Sunes familj i StorStockholm!


Vi startade i morse från Sundsvall där vi fått sängplats av trevliga släktingar som vi gärna besöker igen.
Det sista maken sa när vi for var att vi förmodligen skulle parkera utanför en brandstation, ringa och uppge adressen till hotellet och säga att det brinner för att sen haka på brandbilarna - så vi lättast skulle hitta fram.

Vår AC gick sönder i Lycksele och här är det 28 grader varmt. Såååååå vi kan lugnt säga att vi varit väääääldigt varma. Men lika villkor för alla och tidvis öppna bilrutor så tog vi oss fram till Stockholm. OCH det jag gruvat för hela tiden började, vi skulle hitta till hotellet på Södermalm. Hade vägbeskrivningen från hotellet i högsta hugg, plus datorn och den stora vägkartan. Vi hittade rätt väg ganska långt - MEN i sista kurvan tar maken fel avfart. Och då var det ju kört. Vilsna själar i storstan som inte har en blek aning om vad som är vart. Lidingö- Djursholm, liljeholmens, Hornstull, Gamla Stan, Kaknästornet, Stockholms stadion. Ja vi har faktiskt hunnit med en tvåtimmars Sight-seeing på stan. Synd bara att guiden var så enformig i sin guidning.
Men fan- helvete.
Men bussdjvl.
Vars ska vi nu då ?
VIlken avfart ska vi ta nu då ??? NEEEEJJJJJ. Lät det ungefär...
Eller inte riktigt. Men vi var duktigt trötta efter guidningen som faktiskt tog nära två timmar. Kom fram till hotellet genomsvettiga med önskedrömmen - en kall dusch - inom rimligt avstånd. Såg den kalla duschen framför ögonen s.a.s. Kom utanför hotellet, där en del av servicen var att de skulle parkera bilen åt oss. Maken fick en dålig parkering på bussrutan så jag rusar ut ur bilen och in på hotellet. Storkillen vädjar i baksätet " MÅSTE DU GÅ NEEEEEJJJJJ SNÄLLAAAA STANNNNAAAAA" Men jag rusade och checkade in visade  var vår bil stod och hon bakom disken sa; Men ni måste nog backa in närmare hotelltrottoarkanten.
Som att jag inte förstod det - men vad gör man när det står fullt med taxibilar där ???
Rusade ut till den väntande bilen bara för att se maken köra ut från rutan för att en buss står och tutar.... ser bilen gå mot rödljusen och tänker .... vad gör vi nu ?????
Men jag springer som i en actionfilm fram till bilen vid rödljusen rycker upp dörren och hoppar in.
Och så fick vi börja om från början. Men när vi kommer nästa gång utanför hotellet - maken gör en usväng framför entren och skriker - ta taxin som står där och be honom skjutsa dig ett varv runt kvarteret så jag får parkera bildjvln. Ungarna skriker av skratt i baksätet. Och som tur var fick vi en parkering utan att behöva ta nån taxi. När vi väl kommer in - med packning i plastpåsar, väskor, skor, datorer, ryggsäckar o.s.v. så fattar vi inte hur hissen fungerar. Vi trycker och trycker, står som fån i hissen, försöker dra kortet i nån kortläsare. Storkillen hänger som en blötfläck över väskan och stönar att vi får gå. Då kommer en tysk man och visar hur det ska gå till. Man håller kortet framför en läsare och trycker på våningsknappen dit man ska.
Då utbrister maken
WHAT A SHITHOTELL!!!
Tysken skrattar som tur är !

Nu ska jag duscha sen blir det att hitta nån restaurang. Men som sagt. Det blir spännande att se om vi hittar till festen i morgon...






Kommentarer
Postat av: Linda

Ha ha ha!

2010-08-13 @ 18:40:06
Postat av: Ulla

Tipsa Ola om en navigator, den är guld värd. Vi har skrattat åt din berättelse så tårarna runnnit.Hoppas att hemfärden går lättare.

2010-08-13 @ 20:05:19
Postat av: Johanna

ha ha Ja när lappen kom till stan.

2010-08-14 @ 01:17:19
Postat av: Anna Henriksson

Jag skrattar lika mycket idag som när du berättade på festen =) Underbara familj! Det var så roligt att se er och A tyckte att höjdpunkten med hela helgen var att få leka med eran prinsessa!

2010-08-16 @ 11:11:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0