Julen 2011

Har förflutit i ett lugnt flöde. Eller bitvis i a f.
Hade en fixardag innan julafton, maken kom hem med ett rejält ryggont och jag rusade runt och försökte få saker att vara klara t dagen D
På natten vaknade jag av att maken stod bredvid sängen och hade rejält ont i ryggen så jag förstod att det var jag som skulle kliva upp och öppna på jobbet. Men jag hade missat att ställa klockan. Så tio över åtta vaknade jag som skulle öppnat åtta. Men med lagomt julrufs i håret så sladdade jag in med sparken till jobbet. Det gick det med. Maken som var rejält justerad fick ta hjälp av lilla Kärleken för att överhuvudtaget få sockar på fötterna på julaftonsdagen. Jag kom hem och det var fullt ös, fixande och donande. Hann få ett aggresivt anfall på barnaskaran som inte hjälpte till som jag tyckte de skulle, hann dra en harang om barn som inte får julklappar och att man minsann inte ska behöva BE om hjälp alla dagar ibland så kan de fråga om det finns nåt de kan göra. Men lagomt till halvett sladdade vi in hos syster på godaste julfikat. Det är tradition med gofika där och julklappsutdelning m dem. Mys på hög nivå. Middagen intog vi hemma m familjen Jonsson och farfar och farbror Ludvigsson. God mat och trevligt umgänge. MellanK var ute på tomteturne mellan varven. Något han tyckte var  skoj. Fick besök av coola tomten och ytterligare främmande senare på kvällen. En skön och lugn julafton.
Nåt man inte kan säga om gårdagen.
Juldagsmatch på ishallen. Många duktiga som hjälptes åt att fixa och dona. En hel del spring och fixande för egen del men som sagt då många hjälps åt så fungerar det kanon. En trevlig tillställning var det. StorKillen fick gå som linjedomare - nåt han gruvade väldigt för men som gick riktigt bra ändå. En bra träning för en sån som han.
På kvällen orkade vi inte med nåt uteliv utan intog soffan och bara njöt. Lilla K fick feber. Trist.
På natten fick maken ut och avliva en påkörd älgkalv. Inte heller så skoj men det ska vara nån som gör det.
I dag fick han dessutom gå på jobbet oplanerat tidigt då vi fick en sjuk arbetskamrat.
Men ikväll var det soffhäng med  La Familia igen. Mest för att Lilla K inte alls är pigg.
Jag har hängt med henne hela dagen, hann en sväng med Sivan och åkte för att hämta hem StorKillen från sina äventyr. 
Men en lugn och fridfull jul i det mesta - som jag hoppas forstätter t veckan .Har inte tänkt mig att jobba jämt men vi får väl se. I morgon kväll är det hockeymatch i a f. Eller i morgon kl 17.

Ha en god fortsättning !



2 snyggingar som ska ut o leta räv i regnet

2011-12-23_10_31 (MMS)

2 snyggingar som ska ut o leta räv i regnet


Tallen är klädd och klapparna framme. Alla...

2011-12-22_22_26 (MMS)

Tallen är klädd och klapparna framme. Alla klappar som vi gissar att det finns ätbart i lägger vi bort då Sivan visat oanade talanger att äta gott. Pepparkakashus, smällkaramell, halvtkilo naturgodis, halvtkilo lösviktsgodis... det sista i en plåtburk med lock och papper på. Fina praliner m papper på. Men papperet lämnade hon... Ja ja. Nu myser vi massor :-)


Trazan...

Känner mig som en urlakad disktrasa, har just landat i soffan efter en hektisk dag.
Är som verkligen glad att min mamma finns här och att vi får äta middag hos henne såna här dagar.
Lilla K och mellanK har träning, maken jobbar- det brukar lösa sig men såna här gånger är det skönt... när det kör ihop sig.
Fina mamma! Ikväll fick jag dopp i grytan. Mums !

