Valborg och snö !!!

Ikväll blir det att sitta hemma framför kaminen och grilla korv, läsa en bok och bara njuta!

Så här ser det ut hos oss idag !



Och på jobbet ;



Ha en riktigt skön valborg på er alla !!!

Min röda fina cykel !

Visst är den fin !!!





Åh vad det ska blir roligt att få prova den i sommar !

www.kickbike.se för den som blir sugen !

Renovering

Hemma hos Lilla K har det renoverats. P G av alla omständigheter så har det tagit längre tid än nödvändigt. Nu är själva renoveringen klar - men att få in tavlor, möbler och ordning och reda - det tar tid...
Men så här blev det i alla fall.



här är väggen mot fönstret, vi har börjat spackla, skrapa och ni kan bara ana vilka tapeter hon har levt med hittills. En kvarleva från 1999 ... dinosaurietiden ;-)

Och så hennes rum idag.



Ni får fler bilder en annan dag...

SjörövarFabbe

Lilla K har fått lite läxa - två sånger som hon ska träna på så nu går vi runt och nynnar på; Sjörövar Fabbe farfarsfar, var minsann en sjusärdeles karl... tralllalalallllalalllaaa.

 Idag har varit en stressdag från det jag klev upp till nu när jag landat i soffan och snart ska fortsätta t kudden.
Kaffekokning till fullmäktige X 2, jobb,jobb,jobb, jobb,jobb,  Städning hemma efter kalasandet igår, tvätt, Kaffebryggarköpsfunderationer, boxing, läxläsning, matlagning... ja ja men nu är tisdagen över - och jag har "skrutit färdigt" om allt som jag fyller dagarna med ( det är ju inte precis som att jag är ensam om att ha häcken full, men jag tänker på dem som tror att jag ligger på soffan och käkar praliner medans maken sliter häcken av sig på jobbet) .
I morgon är det onsdag - bästa svågern fyller halvsekel. Så lite mer kalas blir det, sonen hans fyller 17 - han är en bit bort men det finns ju telefon.
Sen skulle det bli Piteå på torsdag. Brandskyddskurs, både teori och praktik. Spännande tycker jag !
Kanske man skulle bli brandman i sitt nästa liv.

På boxingen spelades en bra låt...



Hipp Hurra

För min favorit i dag !
Bästa superdupermaken ( visst - han kanske inte alltid ligger överst på topplistan - men oftast )
Fyller år idag - inget jämt men klart vi firar ändå !



Idag - Förti plus och utan hår på knoppen. Glad ändå



Då - kanske 2 år gammal med mera hår på knoppen och snygga skor på fötterna - men kanske inte lika glad just då.
kanske hans dotter är lite lik honom ....

   

Grattis och hurra på din dag idag !

Och vi som firar är ;








Söndagkväll

Lång skön sovmorgon - fast jag vaknade kl 6.45 och läste ut min bok jag började med igår. Superbra men otäck- jag gillar deckare ! Askungar av Kristina Ohlsson ! Rekommenderas !
Efter sen frukost blev det mamsens hus där vi bland mycket annat tapetserade en fondvägg. Snygg blev det. Ska försöka fota i morgon så ni får se. Mams fixade och trixade en hel del med lite färg och pensel.
Det rör på sig. Men jag har ju separationsångest. När vi är färdiga och hon kan bo där så kommer det att bli så tomt här... får väl se om vi får ta till nån sorts avvänjning - jag kanske kan få komma och sova över nån gång ;-)

Jag har Badat Sivan, Cyklat lite, städat lite - nån fyller ju år i morgon så vi ska väl få fikafrämmande hoppas jag ;-)

Nu är det kväller- måndag i morgon. Härligt att få gå till jobbet!!! Men ungarna hostar och kraxar t höger och vänster så vi får väl se...
På torsdag är det meningen att det ska bli Piteå och en brandkurs ( hur man släcker ;0) med maken. Kan ju bli spännande.

Sen är det valborg.

