre så fanns det en så kallad femtioöring.
Och i mitt liv kan jag ju även säga fem och tioöring, femkronorssedeln och tiokronorssedeln. Det ni - betyder det att jag är gammal då ?
Näpp jag är inte gammal - bara så där lagomt. Jag mår bra med min ålder, trivs. Jag har ingen åldersnoja än. Alls.
Lilla K red ikväll - det var ingen bra kväll. En ofrivillig galopp längs hela långsidan - hon blev rädd och var sur. Men hon fortsatte. Jag är imponerad fortfarande över hennes tjurskallighet när det gäller det där. Hon ger sig inte. Fast - jag grälade på henne också. Trist - men vi lärde oss nåt - absolut. Så avslutade hon kvällen på badet med bästis.

Och i morgon ringer jag polisen igen ! Jag blev så arg idag. Ingen stöld men .... GRRRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrr


Bård och Lars

Vi ser på fiskeprogram på kanal4sport. Garvar nåt kopiöst åt dem. Det är två guttar som fiskar allt till nästan vilket pris som helst. Fast jag inte är nån fisketok så är det här väldans underhållande! Just nu är de på Tobago och fiskar. Lurar sina fruar, hyr barnvakt på stranden, ja - de ska fiska till nästan vilket pris som helst.
Annars hostar vi som vanligt - inget nytt under solen. Nog om det.

Har varit på föräldramöte för Lilla K ikväll, blir lite brydd/bekymrad över hur dagens barn kan uppträda på skolan - och förmodligen inte bara där. Jag säger inte alla, jag säger inte alltid och jag drar inte alla över en kam. Men det förekommer. Att barn svär och har ett mycket fult språk på lågstadiet. Att man inte har respekt för vuxna. Och som lärarna själv sa - det finns lagar och regler för hur barn bör/ska bete sig mot varandra, hur lärarna ska uppträda gentemot barnen. Men det finns ingenstans hur barnen bör/ska bete sig mot vuxna. Likabehandlingsplanen innehåller inget sånt.
Jag önskar få veta och mina barn beter sig illa på nåt vis. Och jag önskar att det blir bättring överlag.
Sen fick jag även höra attt i de skolval som varit i skolor i Sverige - så har SverigeDemokraterna fått stor andel av rösterna. Oroande tycker jag.
Hör annat från högstadiet som också är mycket oroande. Jag håller tummarna för att saker och ting rättar till sig.
Jag säger som en annan pappa sa på föräldramötet- återigen. Jag vill veta. Även om det känns som de klagar på barnen - så vill jag veta. Absolut. Jag har ett ansvar - en skyldighet. Jag vill att mina barn växer upp som ansvarstagande människor, med respekt för andra och andras egendom - och det är klart att de - precis som jag gör fel. Många fel. Men jag vill att de ska få chansen att ändra på det som är fel Och då måste de få höra och veta att det här accepterar inte vi. Så här gör man inte. Och det är min skyldighet att se till att de får chansen att lära sig det, min och de andra vuxna som finns i barnens närhet. Tillsammans.


MellanKillen har varit på Akkan och uppträtt med kompis, diabolo. Det är ett tag sen sist men det hade nog gått bra vad jag förstår. Maken var publik.

Skulle behövt gräva potatis. Men det är folkrace i Vilhelmina i helgen - Och jag skulle vilja fara dit. Marknad i Lycksele- nja.
House och honey

Dagen har gått i rasande fart, en stycke storKille hemma med hosta. Vi proppar i oss nyttigheter. Fick en påse med rönnbär idag av en god vän. Tio om dagen så skulle vi hålla oss friska. Jag matar på.
Honung, ingefära, citron, maldonsalt, svartvinbär, omegatre, symbicort,te . Så vi ska nog komma oss på banan. Mormor är inte heller pigg, absolut inte. Vi hoppas på bättring även hos henne. Men en brevlåda har hon nu. När hon har bytt adress. Hon bor här. Nästan granne med mig. Älskade mamsen!

Men jag tog mig på boxing i alla fall. Och skönt var det - om än jag var väldigt lugn. Mycket lugn.Nästan avsvimmad. Kompisen påstår att vi är de lataste av alla - vi försöker hitta på alla anledningar till att vi måste gå hem. Men vi tar oss dit och vi genomför det. Så vi är nog inte latast ändå - inte riktigt. Och så har vi så fantastiskt inspirerande ledare ! Kanonjobb!!!

Ett gott skratt förlänger livet. Maken bjuder på ett par just nu.
Han är det största teknikanalfabet jag vet - av absolut alla!
Idag skulle han på träff för eftersöksjägare på polisstationen. Han skulle ha med sin mailadress som han fått viss information och inloggning på. Eftersom han är som han är så underlättar vi andra vardagen för honom. Jag håller koll på all mailkorrespondans, ungarna hjälper honom med mobiltelefonen. Han klarar av att ringa och läsa SMS. Men han skriver aldrig några själv. Pekfingervalsen gäller då han mot all förmodan MÅSTE gå in på datorn. Och dit hör då massor av svordomar. Så nu skulle han skriva ner sin mailadress. Det gick sisådär, när vi fått honom att förstå att det var först hans förnamn - sen ett snabela. Och då kom den stora frågan - hur skriver man ett @????? Med penna och papper ???? Han kunde inte - gjorde ett a med en "svans" efter. Så storkillen hade kurs. Sen när han fått mailadressen på papper så sa jag till storkillen ; Tänk jag skulle vilja se när han ska slå in mailadressen på datorn, hur gör han då ett @?????
Sen när han väl var där och skulle få sina inloggningsuppgifter till hemsidan så hade han så konstig inloggning. "Men sa instruktören, du måste ha varit in på sidan och ändrat din inloggning."
"Nääääää -satt maken gapande som en fisk, jag har då inte varit inne - jag har aldrig sett den där sidan"
Tills det gick upp ett ljus och han utbrast "Men det är nog frugan !" Jo då - visst var det så - och hon visade honom sidan!

