<3 Älgjakten <3

Sure - hur kul kan det vara att sitta på pass i flera timmar och bara vänta, smyga så mycket man bara kan ( brukar kanske inte alltid vara det lättaste å andra sidan har jag varit med om gånger då älgen tittat fram fast vi stått och pratat så det är inte alltid tystnaden som gör det )
viska i radion om man blir anropad. Elda - men elda tyst, kissa men kissa tyst samt hålla bössan inom räckhåll. Fika men fika jättetyst o.s.v o.s.v

Jo det är så skönt, inte alltid men oftast. Jag njuter av tystnaden, av lugnet, av den påtvingade nödvändigheten i att sitta stilla. Jag njuter. Jag vill naturligtvis gärna följa storkillen ut i skogen - det har vi ju gjort förr och det är ett sätt att umgås med sin tonårsson. Han är som jag tidigare sagt väldigt duktig i skogen.
Visst - det är inte utan att jag gärna skulle vilja lägga tillbaks huvudet på kudden och lägga igen mina bruna koögon när klockan ringer kl 04,05 på morgonen. Ety i morse och så även i morgon startar vi en timme tidigare d.v.s samling kl 05.00 Eftersom det blir så varmt ute senare på dagen. Så det är inte utan att jag börjar känna att jag längtar till kudden nu.
Men jag har varit en sväng på jobbet och gjort undan lite högar = skönt då kan jag vara ledig med gott samvete.

Och som många av er vet så var det ju direktsändning från mitt älgjaktspass i går - eller mitt och lilla K - ALma´s -  pass. Vi hade en skön dag. Klev upp kl 05.00 och var ute till kl 17,45 då vi äntrade tröskeln till hemmet. Då tog mormor vid och huserar de två yngre barnen som går i skolan några dagar - de är lediga fredag igen.
Men visst förstår ni att för en sjuåring så är det lite jobbigt att hålla sig vaken alla dessa timmar.
Att vara på helspänn eftersom man måste hålla sig så tyst så tyst, man får inte smälla igen bildörren, man får inte prata högt, man får inte sjunga trots att man packat sin egen ryggsäck med sångblad bland annat. Man får bara spela D.S med ingen volym alls, man får tälja och bryta pinnar tyst.  Man måste gå en liten bit till passet med sin egen ryggsäck och Sivan, då måste man också gå så tyst som man bara kan. Man måste smyga när man ska kissa och när man ska hämta ved. Det är svårt att hämta vedklabbar tyst. Prova får ni se. Man får inte heller blåsa luft i en plastpåse för att sen smälla den. Just det glömde lilla K bort igår. Trots det så kom det efter 4-5 minuter en älgko lufsandes förbi oss. Lilla K hann se henne länge länge, hon satt bakom min rygg och viskade tyst " men skjut då mamma skjut då !" Men det var för risigt så vi höll inne skottet.

Döm om min förvåning då jag får höra att lilla K blivit retad på skolan för att hon sov på passet.
MEN HALLÅ !!!! Hon var vaken större delen av tiden och vi hade en skön och trevlig dag i skogen. Nåt av det skönaste som finns är att få sova ute i friska luften när luften är hög och klar och kall.
SÅ snälla ni - det är lite trist när hon bara får höra att hon sovit på passet, när hon varit så duktig i allt annat och klarat hela dagen alldeles galant !

Ha en fortsatt skön kväll och skitjakt på er som jagar !
Kram på er alla ! Vi hörs i morgon !



Kommentarer
Postat av: ÅM

Idag har då min A och V sovit så gott så på pass med pappa och morfar. Det måste ju vara underbart att få ligga ute i skogen och sova =)

2010-09-09 @ 18:58:03
URL: http://ronnvik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0