Morsdag:-) jag som trodde jag var färdigfi...

mms_img46008 (MMS)

Morsdag:-) jag som trodde jag var färdigfirad för den här veckan :-D


Okej då !

Kanske ska lägga ut nån bild från min fest, det är bara det att jag har inte så många bra bilder, så jag önskar att de som fotade på kvällen kan bidra med sina bilder så jag får lite mer "minnen"










En alldeles underbar kväll som sagt var.
Och min "riktiga" födelsedag fortsatte på samma vis. Ett reportage i tidningen VK som handlade om mig... blir lite generad när det blir så stort och jag gillar inte att vara på kort ! Men det blev ett bra skrivet reportage även om maken undrade om jag skaffat mig nån älskare varför det stod ett annorlunda namn i faktarutan...Men nå ny är det inte tal om. Jag behåller samme "gubbe" ett tag till ;-)) Han är alldeles för bra för att bytas bort :-)
Fick så många fina blommor, så fina presenter, telefonsamtal, besök av folk jag aldrig väntat mig. Jag är så nöjd över dessa dagar, de ska jag leva länge på !
Stort tack till alla som på olika sätt bidragit !

Sen att jag på min födelsedag fick ta med mig min mams och Sivan ut för att spåra ett dött rådjur. Det gjorde inte saken sämre, speciellt som Sivan verkligen fick visa vad hon går för då matte i nte såg nåt alls. Men hon drog dit det var med näsan i backen. Härligt ! Och igår började viltspårkursen så nu ska vi träna ! I löv it.

Idag är det däremot jobb som gäller, och bal, och middag på rester från födelsedagen. Det snöar ute så jag säger bara - stackare som ska på balen. Förhoppningsvis hinner det klarna lite ! Vi håller tummarna för det !







Paus i födelsedagsfirande - sivan fick spå...

mms_img67636 (MMS)

Paus i födelsedagsfirande - sivan fick spåra idag :-) duktiga tjejen :-D


Maken blev uppringd av polisen. Ett påkört...

mms_img10576 (MMS)

Maken blev uppringd av polisen. Ett påkört rådjur. Tacksamt för en sugen Sivan. Hon tog det på direkten. Duktig tjej :-)


Alldeles underbart

Vilket väder vi har ikväll-helt fantastiskt härligt att få gå en prommis med min kompis Sivan.
Sol och lagomt varmt, blev kanske inte så länge som jag tänkt, jag måste ju styra upp på hemmafronten med.

Jag hade en kanonkväll i lördags också. Trots att vädret inte var så bra så var humöret på topp. En kanonkväll med idel ädel glada människor som hade klätt upp sig till tänderna i sina snygga 80-talskläder. Det var mängder med hockeyfrillor, DeeSniderwannabies, pumps, neonrosa, turkost, leggings, våffelfrisyrer, sprayade och makeade till tänderna. Vanheden var på besök också. Det kändes som ett steg in i en tidsmaskin. God mat, gott att dricka, roliga fina framträdanden av härliga människor. 80-talsmusikvideos, 80-talsmusik, 80-tals mat ( alltså inte mat sen 1980 men liknande mat, räkcocktail, fläskfile m sparris och potatisgratäng, päron med after eight)

Tack alla goa fina människor som var med - och för er som inte kunde vara med av olika anledningar så säger jag väl som jag sa då - det här måste vi göra om. Absolut!

Söndagen var - något seg. Vaknade kl 0700 efter att ha somnat vid 0401. Trött trött, megatrött. Men med suverän hjälp när jag själv inte var nån duracellkanin så blev det utstädat och vi fick sova en stund på dagen.

Fick frågan idag om jag inte tyckte det var skönt att festen var över med allt som hör till - och visst är det så. Då det blev så lyckat ( i mitt tycke-och många fler hoppas jag) Men samtidigt så saknar man ju lite det med att planera och fixa och dona.
Det är ju en del av det roliga. Men nu laddar jag för onsdag- då det är tårtätardagen.
Sen när jag blir gammal - då ska jag ta det lugnt- om sisådär 20 år.

För livet är här och nu.