Själv har jag fått agera häxan surtant och vargmamman ikväll.
Bland allt annat.
Jobbigt och trist men lite behövligt ibland. Jag kan nog vara rätt obekväm ibland eftersom jag säger vad jag tycker. Oftast.

Ja ja i morgon är en annan dag - hoppas jag både för mitt och barnets skull.


Vet inte hur..

Jag i morgon bitti ska kunna tala om för Lilla Kärlekstjejen att min hund Sivan just ätit upp hennes fina ihoppysslade smällkaramell med godis i. Som jag hjälpte henne att pyssla ihop på föräldrafikat på fritids. Den här hungriga hunden vi har. Hon åt upp mellanKillens och mitt snygga ihoplimmade pepparkakshus innan de ens hunnit garnera det förra lördagen. Hela Pepparkakshuset åt hon upp förutom ett ynka litet hörn på ca 2 cm.
Och nu är det smällkaramellen. Hon kommer inte att vara poppis.
Hon har ju som gjort det förr om ni minns...
Ja ja vi tar det i morgon.

Annars har vi haft en lyckad och bra dag. Lite väl tidig morgon när reveljen gick kl 0600. Lilla K hade hockeysammandrag i Åsele. En spännande dag med duktiga och tåliga hockeyungar och ännu tåligare föräldrar. Åsele ishall är som beryktad för sin KALLA hall... Men jag hade försett mig med mina varma sköna IceBug skor och min nya sköna varma Fjällrävendunjacka. Jag tyckte det var nästan lite varmt. Men jag är glad att jag inte frös i alla fall.
Väl hemma fick vi god middag av maken och killarna som varit hemma hela dagen. Jag åt och sen drog jag på bio med min söta mams. Vi såg Simon och Ekarna. En fantastiskt fint berättad historia. Jag är djupt imponerad och glad att jag gick och såg den. En gammal ungdomskompis bror är med i filmen - har en av huvudrollerna. Stefan Gödicke. Jag är djupt impad av hans insats. Och de andra duktiga skådisarna. Skarsgård, Sjöholm bl. andra.
Och nu njuter jag framför tvn av helgens sista timmar med sönerna.

I morgon blir en ny härlig dag, det drar ihop sig mot jul och jag känner mig som klar med det mesta. Vi tar en lugn och härlig jul med inte så mycket julstress. Hoppas jag. Men hallå - en tomte behöver vi ! Säg till om ni hittar honom att vi vill att han ska komma hit med !

Ha det gott alla coolingar !
// Anna


lycksele tur o retur

Hela familjen Har varit i Lycksele tur och retur. Handlat de sista klapparna - eller i alla fall nästan. Meningen var att stora killen skulle spela hockeymatch men febran kom emellan det. Han var med oss men nån ishockeyspelare var/är han inte. Och av stora hockeyhelgen blev det mycket mindre kvar då vi tittade på kvällens match i Lse i två perioder och sen åkte hem, samt att mellanKillens två planerade matcher i morgon blev inställda. Så helt plötsigt har vi massa tid över. Vi har väl kanske en del att stoppa in att göra på den lediga tiden.
Sen blir det ändå lite hockey på söndag- lilla Kärleksungen har matchdag i Åsele på söndag och stora Killen har egentligen match i Umeå på söndag. Får väl se hur det går med den sista biten...Om febran ger med sig...