Sen att han skulle slå ihjäl en fluga på kakfatet med en hoprullad tidning SMACK och hade glömt pennan han stoppat i tidningen. Följden blev att en annan av deltagarna höll på att få en penna faststampad i skallen.

Eller när han nu äntligen fick skjuta älgen helgen som var. Men det gick inte så bra- skotten tog slut. Han påstår att de räckt hela hösten - men nu kommer en enda älg - och skotten tar slut. Som tur var hade han nåt extra i jackfickan - men harangen han drog innan han hittade skotten. Storkillen är djupt imonerad av ordförrådet maken besitter - och jag hoppas att storkillen inte använder de ord han lär sig.
 
Ja det är svårt att förklara för dem som inte är där. Men vi får skratta åt och med honom!
Och han är min. Och han är bäst ! Trots att han inte kan allt så bra. Så är han bäst.

Eftersom det är min blogg och mitt skitsnack så skriver jag också nu att jag har de bästa ungarna!
De är som folk är mest. Har sina bra sidor och sina mindre bra sidor. Men de är bäst ! Jag älskar dem !!! Absolut, tveklöst, högt och rent - Alltid!


dunderhonung!

Idag har det varit en sån dag då mycket har uträttats - fast det känns som jag mest irrat runt i cyber-real-jobb-hem-skola-fritids världen flera gånger om.
Allt har gått i en rasande fart och jag har massor kvar till i morgon. Men som vanligt är det mesta roligt att göra. I morgon blir det en spännande installation på jobbet som jag gruvat för i snart två månader. Men som - när det blir klart och om det fungerar så kommer det att bli jättebra!
Det ska även skickas mail, uppdateras hemsidor, fotas lite på jobbet och mycket mer.
Jag sa till maken att jag tror att morgondagens middag serveras på isladan. Det skulle underlätta vissa delar av tillvaron under morgondagen. Men så roligt ska vi inte ha det.

Fick även höra under kvällen att lilla K´s stora hobby/fritidsintresse kan vara  ( risken är stor) i fara. Det finns inte folk som brinner. Tänk att det är så - det finns folk som brinner, men de brinner många gånger på många ställen. Samtidigt. Till slut orkar de inte. Och så tar det slut på folk som brinner. Förhoppningsvis så kommer det nya. Men inte alltid. Och jag önskar så att jag kunde göra nåt. Men jag tänker lite som en annan mamma sa; Jag kan inte gå på det mötet för då vet jag hur det blir... då sitter jag där igen och engargerar mig massor.
Och jag önskar i mitt stilla sinne - att det ska komma nån fler som brinner, som är beredd att brinna för just det där. Då är det mycket lättare för mig själv att säga; Ja jag kan hjälpa till, men inte hur mycket som helst. Det blir ju lättare om flera kan göra lite. Än om få ska göra mycket.

Jag håller alla tummar - eftersom min Lilla K älskar det.

Sen ska jag bara säga att jag har världens bästa Make! Lessen brudar men han är min. Han fixar och donar - när han minns vad som ska göras - och ofta överraskar han mig när det gäller just det.

Har fått en burk med Dunderhonung ikväll. ( av födelsedagsbarnet Mejan ) Vi hostar ju och kraxar så just nu är det alla möjliga "mediciner" som florerar i vårt hus. Omega3, ingefära, citron, vitlök. Symbicort var jag och hämtade ut till mig och StorK. Symbicort is DA SHIT !!! Men även plånkan ligger och vibrerar och kippar efter luft efter den investeringen. SUCK.
Och så slutligen - Honung. Fick ikväll höra att honungen innehåller små organismer som "äter" upp förkylningsbaceluskerna som sitter i halsen. Men man ska inte hälla kokande vatten på för då dör de.
Så nu äter jag och storK Dunderhonung. Jag hoppas "nya" Present & Kontor tar hem den här ! För när vi ska äta den allihopa då går den åt. God var den också. På en sked.Ha en skön kväll allihopa !!!


Uppehåll !?

Har som ni nog förstått haft en skön helg, igår var det en snabb tur med Sivan på morgonen innan jag äntrade passet. StorKillen, pappan och JF gick med varsin hund, storKillen fick upptag och även pappans hund kom dit - de fick skjuta i alla fall. Det blev första för i år.
 Så här trögt har det aldrig gått nån gång. Men skoj var det i alla fall. Storkillen gick sen ut från mitt pass efter att de fikat (upp mitt fika och godis) och bara strax efter så blev det upptag där med, men eftersom vi levt om en del så gick det väldigt fort iväg och blev ingenting. Hunden blev ifrånsprungen.
J F Hade inte alls nån lyckad dag då hunden han gick med inte ville vara med. Han var mest ute och lallade på. Men så kan det vara.
Sivan fick i alla fall spåra fram till den skjutna älgen. Och det gjorde hon med bravur. Hon är en stjärna.
Sen åkte jag hem till de två andra stjärnorna som var hemma. Stökade undan och ramlade ner i sängen och kände att förkylningen som jag trott försvunnit - kommit tillbaks igen. Trist - men nu motar jag med grönt chai te, nykokt svartvinbärssylt med massor med vitaminer, omegatre kapslar och har fått massa tips på FB på vad jag ska proppa i mig så jag kommer nog att lukta både det ena och det andra ett par dar. Men det är det nästan värt om vi blir krya. StorKillen hostar också fortfarande. Vill som inte ge med sig.

