Fotbadsparty - jätteskönt var det om än li...

2011-06-28_19_28 (MMS)

Fotbadsparty - jätteskönt var det om än lite jobbigt med min fotfobi. Men jag visar det goda fikat vi får :-)


kollar in helgens festlokaler :-)

2011-06-28_10_28 (MMS)

kollar in helgens festlokaler :-)


Åh vilken midsommarhelg - släkt och vänner...

2011-06-24_14_03 (MMS)

Åh vilken midsommarhelg - släkt och vänner, god mat, stort kakkalas, lekar, skoj och skratt. Vädret har inte heller vart fy skam. Solen har vi fått se en hel del. Min allergi har nog tagit semester - få se om det håller i sig. Storkillen har köpt sig en moppe, så glädjen är stor. Lilla K fick skjuts på fritids en dag. MellanK har fått uppträda med kompisen igen, på midsommarfirandet i Stensele gick bra trots att streppisarna tog om. Nu är det jobb och fritids hela veckan och skojigheter väntar till helgen.


Åter på plats...

Eller - det har jag ju vart sen i torsdags.
Kursen i Stockholm slutade i tisdags så jag fick hem och krama en liten Kärlekstjej som fyllt åtta år under dagen och låg i sängen och skulle sova. Onsdagen spenderade jag i bil för att skjutsa två killar 60 mil till Övik tur och retur för att skriva för moppekort. Gick bra för den ena sämre för den andra. Lite shopping och sen hem.
Lilla K hade examen - de sjöng så fint och jag grät lite. Det hör till. Sen fikade vi födelsedags/examensfika. Vi hade beställt tårta från Långsjöby av den duktiga bagerskan där. Så nöjda var vi för den goda tårtan.

Torsdag var stora examensdagen för systerdottern och J-fin. Stensele Kyrka först med högstadiets avslutning för att sen sladda in och lyssna till mellanKärlekens avslutning. Så fina barn- som nu fått sommarlov. Storkillen valde att jobba och plantera.
VI fick fika hos systerdottern innan jag äntligen på eftermiddagen fick sätta mig i min jobbstol och försöka bringa ordning i papperskaoset/berget som tornat upp sig.

Torsdagskvällen var det spårkurs med en ofokuserad Sivan och sen var det hockeyskolejobb. Kom hem sent, kl var halvtolv ... Men på fredag var det jobb. Hela dagen. Det behövdes- men jag var slut på. Äter ju allergimedicin nu och det tar på en gammkropp. Eller det har det ju alltid gjort. Lilla K drog med kompis till deras stuga och mellanK med kompis till jaktkojan där det fiskades och så sov de över. Så storKillen, mormor, Jag och maken gick på hotellet och åt fläskfileplanka. Mums var det. Sen somnade vi sött framför tv.

Lördagen och söndagen har varit lugna, lilla K har vart borta, ridläger och kompisens stuga. Jag har sovit och sovit, vart på loppisar (och handlat - inget !!!) (men på auktionen handlade jag lite mer) hjälpt storkillen att plugga, ätit gomiddag vid en fin bastu nere vid uman. Supermysigt. Idag blev det kaffe på altanen hos vännen. Och lite sova igen.
Nu ska jag läsa Mari Jungstedt - efter att mellanKillen fått skjuts på skjutbanan för lite älgskytte. Ha en god söndagskväll!

Lilla K fyller 8 år. Prinsessan firar sin ...

2011-06-05_19_37 (MMS)

Lilla K fyller 8 år. Prinsessan firar sin dag på djurparken i Lycksele med lagkompisarna. Hipp hurra för prinsessan idag !


8 år fyller prinsessan idag. Stora Lilla t...

2011-06-05_19_37 (MMS)

8 år fyller prinsessan idag. Stora Lilla tjejen. Födelsedagen får hon spendera i Lycksele på djurparken med sina klasskompisar. Hipp hurra för Lilla K idag !


B.R.D

Idag är det 18 år sen min pappa drog sina sista plågsamma skälvande andetag.

18 år och ibland känns det som igår... ibland drömmer jag att han är så levande så levande så verklig och nära... ibland minns jag inte ens hur han såg ut .. riktigt.
Jag satt och gick igenom kort när vi var i stugan sist. Pappas kort. På sig själv, sin uppväxt och på oss, vår uppväxt - sedd genom hans ögon ( och en del mammas och A´s) Då kom de igen, minnen, av hur han såg ut, hur han  lät, hur han gick, hur han hostade, snöt sig, drog mössan snett över örat, eller på somrarna kepsen som satt på flinten. Jag minns när han var arg, när jag hade gjort dumma saker, hur han försökte resonera, diskutera, ställa krav och uppfostra. Mycket av det sitter i min ryggmärg, för jag vidare till mina barn i samma anda, samma stil. Annat skulle jag aldrig drömma om att göra/säga till mina barn. Men det är så... allt han lärde mig, fostrade mig till det går vidare till mina barn på ett eller annat sätt. Han lever vidare min pappa - i sina barnbarn.
Han lever i dem fast han inte träffat nåt av sina biologiska barnbarn någon gång. Till min stora stora sorg.

