tipsxtra

I ljusslingornas tid då det glimmar och gnistrar i vart hus och trädgård, både vackert och - spektakulärt , tänkte jag dela med mig av mina godaste recept ( läs- har jag inget särsskilt att skriva så ni får läsa lite skit en stund)

Leilas ( Fast för mig är det Lindas ) Rocky road

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 40 min

Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Annons:

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Hon (leila) har massor med gott , bara att läsa prova och njuta !!!

Sen gillar jag saffranssbiscotti !!!

2 st  ägg
1,5 paket  saffran
100 gram  sötmandel
100 gram  smör
1 dl  socker
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver

Tillagning

ca 40 st

1. Hacka mandeln grovt.

2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.

Jag brukar strö över lite råsocker uppepå ( Läste det i nåt annat recept nån gång !)

Sen såg de här goda ut ;

Bounty


1 stort ägg
1 dl socker
2 msk smör
3 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk vanilj
175g mörk blockchoklad,
1msk olja


Vispa ihop ägg,socker och smör.
Blanda sedan i kokos,havregryn och vaniljsocker
Jag brukar köra på högsta speed med elvispen!
Ställ smeten kallt en stund.
Kläm sedan små avlånga bollar och ställ dom i frysen/kylen så de blir riktigt kalla.
Det blir ca 22 st i storlek som bountyn man köper.
Doppa dom med två gafflar i smält choklad blandat med olja.'



Förresten när jag kokar knäck - gör jag det på vanligt vis i vanlig gryta, häller i en kanna som tål värme ( jag har en i rostfritt stål  ) , och häller i formarna som jag "limmat" fast tätt intill varandra på en plåt med margarin ! Funkar jättebra !
 
Shit pommefritt nu är det kväll - gonatt !
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0