Jag och Maken tog en tur till skogs i morse trots förkylning. En vacker morgon med frostnupna tuvor och solsken. Vi hade skönt och Sivan skällde nåt - hon lyckades inte reda ut var "det" farit men det var spännande en stund i alla fall. Roligt att se att självförtroendet kommer. Sen har maken har varit en sväng och letat lingon men det finns inte så gott av dem. Lilla K har bakat muffins och killarna är ute på lampjakt.

Vi sitter här med levande ljus och tittar på tingeling. Hämtar krafter inför veckan som kommer.

Mina tankar under helgen har gått till relationer av alla de slag. Till relationer man på olika sätt har med olika människor. Hur de kan förändras, ta slut och förbättras. Jag har tänkt mycket på en del människor som inte finns här längre. Vilka spår de lämnat efter sig och vilka spår jag kommer att lämna efter mig...
Hur jag minns människor och hur jag skulle önska att jag blev ihågkommen. Det är nog inte alltid jag kan uppfylla det... men jag ska träna på det.

Vackert är det och Sivan skäller. Frågan ä...

dsc02518 (MMS)

Vackert är det och Sivan skäller. Frågan är åt vad hon skäller? Jag hoppas det luktar hare i alla fall.


God morgon alla harar! Var är ni? Nu komme...

dsc02517 (MMS)

God morgon alla harar! Var är ni? Nu kommer Sivan och tar er! Hoppas jag:) vackert är det. Men kyligt:)


God morgon älgarna - dax att vakna nu och ...

dsc02509 (MMS)

God morgon älgarna - dax att vakna nu och röra på sig tycker jag! Sivan hittade inga harar så nu provar vi det här. StorK har upp älg en bit bort. Håller tummarna att det går bra!


Jag och Sivan fick med oss en kompis på pr...

dsc02506 (MMS)

Jag och Sivan fick med oss en kompis på promenad :) det är väldigt trevligt med Hedda!


Min stora lilla kärlek på ridskola :d

dsc02504 (MMS)

Min stora lilla kärlek på ridskola :d


Allt som inte är stulet kommer igen. Tur s...

dsc02502 (MMS)

Allt som inte är stulet kommer igen. Tur som en tokig hade maken i alla fall då hans bror hittade enheten efter vägen. Förmodligen har den legat på biltaket... Inget bra ställe... Så nu kan vi andas ut!


Umstan igen - ToR

Ha ha ha - Ja eller hur Linnea ;0) Det är tur maken har mig annars skulle skutan tippa!? Och Lina - du är nog lite för överkvalificerad för uppgiften tror jag... men skulle det komma till kritan så ska jag absolut överväga det ;0)


Eller hur det nu var - jag är då inte alls perfekt, fast jag kan hålla med - det lät så ! Jag har borta min jaktjacka- den lär väl dyka upp då jakten är avslutad. Vi får väl se. Storkillen har nåt knasigt skolrekord i att slarva bort skåpnycklar - jag var likadan, till slut låste de upp mitt skåp och det fick stå öppet. Vi är väl egentligen familjen slarver. Men det brukar reda upp sig till slut.
Handenheten till pejlaren är däremot fortfarande borta- det är energikrävande att fundera var den tagit vägen.
Men barnen hade blivit hämtade från fritids och fått mat. Hundarna med. Jobbet har också gått mer än bra! Han är oftast fantastisk min man - han har många bollar i luften och kan oftast hantera dem på ett eller annat sätt.
Och min fina mams var här när jag kom hem sent ikväll och hade struntat i sitt eget för att finnas här för barnen. Jag skällde lite - tyckte hon skulle göra det hon tänkt. Men det var så snällt ! Min fina mams !
Nu hoppas jag rännandet som varit ett tag är över. Var till Umstan idag igen som sällskapsdam till en vän. Det gick bra ! Jag kom bara hem med nödvändigheter några erfarenheter rikare och har haft en bra dag med två av mina fina vänner. Verkar vara superservice på det större sporthuset i Umstan - hoppas bara det fungerar nu som säljarna och jag planerat. Med leverans.

I morgon blir det jobb! Jag längtar ! Behöver verkligen få vara där nu och få lite struktur på tillvaron. Är så sugen på att jaga på fredag men det får jag nog strunta i. Lördag får räcka.
Fick erbjudande om att åka till Mosjön på studiebesök på torsdag - men jag prioriterar bort det på en gång. Har annat att fundera på - jag kommer inte fram till nåt vettigt. Måste nog begära lite experthjälp på den fronten.

Sitter här och njuter av mitt nya te från tehuset i stearinljusmys. Mysigt och Gott! Blir nog fler besök där.

Ha en skön kväll allihopa !Anställes !