Tack och lov att jag har min fina mamma hos mig, nära mig, nära mina barn. Hon är en klippa. Speciellt såna här gånger när jag är ute och flyger och far. Jag är tacksam och glad över det nätverk vi har.

Är i Stockholm nu,sommarStockholm. Fint är det, önskar familjen var här med så vi kunde göra stan ordentligt. Men det får bli en annan gång. Träffade en Stenseletjej över en glass utanför Globen ikväll. En trevlig stund med lite surr och prat. Med publik en närgången halt Duva. Hurv - jag gillar dem inte. Jag är ju som sagt lite halvrädd för fåglar.

Nu längtar jag hem - i morgon fyller lilla Kärleken 8 år. Lilla söta tjejen... längtar !


Huvva

Huvva huvva för pollen - i helgen hände det som jag väntat på - det osynliga =)?¤(QY=¤(/Q¤%et började flyga omkring. På det en härlig strålande sol med en fantastisk värme. Det gillar jag, men jag gillar INTE att vi svettas ihjäl då vi på grund av ovannämnda skit inte kan ha fönster och dörrar öppna. Huset liknar i stort en bastu.
MEN - jag kunde faktiskt vara ute nästan hela eftermiddagen igår- tack vare vattenslangen. Jag spolade allt innan jag satte mig, sen spolade vi vatten med jämna mellanrum och min goda självbevarelsedrift som sa åt mig att inte klia mig i ögon och näsa gjorde att jag fixade att sitta ute i det vackra vädret. Skönt. Medicinen jag äter gör mig dock så trött så trött... men det ger sig väl hoppas jag.

Idag är det molningare, jag väntar på regnskurarna som är utlovade, värmen finns kvar men det är inte lika hemskt då solen tagit ledigt.
Jag själv - packar och plockar, skriver listor och kom-i-håg lappar till mormor, pappan till barnen och till barnen själva.
Jag ska ju bort, helt fel vecka att åka bort. Två dagar i Stockholm. Kommer hem tisdagkväll. Då lilla Kärleken fyller 8 år. Så hennes kalas missar jag. Studentkalas missar jag. Sen är det ju en del att tänka på då storkillen fortsätter plantera den här veckan. Bra med sommarxtraknäck. Han ska ju ha matsäck och kläder efter väder, tur att han sköter det mesta själv. Mellankillen som råkade ut för den fulaste halsinfektionen jag någonsin sett förra veckan med blodiga variga stora "bölder/blåsor" i halsen äter penicillin. Men till veckan blir det skola. Och kanske cykling 2 mil. Om han känner att han orkar.
Ja också jobbet då- jag skulle behövas på jobbet. Men jag tar väl igen det midsommarveckan kanske.

Vill bara tala om hur glad jag är över snälla farbror doktorn som var så omtänksam och gjorde två hembesök samt ringde och kollade läget när mellanKillen var så otroligt dålig. Det finns eldsjälar.

Nu - mera packning och iordningplockning.

Hot hot hot !

Härligt härligt härligt ! Sommaren är här på besök, vi får väl se hur länge den stannar. Vi njuter i värmen.
Det är VÄLDIGT varmt, sådär så man skulle bara vilja ta ett dopp i sjön. Det gjorde lilla K ikväll, sen tog hon och kompisen ett dopp i badkaret för de frös... så badvattnet är nog inte riktigt varmt än.
MellanKillen ligger hemma i feber, så han är Hottare än hottast, han har nån konstig varböld i halsen som visade på streppisar, lite streppisar men ändock streppisar. Jag har aldrig sett nån så konstig varböld i halsen nån gång, vet inte ens om det är var i den men äckligt ont ser det ut. Stackaren. Han råkar ut för både det ena och det andra...
Storkillen har också ont- men av andra anledningar, han är ledig i veckan från skolan eftersom han hade (o)tur att få jobb, planteringsjobb. Varmt, tungt, myggigt, lerigt, regnigt, soligt - men han trivs. Som fisken i vattnet.
Pluggar för moppekortet gör han också. Det är mycket nu!
Lilla K ska till Slussfors på springtävling i morgon- som reserv. Men hon är glad ändå.
Själv då ? Jag har varit på ishallen ikväll en stund !!!????? och städat, hockeykiosken behövde en uppfräschning.
Det blir aktivitet där till veckan- skolavslutningspartaj för och med ungdomar. Duktiga fritidsledare har vi här i Storuman - de fixar och donar.