Det är konstigt att jorden snurrar, vardagen går, våren kommer, snart är det sommar igen. Nya födelsedagar, årsdagar, minnen som kommer ifatt och suger sig fast en stund för att sen lossna och virvla iväg ett varv till. Vi har många människor som saknas varje dag. Som skulle varit här, varit med. Som skulle fortsatt sätta avtryck i livet omkring oss. Det blir sånt tomrum i  luften som vi andas. Det saknas komponenter. Viktiga delar. Som vi inte förstod då hur viktiga de var för vår existens. Men som vi känner att vi inte vet hur vi ska ersätta nu.
Och vi fortsätter vår resa, vi lär oss, att det saknas nåt Hela tiden. Att det går att leva.
Tiden efter. Tiden utan.


Sköna lördag !

Sol och vackert väder ! Vi har njutit på vår uteplats hela dagen. Mormor gräddade våfflor ute och vi åt och drack kaffe. Mys ! Ha även hunnit sitta på mormors uteplats en stund. Mera mys !

Det behövde vi efter gårdagen som tog på. Men en bra dag hade vi systeryster ,jag och mams.
Jag och syster drog t Umstan halvåtta på morgonkvisten med stora släpvagnen påkopplad. Jag är ju ingen som kör med släpvagn ofta så det är ju lite pirrigt. Backa släpvagn är inte min starka sida... men det brukar lösa sig.
Och det gjorde det igår med.
Vi ställde den på mamsens gård och kidnappade nämnda mams. Sen drog vi en snabb sväng på några byggvaruaffärer och handlade lite nödvändigt renoveringstjafs !?
Sen packade vi vagnen och surrade innan vi drog på roadtrip till mams gamla jobbarkompis  en omväg på en sådär 7-8 mil. Men det var det värt. Prat och kaffe och lite skratt - sen drog vi vidare över vindeln och hem.
Kl 22.45 landade vi på mormors grusplan. Maken och svåger var där och hjälpte oss att bära in allt ur vagnen som vi fått med på den här rundan.
Så idag har varit en lugn dag. I solen.
I morgon blir det nog lite målning, tapetsering och kanske en och annan kopp kaffe !
Nu blir det sen middag då vi inte haft spisen i ordning! God mat och gott vin ! Mums !
Godnatt !


Före och efter !



Ungefär så här såg min tjej ut - före igår.... ( Hon är lite svår att fota- här är på påsk då hon fått smaka på ett rådjursben )



Och här är efterbilden - hon blev som en tarm, det finns lite mer att ta men vi tar det en annan dag - vi blev less båda två !

Sen mamma - du har fått post - jag tolkar det så i alla fall...



Till MIN målsman- jag smygöppnade brevet - det var en bok som handlade om tonåringar och alkoholhaltiga dryckesvaror... Jag undrar hur de tänkte nu ???

Swisch

Så var onsdagen över. Jag som funderat på spinning insåg rätt snart att det inte fanns nån tid att klämma in såna övningar ikväll. Jag har nämligen hittat en hund ikväll!!!!
En jättefin hund, skulle bara behöva tvättas upp lite men det kan jag som inte med att göra det första när jag hittat henne och fått hem henne !!! Fast hon fanns här i mitt hem. Vandrade omkring som en osalig ande under en massa hår.
När jag drog i håret lite lätt så lossnade det och under fanns en hund som liknade den valp jag hämtade hem i Juni i fjol ! Jag ryckte pälsen av Sivan. Pälsen som mognat och börjat falla av. Drog bort den så om det är nån som behöver en rödlätt peruk kan jag säkert tillverka en av allt hår!
Fin blev hon, så nu blir det mer ryckning nån annan kväll ( det är lite tofsar kvar )Och sen en dusch! Härligt !

Han även med att fixa lite i huset. Syster yster med man var där, och maken är kvar där än... och makens bror var där och hjälpte till.
Det går framåt !

Och på jobbet fick jag hjälp av bästa M med mina jobbproblem i papperen! Jag är glad att vi ( läs hon ) hittade problemet. Nu ska det bara rättas till och göras klart! SKÖNT !

Så nu ska jag sussa gott gör det ni med !

Ooops !

