Snart är det Påsk !!!

Och just nu leder Skellefteå sin match m 5-1 och kommer att vinna, skönt säger jag :-)
Vi har haft en skön Fredagkväll med familjen, liten Kärlek utbrast - Åh vad skönt, vi hjälps åt hela  familjen! Vi har bakat bullar, lagat middag, fixat fredagsmys, poppat popcorn. Jag har gjort en shoppingrunda på samhället idag- vi har bra med affärer - och vi har affärer som har bra utbud! Jag hittade då det jag skulle ! Ett soffbord till vår "nya" soffa. En ny elvisp. En jättefin eldkorg med grillmöjligheter. Nya soffkuddar, överdrag och filtar. Ja kort sagt så är jag rätt nöjd. Sen finns väl inte alltid allt man vill ha men ofta - och idag är jag glad !
har hunnit en del på jobbet, fixat och donat. Skönt med fredag säger jag bara ! Och det märks att det är en del folk i farten. Det är skoj !
Nästa vecka är det påskvecka och massor att göra hela veckan, möten och träffar, kurser och lite träning hoppas jag hinna med. 
Så har vi hunden med järnmage - trodde vi - just nu är det inte så, hon är inte riktigt sig själv vår Sivan. Hon kräks nån gång om sänder, är inte så matfrisk, ligger gärna. Ser nästan deprimerad ut. Jag hoppas det går över.
I morgon - får vi se vad som händer, en av sönerna vill ut med skoter, den andra vill på fisketävling. Liten Kärlek hänger nog med på vad som händer, men jag känner mig som jag mest vill drälla på med viktigtattgörasaker. Typ hämta påskris, baka lite till, packa lite och plocka lite. Jag och mellanKillen drar till Vännäs i morgoneftermiddag/kväll för lite hockey på söndag. En träningsdag. Jag ska chilla lite tror jag. Kanske läsa ur min svenskaläxabok. Candide av Voltaire. Inte så bra - inte den jag skulle valt... Men a woman gots to do what a woman got to do.

Ha en skön fortsättning på fredagskvällen !!!

Skön helg med La Familia

Trots att jag tidigare i veckan  efter att mina barn tjorvat, hotat med att det inte skulle bli nån övernattning i lilla jaktkojan i Sörlidbäcken i helgen - så ändrade jag mig och vi åkte.
I fredags packade vi bilen med skoterattiraljer, kläder, hjälmar, fika, mat, hundar, ungar och allt som hör till.
En helg i en koja utan vatten och el, med utedass och gasolspis. Det är rätt spännande och skönt.
Men kräver en del planering också. Vi lagar mat över öppen eld på murrikka. Vi har i o f s en liten tv som vi kan se så länge solcellsbatteriet orkar, men sen är det slut.
Vi vaknade i går till en regnig dag men trots det så gav vi oss ut på skotrarna, fiskade, fikade, grillade mackor över öppen eld, jag drog upp fyra abborrar och vi hade en rätt okej dag trots vädret. För som maken sa när vi stod där i ösregnet och surrade - det är egentligen inte så dåligt när man väl kommer ut.
MEN vi var dyblöta när vi kom tillbaks. Så skönt att vila en stund, att lägga sig på soffan och småslumra innan middagen, elden sprakar och man får läsa i ficklampans sken.
En fantastisk stjärnhimmel hade vi igårkväll, en otroligt fin stjärnhimmel som jag unnar alla få se.
Och god middag fick vi, stekt potatis , schnitzel, sås och grönsaker.
Killarna och Liten kärlekstjej bastade och jag gonade i stugan.
I morse så var det desto bättre väder. Vi packade fika och drog ut på skotertur igen. Inga långa turer tar vi men vi är rätt nöjda ändå. Vi fiskade idag igen, liten kärlek drog upp 7 fiskar tror jag, jag fick 5 och killarna några var. Idag fick vi trevligt sällskap också, som surrade och satt i "solgropen" med oss.
OCH jag lärde mig nåt idag - eller bestämde mig för att klara av nåt själv. Jag tog fisken av kroken. Inte alla fem men två eller tre - man måste börja lugnt. Men jag fixade det.
Jag är rätt nöjd över mig själv när jag ser att jag kan klara saker jag bestämt mig för.
Har lärt mig en hel del de sista månaderna.

Och väl hemma efter en härlig dag så ställde jag mig och gräddade våfflor eftersom det idag är våffeldagen. gott gott. Frasiga våfflor, med glass, sylt och grädde. Men sen blev det cykling en stund.