En ung, snygg, kompetent, ordningssam, social, tålig, strukturerad, jaktintresserad, serviceminded människa.
Ung och snygg är väl inte så noga, det är mer det andra som är noga. Jag behöver anställa nån som kan hålla ordning på min man. Han är drabbad av minnesnedsättning, p-g-av kanske för mycket att hålla reda på. Jag vet inte vad jag annars ska tro att det är men han har ingen ordning på saker och ting. Till viss del så är det väl ärftligt kanske- det har jag märkt under åren. Att vissa saker har en tendens att försvinna för att sen dyka upp på de mest märkliga ställen - det gäller hela den Ludvigssonska familjen. Men de brukar ha viss koll i alla fall. Alla utom just maken. Han tappar bort sig själv snart om det ska hålla på så här. Vet inte hur mycket genom åren som vi fått leta och försöka hjälpa honom att komma ihåg, möten, beställningar, packning vid resor, pass, slutstycken, viktiga papper, verktyg, telefoner, pejlare, radioapparater ( fast ett år var han oskyldig då han lånat ut den och inte fått igen den- men det borde han ju ha vetat - vem som lånat den ?!)
Ja kort sagt så är han småförvirrad och lite disträ i vanliga fall- men nu är det verkligen kris. Han bad min mamma anställa en personlig assistent åt honom så att det ska ta slut det här förvirrandet han håller på med.
Nu är det en handenhet till en pejlare som försvunnit. Han har letat, Storkillen har hjälpt till, jag har letat, svåger och svägerska har varit gulliga och hjälpt till. Men den är spårlöst försvunnen...
Såååå nu anställer vi en personlig assistent till honom.

I morgon åker jag en tur till Umeå. Jag hoppas maken, barnen och huset är kvar när jag kommer hem. Att barnen blivit hämtade från skolan, fått mat och fått ta sig på respektive träning. En är borta så det är lite mindre att hålla rätt på. Men säker kan jag aldrig vara. Jag ska ringa hem och kolla. Kanske skriver jag en lista så han ska komma ihåg vad som händer under morgondagen som han inte får glömma bort. Vissa beställningar på jobbet har jag klarat av då jag VET att de inte blir gjorda annars.
Fast jag ska inte bara vara elak med honom. På jobbet fungerar det bättre än hemma !
Mycket bättre !

Så - sov gott och ha en trevlig natt/dag !


Skitjakt !

Brukar man säga när man önskar nån lycka till med jakten!
Men i år känns det som det verkligen varit skitjakt. Det är ju skönt att vara ute - absolut, jag älskar det! Det är roligt att umgås med jaktmänniskor, dela jaktupplevelser och få vara med där det händer. Men i år känns det som det har hänt - NADA i vår väg.

Jag gnäller lite nu, vi har ju sett älg, det har skjutits för våra hundar, vi har fått vara ute och vara med. Men det har gått sisådär ändå. Inga härliga ståndskall där nån får krypa på och där det skälls starka härliga hundskall för att så småningom avslutas i ett/två skott då hundskallen tystnar och man vet att - nu - nu gick det vägen, nu ligger älgen där och hunden har avslutat ett bra arbete tillsammans med föraren.
Inget sånt - våra hundar har skällt älg, har dragit iväg med älg, gärna till jaktlagets område, eller så har det varit gångstånd, de har sökt efter älg, de har legat ute, det har som sagt även skjutits för hundarna. Till och med Sivan fick igår känna lukten efter färska älgspår som hon skällande drog iväg i. Hon ska ju egentligen inte jaga älg men det är härligt att man ser att jaktlusten finns där. Vi sköt inte efter henne - älgen var skrämd och gick undan - sen ska vi inte göra det. Hon ska jaga annat.
Men det känns surt - storKillen gick med hund i morse då mellanK och pappan satt på pass. (Jag och lillaK var hemma och tog det lugnt en stund, skulle ut lite senare) StorKillen är en mycket duktig jägare måste jag säga som är partisk. Han visade de nya jaktmedlemmarna var gränserna och passen låg söndagen innan jakt. Han har burit kött, följt med och gått med hund både med pappan och JF, han är involverad och kan mycket. Så att han går med hund är inget nytt, nackdelen är att han inte får ha bössa. Nästa år är han femton. Då. 
I alla fall så tog hunden upp i morse - och drog iväg. Storkillen fick hjälp av pappan och MellanK att ta reda på vad som sen hände - jo - hunden lämnade älgen och uppehöll sig vid ett slakt istället. Då gav mina killar upp.
När jag ringde så ville Maken att vi skulle lägga ut hundar, koppel, burar, pejlare och bössor på blocket.
Han var less. Men nu vilar vi en vecka. På fredag är det dax igen. Då provar vi igen.

Den här veckan har i stort varit en skitvecka. Pengar som stals ur vårt kassaskåp på jobbet. Halvkrassliga familjemedlemmar. Dåligt väder. Resor av olika anledningar. Trevliga resor i o f s. Men det känns att man inte varit hemma och gjort rätt för sig. Så idag - har jag putsat fönster och fixat.
Sen vrickade jag min fot igår som jag haft besvär med hela våren.

Men nu är det slutgnällt ! Nu är det en ny vecka som börjar. Jag ska ta mig ut med Sivan och lufta henne lite, sen blir det nog lite Svarta Vinbär hos vännen om det finns kvar. Lingon skulle jag med behöva men jag har inte hittat nåt bra ställe. Och blir det inga så är det väl okej ändå.
Jag ska ha en bra vecka med lite träning och lite umgänge hoppas jag. Jag ska se Idol då jag hinner och jag ska ut med Sivan i skogen. Jag ser fram mot hösten - jag gillar alla färger som nu är så vackra i naturen.