Ser att mitt inlägg om söndagshångel har fått lite uppmärksamhet, statistiken rusar i höjden...
Eller om det är nåt annat av det uberintressanta jag skriver om ;0S

I alla fall så går dagarna, vi fixar med grejer i mamsens hus, golv,färg,balkar och mycket mer.
SKa bli spännande att se slutresultatet eller hur ! Vi har ju inte fotat några förebilder så vi får se om jag kan ge er nån sorts inblick i hur det varit och hur det kan tänkas bli. Vitt blir det - ganska mycket, men även lite svart granit, lite trä, lite limegrönt. Ja hur som helst fräscht blir det.
Pratade m mams idag - hon har det lite kämpigt. Allt kommer ju och går. Men hon har ju många fina människor som finns runt henne och tack och lov för det.

På jobbet håller jag på och tjorvar. Ibland önskar jag att jag hade utbildning på det jag håller på med - det skulle underlätta många gånger då jag nu får sitta och grunna så ofantligt mycket när det blir nåt tok Tur BGL finns !

I alla fall så såg jag på nyheterna att Storuman är hett i danssvängen !!!
Vill ni se ? Bara kändisar!

Söndag och hångel !

Skön lång söndag. Storkillen och maken for ut med saltstenar kl 5 i morse och föret hade varit kanonbra!
Trötta och nöjda var de när de kom hem.
De andra kärlekarna och jag tog sovmorgon.
Lilla K var på kalas och fick med sig bästis hem sen. De Hade hittat på nån trevlig lek som ingen av vi andra i familjen förstog oss på ( killarna spionerade lite) så den tog slut ganska snart...
Lite bakning hann vi med och överraskade vännen med hembakt och kakfat i födelsedagspresent.
Sen blev det spinning och storkillen hakade på. Skönt men ont i foten - nanting se mycke djuriskt...

Ja sen läste jag en bilaga t kvällstidningarna och undrar om jag inte ska ändra lite på mitt upplägg...

146 Muskler används vid en passionerad kyss
-34 i ansiktet och 112 i resten av kroppen. Ett 15 minuter långt intensivt hångel bränner mer än 15 minuters simning. Kyssen frigör även dopamin, oxytocin, serotonin och adrenalin - ämnen som alla väcker vällust och lycka.
  ( Källa The Independent och The Telegraph )

Kanske kan vara nåt... undrar om detta har nåt att göra med att människor som kommer upp i förtiårs-femtiårs och sextiårskriser och börjar tänka mer på sitt utseende och sin form - byter partners för att få upp hångelnivån ???
Ja kanske eller kanske inte... förmodligen inte bara detta va? Men helt klart tänkvärt för oss som inte har så mycket tid med träning ;0P
En halvtimmeshångel så har vi klarat av träningen på en gång ;0)


Härliga lördag !

Sån skön dag ! Har hunnit massor fast jag bara slappat!
 
Målat lite pyttelite hos mamms hus, bakat macrones ( finns många stavningar på de fantastiskt goda små pluttarna ) sett armbrytning, fikat på fiket m vänner, cyklat m snyggSivan, och nu sist njutit m da Family i soffan där jag min vana trogen nannade en liiiiiten stund på slutet.
Nu blir det sängen med en trevlig vän. Boken alltså. Maken och lilla K sussar redan gott eftersom maken ska upp innan gryningen för att skjutsa ut lite godis till älgarna i skogen.
Vad morgondagen har att erbjuda mig återstår att se men lite cykling, kalas x 2, sivanrastning och bokläsning, kanske liiiite mera bakning...

Simma lugnt !


Världen är bra liten ändå!

Tack Anna-Carin för de fina orden. Jag hoppas vi alla kan gå vidare, kanske med några erfarenheter rikare och att vi alla minns det glada och fina vi ändå fick dela och känna. Sköt om er ni med!!!

Det är ju så, när man kommer till ställen som är långt hemifrån så träffar man ju i regel ändå nån som har nån sorts koppling till våra hemtrakter, vänner eller släktingar.
Idag visade det sig att en kvinna som min syster känner genom jobbet kände till Mr G och hans familj. Mr G´s pappa brukade nämligen hälsa på där när han var i trakterna häromkring och fiskade. De träffades både i Burträsk och här i trakterna. Det här var när Mr G var väldigt ung. Men hon mindes dem alla.
Tänk om Mr G hade vetat... Han skulle nog tyckt det var skojigt.