Annars har jag fått förmånen att äta jullunch med ett gäng härliga människor idag.
Jag fick närvara en kväll när Storuman Gospel hade konsert. Jag har fått umgås med mina vänner en kväll, drack lite glögg och mös. Jag är tacksam över min familj och mina närmaste. Vilken ynnest att ha alla mina finaste.
Däremot ska jag för första gången på femton/sexton år fira julafton här hemma utan min lilla mams. Hon ska jobba. Men vi hinner nog ses ändå. Jag hoppas få äran att njuta av julen och helgerna trots att det är kort jul/nyårshelg.
Jag dricker glögg nästan varje kväll- Mys på högnivå. Lilla Kärleken gillar också glögg.
Jag jobbar på jordens roligaste jobb, jag älskar det, mina arbetskamrater är bara bäst, chefen är lite dryg ibland ;-) Nä jag har en bra chef med.
 Visst kör livet ihop sig ibland och man får verkligen lära sig att hantera snabba kast men vet ni vad- jag tycker det är rätt spännande. Oftast. Ibland blir man livrädd men det sporrar oftast och till slut löser sig det mesta. Kanske inte som man tänkt sig men det brukar lösa sig hur som.

Tack livet för att jag får vara jag och för allt du ger mig!
Kram på er alla !

Ljuset !

Jepp - det måste vara så att jag håller på att hämta mig. Jag känner energin återvända. Om än jag är lite förvirrad ibland. Körde ut på samhället idag för att handla. Av gammal vana!? så  blinkar jag vänster i kurvan där man svänger ner till ishallen. Inte skulle jag dit. Men men...

Ialla fall så har jag fått massor att hända idag- både arbetsmässigt och för alla föreningar jag är involverad i.
Härliga tider med korvförsäljning för stallet, hockeylotter, plastpåsar för klassen och discokassan, annonseringar för respektive evenemang, tyckt till,  mailat beställningar på broschyrer för hockeyskolan, fakturerat, packat upp varor, sålt kaffe och lussebullar - smaskens, avspisat försäljare ( vänligt men bestämt), underhållit kunderna, handlat och planerat. När jag kom hem fortsatte jag av bara farten. Lussebullar är bakade, en god kaka för glöggkvällen, rockyroad har mellanKillen gjort, skumtomtefudge och några andra godbitar.
Maken har stått för taxiverksamheten till hockeyträningar, ridskolan, tomteluveshoppingen och lägga-ut-fällor-i-skogen.
Sen mellan varven har vi städat.
Så nu ska jag känna mig nöjd och tacksam över den här härliga dagen med allt dess innehåll. Joinar Jonas Moström i sängen en stund. Innan jag sluter mina ögon.
Sov gott !


V A M S

Undrar om det finns instiftat i lagen att försäkringskassan måste betala ersättning för det ? VAB finns ju - vård av  barn, men V A M S tror jag icket existerar. Vård av mig själv. Jag är fortfarande krasslig hostar lungorna ur kroppen och antar att jag skulle behöva ta det lugnt. Men i s f skulle försäkringskassan måsta skicka hit nån som kan vara jag ett tag, som jag får dirigera att göra det som ska göras. Men jag antar att det bara är att hosta några extra krax och trampa på.
Tycker lite synd om mig själv en stund. Men det går över.
 I övrigt har det varit en - toppenhelg med massa trevligheter. Hockey x 2 igår - 2 förluster trist nog men det är att ladda om. Hann en sväng på samhället för att shoppa lite. Sen hem och klä om för middagsgäster. Som tur var hade de med sig maten annars hade det blivit knäckebröd och vatten :-) En mysig kväll !

Idag var det att stressa upp och klä sig och se till att storkillen tog sig på hockeyn som han skulle agera domare på. Sen blev det kyrkan och en lång sittning på konfirmation. Visst de är jätteduktiga och det är fint. Men det tog lite tid tycker jag - då jag sitter på nålar och är rädd att få en sån där hostattack så det känns som lungorna ska komma upp. Suger på halstabletter och dricker vatten men jag fick ta en sväng ut och hosta lite.
Konfirmerade blev det och det har de gjort bra. Gott fika efteråt och trevligt sällskap.

MellanKillen har varit i Åsele och spelat match, kommer v hem snart.
Jag har landat i soffan och vet inte hur jag ska ta mig upp.

Snipp snapp snut nu ska läsas läxa kvällen ut ( m storkillen )

RSS 2.0