Frukost på globen. Laddar för en ny lång d...

mms_img58433 (MMS)

Frukost på globen. Laddar för en ny lång dag med beskattning - sen blir det hemresa. Jag längtar - och gruvar:-S


At Globen Hotel

Har checkat in på Globen hotell, bor granne med det stora vita klotet. Undrar lite om det kan krympa ? Kanske jag vaknar i morgon bredvid en golfboll... det regnar MEGA här.

Turbulent var det när vi skulle hit. Känns ju som att åka i en torktumlare. Inte för att jag provat men jag har väl fantasi. Visade min svaghet idag och berättade om min fantasi. Eller min fasa kanske. Jag är ju riktigt flygrädd. Så innan jag åkte idag så visade jag maken var alla koder och kort till alla bankkonton är. Sen visade jag hur man gör för att logga in på banken. Han har verkligen inte någon aning om det i vanliga fall. Men idag fick han veta.

Utifall att planet skulle störta - så kan han då betala räkningarna. Men jag kom på i taxin att - han har inte en susning om hur man betalar ut löner. Så då kan han ju inte betala räkningarna om han inte fått in nån lön på kontot... Suck. Ja ja - sen måste han få inloggningen till Facebook och mackens hemsida. Så han kan uppdatera dem med. Viktiga saker att tänka på om utifall att vi skulle störta. Men nu överlevde jag.
Trots turbulens. Huuuuuu vad rädd jag var ett tag. Men ner kom vi hela och rena.

Tog mig till och med till Gubbängen och hälsade på hos familjen Hörlen. Mysigt med en kopp te till surret av nån sorts speedwaytävling. Trodde det var plan som körde förbi utanför. Men det var motorcyklar.

Och vet ni vad, jag har ett Superior-room. Ett stort rum med soffa och fotöljer, stort badrum, samt sängar med sån där hiss ni vet för att hissa upp ryggen eller benen. Om jag inte kommer på frukosten i morgon så är väl risken att jag kört ihop den där sängen och ligger klämd mellan madrassen... jag får messa kompisen så hon tar reda på mig om jag inte kommer. Så - godnatt nu kära vänner ! Sov så gott !


Stockholm nästa

Hallå där, nu föds det barn - en i minuten - på tv. Mellankillen konstaterar att det är skönt att vara kille för då kan man inte föda barn. Det gör nog ont när det är en stor nr 2 som kommer ibland... ja ja - han är då ärlig.
Helgen som gick - gick snabbt. Trist väder var det också. På lördag när det var Stensele runt var vädret rätt okej. Tur när man skulle vara ute. Men sen på kvällen kom regnet.
Då körde vi omkring i vår nya fina bil och bara njöt. Maken var till Luleå på förmiddagen och hämtade en Blå Saab V4. Det är en upplevelse att åka denna fina raritet.
Årsmodell 1973. MellanKillen tyckte det var en passande bil för mig - jag var ju bara två år äldre.
Roligt är det att alla tre ungarna tycker det är så skoj att prutta fram i v4an. För mig är det nostalgi på hög nivå. Nästan så att man får en tår i ögat när man får lägga in växlarna och prutta fram.
Sån lärde jag mig köra med, sån hade jag en gång för länge sen...

Söndagen så brassade vi till Vilhelmina i arla morgonstund. (Inte i saaben då ... ) MellanKillen spelade fotboll. Två matcher och vinst i bägge- jag var väldans imponerad då de inte tränat mer än en och enhalv träning. Skönt med vinst i kylan - för det var kallt. Långkalsonger och mössa på. Ändå frös jag. Sen när jag kom hem blev det att svettas en stund på gymmet. Innan jag brassade hem, lagade en snabb måltid till mig och barnen innan vi drog till skjutbanan där mellanKillen fick skjuta lite inför jägarexamen. Så det var en trött och frusen Stannapanna som hängde i soffan till hockeyn. De killarna har gjort en bra resa- trots förlust.
Mycket mellanKille i helgen. StorK har fullt upp med annat. Moppekort och annat. Lilla K hon bara hänger med. Längtar till den nya cykeln kommer, hon hade ju redan en i den storlek hon vann, så nu säljer vi de båda och köper en ny lite större. Med växlar.
Det är viktigt.