Mamms åkte hem!? t Umeå i dag. Kommer tillbaks nästa vecka för att fortsätta måla och fixa. Få se om vi hinner till lilla huset och dona nåt i veckan.

Jag har varit väldigt effektiv idag. Jobbat och fixat, ridskolan med lilla K som red mycket på egen hand i kväll. Lite skuttigt då det är vårkänslor även i hästarnas värld.
Sen blev det en prommis m Sivan och lite träning på sånt som legat på is!? ett tag. Hon minns och kan en hel del. Bara att fortsätta. Jag måste kolla om den där spårkursen vi ville gå. Om det blir nåt av den.
Efter prommisen så städade jag hela huset. Känns skönt inför helgen.

Och jag är glad att jag kom mig hem via flyg i tisdagskväll - vilken naturkatastrof som drabbar oss. Och det kom smygande så snabbt. Jag har släkt som är på resa i Spanien som inte tar sig hem.
Det här ger effekter på många sätt och vis. Jag hoppas det kommer att ge med sig fort.
Och att det inte ger några större eftervärkningar.

Sov Gott allihopa.

L.O.V.E.



Fick denna skickad till mig på facebook. Så fin och tankeväckande !
Kärlek till er alla !!!

Åland T & R

Vi har alltså varit på en tripp till Åland för jobbets räkning. Möten, infoträffar, seminarium och mässa. Samt goda måltider och trevligt sällskap.
Jag har mobilbloggat men det verkar inte ha fungerat.

Vi åkte tidigt i söndagsmorse, bil t Umeå, flyg t huvudstaden och sen klev vi på Cinderellabåten- känd från tv.
Hann med lite möte innan middagsbuffen som var med Afrikanskt tema. Väldigt gott !
Måndag var det bussrundtur i Mariehamn och lunch på ett hotell. Väldigt fint verkar det vara och jag skulle vilja se hur det syns på sommaren. Ännu vackrare skulle jag tro.
Mässa och möten blev det när vi var tillbaks.
God tvårättersmiddag på kvällen och trevligt sällskap igen.

På tisdag så var vi tillbaks i Stockholm men hade mera möten, seminarium och mässa igen.
Sen blev det taxi t Arlanda och flygresa hem t Umeå. Kl 00.45 landade jag i sängen -superdupertrött.
Mamsen har varit med barnen och det verka ha förflutit utan några större svårigheter!
Idag snurrar jorden för mig trots att jag under hela resan ätit åksjukepiller. Men det går nog över. Skönt att vara hemma och nu ska väl livet lugna ner sig hoppas jag. Tror att min kropp och min själ behöver det då jag upplevt ett stresstryck över bröstet innan vi åkte. Men nu är det borta - och ska så förbli.

Livet är härligt och nu ska vi njuta har jag tänkt och låta allt som hänt den senaste tiden sjunka in.



Mariehamns hantverksbod. Jättefint.
Första kvällen var det Arvingarna samt Jessica Andersson som underhöll. Bra och andra kvällen var det min favorit så jag fick sucka - lika djupt som alla andra 500 damer ;0)



 



Pommern



Utsikt från båten ...
En härlig tur men som alltid är det skönt att vara hemma.

Idag skulle min pappa ha fyllt 63 år.
Gammal skulle han ha varit... eller i alla fall snart pensionär.
Även fast det gått många år sen han gick bort så saknar man honom nåt ofantligt ändå.
Ibland drömmer jag att han lever fortfarande...




nu har vi lämnat hamn med destinat

5b19173a89c7d461cf120e9e4d4904.png

nu har vi lämnat hamn med destination Mariehamn :) arvingarna spelar o Jessica Andersson ska uppträda :)


stockholm here we come :)

76ce33d22be899f8df08734dbe646791.png

stockholm here we come :)


Vilken dag är det idag ?

Ja det känns som man är lite "dagavill" men eftersom jag på begravningen för Mr G fick veta att idag är sveriges mest vanliga födelsedag och att mannen som berättade det fyller år idag - så vet jag att det är lördag den 10 april !
Grattis Till Herr S på din födelsedag ! Om inte mamma har ringt dig så hälsar hon också- hon pratade om er idag när hon öppnade paketet med fåglarna. Jättefina !