Nu ska jag fortsätta putsa fönster ! Ha en skön söndag alla ni där ute.Hela familjen i tornet. Här kommer inga ä...

dsc02500 (MMS)

Hela familjen i tornet. Här kommer inga älgar det kan jag lova... Har tidigare haft fint besök av en hund o två jägare från grannlaget Snart är den här jaktdagen över...


Godmorgon! På pass med nästa generations j...

dsc02499 (MMS)

Godmorgon! På pass med nästa generations jägare. Vi väntar och väntar. Eldar i kaminen o läser böckerna till jägarexamen. Hoppas på hundskall snart - eller skott. Inget regn idag vilket är väldigt skönt. Vi har det gott!


Dagens middag tillreds över öppen eld. Köt...

dsc02498 (MMS)

Dagens middag tillreds över öppen eld. Kött, potatis och grönsaker med grädde, creme fraiche, senap o lök. Mums


Dagens middag tillreds över öppen eld. Köt...

dsc02498 (MMS)

Dagens middag tillreds över öppen eld. Kött, potatis och grönsaker med grädde, creme fraiche, senap o lök. Mums


180 knyck!

Den här veckan rusar i 180 knyck - verkligen!

Massor att göra på jobbet samtidigt som jag grunnar över mitt nya projekt. Ska jag - eller ska jag inte. Just nu lutar det åt att jag ska - men på vilket sätt ? Man måste våga - ibland vinner man - ibland förlorar man.

Ishockeyträningarna har dragit igång, i alla fall för storkillen. MellanKillen är inne i ett pingisstim samt att han bestämt sig för att läsa jägarexamensböckerna för att så småningom prova skriva upp för jägarexamen.
Vi får väl se- har han bestämt sig kan det nog hända att det går. Han är idog när han tänkt sig nåt.

Var till Lycksele med mellanKillen i tisdags - han kollade sina ögon. Sen blev det till att investera i nya hockeyskydd. Idag är det StorK´s tur. Vi drar en snabb sväng till Umeå efter skolan. För att även han växt ur sina hockeyskydd.

Igår var vi på ladan hela kvällen - för att fixa och trixa lite. Det blir nog bra det där men det är mycket kvar. Kiosken blev bra med lite större lucka och nya dukar på borden.
Sen är det klubbrummets tur. Att få sig en liten upprensning.
Många fina priser har i alla fall idrottsmän och kvinnor samlat ihop under åren. Önskar att det fanns en liten historielapp om alla priser. Finns förmodligen en hel del svettig historia bakom alla fina pokaler och plaketter.

Nu kan jag säga att det håller på att vara tomt på björkarna - löven har snart trillat bort. De andra träden står på tur. Det närmar sig vinter, jul, nyår. Känns väl både och. Året har gått så fort. Mycket som har hänt, både upp och ner. Mycket omställningar blir det.  Funderar lite över hur det kommer att bli - framtiden- livet...
Jag önskar att vissa saker vore lättare än de är. Samtidigt har jag det absolut inte dåligt. Jag har massor som är bra,massor att glädjas över! Men ibland funderar man...
 


Minus som slutade i lite plus

Jodå - vi hade polisen på besök idag på jobbet. De tog fingeravtryck och tog upp rapport, inte för att jag vet om det ger nåt, men vad ska man göra. Lite lär man sig väl av detta - men det är en dyr lärpenning.
Stöld. Under dagtid. Inte skoj för nån. Utom för den som fick med sig pengar. Förhoppningsvis så ger fingeravtrycken nåt! Som sagt - stort minus i början av dagen.
Förstår inte hur folk kan ge sig på att ta sånt som inte tillhör dem själva. Hur har man mage att utan att blinka plocka på sig massor - som nån annan måste betala.
Jag hoppas vederbörande får nåt sorts straff !!!

Så dagen har ägnats åt en hel del av den skitsaken.
Men så har jag fina söta goa vänner som kom förbi och förgyllde lite av sorgligheten med 1,5 liter mousserande. Får väl ta en klunk (eller två) och torka tårarna...
Sen var det styckning av lite älg. Maken hade fått gå ut i skogen under dagen och jaga för att när jakten avslutats påbörja styckningen, så de hade nästan gjort klart när jag kom. Jag fick hjälpa till att diska lite och äta en våffla så var vi klar. Lyx !
Sen promenerade jag m Mejan ner t Stensele på nästa go´fika. Massa gott på GIrecept !
Surr med massa trevligt kvinnfolk och så hade vi lite lotteri på massa vine. Och tror ni inte på rackarn att jag fick avsluta dagen med lite plus mitt i all bedrövelse. Jag vann !!! Massa gott vin !!! ( Och några öl men jag får väl bjuda maken som var snäll och tog reda på köttet.) Så nu må jag börja klura på vad nästa vinlotteri ska bjuda på för fika. Går nog inte att klå kvällens gofika så lätt!

Så - dagen som började med ett gigantiskt minus - avslutades med ett litet plus.

Och i morgon är en ny dag ! Godnatt alla därute!


Hemma !