Idag har jag ruschat undan massa- fest på lördag med massa trevligt folk. Och mycket att komma ihåg. Dessutom ska jag åka till Stockholm i morgon på eftermiddagen och kommer hem på torsdagkväll.
Kurs igen- skönt att jag har  härliga J från Slussfors med mig. Trevligt sällskap att fördriva tiden med.

Nu ska jag gråta vidare till barnafödandet på tv 4

Lilla K vann en cykel på Stensele Runt :-)...

mms_img47968 (MMS)

Lilla K vann en cykel på Stensele Runt :-) lyckan är stor! Både hon och storebror gjorde det jättebra som sprang


veckan som gått

Härliga dagar - bråda dagar. Det vankas åttitalskalajsande nästa helg och förberedelserna pågår för fullt.
I alla stugor i alla vrår. Det letas kläder, det planeras mat, lekar, sånger och mycket mer.
Jag längtar. Och bävar... det är mycket som ska kommas ihåg. Men det blir nog bra.
Och på jobbet går det också bra! Mycket bra !
Jag har ett roligt jobb med många roliga människor. Sen hann vi svänga in på antistressföreläsning. Men vi hann inte luncha med dem, vi hade bråttom tillbaks på jobbet. Lite skoj att maken följde med. Maken som aldrig har tid att vara med på nåt sånt.
Men nu gick det- trots att han fick veta att han skulle med bara eftermiddagen före det skulle vara. Eller kanske just för att han inte hann hitta på nån orsak att inte följa.
Nej jag ska inte säga nåt dumt. Han har händerna fulla med så mycket annat.
Och i helgen är det löpartävling och fotbollsmatcher. Maken ska iväg på ett snabbt äventyr i morgon. Jag hoppas han kommer hem med nåt fint till mig. Nåt jag önskat länge. Vi får väl se om det går vägen.

Men nu är det så ska det låta. Ska bara tipsa om en mycket god kaka ;

Cheesecake Brownies med hallon
ca 15 st
300 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2½ dl hallon
Ostsmet
200 g philadelphiaost
½ dl strösocker
1 ägg
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad tillsammans över ett vattenbad (eller försiktigt i en kastrull).Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladsmeten och tillsätt mjöl, vanligsocker och salt. Blanda ner hallonen Smält den vita chokladen. Rör eller vispa (men ej med elvisp) samman ingredienserna till ostsmeten. Häll chokladsmeten i en form som är ca 20x30 cm. Klicka över ostmassan och dra med en gaffel för att marmorera lite.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar. Skär kakan i rutor.


Mumsigt fredagsmys säger jag bara !!!!!!!
Ha en skön helg allihopa !



Lördagsnöje hos Ludvigssons - har haft en ...

mms_img26511 (MMS)

Lördagsnöje hos Ludvigssons - har haft en skön dag :-) ridning loppis bakning god mat promenad och trevligt sällskap


Är och handlar med mina vänner, de är lite...

mms_img26505 (MMS)

Är och handlar med mina vänner, de är lite trötta och jag har ingen handlingslista... Så en paus i allt...


Nöjd mellankille har klarat teorin på jäga...

mms_img74661 (MMS)

Nöjd mellankille har klarat teorin på jägarexamen :-)


Ume´

Jo då - har landat i soffan efter en heldag i stan med mor min. En riktigt skön och trevlig dag med bara vi två som fick surra och prata hur mycket vi ville. Tror jag hade mest ord i minuten - men mamsen hon kan hon med.
Avhandlade lite om kommande festen bland annat, återstår ju en hel del planering för vad som komma skall. Lite nervös är jag över allt som ska klaffa.
Var och gjorde lite ärenden innan vi landade på stan där mamsen skulle besöka tandplågaren.
Jag gjorde lite besök i stadens affärer medans mor plågades i stolen. Men det hade gått bra. Vi åt en god lunch och tittade på folk. Tog en sväng förbi min moster och mina kusiner som håller på att fixa med nya snygga shoppen i deras stora lastbilsgarage.
Hann få några samtal hemifrån ett var från en unge som beställde stavar till inlinesåkningen han ägnar sig åt. Jag klev in på sportaffären och högg ett par stavar till ett bra pris för min börs. Ett par som jag tyckte kändes lagom. Men jag tänkte jag frågar väl nån sportig säljare om jag är rätt ute?! Säljaren som jag frågade tittade bara på mig som jag var - dum. Jag höll i ett par gåstavar storlek alldeles för liten och alldeles för mjuka och spetsen var minsann inte alls anpassad för inlinesåkning... ja ja snäll som han var visade han mig till rätta men jag sa det sen- tur man inte är rädd att göra bort sig :-D