I alla fall så har dagen gått och vi har hunnit massor vilket är tur för jag har hjärtklappning och stressflås över allt jag ska hinna. Maken och jag åker ju bort i morgon. Är borta till natten mot onsdag. Och mamsen ska vara här med guldäggen.

Vi hann på loppis och affärer idag. Hann en fika hos vännen på hennes härliga altan. Mys.
Vi hann shoppa lite till huset, sätta upp gardinstång, fönsterbräda,gardiner, putsa fönster, fixa och trixa. Systeryster med maken var också där så vi "hann" med att riva ut väggen som ska bort i köket.
Skotta spån, bära gamla bräder och riva och dra. Det är långtifrån klart men nu kan man ana hur bra det kan bli. Jag har föreslagit delad vårdnad om huset. Varannan vecka där och varannan vecka här hos Maken och barnen. Mamsen var inte så hågad på förslaget. Förstår inte riktigt varför...

I alla fall så har det packats och tvättats - eftersom vi ska på "affärsresa"
Vars ???  Jo till           

                  - rebus -



                          +



Vi åker tidigt i morgon bitti ... så nu ska jag kasta mig framför tvn en stund.

nu har vi nästan fått mormors sovr

0-4ff0e2716f0f9405956ca62cd9990d6b.png

nu har vi nästan fått mormors sovrum klart- listerna ni vet :)


Takras i jaktkojan Hela förstukvis

3cc4238eb58ca82f5cd27e8a8d57c3b1.png

Takras i jaktkojan Hela förstukvisten ramlade ihop!


I minnet du lever ...

Du finns alltid kvar
I minnet vi ser dig
Precis som du var...

Ja en tung dag går mot sitt slut. Många vackra ord, många tårar och många vänner som har tagit farväl av en solstråle och fartdåre.
Solstråle för han var alltid glad. Och fartdåre för, precis som den fina gamle prästen sa så lever vi alla en utstakad tid och Mr G hade alltid bråttom, i alla lägen, förmodligen för att hinna allt innan hans tid var ute.
Det finns så mycket jag skulle vilja säga.
En av många anledningar tung dag, men det blev en fin begravning.
Mycket tack vare alla människor som funnits omkring Mr G. Och vår mamma. Det finns inte ord till att säga Tack.
Tack för allt stöd och all uppmuntran, alla som stöttat och funnits till för mamma, och oss andra runt omkring, alla som tänkt på, kramat om, skickat hälsningar på alla sätt, alla som brytt sig om. Tack. Det är ovärderligt i den här situationen att ha människor omkring sig som man tycker om och som bryr sig. Tack alla.

Vi kommer definitivt att sakna Mr G - den resan som började i slutet av Januari är slut för Mr G. Han har klivit av. Men vi andra vi ska fortsätta resan. Lära oss att resa utan. När man har känt en människa i över 20 år, så nära som Mr G har varit. Så är han en sån självklar del i hela tillvaron, det finns stunder när man hör honom, vet precis vad han skulle sagt. Nåt av alla hans självklara uttryck. Man kan se honom framför sig och man kan skratta med honom. Till och med gräla lite med honom. Så som det alltid var. Det är det som gör att vi kommer att komma ihåg honom. Så länge han lever vidare i våra minnen, i våra hjärtan, i barnens hjärtan, så länge lever han vidare.
Det är väl så med en älskad människa. Att man minns, skrattar gråter, förbannar och svär.
Men också som prästen sa, i allt det sorgliga så är det skönt att se och höra så många människor som sörjer. För då vet man att människan som inte finns - var älskad. Det är inte roligt om det inte är nån som sörjer...
Och vi är många som sörjer.

Min mamma ska fortsätta resan med huset, vi ska följa med henne och vi ska vara med henne.
Hon målar och renoverar, berättade en dag att hon grälar på Mr G för att han inte är där med henne, och hjälper henne, precis som han lovat och planerat.
Då säger Maken; Ja men det är ju ingen skillnad, du skulle förmodligen ha grälat på honom om han levde också.
Vi skrattade - för det är ju sant. Hon skulle förmodligen ha grälat på honom, skrattat med honom, pratat och diskuterat.