I morse packade vi ihop från stugan och drog hem. Regnet skvalade ner och Laget skulle inte jaga där uppe - så vi drog på oss latmasken och tillät oss vila idag!
Istället drog vi hemöver, packade in oss hemmavid, tvättade lite och drog trasan några varv. Så nu är det helg - några timmar i alla fall.
Vi har haft en kanonfin vecka- alldeles för varm och alldeles för lite älgar - men vi har mått gott ändå.
Det är sån känsla att bara måsta vara - alldeles stilla och bara njuta, vänta på att nåt ska hända, dricka lite varm oboy och må gott.
Igår hade jag som sagt två av mina sötingar på pass. Då var det en sån dag då det inte hände nåt alls. Så barnen la sig vid elden och sov, sen fick de ett trevligt uppvaknande - en stor främmande jämthund kom och snusade på dem, väckte dem och gosade med dem en stund innan han drog vidare. MellanK blev faktiskt lite förskräckt när han vaknade av en nos i nyllet. Men det var en snäll hund.
Sen blev det en tur med Sivan, hon  har väldigt bra kontakt om man säger så, lite för bra kontakt. Hon fick gärna prova ligga ute på lite håll och söka. Men det är sånt vi får nöta med henne i skogen.
Vi hittade enbär i skogen - googlade lite på dem och upptäckte att de ska mogna ett år till - de håller nämligen på i tre år innan de är mogna!?
Så nästa år ska vi plocka enbär och torka!

Nu ska vi ladda för kvällens födelsedagskalas då vi ska gratta tjejen som fyller 15 ! Så det är alltså snart femton år sen jag fick åka hem till hennes mamma som hade panik då bebisen bara skrek och skrek, mamman kunde inte göra nåt då lilla hon bara skrek. När jag tog lilla tjejen och gungade henne lite - så somnade hon så sött !
Söttjejen har blivit stor ! Eller blir det i morgon !Jag och två av mina godingar - som just nu...

dsc02478 (MMS)

Jag och två av mina godingar - som just nu är lite less. Vi har klämt ihop oss i ett älgtorn som är gjort för en person. Inga älgar finns i skogen men mellanK menar att vi ska ha lite mer MMmmm i livet


Så här ser det ut hos mig idag. 7 grader p...

dsc02477 (MMS)

Så här ser det ut hos mig idag. 7 grader plus, moln o alldeles tyst. Inga hundskall än o inga älgar som smyger vad jag kan se. 2 sömniga barn har jag med som vilar, eldar, fikar lite o njuter. Idag fick vi sovmorgon ända till kl 5 = skönt!


Sivans första döda älg... Hon är lite fund...

dsc02475 (MMS)

Sivans första döda älg... Hon är lite fundersam... Men kommer snabbt på att det luktar och smakar gott.


Lunchrast - inget än. Jag börjar tro att d...

dsc02472 (MMS)

Lunchrast - inget än. Jag börjar tro att det spökar ... Det finns älg men de rymmer på nåt konstigt vis.


Nu väntar vi igen. Lilla K tyckte det var ...

dsc02470 (MMS)

Nu väntar vi igen. Lilla K tyckte det var jobbigt att kliva upp så tidigt. Maken går m hunden. Idag är det ca 5 plusgrader här o det känns skönt. Sitter vid Gunnarbäcken så det brusar hela tiden. Men jag hoppas älgarna finns där ute i skogen.


Hm idag är det jobbdag. De andra jagar ett...

dsc02468 (MMS)

Hm idag är det jobbdag. De andra jagar ett ryck. Lite sur är jag men jag är hellre ledig o jagar i morgon. Det är ju faktiskt lite trevligt att vara på jobbet oxå.


Lilla K har namnsdag idag. Mitt hjärta<3

dsc02440 (MMS)

Lilla K har namnsdag idag. Mitt hjärta<3


Ca 2 timmar senare. Sitter o lyssnar på bä...

dsc02466 (MMS)

Ca 2 timmar senare. Sitter o lyssnar på bästa Frasse som skäller ståndskall Maken är på väg dit. Spännande nånting.


Vackraste morgonen och vackraste passet hi...

dsc02465 (MMS)

Vackraste morgonen och vackraste passet hittills! Fåglarna kvittrar och jag njuter. Det här är mitt lugn! 1 plusgrad än så länge. Nu är det bara att vänta.....


<3 Älgjakten <3

Sure - hur kul kan det vara att sitta på pass i flera timmar och bara vänta, smyga så mycket man bara kan ( brukar kanske inte alltid vara det lättaste å andra sidan har jag varit med om gånger då älgen tittat fram fast vi stått och pratat så det är inte alltid tystnaden som gör det )
viska i radion om man blir anropad. Elda - men elda tyst, kissa men kissa tyst samt hålla bössan inom räckhåll. Fika men fika jättetyst o.s.v o.s.v

Jo det är så skönt, inte alltid men oftast. Jag njuter av tystnaden, av lugnet, av den påtvingade nödvändigheten i att sitta stilla. Jag njuter. Jag vill naturligtvis gärna följa storkillen ut i skogen - det har vi ju gjort förr och det är ett sätt att umgås med sin tonårsson. Han är som jag tidigare sagt väldigt duktig i skogen.
Visst - det är inte utan att jag gärna skulle vilja lägga tillbaks huvudet på kudden och lägga igen mina bruna koögon när klockan ringer kl 04,05 på morgonen. Ety i morse och så även i morgon startar vi en timme tidigare d.v.s samling kl 05.00 Eftersom det blir så varmt ute senare på dagen. Så det är inte utan att jag börjar känna att jag längtar till kudden nu.
Men jag har varit en sväng på jobbet och gjort undan lite högar = skönt då kan jag vara ledig med gott samvete.