I morgon är det en tuff måndag med viktiga möten som ska genomföras - inte så roliga dock men - a woman got to do what a woman got to do...
Ha en härlig kväll och morgondag allihopa - jag hoppas ni haft en härlig helg med ;-)

Tänk vad man

hittar på mycket annat när man egentligen skulle ha gjort något viktigt men som inte är riktigt lika roligt eller kanske helt enkelt - lite klurigt.
Tänkte kasta in ett  blogginlägg fast jag egentligen ska göra ett författarporträtt av Selma Lagerlöf. Det är klurigt - att inte få ta med allt om denna fantastiska kvinna utan bara ta med det allra viktigaste...

Ja och annars så glider livet på som vanligt. Ingen hockey nu då - men nån sorts barmarksträning hoppas jag de får. Eller uterinken i Stensele pratas det om - ifall den är nån is på... Om inte annat hoppas jag få med mig grabbsen till gymet.
Och helgen förflöt alldeles underbart med skoterturer, varma smörgåsar utomhus, sol, glada snöiga hundar, umgänge med vänner, hockeymatchtittning på hotellet (- de visar alla skellefteåmatcher för den som vill veta), god middag med systeryster&family och massa kvalitetstid överhuvudtaget.
 Liten Kärlek hade turen att få hänga på bästis och ha en helhelg med massa skoj, mellanKillen drog till kompis i Norrdal där det var lite skoteråkning samt så tog sig de duktiga grabbarna för en favorit i repris. De åkte skidor till Storuman från Norrdal en nätt liten tur på sådär en och enhalv mil om jag är rätt informerad. Sen var de rätt slut på, men tog sig ändå iväg på den sista hockeyträningen. MellanKillen somnade ovaggad vill jag lova.

Själv så börjar veckan med snöfall, pluggning, förberedelser för massa möten, spännande möten samt roligaste jobbet som finns. Med roligaste och bästa jobbkompisarna.
Tjing pling !


Sportlovet=slut

I morgon börjar skolan och mina kärleksungar har haft ett lov som inte blev riktigt vad vi tänkte.

Storkillen började snyggt med att insjukna förra lördagen i uberhög feber och hosta. Ingen hockeymatch för honom på kvällen - deras sista, däremot var prinsessan och jag t Åsele på dagen där hon var med och spelade hem silverplakett i en hockeycup. Söndagen drog mellanK, jag och maken på skotertur och visiterade good friends. Sen var det liten kärlek som blev nästa att insjukna på tisdag. Mellankillen och jag packade och drog t Vindeln på tisdageftermiddag för övernattning hos goda vänner så vi skulle få sova lite på onsdagmorgon när det var dax för breddläger för hockeyungdomar födda -99.
På onsdagmorgon när vi kommer fram till hockeyladan i Vindeln så har min mellanKärlek glömt nåt väsentligt hemma. Han har nämligen lämnat sulorna hemma, de sulor som är befästa med en skena och rätt viktiga att ha när man ska delta i ett hockeyläger.
Ja vad gör en mamma - en vargmamma. Hon ilsknar till, surar ihop, blir störtförbannad - och blir naturligtvis ledsen när hon ser stora ledsna bruna ögon som laddat länge för detta läger. Försöker lösa situationen på plats. Men då det inte gick så fick vi ändra våra planer, vi drog till Umstan, köpte skridskor - skulle införskaffas inför sommarens hockeyläger så vi fick tidigarelägga dessa planer. Vi hälsade på moster och kusiner på deras jobb, vi gick på bio, vi åkte och kollade bowling och åt middag där. Vi försökte att vända en tråkig dag till en bättre dag. Jag curlade. Och hade egentligen inte tid till det men - ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
hade en mysig stynd med min moster tack för det - ni är suveräna. 
Torsdagen blev en dag i ishallen i Vindeln - en trevlig dag trots allt. Fick surra med en människa jag inte pratat med på länge - en pingla som jag är imponerad av. En kvalitetsdag - eller resa med mellankillen.
Väl hemma så var vi utslut på.
StorKillen och lilla Kärlekstjejen hade haft  kvallatid med deras pappa, drog - trots feber och hosta - till Sörlidbäcken och hade sköna dagar där.
Så när fredagen kom packade vi och åkte till Nalo där vi tillbringat helgen med goda vänner och haft en helskön helg. Njutit järnet. Trots att ungarna har hostat och kraxat och är absolut inte alls fräscha. Men de har gjort det de orkat och  vi fick byta miljö ett tag i alla fall. Nu är vi hemma och tänker stanna på hemmaplan ett tag hoppas jag.
Känns skönt att jag tränar på att inte stressa trots att det verkligen var läge för det dessa dagar. Jag tränar i alla fall ;-) Nu ny vecka !

Har varit ute och fångat dagen, grillat ha...

2012-03-02_17_01 (MMS)

Har varit ute och fångat dagen, grillat hamburgare till middag. Barnen går på sportlov idag - själv ska vi jobba lite men kanske även vara lediga och njuta lite...


RSS 2.0