Mia

Läste ut boken i morse om Mias systrar , som är en fristående del i berättelsen om Mia Eriksson som Liza Marklund skrivit, den här boken är inte Liza  involverad i utan Mia Eriksson tillsammans m en annan författare berättar om tre kvinnoöden , kvinnor som blivit fysiskt och psykiskt misshandlade av sina män.

Man blir så chockad frustrerad och man skäms över att bo i ett land där det får gå till så här, vi är nog alldeles för oskuldsfulla och okunniga i vårt tänk, man förstår inte att det finns sån här ondska , man har så svårt att fatta att en människa kan slå och skada en anna medmänniska så- det - finns inte ord .
Kvinnan som man är gift med , har barn med, lever med , familjen , barn, systrar ...

Sen att folk , myndigheter, tjänstemän och även vi vanliga människor inte kan hjälpa till och skydda dessa kvinnor, att man på nåt sätt många gånger väljer den lättaste vägen , att inte ta ställning, inte tro på kvinnorna, att förutsätta att de ljuger och tar till i överkant...

Jag hoppas att det sitter en sån checklista på varje socialkontor, polisstation, försäkringskassa, sjukvård som de hade längst bak i boken som handlar om hur man bemöter dessa kvinnor, vad de kan behöva för hjälp, och hur man kan gå tillväga !

Jag hoppas att fler människor läser dessa böcker ! Man får en annan förståelse för att det faktiskt pågår , inte bara i våran media, utan även kanske i vår närhet!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Ja visst blir man helt chockad att det går till så där...Man vill ju tro att man bor i ett tryggt och säkert samhälle!

2008-09-10 @ 10:23:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0