Och som många av er vet så var det ju direktsändning från mitt älgjaktspass i går - eller mitt och lilla K - ALma´s -  pass. Vi hade en skön dag. Klev upp kl 05.00 och var ute till kl 17,45 då vi äntrade tröskeln till hemmet. Då tog mormor vid och huserar de två yngre barnen som går i skolan några dagar - de är lediga fredag igen.
Men visst förstår ni att för en sjuåring så är det lite jobbigt att hålla sig vaken alla dessa timmar.
Att vara på helspänn eftersom man måste hålla sig så tyst så tyst, man får inte smälla igen bildörren, man får inte prata högt, man får inte sjunga trots att man packat sin egen ryggsäck med sångblad bland annat. Man får bara spela D.S med ingen volym alls, man får tälja och bryta pinnar tyst.  Man måste gå en liten bit till passet med sin egen ryggsäck och Sivan, då måste man också gå så tyst som man bara kan. Man måste smyga när man ska kissa och när man ska hämta ved. Det är svårt att hämta vedklabbar tyst. Prova får ni se. Man får inte heller blåsa luft i en plastpåse för att sen smälla den. Just det glömde lilla K bort igår. Trots det så kom det efter 4-5 minuter en älgko lufsandes förbi oss. Lilla K hann se henne länge länge, hon satt bakom min rygg och viskade tyst " men skjut då mamma skjut då !" Men det var för risigt så vi höll inne skottet.

Döm om min förvåning då jag får höra att lilla K blivit retad på skolan för att hon sov på passet.
MEN HALLÅ !!!! Hon var vaken större delen av tiden och vi hade en skön och trevlig dag i skogen. Nåt av det skönaste som finns är att få sova ute i friska luften när luften är hög och klar och kall.
SÅ snälla ni - det är lite trist när hon bara får höra att hon sovit på passet, när hon varit så duktig i allt annat och klarat hela dagen alldeles galant !

Ha en fortsatt skön kväll och skitjakt på er som jagar !
Kram på er alla ! Vi hörs i morgon !Den blev det idag. I morgon börjar vi kl 0...

dsc02464 (MMS)

Den blev det idag. I morgon börjar vi kl 0500 igen. :d


Där får det gärna komma en älg nu. Vi har ...

dsc02463 (MMS)

Där får det gärna komma en älg nu. Vi har fått nån i backen idag i alla fall. Några har varit på språng. Själv har jag bytt pass och hoppas på bättre tur. Men det är varmt. För varmt.


På't igen. Vi gör ett nytt försök nu är de...

dsc02444 (MMS)

På't igen. Vi gör ett nytt försök nu är det ca 1 plusgrad. Det ryker när jag andas. Solen reser sig sakta fåglarna börjar kraxa upp sig lite. Bäcken brusar en liten bit bort. Svårt att höra både hundskall o älgar. Idag är jag själv. De yngre barnen är hos mormor- de ska på skolan. Stora killen är med pappan o hoppas få upp stor'n idag.


Ja - dagen avslutades nyss. Lilla Kärlekst...

dsc02437 (MMS)

Ja - dagen avslutades nyss. Lilla Kärlekstjejen o jag fick äran att se en ko lufsa förbi dock på för långt håll. Sivanhunden bara sov. Fick nog ingen vittring, ett rådjur hade setts, det hade vi oxå velat se och lukta på. Alldeles för varmt är det så morgondagen börjar redan kl 0500 nu ska vi hem och få i oss lite middag!


Ja - dagen avslutades nyss. Lilla Kärlekst...

dsc02437 (MMS)

Ja - dagen avslutades nyss. Lilla Kärlekstjejen o jag fick äran att se en ko lufsa förbi dock på för långt håll. Sivanhunden bara sov. Fick nog ingen vittring, ett rådjur hade setts, det hade vi oxå velat se och lukta på. Alldeles för varmt är det så morgondagen börjar redan kl 0500 nu ska vi hem och få i oss lite middag!


Fikarast-inga älgar i backen än. De undvik...

dsc02439 (MMS)

Fikarast-inga älgar i backen än. De undviker oss m framgång idag. Men vi tar oss an ett nytt område. Solen skiner o vi har över 20 grader varmt.


Alma väntar och väntar. Dagen kan bli lång...

dsc02436 (MMS)

Alma väntar och väntar. Dagen kan bli lång. Då är det bra om man kan hitta på nåt att göra!


Nu har grävmaskinen flyttat sig:) han var ...

dsc02433 (MMS)

Nu har grävmaskinen flyttat sig:) han var hygglig och skulle ta här ikväll- när han hörde att jag klagade på honom på p4 västerbotten:) så nu kan vi njuta av lugnet o elden som sprakar... Och snart kanske det smäller nånstans...


Äntligen ute i skogen. Lilla tjejen har la...

dsc02432 (MMS)

Äntligen ute i skogen. Lilla tjejen har lagt sig för att njuta av lugnet (före stormen hoppas vi ;) ) nu är det bara att vänta...


