S.O.S

Hoj hoj - söndagskväll under filt med en kopp te - eller flera koppar te och eld i kaminen. Jag F R Y S E R !
Hela dagen har varit kall, efter flera snörika dagar så tar kylan greppet igen. Sivan fryser - jag fryser - allt är kallt. Vi har haft en rätt så softish helg med mys med vänner i fredags, vi kom hem från snabbshopping och maken hade tillsammans med en av vännerna gjort middag. Så tacos och lite gott att dricka samt trevligt sällis var en bra början på en - som jag trodde - lugn helg.

Lördagmorgon åkte maken och äldste sonen iväg och skottade snö innan de lastade skoter och brassade iväg för att hämta den "riktiga" granen. Vi såg ut en i höstas när vi var i skogen m Sivan, satte band på den och allt. När de sen kom hem m THE gran så såg jag på en gång att det var F E L. De trodde nog inte jag skulle märka det men de fick hämta den riktiga.
MellanKillen fick erbjudande om att spela match, han nappade gladeligen och det gick som det gick. Två mål och han fick pytsa båda - men det var 25 mål bakåt - sammanlagt. Så jag hamnade som publik på ladan.
Lilla K fick vara med kompis.
Sen blev det julbord i Sandsele MUMS säger jag bara. Mys med arbetskamrater som förgyller våra dagar!

Dagen idag var det planerat förMellanK´s hockey i Vilhelmina, vi skulle följa med i egen bil, maken, jag och dottern. Men vi stannade först och tömde återvinningen. Vilket kanske räddade våra liv idag- om vi ser krasst på saken.
Det var våldsamt med snörök och många lastbilar. Strax efter att vi mött en så ser vi nåt nere i diket, när vi kom närmare så låg där en bil upp och ner med lysena på, inget som rörde såg vi då, men samtidigt så såg man knappt in i bilen bara en strimma av rutorna nere i snön. SÅ vi kastade oss ut, sa åt lilla K att sitta kvar o baksätet och försöka att inte titta. Jag ringde SOS och maken rusade så gott det gick ner i diket. Han fick ut en äldre kvinna som hade våldsamt ont i vänster axel, jag fick in henne i vår bil och lilla K fick instruktion om att ropa på mig om damen svimmade. Så jag sprang tillbaks till bilen och hjälpte till så gott jag kunde - det kom även en man ur bilen - medans jag fortfarande pratade m SOS som lovade att brandkår och ambulans var på väg. Vi fick stå där och vänta en bra stund - de var ryssar så vi kunde inte direkt prata med varandra. Damen hade väldigt ont. Men till slut kom räddningstjänsten och hjälpte oss att ta reda på eländet.
De hade även tänkt ta med sig Lilla K för när vi sa att de satt i vår bil, de som var skadade, så såg de ju även lilla K så när de började prata om en man, en kvinna och ett barn så fattade jag ingenting - trodde de funnit en till passagerare i bilen.
Innan maken sa _ NÄ hä ä ju våran onge - hon få ni då int ta!!!
Damen hade skadat axeln men det gick nog bra för dem. Frågan är ju hur de ska ta sig hem - bilen är nog rätt trasig och de hade massor med prylar i den. Vilken jul för dem stackarna !

Matchen förlorade de och mellanKillen var rätt så sur - men det gick över- nu vill han träna mer.

Så har vi avslutat kvällen på stallet där lilla K gjorde sin sista ridlektion för hösten, lite kalabalik blev det när bästis föll av hästen. Men med tjurig mamma och vi som stog bredvid så hamnade hon på hästen igen och tog sig runt ett varv.  

Så hela dagen har det varit kalla aktiviteter. Trots oboy, varma kläder och eld i kaminen så har vi aldrig blivit riktigt varma. Men snart är det sängen och ett varmt täcke.
Och jag känner tacksamheten att vi inte mötte dessa ryssar mitt i det dom och deras bil var och snurrade på vägen innan volten. Tacksamheten att de överlevde utan skärsår, inre skador och att de inte åkte ner i nått vattenfyllt dike som var en bit bort, de kunde hamnat var som helst men hamnade där det var mjukt och rätt okej att åka av - inga vägräcken - inga stenar. Och de mötte ingen.
Tacksam att det gick rätt bra idag - med allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0