Och jag laddar och planerar för skolavslutningar, studenter, födelsedagskalas för lilla K som fyller den 14 Juni- 8 år stortjejen, Själv åker jag till Stockholm så jag missar en del av roligheterna.

Men men - nu ska jag leta hörböcker - nån som har nåt tips ?

Lilla mor fyllde år på nationaldagen, vi b...

2011-06-06_17_54 (MMS)

Lilla mor fyllde år på nationaldagen, vi blev bjudna på god middag och kanongod tårta. Tänk hon har bott i gula villan i ett helt år... Och det är två år sen vi var på en fin och skoj fest:-) idag är Lilla K ledig men jag har äran att vara på jobbet en stund till


Stormig flygarhelg

VIlken helg vi har - härligt med ledighet, det tackar vi för !
Vi började torsdagen med storstäd, fönsterputsning, moppekortskörning ( inte jag då, men storkillen och maken;-) samt mellankillens skolresestart. Han har kommit hem idag efter en intensiv helg med sina vänner. Skoj verkar de ha haft, de flesta i alla fall.
Vi andra städade som sagt, sen drog vi till stugan i fjällen - där har vi inte varit nåt i vinter , förutom den snabba svängen på sportlovet då vi sov över en natt men åkte hem innan frukost dagen efter då det visade sig finnas magsjuka bland husfolket.
Så med vänner fick vi mysa in oss i stugan - dock så fungerade inte tv´n- lite surt men vi kunde se filmer i alla fall. Fredag morgon klev vi upp och åkte över till Norge- shoppade lite och fikade lite, regnet öste ner men oss gjorde det inget. Väl framme i stugan möttes vi av den hungriga storkillen som varit kvar i stugan och vart ute med båten och klyvit lite ved samt cyklat med Sivan. Gott grillat till middag och en film till.

Lördagmorgon skulle vi mysa en stund innan vi packade ihop och drog hem - trodde vi....
Det visade sig nämligen att båten rymt sin kos, borta var den - bortblåst i stormvindarna som drog förbi på morgontimmarna. Maken, storkillen och en av vännerna drog på eftersök efter försvunnen båt.
De körde fast med Nissanbilen efter en lerig grusväg - Nissanbilen som är fyrhjulsdriven - inte var den lätt att få lös den satt där den satt. Under tiden kom affärsinnehavaren till byns lilla fina affär, som varit snäll och lånat ut en flytväst till storkillen affärsinnehavaren undrade om vi hade en båt på drift. Jo visst. Maken, storkillen och kompanjonen som var med fick dela på sig, maken grävde lera med bilen medans de två övriga gav sig ut på joggingtur i skog och mark. Över bäck och över sten. Storkillen i FOPPATOFFLOR.... hur torr var han när han kom tillbaks på en skala.... Men båten var där de sett den - på andra sidan sjön. Så storkillen fick ro tillbaks båten på rätt sida sjön och sen kom de till stugan för att byta till torra kläder. Det regnade ju nämligen - litegrann.
Så efter klädbytet skulle storkillen skjutsas via bil till båten för att ro hem den. En halvtimme senare ringer han och är förtvivlad - det gick inte att ro i blåsvädret som kommit tillbaks. Maken gjorde även han ett försök. Storkillen körde med båtmotorn och maken rodde allt vad han "rådde" med. De åkte bara baklänges.
Så de fick vackert åka till affärsinnehavaren och låna en släpvagn för att få hem båteländet.

Jag var rätt less att vänta innan allt var klart. Vi kom hem till Storuman efter middagstid. Efter en intensiv dag som inte alls blev som vi tänkt.
På vägen hem fick vi se en del bevis på hur otroligt det blåst i vårt län. Här hemma hade en tall utanför oss blockerat vägen och förmodligen slagit sönder en husvagn. Hm trist men så är vädrets makter.

Tur då att denna dagen varit lite annars. Vi har fått göra bort sånt som ska göras och vi har njutit lite av solen.
Kvällen avrundades med korvgrillning i skogen med en mormor. Mys på hög nivå. Så länge Polleneländet håller sig borta.

Ha en fortsatt skön helg. Glad Nationaldag på er!


RSS 2.0