På väg hem ringer nästa stjärna i familjen och vill kolla läget. Jag undrade varför han inte var på fotbollsträningen? Nä men sa han - den är inställd!
Jag förstod ingenting då jag en timme tidigare pratat med damen som skulle hålla i träningen och då var den minsann inte inställd. Så jag ifrågasatte om han verkligen visste vad han pratade om mellanKillen. Jo då sa han, det hade kommit ett mess där det stod att det var nåt fel med nån välling!
Va???!!! sa jag och frågetecknen stod som spröt ut från skallen. Vad då nåt med nån välling ??? Jag fattar inget.
Nä sa MellanKillen - det gör inte jag heller, vänta ska du få höra messet, så hörde jag hur han blippade på telefonen och så läser han det som damen skrivit ;
Hej ! Det blir ingen träning ikväll då jag hört att röbroplanen är som ler välling.
MellanKillen uttalar ler som - ja som jag ser ut när han läser detta. Jag storflabbar- Lervälling sa jag, det är ju lerig på röbroplan...
Ja ja ja säger mellanK lite purket och vill avsluta samtalet snabbt då han förstår att mamma inte kommer att kunna prata på ett tag för hon skrattar så gott...

Ja det är tur att vi kan bjuda på oss själva och varandra. Väl hemma så hade jag missbedömt tiden så maken var inte klar med städningen så jag fick lov att hjälpa till... men nu är det gjort och vi njuter av en skön stund i soffan.
Storkillen testade lerduveskytte ikväll, det gillades så dit kommer han att komma tillbaks !

I morgon är det fredag - härliga fredag! Blir en afterwork på hotellet! Skönt skönt ! Sköt om er !

House - tisdag

Har haft en rätt skön valborgshelg, inga speciella utflykter, var inte och tittade på nån majbrasa ens. Vi åt middag i lugn och ro med goda vänner. Lilla K var rätt nöjd med kompis här och vi andra fick bara må gott. Och se hockey. Skitmatch.
StorK och MellanK var på utflykter åt var sitt håll. Hela helgen. De  hade det bra där de var. En i stuga i skogen och en i Umstan hos Moster H och K med mormor. Gissa själv vem som var på vilket ställe ;-).
Söndagen hade lilla K tjingat på att följa med Tisdaxgänget till Arvidsjaur på badresa. Hon hade en kanondag - tänk vad stor hon är när hon åker iväg själv. Hon kom hem och hade fått shoppa på Dollars, köpt en fin fikamugg till mamma bland annat. Lilla hjärtat mitt.
MellanK hade också handlat på Dollars i Lycksele till mamma. En fresbee fick jag av honom. Helt rätt :-) Sötnosar jag har.

Annars skulle jag verkligen behöva börja baka och förebereda - tror jag, men en av mina vänner undrade varför jag skulle det. Jag behöver ju inte ställa till massor. Men som vanligt stressar jag över det ändå. Lite. Det är annat som stressar också. Festen t.ex. Men det blir nog bra. Det blir enkelt och roligt hoppas jag.

Undrar om det går nån sorts - förkylning eller nåt, jag har ont i hela kroppen och fryser, känner mig lite halvdan. Men det går väl över med lite värktabletter. Var ute på prommis ikväll med Sivan. Det känns nog för mig. Men skönt var det. Solen var framme även om det är kallt. Man känner att det är - snart - sommar.
Härligt. Sköt om er allihopa - nu ska jag se House !

RSS 2.0