Och lilla K utbrast en av kvällarna som var som jobbigast, att "
Det var väl det bästa för nu slipper han all smärta. Men det gör så ont i mitt hjärta"

Sista psalmen vi sjöng
Psalm 799

Det är svårt att mista en vän,
så svårt att mista en vän.
Något fint går itu.
Här är jag. Var är du?
Jag vill tro, att vi träffas igen.
Som en fjäril som lyfter från blomman,
som en fågel som lämnar sitt bo
söker själen sin väg mot det höga,
så har jag hört, så har jag lärt.
Är det sant, så vet du det nu.
Här är jag. Var är du?
Det är svårt att mista en vän,
så svårt att mista en vän.
Något fint går itu.
Här är jag. Var är du?
Jag vill tro, att vi träffas igen






Idag är ingen vanlig dag

Nej det är ingen vanlig dag för det är storK´s  FJORTONDE födelsedag
HURRA HURRA HURRA !!!!



   


  

De två killarna i familjen har i flera dagar befunnit sig på isen för fiske - medans jag och så småningom pappan i familjen legat däckade i magpurra. Igår kom de hem med FÖRTIO fiskar, varav en på 3,5 kg. De fick arbeta en stund med att ge bort fiskarna- en del behöll vi.

Här är mellanKillen med sin fina fångst !

 


Välkommen hem alla

Välkommen hem alla påskfirare! Hoppas ni haft det bra! Det har jag, rätt så bra.
Vi har ingenting gjort, som varit nåt att tala om, lite har jag rapporterat, fisket, grillningen, målningen i mormors hus som blir vitt vitt vitt.
Vi har haft en magsjuk mellanK som inte mådde bra natten till söndag och låg i dvala hela dagen i går. Vi andra preppar med molkosan som än så länge fungerar.
Vi har ätit gott när vi har haft tid, vi har druckit ett glas vin nån gång ibland. En kopp varm oboy med punch i  har vi fått. Vi har suttit ute på vår altan i solen när den har lyst nån stund.
Vi har åkt väldigt lite skoter. Vi har åkt lite skidor. Lilla K mellanK och jag tog oss runt 4 kmspåret i lördags.
Mormor har sprungit till huset nu och då och målat lite. Jag har hjälpt henne nu och då lite.
Vi har sett tv, läst och löst lite korsord.
Jag har gjort precis som jag tänkte innan - det jag ville, när jag ville, och hur jag ville.
Just nu spikar maken lister i lilla K´s rum. Ni ska få bildbevis när hon fått in sin säng.
StorK har varit och fiskat han har fått igång fisketarmen igen, det har blivit några styckna och han har fått nya fiskekompisar som jag är glad att han hittat.

Nu är det Johan Falck.


En till fin dag med fiske Vi har m

6c2b4fe3484cdfa7d42e814a4b9ee6b1.png

En till fin dag med fiske Vi har målat på morgonen och det blir så fint. Men det är mycket kvar. Nu njuter vi en stund :)


storkillen har fått med oss ut på

6c33f483504fa1618154b145908ef867.png

storkillen har fått med oss ut på lite fiske fint väder men vi är ute på tunn is:)


Påsk i mormors hus vi målar o har

7fadb33a82cf9c8ea1d558ac29ecfad6.png

Påsk i mormors hus vi målar o har hunnit åka skidor i solen :)ska gå hem o äta påskmiddag nu :) sköt om er;)


Glad Påsk !

Idag är roligaste dagen på hela året att jobba ! Inte nog med att det är Första april och det är okej att luras och bli lurad! Det är ju skärtorsdag och folk ska till fjälls - så trots väder och vind ( om inte är det bästa just nu ) Så är folk glada och trevliga !

Jag önskar er alla en glad och trevlig påsk. Själv ska jag så gott det går försöka ta det lugnt och läsa lite, pyssla lite med mina barn och min mamma både i hus och ute på skoter kanske...
Vi får se vad helgen bjuder på.



Och för er som läst VK ... Vi är många som har olika bild av en och samma sak.
Livet är så ibland.

Nu bär det av till blåkulla - ta hand om er !


RSS 2.0