God morgon älgskogen! Nu laddar vi fikasäc...

dsc02431 (MMS)

God morgon älgskogen! Nu laddar vi fikasäcken. Somliga ska ut och gå med hund. Andra ska sitta på pass och vänta på att skogen ska ljunga av hundskall


Älgjaktsförberedelser - en gör läxan den a...

dsc02430 (MMS)

Älgjaktsförberedelser - en gör läxan den andre lagar jaktbyxorna. Vi rusar omkring som yra hönor och plockar i säckar, knivar, ammunition, mat, fläsk, jaktpapper, termosar... Det är som dagen före julafton! Spännande, roligt att möta alla jaktkamraterna igen. Åh vad jag är glad! (Även fast min förkylning inte ger sig)


Gott med surströmming :d

dsc02429 (MMS)

Gott med surströmming :d


swisch....

så for det två dagar -  bara så där supersnabbt och jag hann massor !
Fick förbereda dagens trevligheter på jobbet igår samtidigt som jag försökte förbereda på jobbet inför den kommande veckas ledigheter då vi ska ut i skogen och njuta av hundskall, eldens sprakande, skogens ljud och bara.... vara !

Det var massor med spring, uppackning, skylttextning, klämde in en lunch med en vän, sprang på affärer och köpte attiraljer till dagens ettårsfest på macken, sprang in på suveräna tygbutiken och köpte gardin och stång - fick hjälp att snabbfålla gardinen ( med strykjärn ... ) Tack för bra service !
Tillbaks på jobbet och fortsatte slåss med allt som skulle göras. Fick ett telefonsamtal från Sveriges Radio. Jo jo ...

Rusade hem och fixade snabbaste middagen eftersom lilla K skulle på ridning, MellanK hade fotbollsmatch och jag skulle prova nya träningsformen Yopichi. Kombination av Yoga Pilates och Tai Chi. Riktigt roligt och svettigt!
Ni måste prova - både det och Cypichi! På söndag har de ett provapåpass!

MellanK´s match gick okej. Förlust m 8-1 - förra gången var det 20-0.

I alla fall så rusade jag hem - hämtade upp damer på vägen, snabbpackade bilen och drog iväg upp till stugan. Kom fram sent på kvällen och surrade lite innan sängen lockade och drog.
Idag har vi sprungit i skogen hela dagen. Haft kanonväder. Hittat svamp av olika sorter och storlekar. Inte så mycket av det vi ville ha dock. Mitt i allt så sprang vi ihop med bekanta. Så vi fick utnyttja deras altan och fika på ! Mys ! Tack så mycket !
Sen brassade vi hem trötta och nöjda ! Till La Familia som väntade med varma mackor och eld i kaminen! Här hemma håller storkillen på förbereder jaktradioapparater och packning inför veckan som kommer.
På jobbet har de också haft fullt upp. Lite trist att missa det. Men vad gör man när allt roligt är samtidigt...

I morgon är en ny dag... och jag känner förkylningen komma smygande tillbaks igen - hoppas det är falskt alarm.

Sandsele i morgon - here we come !


Undrar om nån vet var vi är nu? Mor knacka...

dsc02428 (MMS)

Undrar om nån vet var vi är nu? Mor knackar på men ingen är hemma...


Svampexperten har haft instruktion på hur ...

dsc02425 (MMS)

Svampexperten har haft instruktion på hur svampen ser ut o var man hittar den! Nu Ska vi ut o leta kantarell :d


Rubrik?

Jag har inget att skriva - eller så har jag massor och kan inte välja.

Vi har haft en skön kväll med spårning och skogstur, gick ju kanonbra, hon är som en klocka Sivan! Önskar bara nån kunnig kunde komma och säga vad vi gör rätt och vad vi bör göra bättre. Men vi kör på. Det var ju klöv och blod ikväll. Hon var ivrig nånting. Jag är så stolt över henne!
Skulle gömma mig i skogen för maken - gick lite dåligt då jag - som alltid - kraxar till lite nu och då. Det är nåt jag gör utan att tänka på det, hör till min astma tror jag bestämt. Men jag tyckte verkligen att jag var tyst. Är ju inte så lovande då älgjakten närmar sig - då ska man väl vara tyst i skogen.

Hann i alla fall med att få en kopp kaffe hos vänner.

Under tiden hade mellanK fotbollsträning - i morgon är det match - spännande ! Håll alla tummar för att det ska gå bra. Förra gången fick de stryk med typ 27-1. Lite tråkigt för motståndarlaget att vinna en sån match skulle jag tycka...
Storkillen höll inte alls med.

Lilla K hade turen att få följa med kompis och kompisens mamma till stallet. Ridning och pyssling med hästar stod på schemat tror jag bestämt. Hon var alldeles överlycklig! Stort tack för att hon fick följa!!!
I morgon är det lektion igen då ska bästis med och ha lektion. Skoj!
StorK låg hemma i soffan och väntade och väntade och väntade och väntade och väntade och väntade - att förkylningen, takdroppet, rethostan - ska ge med sig så att älgjakten är säkrad. Nu försöker vi med alla sorters huskurer. Blåbär, te, ingefära, sugtabletter, whiskey ( inte till familjemedlemmar under 18 år - vi vuxna tar deras doser också ;-)

Hade sån tur att när vi kom hem så låg några paket med hembakt gott mjukbröd. Nån snäll dam hade lämnat till maken som tack för hjälpen med bilen ( hoppas jag det var ) ! Tack säger vi här då- det var jättegott !


Hon tog det!

dsc02415 (MMS)

Hon tog det!


En fin kväll med bra sällskap! Snart ska S...

dsc02413 (MMS)

En fin kväll med bra sällskap! Snart ska Sivan få pröva blodspår med riktigt rådjursblod! Håll tummarna!


RSS 2.0