Fjällweekend - igen

Kom hem från fjällen igår. En helg med goda vänner, rätt okej väder, fiske med några napp, god mat, klämmackor på elden, skoterkörning och snöfall.
För andra helgen i rad drog vi till stugan, förra helgen var det i o f s bara barnen och jag, med varmt (för årstiden) väder som det då var så hittade vi vägen upp till Genarn, där fiskade vi och körde lite skoter, skottade snö - åkte lite skrana och bob och umgicks med vänner - även då. Två härliga helger efter varandra. Det talar för att nu blir det lite mer fokus på mina böcker helgen som kommer. Den här gången handlar det om arbetsrätt, personaladministration, organisationsutveckling - 2700 sidor ska gås igenom , en hemtenta och ett arbete på 30 sidor. Som ska vara klart till sista maj.
Kom som sagt hem rätt sent igår, hann åka en sväng på sjukan med äldsta barnet - bräckt revben säger prognosen, vi funderar hur det kan gå till när han inte kännt nåt sånt? Sjukgymnasten ska få titta på honom och komma med ett utlåtande får vi se vad som händer. Rejält ont och svårt att andas i alla fall. Inte så roligt för en mamma att få ett samtal när barnet har ont i bröstet och svårt att andas... Men det löser sig.
Hur som så är det humorfritt hemma just nu - det gör fruktansvärt ont att skratta.

Nu är det jobb som gäller - så jag får öppna pluggböckerna nån gång.
 
Dagens affirmation = säg till dig själv;
Jag klarar det jag företar mig
 
Ha en härlig dag!
 
 
 
 

Växjö - Storuman Tur och retur

Torsdagmorgon klockan väldigt tidigt blev det avfärd till Umeå för att åka till Växjö och universitetet. Fick med mig en ny bekantskap. Trevligt var det att äntligen träffas vi har ju som bara använt telefonen och mailen hittills. Fick kändisspotta på Bromma och Växjö flygplats. Nanne, Magnus Krepper och Soran Ismael fick vi se. Även om jag inte riktigt kände igen de två sistnämnda. Google är bra ;-)
Föredrag och samtalsteknik stod på schemat. Det gick bra. Nervös var jag i massor men jag fick bra kritik, känns som jag kan använda mig av det om jag bara kan lära mig.
Nu är det dax för ny kurs, en kurs som känns oöverstigelig. Men det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag.
Goda middagar, trevliga människor (de flesta - finns någon som tar upp lite väl mycket tid från det som känns viktigt..) Och intressanta föreläsningar.
Såg melodifestivalen på O´learys på Centralen, rätt okej ändå även om inte min låt vann.
Nattåget hem och landade vid frukostbordet med resten av familjen, förutom storkillen som var ute på äventyr.
Fick se Ferry ta sitt andra guld för helgen och sin tredje medalj. Så skoj! Sen somnade jag. Tyckte att världen gungade så jag la mig ner  och sov - det är nog baksidan av att åka så mycket tåg.
Har hunnit med att uppvakta systerdottern på hennes nittonårsdag. Som vi är glada att få fira med henne.
Hann med mera födelsedagsfirande på den här korta helgdagen.
(Var naturligtvis inte kort men känns så när man kommer hem tidigt efter en natts resande.)
Nu laddar jag för ny arbetsvecka, med arbete, möten och plugg.
 
Ha he gött!

prinsessan goes drottningCentralskolans kungamiddag gick av stapeln i torsdags där veckor av planerande utmynnade i att skolan fylldes av allsköns kungar, drottningar och prinsessor. Liten kärlek hade klätt upp sig som drottning Margareta från 1300-talet. Så tjusiga de var allihopa!

RSS 2.0